Belépés
2019. április 20. szombat | 16. hét | 110. nap | 09:09 | Tivadar
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Idén Németországba és Ausztráliába is eljuthatnak a MIRK-en győztes robotépítő csapatok
A tizenharmadik alkalommal megtartandó versenyen a 10-19 éves korosztályban az európai minősítésért, a 13-19 éves korosztályban pedig a világversenyen történő indulásért versengenek egymással a minimum kétfős csapatok. Az európai versenyt, az EURoboCupJunior-t a németországi Hannoverben június 20. és 23., míg a RoboCupJunior-t az ausztráliai Sydney-ben rendezik július 2. és 8. között - közölte Simon Béláné, az MTA kandidátusa, a RoboCupJunior magyarországi képviselője az MTI-vel.

A hazai minősítő versenyeket február 16-án Budapesten és április 5-én Nyíregyházán rendezik, utóbbi válogatóra február 25-ig még várják a jelentkezéseket (a regisztrációs lapok a pingvin.nyf.hu/robojun honlapról tölthetőek le). A budapesti válogatón tizenöt oktatási intézmény huszonnégy csapata - köztük általános és középiskolák, valamint egyetemek diákkörei - az úgynevezett menekítő A és B liga négy kategóriájában mérettetik meg a saját maguk által épített robotjaikat.

Tavaly a kanadai Montreal adott otthont a
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 07:05
Huszonkét kórus lép színpadra a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon
A rendezvényre tizenegy országból érkeznek kórusok, Magyarországot a Cantemus Kóruscsalád énekkarai péceli és budapesti kórusok képviselik, a résztvevők száma megközelíti az ezret - mondta Szabó Dénes, a Cantemus Kórus Kossuth-díjas igazgató karnagya pénteki sajtótájékoztatóján.

A fesztiválra meghívást kapott az argentin San Juan Akadémiai Kórus, a kínai Dongha Egyetemi Kórus, a japán Fény Gyermekkar, az orosz Melodiya Gyermekkar, a holland Nieuw Amsterdams Gyermekkar, a dél-koreai Pilgrim Gyermekkar, a fülöp-szigeteki Hail Mary the Queen Gyermekkar, a Dél-AfrikaiKöztársaságból érkezett Stellenbosch Egyetemi Kórus és a szintén kínai Lark Gyermekkar. A visegrádi országok közül a lengyel Pueallae Orantes Leánykar, a cseh Vox Iuvenalis Kórus, a szlovák Technik Akademic Vegyeskar és a Voces Kamarakórus látogat el Nyíregyházára.

A hazai vonalat a péceli Rutafa Kórus és a budapesti Kispesti Vegyeskar képviseli, de természetesen a Cantemus hét kórusa is koncertet ad.

A fesztivál augusztus 15-én
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 12:37
Két távon is magyar győzelem a solti távlovas versenyen
túl, csakis egy bizonyos maximális átlagsebesség betartásával és pulzusszámmal indulhatnak tovább egy-egy pihenőről. A versenykiírás szerint ugyanis a minimum átlagsebesség 12 kilométer/óra, a pulzushatár 64 bps 20 percen belül a körök között, és 64 bps 30 percen belül a cél után.

Bányai Béla, a Magyar Lovas Szövetség távlovagló és távhajtó szakágának elnöke elmondta: a közreműködésükkel megvalósuló verseny a magas, 102 fős létszám miatt is egyedülálló megmérettetés Magyarországon, amely egyben minősítő verseny is. Az adott távokat - főleg a 80 kilométer felettieket - teljesítőknek lehetőségük van Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon is részt venni.

A maratoni, 160 kilométeres távon született magyar győzelem kapcsán kiemelte: a versenyző lova a megmérettetés után is a legjobb kondícióban volt. Ez mutatja, hogy az állatot lovasa és segítői is kiválóan felkészítették, és így könnyedén teljesítette a távot.

A verseny célja továbbá megtalálni a fiatal utánpótlást is, akikből a későbbiekben
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 16:31
NFM: aláírták az új szénhidrogén-koncessziós szerződéseket
A tárca tájékoztatása szerint az ötödször meghirdetett bányászati felhívások koncesszióinak megadásáról a minősítő bizottság értékelése és javaslata alapján tavaly novemberben döntött a nemzeti fejlesztési miniszter.

Az újonnan megkötött szerződésekkel a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. összesen tizenhárom hazai szénhidrogén-kutatási területre szerzett kutatási jogosultságot, míg a korábbi koncessziókon szintén nyertes Vermilion Exploration B.V. és HHE Group Kft. a mostani szerződéskötéssel együtt három-három szénhidrogénes koncesszió birtokosa.

Az NFM felidézte: az eddigi öt tender 44 bányászati koncessziós pályázati felhívására 49 pályázat érkezett, a nyertes pályázók összesen 29 területre kötöttek szerződést.

Az első négy koncesszió pályázatai alapján befizetett nettó koncessziós díjakból az államnak összesen 8,6 milliárd forint bevétele keletkezett. Az ötödik kör esetében a megkötött koncessziós szerződések alapján a nyertes pályázók további nettó 1,9 milliárd forint koncessziós díj
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 11:31
Öt versenyszámban nevezhetnek az ifjú robotépítők az idei Magyar Ifjúsági Robot Kupában
A tizenkettedik alkalommal megtartandó válogatón általános iskolások, középiskolások és főiskolások vehetnek részt a 10-19 év közötti korosztályban. A MIRK célja, hogy kiválogassák azokat a csapatokat, akik részt vehetnek a kanadai Montrealban június 16. és június 22. között megrendezendő világversenyen - közölte Simon Béláné, a MIRK szervezőbizottságának elnöke, a RoboCupJunior magyarországi képviselője kedden az MTI-vel.

Elmondta, a hazai minősítő versenyeket Nyíregyházán február 23-án, míg Budapesten március 17-én tartják meg. Öt versenyszámban és két korosztályban lehet minősítő oklevelet szerezni a futball, a menekítő A (vonalkövető), a menekítő B (labirintusbejáró), a színház, valamint a legújabb közös-tér elnevezésű ligákban. A versenyekre február 14-ig lehet jelentkezni a http://pingvin.nyf.hu/robojun honlapról letölthető regisztrációs lap visszaküldésével.

A versenykiírás szerint a futballigában két-két autonóm kerekes robot játszik kétszer tízperces mérkőzést egy igazi futballpálya
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 13:42
NFM: három cég köthet újabb szénhidrogén-koncessziós szerződést
Közölték: a nemzeti fejlesztési miniszter a koncesszióról és a bányászatról szóló törvények rendelkezései szerint, a minősítő bizottságok értékelése és javaslata alapján döntött a koncessziók megadásáról. A 2017 júniusában megjelent kiírásokra összesen hét pályázat érkezett, melyek közül formailag hat minősült érvényesnek. Fedémes, Gádoros, Hatvan, Körösladány és Tab területek pályázati kiírásai beérkezett érvényes ajánlat híján eredménytelenül zárultak.

A tájékoztatás szerint a nyertesek az eredményhirdetéstől számított 90 napon belül köthetik meg a szerződéseket, a határidő egy alkalommal, legfeljebb további 60 nappal meghosszabbítható. A szénhidrogén koncessziók 20 évre szólnak, ugyanakkor az időtartam egy alkalommal, újabb pályázat kiírása nélkül, tíz évvel meghosszabbítható.

A tárca kiemelte: a nemzetközi iparági gyakorlattal összhangban álló hazai bányászati koncessziós rendszer vonzó feltételeket teremtett a szektorba irányuló befektetések ösztönzésére. A felelős, fenntartható
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 11:41
Hat év után ismét Kiskunhalason rendezik a díjugrató ob-t
"A minősítő versenyek legjobb 30 lovasa állhat rajthoz, akik 150 és 155 centis akadályokon küzdenek majd meg" - mondta az esemény pénteki sajtótájékoztatóján Szotyori-Nagy Kristóf, a magyar szövetség díjugrató szakágának elnöke, aki hozzátette, 2009 óta a győztes minden évben személyautót nyer.

A sportvezető az esélyeket illetően úgy vélekedett, hogy az ötszörös bajnok Horváth Balázs számít favoritnak, akinek tavaly szakadt meg a sikersorozata. A címvédő ifj. Szabó Gábort is az esélyesek közé sorolta annak ellenére, hogy a jelenleg is zajló göteborgi Európa-bajnokságon nem szerepelt jól. Úgy vélte, hogy a kontinensviadalon szintén érdekelt Hugyecz Mariannal és a középdöntő második fordulójába jutott Krucsó Szabolccsal szintén számolni kell.

Juhász Tibor versenymenedzser jelezte, az elmúlt években megvalósult fejlesztések tették lehetővé, hogy ismét Kiskunhalas legyen az ob házigazdája. Kiemelte, a létesítmény 400 millió forintos állami forrást kapott, amelyből ősszel olyan jelentős
velemenyezd, 2017. augusztus 25. péntek, 13:41
Turisztikai fejlesztési program indul 300 milliárd forintos keretösszeggel
Seszták Miklós elmondta: a program 14 éve alatt vidéki szállodák és panziók újulhatnak meg, szeptember 30-tól lehet majd a pályázatokat benyújtani. A tervek szerint az eddigi legnagyobb fejlesztési programmal mintegy 2000 szálláshely, 30 ezer szoba újulhat meg, ötezer új munkahely jöhet létre - mondta. A felújított szálláshelyek 20 százalékos árbevétel-növekedést érhetnek el a beruházással.

A becslések szerint 300 milliárd forintos keretösszeg kizárólag hazai forrás, a vissza nem térítendő állami támogatás ebből 150 milliárd forint.

Seszták Miklós kiemelte: a szálláshelyek 20 százalékos árbevétel-növekedést érhetnek el a beruházással, a több bevétel nem csak a szálláshelyeken, hanem az államnál is megjelenik, az áfa-bevételek révén. A program lehetőséget nyújt az eddig elmaradt felújítások, karbantartások, minőséget javító fejlesztések bepótlására is - tette hozzá.

Rámutatott: a magyar turizmus a gazdaság húzóágazata, minden korábbi rekordot megdöntött tavaly, és az első negyedévben is
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 11:01
Guller Zoltán: elérhetők a hazai források három kiemelt turisztikai térség számára
azért, hogy a Balaton a következő 20 évben versenyképes turisztikai térséggé válhasson a fokozódó versenyhelyzetben is. Emlékeztetett, hogy a turisztikai vezetést koncentrálták, emellett 360 milliárd forintos hazai és uniós forrást szán a kormány a balatoni fejlesztésekre.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a paradigmaváltás az ágazat szereplőinél is megkerülhetetlen, rendbe kell tenni több területet. Példaként említette, hogy véget kell vetni a feketefoglalkoztatásnak, egységesíteni kell a szállodák minősítő rendszerét.

A balatoni fejlesztési csomagról kifejtette: alapvetően életminőség-fejlesztési programról van szó, amely egyebek közt infrastrukturális, víz- és ivóvíz-minőségi, közlekedési fejlesztéseket, jelentős turisztikai programokat tartalmaz. "Minden turisztikai fejlesztésnél odafigyelünk arra, hogy a helyiek életminősége is javuljon, nem szabad Barcelona vagy Velence hibájába esnünk, ahol a helyiek már a turisták ellen tüntetnek" - fogalmazott.

Beszámolt a már folyamatban lévő
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 18:32
Londoni elemzők: jelentősen javulnak az euróövezet növekedési kilátásai
A Standard & Poor's (S&P) nemzetközi hitelminősítő szerdán Londonban bemutatott, számottevően javított negyedéves előrejelzése szerint a valutaunió hazai összterméke (GDP) az idén és jövőre is tényleges potenciálját meghaladó ütemben növekszik.

A cég 2017-re átlagosan 2 százalékos, 2018-ra 1,7 százalékos GDP-bővüléssel számol az euróövezetben az előző prognózisában szereplő 1,6, illetve 1,5 százalék helyett.

A Standard & Poor's elemzői Németországra szóló idei és jövő évi növekedési előrejelzésüket szintén 2 százalékra, illetve 1,7 százalékra javították az eddigi 1,6, illetve 1,5 százalékról.

A hitelminősítő 0,9 százalékról 1,2 százalékra módosította idei olasz növekedési prognózisát, de jövőre változatlanul 1 százalékos növekedést vár az olasz gazdaságban.

Franciaország esetében az eddig érvényben volt 1,4, illetve 1,5 százalékos idei és jövő évi növekedési becslését a cég 1,6, illetve 1,7 százalékra emelte.

A spanyol gazdaságban az idén az eddig jósolt 2,6 százalék helyett 3
velemenyezd, 2017. június 28. szerda, 16:32
Bach János-passiójával kezdődik a nemzetközi kórusfesztivál
Az idei találkozón, április 9. és 12. között 15 ország 35 kórusa több mint ezer énekessel vesz részt, a húsz hazai énekkar mellett számos európai országból érkeznek együttesek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A kategóriaversenyeket a Budapest Music Centerben rendezik meg, a nyitó- és záróhangversenynek a Müpa ad otthont kiváló énekes szólisták, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság közreműködésével, Hollerung Gábor Liszt-díjas, érdemes művész karmester, a rendezvény művészeti vezetője vezényletével.

A nyitókoncerten J.S. Bach János-passiója szcenikus előadásának koráljaiban énekelhetnek az arra jelentkező kórusok.

Az április 12-i záróhangversenyen először a kategórianyertes énekkarok nagydíjas versenyét rendezik meg, majd Carl Orff Carmina burana című művének előadásában vehetnek részt a kórusok vállalkozó tagjai.

A fesztivál programjában hangsúlyos szerepet kapnak a konzultációk, a minősítő hangversenyek, a személyes
velemenyezd, 2017. április 07. péntek, 07:05
Külföldi egyetemek - Debrecenben tanul a legtöbb külföldi diák: diplomájukat az EU-n kívül akkreditáltatni kell
Bartha Elek utalt arra is, hogy végzőseiknek több országban minősítő vizsgát kell tenniük diplomájuk elfogadtatása érdekében, amit - a tapasztalatok szerint - jó eredménnyel meg is tesznek.

A professzor megemlítette: a jelentkezések alapján az idén is az első három között szerepel a Debreceni Egyetem, s bár a külföldi diákok jelentkezési határideje még nem zárult le, az már látszik, hogy az idén is több ezer külföldi jelentkezik az egyetemre, ahol az akkreditált angol szakok száma meghaladja az ötvenet.

Bács Zoltán, a DE kancellárja hozzátette: a külföldi diákok ilyen nagyszámú képzése komoly humán erőforrást és infrastrukturális hátteret követel meg.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Debreceni Egyetem, illetve a University of Debrecen ugyanaz a jogi személy, a magyar költségvetési szabályok szerint működik.

A felsőoktatási törvény módosítása kapcsán meglepődve értesültek arról, hogy a Közép-európai Egyetem magyar akkreditációval rendelkező alapítványi egyetem, de az angol
velemenyezd, 2017. március 31. péntek, 16:24
1/7
Képek, videók
Adóbevallás Németországba
anci-ani
2017. szeptember 04. hétfő, 15:55
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
Vilmos-Kate Ausztráliában
agica2004
2014. április 25. péntek, 14:14
Vilmos-Kate -Ausztráliába
agica2004
2014. április 25. péntek, 14:13
Felhők Ausztráliában.jpg
pacsakute
2013. augusztus 10. szombat, 16:32
Hillier tó Ausztráliában.
pacsakute
2013. június 25. kedd, 11:33
korutazas-ausztraliaba n-a
tvnati
2011. november 02. szerda, 20:42
árvíz Ausztráliában.jpg
grimilda
2009. május 03. vasárnap, 12:01
Címkék
áfa-bevételek révén, állatot lovasa, úgynevezett menekítő, Budapest Music Centerben, Hollerung Gábor Liszt-díjas, Juhász Tibor, Fény Gyermekkar, Szotyori-Nagy Kristóf, ifjú robotépítők, első negyedévben, Hugyecz Mariannal, gazdaság húzóágazata, budapesti válogatón, Carl Orff Carmina, Dongha Egyetemi Kórus, Bach János-passiója,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.