Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 23:41 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Húsvétra KINDER MAXI torta
Nos ez az a torta, ami mindenkit levesz a lábáról. Hideg, krémes és olyan ízek köszönnek vissza, amit nem lehet nem szeretni! Igazi ünnepi finomság!

HOZZÁVALÓK
Tésztához:
8 db tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk szerecsendió
1 tk citromlé
1 csipet só

A krémhez :
5 dl tejszín
50 dkg mascarpone
2 tk vanília aroma
Ízlés szerint porcukor

A karamellhez:
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek vaj
4 ek tejszín
Bevonáshoz
10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a tojások fehérjét, a cukor 2/3- val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Medvehagymás-sajtos pogácsa
Hozzávalók 2 tepsihez:
1 tk porcukor
1 dl tej
25 g élesztő
1/2 kg finomliszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 ek só
15-20 dkg medvehagyma levél (érdemes jó sokat beletenni, az íze sütés után is intenzív!)
10 dkg reszelt trappista sajt
A tejet fellangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet egy dagasztótálba szórjuk, megszórjuk a sóval, hozzámorzsoljuk a hideg vajat, beleöntjük az élesztős tejet. 1 tojássárgát elkeverünk a tejfölben és azt is hozzákeverjük. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk, konyhapapíron a lehető legjobban leitatjuk róluk a nedvességet, száráról lecsipkedjük, apróra összevágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma és sajt felével. A hosszabbik végétől kezdve feltekerjük, háromba összehajtjuk (bal harmadát felhajtjuk a tészta tetejére, a jobb
suzymama, 2019. április 08. hétfő, 22:02
Vörös lencse az egészségünkért
lencse a mellrák megelőzését segítő isoflavonokat tartalmaz. Az isoflavon teljes mértékben megmarad a főzés után is.

A római korban már ismeretes volt, hogy a rendszeres lencse fogyasztás, az embert nyugodttá és türelmessé teszi.


A kínai orvoslás szerint a lencse melegítő tulajdonságokkal rendelkezik, és különösen ha szintén melegítő fűszerekkel készítjük el akkor még növeljük eme tulajdonságát. Ezért a lencse és a belőle készült leves nagyon megfelelő táplálék a téli hideg időszakban.

Ajánlom mindig legyen vörös lencse az élelmiszertartalékaink között, hiszen nagyszerű fehérjeforrás, különösen rizzsel együtt már teljesértékű ételt alkot, és nagyon gyorsan megfő. Elegendő akár 20-30 perc és már ehetjük is a gőzölgő illatos piros lencse levest. Adhatunk hozzá különböző zöldségeket, az arab konyha általában együtt főzi, az indiai vagy együtt főzi vele, vagy olajban (ghíben) megsüti és utána teszi a levesbe. Nagyon jól illik hozzá a sárgarépa és a
pacsakute, 2019. április 01. hétfő, 22:14
Részeges pogácsa
40 dkg liszt
két csipetnyi só
5 dkg élesztő
1 pohár tejföl
1 egész tojás
1,5 dl tej
1 mokkáskanál cukor
1.kávéskanál ecet
2 cl szilvapálinka
dió nagyságú zsír (lehet hájzsír is)
25 dkg vaj (hideg állapotban, hogy reszelni lehessen)
1 tojássárgája + egy mokkáskanál tej a kenéshez

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a közepébe egy kis mélyedést készítünk, ahova az alábbi hozzávalókat adagoljuk: a tejföllel összekevert 1 egész tojást, a cukorral meglangyosított, tejben felfuttatott élesztőt, a fehérbort (vagy ecetet) és a pálinkát.

A fenti hozzávalókat rétestészta állagúra összedolgozzuk.
Ha a tészta keménynek tűnik, egy kis langyos vizet vagy kevés tejfölt adunk hozzá.
A tésztát addig dolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől, az edény oldaláról, és hólyagos nem lesz. Ezt a tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra sodorjuk, s erre
rászeleteljük vagy ráreszeljük a hideg vajat.

Miután
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:46
Finom sajtos rúd
vaj
125 gramm zsír
150 gramm reszelt sajt
1 evőkanál só
500 gramm liszt
2 deciliter tejföl
1+1 darab tojás
ízlés szerint reszelt sajt (a tetejére)

Leírás:
A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, elkeverjük, végül a tojást és a tejfölt is beletesszük, és tésztává gyúrjuk. Alaposan becsomagoljuk, és hideg helyen pihentetjük legalább három órát, de inkább egy éjszakát. Amikor sütni készülünk, előmelegítjük a sütőt 220 fokosra. Kivesszük a hűtőből a tésztát, hagyjuk kicsit felengedni, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval minél vékonyabb szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a forró sütőben kb 15 -20 perc alatt megsütjük.
Forrás :
pacsakute, 2019. január 06. vasárnap, 20:48
Diókrém torta
5 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot
felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó
habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evő
kanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok
és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

25 dkg darált dió
2 dl tej
1-2 evőkanál.liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
vaníliás cukor

A tejet felforraltam majd a diót összekevertem a 2 evőkanál. liszttel, a citromhéjjal
és a tejhez adtam, kevergetve sűrűre főztem pár perc alatt. Hagytam hűlni, néha
megkevertem. Már hidegen belekevertem a rumot.
A vajat a cukrokkal habosra kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a rumos
diós masszát. A kakaós piskótát négybe vágtam és megtöltöttem a krémmel.
Tetejét diódarabokkal díszítettem, majd ment
klarika47, 2018. december 25. kedd, 19:24
Tejszínes-túrókrémes torta
Hozzávalók:

A tésztához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 púpozott evőkanál liszt
1 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor
csipet só
A krémhez:
25 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg vaj
5 dkg cukor
1 dl tej
1 evőkanál rétesliszt
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Valamint:
kb. 4 evőkanál (eper) lekvár -
más ízlés szerinti lekvár is jó
2,5 dl habtejszín
kb. 3 teáskanál porcukor
reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához valókból kakaós piskótát sütünk 26 cm-es kerek formában.
Tetejét még langyosan megkenjük lekvárral.

Ameddig a tészta sül, a krémhez 1 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, közepes
hőfokon mártást főzünk, félrehúzzuk, rövid hűlés után elkeverünk benne
1 tojássárgáját.

Habosra keverjük a vajat a cukorral, elkeverjük benne a kihűlt főzött krémet,
az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral, citrom héjával,
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:04
Casserole, a finom rakottas
A hideg idő beálltával különösen jól esik ez a sütőben készült egytálétel. Igen praktikus is, hisz előre összeállíthatjuk, az sem baj, ha pár napig a hűtőben pihen, így jól összeérnek ízei. Olyan, mint a mi rakott krumplink, a rakott káposztánk vagy a karfiolunk, az olaszok lasagnéja, a sajtos makaróni, a görög muszaka vagy az angolok tálban sült pitéi. Az édességek közül a máglyarakás és a felfújtak, gyakorlatilag az összes csőben sült étel. Többnyire krumpliból, rizsből vagy tésztából álló alap mellé hús, hal, zöldségek kerülhetnek, de a tengerparti országok hallal, polippal, rákkal is készítik. Vegetáriánusok ízletes kedvence, hiszen ha kellően szaftos összetevőkből áll, a hús könnyen nélkülözhető belőle. A nyers vagy előfőzött hozzávalókat fedő nélkül egy hőálló tálban, nem túl magas hőfokon összesütjük. Ahhoz, hogy a teteje ropogósra piruljon, többnyire sajtot, vajat, zsemlemorzsát tehetünk
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:10
Hólabda
tészta, akkor megsült.) A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra. Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom enyhén és meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét is beleegyengetem a tepsibe és ugyanúgy megsütöm, mint az előzőt.
2. Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom és addig hűlni hagyom, míg elkészül a krém.
3. A krémhez a tejet simára keverem a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzöm - majd hideg vízre állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt teljesen kihűtöm!
A puha vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal habosra keverem, és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadom a vajkrémhez és habosra kikavarom.
4. A kakaós piskóta korongokból kettőt összeragasztok a krémmel, körbe is kenem és a tetejét is, majd kókuszreszelékbe meghempergetem.
Tálalásig hűvös helyen (vagy hűtőben) tárolom!
Gabriella kalandjai a konyhában
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
Kókuszcsókos, vaniliakrémes csoda
a kakaót. Amikor elkészült kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi 28 x 38 cm átmérőjű legyen. Süssük 180 fokos sütőben 15 percet, majd rátesszük a kókuszos habot és még sütjük 10 - 15 percet.

Kókuszos habcsók készítése: a tojásfehérjét verjük fel jó keményre, adjuk hozzá a cukrot is és verjük tovább, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Simítsuk el a tésztán és süssük még 10 - 15 percet.

A krém elkészítése: a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a hideg tejben feloldott keményítőt és lassú tűzön főzzük. Kavargassuk folytonosan, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük bele a vaníliaaromát. Takarjuk le fóliával és hagyjuk kihűlni. A puha vajat kavarjuk habosra és kanalanként adjuk hozzá a kihűlt krémet. A lecsepegtetett ananászt szeleteljük kisebb darabokra, keverjük bele a krémbe. A krémet simítsuk el a kihűlt tészta tetején. Verjük fel a tejszínt, kenjük rá a krémre, a tetejére pedig reszeljünk fehér csokoládét. Tegyük hűtőbe a süteményt és
eva6, 2018. november 16. péntek, 14:37
Kinder Maxi King torta
Kinder Maxi King torta


Kinder Maxi King torta

Hozzávalók a piskótához : ( 18 cm formával )

6 db tojás
6 ek liszt
7 g sütőpor
8 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk szerecsendió
1 csipet só
1 tk citromlé

Hozzávalók a krémhez :

300 ml habtejszín
200 g mascarpone
3 ek porcukor
1 tk vanília aroma

Hozzávalók a karamellszószhoz :

1 ek víz
3 ek cukor
2 ek vaj
2 ek tejszín

Hozzávalók a díszítéshez :

2 db kinder maxi king
250 g darált pörkölt sós mogyoró
60 g olvasztott csoki

Elkészítés :

Mivel rengetek különböző íz és állag keveredik ebben a tortában így a piskótánknak furán mondva muszáj szuper puhának lenni .
A tojásokat szokás szerint szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a sóval
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:35
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!
kánikulában se kelljen lemondanod az édes csemegékről!

Kókusztekercs

Harminc dkg édes háztartási kekszet a megdarálunk, összekeverjük két evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral néhány csepp rumaromával, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. Tíz dkg vajat kikeverünk 15 dkg porcukorral, 5 dkg kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük 5 dkg kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát, s miután rákentük a kókuszos vajat, tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen. Vékony szeletekre vágjuk.

Csokoládés rudacskák

Tizenkét dkg cukrot, 12 dkg darált diót, 3 dkg reszelt csokoládét, 12 dkg barack- vagy málnaízt és 6 dkg darabosra tört diót összegyúrunk egy tojásfehérjével. Kolbászt formálunk belőle, kókuszreszelékbe, vagy darált dióba forgatjuk. szorosan betekerjük zsírpapírba, és langyos helyen száradni hagyjuk. Hetekig eláll.

Fügegolyók

Fél kg szárított fügét megdarálunk,
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 17:37
1/263
Képek, videók
Kép 1060. Húsvétra - én.
jucinenadov
2019. április 27. szombat, 00:16
179. Húsvétra - 228..jpg
jucinenadov
2019. április 26. péntek, 23:46
HÚSVÉTRA, új. png.png
rochlitzne
2018. szeptember 28. péntek, 14:58
HÚSVÉTRA 4. PNG.png
rochlitzne
2018. szeptember 28. péntek, 14:56
HÚSVÉTRA 3.PNG
rochlitzne
2018. szeptember 28. péntek, 14:53
Kis Virág :Húsvétra
maria_kadar_148
2018. április 08. vasárnap, 00:17
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
Péter Erika:Húsvétra
maria_kadar_148
2018. április 05. csütörtök, 00:08
Húsvétra
vorosrozsa66
2018. április 01. vasárnap, 18:45
0 az otti Húsvétra Minden
lovaszmarika
2018. április 01. vasárnap, 12:02
husvétra.jpg
sz719eszter
2018. március 30. péntek, 03:03
húsvétra0329.jpg
maroka
2018. március 30. péntek, 02:00
kimutatja foga fehérjét.j
agica2004
2015. március 11. szerda, 19:29
kimutatja a foga fehérjét
agica2004
2009. október 08. csütörtök, 14:17
Címkék
cukorral meglangyosított, krém mint, áttört túrót, tálba tesszük, tejhez adtam, nyers vagy, tészta tetejére, papírtörlővel áttörlöm, hideg vajat, felvert tojással, tejet felforraltam, száraz hozzávalókat, lisztet tálba, kakaós masszát, rakott káposztánk, cukrokkal habosra,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.