Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:25 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Részeges pogácsa
40 dkg liszt
két csipetnyi só
5 dkg élesztő
1 pohár tejföl
1 egész tojás
1,5 dl tej
1 mokkáskanál cukor
1.kávéskanál ecet
2 cl szilvapálinka
dió nagyságú zsír (lehet hájzsír is)
25 dkg vaj (hideg állapotban, hogy reszelni lehessen)
1 tojássárgája + egy mokkáskanál tej a kenéshez

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a közepébe egy kis mélyedést készítünk, ahova az alábbi hozzávalókat adagoljuk: a tejföllel összekevert 1 egész tojást, a cukorral meglangyosított, tejben felfuttatott élesztőt, a fehérbort (vagy ecetet) és a pálinkát.

A fenti hozzávalókat rétestészta állagúra összedolgozzuk.
Ha a tészta keménynek tűnik, egy kis langyos vizet vagy kevés tejfölt adunk hozzá.
A tésztát addig dolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől, az edény oldaláról, és hólyagos nem lesz. Ezt a tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra sodorjuk, s erre
rászeleteljük vagy ráreszeljük a hideg vajat.

Miután
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:46
Finom sajtos rúd
vaj
125 gramm zsír
150 gramm reszelt sajt
1 evőkanál só
500 gramm liszt
2 deciliter tejföl
1+1 darab tojás
ízlés szerint reszelt sajt (a tetejére)

Leírás:
A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, elkeverjük, végül a tojást és a tejfölt is beletesszük, és tésztává gyúrjuk. Alaposan becsomagoljuk, és hideg helyen pihentetjük legalább három órát, de inkább egy éjszakát. Amikor sütni készülünk, előmelegítjük a sütőt 220 fokosra. Kivesszük a hűtőből a tésztát, hagyjuk kicsit felengedni, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval minél vékonyabb szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a forró sütőben kb 15 -20 perc alatt megsütjük.
Forrás :
pacsakute, 2019. január 06. vasárnap, 20:48
Diókrém torta
5 dkg őrölt diót leforrázol 4-5 evőkanál tejjel, 1 tasak tejszínes főző pudingot
felfőzöl 3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó
habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evő
kanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok
és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

25 dkg darált dió
2 dl tej
1-2 evőkanál.liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
vaníliás cukor

A tejet felforraltam majd a diót összekevertem a 2 evőkanál. liszttel, a citromhéjjal
és a tejhez adtam, kevergetve sűrűre főztem pár perc alatt. Hagytam hűlni, néha
megkevertem. Már hidegen belekevertem a rumot.
A vajat a cukrokkal habosra kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a rumos
diós masszát. A kakaós piskótát négybe vágtam és megtöltöttem a krémmel.
Tetejét diódarabokkal díszítettem, majd ment
klarika47, 2018. december 25. kedd, 19:24
Tejszínes-túrókrémes torta
Hozzávalók:

A tésztához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 púpozott evőkanál liszt
1 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor
csipet só
A krémhez:
25 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg vaj
5 dkg cukor
1 dl tej
1 evőkanál rétesliszt
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Valamint:
kb. 4 evőkanál (eper) lekvár -
más ízlés szerinti lekvár is jó
2,5 dl habtejszín
kb. 3 teáskanál porcukor
reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához valókból kakaós piskótát sütünk 26 cm-es kerek formában.
Tetejét még langyosan megkenjük lekvárral.

Ameddig a tészta sül, a krémhez 1 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, közepes
hőfokon mártást főzünk, félrehúzzuk, rövid hűlés után elkeverünk benne
1 tojássárgáját.

Habosra keverjük a vajat a cukorral, elkeverjük benne a kihűlt főzött krémet,
az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral, citrom héjával,
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:04
Casserole, a finom rakottas
A hideg idő beálltával különösen jól esik ez a sütőben készült egytálétel. Igen praktikus is, hisz előre összeállíthatjuk, az sem baj, ha pár napig a hűtőben pihen, így jól összeérnek ízei. Olyan, mint a mi rakott krumplink, a rakott káposztánk vagy a karfiolunk, az olaszok lasagnéja, a sajtos makaróni, a görög muszaka vagy az angolok tálban sült pitéi. Az édességek közül a máglyarakás és a felfújtak, gyakorlatilag az összes csőben sült étel. Többnyire krumpliból, rizsből vagy tésztából álló alap mellé hús, hal, zöldségek kerülhetnek, de a tengerparti országok hallal, polippal, rákkal is készítik. Vegetáriánusok ízletes kedvence, hiszen ha kellően szaftos összetevőkből áll, a hús könnyen nélkülözhető belőle. A nyers vagy előfőzött hozzávalókat fedő nélkül egy hőálló tálban, nem túl magas hőfokon összesütjük. Ahhoz, hogy a teteje ropogósra piruljon, többnyire sajtot, vajat, zsemlemorzsát tehetünk
suzymama, 2018. november 28. szerda, 22:10
Hólabda
tészta, akkor megsült.) A megsült tésztát kiborítom egy fa táblára vagy rácsra. Majd a tepsit egy papírtörlővel áttörlöm, ismét bevajazom enyhén és meghintem liszttel, majd a tésztamassza második felét is beleegyengetem a tepsibe és ugyanúgy megsütöm, mint az előzőt.
2. Amikor mindkét adag tészta megsült, egy kb 4,5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatom és addig hűlni hagyom, míg elkészül a krém.
3. A krémhez a tejet simára keverem a liszttel és alacsony lángon sűrű krémmé főzöm - majd hideg vízre állítva a lábast, folyamatos kevergetés mellett néhány perc alatt teljesen kihűtöm!
A puha vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és a rummal habosra keverem, és ha teljesen kihűlt a tejes-lisztes főzött krém, akkor hozzáadom a vajkrémhez és habosra kikavarom.
4. A kakaós piskóta korongokból kettőt összeragasztok a krémmel, körbe is kenem és a tetejét is, majd kókuszreszelékbe meghempergetem.
Tálalásig hűvös helyen (vagy hűtőben) tárolom!
Gabriella kalandjai a konyhában
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
Kókuszcsókos, vaniliakrémes csoda
a kakaót. Amikor elkészült kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi 28 x 38 cm átmérőjű legyen. Süssük 180 fokos sütőben 15 percet, majd rátesszük a kókuszos habot és még sütjük 10 - 15 percet.

Kókuszos habcsók készítése: a tojásfehérjét verjük fel jó keményre, adjuk hozzá a cukrot is és verjük tovább, majd adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Simítsuk el a tésztán és süssük még 10 - 15 percet.

A krém elkészítése: a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a hideg tejben feloldott keményítőt és lassú tűzön főzzük. Kavargassuk folytonosan, amíg besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről és tegyük bele a vaníliaaromát. Takarjuk le fóliával és hagyjuk kihűlni. A puha vajat kavarjuk habosra és kanalanként adjuk hozzá a kihűlt krémet. A lecsepegtetett ananászt szeleteljük kisebb darabokra, keverjük bele a krémbe. A krémet simítsuk el a kihűlt tészta tetején. Verjük fel a tejszínt, kenjük rá a krémre, a tetejére pedig reszeljünk fehér csokoládét. Tegyük hűtőbe a süteményt és
eva6, 2018. november 16. péntek, 14:37
Kinder Maxi King torta
Kinder Maxi King torta


Kinder Maxi King torta

Hozzávalók a piskótához : ( 18 cm formával )

6 db tojás
6 ek liszt
7 g sütőpor
8 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tk szerecsendió
1 csipet só
1 tk citromlé

Hozzávalók a krémhez :

300 ml habtejszín
200 g mascarpone
3 ek porcukor
1 tk vanília aroma

Hozzávalók a karamellszószhoz :

1 ek víz
3 ek cukor
2 ek vaj
2 ek tejszín

Hozzávalók a díszítéshez :

2 db kinder maxi king
250 g darált pörkölt sós mogyoró
60 g olvasztott csoki

Elkészítés :

Mivel rengetek különböző íz és állag keveredik ebben a tortában így a piskótánknak furán mondva muszáj szuper puhának lenni .
A tojásokat szokás szerint szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a sóval
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:35
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!
kánikulában se kelljen lemondanod az édes csemegékről!

Kókusztekercs

Harminc dkg édes háztartási kekszet a megdarálunk, összekeverjük két evőkanál kakaóval, 10 dkg porcukorral néhány csepp rumaromával, és összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható masszánk legyen. Tíz dkg vajat kikeverünk 15 dkg porcukorral, 5 dkg kókuszreszelékkel. A gyúródeszkát meghintjük 5 dkg kókuszreszelékkel, kinyújtjuk rajta a kakaós masszát, s miután rákentük a kókuszos vajat, tekercsszerűen felsodorjuk. Hidegre tesszük, hogy jól megdermedjen. Vékony szeletekre vágjuk.

Csokoládés rudacskák

Tizenkét dkg cukrot, 12 dkg darált diót, 3 dkg reszelt csokoládét, 12 dkg barack- vagy málnaízt és 6 dkg darabosra tört diót összegyúrunk egy tojásfehérjével. Kolbászt formálunk belőle, kókuszreszelékbe, vagy darált dióba forgatjuk. szorosan betekerjük zsírpapírba, és langyos helyen száradni hagyjuk. Hetekig eláll.

Fügegolyók

Fél kg szárított fügét megdarálunk,
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 17:37
hajtogatott pogácsa
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 kis pohár tejföl
2 tojássárgája
1 kocka élesztő
25 dkg vaj
12 dkg zsír
2 kk. só
1,5 dl tej

Az élesztőt 1,5 dl tejben felfuttatjuk egy kis cukorral, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt, a feldarabolt hideg vajat, a 2 kávéskanál sót, majd alaposan összegyúrjuk. Nem baj, ha maradnak benne vajdarabok, mert attól lesz jó leveles a tészta. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor még rakhatunk hozzá egy kis tejet. Ezután az egészet egy éjszakát hideg helyen pihentetjük. Másnap reggel lisztezett deszkára borítjuk, és jól kinyújtjuk. Kézzel megkenjük zsírral, majd a tészta két szélét felülről és alulról középre hajtjuk, majd oldalról is felhajtjuk középre a tészta két szélét. Ezután újra kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk. Végül kb. két cm vastagra kinyújtjuk, és a tetejét egy éles késsel bevagdossuk. Közepes méretű
faciendum, 2018. november 08. csütörtök, 18:41
Vanilia krèmmel töltött mákos sűtemèny.
Hozzávalok egy laphoz(kettőre lesz szűksèg):
4 tojás fehérje,
1 kanál hideg viz,
5 kanál cukor,
6 kanál mák fele darált mák ,
3 kanál liszt.

Hablap:
4 tojásfehérje,
5 kanál cukor,
5 kanál liszt,
3,1/2 kanál olaj.

A vanilia krémhez:
10 tojás sárgája,
9 kanál cukor,
2 csomag vanilia puding,
1 vanilia rud kikapart belseje,
700 ml tej,
300g vaj 80 %.

Diszitéshez:
60-70 g fehér csokoládé forgács.

Elkészités: a tojásokat felverjűk az egy kanál vizzek ,egy csipet soval ès a cukorral kemény habbá majd hozzáadjuk elöbb a lisztet majd a kétféle mákot.
Sűtöpapirral bélelt tepsiben (25/37cm) simitjuk ès elömelegitett sűtöben 180 ° kb 10-12 perc alatt készre sűtjük.
Ezt a műveletet a második mákoslappal is elvégezzűk.
A hablaphoz a tojások fehérjét felverjűk a cukorral hozzáadjuk az olajat ès ovatosan ősszekavarjuk majd a lisztet is hozzászitálkuk.
Ugyanolyan
suzymama, 2018. november 05. hétfő, 17:06
15 db sütés nélküli desszert...
olaj

Elkészítése:
1, A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha törne egy kis tejet adjunk hozzá.Kétfelé osztjuk.
2, Elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket,ízlés szerint rumaromát,és a gesztenyemasszát. Jól összedolgozzuk.
3, Egy folpackra tesszük a tésztát,ráhelyezünk egy másik folpackot (könnyebb nyújtani)majd kb 25x20 cm kinyújtjuk.
4, Fele krémet rákenjük,majd feltekerjük. A másik tésztát és a krémet is az előzőek szerint készítjük el. Pár órára hideg helyre tesszük.
5, A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk olajjal.
6, A tekercseket bevonjuk az olvasztott csokoládéval.Színes szórócukorral díszíthetjük.

Tiramisu golyók

35 dkg darált háztartási keksz
25 dkg mascarpone krémsajt
4 evőkanál erős feketekávé
3-4 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál keserű kakaópor
1 evőkanál konyak (ez el is maradhat)

A krémsajtot a darált keksszel, a
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
1/262
Képek, videók
reszeges-jeromos.jpg
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:16
20334_reszeges-epres_t uro
erzsikepuskas
2014. február 15. szombat, 10:28
részeges csirke.jpg
erzsikepuskas
2014. január 18. szombat, 08:47
Részeges csirke.bmp
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:15
RESZEGES IMA.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:21
RESZEGES IMA másolata.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:20
Részeges csirke
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 20:05
Részeges elf
mbartis
2012. június 11. hétfő, 21:32
Részeges csirke.jpg
vorosrozsa66
2011. február 20. vasárnap, 18:25
részeges_.jpg
agica2004
2010. szeptember 28. kedd, 09:49
kis részeges.jpg
agica2004
2010. szeptember 27. hétfő, 10:51
részeges cica.gif
nagyiful
2010. szeptember 17. péntek, 18:21
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Címkék
sajtos makaróni, angolok tálban, kókuszos vajat, görög muszaka, tengerparti országok, Maxi King, előzőek szerint, tésztamassza második, éles késsel, kókuszos habot, sütőben készült, lisztet majd, feldarabolt hideg, kétféle mákot, éjszakát hideg, Kinder Maxi King,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.