Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 20:55 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kövér: védekezni kell a mai európai liberális elit kommunizmus iránti nosztalgiájával szemben
titkosszolgálatok a legsötétebb diktatúrák idején" sem voltak képesek.

E jelenségekre figyelmeztetni kell, és védekezni kell ellenük, különben hiába volt mindaz a szenvedés, amely "szüleink és nagyszüleink életét a kommunizmus idején meghatározta" - hangsúlyozta Kövér.

Az értekezletet nyitó előadást Roger Scruton brit filozófus tartotta, aki aláhúzta: Európát nem lehet megérteni annak belátása nélkül, hogy ez nemzetállamok közössége. Egyúttal be kell látni: az európai politikai intézmények "kozmopolita irányba indultak el", irányvonalukat nem igazítják az európai nemzetek konkrét szükségleteihez és értékeihez. Ebben az összefüggésben Scruton "ügyetlennek" nevezte az uniós migrációs politikát, a bevándorlók Európán belüli átirányítását.

A lengyel és a magyar kormánypártot populizmussal vádolják többek között azért, hogy "túl közvetlenül hivatkoznak" az emberek identitástudatára, a vallás, a család, a nyelv és a nemzeti kultúra által meghatározott értékekre - szögezte le Scruton. Egyúttal
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 14:01
Bizalom első helyen
2,22

Ha egy férfi vagy nő foglalja el életünkben azt a helyet, amely egyedül Istent illeti meg, akkor bizonyosan csalódni fogunk. Hamarosan megtanuljuk majd, hogy még a legjobb emberek is - a legjobb esetben is - csak emberek. Még ha talán a legkiválóbb tulajdonságaik vannak is, lábuk vasból és cserépből áll. Ez talán cinikusan hangzik, pedig nem az: ez realizmus.

Amikor egy inváziós hadsereg Jeruzsálemet fenyegette, Júda lakói Egyiptomtól reméltek segítséget. Ézsaiás kipellengérezte ezt a rossz irányba forduló bizalmat: ,,Talán Egyiptomnak, ennek a törött nádszálnak a támogatásában bíztál? Aki erre támaszkodik, annak belemegy a tenyerébe, és átszúrja" (Ézs 36,6). Jeremiás pedig ezt mondta később, hasonló körülmények között: ,,Ezt mondja az Úr: Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testi erőre támaszkodik, az Úrtól pedig elfordul a szíve" (Jer 17,5).

Ugyanezt támasztja alá a zsoltáros is, amikor azt írja: Jobb az Úrnál keresni oltalmat, mint emberben bízni.
kalmanpiroska, 2019. május 22. szerda, 12:58
Kerti ötletek
paradicsomunkat. Szeretem nézni, ahogy a vadszőlő indái
egyre sűrűbben ölelik át az esőcsatorna csövét, élvezem a természet közelségét!

Az élet álmok nélkül olyan, mint a kert virágok nélkül...

A virágok a természet legcsodálatosabb teremtményei, Isten legédesebb teremtménye, melybe elfelejtett lelket lehelni. A legkisebb virág is csodálatos örömet tud szerezni szépségével, az illatával pedig lelkünket bársonyba csomagolja.

Amikor a dolgok jól alakulnak, és a helyes irányban haladsz, az örömöd minden egyes
pillanattal egyre növekszik - mintha egy csodálatos kert felé igyekeznél. Minél közelebb érsz, a levegő annál frissebb, üdébb, illatosabb.

Ez lesz az ismertetőjele, hogy jó irányba haladsz.

Azt mondják: "Aki a virágot szereti - rossz ember nem lehet"!

Ezzel kapcsolatosan biztosan vannak egymástól eltérő vélemények - pro és kontra - de amiben biztos vagyok:

Az alábbi képek és ötletek videóklipek, nagyon kellemes zenei
menusgabor, 2019. március 29. péntek, 21:59
Q-10 – a fiatalság enzimje
erőkifejtésre szánják el magukat, például erősen sportolni kezdenek. A legutóbbi sportorvosi kutatások kimutatták, hogy a nagy állóképességet és erőkifejtést igénylő sportok akár jelentékenyen is gyöngíthetik az immunrendszert. A Q10 megfiatalítja a szervezetet, acélosítja az izmokat és igen jó hatással van az agyműködésre is.

A Q10 koenzim vitaminhoz hasonló anyag. Emlékeztet az E-vitaminra, ám még annál is erőteljesebb antioxidáns hatású. Egyfajta katalizátornak tekinthető, amely felgyorsít vagy más irányba terel bizonyos biokémiai folyamatokat. Biológiai szempontból a Q10 mint az energiatermelés szabályozója érdemel figyelmet. A Q10 koenzim indítja be és tartja működésben a mitokondriumokat, vagyis a sejtek parányi "erőműveit", ahol a táplálékból a testünkben előállított magas energiatartalmú "fűtőanyag", az adenozintrifoszfát (ATP) molekula keletkezik.

A Q10 koenzim ubikinon néven is ismert. Tízféle közönséges Q-koenzim létezik, de közülük egyedül a Q10 található meg az emberi
pacsakute, 2019. március 06. szerda, 20:57
Angyalszó - Az élet útja
azt, hogy miként szeressünk, hanem azt kell tennünk, amit te is cselekedtél:
szeretetből odaadtad, felajánlottad magadat az Atyának értünk, emberekért. Önként, szeretetből tetted ezt, ahogyan minket sem kényszerít semmilyen külső erő, hanem egyedül a szeretet szívünkbe írt törvénye indít minket. Segíts, hogy ne csak szóval hirdessük a szeretet parancsát, hanem megtegyük mindazt, amit kérsz tőlünk.

- Emberi vágy
Élni, jól és helyesen élni, boldogan és szabadon élni, az élet útján jó irányba haladni minden ember vágya.
Mégis azt látjuk, hogy mennyi boldogtalan és szerencsétlen ember botorkál az élet útján. Mennyi ember válik idővel rabjává a szokásoknak és a kiüresedett cselekvési formáknak.
Mennyi ember előrehaladását akadályozzák a kényszerek, az elvárások, a másoknak megfelelni akarás. Mennyi ember menekül el a jelen lehetőségei elől vagy a múltba, az emlékezésbe, a
nosztalgiázásba vagy éppen a jövőbe, a soha meg nem valósuló álmok és elképzelések világába. Ha keresztény
maroka, 2019. március 04. hétfő, 09:40
Évközi 8. vasárnap 03.03
tízparancsolat foglalja össze. A Biblia második részében, az újszövetségben Isten még csodálatosabb utat mutat számunkra, hiszen az ő Fiának, Jézus Krisztusnak a személyében mutatja meg az élet útját, mégpedig nem csupán egyetlen népnek, hanem az egész emberiségnek. Többé már nem a törvények betűje vezet minket, hanem az értünk meghalt és feltámadt Krisztus, aki a szívünkbe írta a tulajdonképpeni egyetlen törvényt, a szeretet parancsát.
Élni, jól és helyesen élni, boldogan és szabadon élni, az élet útján jó irányba haladni minden ember vágya. Mégis azt látjuk, hogy mennyi boldogtalan és szerencsétlen ember botorkál az élet útján. Mennyi ember válik idővel rabjává a szokásoknak és a kiüresedett, lelki tartalom nélküli cselekvési formáknak. Mennyi ember előrehaladását akadályozzák életük során a kényszerek, az elvárások, a másoknak megfelelni akarás. Mennyi ember menekül el a jelen lehetőségei elől vagy a múltba, az emlékezésbe, a nosztalgiázásba vagy éppen a jövőbe, a soha meg nem valósuló álmok és
maroka, 2019. március 03. vasárnap, 09:01
Gulyás: kizárólag a kormánypártok akadályozhatják meg a kényszerbetelepítést
egy sokkal fragmentáltabb, sokszínűbb parlament alakulhat meg azt követően, hogy az Európai Néppártnak (EPP) és a szocialistáknak várhatóan - 1979 után először - nem lesz együtt többsége.

"Mindig azt mondtuk, hogy a mi helyünk az Európai Néppártban van, és ezt most is így gondoljuk" - jelentette ki Gulyás Gergely. Megjegyezte továbbá, az Európai Parlament legerősebb pártja a Néppárt, amelynek legerősebb tagpártja a Fidesz, ezért kölcsönös érdek, hogy a Néppárt ne tolódjon el egy olyan liberális irányba, amely már érdemben nem különböztetné meg ezt a politikai családot egy Emmanuel Macron-féle tömörüléstől. "Ezt csak a Fidesszel együtt sikerülhet megakadályozni" - fűzte hozzá.

A tárcavezető szólt arról is, a Fidesz kompromisszumkészségének legjobb bizonyítéka, hogy támogatták a Néppárt német frakcióvezetőjének, Manfred Webernek a jelölését a bizottság elnökségre. Gulyás Gergely kérdésesnek nevezte ugyanakkor, hogy Weber a tisztség megszerzése után miként próbál majd parlamenti többséget teremteni.
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 10:11
A szívnek és a léleknek
Gandhi egyszer azt mondta, hogy amikor egy ujjal másokra mutatunk, akkor a többi három ujjunk önmagunk felé mutat. Más szóval, amilyen változást a világban látni akarunk, először azt önmagunkban és a saját életünkben kell megvalósítanunk. Ehhez arra van szükség, hogy a saját tudatomat és szívemet nézzem.

Hogyan tudom a szívemet megnyitni? Mi van a tudatomban? Hogyan tudom feltárni a szívemet és a tudatomat? Milyen mértékben vagyok képes arra, hogy a tudatom energiáját és erejét a megfelelő irányba vigyem? Az emberi szívek nagyon hideggé és az emberek feje nagyon forróvá vált. Itt az idő, hogy ezt a folyamatot megfordítsuk, hogy a szívünket együttérzővé, szeretővé, kegyelemteljessé, megbocsátóvá és a fejünket nagyon hűvössé, stabillá és tisztává tegyük.

Érzelmi intelligencia

Valaki lehet, hogy nagyon intelligens, de mégis képtelen a legalapvetőbb emberi kapcsolatokra vagy arra, hogy a saját érzelmeit irányítsa. Az érzelmi intelligencia fejlesztése a szív meggyógyítását és a
lilagondolatok, 2019. február 10. vasárnap, 11:49
Vágy és hit
isteni ajándék lelked mélyén a vágy,
s bár valós működése számodra még talány,
azért ha bízva bízol, egy szebb jövő jön el,
s ha tisztán látod célod, a lét körülölel.
Mert jó Atyád oly gazdag, s megad mindent neked:
szabad az akaratod, s tiéd a képzelet!
Igazi varázspálca, s ha hiszed, kész csoda,
s ha rosszul menne sorsod, nem mástól mostoha,
csak saját kétkedésed állja útját megint,
megváltozik a kérés, bevett hited szerint.
Mikor hited és vágyad egy irányba mutat,
megleled vágyaidhoz a helyes, jó utat
Mikor eljutsz a célhoz, egy újabb vágy fog el,
s mindaddig hajt a lelked, míg vágyad nem fogy el.
Amíg van késztetésed, addig felkel Napod,
amíg hiszel magadban, mire vágysz, megkapod!
Mert teremtő a vágyad, és bármit megteremt,
bejárhatod világod, az egész végtelent!
Akadályod kívül nincs, csak benned létezik,
ha a kétség nem gátol, minden elérkezik.
Hidd el csak rajtad múlik, milyen mag kel ki
lovaszmarika, 2019. február 02. szombat, 15:37
Enneagram - Ötös Archetípus
Chesterton)

Amikor valóban jelen vagyunk az életben, amikor ellazultunk és kapcsolatban állunk a testünkkel, akkor kezdjük el érzékelni belső tudásunkat, belső útmutatásunkat. Pontosan arra vezet rá bennünket, amit tudnunk kell, és döntéseink ebből a belső bölcsességből fakadnak. De ha elveszítjük a kapcsolatot a jelenléttel mint alappal, amelyből a lényegi útmutatás is származik, akkor a személyiség (egó) veszi át az irányítást és próbálja meg kiokosodni, mi is legyen.

Az Ötösök akkor haladnak rossz irányba, amikor az élményeik helyett az élményeikre vonatkozó megfigyeléseikkel kezdenek azonosulni. Az Ötösök olyasfajta emberek, akik úgy próbálnak megtanulni táncolni, hogy táncparkett mellett állva figyelik a többi táncolót. ("Lássuk csak, a nő kettőt lép balra, rúg egyet, pördül egyet, aztán a férfi valahogy visszalendíti...") Lehetséges, hogy idővel sikerül is megtanulniuk a lépéseket - csak éppen addigra már régen véget ért a tánc.

Természetesen az Ötösök egész életükben
eposz, 2019. január 29. kedd, 12:14
Lélekmentés
,,Vannak olyan prédikációk, amelyekről valóban állítható, hogy minél többet gondolsz rájuk, annál kevésbé értékeled azokat. Ha egy szegény bűnös elmegy, hogy megmentése reményében hallgassa azokat, csak annyit mondhatsz, hogy az igehirdető valószínűleg inkább eltorlaszolja a mennybe vezető utat, mintsem a helyes irányba mutasson."

-C. H. Spurgeon-
kalmanpiroska, 2019. január 24. csütörtök, 16:02
Az ember mint a teremtő [...]
rendszerbe; mindazt tehát, amit megmértek, mérlegre tettek és megszámoltak. Így az egész földkerekségnek olyan civilizációt lehet adni, mely csak mérni, mérlegelni és számolni tud, és mindent eltüntet a civilizációból, ami ezen felül van. Mert mi is adódna a tehén szervezetén nyugvó beavatásból? Ez egy végtelenül mélyreható és fontos kérdés! Igen, nagyon különböző lehet a gépek szerkesztési módja, egy tendencia azonban látszik: minden még nem tökéletes gép átalakítása a rezgés irányába halad, abba az irányba, ahol rezgés van, ahol az oszcilláció, a szakaszosan futó mozgás hatása hozza létre a gép hatékonyságát. Ha egyszer a gépek együttműködésre szerkesztve úgy tudnának dolgozni, ahogyan az a tehén szervezetében a tápanyagok szétoszlásából megtanulható, akkor a földkerekség gépeinek együttes rezgése, a kis lengések futása olyan lesz, hogy a föld felett levő is, bolygórendszerünk is kénytelen lesz együtt lengeni, együtt rezegni földi rendszerünkkel. A megfelelően hangolt húr is együtt zeng a megütött másik
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:28
1/150
Képek, videók
nosztalgiajárat
agica2004
2014. január 28. kedd, 16:26
kommunizmus.png
chillik
2017. november 22. szerda, 14:54
Márai a kommunizmusról.jp
menusgabor
2017. augusztus 19. szombat, 18:56
kommunizmus03.jpg
isti53
2013. február 25. hétfő, 06:54
kommunizmus 7 csodája.jpg
dnemethk
2012. augusztus 11. szombat, 14:58
60 év Kommunizmus.png
farkas1945
2010. november 15. hétfő, 17:55
kommunizmus csoda
magdaseppa
2007. április 01. vasárnap, 11:18
CJ_Scrunge 9.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:32
CJ_Scrunge 8.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:32
CJ_Scrunge 7.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:32
CJ_Scrunge 6.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 5.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 4.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 3.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
CJ_Scrunge 2.jpg
sarkany52
2010. június 05. szombat, 12:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.