Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:15 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A koszovói elnök Koszovó Albániával és Dél-Szerbiával történő egyesítésével fenyegetőzik
Szerinte az egyesülés parlamenti határozattal, de akár népszavazással is elfogadtatható lenne.

"Amennyiben az Európai Unió nem akar két albán államot két albán zászlóval elfogadni, akkor fogadjon el csak egy zászlót" - fogalmazott a pristinai sajtó beszámolói szerint a köztársasági elnök.

Hashim Thaci az Európai Unió kirekesztő politikájának tartja például azt, hogy az uniós hosszú évek óta nem törli el a vízumkényszert a koszovói állampolgárokkal szemben. A politikus szerint ez azt bizonyítja, hogy itt az ideje komolyan fontolóra venni a nemzetegyesítés lehetőségét. Úgy vélte, hogy az egyesülés Albániával nagyon könnyen megvalósítható, és annak a "történelmi igazságtalanságnak a kijavítása" sem volt még soha közelebb, amely külön államba helyezte a főként albánok lakta dél-szerbiai Presevót, Bujanovacot és Medvedját.

Hashim Thaci arról is beszélt, hogy esze ágában sincs megalakítani az észak-koszovói szerb önkormányzatok közösségét, amelyre a 2013-ban Brüsszelben megkötött
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 14:25
A parlament nem fogadta el az ukrán kormányfő lemondását
tartja Hrojszman szándékát, de "ezekben a nehéz időkben" meg kell őrizni az ország stabilitását. Az új államfőre utalva hozzátette, hogy amíg "valaki kísérletezget" az országban, addig a kormánynak és a parlamentnek dolgoznia kell.

A szavazás után Hrojszman megköszönte a képviselőknek a támogatást, és kijelentette, hogy készen állt bármilyen döntésre, és tisztában van a felelősségével. A munkáját kritizáló képviselőknek azonban a szemére vetette, hogy a parlament az általa meghiúsított számos határozattal éveken át nagyon megnehezítette a munkáját. "Önök ma nem Ukrajnáról beszéltek, hanem a saját mandátumukról, a saját mentelmi jogukról, nekem pedig Ukrajna és az ukránok a fontosak" - vetette oda a képviselőknek.

Eközben Zelenszkij benyújtotta a parlamentnek azt az előterjesztést, amelyben kéri a törvényhozást Sztepan Poltorak védelmi és Pavlo Klimkin külügyminiszter, valamint Vaszil Hricak, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) főnökének menesztésére. Mindhárom tisztségre az alkotmány szerint az
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 20:54
A bangladesi kormány szerint nem bangladesi állampolgár a brit állampolgárságától megfosztott nő
jelezte, hogy szeretne hazatérni Londonba, ám a brit belügyi tárca kedden levelet küldött a fiatal nő családjának, tudatva: Sajid Javid belügyminiszter személyes határozatban elrendelte lányuk brit állampolgárságának megvonását.

A minisztérium közölte azt is, hogy Shamima Begumnak módjában áll fellebbezni ahatározat ellen.

A kelet-londoni Bethnal Green kerületben élő család ügyvédje már bejelentette, hogy"minden lehetséges jogi úton" szembeszállnak az állampolgárság megvonásáról szóló határozattal.

Shamima Begum a The Timesban múlt csütörtökön megjelent interjúban elmondta: Szíriában férjhez ment az Iszlám Állam egy holland fegyvereséhez, akitől két gyermeke született, de mindkettő meghalt, főleg alultápláltságból eredő betegségekben.

Begum az interjú készítésének idején harmadik terhességének kilencedik hónapjában járt, és vasárnap fia született.

Sajid Javid belügyminiszter a londoni alsóház képviselőinek tartott szerdai tájékoztatójában egyenes utalást tett arra, hogy Shamima Begum
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 22:02
Megvonták a brit állampolgárságot egy fiatal nőtől, aki gyerekként csatlakozott az Iszlám Államhoz
állampolgárság megvonását azoktól, akik kettős állampolgárok, és külföldi terrorszervezetekhez csatlakoznak. A brit állampolgárság nem vonható meg olyanoktól, akiknek nincs más állampolgárságuk.

Nem hivatalos értesülések szerint azonban Shamima Begumnak bangladesi állampolgársága is van.

A belügyminiszter döntését kedd esti Twitter-bejegyzésében a család ügyvédje is megerősítette. Mohammed T. Akunjee közölte: minden lehetséges jogi úton szembeszállnak az állampolgárság megvonásáról szóló határozattal.

Shamima Begum brit állampolgárságának megvonása nem példa nélküli eljárás a brit kormány részéről. Sajid Javid belügyminiszter éppen e héten, a londoni alsóházban tartott tájékoztatójában közölte: az elmúlt években nemzetbiztonsági okokból "száznál több" ember nagy-britanniai beutazását akadályozták meg a hatóságok. Javid szerint ezt vagy az érintettek külföldi állampolgársága, vagy kettős állampolgárok esetében brit állampolgárságuk megvonása tette lehetővé.

Shamima Begum a The Timesban
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 21:40
Hatályon kívül helyezte a bíróság a Csongrád megyei jobbikos képviselőt mandátumától megfosztó döntést
önkormányzati képviselő nem lehet médiatartalom-szolgáltató természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság legfőbb szervének, ügyvezetésének tagja, személyes közreműködője, képviselet ellátására jogosultja. Mivel ezt az összeférhetetlenségi okot a politikus nem hozta a közgyűlés tudomására, a testület megállapította méltatlanságát, ezzel megszűnt képviselő megbízatása.

A bíróság végzésében kiemelte, hogy az önkormányzati törvény kettős követelményt támaszt az összeférhetetlenségről hozott határozattal szemben, amelynek egyrészt tartalmaznia kell az összeférhetetlenséget megalapozó körülményeket, másrészt pedig az összeférhetetlenség kimondását.

A közgyűlés határozat azonban az összeférhetetlenség fennállásának csak a megállapítását tartalmazta, valamint azt, hogy ez alapján a kérelmező méltatlan a képviselői megbízatásra; teljes egészében hiányoztak azonban az összeférhetetlenség megállapításának alapjául szolgáló tények. A bíróság így nem kerülhetett abba a helyzetbe, hogy az
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 08:50
Francia zavargások - A nemzetgyűlés első olvasatban elfogadta a rendbontók eltiltását célzó törvényt
kormányzó Köztársaság lendületben (LREM) - amely abszolút többséget élvez a nemzetgyűlésben - a jobboldali többségű szenátusban, még a sárgamellényes mozgalom megjelenése előtt megszavazott szöveget bocsátotta vitára az alsóházban. A felsőház a munkajogi reform elleni szakszervezeti megmozdulásokon tapasztalt erőszak miatt, a futballhuligánok elleni törvénykezés mintájára dolgozta ki az új szabályozást, amely heves vitát váltott ki jogvédők és a baloldal részéről.

A javaslat alapján nemcsak bírói határozattal, hanem egyszerű prefektusi döntéssel eltilthatják a tüntetéseken rendzavarást kezdeményezőket a további megmozdulásokon való részvételtől. A határozat megsértése hat hónap szabadságvesztést és 7500 eurós pénzbüntetést vonhat maga után.

A tervezet szerint szigorúabban büntetnék azokat, akik nem bejelentett tüntetéseket szerveznek, azok pedig, akik arcukat eltakarva jelennek meg egy megmozduláson, a jogszabály értelmében nem egyszerűen pénzbírsággal sújtható szabálysértést, hanem egy év
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:09
NMHH: több mint 50 millió forintos bírság a Telekomnak ügyfél-tájékoztatási jogsértés miatt
számára előnyös lenne. A hatóság azonban megállapította, hogy a Telekom jogsértően módosította az érintett előfizetői szerződéseket.

A hatóság a feltárt jogsértések alapján felszólította a Telekomot a jogkövető magatartásra, és a céget 50 millió forintos, vezérigazgatóját pedig másfél millió forintos bírsággal sújtotta. Az elsőfokú döntéssel szemben a szolgáltató jogorvoslattal élhet - írták.

A Magyar Telekom az MTI-vel azt közölte, hogy vizsgálja az NMHH határozatát és megfontolja a határozattal szembeni fellebbezést.

Reagálásában a cég kifejtette: a Magyar Telekom az ügyfelek érdekében korszerűsítette hálózatát, és az analóg kábeltelevíziós szolgáltatás helyett korszerű IPTV szolgáltatást vezetett be, mely - ahogy azt az NMHH is hangsúlyozza - jobb minőségű televíziózási élményt (több csatorna, HD minőség és on-demand TV) biztosít az ügyfelek számára. Az átállásra műszaki szempontból is szükség volt, mivel az analóg tévéjelek érzékenyek a zavartatásra, és számos külső rádiójel fokozottan
velemenyezd, 2018. december 19. szerda, 16:33
Alkotmányos konfliktust idézett elő a román államfő a kormányátalakítás hátráltatásával
A testület elrendelte, hogy az államfő "haladéktalanul" adja ki az elnöki rendeletet a két miniszteri tisztség megüresedéséről, valamint azt is, hogy Iohannis "haladéktalanul" adjon indoklással ellátott írásos választ a miniszterelnöknek az általa előterjesztett miniszteri jelölésekre.

Dancila december 7-én jelentette be, hogy a kormány panaszt emelt az alkotmánybíróságnál Klaus Iohannis államfő ellen, amiért halogatja a döntést a koalíció által javasolt új közlekedési, illetve regionális fejlesztési miniszter kinevezéséről.

A kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) november közepén nyolc minisztere lecseréléséről döntött, de két miniszterjelöltjét Iohannis elutasította, majd amikor a kormányfő helyettük két újabb jelöltekkel állt elő, az elnök elnapolta a döntést arra hivatkozva, hogy a PSD túl sűrűn váltogatja minisztereit, és annyira türelmetlen volt, hogy még az elutasítás indoklására sem volt kíváncsi.

A PSD kormányát nyíltan bíráló, parlamenti megbuktatását
velemenyezd, 2018. december 19. szerda, 16:02
Krónika 9. rész (határozathozatalok)
által okozott kárt a természetvédelmi hatóság téríti meg.

A vadászati törvény megváltoztatása révén lehetővé tették a vadgazdálkodási tájegység határának módosítását az üzemtervi időszak lejártakor, valamint a vadászatra jogosultak együttes kezdeményezése alapján már az üzemtervi időszakon belül is, egyszeri alkalommal.

A vízitársulatoknál öt főben korlátozzák a közgyűlésen meghatalmazással képviselhető tagok számát, és a tagokra kirótt díjfizetést küldöttgyűlési helyett csak közgyűlési határozattal lehet majd elrendelni. Ugyancsak ezt a törvényt érinti az a rendelkezés, hogy a vízitársulat tagja nem követelheti vissza a 2012. december 27. napját megelőzően hozott küldöttgyűlési határozat alapján a társulatnak már teljesített fizetést.

A szakképzési törvényben pontosították a szabályokat, miután az erdészeti és vadgazdálkodási technikus szakképesítés különvált.

Az agrárkamarai törvény módosításával a többi között új feladatot kapott a kamara: közreműködik a mezőgazdasági földforgalommal
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 13:42
CDU-tisztújítás - Annegret Kramp-Karrenbauer váltja Angela Merkelt a német CDU elnöki tisztségében
A CDU 31. kongresszusa "különleges" rendezvény volt, és csak a tagságon múlik, hogy milyen eredményeket ér el a kétnapos tanácskozáson hozott személyi és tartalmi döntésekkel - emelte ki zárszavában az új pártelnök, utalva arra, hogy a CDU a kongresszuson a tisztújítás mellett megkezdte 2007-ben összeállított alapprogramja frissítését, és a tervek szerint 2020-ban zárja le a munkát.

A párt keresztényszociális irányzatához és Angela Merkel középre húzó politikájának támogatóihoz sorolt Annegret Kramp-Karrenbauert szűk többséggel, a küldöttek 51,7 százalékának támogatásával választották meg elnöknek. A választás döntő, második fordulójában a konzervatív irányzathoz és Angela Merkel politikájának bírálóihoz tartozó Friedrich Merz volt az ellenfele.

A CDU-ban 1971 óta először az elnöki tisztségért több esélyes jelölt indult.

Annegret Kramp-Karrenbauer az 1945-ben alapított párt nyolcadik elnöke, és a második nő a tisztségben.

A választás után hangsúlyozta, valamennyi irányzatnak együtt
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 15:56
Krónika 11. rész (földforgalmi törvény, agrárgazdagsági versenyképességi törvény)
támogat. A természetvédelmi törvény módosításával a védett állatok által okozott kárt a jövőben a természetvédelmi hatóságnak kell megtérítenie - ismertette.

Elmondta, a vadászati törvény módosításával a vadgazdálkodási tájegység határának módosítása az üzemtervi időszak lejártakor, valamint a vadászatra jogosultak együttes kezdeményezése alapján az üzemtervi időszakon belül is lehetővé válik.

Közölte, a vízitársulatoknál a tagokra kirótt díjfizetést küldöttgyűlési helyett csak közgyűlési határozattal lehet majd elrendelni.

A javaslat arra is reflektál, hogy az erdészeti és vadgazdálkodási technikus szakképesítés különvált - magyarázta. Hozzátette: az agrárkamaránál az eljárási rendet egyértelműsíti az indítvány.

Jobbik: vannak támogatható rendelkezésekSteinmetz Ádám (Jobbik) logikusnak és ésszerűnek nevezte a természetvédelmi törvény módosítását. Szintén helyeselte azt, hogy a vízitársulatoknál öt főben korlátozzák a közgyűlésen meghatalmazással képviselhető tagok számát.
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 15:59
Krónika 7. rész (tanácsi határozat az EP-választásról)
a határozat kihirdetését és az azzal összefüggő törvénymódosítást is. Értékelése szerint az előterjesztés főleg a vajdasági és a kárpátaljai magyaroknak jelent segítséget. A romániai és a szlovákiai magyarok lehet, hogy jobb döntést hoznak azzal, ha az RMDSZ és a szlovákiai magyar párt képviseletét növelik - mondta.

Az LMP-s képviselő is megkérdezte, biztos benne a magyar kormány, hogy az ukrán kabinet nem szerzi meg a kettős állampolgárok névsorát a törvénymódosítás folyományaként.

A határozattal összefüggő törvénymódosításban kifogásolta, hogy nem minősülne kampánytevékenységnek a választási kampány alatt az állami, kormányzati vagy önkormányzati alaptevékenység végzése. Javaslatot tett arra, hogy vigyék le 16 évre a választási korhatárt, valamint szorgalmazta, hogy a Nyugat-Európában dolgozó magyarok is levélben szavazhassanak.Fidesz: a külföldön élő magyar bejelentheti külföldi lakóhelyét és szavazhat levélbenZsigmond Barna Pál (Fidesz) vitatta, hogy a választójogi
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 15:52
1/22
Képek, videók
agioi-saranda-albania. jpg
winxclubervin
2016. május 11. szerda, 16:06
Albania
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 13:37
may-day-albania-horizo nta
megyerimihaly
2014. május 10. szombat, 19:57
Albánia-Montenegro ; a Sh
farkas1945
2013. november 28. csütörtök, 12:04
Albánia-Macedónia ; az Oh
farkas1945
2013. november 28. csütörtök, 12:04
02-ALBÁNIA.png
1951anna
2013. október 24. csütörtök, 11:51
026 Albánia határán.jpg
eva_gyulai
2013. május 31. péntek, 00:21
Ohrid-tó,Albánia.jpg
farkas1945
2013. január 30. szerda, 10:37
Ohrid-tó,Albánia-Monte neg
farkas1945
2013. január 30. szerda, 10:37
albániai népviseletek
lacipecsenye
2012. október 01. hétfő, 20:35
Európa - Albániától a Vat
mailona
2012. május 13. vasárnap, 12:40
időkép-2016-06-20_szer bia
astropapa58
2016. június 21. kedd, 08:14
Prskalo vízesés Szerbia.j
erzsikepuskas
2013. december 08. vasárnap, 21:40
Drina-1 Szerbia.jpg
06mohild
2013. november 17. vasárnap, 05:26
47-SZERBIA.png
1951anna
2013. október 24. csütörtök, 11:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.