Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 11:38 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jogerős ítélet született a gádorosi "csicskáztatás" ügyében
irányítása alatt álltak. A család - döntően a Békés megyei Gádoros területén - jelentős ingatlanvagyonra tett szert. A családtagok mentális, egészségi, illetve szociális helyzetük miatt kiszolgáltatott, befolyásolható, elesett embereket kerestek, és vettek rá vonzó életkörülmények, jó ellátás, megfelelő fizetség hamis ígéretével ingatlanuk elhagyására. Személyi okmányaiktól megfosztották őket, majd az embertelen körülmények között elhelyezett sértetteket állandó fenyegetéssel, fizikai bántalmazással rendszeres munkavégzésre kényszerítették, havi járandóságaikat pedig elvették. A családtagok között szervezett munkamegosztás volt, a részfeladatokat - így a sértettek felkutatását, szállítását, felügyeltét - egymás között megosztották.

A vádlottak különböző módszerekkel kilenc sértettnek összesen - a nyugdíj és egyéb járandóságok megtartásával, a munkabér visszatartásával - több mint 30 millió forint kárt okoztak.

A 2012-ben indult per során kiderült, egy férfit 1995-től tizenöt esztendőn át tartottak
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 10:51
Kétszeresére nő a kiberbűnözők által okozott kár a következő három évben egy felmérés szerint
termelékenységcsökkenés, számítógépek mentesítése, újratelepítése, a biztonsági szabályozás javítása, a szükséges technológiai védelmi beruházások és a vállalat hírnevét ért járulékos károk is.

A számítógépes bűnözés szolgáltatásként sem ismeretlen a kiberbiztonsági szakértők előtt, az interneten zsarolóvírusok széles skálája elérhető, mivel a bűnözők pénzért kínálják termékeiket, szolgáltatásaikat vagy infrastruktúrájukat a feketepiacon. Ahogy a legális szoftverek esetében, a zsarolóvírusoknál is vannak rendszeres frissítések, technikai támogatás, valamint távoli vezérlő szerverekhez (C&C) való hozzáférés és számos fizetési lehetőség.

Az elemzés példaként említi, hogy a Ranion oldalain megvehető egyik zsarolóvírus havi vagy éves előfizetéssel is elérhető. Számos lehetőség áll a bűnözők rendelkezésre, egyre alacsonyabb árakon: a legolcsóbb egyhónapos csomag például alig 120 dollár (körülbelül 33 ezer forint), míg a legdrágább sem kerül többe 900 dollárnál egy teljes évre. Ezek az árak a külön
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 07:05
Hetven éve tartanak magyar szentmisét Milánóban
Minden hónap első vasárnapján
2019. március 4. hétfő, 15:48
Március 3-án Cserháti Ferenccel, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspökkel ünnepelte a milánói magyar közösség a rendszeres havi szentmisék kezdetének hetvenedik évfordulóját. Az ünnepről Németh László olaszországi magyar főlelkész számolt be.
................
maroka, 2019. március 05. kedd, 09:44
Cékla és lucerna - természetes vasforrások
A lucerna-cékla páros, a mindennapok nélkülözhetetlen párosa: serdülő lányoknak, kismamáknak, érett asszonyoknak, valamint idősödő hölgyeknek. A hölgyek havi vaspótlására mindkét növény, különösen ezek kombinációja kiválóan alkalmas. A változó korban, s a menopauza után a csontritkulás elkerülése vagy csökkentése érdekében a jól felszívódó szerves kalcium rendszeres bevitele elengedhetetlen.

A természeti népek felfedezték, hogy lovaik sokkal frissebbek és erősebbek, ha lucernát esznek, így ők maguk is elkezdték fogyasztani. A lucerna gyökerei akár tíz méter mélységig is lehatolnak, és az altalajból veszik fel az ásványi anyagokat. Jelenlegi táplálkozási szokásaink mellett nagy szükségünk van erre a ,,takarmány" növényre.
A lucernában jelentős mennyiségű szerves növényi kálcium található, melynek beépüléséhez szükséges vivő anyagok épp a megfelelő arányban találhatók
pacsakute, 2019. február 27. szerda, 10:19
Artisjus - Tavaly 8,6 milliárd forint jogdíjat osztottak fel
ezer és 1 millió közöttit ötvenen kaptak zeneműveik után. 100 ezer és 500 ezer forint közötti jogdíjban 623-an, 50 ezer és 100 ezer forint közöttit 555 szerző és jogutód kapott havonta. Tóth Péter Benjamin az úgynevezett jogdíjpiramis kapcsán azt mondta, aki zenéből él és hozzávetőleg havi 50 ezer forintos jogdíjbevétellel kalkulálhat, már részben képes lehet finanszírozni a zenélést, a hangszer- vagy hangtechnika vásárlást.

"Többféle sikeres dalszerzői modell van. Van, aki sok slágert ír, mások rendszeresen komponálnak arculati, háttér-, szignálzenéket. Szintén jól fizet, ha valaki nemzetközileg jegyzett komolyzeneszerző vagy annak jogutódja, de van, aki hangfelvétel-kiadásban erős" - mondta Tóth Péter Benjamin az MTI kérdésére válaszolva.

Egyre több szerzője van az új daloknak - az Egyesült Államokban átlagosan már kilencen vannak feltüntetve, Magyarországon 3,5 szerző az átlag. "Nő a hangmintázás jelenléte, sokszor dolgozzák át a régi dalokat újakká, és nő a dalszerzők közötti együttműködési
velemenyezd, 2019. február 08. péntek, 15:01
Krizishelyzet
minimálbérre van bejelentve, mert elmondása szerint a munkáltatója belerokkanna a sok adóba... A nyugdíjra nem számít. Már ha megéri... Időszakosan jelentkező mellkasszorítás miatt utalta be háziorvosa kardiológiára, melyre kapott is időpontot, de közel fél évet kell várni. Ezért inkább elmegy magánrendelésre, mert van két gyermeke, egyik főiskolás és drága az albérlet, nem akar kiesni a munkából, meghalni végképp nem.
Eszter, 28 éves, pályakezdő, irodai alkalmazott. Fizetése 150 ezer forint. Rendszeres fejfájás miatt CT-re küldte a háziorvosa, melyre neki 5 hónapot kell várni. Elmondása szerint inkább fizet, mert ha még egyszer nem tud bemenni dolgozni az erős fejfájás miatt, kirúghatják, mivel próbaidős.
Viktor, 68 éves, nyugdíjas. 47 év munkaviszony után 87 ezer forint a nyugdíja, így dolgozik mellette. Térdprotézis műtétre lassan 4 éve vár!
Krisztina, 54 éves, eladó és mellékállásban takarít. Így fizetése 210 ezer forint. De mivel egyedül neveli két gyermekét, így hónapról hónapra
foldinefehereva, 2019. január 24. csütörtök, 21:32
Havonta egyszer Magyar misét tartanak
híradás szerint a Bákó főtere szomszédságában levő Szent Miklós plébániatemplomban minden hónap utolsó vasárnapján tartanak magyar misét, melynek tartására Felix Mariut forrófalvi (Faraoani) és Andrei Varga bogdánfalvi (Valea Seaca) plébánost kérték fel.
Amint Nyisztor Tinka, a Moldvai Csángó magyarok Szövetsége (MCSMSZ) vallási ügyekért felelős vezetője elmondta, a Jászvásári Püspökség 1884 óta íródó történetében először lehet majd tartani az egyházmegye területén, annak vezetése által elrendelt rendszeres magyar nyelvű miséket.
*
Rendkívüli: vasárnaptól magyar misét hallgathatnak a moldvai csángók Bákóban
papmeli 2019. január 23. szerda, 12:33
Havonta egyszer lesz ilyen alkalom, egyelőre kísérleti jelleggel.
Minden bizonnyal ünnepnap lesz vasárnap Bákóban (Bacău), ahol hosszú idő óta először vehetnek részt magyar nyelvű szentmisén a moldvai csángók. A bákói magyar ajkú római katolikusok számára fennállása óta először szervez magyar nyelvű szentmisét a jászvásári (Iași)
maroka, 2019. január 23. szerda, 16:09
Engedélyezte a jászvásári római katolikus püspökség, hogy havi egy magyar misét tartsanak Bákóban
szomszédságában levő Szent Miklós-plébániatemplomban minden hónap utolsó vasárnapján tartanak majd magyar misét, amelynek celebrálására Felix Mariut forrófalvi (Faraoani) és Andrei Varga bogdánfalvi (Valea Seaca) plébánost kérték fel.

Amint Nyisztor Tinka néprajzkutató, a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) vallási ügyekért felelős vezetője az MTI-nek elmondta: a Jászvásári Püspökség 1884 óta íródó történetében először fordul elő, hogy az egyházmegye területén, annak vezetése által elrendelt rendszeres magyar nyelvű misékre kerül sor. A moldvai csángók magyar misézésre vonatkozó kéréseit mindeddig elutasította az egyházmegyét 1990 óta vezető Petru Gherghel jászvásári püspök. A püspök korábban kijelentette: csak akkor engedélyezi a magyar misét, ha megbizonyosodik róla, hogy a hívek legkevesebb két százaléka nem érti a román nyelvet.

Nyisztor Tinka elmondta: a bákói magyar misét a csángó oktatási program tanárának, Boros Rezsőnek a kérésére hagyta jóvá a püspökség. A kérést a moldvai csángók
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:41
KSH: 10,4 százalékkal nőttek a keresetek tavaly novemberben
alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete - a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél közfoglalkoztatottak nélkül számolva 366 700 forint volt. A nettó kereset családi kedvezmény nélkül 236 100 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 244 700 forintra becsülhető.

A versenyszférában a novemberi bruttó átlagkereset 369 ezer forint volt, 11,0 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A havi rendszeres kifizetések 10,7 százalékkal 324 ezer forintra rúgtak, de az előző évihez hasonlóan tavaly is novemberben volt a legnagyobb összegű, átlagosan 45 ezer forint az prémiumok, jutalmak és más egyszeri kifizetések összege, ami a magas bázison 12,8 százalékkal nőtt.

Az iparban 9,5, az építőiparban 13,5, a mezőgazdaságban 10,4 százalékkal nőttek a keresetek egy év alatt tavaly novemberig és bruttó 341 ezer, 247 ezer, illetve 248 ezer forintot értek el. A kereskedelem és gépjárműjavítás területén
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 10:01
Mikulás napján a tököli börtönben
Mikulás napi ajándékként ma a tököli börtönben evangélizáltunk.
Korán reggel volt a találkozónk a Népligetnél és a Lurdy háznál a testvérekkel, majd elindultunk öten Tökölre. Imával alapoztuk meg az utunkat, és időben meg is érkeztünk a börtön majdnem üres parkolójába.
Személyi igazolványaink leadása és egyeztetése után felhívták figyelmünket, hogy szúró, vágó és lőfegyvereket továbbá mobiltelefonokat nem vihetünk be a börtön területére, ezeket le kell adni. Viszont bevihettük magunkkal a mi engedélyezett fegyverünket, a Bibliát.
Az átvilágító kapun, a fémjelző szerkentyűn hamar túljutottunk és egy kedves nevelőtiszt hölgy vezetésével a kultúrterembe érkeztünk az udvaron át. Szemnek kellemes látvány fogadott minket, tisztaság, festett falak, népművészeti motívumokat ábrázoló képek, ragyogó fehér függönyök az ablakokon, feldíszített fenyőfa, ajándék dekorációk a színpadon. Barátságos környezet, a színpadon, számunkra előkészített székekkel.
Két turnusban érkeztek az elítéltek, mintegy
maroka, 2018. december 17. hétfő, 17:28
Krónika 1. rész (határozathozatalok)
teremtettek arra is, hogy a gyorsforgalmi utak mintájára más, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű útépítéseknél is lehessen meghatározott ásványi nyersanyagok kitermelésére célkitermelő helyeket nyitni a gyorsabb, gazdaságosabb és a környezetet kevésbé terhelő megvalósítás érdekében.

A határt átlépő díjköteles úton átlépők az első lehetséges helyszínen utólag is megvásárolhatják az autópálya-matricát - rögzítették.

Bevezetik a szakképzési centrumokban a kancellári rendszert

Rendszeres havi járadékot kapnak a jövőben a 65. életévüket betöltött Széchenyi-díjas tudósok és bevezetik a szakképzési centrumokban a kancellári rendszert - többek között ezt tartalmazza a kutatás-fejlesztéssel és szakképzéssel összefüggő törvények módosítása, amely 126 igen, egy nem szavazatot kapott az Országgyűlésben.

A havi járadékhoz szükséges, közel 200 millió forintos forrást a 2019-es költségvetésben biztosítják a Magyar Tudományos Akadémia számára. Az elfogadott javaslat indoklása szerint a
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:22
Krónika 1. rész (eszközkezelő)
ingatlanjaikat - közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár.

Fónagy János közölte, a kormány gazdasági intézkedései hatására a programban részt vevő bérlők többségének helyzete stabilizálódott, ezért most lehetővé kívánják tenni, hogy az érintettek rendkívül kedvező feltételekkel visszavásárolhassák ingatlanjukat.

Hozzátette: lehetőség lesz az egyösszegű és a részletre történő vételre, kamatot nem számítanak fel, és kedvezményeket is igénybe vehetnek a rendszeresen fizető bérlők.

Kifejtette: a rendszeresen fizető bérlők ismét megszerezhetik korábbi ingatlanjuk tulajdonjogát, a kormány felajánlja nekik az egyösszegű visszavásárlás lehetőségét, amelynek során a vételárat csökkenti a bérlő által korábban megfizetett bérleti díjak összege. Az állam kamatot nem számít fel és százalékos mértékű kedvezmény igénybe vételére is lehetőség lesz, ha a bérlő kéri - részletezte. Hozzátette: az ajánlattal a bérlő közeli hozzátartozója is élhet.

Azoknak, akik nem
velemenyezd, 2018. november 28. szerda, 10:41
1/93
Képek, videók
kisjézus született1216.jp
maroka
2018. december 16. vasárnap, 13:31
kiscsikó született...jpg
agica2004
2018. március 24. szombat, 19:09
kiscsikó született.jpg
agica2004
2018. március 24. szombat, 19:07
20171123 született.jpg
zsokica45
2018. január 31. szerda, 10:04
Üdvözitő született ma nek
irmus
2017. december 20. szerda, 06:47
Született vezető lennék.j
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:31
Király született
sanci81
2017. február 01. szerda, 20:06
Született néktek az üdvöz
irmus
2016. december 20. kedd, 07:10
Aki arra született hogy s
irmus
2016. október 30. vasárnap, 12:12
Képzeld, fiam született!
sanci81
2016. július 10. vasárnap, 15:13
Pilangő született
dandej
2016. június 22. szerda, 14:49
született feleségek.jpg
dnemethk
2016. február 20. szombat, 10:08
A legkisebb családtagokat
sanci81
2015. június 27. szombat, 15:37
Odett és családtagok
mandala1946
2014. május 19. hétfő, 18:04
családtagok.jpg
ferike53
2011. október 09. vasárnap, 15:47
Címkék
költségvetési intézményeknél, férfit 1995-től, következő három, Cserháti Ferenccel, havi járadékhoz, legnagyobb összegű, programban részt, legolcsóbb egyhónapos, biztonsági szabályozás, erős fejfájás, kormány felajánlja, havi rendszeres, részletre történő, régi dalokat, ünnepről Németh, környezetet kevésbé,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.