Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 23:23 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Trianon 100 – Határtalanul gyógyuló sebek
darab padlizsánt, ami az erdélyiek egyik kedvencének, a szegények ételének minősülő padlizsánkrém alapja. (Nem volt olyan borús időszak, amikor meg ne termett volna a kertekben, ne lett volna kapható a piacon.) Édesanyám sírva könyörgött a határőrnek, hogy engedjen át bennünket, ha kell, hát kidobja a padlizsánt itt helyben, de a válasza határozott volt: az egész buszt visszafordította.
Később Esztergomba jártam gimnáziumba, azután meg Budapestre egyetemre, így sokszor volt alkalmam átélni a határátkelés hol jobb, hol rosszabb - de többnyire inkább rosszabb - élményét.
Esztergomban gyakran lesétáltam a Duna-partra. A román útlevelemmel a zsebemben, vízum híján csak szemléltem a csonka hídfőt, hallgattam a túlpartra induló kompok moraját - nem sok esélyem volt arra, hogy betegyem a lábam a Mikszáth- és Márai-könyvekben megénekelt Felvidékre.
A rossz élmények hatására még ma is görcs van a gyomromban, ha itthonról hazaindulok, habár a határátkelőkön ma már játszi könnyedséggel
maroka, 2020. június 04. csütörtök, 22:02
Koronavírus - Németország továbbra is szorosan egyeztet a visegrádi négyekkel a gazdaság helyreállításáról
Steffen Seibert közleménye szerint Angela Merkel német kancellár, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Viktor magyar és Igor Matovic szlovák miniszterelnök intenzív eszmecserét folytatott a világjárvány megfékezését szolgáló intézkedésekről. Megállapították, hogy mind az öt országnak érdekében áll a határátkelési korlátozások és ellenőrzések fokozatos visszavonása, amint megengedi a járványhelyzet.

Aktuális EU-politikai kérdésekről is tárgyaltak, és megegyeztek a járványban válságba jutott uniós gazdaság helyreállítása és az EU többéves pénzügyi kerete ügyében kezdett szoros egyeztetés folytatásában. Ezzel kapcsolatban Angela Merkel ismertette a gazdaság járvány utáni felfuttatására indított német-francia kezdeményezés lényegi pontjait. A megbeszélés további súlyponti témája volt a júliusban kezdődő német soros EU-elnökség programja.

A V4-Németország csúcsot a visegrádi országcsoport soros elnöki teendőit ellátó cseh kormány szervezte. A tanácskozás után Angela Merkel kétoldalú
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 14:52
Koronavírus - Operatív törzs: pénteken is érkeznek védőfelszerelések a kórházakba és az országba
egyre többen szegik meg a szabályokat.

A rendőrök 2044 esetben intézkedtek, ezek jelentős része figyelmeztetéssel, illetve tájékoztatással zárult, szabálysértési feljelentést 459 esetben tettek.

Emelkedett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elrendelt büntetőeljárások száma: 143 büntetőeljárást indítottak, közülük 36-ot rémhírterjesztés, 22-t közveszéllyel fenyegetés, 33-at csalás és 10-et járványügyi szabályszegés miatt.

Az alezredes tájékoztatása szerint csütörtök este változtak a határátkelés szabályai egyes átkelőhelyeken. Nagylakon csak a személyforgalmat engedik át, kivételt képeznek ez alól az élőállatot, friss árut, illetve veszélyes anyagot szállító járművek, Csanádpalotán pedig kizárólag teherforgalom lépheti át a határt.

A péntek délelőtti adatok szerint a teherforgalomban kisebb fennakadás volt a kilépőoldalon Hegyeshalomnál és Röszkénél, illetve személyforgalomban a kilépőoldalon Nagylaknál - tette hozzá.

Kiss Róbert kérdésre válaszolva beszámolt arról, hogy a
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 13:02
Koronavírus - Fuvarozók egyesülete: nagyban segíti az áruszállítást néhány határátkelő megnyitása
Jelenleg nincs információ arról, hogy számottevő várakozás lenne bármelyik határon - tette hozzá.Hangsúlyozta: az elmúlt két nap eseményei után viszonylag gyors intézkedésekre került sort. Az osztrák magyar határon két határátkelőt is megnyitottak, torlódás valószínűleg csak a hegyeshalmi határátkelőnél merülhet fel a továbbiakban.

A szlovák-magyar határon Tornyosnémeti és Rajka mellett most már Hontnál is be lehet lépni az országba - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy amennyiben a határvédelmi humánkapacitás megengedi, a MKFE szeretné, ha Vámosszabadinál is lehetőség lenne határátkelésre.
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 11:41
Torlódás alakult ki Hegyeshalomnál az osztrák oldalon
Ez azt jelenti, hogy a határátlépési pontnál az áthaladás lassulására kell számítani a Magyarországra belépést megelőzően. A Határinfo oldalon jelenleg 3 órás várakozást jeleznek.

A rendőrség arra kéri az Ausztriából érkező magyar állampolgárokat, hogy válasszanak másik, a személyforgalom számára nyitva tartó határátlépési pontot - teszik hozzá.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság arra is felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy indulás előtt a rendőrség honlapjának Határinfo oldalán tájékozódjanak a választott határátlépési pontoknál szükséges várakozási időről, valamint a személyforgalom számára nyitva álló határátkelési pontokról - tartalmazza a közlemény.
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 12:52
Koronavírus - Sajtóértesülés szerint Németország lezárja Ausztriával, Franciaországgal és Svájccal közös határá
A Bild című lap és a dpa hírügynökség kormányzati forrásokra hivatkozó értesülése szerint az intézkedés nemcsak a járvány megfékezését szolgálja, hanem azt is, hogy megakadályozzák a külföldiek pánikvásárlásait a határ menti települések élelmiszerüzleteiben.

Angela Merkel kancellár és Horst Seehofer belügyminiszter tartományi kormányfőkkel folytatott telefonkonferenciáján megállapodtak arról, hogy az áruforgalmat fenntartják, és az ingázó munkavállalóknak is engedélyezik a határátkelést. A határigazgatásért felelős szövetségi rendőrség a tartományi rendőri szervek segítségével ellenőrzi az átkelőket.

Korábban több szomszédos állam, Lengyelország, Csehország és Dánia is lezárta határait a járvány miatt.

A Bild vasárnap délutáni - a tartományi egészségügyi minisztériumoktól begyűjtött - adatai szerint Németországban 4856 koronavírus-fertőzést tartanak számon. A járványban 10 ember halt meg, 4 Észak-Rajna-Vesztfáliában, 3-3 Baden-Württembergben és Bajorországban.
velemenyezd, 2020. március 15. vasárnap, 16:12
Négy kivételével minden magyar határátkelőhelyet lezárt Szerbia
A közlemény szerint 7 órától nem üzemel a Bácsalmás-Bajmok, a Bácsszentgyörgy-Hadikfalva, a Tiszasziget-Gyála, az Ásotthalom-Királyhalom, a Kübekháza-Rábé és a Röszke-Horgos közút határátkelő.

Határátkelésre továbbra is lehetőség van a Hercegszántó és Tompa közúti, Röszke Autópálya Határátkelőhelyeken és Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen - tették hozzá.
velemenyezd, 2020. március 12. csütörtök, 07:30
Koronavírus - A Kínával szomszédos orosz régiók szüneteltetik a határátkelést
A kínai hatóságokkal egyetértésben, a habarovszki, az amuri és a zsidó autonóm régió határán bevezetett intézkedés egyes források szerint február 1-jéig, mások szerint február 7-ig lesz érvényben. Igaz, kedden, a két ország illetékeseinek megállapodása alapján Blagovescsenszk és Hejhe között ideiglenes "ablakot" nyitottak meg 169 személy, köztük hat lakhatási engedéllyel rendelkező kínai oroszországi repatriálására.

A pekingi orosz nagykövetség szerint a karantén miatt mintegy 140 orosz állampolgár rekedt a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban. Az orosz diplomaták tárgyalásokat folytatnak elszállításukról, ám a kínai hatóságok a külföldi állampolgárok esetében is ragaszkodnak a megelőző intézkedések betartásához.

Az orosz fogyasztóvédelmi hatóság (Roszpotrebnadzor) kedden közölte, hogy eddig 103 olyan, légúti fertőzésben megbetegedett személyt vizsgáltak meg, akikről feltételezték, hogy betegségüket a vuhani eredetű koronavírus okozta. A gyanú a vizsgálatok során egyetlen esetben
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 12:32
Izraeli üzletemberek és zarándokok mostantól engedélyt kaphatnak Szaúd-Arábia utazásra
kapcsolatokat.

A zarándoklatokat szervező bizottság szerint eddig évente mintegy 30 ezer izraeli muzulmán utazott Szaúd-Arábiába, akik közül 4500-an a minden évben megrendezett mekkai al-haddzs zarándoklatra tartottak, a többiek pedig az egész évben gyakorolható umra zarándoklat végett léptek be az országba.

A zarándoklat eddigi koordinálásakor a bizottság regisztrálta a jelentkezőket, átadta neveiket Jordániának az engedélyszerzéshez, és jordániai úti-okmányokat kaptak a szaúd-arábiai határátkeléshez. A zarándoklat több tízezer sékeles (több millió forintos) költségeit jordániai dinárban fizették, ami tartalmazta a jordániai kormánynak befizetett illetékeket és adókat is.

Szaúd-Arábiába kétféle módon utazhattak eddig az izraeli muzulmán zarándokok: szárazföldön, a Jordánia és Izrael közötti határátkelőn, és onnan jordániai tulajdonban lévő busszal Szaúd-Arábiába, vagy légi úton, a Ben Gurion repülőtérről Ammánba, Jordánia fővárosába, és onnan a szaúd-arábiai Dzsiddába.

A Háárecnek
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 16:30
Zavartalan és folyamatos a határátkelés Záhonynál
Az ukrán fél fogadóképtelensége miatt a záhonyi közúti határátkelőhelyen délután négy órától a kilépő irányú személyforgalomban hat órás várakozási idő alakult ki. A határátkelőhelyen este kilenc órától megszűnt a várakozási idő - olvasható a police.hu oldalon.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 22:02
Az ukrán határőrség új parancsnoka "kényelmessé" tenné a határátkelést Ukrajnába a "baráti" oroszoknak
A tisztségviselő a BBC News Ukrajinának adott interjújában - amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál közölt részletet - leszögezte, hogy Oroszországot agresszor államnak tartja, állampolgárait azonban két csoportra, Ukrajnával szemben ellenséges és baráti viszonyt ápoló emberekre osztja. Kifejtette, hogy Oroszországban nagyon sok, Ukrajnából 20-30 évvel ezelőtt kivándorolt ember él, akik azóta orosz állampolgárságúak lettek. Sok a vegyes házasság is, az abból született orosz állampolgárságú gyermekek pedig évente járnak át idős szüleiket látogatni Ukrajnába.

"Hogy ne engedjem meg egy orosz útlevéllel rendelkező ukránnak, hogy meglátogassa idős édesanyját?" - tette fel a kérdést Dejneko. Szavai szerint napi szinten gyakoriak az ehhez hasonló esetek, ezért azt javasolja, hogy a határőrök "vegyék figyelembe az ilyen részleteket", különösen Oroszország tekintetében.

Az ukrán határőrszolgálat adatai alapján az idei év első hét hónapjában csaknem ötezer orosz állampolgárnak tagadták meg a
velemenyezd, 2019. augusztus 02. péntek, 14:42
A Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztéséről tárgyalt Belgrádban a magyar-szerb-kínai munkacsoport
A tárcavezető úgy fogalmazott: a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítése a Kína és Közép-Európa közötti együttműködés zászlóshajójaként indult, de több lett ennél, kiderült, hogyan tud Európa együttműködni Kínával, de az is, hogyan tudnak a közép-európai országok egymással együttműködni.

Palkovics László kitért a határátkelők kérdésére, újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, hogy valóban nem elég hatékony az áru- és személyszállítás, ha a gyorsvasút vonalán lassú a határátkelés. Hozzátette, hogy a kérdés már a tavaszi magyar-szerb együttes kormányülésen is felmerült, azóta pedig felállítottak egy munkacsoportot, amely a probléma megoldására törekszik. A megoldási lehetőségek között szerepel a határ- és vámellenőrzés felgyorsítása összevonással, a technológiai lehetőségek egyszerűsítése a schengeni elvárásokat figyelembe véve, valamint az is, hogy kapacitásbővítéssel, új sávok megnyitásával, illetve a nyitva tartási idő meghosszabbításával tegyék egyszerűbbé az átkelést a határokon.

Zorana
velemenyezd, 2019. július 05. péntek, 15:22
1/9
Képek, videók
2011.határtalanul 053.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:18
2011.határtalanul 052.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:18
2011.határtalanul 051.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:18
2011.határtalanul 050.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:17
2011.határtalanul 049.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:17
2011.határtalanul 048.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:17
2011.határtalanul 047.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:17
2011.határtalanul 046.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:16
2011.határtalanul 045.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:16
2011.határtalanul 044.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:16
2011.határtalanul 043.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:16
2011.határtalanul 042.jpg
hugimama
2011. november 09. szerda, 15:15
Esztergomban
orban47
2017. április 07. péntek, 16:22
úton Esztergomba
orban47
2013. december 02. hétfő, 07:22
Helyijáratok Esztergomban
nacsa66
2012. július 21. szombat, 19:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.