Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 00:09 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Zavartalan és folyamatos a határátkelés Záhonynál
Az ukrán fél fogadóképtelensége miatt a záhonyi közúti határátkelőhelyen délután négy órától a kilépő irányú személyforgalomban hat órás várakozási idő alakult ki. A határátkelőhelyen este kilenc órától megszűnt a várakozási idő - olvasható a police.hu oldalon.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:02
Az ukrán határőrség új parancsnoka "kényelmessé" tenné a határátkelést Ukrajnába a "baráti" oroszoknak
A tisztségviselő a BBC News Ukrajinának adott interjújában - amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál közölt részletet - leszögezte, hogy Oroszországot agresszor államnak tartja, állampolgárait azonban két csoportra, Ukrajnával szemben ellenséges és baráti viszonyt ápoló emberekre osztja. Kifejtette, hogy Oroszországban nagyon sok, Ukrajnából 20-30 évvel ezelőtt kivándorolt ember él, akik azóta orosz állampolgárságúak lettek. Sok a vegyes házasság is, az abból született orosz állampolgárságú gyermekek pedig évente járnak át idős szüleiket látogatni Ukrajnába.

"Hogy ne engedjem meg egy orosz útlevéllel rendelkező ukránnak, hogy meglátogassa idős édesanyját?" - tette fel a kérdést Dejneko. Szavai szerint napi szinten gyakoriak az ehhez hasonló esetek, ezért azt javasolja, hogy a határőrök "vegyék figyelembe az ilyen részleteket", különösen Oroszország tekintetében.

Az ukrán határőrszolgálat adatai alapján az idei év első hét hónapjában csaknem ötezer orosz állampolgárnak tagadták meg a
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 14:42
A Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztéséről tárgyalt Belgrádban a magyar-szerb-kínai munkacsoport
A tárcavezető úgy fogalmazott: a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése a Kína és Közép-Európa közötti együttműködés zászlóshajójaként indult, de több lett ennél, kiderült, hogyan tud Európa együttműködni Kínával, de az is, hogyan tudnak a közép-európai országok egymással együttműködni.

Palkovics László kitért a határátkelők kérdésére, újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy valóban nem elég hatékony az áru- és személyszállítás, ha a gyorsvasút vonalán lassú a határátkelés. Hozzátette, hogy a kérdés már a tavaszi magyar-szerb együttes kormányülésen is felmerült, azóta pedig felállítottak egy munkacsoportot, amely a probléma megoldására törekszik. A megoldási lehetőségek között szerepel a határ- és vámellenőrzés felgyorsítása összevonással, a technológiai lehetőségek egyszerűsítése a schengeni elvárásokat figyelembe véve, valamint az is, hogy kapacitásbővítéssel, új sávok megnyitásával, illetve a nyitva tartási idő meghosszabbításával tegyék egyszerűbbé az átkelést a határokon.

Zorana
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 15:22
Közlekedési kérdésekről tárgyalt Palkovics László Belgrádban
mondta: ezen keresztül tud az áru Ázsiából Európába jutni, és ez mindkét ország számára stratégiai jelentőségű beruházás, "hiszen ha ez az áruforgalom kikerül bennünket, akkor nem tudunk ebből sem profitálni, sem a gazdaságainkat nem tudjuk ennek megfelelően fejleszteni". Rámutatott, hogy a szerbiai és a magyarországi beruházást sok szempontból fontos szinkronizálni, részben a befejezés, részben pedig az építés alatti forgalom megszervezésének szempontjából.

A két politikus ezenfelül tárgyalt a határátkelési gondokról. Megállapították, hogy nincs sem jogi, sem szándékbeli akadály, ami ennek a problémának a megoldását hátráltatná. Palkovics László szerint elfogadhatatlan ma Európában, hogy két baráti ország között egy autóbusznak 12 órát kell várakoznia a határon csak azért, mert az eljárási folyamatok nem működnek jól. Kiemelte, hogy várhatóan a két ország munkacsoportot hoz létre, amelynek feladata a probléma megoldása lesz.

A két tárcavezető megállapodott abban is, hogy egyszerűsíteni és
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 13:31
Közlekedési témákról egyeztetett Palkovics László Pásztor Istvánnal Szabadkán
figyelmet fordítottak a Szeged-Szabadka-Bácsalmás-Baja-vasútvonal felújítására, azon belül is a Szeged-Szabadka szakaszra. Az a szándék - magyarázta a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke -, hogy még az idei év folyamán aláírják a vonatkozó megállapodást, és szintén még az idén megteremtődjenek a feltételei annak, hogy a felújítás megkezdődjön. Hozzáfűzte, a remények szerint körülbelül két és fél év alatt be is fejeződhet ez a felújítás.

A csütörtöki szabadkai találkozón fontos téma volt a határátkelés is. Nemcsak a határátkelők nyitva tartásáról esett szó, hanem Pásztor István arra is kérte a magyar kormányt, hogy legyen nyitott az autópályán fekvő határátkelő gondjainak kezelését illetően. A határátkelőn folyamatosak a többórás várakozások, és ezt például azzal lehetne kezelni, hogy más, közeli átkelők nyitva tartását, amelyek jelenleg 7 és 19 óra között tartanak nyitva, 24 órásra változtatják, valamint nagyobb kapacitást biztosítanak az autópályán fekvő átkelőn. Ez nem annyira a turistáknak okoz
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 20:02
Illegális bevándorlás - Illegálisan érkezők ezreit szállították le tavaly Németországban buszokról és vonatokró
A 2018 január-novemberi adatokat rögzítő kimutatás szerint vonatokról 7943 embert, távolsági buszokról 6066 embert, összesen 14 009 főt szállítottak le azért, mert nem tudták igazolni németországi tartózkodásuk jogszerűségét.

A legtöbben Ausztriából és Franciaországból léptek be, de Lengyelország és Csehország felől is százas nagyságrendben érkeztek buszokon és vonatokon olyan emberek, akiket az ország területén leszállítottak illegális határátkelés miatt. A legnagyobb csoportokat az afganisztáni, a nigériai, az iraki, a szíriai és a török állampolgárok alkották.

A Rheinische Post hozzátette, hogy csak a repülőtereken, a tengeri kikötőkben és a bajor-osztrák határ ellenőrzött átkelőinél tagadják meg a belépést mindazoktól, akik nem tudják igazolni németországi tartózkodásuk jogszerűségét. Az ország területén belül feltartóztatott illegális határátlépők így továbbra is maradhatnak, és benyújthatnak menedékjogi kérelmet.

A szövetségi belügyminisztérium a napokban közölte, hogy tavaly egész
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 18:42
Szijjártó: megakadályozzuk, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját
arról is beszélt, hogy az osztrák-magyar határt 55 ponton lehet átlépni a jogszabályoknak megfelelően, ezek közül 19 nagy forgalmú átkelőhely, 36 pedig kisebb forgalmú, és utóbbiak közül 10 esetében léptetett életbe korlátozásokat Ausztria. Miután tárgyaltak a helyzetről, 4 helyen minden korlátozást feloldottak, és 6 útkapcsolat maradt, ahol az osztrák polgármesterek kérésére egyelőre fennmaradtak a korlátozások, de ezekből csak egy jelent aszfaltozott utat, a többi 5 földút, a tárgyalások ezekről a határátkelési pontokról folytatódnak - jegyezte meg.

Szijjártó Péter a nagyberuházásokról szólva rámutatott arra, hogy a világgazdaságban óriási változások zajlanak, a rendkívül modern technológiai megoldások ma már az alapot jelentik, a siker alapvető kritériumait jelentik. Nagyon fontosnak nevezte, hogy a magyar gazdaságot át tudják léptetni a "következő dimenzióba", hogy ne csak termelési, hanem sokkal inkább kutatás-fejlesztési helyszínként kezeljék Magyarországot a nagy nemzetközi és a magyar
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:11
Rendszeresen zaklatják az ukrán hatóságok a kárpátaljai magyar önkormányzati képviselőket határátlépéskor
Kárpátalja megyei és járási magyar képviselőknél érdeklődött, hogy ki vannak-e téve különleges eljárásnak az ukrán hatóságok részéről határátlépéskor. A megkérdezettek mindegyike arról számolt be, hogy az államhatár átlépésekor az SZBU és a határőrség munkatársai egy bizonyos listára hivatkozva rendszeresen átvizsgálják zsebeiket, autóikat, csomagjaikat.

Péter Csaba, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) képviselője a kiadványnak elmondta, több alkalommal vetették alá különleges vizsgálatnak határátkeléskor. Hozzátette, tudomása van arról, hogy a kijevi vezetés küldte meg az általa kockázatosnak tekintett személyek listáját a határőrizeti szerveknek. Jelezte, a határon útlevélkezelésnél a számítógép képernyőjén minden alkalommal felvillan egy bizonyos kód, amely arra utal, hogy az adott személy a feketelistán van, ezért alapos vizsgálatnak kell alávetni.

Barta József, a megyei tanács első elnökhelyettese, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alelnöke a hírportállal azt közölte:
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:50
Szijjártó Zágrábban: fenn kell tartani a magyar-horvát kereskedelmi forgalom lendületét
pedig a tengerpartra fognak koncentrálni.

Szijjártó Péter beszámolt továbbá arról, hogy a drávaszögi gazdaságfejlesztési programra az idei és a tavalyi fél-félmilliárd forint után jövőre már egymilliárd forintot szánnak, és mezőgazdasági, valamint vállalkozásfejlesztési projekteket fognak belőle támogatni.

Azt is kiemelte, hogy egy horvátországi bank megvásárlásával az OTP a napokban a negyedik legerősebb szereplőjévé válik a horvát bankszektornak.

A külgazdasági és külügyminiszter a határátkelési lehetőségek számának bővítését is szorgalmazta, mivel jelenleg a 355 kilométeres magyar-horvát határszakaszon mindössze hét határátkelési lehetőség van, ami nagy versenyhátrány.

Ennek kezelése érdekében Magyarország azt javasolta Horvátországnak, hogy mután az M6-os autópálya eléri a horvát határt, 2021-től újabb átlépési lehetőség nyíljon. "Azt javasoltuk, hogy a murakeresztúri vasúti hidat tegyük alkalmassá közúti közlekedésre is, és Sároknál is nyissunk egy kishatárforgalmi átkelési pontot" -
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 17:36
Illegális bevándorlás - Belga és brit rendőrök ellenőrzik a belga kikötőket
A beszámolók szerin a teher- és személyszálló hajókat is fogadó Zeebrugge kikötőjében több tucat belga és brit rendőr teljesít szolgálatot. A két ország rendőrsége központi adatbázison keresztül osztja meg egymással a rejtekhelyekre, a migrációs útvonalakra és az embercsempészek tevékenységére vonatkozó információkat. A brit rendőrség kamionok és teljes konténerek átvilágítására alkalmas eszközöket is használ az akció során - közölték.

Mint írták, a két rendőrség közös információs kampányt indít migránsok számára az illegális határátkeléstől való elrettentés céljából. A kampány a migránsok olyan kedvelt gyülekezőhelyein lesz elérhető, mint Zeebrugge kikötője, valamint a brüsszeli Gare du Nord pályaudvar közelében található Maximilien park, ahol hosszú ideje több száz illegális bevándorló táborozik arra várva, hogy Nagy-Britanniába távozhasson.
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 13:41
Szijjártó Péter a közlekedési összeköttetésekről tárgyalt a román közlekedési miniszterrel
Mint írták, tekintettel a rendkívül szoros gazdasági együttműködésre Magyarország és Románia között, a két ország közös érdeke, hogy minél több közlekedési összeköttetést hozzanak létre.

2020-ra elkészül a két ország közötti második autópálya-összeköttetés, amely az észak-erdélyi autópályát fogja összekötni az M4-es gyorsforgalmi úttal.

A jelenleg csak hétvégén nyitva tartó tíz kisforgalmú határátkelési pont közül kettő hamarosan állandóan nyitva lesz - sorolták.

Kiemelték: mindkét ország szándéka, hogy Magyarországot és Romániát minél előbb bekapcsolják az európai gyorsvasúthálózatba.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról tájékoztatta a román közlekedési minisztert, hogy a magyar kormány egymilliárd forintot különített el egy Budapest és Kolozsvár között építendő gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére.
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 11:03
Nyílt levélben kérte a belügyminisztertől Izsák Balázs, hogy töröljék a nyilvántartott személyek listájáról
Amint az SZNT elnöke írta: az elmúlt években számtalan esetben tapasztalta a határrendészet kitüntetett figyelmét, amikor átlépte Románia határát. Volt, amikor feltartóztatták a gépkocsit, amelyben utazott, más esetekben a személyazonosságát ellenőrző határrendész a számítógép meghibásodására hivatkozva tartóztatta fel, míg felettesétől a személyére vonatkozó eligazítást nem kapott. Hozzátette: a határátkelésre vonatkozó romániai törvényeket tanulmányozva jött rá, hogy Romániában "nyilvántartott személyként" tartják számon.

Izsák Balázs az MTI-nek elmondta: legutóbb, február 19-én Budapestről visszatérve a kolozsvári repülőtéren előre figyelmeztette útitársát, hogy a számítógép elromlására hivatkozva fogják egy időre leállítani az útlevél-ellenőrzést, miután az okmányát beszkennelik. Ez így is történt.

Az SZNT elnöke nyílt levelében felidézte, hogy 2015-ben negatív nemzetközi visszhangot váltott ki a közrendre és közbiztonságra vonatkozó országos stratégia tervezete, melyben a székelység
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 17:24
1/8
Képek, videók
Esztergom-határátkelő. jpg
katicacska
2011. szeptember 07. szerda, 10:09
Határátkelő
fega13
2008. augusztus 19. kedd, 02:28
Záhony
lenke1964
2015. május 24. vasárnap, 16:51
2008,jun.28.Záhony.taf t.z
bubaj
2009. január 10. szombat, 14:29
2008.jun.28.Záhony.zöl d.0
bubaj
2009. január 09. péntek, 20:56
parafa kilépő.jpg
dnemethk
2012. október 18. csütörtök, 22:18
horgolt kilépők.jpg
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 22:58
Téli este
eva6
2019. december 09. hétfő, 20:31
Őszi este
eva6
2019. november 27. szerda, 16:55
az-este-verse--william -wo
menusgabor
2019. november 03. vasárnap, 21:08
2 este szép legyen 23116_
lovaszmarika
2019. október 20. vasárnap, 12:32
2 este suáő 72d.jpg
lovaszmarika
2019. október 20. vasárnap, 12:31
várakozási állásponton
sukram
2007. február 01. csütörtök, 11:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.