Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:32 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Levendulaolaj hatásai és alkalmazásai
folyadékot szűrjük le, és öntsük 38 °C-os fürdővízhez. Ebben fürödjünk 15 percig. A levendulafürdő jótékony hatású idegi alapú keringési zavarokban, és megelőzi a kiütések, ekcéma és a bőrhibák kialakulását. Érdekesség, hogy a levendula hatására a májban tárolt glükóz felszabadul, és növeli a vércukorszintet. Ha étkezés előtt 15 perccel 2 csepp levendulaolajat beveszünk, érezhetően csökken az étvágy.

- Pattanások: segít újra egyensúlyba hozni a túlzott faggyútermelést, csökkenti a hegesedést. Adjunk hozzá néhány csepp levendulaolajat egy sima krémhez és használjuk, mint egy hidratáló vagy tisztítószert.

- Égési sérülések: 5 percig hűtjük az égett területet hideg, folyó vízzel, majd óvatosan levendulaolajat helyezzünk a sérült felületre. A fájdalomcsillapítás szinte azonnali, és égés általában hegesedés nélkül begyógyul.

- Ekcéma: Tegyünk néhány csepp levendulaolajat egy bázisolajba (olívaolaj, kókuszolaj stb.) és dörzsöljük közvetlenül a viszkető
pacsakute, 2019. május 20. hétfő, 22:08
Az almaborecet 20 felhasználási módja és egészségügyi hatása
növelték.

Azon kívül, hogy naponta elfogyaszt 1-2 evőkanál almaborecetet, a koleszterinszintjét úgy is csökkentheti viszonylag gyorsan, ha minimalizálja a cukor- és finomított szénhidrát-bevitelt, valamint nagyobb mennyiségben fogyaszt egészséges zsírokat és hetente néhány alkalommal halat is.

4. Hozzájárul, hogy a bőr egészséges maradjon

Az almaborecet nem csak a belső egészségre van jó hatással: kutatások ugyanis bebizonyították, hogy kezelhetőek vele a pattanások és csökkenthető a hegesedés mértéke. Bizonyos baktériumtörzsek sajnos gyakran járulnak hozzá a pattanások kialakulásához. Az ecet jól ismert antibakteriális tulajdonságairól, amelyről kimutatták, hogy hatékonyan képes fellépni többféle káros baktériumtörzzsel szemben is.

Az almaborecet azonban olyan speciális összetevőket is tartalmaz, mint az ecetsav, a tejsav, a borostyánkősav és a citromsav, amelyek mindegyike bizonyítottan gátolja a Propionibacterium acnes nevű baktérium növekedését, azét a
skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 12:47
Nem tudjátok véletlenül hogy kontaktlencsében lehet-e úszni?
függetlenül attól, hogy az medence, folyó vagy tó - a víz megzavarja a kontaktlencse és a szem közötti kapcsolatot, így az leválhat a szemről. Ez az oka annak, hogy oly sokan veszítik el a kontaktlencséjüket úszás közben.
Ha úszómedencében úszol, úszószemüveget nem használva figyelj oda erre:Kis mennyiségű klór általában nem bántja a szemet, kivéve kontaktlencse esetében. A klór ugyanis ráragad a lencsére, és folyamatosan irritálja a szemet. Mindez szemfertőzéshez vagy szaruhártya sérüléshez, esetleg hegesedéshez vezethet. Ezért fontos, hogyha kontaktlencsével úszol, sose nyisd ki a szemed a víz alatt. Bár a kontaktlencse szilárd, bizonyos típusai kissé porózusak, hogy a szem levegőzhessen. Ez az áteresztő képesség azt jelenti, hogy nemcsak a levegő, de a mikróbák, vegyi anyagok, baktériumok is keresztül juthatnak rajta. Ezek a káros szennyeződések pedig szemfertőzést, irritációt, vagy akár szemkárosodást is okozhatnak.

Az egészségügyi kockázat mértéke attól függ, milyen vízben úszol. Ha
kissanna0612, 2014. március 12. szerda, 10:02
Ne félj, ha benőtt a körmöd! Segít a spange!
legideálisabb megoldást: a cél az volt, hogy a köröm széleire ható emelő erőt egyénileg lehessen szabályozni. Az úgynevezett 3TO spange három drótból építhető fel. A páciens körmeire kifejezetten ráméretezett, két, egészen kicsi dróthorog kerül orvosi fémből.

A köröm hátán összehúzó feszítő hurokkal emelik meg a köröm széleit, és fájdalom nélkül kivezetik a köröm sarkait a lágy részből. A gondot sokszor az is okozza a problémával küzdő embereknél, hogy a korábbi körömszél gyulladása miatt létrejött hegesedés, gyakran elzárja az utat, ezért a növekvő köröm újra ,,eltérülhet" a helyes útról, majd ismét begyulladhat.

Ha valakinek csak kezdődő körömszél gyulladása van, a spange ennek kezelésére is alkalmas. Műtétek után is használható a kiújulás megelőzésére, de csak ha a terület már gyógyultnak számít.

Mennyi idő alatt hat a spange?

A kezelés időtartama attól is függ, milyen gyorsan nő a köröm, de a benőtt köröm kezelése általában 3-4 hónap. Ennyi idő kell,
horvathnemagdi, 2013. október 28. hétfő, 18:01
Természetesen a szívinfarktus ellen
maradt.

Azután felütött 2 tojást,a fehérjét kicsit felverte és rákente az égett
bőrre.Annyira el volt égve a keze, hogy ahogy rákente a fehérjét a bőrre,az
rögtön rászáradt és egy hártyát képzett rajta, ami azután megkeményedett,-ez
tulajdonképpen natúr collagén volt. Legalább 1 órát tartott,míg rétegenként
rákente az egész tojásfehérjét.

Később már nem érzett fájdalmat és másnap már csak alig volt az égés helye
pirosas-barnás.

Eredetileg azt hitte,hogy nagy hegesedések maradnak vissza az égés után,de
legnagyobb csodálatára 10 nap múlva semmi nyoma nem maradt!!!! A bőr színe
sem változott el. A megégett bőr teljesen regenerálódott, köszönhetően a
tojásfehérjében található colagénnek,-ami 1/4 >wbrlóságban egy placenta és tele
van vitaminnal.
Miért igyunk bort, sört, pálinkát?


Vajon tényleg vannak-e jótékony hatásai a legnépszerűbb alkoholos
piroska0101, 2013. április 07. vasárnap, 16:43
Engedélyezték az első európai szívgyógyászati célú őssejtpróbát
közlését szerdán a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása (http://www.telegraph.co.uk).

Az új típusú kezelés során fiatal, egészséges emberektől származó őssejteket fecskendeznek be 12 órán belül a szívrohamon átesett páciensek szívébe abban a reményben, hogy az segíti az artériák megnyitását és a véráramlás helyreállítását.

A juhokkal végzett korábbi állatkísérletek azt mutatták, hogy a módszer hatékonyan javítja a vér áramlását a károsodott szövetekhez, a tesztek során csökkent a hegesedés mértéke és jobbak maradtak a szív funkciói.

A most engedélyezett, Nagy-Britanniában és más európai országokban zajló klinikai próbába összesen 225 pácienst vonnak be. A humán kipróbálás célja, hogy megállapítsák, mennyire hatékony a módszer embereknél.

"Izgalommal várjuk, hogy kipróbálhassunk egy új, minimálisan invazív klinikai megközelítést, amely jelentősen javíthatja az akut szívrohamot elszenvedett páciensek életminőségét" - mondta Eric Duckers kutatásvezető, a hollandiai Erasmus
velemenyezd, 2011. szeptember 07. szerda, 16:25
A pattanás
pattanás a közönséges akne, latinul acne vulgaris. Három súlyossági fokozata ismert. Az elsőben a mitesszerek száma enyhén megszaporodik, csak nagyon gyenge gyulladásos tüneteket látunk, és az esetek nagy százaléka magától gyógyul. Ez az enyhe forma többnyire a pubertás kezdetén jelentkezik, és inkább csak az arcon és környékén. A második súlyossági fokozatban a mitesszerek mellett sok erősebben gyulladt, fájdalmas csomó észlelhető, és néhány hólyag is megjelenik. Ebben a stádiumban már számolni kell a hegesedés veszélyével.
A harmadik, legsúlyosabb fokozatban már számos, puhatapintású, fájdalmas csomó látható, erős gyulladásos környezetben. A csomókból gyakran genny tör felszínre. A csomók beolvadásakor tályogok keletkeznek. A szomszédos tályogok összeolvadása következtében konglobált (összefolyó) acne, felszínre törve fisztulák alakulnak ki. Súlyosabb esetben a folyamat nem csak egy, hanem több régióra lokalizálódik, extrém esetben a végbél körül és a hónaljban is lehet. Sajnos itt már szinte
korall44, 2010. március 25. csütörtök, 13:12
Daganatos fájdalmakról...
így a szervezet minden energiáját a gyógyulásra tudja összpontosítani. A fájdalom fontos jelzője lehet a betegségnek, a diagnózis után azonban már csillapítani kell. Jelentkezése nemcsak a tumor stádiumától függ, fajtájától is. Sőt, még ugyanazon tumoroknál is nagy egyéni eltérések lehetnek a fájdalom intenzitásában, jelentkezésének idejében, és természetesen egyéni fájdalomküszöbünk is nagyon eltérő lehet.

A tumorok kezelési eljárásai közül a műtétek utáni sebgyógyulás, idegi, ödémás és hegesedés miatti fájdalmak, a sugarazásnál a kötőszövetek fájdalmas elváltozásait, a kemoterápiás szereknél az idegrendszeri mellékhatásokat, az úgynevezett polineuropátiákat érdemes megemlíteni. Ugyancsak a gyógyszeres kezelés mellékhatásai lehetnek a fájdalmas fekélyek, trombózisok, fertőző betegségekre való hajlam. A fájdalom kezelését is éppoly gondos vizsgálat kell, hogy megelőzze, mint valamely betegségre alkalmazott terápiát. Tisztázni kell a tumor állapotát, a fájdalom pontos okát, közvetlen kiváltóját,
1vargaildyko, 2009. november 24. kedd, 14:35
Egészséglexikon-Asztigmia
vízszintesen. Az indirekt astigmia ennek épp az ellenkezője. Ferde astigmiának azt a szabályos astigmiát nevezzük, amikor a kitüntetett meridiánok a függőlegestől, illetve a vízszintestől eltérően futnak, de az általuk bezárt szög ebben az esetben is 90°.

Ezzel szemben szabálytalan astigmia esetén a két tengely által bezárt szög eltérhet a 90°-tól, sőt a szaruhártya felszínének domborzati viszonyai pontról pontra változhatnak. A szabálytalan astigmia jellemző állapot például a szaruhártya sérülése, hegesedése esetén.
Előfordulás és okok
A szabályos astigmia leggyakrabban genetikailag kódolt, alkati adottság. Ez a három legfontosabb fénytörési hiba egyike. A rövidlátóság és a túllátóság mellett szintén igen gyakori. Előfordulhat önmagában, valamint az előzőekben említett két másik fénytörési hibával kombinálódva.

A szabálytalan astigmia ezzel szemben általában a szaruhártya valamilyen alapbetegsége kapcsán - elfajulás, csúcsos előboltosulás (keratoconus) -, vagy sérülés,
1vargaildyko, 2009. szeptember 08. kedd, 13:46
Sebhelyek és hegek kezelése
hogyan kezelhetők a már meglévők.

Amikor a bőr valamilyen trauma, baleset, betegség, műtét következtében sérül, a természetes gyógyulási folyamat részeként hegszövet képződik a sérülés helyén. A hegszövet speciális kötőszöveti sejtekből, az ún. fibroblasztokból áll, amelyek másodpéldányt készítenek magukról, amikor a bőr megsérül, hogy erősebbé, vastagabbá és ellenállóbbá tegyék a sérült területet. Ezért van az, hogy a hegesedett terület kidudorodik a környező egészséges bőrfelszínből. A hegesedés formája, mértéke és esztétikai végeredménye függ a kortól és attól, hogy a test mely területén történt a sérülés. A fiatalabb bőr gyorsabban és könnyebben visszanyeri formáját, míg az idősödő bőr hajlamosabb a hegesedésre. A leglátványosabb hegesedés a vállakon, a mellkason történik, vagy azokon a területeken, ahol a mozgás történik, pl. az ízületek környékén.

Hegtípusok

A bőr a test legnagyobb szerve, három rétegből áll: a felszíni réteg az epidermisz, alatta a dermisz és a
bulac57, 2006. szeptember 03. vasárnap, 12:21
Képek, videók
Levendulaolaj .jpg
pacsakute
2019. május 20. hétfő, 22:06
Levendulaolaj.jpg
pacsakute
2019. március 01. péntek, 00:55
Tihanyi levendulaolaj.jpg
pacsakute
2013. augusztus 20. kedd, 13:07
Alkalmazás letöltése
sanci81
2015. június 10. szerda, 20:06
Alkalmazas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 19:00
Vilmos-Katalin-jótékon ysá
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:38
Jótékony célra 021.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 020.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 019.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:04
Jótékony célra 017.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 016.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 015.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 014.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 013.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Jótékony célra 011.JPG
dnemethk
2016. december 26. hétfő, 11:03
Címkék
pattanások kialakulásához, sérült felületre, mellkason történik, Daily Telegraph, bőrhibák kialakulását, ízületek környékén, szabálytalan astigmia, almaborecet azonban, általuk bezárt, első európai, előzőekben említett, pubertás kezdetén, szaruhártya valamilyen, hegesedés mértéke, környező egészséges, belső egészségre,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.