Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:43 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Advent - Magyar kurír oldalon
Advent
2018. december 1. szombat 18:20
Idén december 2-án, az első adventi vasárnappal veszi kezdetét az advent, a karácsonyra való előkészület időszaka.
.........
A keresztény és minden emberi közösség közös tapasztalata, hogy a nagy eseményekre készülni kell. Így az ókorban az uralkodó érkezését már hetekkel az esemény előtt hírmondó adta tudtul, hogy a helyiek rendbe tehessék az utakat, a házakat. Ilyen esemény az advent is: amikor a Királyok Királyának érkezésére emlékezünk és nemcsak környezetünket, házainkat, hanem szívünket és emberi kapcsolatainkat is rendbe szeretnénk tenni.
Annak, hogy a hívő ember a Megváltó születésére emlékezik, külső jele az adventi koszorú, amelynek négy gyertyája az adventi időszak négy vasárnapjára, színei pedig arra utalnak, hogy bár bűnbánati időszakban vagyunk (lila), de van okunk az örvendezésre is (rózsaszín), mert az Úr közel van hozzánk. Az adventi időszak liturgikus
maroka, 2018. december 02. vasárnap, 20:20
MKPK: advent a felkészülés ideje
Azt írták: a keresztény - és minden emberi - közösség tapasztalata, hogy a nagy eseményekre készülni kell. Az ókorban az uralkodó érkezését már hetekkel az esemény előtt hírmondó adta tudtul, hogy a helyiek rendbe tehessék az utakat, a házakat.

Advent idején, a "királyok királyának érkezésére" készülve "nemcsak környezetünket, házainkat, hanem szívünket és emberi kapcsolatainkat is rendbe szeretnénk tenni".

Kitértek arra: az adventi koszorú négy gyertyája az adventi időszak négy vasárnapjára utal, a három lila gyertya jelzi, hogy "bűnbánati időszakban vagyunk", az egy rózsaszín pedig azt, hogy "van okunk az örvendezésre is, mert az Úr közel van hozzánk".

A legjellegzetesebb adventi liturgia a hajnali mise, a rorate, amely nevét a latin miseének kezdő soráról (Rorate coeli de super et nubes pluant iustum!) kapta.

Mivel bűnbánati időszakról van szó, a templomi oltárokat advent idején nem díszítik virággal, a miséző pap pedig lila színű miseruhát ölt.

Ez az időszak a keresztény
velemenyezd, 2018. december 02. vasárnap, 07:05
Igazi vérfürdő:
Feröer-szigetekenMég gyerekek is részt vesznek a vérontásban, a
bordat, 2018. augusztus 18. szombat, 20:21
Minden évben újraépítik a bambuszhidat Kambodzsában
Kampong Cham - Kambodzsa éke egy különleges bambuszhíd, ami Kampong Cham városát köti össze Koh Poen szigetével a Mekong folyón keresztül.

A lenyűgöző, 1 kilométer hosszú hidat a helyiek minden évben szétszerelik, hogy biztos helyen tárolják az összes bambuszrudat, mielőtt az árvizek és a heves esőzések miatt megrongálódna.

A monszun után viszont a helyi lakosok évről évre újraépítik a nem kevesebb mint ötvenezer rúdból álló hidat. Fáradságos munkájukat azzal honorálják a turisták, hogy jelképes összeget fizetnek, amikor átmennek rajta. A helyieknek 100 rielt kell fizetniük az átkeléskor, ami átszámítva alig kevesebb mint hét forintnak felel meg - a turisták azonban ennek a negyvenszeresét is
schuro, 2018. augusztus 14. kedd, 21:41
Szobrot kapott a híres angliai templom macskája...
Doorkins Magnificat már több mint tíz éve él a Southwarki katedrálisban.
A hajdani kóbor cicát a helyiek annyira megkedvelték,
hogy szobrot állítottak neki,de mesekönyv is készült róla,és
saját Twitter - oldala is van.
Ez ám a megtiszteltetés!
mircsimarcsi, 2018. augusztus 10. péntek, 15:05
Fiúként nevelt lányok Afganisztánban
A hagyomány annyira elterjedt Afganisztánban, hogy a helyiek saját kifejezést is használnak rá: Bacha Posh, vagyis lányok fiú álruhába öltöztetve. A gyakorlat szerint azok a családok, akiknek nincs fiúgyermekük, egyik lányukat öltöztetik annak a nyilvánosság előtt. A kislány otthon lányként él és viselkedik, az utcára kilépve azonban fiúnevet és fiúruhát kap.

Más esetben a pluszbevétel reménye miatt fiúsítják a lányt: míg ugyanis egy kislánynak tilos a munkavállalás, a fiúknak engedélyezett. De előfordul az is, hogy az iskolába vezető út túl veszélyes, és némi biztonságot ad, ha a lánytestvéreket egy "fiú" is kíséri. A falusiak pedig többnyire azért kezdik el egyik lányukat fiúként nevelni, mert fiú nélkül nem teljes a család: amíg nincs fiú, sok közösség nem tekinti a családot teljes
schuro, 2018. március 08. csütörtök, 19:33
800 millió éves egy koporsóban fekvő lány?
mely nagyon hasonlított a mai modern mobiltelefonokra.

Senki sem tudta, honnan származhatott, ugyanis egyetlen történelmi királyi vagy uralkodói családra nem hasonlított, senkivel nem volt összefüggésbe hozható.

Több millió éves titok

Nem csak a helyi lapok, de az egész közösség beszámolt a felfedezésről, és így hamar híre ment a testnek, akit csak a Tisulsky hercegnőnek neveztek el.

Azonban 14 óra elteltével valami váratlan fordulat következett be a helyiek életében. Katonai helikopterek jelentek meg, melyek nagy csinnadrattával leszálltak, majd mindenkivel közölték, hogy távozzanak, mert a hely, és a megtalált test fertőző.

Az emberek bár nem érették a dolgot, így tettek, mert többen féltek, hogy a koporsóban lévő kék folyadék valamiféle vírus, vagy baktérium is lehetett.


A rejtélyes katonai alakulatok mellett
lilagondolatok, 2018. március 03. szombat, 14:23
Rugólábú Jack
rendőrség később ugyanott talált rá. Állítása szerint a támadó letépte a felső blúzát, és miután megragadta a meztelen mellét, mély sebet ejtett a hasán a karmával, eszméletlen és vérző állapotban, de életben hagyva őt.

1837 októberében, Mary Stevens, foglalkozását nézve cseléd, visszatérőben volt a munkaadója otthonához a Lavender Hillen. Miközben átvágott a Pottery úton - amit a helyiek csak "torokmetsző út"-nak csúfoltak -, Rugóláb Jack egy sikátorból elépattant, szorosan átölelte karjaival, arcon csókolta, és kezével a blúza alá nyúlt. Amikor Mary sikított, Jack elfutott a színhelyről. A lakosság hamar összecsődült a sikoltásra, de nem lelték nyomát a különös idegennek. Másnap Mary Stevens otthonához nagyon közel ismét lecsapott: egy mozgó hintó elé ugrott. A hajtó annyira megijedt, hogy elvesztette az uralmat a hintó felett és balesetett szenvedett. A tanúk a helyszínen azt
schuro, 2017. november 26. vasárnap, 20:55
A Soros-terv magyar fordítása
szükséges összegeket, az éves kiadások legalább 5 000 eurót jelentenek menekültenként, azaz 20 milliárd eurót. A Törökországnak nyújtott uniós segély - noha azt a múlt héten megkétszerezték - még mindig csak 1 milliárd euró összegű. Ezen felül az EU-nak szintén segítenie kell preferált kereskedelmi státusszal rendelkező különleges gazdasági övezeteket létrehoznia a térségben, beleértve Tunéziát és Marokkót, hogy vonzani lehessen befektetéseket és létre lehessen hozni munkahelyeket mind a helyieknek, mind pedig a menekülteknek.

Az EU-nak el kellene köteleznie magát, hogy a külső határok mentén fekvő országoknak még legalább 8 - 10 milliárd eurót adjon úgy, hogy a hiányzó összeg az Egyesült Államoktól és a világ többi országától jöjjön. Ez hozzá lenne adható a hosszú lejáratú kötvények összegéhez, amelyeket azért bocsájtanak ki, hogy támogassák Európában a menedékkérőket.


Harmadszor:

az EU-nak azonnal meg kell kezdenie kialakítani az egységes EU
furaila, 2017. november 11. szombat, 09:38
Érdekesség!
gyökereznek. Másodszor pedig Skóciában több látnivaló van,hiszen a várak, kastélyok többsége megőrizte hagyományos külső jellegzetességeit ,így a misztikummal átszőtt falak olyan sajátos helyzetet teremtenek,amelyek között azt hinné az ember,hogy még mindig a XVIII. században jár,ahol királyok és grófok étkeznek miközben bort isznak. A legismertebb skót építmények,amelyekben kísértetek tanyáznak alig különböznek egymástól. Az egyik ilyen jellegzetesség a nyugat-Skóciában található Duntrame vára,melyben a helyiek szerint egy skót dudás kísértete járkál éjjelente. Ennek a dudásnak mindkét kézfejét bosszúból levágták,mire az elvérzett. Bár építőmunkások megtalálták mind a levágott testrészt,mind pedig magát a testet,egyesek szerint nem megfelelően lett eltemetve,mivel a dudás katolikus vallású volt, szertartását viszont a jelenlegi skót egyház szerint végezték. Viszont még ennél is baljósabb a Skócia északkeleti részén található Fyve vára,amelyben három kísértet is tanyázik. Található itt egy megcsalt feleség
piroska0101, 2017. augusztus 07. hétfő, 18:56
Démoni arcú kecske született.
Különös esemény zaklatta fel egy argentin kis falu mindennapjait, mikor az egyik helyi farmon megellett egy kecske. Az újszölütt kecske okozott nem kis riadalmat a közösségben, mivel ahogy a helyiek mondták: A jószág démoni arccal született. A mélyen vallásos dél-amerikai országban annyira kiakadtak rémisztő gidán, hogy kihívták a rendőrséget, akik természetesen nem tudtak mit kezdeni a helyzettel.
schuro, 2017. július 25. kedd, 21:42
Magyarok csúcstámadásai a Mount Everesten
A helyiek nyelvén Csomolungmának (Jóságos Istenanyánknak) nevezett 8848 méter magas hegycsúcsra eddig több mint hétezren jutottak fel, mintegy 200-an oxigénpalack nélkül. Meghódítása nem kockázatmentes feladat: minden öt vállalkozóból egy az életével fizet, a legtöbben a visszaúton vesztették életüket. A "világ tetejére" elsőként 1953. május 29-én az új-zélandi Edmund Percival Hillary és Tenzing Norgay nepáli serpa (hegyi vezető) jutottak fel: a hatalmas szenzációt keltő teljesítményt koronázási ajándékként II. Erzsébet brit királynőnek ajánlották. Azon máig vitatkoznak, hogy a brit George Mallory és Andrew Irvine 1924-ben megmászta-e a hegyet, mert a csúcstámadás során nyomuk veszett, holttestüket csak 1999-ben találták meg. A csúcsot oxigénpalack nélkül először a dél-tiroli Reinhold Messner és az osztrák Peter Habeler érte el 1978-ban, Meissner később - elsőként - mind a tizennégy nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsot meghódította.

A csúcson, amely Sir George Everest angol mérnökről kapta a
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 10:31
1/14
Képek, videók
Az állatok királyának nej
dnemethk
2008. június 29. vasárnap, 16:28
Az állatok királyának túl
dnemethk
2008. június 29. vasárnap, 16:27
adventi első gyertya1203.
maroka
2017. december 03. vasárnap, 13:27
adventi_elso_vasarnap_ pla
borigit
2015. november 28. szombat, 15:31
ani.gif1.Első Adventi Vas
anci-ani
2014. november 29. szombat, 16:43
Első adventi gyertya.jpg
margoboszi
2013. december 17. kedd, 13:42
Első adventi gyertya
cipello
2013. november 29. péntek, 17:14
ELSŐ ADVENTI GYERTYA.gif
marika6668
2012. december 02. vasárnap, 09:36
Első adventi kép.gif
szakcsi56
2011. december 20. kedd, 17:31
Bolog adventi első vasárn
anci-ani
2011. december 18. vasárnap, 13:47
Kek angyal-első adventi a
margoboszi
2011. november 27. vasárnap, 15:27
Első Adventi gyertya
anci-ani
2011. november 26. szombat, 21:23
első adventi gyertya.jpg
margoboszi
2009. december 24. csütörtök, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.