Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 06:59 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Meglőttek egy illegális bevándorlót a horvát rendőrök
határtól, a hegyvidéki Gorski Kotárban, nehezen megközelíthető területen egy nagyobb migráns csoportra bukkantak a hatóságok. A bevándorlók korábban illegálisan léphették át a boszniai-horvát határt és valószínűleg Szlovéniába akartak eljutni

Közölte, hogy intézkedés közben az egyik migráns megsebesült, a sérüléseket valószínűleg lőfegyver okozta, az ügyben nyomoz az ügyészség.

A miniszter megjegyezte, hogy szombat délután a horvát rendőrség ugyanúgy járt el, mint bármelyik másik napon. Védte a határokat, megpróbálta feltartóztatni azokat a migránsokat, akik illegálisan akartak átjutni Horvátország területén.

A lapok úgy tudják, hogy a rendőrség 15 illegális bevándorlót tartóztatott fel az akcióban. Azt egyelőre nem közölték, hogy melyik országból származnak a bevándorlók.

Horvátországban a hatályos jogszabályok szerint a rendőrök csak abban az esetben használhatnak lőfegyvert, ha meg kell védeniük saját testi épségüket vagy egy másik személyét, akinek szintén veszélyben van az élete.
velemenyezd, 2019. november 17. vasárnap, 18:54
Illegális bevándorlás - Szijjártó: veszélyes a dél-olaszországi kikötők megnyitása az illegális migránsok előtt
Szijjártó Péter hangsúlyozta: éppen elég bevándorló jutott be eddig Európába illegálisan, nem szabadna többet beengedni belőlük, a határokat meg kell védeni.

A magyar kormány volt az első, amelyik bebizonyította, hogy igenis meg lehet állítani a bevándorlási hullámokat a szárazföldi útvonalakon, és az előző olasz kormány - Matteo Salvinivel a soraiban - volt az első, amelyik bebizonyította, hogy ez a tengeri útvonalon is lehetséges - idézte fel a miniszter, aki emiatt óriási visszalépésnek tartja a jelenlegi olasz kormány eljárását.

A miniszter rámutatott: veszélyes a kikötők megnyitása, hiszen ez általában csak az első lépés, a második nyilvánvalóan az lesz, hogy a kötelező letelepítési kvótát kezdik el "erőltetni" újra.

"Mi világossá tettük, hogy nem engedünk semmiféle zsarolásnak: sem a Soros-féle NGO-k, sem esetleg nyugat-európai kormányok, sem Brüsszel zsarolásának. Mi nem fogjuk alkalmazni a kötelező letelepítési kvótát, és ahogy eddig is megtettünk mindent annak megakadályozására,
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 13:11
Wolfgang Schäuble: a magyarok bátorsága révén új fejezet kezdődött a történelemben 1989-ben
A hétfő este sugárzott interjúban Wolfgang Schäuble kiemelte: az egykori Nyugat-Németország politikusai mindig is tudták, hogy az NDK-ban élő németek az egységet választanák, ha önállóan dönthetnének, de azt is lehetett tudni, hogy a határokat sem Németországban, sem Európában nem lehet megváltoztatni, mert az ilyen törekvéseket a kommunista rezsim erőszakkal elnyomná, amint azt a németek 1953-ban, a magyarok 1956-ban, majd a csehszlovákok 1968-ban, a lengyelek pedig 1980-81-ben megtapasztalták.

Azonban 1989-ben "megéreztük, hogy valami elmozdult, és a magyarok bátorságának köszönhetően a páneurópai pikniken, majd a vasfüggöny megnyitása után világossá vált, hogy a történelemben új fejezet kezdődik, és Európa megosztottsága nem fog így maradni" - mondta a Bundestag elnöke.

Kifejtette: már a nyolcvanas évek elején látható volt, hogy a Varsói szerződés országai közül leginkább Magyarország rendelkezett szabad mozgástérrel, Magyarország a legnyitottabb a reformokra és a leginkább haladó
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 08:41
Szijjártó: meg kell változtatni Európa migrációs politikáját
valamilyen oknál fogva nem fog működni a jövőben, akkor százezrek és milliók fognak Európába özönleni, őket pedig a nyugat-balkáni országok jelen formájukban egészen biztosan nem fogják tudni feltartóztatni" - hangsúlyozta a tárcavezető.

Ezért - tette hozzá - meg kell változtatni az európai migrációs politikát, meg kell változtatni Brüsszel hozzáállását, és a migráció ösztönzése helyett végre a migráció megállítására kell koncentrálni, amihez két intézkedésre volna szükség.

"Először is a külső határokat meg kellene védeni. Ma sajnos azt kell mondanunk, hogy Magyarországtól délre az EU semmit nem tett a határok megvédése érdekében, sőt a határok átjárására és megsértésére buzdított százezreket" - emelte ki a tárcavezető, és hozzátette, hogy jelenleg Magyarország védi az EU külső határát. Úgy vélte: a határok átjárhatóságának hirdetése helyett a határok megvédésére kellene koncentrálnia az EU-nak.

Második intézkedésként a nyugat-balkáni országok integrációjának felgyorsítását említette. Minél
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 14:31
Balog Zoltán Stuttgartban: új fejezet kezdődhet a magyar-német kapcsolatokban
fejtette ki Balog Zoltán, megjegyezve, hogy a hallgatóság gyakran tapsviharral fogadta kijelentéseit.

A rendezvényen hangsúlyozta, hogy Németország lehet az a "központi szereplő", amely az egykori NDK révén nemcsak Nyugat-Európát, hanem Közép-Európát is "érti". Németország így a visegrádi országcsoporttal (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) együtt képviselhetné azt az Európának stabilitást nyújtó megközelítést, amely elutasítja a migrációt és azt vallja, hogy meg kell védeni a külső határokat, az illegális bevándorlás révén az Európai Unióba igyekvő emberek számára a hazájukban kell megteremteni az élhető élet feltételeit.

Balog Zoltán elmondta, hogy a beszélgetésen a határnyitással kapcsolatos személyes élményeit is felidézte, hiszen 1989-ben a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa megbízásából az NDK-ból menekültek lelkészeként dolgozott a csillebérci menekülttáborban.

A társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos hozzátette, hogy előző nap, szerdán egy másik
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 07:51
Németh Szilárd: Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz
határok megvédésében, ami akkor a legnagyobb kihívás volt Európa számára. Hangsúlyozta: a migráció nem csak 2015-ben jelentett nagy kihívást, hanem a következő évtizedekben is az lesz. Hozzátette: ezen a téren már egy nagyon komoly szintű együttműködés van.

"Nagyon fontos, hogy az a politikai közösség, ami most sikeresen működik az EU-n belül (...) meg tudja magát honvédelmileg is szervezni" - emelte ki Németh Szilárd. Megjegyezte: a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet lehetővé teszi, hogy a határokat katonák védjék.

Az államtitkár rámutatott: az Afrikából és Ázsiából Európába irányuló migrációt legalább két tényező még hosszú időn keresztül erősíti majd, ezek a népességrobbanás és az éghajlatváltozás. "Ez egy komoly nyomást jelent majd Európa felé, és szerintem szükség lesz a katonákra, hogy meg tudjuk védeni Európát és az európai határokat" - mondta Németh Szilárd. Kérdésre válaszolva hozzátette: Európának megvannak a képességei és anyagi eszközei, hogy megvédje magát, de ahhoz, hogy ez
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 20:52
Illegális bevándorlás - Szlovén kormányfő: semmi sem indokolja az olasz-szlovén kerítést
Ezek komoly kérdések, amelyekkel az Európa Bizottságnak is foglakoznia kell" - vélekedett a szlovén kormányfő.

Elmondta: hétfőn a déli határon járt, ahol egyes községi képviselők a Kolpa folyó térségében arra kérték, hogy Szlovénia bontsa le a kerítést Horvátországgal közös határán, mert az árt a turizmusnak. A kormányfő mindazonáltal úgy vélte, ennek még nem jött el az ideje, mert Szlovénia a schengeni övezet külső határait is védi.

A szlovén rendőrség és a katonaság hatékonyan védi a határokat és visszafordítja a migránsokat - mondta Sarec. Horvátországnak azonban sokkal többet kellene tennie, ha csatlakozni akar a schengeni övezethez - hangsúlyozta a kormányfő, aki abban látja a megoldást, hogy az európai uniós határvédelmi ügynökségnek, a Frontexnek kellene védenie a horvát-szerb és a horvát-boszniai határt, mert szerinte ez esetben kevesebb illegális bevándorló érkezne Szlovéniába.

A szlovén-horvát határ csaknem 700 kilométeres szakaszán 2015-óta 160 kilométer drótkerítést és 56
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 18:52
Illegális bevándorlás - Szijjártó: Magyarország és Olaszország stratégiai szövetségesek
Szijjártó Péter az olasz belügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, olyan EU-t szeretnének, amely tiszteletben tartja a nemzetállamokat, és olyan brüsszeli vezetést, amely erős külső határokat hoz létre, nem támadja azokat az államokat, amelyek védik ezeket a határokat, és nem akarja bevándorlókkal elárasztani Olaszországot.

A miniszter sokkolónak nevezte, hogy támadják azokat az országokat, amelyek óvják a határaikat és állampolgáraikat, hogy az EU bürokratái támogatják az illegális bevándorlást, és azok mellé állnak, akik megnyirbálják a tagállamok jogait.

Megdöbbentőnek nevezte továbbá, hogy egyes európai fővárosok és Brüsszel támadják a határokat és kikötőket védő hatóságokat.

Szijjártó Péter szerint Salvinit elismerés illet az olasz határok és állampolgárok védelméért. Kiemelte, az olasz belügyminiszter volt az első a nyugati politikusok között, aki a tengeri határok védelmére irányuló szabályozást vezetett be, és megdöbbentő, hogy emiatt támadások
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 14:12
Megkezdték az illegális bevándorlással szembeni járőrözést az olasz-szlovén határon
Elsősorban a Trieszt és Capodistria/Koper, valamint Gorizia és Nova Gorica közti térséget ellenőrzi mostantól a két ország közös határőrszolgálata. Három alkalommal a Trieszt-Koper közti határsávban, egyszer Gorizia és Nova Gorica között. Ezen a mintegy 10 kilométeres határszakaszon lép át ugyanis Szlovéniából Olaszországba a balkáni migrációs útvonalon érkezők többsége.

A vegyes olasz-szlovén határellenőrzés részleteiről a szlovéniai Lipicában tartottak nagy sajtóérdeklődéstől kísért tájékoztatót a két ország hatósági képviselői. A trieszti idegenrendészeti parancsnokság közölte információk szerint a járőrözést elsősorban éjszaka és a reggeli órákban tartják.

Ebben az első, szeptemberig tartó kísérleti fázisban a két ország illetékes hatóságai két hetente egyeztetnek az eredményekről. Szeptemberben pedig a járőrszolgálat további menetéről döntenek.

Az Olaszország és Szlovénia közti vegyes határellenőrzés nem jelent újdonságot: a kilencvenes években, valamint Szlovénia 2004-es
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 16:32
Illegális bevándorlás - Bakondi: fontos, hogy ne érkezzen több migráns ellenőrizetlenül Európába
Bakondi György hozzátette: a másik kiemelten fontos dolog, hogy ne legyenek olyan "húzóerőt" jelentő európai uniós intézkedések, amelyek miatt még többen kelnek útra.

Kiemelte: meg kell védeni a határokat. Meg kell akadályozni, hogy tömegek ellenőrizetlenül érkezzenek Európába. Akik pedig korábban érkeztek, és nem jogosultak a menedékre, azokat vissza kell szállítani. Az érintett országokat pedig segélyekkel segíteni, a segítséget kell odavinni - jelentette ki.

Szólt arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter csütörtöki budapesti tárgyalásán is egyetértett abban, hogy a határ őrizete politikai akarat kérdése, függetlenül attól, hogy szárazföldi vagy tengeri határról van szó.

Bakondi György szerint az Európai Parlamenti választás után eldől, hogy milyen formációkban, milyen politikai megoldások mentén biztosítható, hogy a következő (bizottsági és parlamenti) ciklusban ne a bizonytalanság, a tömeges beáramlás, a jogszabályok
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 22:31
Idézetek a szabadságról
között
képzelhetsz egy kis szabadságot -
gondoltam."

József Attila: Eszmélet


Vincent Willem van Gogh, Hollandia, Groot-Zundert, 1853. március 30. - Franciaország, Auvers-sur-Oise, 1890. július 29.) holland festőművész

"Nem mindig tudjuk megmondani, mi tart bennünket bezárva, bebörtönözve, szinte eltemetve, de mégis érez az ember bizonyos határokat, bizonyos kapukat. Bizonyos falakat. Mindez képzelet lenne, fantázia? Nem hiszem. Aztán felmerül az emberben a kérdés: Istenem! Sokáig tart ez még, mindig, mindörökkön örökké? Tudod, mi szabadít meg a fogságból? A mélységes, komoly szeretet. Ha vannak barátok, testvérek, szeretők, ez nyitja meg természetfeletti hatalommal, mágikus erővel a
menusgabor, 2019. április 05. péntek, 20:30
Migrációs konferencia - Orbán Balázs: nincs szükség uniós egységre a migráció kérdésében
lehet érteni abban, hogy mindenki számára káros a kontroll nélküli, illegális, nagy tömegű, intenzív népességmozgás, mert ez a fajta beáramlás minden esetben aláássa az adott térség stabilitását, a közbiztonságot, a társadalmi kohéziót és megterheli az ellátórendszert.

Kutatások szerint már önmagában az is meghatározza az érkezők integrációs képességét, hogy milyen módon és úton érkeznek - jegyezte meg az államtitkár.

Orbán Balázs szerint vissza kell szerezni a kontrollt és meg kell védeni a határokat, ehhez pedig négy lépésen keresztül vezet az út.

Kifejtette: át kell alakítani a jogrendszert, mivel a jelenlegi szabályozás katalizálja az illegális beáramlást, és át kell alakítani a kommunikációs csatornákat is, hogy egységes üzenetben lehessen kifejezni, támogatjuk-e vagy nem az illegális bevándorlást, s ha nem, akkor ezt az üzenetet el kell juttatni az útra kelőkhöz. Emellett megfelelő infrastruktúrát kell kiépíteni, hogy a határokon meg lehessen állítani az érkezőket és el lehessen bírálni
velemenyezd, 2019. március 23. szombat, 18:12
1/20
Képek, videók
Magyarország bevándorlók.
kicsoda57
2015. július 09. csütörtök, 13:14
O.V.-Bevándorlók.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:57
A bevándorlók
mecsery
2012. január 10. kedd, 22:31
szodomai bevándorló a Bor
trolco
2007. szeptember 13. csütörtök, 14:41
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
kőtárban.jpg
balazsmargit
2009. november 08. vasárnap, 16:14
bombazo-es-a-rendorok. jpg
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:47
rendőrök-és-a-gyorshaj tó-
menusgabor
2017. március 10. péntek, 22:46
rendőrök.jpg
sz719eszter
2016. június 26. vasárnap, 05:11
rendőrök 8.JPG
feviroza
2015. május 07. csütörtök, 19:13
rendőrök 7.JPG
feviroza
2015. május 07. csütörtök, 19:13
rendőrök 6.JPG
feviroza
2015. május 07. csütörtök, 19:13
rendőrök 58.JPG
feviroza
2015. május 07. csütörtök, 19:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.