Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:58 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekesség
Az írás iránya a ma használatos latin írásmóddal azonos, tehát balról-jobbra haladt.

Az írás másik fajtája a székely-magyar rovásírás. Az írás ezen módja talán elterjedtebb volt az ősi időkben, ezt bizonyítja, hogy jó néhány betűt jelölő tag sok más ősi írásban is megtalálható. Úgy tűnik a XIII. század folyamán enyhültek az írás ezen fajtáját tiltó törvények, és ekkor a rovásírás, ezen belül is a székely-magyar írásmód újra terjedni kezdett. Azonban erre az időre már kevesen voltak birtokában az írásmód szabályainak, és a kialakult latin írásmódot sem válthatta már fel. A XVI. századra különösen Erdélyben, azon belül is Székelyföld területén újra jelentősen elterjedt olyannyira, hogy egészen a XVIII. századig itt még tanították is az iskolákban. Ekkor szittya-szkíta írásmód volt a neve, csak mostanában hívják székely rovásírásnak.
A Habsburg birodalom mérte a végső csapást az írásmód használatára. Ekkor a magyar mellett a német is hivatalos nyelv volt, és egy harmadik írásmód már túl sok
kirscha, 2018. november 13. kedd, 20:06
Amikor az ellenség kívülről-belülről is támad
MIT TEHETÜNK, AMIKOR AZ ELLENSÉG KÍVÜLRŐL ÉS BELÜLRŐL IS TÁMAD?
A magyar helyzet egészen sajátlagos! Már írtam ezerszer, hogy az ellenség kívülről és belülről is egyszerre nyomul évtizedek, évszázadok óta!

1.) A BELSŐ ellenség ellen mostanra már nehéz bármit is tenni, hiszen a kádári időkben elfoglalták a nemzetstratégiailag fontosabb pozíciókat. Emiatt olyan véd és dacszövetséget alkotnak, úgy összezárnak hogy azon már rést ütni sem lehet... Főleg akkor nem, ha valakit a magánéletében is (az un. családon) belül is szolgaként kezelnek, mert kezelhetnek!
Ezen hátrányos helyzetű magyaroknak nem marad más, mint a MAGÁNÉLETI HÁTORSZÁG kiépítése... Ehhez, jó lenne, ha több figyelmet szentelnének az emberek a közvetlen környezetükben élőknek!. Jó lenne szorosabbra fűzni a szeretetkapcsolatainkat és ezzel megnyerhetnénk a megmaradásért vívott küzdelmünket.
Emlékezzünk: a II. világháborúban a szovjetek a HÁTORSZÁGBA menekítették a civil lakosságot, és az iparukat is képesek voltak
furaila, 2018. október 16. kedd, 05:28
Jézus összehívta a tizenkét apostolt 09.26
falvakat, hogy hallgassák az evangéliumot, amelynek majd egyszer ők is hirdetői lesznek. Harmadszor akkor szerepelnek, amikor küldetést kapnak Mesterüktől, ezt olvassuk a mai napon. Most olyan küldetést kapnak, amelyet Jézus földi tevékenysége alatt kell teljesíteniük. Jézus nem csak megbízatást ad nekik, hanem hatalmat is annak teljesítéséhez. Tehát mind a küldetés, mind a teljesítéshez szükséges erő is Krisztustól származik. A küldöttek nem a maguk erejéből, hanem a Jézustól kapott erő és hatalom birtokában képesek az ördögök kiűzésére és a betegek gyógyítására. Szolgálatuk csak akkor hozhat eredményt, ha Jézus nevében hirdetik az örömhírt és az ő nevében gyógyítják meg a betegeket. Ez a tény a Mester, mint küldetést adó és a tanítványok, mint küldöttek szoros kapcsolatát, egységét jelzi.
Bár a mostani küldetés alkalmával nincs utalás arra, hogy Jézus mennybemenetelekor újabb küldetést kapnak az apostolok, mégis világos számunkra, hogy ez utóbbi fényében fogalmazódnak meg a küldöttekkel szembeni
maroka, 2018. szeptember 26. szerda, 21:46
Angyalszó - Ki ő valójában? - Megváltónk és Üdvözítőnk
Atya tesz tanúságot arról, hogy Jézus az ő Fia. Jézus nyilvános működése idején az embereket megszálló gonosz lelkek is felismerik, hogy ki űzi ki őket az emberekből.
Egy ilyen eset a kafarnaumi zsinagógában történt, amikor a gonosz kijelenti Jézusról: ,,Tudom ki vagy: az Isten Szentje!" (Mk 1,24).
Más alkalommal, amikor a tisztátalan lelkek meglátták Jézust, leborultak előtte és így kiáltoztak:
,,Te vagy az Isten Fia" (Mk 3,11-12).
Jézus tehát olyan erő birtokában van, amely felülmúlja az emberi hatalmat, isteni erejével képes megszabadítani a megszállottakat a gonosztól. Érdemes felidéznünk a tengeri vihar lecsendesítésének eseményét, amelyet követően a tanítványok csodálkozva kérdezik: ,,Ki ez, hogy a szél és tenger is engedelmeskedik neki?" (Mk 4,41).
A mai evangéliumban Jézus felteszi a kérdést: ,,Kinek tartanak engem az emberek?" Ez az egyetlen alkalom, amikor az Úr ilyet kérdez. A felelet bizonytalanságról árulkodik. A
maroka, 2018. szeptember 16. vasárnap, 13:31
Az Egység Törvénye
Imígyen a reklámozás általános és nem úgy tervezik, hogy egy bizonyos anyag felkutatására mutasson rá, hanem hogy csak sugallja az illúzió numenális* nézőpontját.

8.2 Kérdező: Volt egy rész a tegnapi anyagban - ezt most fel fogom olvasni -, ahol azt mondod, "Előfordul bizonyos számú földreszállás. Valamennyi a saját népetek részéről, valamennyi az általatok orioniként ismert csoport részéről." Első kérdésem, mit értesz azon, hogy "a saját népetek részéről"?

Ré: Ré vagyok. Népetek birtokában van, ez idő/tér jelenben, annak a műszaki vívmánynak - amennyiben így fogalmaznátok -, amely képessé tesz olyan alakú és típusú járművek létrehozására és röptetésére, ami előttetek úgy ismert, mint azonosítatlan repülő tárgyak. Sajnálatos, népetek társas memória komplexum vibrációs szintje számára, hogy ezek az eszközök nem az emberiség szolgálatában készülnek, hanem esetleges destruktív felhasználásra. Ez tovább rontja a társas memória komplexumotok vibrációs bekapcsolódását, egy olyan helyzetet
eposz, 2018. augusztus 06. hétfő, 13:45
Kovács Daniela
szívünk szállni nem mer,
hisz, hol van Szerelmünk kacagása ma?

Hányszor gázolunk éjbe, árnyba, gyászba?
Messze vagyunk életünktől, az idő-homok pereg.
Amíg létezésünk nem ringat bölcsőt másba,
lelkünk hánykolódik, mint egy züllött beteg.

Éhhalálra ítéljük vágyaink reményét,
amikor merész álmaink láztól remegnek,
ne csak csodáljuk az élet messze fényét,
e fénynek birtokában éljünk, emberek!


CSÖNDFÜGGÖNYÖM MÖGÜL...

Azt hiszed, a távolból nem érzem,
hogy minden reggel új fájásra kélsz,
s hogy gúzsba köt a gyáva szemérem,
ha szíveden át mégis látni vélsz?

Azt hiszed, a távolból nem látom,
hogy hited hideg kövén rostokolsz,
s hogy az újra két kezével átfon,
ha véletlenül nevembe
menusgabor, 2018. július 23. hétfő, 19:15
Az én hazám... (József Atilla után szabadon?)
világban.

Hazugságok halmazával,
Jövőt felélő ábrándokkal
Tombol hamis csillogásban.

2

Pusztít sok új népbetegség:
Depresszió és droghalál,
Allergia, cukorbetegség,
ebola, herpesz és a rák,

Narkománia és kishitűség,
Önpusztító hatalomvágy,
S nem tudhatjuk biztosan még,
Hogy felszabadultunk-e már.

Mert oly kevés az igaz szó.
új uraink a nép nevében
feszítenek a bársonyszékben.

A hatalom birtokában
A nyomor már nem látható,
Már nem fontos a választó.

3.

Nekünk a harc sosem lesz végső.
Létünk mindig a küzdés maga,
Harcunk célja a szebb jövő,
De sokunknak nem jön el soha.

A harc helyett talán végre
Összefogni és dolgozni kéne,
S visszaadni végre a szép,
Alkotó munka becsületét.

Mert hol is a pénz mostanában?
Csak a hamis csillogásban,
Semmiből jött, csinált sztárok

Ripacskodnak
vorosrozsa66, 2018. július 09. hétfő, 19:24
Pozitív idézetek 7
képessé az ember arra, hogy megismerő funkcióit, kapcsolatait és tetteit alsóbbrendű szükségletei ne ,,torzítsák el". Az önmegvalósító ember jellemzői, hogy tárgyilagosan, szubjektív értékeléstől mentesen tudja az embereket és eseményeket észlelni, hogy sok tekintetben független a környezetétől: kevésbé ambivalens, kevésbé szorongó, kevésbé ellenséges, olyan, aki kevésbé igényli az elismerést, a státust és a felé irányuló érzelmeket. A függetlensége ugyanakkor nem közöny, hiszen éppen autonómiája birtokában tud elfogulatlanul és mélyen szeretni és felelősséggel vállalt tiszta kapcsolatokat fenntartani.

ERIKSON, Maslow és mint korábban láttuk, Rogers - fejlődésmodellje egyaránt azt sugallja, hogy a személyiségfejlődésnek van egy szükségszerűen erőteljes ,,én-szolgáló" vonulata. Csak az én kimunkálása (optimális mértékű stabilizálása) és az identitásérzésben való integrálása nyithat utat egy olyan állomás felé, ahol az én meghaladható.

Ha elölről kezdeném a
irmus, 2018. május 28. hétfő, 16:17
Tallóztam
kerültek oda Magyarországról, és ma is magyarnak tartják magukat. Úgy véltem, hogy felkeresése választ adhat a kérdésre, amely bennünket, romániai kisebbségi magyarokat foglalkoztat. Választ adhat a megmaradás módjára egy olyan térségben, ahol immár száz éve folyik az intézményesített beolvasztás. Azzal az eltökélt szándékkal indultam el, hogy gyalog teszek meg minden kilométert, míg végül eljutok Macaröybe (Magyarfalu). Egyrészt a nagy elődök példája sarkalt erre, másfelől a megfelelő tapasztalati anyag birtokában akartam megfejteni a titkot.
- Milyen titokról beszél?
- Arról, hogy mi a titka a megmaradásnak, és mi köt össze bennünket, magyarokat és törököket. Miért örülünk egymásnak, mi fűz össze bennünket, amikor még egymás nyelvét sem beszéljük? Ehhez megfelelő kiindulási pontot kerestem. A legmegfelelőbb hely több okból is Zágon és Csomakőrös volt. Mikes Kelemen hűségére és Kőrösi Sándor kitartó magatartására volt szükségem, hogy hitben megerősödve elinduljak utamon.
- Mikor tette az első
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 07:42
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a terrorváddal őrizetbe vett Szavcsenkót
épületében. Ezzel egy időben közvetlenül a parlament üléstermében gránátokkal és kézi lőfegyverekkel végeztek volna a bent maradt túlélőkkel.

Az ügyészség képviselőjének szavai szerint Szavcsenkóra az ellene felhozott vádak alapján 10-15 év, de akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható.

Szavcsenko azzal védekezett, hogy csak "politikai provokációt" akart végrehajtani. Leszögezte, hogy nem áll szándékában elhagyni az országot.

Ügyvédei kétségbe vonták, hogy a vád képviselőinek birtokában lévő bizonyítékok alátámasztanák az állítást, miszerint Szavcsenko a hatalom megdöntésére készült politikai vezetők meggyilkolásával és terrortámadások végrehajtásával. Védői szerint nem vádolható terrortámadás előkészítésével azért sem, mert az önkényesen kikiáltott szakadár donyecki és luhanszki népköztársaságok hivatalosan nincsenek terrorszervezeteknek minősítve.

Szavcsenko egyebek mellett azt is állította, hogy a vele együttműködő Volodimir Ruban autójában talált fegyverek nem elegendőek
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 19:52
Így szól a Seregek Ura, Izrael Istene:
ember beszéljen, megértesse magát másokkal. Ezért a csoda eredményét az evangélista így foglalja össze: ,,a néma megszólalt." A megszólalás tehát annak a jele, annak a bizonyítéka, hogy a gonosz távozott az emberből, aki immár érthetően tud beszélni. Némasága korábban bezárta őt saját világába, korlátozta kapcsolattartási lehetőségeit, de ezeket az akadályokat az Úr csodája megszüntette.
A sikeres gyógyítás elgondolkodtatja az embereket, akikben felmerül a kérdés, hogy milyen hatalom birtokában képes Jézus ilyen tettekre? Egyesek azt gondolják, azzal vádolják meg őt, hogy a gonosz lelkek fejedelmével szövetkezve cselekszik. A vád ellentmondásos, hiszen miért segítené a gonosz Jézust abban, hogy az ő hatalmát megtörje, befolyását csökkentse? A gonosz uralkodni akar az emberen, ártani akar neki, meg akarja őt téveszteni. Ezzel szemben Isten az ember javát, boldogságát és üdvösségét akarja.
A bűn és a gonosz elleni küzdelmünk nem hiábavaló. Isten a segítségünkre siet és kegyelmével
maroka, 2018. március 08. csütörtök, 09:56
1/36
Képek, videók
Érdekessége az egy kereke
wob
2012. május 09. szerda, 09:39
flower az Érdekesség c. i
cipello
2011. május 26. csütörtök, 12:32
Perseidák iránya.jpg
pacsakute
2016. augusztus 10. szerda, 11:42
A szépség irányában..jpg
mailona
2012. május 31. csütörtök, 16:22
villámlás iránya2.jpg
hartvigjoe
2011. június 11. szombat, 21:59
villámlás iránya1.jpg
hartvigjoe
2011. június 11. szombat, 21:46
kilátás Harvard irányába
mecsery
2010. május 28. péntek, 16:19
Bronx irányában
mecsery
2010. május 09. vasárnap, 23:30
Hudson folyó irányában
mecsery
2010. május 09. vasárnap, 23:27
a Central Park irányába
mecsery
2010. május 09. vasárnap, 23:22
a toronyból nyugat irányá
mecsery
2010. február 07. vasárnap, 23:15
hegyek-lukla-iranyaban .jp
jcsige
2009. február 08. vasárnap, 12:25
hegyek-lukla-iranyaban [1]
gersefanni
2008. április 18. péntek, 13:20
A lovagterem irányába
boszormacs
2007. május 27. vasárnap, 06:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.