Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:01 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Triatlon világkupa - Bragmayer Zsanett lett a legjobb magyar Tongjeongban
A verseny honlapjának tájékoztatása szerint Bragmayer 58:17 perc alatt teljesítette a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 km futásból álló távot. A nőknél győztes francia Sandra Dodet 57:10 perc alatt ért célba, a 60 fős mezőnyből öten nem teljesítették a versenyt.

A férfiaknál az amerikai Matthew McElroy 51:25 perces eredménnyel lett első, Faldum Gábor (52:32 p) a 32. helyen zárt, míg Tóth Tamás a hat kieső egyike volt.
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 12:51
A. Túri Zsuzsa
A. Túri Zsuzsa

A. Túri Zsuzsa (Budapest 1971. július 30. - ), jelenleg Genfben él. Önálló kötetei: Befejezetlen szimfónia (2015), Boszorkánytükör (2016), Tűztündértánc (2017). Több netes és nyomtatásban megjelenő folyóirat munkatársa, a Hetediknél és az Art'húr Művészeti Folyóiratnál szerkesztőként dolgozik. Nemrégiben Art'húr-díjjal tüntették ki.

Túri A. Zsuzsa versei


Túri A. Zsuzsa Genfben él, ott írja verseit
menusgabor, 2019. október 18. péntek, 20:15
Látogatható lesz a cella - Pio atya bilokációja
- EGY NAPRA LÁTOGATHATÓ LESZ A CELLA, AHOL PIO ATYA ÉS MINDSZENTY TALÁLKOZHATOTT
Kovács Gergely a Mindszenty Alapítvány képviselője a Kossuth Rádióban nyilatkozott Mindszenty József szentté avatási eljárásáról, illetve arról a sétáról, amelyet vasárnap szerveznek, és amely során a közönség először látogathatja meg a szentéletű bíboros celláját. A feltételezések szerint Mindszenty József itt találkozhatott Szent Pio atyával.
A Mindszenty Alapítvány az Ars Sacra fesztivál keretén belül egy egészen rendkívüli programot szervez most vasárnapra: abba az épületbe lehet ellátogatni, ahol a bíboros leghosszabb ideig volt börtönben, illetve ahol a hagyomány szerint találkozott Szent Pio atyával is. Kovács Gergely, az alapítvány képviselője részletesen is nyilatkozott a börtönről, amelynek környékén nemrég teret neveztek el Mindszenty Józsefről.
.................
“Mindszenty bíboros 1949 és 1954 között raboskodott ebben
maroka, 2019. október 18. péntek, 13:23
Pályakerékpáros Eb - Borissza Johanna Kitti 12. a női kieséses versenyben
Borissza - aki a szerdai nyitónapon scratch-ben 19. helyen zárt - 18 induló közül végzett a középmezőnyben. Az aranyérmet Kirsten Wild szerezte meg, a pályán hatszoros világbajnok 37 éves holland sztár 2016 és 2017 után harmadszor nyerte a kieséses versenyt kontinensviadalon.

Férfi scratch-ben a szám két évvel ezelőtti Eb-ezüstérmese, Lovassy Krisztián volt ott a 23 induló között. A 15 kilométeres táv harmadáig igen aktívan versenyzett, rövid időre egy hatfős szökevénycsoportba is bekerült, ám a záró körökben megszakadó mezőny hátsó felében maradva 17. lett. Az 52,889 kilométeres óránkénti átlagsebességű viadalt a spanyol Sebastián Mora Vedri nyerte, a 2016-os világbajnok az utolsó hat körre szakadt el a riválisaitól.

Lovassy és Borissza is szerepel pénteken omniumban, míg a csuklósérülés és műtét után visszatérő Borissza szombaton - épp 22. születésnapján - a pontversenyben áll rajthoz.

Szalontay Sándor a férfi sprinterek 24 fős mezőnyének kvalifikációjában a 13. időt tekerte (9.981
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 22:02
Katalán válság - Az éjszakai rendbontásokban több mint kilencvenen sérültek meg
Reggel legalább kilenc utca maradt lezárva Barcelonában, ahol megkezdték az éjszakai összecsapások nyomainak eltakarítását. Törmelékhalmok, törött üvegek borítják az aszfaltot, amelyre több helyen ráégtek a barikádként használt, felgyújtott műanyag kukák. Körülbelül egy tucatnyi személyautó és motor is kiégett ezekben az utcákban.

A katalán függetlenségi vezetőkre kiszabott börtönbüntetés miatt meghirdetett, kezdetben békés tüntetéseken több ezer ember vonult utcára szerda este például olyan nagyvárosokban mint Lleida, Tarragona, Girona és Barcelona.

A megmozdulások azután fordultak összetűzésekbe, hogy radikális tüntetők csoportja dobálni kezdte a rendfenntartókat üvegekkel, felszedett utcakövekkel, petárdákkal. A hatóság válaszul gumibottal, gumilövedékkel kezdte oszlatni a tömeget.

A legkomolyabb összecsapások Barcelonában voltak, ahol a katalán belügyi tanácsos hivatalának környékén tűztek össze a rendőrök és a kapucnit, arcukat eltakaró kendőt viselő tiltakozók, akik a politikus
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 11:21
A birs ősrégi idők óta használt házi gyógyszer
A birsalma kulturális emlékünk szerint több mint négyezer éve ismert, és egyes Biblia-fordítók, -elemzők szerint az a bizonyos tiltott alma is birs volt valójában.

Nagyanyáink a szekrény tetején illatosításra használták és birsalmasajtot készítettek belőle, a modern háziasszonyok salátának, levesnek és köretként is tálalják. Szerencsére újra egyre divatosabb a birs.
Birsalma és birskörte


A birsalmát (Cydonia Oblonga), vagy krétai almát, a köznyelv büdösalmának, birskörtvélynek is hívja. A két alfaj, a birsalma és -körte csak alakjában különbözik egymástól. A birsalma a rózsafélék családjába tartozik.


A birsalma és birskörte világos húsa nyersen általában kevésbé élvezhető, hosszú ideig főzve azonban a gyümölcs sötétrózsaszínű lesz és isteni finom. Készülhet belőle kompót, krém, sajt, püré, köret, saláta, leves. A birs olajos héja általában nagyon vastag, cserében viszont fantasztikus illata van. A birs hűvös helyen hónapokig eláll.
eva6, 2019. október 17. csütörtök, 10:30
Érdekes előadás - az egészségről
A halott orvosok nem hazudnak Dr. Joel D. Wallach előadása:

Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek.
(Egy moszkvai előadás szövege lett felvéve, a fordító megőrizte az előadó sajátos szóhasználatát.)
Nagy örömömre szolgál, hogy találkozhattam Önökkel. Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát, a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap múlva a marhákat piacra lehetett vinni. Gondosan szelektáltuk őket, a legjobb egyedeket magunknak hagytuk.
Az az érdekes, hogy miután ennyire gondosan, saját kezűleg készítettük a marhatápot, képzeljék el, sosem szedtük semmilyen ásványt és vitamint. Pedig fiatalok voltunk, és legalább 100 évig akartunk élni fájdalom és betegség
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 00:56
Stoffán György: Önvizsgálat, választások után…
fűt-fát... szervezkedtek, de nem voltak tisztában azzal, hogy esélyük sincs saját környezetükben nyerni. Mert magatartásuk, addigi ismert életük ezt nem teszi lehetővé.

Kormány-közeliek bűne

A kormány is megszámlálhatatlanul sok stratégiai hibát vétett. Hiszen nem elég meghallgatni a Miniszterelnök beszédeit, és nagyokat tapsolni, majd önhitten távozni a kongresszusról, ünnepi alkalmakról... tenni kellett volna. Látni kellett volna minden nemzetben gondolkodó embernek, hogy munkahelyén a többség nem Fideszes. Látni kellett volna, hogy melyek azok a pontok, amelyeken változtatni kellene, és látni azt, hogy mivel nincs megelégedve a társadalom. Minden nemzeti érzésű embernek a helyén kellett volna ,,misszionáriusnak" lenni, egyben tájékoztatni az elégedetlenségről a kormányt, vagy magát a Miniszterelnököt. Fölösleges a ,,megörökölt elvek szerint" misét befizetni a Miniszterelnök születésnapjára, és közben a nemzetet szolgáló magyar embereket vádolni,
menusgabor, 2019. október 16. szerda, 23:00
Női kosárlabda Euroliga - Franciaországi diadallal kezdett a Sopron
Eredmény, 1. forduló, B csoport:BLMA (francia)-Sopron Basket 53-66 (17-24, 8-15, 17-14, 11-13)------------------------------------------------------------ -

A magyar csapat legjobb dobói: Brooks 16, Crvendakic 16, Határ 14

Az elmúlt szezonban a hazai rendezésű Final Four negyedik helyén végzett soproniak - honlapjuk beszámolója szerint - viszontagságos utazás után érkeztek meg kedden Montpellier-be: Bécsben a 9.30-ra kiírt gép meghibásodott, így csak 14.30-kor indulhattak el. Ez azt jelentette, hogy egy későbbi csatlakozással, éjfél körül futottak be a mérkőzés helyszínére, és Gáspár Dávid vezetőedző csak szerda reggel tartotta meg az első tréninget.

A magyar bajnok a tavalyi idényhez hasonlóan ezúttal is Franciaországban kezdte meg a nemzetközi évadot, s akkor vereséggel távozott a Carolo Basket csarnokából. Ami a mostani ellenfelet illeti, a Basket Lattes Montpellier Agglomeration (BLMA) - amely ezüstérmet nyert az Európa Kupában és a francia bajnokságban is - az Euroliga selejtezőjében
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 22:05
MNG - Összegző kiállítás az Élő Gyűjtemény projekt anyagából
egy-egy inspiratív szobrot vagy műegyüttest.

A kiválasztott műtárgyak elsősorban a jelenleg raktárban lévő művek közül vagy a közönség számára nem látható terekből kerültek ki. A kortárs alkotásokat és a forrásul választott múzeumi szobrokat együtt, "gerillatárlatokon" mutatták be, alkalmanként más-más állandó kiállítási egységekben, váltakozó helyszíneken egy-egy hónapig.

A projekt lezárásaként született meg az csütörtöktől látható, összegző tárlat, ahol a tíz szoborpár egyszerre, az adott helyén jelenik meg.

A kiállítás elevenségét a raktári közegből kiállítási pozícióba kerülő műtárgyak adják; jelezve azt is, hogy a raktári státusz legtöbb esetben csupán ideiglenes állapot, amely bármikor megváltoztatható. Ugyanakkor a kortárs alkotások párbeszédre hívják és új szempontokkal gazdagítják a múzeumi anyagot. A diskurzus helyszíne a már meglévő múzeumi közeg, ahol az állandó kiállításon lévő többi műtárgy is bekapcsolódik a beszélgetésbe - hangsúlyozza a közlemény.

A párbeszéd
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:24
Katalán válság - Szakértő: a függetlenségi politikusok elítélésének ténye katalizálta a tüntetéseket
Nagy Sándor Gyula hozzátette: a függetlenségpártiak akkor is mártírnak gondolnák a kilenc elítélt vezetőt, ha nem a büntetési tétel felső határához közeli, 9 és 13 év közötti börtönt kaptak volna.

Elmondta: a függetlenségpártiak szerint a szabad véleménynyilvánítás, illetve az önrendelkezés kategóriájába tartozik az, ha egy tartományi parlament kikiáltja a tartomány függetlenségét; az erre irányuló népszavazást alkotmányellenesnek ítélte az alkotmánybíróság, de ezt a függetlenségi oldalról nem vették figyelembe.

A rendbontások ténye amúgy nem meglepő, hiszen hetek óta lehetett híreket hallani arról, hogy a függetlenségpártiak kemény magja tüntetésekre és előre szervezett rendbontásokra készül - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a rendőrség nagyjából ura volt a helyzetnek, ennek ellenére Barcelona környékén jelenleg is égő kukák és barikádok vannak.

A katalán lakosságon belül fele-fele arányban vannak az egységes Spanyolország hívei, illetve a függetlenségpártiak - mondta a
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:07
Lengyel választások - A végeredmény szerint is alsóházi többséget szerzett a Jog és Igazságosság
A 61,74 százalékos részvételi arány rekordmagas volt az 1989 utáni választások történetében.

A PiS mandátumszáma azonos az előző, 2015-ös választáson megszerzettel.

A második helyen befutó fő ellenzéki párt, a Polgári Koalíció (KO) 27,4 százalékot ért el.

A posztkommunista Baloldali Demokratikus Szövetségből (SLD), valamint kisebb balliberális tömörülésekből álló baloldali szövetség a voksok 12,56 százalékát nyerte el.

A Lengyel Parasztpártra (PSL) és a vele közös listán induló, rendszerellenes Kukiz'15 mozgalom alkotta szövetségre 8,55 százalék szavazott.

Az ötszázalékos bejutási küszöböt átlépte még a voksok 6,81 százalékával a nemzeti radikális pártok szövetsége, a Konföderáció (Konfederacja).

A lengyel szenátusban az ellenzék lehet erősebb, miután a százfős felsőházba a PiS-nek csak 48 szenátora került be. Szintén 48 mandátumra tettek szert az ellenzéki tömörülések. Emellett azonban négy független szenátort is megválasztottak, közülük hármat az ellenzékhez, egyet pedig
velemenyezd, 2019. október 14. hétfő, 23:22
1/2734
Képek, videók
ádámi zsanett0712.jpg
maroka
2017. július 12. szerda, 10:57
ádám zsanett olimpiai lán
maroka
2017. június 26. hétfő, 22:39
zsanett névv.jpg
zsokica45
2016. június 09. csütörtök, 20:01
Zsanett névnapra
szicu
2016. május 16. hétfő, 23:14
Zsanett
szicu
2016. május 13. péntek, 10:31
238. Mné Toldi Zsanett.jp
dnemethk
2016. január 02. szombat, 22:40
Zsanett.jpg
agica2004
2015. november 06. péntek, 20:30
ZSANETT.gif
1951anna
2015. június 24. szerda, 06:58
A legjobb barátok
eva6
2019. március 19. kedd, 16:05
Az-élet-a-legjobb-taná r.j
menusgabor
2018. augusztus 06. hétfő, 18:31
amitől a legjobban lehet
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:42
Szkt- legjobb vill.vezető
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:55
a csend a legjobb.jpg
sz719eszter
2018. június 28. csütörtök, 18:37
Elment az kit legjobban s
irmus
2018. június 15. péntek, 08:51
A szerelem a legjobb gyóg
rushlilly
2018. június 12. kedd, 11:41
Címkék
projekt lezárásaként, jelenleg raktárban, ötszázalékos bejutási, szentéletű bíboros, mérkőzés helyszínére, Matthew McElroy, Kossuth Rádióban, katalán függetlenségi, rendbontások ténye, gyümölcs sötétrózsaszínű, Zsuzsa Genfben, rózsafélék családjába, állandó kiállításon, tucatnyi személyautó, Baloldali Demokratikus Szövetségből, birsalma kulturális,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.