Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 02:33 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Spanyolországban csaknem két és fél millióan eshettek át a fertőzésen egy tanulmány szerint
inkább óvatosságra intenek, mivel más koronavírus-típusoknál megfigyelték, hogy a megszerzett immunitás lehet hiányos vagy átmeneti is. Azoknak, akiknél lezajlott a fertőzés, ugyanúgy kell védeniük magukat és környezetüket, mint azoknak, akik nem kapták el a vírust - hangsúlyozta Raquel Yotti, a III. Károly egészségügyi kutatóintézet igazgatója.

Spanyolországban több mint három hónap után június 21-én oldották fel az állampolgárok szabad mozgását korlátozó szükségállapotot, és nyitották meg a határokat, elsőként az Európai Unió tagállamaiból érkezők előtt.

A maszkviselés továbbra is kötelező minden zárt nyilvános helyen, továbbá közterületen is akkor, ha nem lehet betartani a biztonságosnak vélt, legkevesebb másfél méteres távolságot másoktól.

Az országban területenként eltérő létszámkorlátozások vannak érvényben például a vendéglátóhelyeken vagy az üzletekben, utóbbiakban kötelező belépéskor használni a kihelyezett kézfertőtlenítő folyadékot is.

Az óvintézkedések ellenére mintegy
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 17:03
Koronavírus - Dömötör: eredményesen zárta a járvány elleni védekezés első szakaszát Magyarország
ellenzéki képviselő úgy nyilatkozik egy külföldi tévének, hogy az egészségügyi dolgozók nem kapnak felszerelést, de az sem, amikor a parlament nyilvánossága előtt azt állítják, hogy Magyarországon a legrosszabbak a halálozási statisztikák az egész világon. Jó lenne, ha "ezt a típusú álhírgenerátort" minél hamarabb kikapcsolnák, mert sok szempontból káros - emelte ki.

Kitérve az Európai Bíróság tranzitzónákra vonatkozó ítéletére azt mondta, ez nem változtat azon, hogy a kormány "meg akarja védeni a határokat", mert nem szeretne bevándorlást. A kormánynak arról kellett döntést hoznia, hogy felszámolja a tranzitzónákat, a menekültkérelmeket a külképviseleteken lehet majd benyújtani. Ha ebből nemzetközi vita lesz, "állunk elébe" - fogalmazott.

Hozzátette: a bírósági döntés felhívja a figyelmet arra, hogy a migrációs vita tartósan velünk marad. A járványhelyzet vagy épp a gazdasági nehézségek nem leveszik napirendről a migrációt, hanem éppen ellenkezőleg, a negatív hatások egymást erősíthetik, ezért
velemenyezd, 2020. május 24. vasárnap, 07:50
Illegális bevándorlás - Fidesz: továbbra is a migránsok befogadására akarják kötelezni Magyarországot
Az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága csütörtökön arról döntött, hogy a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.

A Fidesz erre reagálva közleményében kiemelte: a tranzitzóna a magyar határellenőrzési rendszer fontos része, amely biztosítja, hogy illegális bevándorlók ne léphessenek be az országba. A csütörtöki luxemburgi ítélet megerősíti, hogy Magyarországot továbbra is kötelezni akarják a migránsok befogadására és ellenőrzés nélküli beengedésére - írták.

"Ez ellentétes a magyar emberek akaratával és a magyar alkotmánnyal" - szögezte le a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve: a határokat meg kell védeni az illegális migrációtól és a menedékkérelmek benyújtására ellenőrzött körülmények között kell lehetőséget adni.
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 20:34
Koronavírus - Von der Leyen: a tagállamoknak védeniük kell az egészséget és meg kell őrizniük az egységes piaco
Európára kiterjed, ezért a kormányoknak és az EU intézményeinek együttműködésre és szolidaritásra kell törekedniük" - fogalmazott.

Kijelentette, semmilyen erőfeszítés nem elegendő az emberek egészségének védelme és a rászorulók segítése érdekében.

Biztosítani kell az orvostechnikai eszközök megfelelő gyártását és szállítását - húzta alá.

Alapvető fontosságúnak nevezte a belső piac működésének biztosítását és szabályainak tiszteletben tartását.

A vírus nem tartja tiszteletben a határokat, ezért a határellenőrzés önmagában nem elégséges a leküzdésére - monda. Szerinte az unió külső határain szabályszerűen és a nemzetközi kötelezettségekkel összhangban végzett ellenőrzések megerősítése azonban hozzájárulhat a schengeni övezet hatékony működéséhez.

Gondoskodni kell arról, hogy minden termék, köztük az orvostechnikai eszközök a rendeltetési helyére kerüljenek, és oda, ahol azokra a legnagyobb szükség van - hangsúlyozta

"A szolidaritásnak, a kölcsönös bizalomnak és az őszinte
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 20:43
Krónika 8. rész (azonnali kérdések)
megnyugtatóak, a hírek szerint minden eddiginél nagyobb mértékű illegális migrációs hullám érheti el az ország déli határát.

A magyar kormány Európában elsőként tett lépéseket az illegális migráció megfékezéséért, ennek köszönhetően Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa, Budapest pedig Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa - jelentette ki.

Úgy fogalmazott: a migrációs politika miatt itthon és külföldön is támadásoknak voltak kitéve, ennek ellenére a kormány eredményesen védte meg a határokat.

A politikus azt kérdezte, hogy a magyar emberek továbbra is számíthatnak-e a kormányra a határvédelem és az országvédelem területén.

Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár kijelentette: Magyarország álláspontja az, hogy minden uniós tagállamnak meg kell védenie a külső határokat. Hozzátette, eddig több, mint egymilliárd eurót fordítottak erre a célra, miközben az unió csak húsz millió eurós támogatásra tett ígéretet.

A kormány reagált görög-török határon kialakult
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 18:47
Szijjártó: a 2015-ös magyar migrációs álláspont általános európai állásponttá vált
Az Európai Unió külügyminisztereinek tanácskozásán Zágrábban olyan dokumentumot fogadtak el a résztvevők, amely szerint meg kell védeni a külső határokat, teljes szolidaritásról kell biztosítani Görögországot, továbbá a felek nem tolerálják az illegális határátlépéseket - ismertette a miniszter.

"Mi 2015-ben is pontosan szó szerint ezt mondtuk, akkor ezért a XX. század legsötétebb korszakának diktatúráival hasonlítottak össze minket" - jegyezte meg, hozzátéve: hogy "ma pedig gyakorlatilag az Európai Unió pontosan ezt mondja, mára mainstream európai állásponttá vált".

Szijjártó Péter elmondta, hogy most az Európai Unió azonnali segítségről döntött Görögország számára, amit Magyarország is támogat. Magyarország támogatja azt is, hogy Törökország támogatást kapjon az uniótól, de - mint megjegyezte - Magyarország soha semmilyen támogatást nem kapott az uniótól, amióta megépítette a határkerítését, "amióta rendőrök és katonák százai, ezrei szolgáltak a határon, és mindez jóval több mint 1 milliárd
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 09:31
Szijjártó: Az EU teljes szolidaritásáról biztosította Görögországot
Kiemelte: emlékszik arra, amikor öt évvel ezelőtt, 2015-ben vitáztak az EU külső határainál megjelenő migrációs nyomásról. A jelenlegi 27 külügyminiszterből öten voltak jelen azon a vitán.

"És amikor arról beszéltünk, hogy a határokat meg kell védeni, hogy Magyarország kerítést épít, továbbá rendőröket és katonákat küld a határra annak érdekében, hogy megvédjék az országot, akkor Budapestet a legcsúnyább jelzőkkel illették" - húzta alá. Hozzátette: Magyarország a legdurvább nemzetközi politikai támadások középpontjában állt, a 20. századi legsötétebb diktatúrákkal hasonlították össze.

Mára azonban az akkori magyarországi álláspont vált általános európai állásponttá, hiszen a mai napon az EU az európai külső határok védelméről, a migrációs nyomással szembeni ellenállásról, valamint az illegális határátlépésekkel szembeni fellépés támogatásáról beszélt - fogalmazott Szijjártó Péter.

Úgy vélte: öt év után végre sikerült megértetni az EU-val, hogy Európát, az európai embereket és az európai
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 14:22
Orbán: a rend a szabadság alapja
"Ezért mi megvédjük a határokat, megfékezzük a migránsokat, az áldozatok oldalán állunk, elítéljük és felszámoljuk a börtönbizniszt, gyermekeinket egészséges családi és nemzeti öntudatra neveljük, rendőreinket támogatjuk, és büszkék vagyunk a sikereikre" - mondta a kormányfő.

Úgy fogalmazott: a liberális és globális illúziók kora után "itt kopogtat az ajtónkon" a kijózanodás kora, látható ez például az Európában is változó, keményebb migrációs politikában, a koronavírus elleni erőteljes állami fellépésben, valamint az állami szervek általános európai megerősítésében is.

Kifejtette: a bűnüldözés terén is megfigyelhető, filozófiai mélységű vita arról szól, hogy léteznek-e egyáltalán közösségek, s ha igen, azok jó vagy rossz dolgok, helyes vagy helytelen védeni őket. Az erre adott választól függ, hogy a rendőrséget a közös élet biztonságát garantáló testületnek tekintik vagy az egyéni kibontakozás útját a törvény erejével elálló állami erőszakszervezetnek.

A mai magyar állam válasza az -
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 13:41
Die Presse: Orbán Viktornak igaza volt, és megérdemli, hogy bocsánatot kérjenek tőle
Ma már magától értetődőnek tűnik, hogy az Európai Unió külső határait meg kell védeni. Görögországnak nemcsak joga, de kötelessége is rendőri, szükség esetén katonai hatalommal megvédeni határait a szabálytalanul érkező migránsokkal szemben - közölte.

Christian Ortner emlékeztetett: több politikus, például a szociáldemokrata párt vezetője és a zöldpárti alkancellár is hangosan és érthetően kimondta, hogy "az EU külső határait meg kell védeni".

Az újságíró politikai szempontból tanulságosnak nevezte, hogy 2015-ben az EU-ban még csak egyetlen kormányfő, Orbán Viktor fogalmazta meg ezeket a gondolatokat, és ennek értelmében következetesen védte hazája, egyben az EU külső határait.

Ma már vitathatatlan, hogy akkoriban Orbán Viktor volt az egyetlen kormányfő, aki felismerte a problémát, helyes következtetéseket vont le, és megvalósította elképzeléseit, bár Európa a legkeményebben ellenállt. Akkoriban ugyanazt tette, amit ma Görögország a görög-török határnál: ragaszkodott a határok
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 10:21
Stummer: a koronavírusról és az illegális migrációról is tájékozódott a nemzetbiztonsági bizottság
Stummer János azt mondta: múlt csütörtök óta, mióta a török elnök bejelentette, hogy megnyitja a határokat, változott a biztonsági helyzet, elhúzódó problémára kell készülni.

Kiemelte: arra kérik a magyar kormányt, lehetőségeihez képest tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Görögország meg tudja védeni saját, egyben az Európai Unió határait. Kérik azt is, hogy a magyar határokon erősítsék meg a védelmi intézkedéseket.

Ismét hangsúlyozta: a Jobbik azt szeretné, ha a magyar határokat önálló határőrség védené.

Magyarországnak komoly intézkedéseket kell tenni annak érdekében, hogy "ne legyen átjáróház", az illegális migrációval szemben zéró toleranciát kell tanúsítani - hangoztatta a képviselő, aki azt is mondta, arra kérik a kormányt, ha esetleg a román határőrizeti helyzet változik, készüljön fel a kerítés továbbépítésére.

A koronavírus-járvány kapcsán a bizottsági elnök felhívta a figyelmet az álhírek terjedésére.

Azt kérik - folytatta Stummer János -, hogya járvány ügyében a
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 13:52
Illegális bevándorlás - Hidvéghi: Európának le kell zárnia a határait
lapáttal".

A képviselőt arról kérdezték, hogy Törökország úgy döntött, tovább már nem tartóztatja fel sem tengeren, sem szárazföldön az Európába igyekvő szíriaiakat.

"Európa nem válhat kiszolgáltatottá ebben a helyzetben" - fogalmazott a politikus, hozzátéve: "elég baj", hogy korábban Európa több vezetője olyan félreérthető, rossz üzeneteket küldött Afrika és a Közel-Kelet felé, hogy "lehet Európába beutazni".

Magyarország szembement ezzel a rossz politikával és azt is bebizonyította, hogy a határokat meg lehet védeni - hangsúlyozta.

Az a helyes megoldás, ha azokat az országokat, régiókat segítjük, ahol a probléma van - mondta Hidvéghi Balázs, példaként említve, ahogy Magyarország is segít a Hungary Helps programon keresztül. Ezt kell folytatni európai uniós szinten is - fűzte hozzá.

A képviselő kitért arra is, hogy különbséget kell tenni menekültek és gazdasági bevándorlók között. A gazdasági bevándorlás kérdésében pedig tiszteletben kell tartani a tagállami döntéseket - mondta,
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 21:32
Illegális bevándorlás - Migrációkutató Intézet: a líbiai válság és a kelet-mediterrán térség instabilitása tová
kitoloncolásra nem kerül sor kellő időben, ami komoly zsúfoltsághoz vezet. A három legkritikusabb állapotú hotspot Leszbosz szigetén Moria, Híosz szigetén Vial, Számosz szigetén Váthí, ezek együttesen 4,5 ezer férőhellyel rendelkeznek, miközben tavaly november végén több mint 36 ezer ember tartózkodott a területükön, illetve a táborok körül konténerekben és sátrakban, elégtelen higiéniai körülmények között.

Az elemzés szerint Kiriákosz Micotákisz kormánya sem képes elődjénél jobban védeni a külső, tengeri határokat. A kormány 2020 végéig 10 ezer embert kíván visszaküldeni Törökországba, ami a többszöröse a Ciprász-kormány 4,5 éve alatt visszaküldött 1 805-nek, emellett a tervek szerint a szigetekről 20 ezer menedékkérőt telepítenek át 2020 folyamán a félszigetre. A kormány tervezi a legkritikusabb állapotú három nyitott tábor bezárását, helyettük pedig ugyanazokon a szigeteken új, zárt központokat építenének 2020 nyarára, bár ez a terv az önkormányzatok és a lakosság tiltakozását váltotta ki -
velemenyezd, 2020. január 07. kedd, 20:12
1/21
Képek, videók
Spanyolországban
sanci81
2014. december 20. szombat, 17:28
Toledó-Spanyolországba n.j
pacsakute
2013. augusztus 02. péntek, 16:35
spanyolországban
orban47
2013. február 07. csütörtök, 11:25
Spanyolországban
lunczk
2009. november 04. szerda, 17:51
Spanyolországban 2007-ben
orban47
2008. március 20. csütörtök, 14:22
Spanyolországban
orban47
2008. március 18. kedd, 12:22
este Spanyolországban
erzsike0422
2007. szeptember 05. szerda, 16:43
Spanyolországban
evasari
2007. július 15. vasárnap, 13:27
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Raquel Welch(69).jpg
farkas1945
2013. április 16. kedd, 15:17
Raquel Welch
gabris808
2012. szeptember 03. hétfő, 22:09
Raquel Welch 1970
csigamalac
2011. április 08. péntek, 09:34
Raquel Welch 71.jpg
farkas1945
2011. február 28. hétfő, 18:04
raquel
monikazoli
2009. október 29. csütörtök, 20:25
Raquel-Welch-Wig-Felin e-0
kaja59
2009. szeptember 05. szombat, 00:21
Címkék
közös élet, képviselőt arról, áldozatok oldalán, európai embereket, Kiriákosz Micotákisz, külföldi tévének, unió külső, 2015-ös magyar, líbiai válság, kihelyezett kézfertőtlenítő, bírósági döntés, álhírek terjedésére, külképviseleteken lehet, képviselő kitért, szociáldemokrata párt, legcsúnyább jelzőkkel,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.