Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 17:23 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: önállóbb formában működhet tovább az SZFE
A közlés szerint az átalakítás elvárt eredményeként az intézményben tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak.

A felsőoktatásért felelős ITM az újabb egyetemeken megvalósuló modellváltással arra törekszik, hogy a jelenleginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát.

Az intézmények az évtizedek óta változatlan működési modelljük megújításával sikeresebben lesznek képesek megfelelni az új kihívásoknak - áll a közleményben.

Mint írták, a változtatás célja az SZFE hazai és külföldi elismertségének növelése, a nemzetközi összevetésben is színvonalas, korszerű képzés feltételeinek biztosítása.

A tárca szerint az új fenntartói modell sokkal jobb esélyeket teremt a hallgatók számára arra, hogy neves külföldi szakemberektől tanulva az országhatárokon túl is sikeresek legyenek a filmiparban és a színházi világban. Az egyetemet a zökkenőmentes átállásban
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 16:52
Nyolc filmes hiányszakma képzése indulhat ősszel NFI támogatással
A hiányszakmák gyakorlatorientált képzéseit a Lumiere Filmiskola, a Mystic Academy és a Werk Akadémia indítja októberben elismert szakemberek közreműködésével és kedvező tandíjakkal - közölte a Nemzeti Filmintézet csütörtökön az MTI-vel.

Az NFI célja a hazai filmgyártásban mutatkozó szakemberhiány hatékony és gyors pótlása. A magas szakmai színvonalú, intenzív, fél vagy egyéves képzési programok támogatása biztosítja a szakember-utánpótlást és ezáltal a hazai filmipar versenyképességét.

Az idén már ötödik alkalommal meghirdetett hiányszakmai képzéseket támogató pályázati lehetőségnek köszönhetően az elmúlt években 34 képzés valósulhatott meg az oktatási intézményekben. A képzéseket mintegy 292 fiatal pályakezdő és pályamódosító végezte el, sokuk ma már a filmszakmában dolgozik, jelenleg is 51 fő jár támogatott képzésekre.

A Nemzeti Filmintézet a képzések támogatásával párhuzamosan elindította a Filmesgyakornok.hu-t. Az online platform és adatbázis elsődleges célja, hogy összekösse a
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 12:11
Hatszáznál is többen kaptak támogatást a filmipari segélyalapból
miatt megbízás nélkül maradt és nehéz helyzetbe került, szabadúszó filmesek azonnali megsegítésére - közölte az MTI-vel szerdán a Magyar Filmakadémia.

A közlemény emlékeztet: az NFI a hazai mozgóképszakmát tömörítő Magyar Filmakadémiát bízta meg a támogatásigénylés feltételeinek kidolgozásával és folyósításával.

"Különösen fontosnak tartom, hogy ebben a mindannyiunk számára nehéz időszakban a teljes magyar mozgóképszakma irányításáért felelős intézményként, az NFI felelősséget vállalt a magyar filmiparban dolgozókért, és a Filmipari Segélyalapnak köszönhetően több mint 600 szakembernek, háttérmunkásnak nyújthattunk rendkívüli segítséget" - idézi a közlemény a Magyar Filmakadémia ügyvezető elnökét.

Novák Emil beszámolója szerint a segélyalapnak filmes vállalkozások és magánszemélyek további csaknem 1 millió forintot ajánlottak fel.

Az 50 millió forintos segélyalaphoz hét filmes produkciós cég (Filmpartners Kft., Filmkontroll Kft., Unio Film Kft., Unionfilm Entertainment Kft., Bologna Bt.,
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 19:25
Káel Csaba: a fóti beruházás a magyar produkciókat is segíti
területű fóti stúdiókomplexumban jó ideje tradicionálisan jelen van a filmgyártás, közkedvelt a középkori város és második világháborús barakk díszlete, és itt található Európa legnagyobb kültéri medencéje, amelyet a Szárnyas fejvadász 2049 vagy a Terminátor: Sötét végzet forgatásánál is használtak.

"A magyar mozgóképipar a magyar gazdaság sikerágazata, 2017 óta minden évben meghaladják a 100 milliárd forintot a közvetlen filmgyártási költések, Magyarországon európai szinten is kiemelkedően magas a filmipar hozzájárulása a GDP-hez. A kontinensen London után Budapest a legközkedveltebb filmforgatási helyszín" - fogalmazott a kormánybiztos.

Megjegyezte, hogy egy három évvel ezelőtti kormánydöntés alapján a nálunk elköltött pénz után 30 százalékos adóvisszatérítést kapnak a Magyarországon forgató produkciók. Káel Csaba a komoly hazai szakembergárda meglétét is kiemelte, amelyet a koronavírus-járvány miatt kialakult nehéz helyzetben is meg kell védeni.

Az NFI folyamatos és új pályázatokat írt
velemenyezd, 2020. április 20. hétfő, 10:11
Filmipari Segélyalapot kezdeményez a Nemzeti Filmintézet
Az NFI célja, hogy rendkívüli jövedelempótló gyorssegély útján támogassa a megbízás nélkül maradt filmeseket. Az NFI várja a stabil gazdasági helyzetű filmes vállalkozások és magánszemélyek felajánlásait is - közölte az NFI csütörtökön.

Az NFI közleménye szerint a Filmipari Segélyalapot a hazai mozgóképszakmát tömörítő Magyar Filmakadémia fogja működtetni, az igénylés feltételeinek kidolgozása folyamatban van. Várhatóan április 15-től lehet jelentkezni, a részletekről hamarosan a Magyar Filmakadémia honlapján tájékozódhatnak a nehéz helyzetbe került filmesek.

"A koronavírus járvány kitörése óta az NFI vezetésével közösen azon dolgozunk, hogy a forgatások elmaradása és a várható csúszások miatt a filmipar szereplőit érintő veszteségeket mérsékeljük. Kezdeményeztük több film forgatásának és gyártáselőkészítésének átütemezését, amelynek köszönhetően a produkciók felkészülhetnek a veszélyhelyzet feloldását követő időszakra, hogy akkor minél hamarabb, minél több film gyártása elindulhasson, munkát
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 10:01
Koronavírus - Átütemezéssel is segíti a filmeseket a Nemzeti Filmintézet
A koronavírus miatt a hazai filmgyártásnak is komoly nehézségekkel kell szembenéznie, amelyek a magyar filmipar minden szereplőjét érintik. Több nemzetközi produkció elhalasztott, illetve lemondott magyarországi forgatásokat, ez kihatással van a műtermi és a közterületi forgatásokra is. Az eddig teljes kapacitással működő filmgyártó vállalatok folyamatos munkát biztosítottak a magyar szakembereknek és szolgáltatóknak, a koronavírus miatt ezen a területen is jelentős lesz a visszaesés. Az NFI a magyar mozgóképszakma teljes egészéért felelős intézményeként több döntést is hozott annak érdekében, hogy a kialakult és a közeljövőben várható nehézségek miatt a hazai filmipart a lehető legkisebb veszteség érje és folyamatos munkát biztosítson a filmiparban dolgozóknak - közölte a Nemzeti Filmintézet szerdán az MTI-vel.

Az NFI vezetősége egyeztetést kezdeményezett a magyarországi filmstúdiókkal, hogy felmérje a műtermi kihasználtságok változásait. A gyártási igazgatóság munkatársai folyamatos kapcsolatban
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 11:11
Neves vendégek az idei DEX dalszerző expón a BMC-ben
kiderül, milyen szerepe van a helyi kultúrának, hangoknak egy sláger megszületésében. Az eseményen ott lesz továbbá a csaknem 350 ezer feliratkozóval bíró YouTube csatorna, a Holistic Songwriting megalapítója, a német Friedemann Findeisen, akinek Ed Sheeran slágereit fejtegető videóját több mint egymillióan látták. Findeisen arról fog mesélni, miként kell lépésről lépésre megírni egy slágert.

A BLEND program körüljárja a film és a zene sokrétű kapcsolatát. Szó lesz az iparágak közti kommunikációról, a filmipar igényeiről, a zenei supervisorok szerepéről és a filmzeneszerzés fogásairól. Megismerkedhetnek egymással a két iparágat képviselő szerzők, zenészek, menedzserek és producerek. A program vendége Jozef van Wissem, aki több albumot kiadott Jim Jarmusch rendezővel. Utóbbi Halhatatlan szeretők című filmjéhez írt zenéjével Cannes-ban nyert díjat. A BLEND az Artisjus, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Hangfoglaló Program együttműködésében valósul meg március 2-án.

A hazai zenei élet képviselői közül
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 15:03
Szijjártó: sikerült Indiát mint "szuperhatalmat" érdekeltté tenni Magyarország sikerében
A világpolitikai és világgazdasági változások közepette egyértelmű, hogy egy olyan közepes méretű közép-európai országnak, mint Magyarország, rendkívül fontos, hogy a nagyhatalmak érdekeltek legyenek sikerességében, vagy legalább ne legyenek ellenérdekeltek ebben. "Ennél fontosabb külpolitikai célunk nem is lehetett Indiával kapcsolatban, és ezt most sikerült elérnünk" - fejtette ki a miniszter.

Magyarország számos ponton kötötte össze magát Indiával, amely a világ egyik legnépesebb országa, a világ hetedik legnagyobb gazdasága, katonailag és politikailag is a szuperhatalmi kategóriába tartozik. Számos ponton épített fel vele stratégiai együttműködést, és ez óriási siker, hiszen gyakorlatilag az egész világ sorban áll azért, hogy Indiával ilyen együttműködést tudjon kialakítani - mondta.

Kifejtette: Magyarországnak ez sikerült először is a gazdaság területén, hiszen a legnagyobb indiai vállalatok, amelyek egyúttal a világgazdaság legnagyobb szereplői közé tartoznak, egymás után jelennek meg
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 13:12
Öt hiányszakma képzését támogatja a Nemzeti Filmintézet
Az aktuális piaci igényeket figyelembe vevő pályázati lehetőség célja a hazai filmgyártásban mutatkozó szakemberhiány hatékony és gyors orvoslása. A magas szakmai színvonalú, intenzív és gyakorlatorientált képzési programok támogatása biztosítja a szakember-utánpótlást, a hazai filmipar versenyképességét. A pályázatok elbírálása folyamatos, a támogatás szelektív - áll az összegzésben.

A képzési pályázatokat a Nemzeti Filmintézet idén díszletrajzoló, felvételvezető/location manager, sminkes és fodrász kisegítő, grip/bühnés, jelmezkivitelező, mikrofonos, naplóvezető, öltöztető, produkciós koordinátor, vágóasszisztens és világosító szakterületekre várja.

Az ötödik alkalommal meghirdetett hiányszakmák képzését támogató pályázatnak köszönhetően az elmúlt években különböző oktatási intézményekben 27 képzés valósult meg, melyek közül 21 le is zárult. A támogatott képzéseket mintegy 260 fiatal pályakezdő és pályamódosító végezte el, sokuk ma már a filmszakmában dolgozik és jelenleg is 82 fő jár
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 15:50
Oscar-díj - Káel Csaba: büszkék vagyunk az Akik maradtak című filmre
gyakrabban jut el magyar alkotás a világ legnagyobb presztízsű filmes díja közelébe. "Ahogy a nemrégiben az Örök tél című másik magyar televíziós alkotás által elnyert Nemzetközi Emmy-díj, úgy ez a mai jelölés is nyomatékosítja a hazai televíziós filmgyártás jelentőségét. Fontosnak tartom, hogy a televíziós formátumokat is tovább erősítsük, színvonalas és közönséget vonzó sikeres alkotások szülessenek" - fogalmazott Káel Csaba, aki az elmúlt napokban a Palm Springs-i filmfesztiválon képviselte a magyar filmipart az Egyesült Államokban.

Kollarik Tamás, a médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra Program ötletgazdája és koordinátora azt hangsúlyozta, hogy "bár az Akik maradtak című film végül sajnos nem jutott el az Oscar-jelölésig, mégis egy olyan filmnek, ami alapvetően nem moziforgalmazásra készült, költségvetése pedig eltörpül a nagy európai vagy amerikai filmeké mellett, már az is hatalmas siker, hogy bekerült a legjobb 10 közé"

Kollarik Tamás emlékeztetett arra, hogy a Magyar Média
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 15:52
Káel Csaba: sikeres, színvonalas filmekért dolgozik januártól a Nemzeti Filmintézet
forgalmazását egységes rendszerben működtesse. Az NFI a Magyar Nemzeti Filmalap utódjaként ellátja a Televíziós Film Mecenatúra és a Televíziós Filmkollégium korábbi támogatási feladatait is" - hangsúlyozta a kormánybiztos.

Káel Csaba szerint az eddigi sikerekben, az átlátható támogatási rendszer kialakításában nagy szerepe volt a 2019. januárjában elhunyt Andy Vajnának. 2020-ban ezt az irányt folytatva immár a mozgóképszakma teljes spektrumának összehangolásával szeretnék továbbfejleszteni a hazai filmipart.

A 2019-es év eredményeiről szólva a kormánybiztos elmondta, hogy "az elmúlt évben összesen 10 állami támogatással készült alkotást láthatott a közönség a mozikban. Sikeres volt az áprilisban immár ötödik alkalommal megrendezett Magyar Filmhét és a magyar film napjához csatlakozva száznál is több saját szervezésű programot tartottak". A Nemzeti Filmdigitalizálási és Restaurálási Program keretében a Filmarchívum és Filmlabor szakemberei 29 magyar filmklasszikust újítottak fel teljes körűen. Nagy
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 09:11
Krónika 10. rész (Nemzeti Filmintézet, családvédelmi akcióterv)
munkatársai közül.

Kiemelte: "szerelemese" a magyar filmnek, minden magyar filmsikernek örül, még ha nem is az ő kormányuk alatt érik el azokat, hiszen nem kormánysiker, ha egy film díjat nyer. Korábban is voltak magyar filmsikerek, nemcsak a mostani kormány idején - tette hozzá.

Felvetette: ha valóban fontos a magyar film ügye, nem érthető, miért kellett megszüntetni az M3 csatornát, ahol a "páratlan kincseket" tartalmazó archívumból válogattak.

MSZP: a javaslat változást hoz a teljes hazai filmiparban

Kunhalmi Ágnes (MSZP) hangsúlyozta: ez a javaslat változást hoz a teljes hazai filmiparban, és a törekvések a központosítás irányába mutatnak.

Úgy látja, a szóban forgó törvényt az Andy Vajna utáni időszakra készítették.

Megjegyezte: miközben korábban Andy Vajnát "az egekig" dicsérték, most kirúgták az összes emberét.

Államtitkár: a magyar mozgókép hagyományai felelősséget is jelentenek

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára elmondta: a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 17:23
1/8
Képek, videók
A kimondott szó önálló él
sanci81
2018. szeptember 01. szombat, 18:04
Itt már önálló!
zajudit
2013. május 12. vasárnap, 18:12
Bringa önálló parkolása.g
pacsakute
2012. október 23. kedd, 09:19
utólsó lépések, önállóan
orban47
2011. június 13. hétfő, 16:43
mindegyik figura önálló
lovaszmarika
2011. február 02. szerda, 11:57
onallo_butorok_12.jpg
kisss72
2010. május 07. péntek, 12:08
onallo_butorok_09.jpg
kisss72
2010. május 07. péntek, 12:08
onallo_butorok_07.jpg
kisss72
2010. május 07. péntek, 12:07
onallo_butorok_05.jpg
kisss72
2010. május 07. péntek, 12:07
Nevem jelentése szerint.j
pacsakute
2018. december 12. szerda, 21:00
Fb szerinti inspirációm.
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:37
Fb szerint.jpg
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:36
Fb szerint ilyen vagyok.j
pacsakute
2018. december 12. szerda, 20:36
facebook szerint0905.jpg
maroka
2018. szeptember 05. szerda, 17:49
a pszichológusok szerint.
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.