Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:24 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gál Éva Emese
GÁL ÉVA EMESE

Gál Éva Emese az ötvenes években születettek nemzedékéhez tartozik, igazából grafika szakot végzett a kolozsvári képzőművészeti akadémián, de grafikusi munkája mellett főként költészettel és újságírással foglalkozik, a RMSZ székelyföldi munkatársa. Legutóbbi kötetei révén sikerült elnyernie a Magyar Írószövetség tagságát is. Versei az 1997-ben és 1998-ban Erdélyben megjelent legfrissebb köteteiből valók.Ablak

A végtelen csak addig otthonom,
amíg nyithatom és bezárhatom,
hogy biztonságot nyújtson az az űr,
ami határtalan marad belül,

s csak szívünk galaxisával dobog.
Sejtekként ragyognak a csillagok,
hogy véges létünkben a
menusgabor, 2019. március 12. kedd, 21:30
Újabb vállalkozások jöttek létre a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának keretében
sertésfarm átadásakor Nagy István kiemelte, a magyar kormány arra törekszik, hogy "a szomszédos országokkal együttműködésre alapuló stratégiai kapcsolatokat építsen". "A magyar közösségek - függetlenül attól, hogy határainkon innen vagy túl élnek - nagyban befolyásolják a magyar gazdaságot, amely visszahat rájuk is. Elég csak az agráriumra tekinteni: a magyar nemzet mindig is a vidék erejéből tudott erőt meríteni. Az ebből táplálkozó hagyományaink és a természeti kincseink nem választhatók el a határok mentén" - fogalmazott az agrárminiszter.

Hozzátette: a határon túli magyar közösségek támogatása tehát "nemcsak megmaradásunk, hanem gazdaságunk, és ezen belül az agrárium megújulásának záloga is".

A doroszlói családi vállalkozás össze tudja kapcsolni a kis- és a nagytermelőket, és ezzel hozzájárul az ágazat fejlődéséhez. Az új sertéstelep Európa legmodernebb technológiáinak felhasználásával működik - magyarázta a miniszter, hozzátéve, a befektetés célja az, hogy évente több mint ötezer anyajószágot
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 13:57
Számonkérés
Női szépségnek nincs határa. Nem lehet korlátok közé szorítani,
nem lehet definíciót gyártani rá. Ugyanígy nem lehet azt sem kőbe
vésni, hogy milyennek kell lennie egy nőnek, milyen mások által
felállított szabályok mentén kellene és lehetne megtalálni a
boldogságát. Erre egy recept van, légy önmagad! És ha álmaid
lovagja éles karddal faragna még rajtad ezt azt, hogy passzoljon
rád az általa megálmodott fodros ruha, ahelyett, hogy
megpróbálnád belepréselni magadat a királykisasszony jelmezbe,
végy búcsút, mert a lovag vágyai sokkal inkább a fidres-fodros
ruhácska iránt vannak, mintsem feléd. Menj tovább, mert gyönyörű
vagy és szeretni való. Önmagadért. úgy ahogy vagy. És aki így lát
téged, annak nyugodtan vesd a karjai közé magadat. Meg fog
tartani. Finoman. Biztosan. Szeretetölelésben.
klarika47, 2019. március 12. kedd, 08:44
Illegális bevándorlás - Frontex: a migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős
hozzávetőleg 56 600 illegális bevándorlót regisztráltak - főként a szárazföldi határokon - az év folyamán. A számadatok 34 százalékkal magasabbak, mint a 2017-es évben voltak - emelték ki.

A nyugat-balkáni útvonalon található országokra nehezedő migrációs nyomás tavaly szintén tovább erősödött vagy azonos szinten maradt. A régióban kialakult mindkét fő, a Szerbián keresztül vezető központi útvonalon, valamint a görög-albán határszakaszt, majd Bosznia-Hercegovinát, Horvátországot és Szlovéniát érintő folyosó mentén az előző évhez képest erősebb migrációs nyomás tapasztaltak. A szerb-magyar, a szerb-horvát és a szerb-román határon a nyomás viszonylag alacsony maradt.

A jelentésből kiderült az is, hogy tavaly minden ötödik illegális bevándorló vallotta magát 18 évnél fiatalabbnak, a gyermekes családok vagy a felnőtt kísérő nélkül érkező kiskorúak pedig főként a Földközi-tenger valamelyik migrációs folyosóján érkeztek Európába. Az uniós tagállamok a partnerországokkal közösen 2018 folyamán mintegy 4
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 16:22
Illegális bevándorlás - Szijjártó: két világnézet létezik a migrációval kapcsolatban
Az Európai Bizottság a konferencián mindent megtett azért, hogy minden arról szóljon, mennyire jó a migráció Európának és újabb migrációs folyamatokra van szükség - közölte Szijjártó Péter.

A miniszter hangsúlyozta: Brüsszel a Budapest Folyamatot is arra akarta felhasználni, hogy újabb migrációs hullámoknak csináljon kedvet, de sikerült megakadályozni a záródokumentumok egyhangú elfogadását.

Szijjártó Péter kifejtette: a közép-európai egység újra megmutatkozott, a négy visegrádi országon túl Ausztria és Olaszország sem írta alá az isztambuli deklarációt és az abból következő akciótervet.

Ezek az országok egyáltalán nem értenek egyet azzal, hogy a migrációs folyamatok jók lennének és azokat inspirálni kellene azokat - mondta.

A migráció újabb és rendkívüli veszélyeket tartogat Európa számára. Az elmúlt hetek nyugat-balkáni eseményei egészen riasztóak, miután Bosznia-Hercegovinában és Észak-Macedóniában olyan terroristákat fogtak el, akik korábban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 14:21
Kalifornia és 15 tagállam pert indított a Trump-kormányzat ellen a rendkívüli állapot miatt
finanszírozását biztosító törvénybe nem illesztették be az általa kért 5,7 milliárd dollárt a déli határokra ígért fal építésére. A rendkívüli állapot kihirdetésével az elnöknek az a célja, hogy így a kongresszus megkerülésével teremtse elő a falépítéshez szükséges összeget. A Fehér Ház ugyan még nem hozta nyilvánosságra a leendő forrásokat, de amerikai sajtóinformációk szerint a pénzt a védelmi minisztériumtól és más szövetségi hivataloktól csoportosítják át.

A perelő államok szerint a határok mentén nincs rendkívüli helyzet, így a rendkívüli állapot kihirdetése nem indokolt. A perkérelemben hivatkoznak is Trump egyik mondatára, amely a pénteki sajtókonferencián hangzott el. "Megépíttethettem volna a falat hosszabb idő alatt is, nem volt szükségem erre a lépésre" - fogalmazott az elnök, és a perelő államok szerint ezzel saját maga támasztja alá, hogy nincs rendkívüli helyzet.

A Fehér Ház egyelőre nem reagált a perekre. De Donald Trump már pénteken jelezte, hogy több, és hosszasan elhúzódó perre
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 07:05
Trump tanácsadója: az elnök kész megvétózni a szövetségi parlament határozatát a rendkívüli állapotról
amerikaiak ezrei vesztik életüket.

Miller azonban Chris Wallace műsorvezető nógatására nem tudott példát mondani arra, hogy amerikai elnök azért hirdetett volna rendkívüli állapotot, hogy így jusson pénzhez, amelyet a kongresszus nem szavazott meg.

Védelmébe vette az elnöki döntést Lindsay Graham dél-karolinai republikánus szenátor is. Graham a CBS televíziónak adott interjújában leszögezte: "amerikaiakat életét követelő kábítószerek, emberkereskedők özönlenek be, veszélyes a helyzet a határok mentén".

Ugyanakkor Alan Dershowitz neves ügyvéd, akit jó ideje Donald Trump informális tanácsadójaként is számon tartanak, vasárnap egy rádiós műsorban téves döntésnek minősítette a rendkívüli állapot kihirdetését. Mint fogalmazott: rendkívüli állapotot hirtelen bekövetkező, rendkívüli helyzetekben szoktak kihirdetni. Álláspontja szerint döntésével Donald Trump megkerülte az alkotmányt, hiszen az alkotmány értelmében minden kiadást a képviselőháznak kell megszavaznia. Dershowitz szerint a Fehér Háznak
velemenyezd, 2019. február 17. vasárnap, 20:52
Németh Zsolt: Magyarország és Ausztria egyetért a meghatározó külpolitikai kérdésekben
A politikus Reinhold Lopatkával, az osztrák nemzeti tanács európai ügyek bizottsága elnökével tárgyalt, majd a megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón emlékeztetett: sem Magyarország, sem Ausztria nem szavazta meg az ENSZ globális migrációs csomagját.

Kiemelte: mindkét ország fontosnak tartja egy olyan megközelítés meghonosítását Európában, amely nagy hangsúlyt helyez a külső határok védelmére, mert így meg tudjuk menteni a schengeni rendszert. Az EU Schengen nélkül "sokkal kevesebbet ér mindannyiunknak", ezért Schengen megmentése a közös célok közé tartozik - fogalmazott.

Németh Zsolt kitért rá: Ausztria és Magyarország is a Kelet- és Nyugat-Európa közötti összekötő kapocsként tekint magára. Az elkövetkező évek legfontosabb kihívása az EU bővítése, és a következő Európai Bizottságnak "ki kell nyújtania a kezét a Nyugat-Balkán felé", ez a követendő út Európa számára - vélekedett a politikus.

Reinhold Lopatka azt mondta, hogy az osztrák kormány megbízható és aktív partner az EU-ban,
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 17:03
Csorba Győző
Csorba Győző

Csorba Győző (Pécs, 1916. november 21. - Pécs, 1995. szeptember 13.) Kossuth-díjas magyar költő, műfordító.

Költészete a halál jegyében és a halál ellenében született. Életműve hatalmas napló, gyakran minden áttétel nélkül elmondott események sorozata, számadás egy élet és egy életmű értelméről, és számadás barátokról, társakról, valamint a magányról, a szerelemről és a természetről.Összegyűjtött versek

http://mek.oszk.hu/02300/02370/02370.htm
AGGÓDÁS

Félve bocsátlak el, hogy fél napig
ne lássalak. Máskor nyugodtan
néztem igyekvő, boldog lábaid,
s figyeltem,
menusgabor, 2019. január 30. szerda, 18:30
Moszkva: kompromittáló információt gyűjt az orosz vezetésről a CIA a külföldre települőktől
miniszterhelyettes úgy vélekedett, hogy várhatóan növekedni fog a külföldre költözött és ott tulajdont szerzett oroszokra gyakorolt nyomás.

Kijelentette, hogy a nyugati hírszerző szervek oroszországi régiókban végbemenő lehetséges, szélsőséges vagy terrorista indíttatású fegyveres összecsapások forgatókönyveit tanulmányozzák. A szóba jöhető helyszínek egyike Zubov szerint a Volga mente.

Elmondta, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezet nagyszabású provokációra készülhet Tádzsikisztán határai mentén. Beszámolója szerint a terrorszervezet Pakisztánból helikopterrel tömegesen szállítja át fegyvereseit a volt szovjet köztársaságba, ahol "újabb feszültséggóc van kialakulóban", s onnan menekülthullám indulhat el Oroszország felé.

Az orosz külügyminisztérium pénteken arra figyelmeztette a külföldre utazó orosz állampolgárokat, hogy felkelthetik az amerikai bűnüldöző szervek vagy szakszolgálatok érdeklődését. A tárca szerint 2008 és 2018 között harmadik országokban 46 orosz állampolgárt vettek
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 16:32
Szíria - Erdogan: Törökország olyan biztonsági övezeteket tervez kialakítani, ahová a szíriaiak hazatérhetnek
egyértelművé, hogy mely térségekre gondolt pontosan. Érthette alattuk a török haderő ellenőrizte két területet és a Washington által kilátásba helyezett ütköző övezetet, de akár további vidékeket is.

A török bevándorlásügyi főigazgatóság legutóbbi, január 17-i adatai szerint Törökországban 3 millió 632 ezer regisztrált szíriai állampolgár tartózkodik.

Erdogan múlt pénteken jelezte: várhatóan néhány hónapon belül létrejön az a nagyjából 30 kilométer széles biztonsági övezet a török-szíriai határ mentén, amelynek elgondolását Trump tűzte újból napirendre. A török elnök már akkor leszögezte: ha az ígéret ellenére, amelynek értelmében az övezet - mely Törökország védelmét szolgálná a Népvédelmi Egységek (YPG) szíriai kurd milíciával szemben - mégsem jönne létre, Ankara maga alakítja azt ki.

Törökország terrorszervezetnek és nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti az YPG-t, amely több száz kilométer hosszan tartja fennhatósága alatt a török határ menti területeket az Eufrátesz folyó és az iraki
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 15:11
Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron megyében másodfokú figyelmeztetés, Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas és Veszprém megyében elsőfokú riasztás van érvényben.

Azt írták: szombaton északnyugat felől melegfront éri el az országot, amelyből egyre nagyobb területen lehet számítani kisebb csapadékra. Kezdetben többnyire havazás, majd délután, késő délután északnyugat felől egyre több helyen lehet ónos eső, fagyott eső, havas eső, végül eső.

A Tiszántúlon, valamint az északkeleti megyékben ugyanakkor marad a havazás. Jellemzően 1-2 centiméter (lokálisan akár 2-4 centiméternyi) friss hó hullhat. Emellett néhány tizedmilliméter, Győr-Moson-Sopron megyében jelentősebb mennyiségű ónos esőre is készülni kell.

Éjjel kezdetben még többfelé hullhat kisebb mennyiségű csapadék, a Tiszántúlon és északkeleten továbbra is hó, míg attól nyugatra vegyes halmazállapotú csapadék, esetleg eső. Vasárnap napközben már inkább csak az ország keleti felén
velemenyezd, 2019. január 26. szombat, 20:42
1/218
Képek, videók
gál éva emese TéLI FOHÁSZ
feviroza
2015. január 12. hétfő, 15:48
GÁL ÉVA EMESE TÉLI FOHÁSZ
feviroza
2015. január 12. hétfő, 15:47
GÁL ÉvA EMESE TÉLI FOHÁS
feviroza
2015. január 12. hétfő, 15:46
gál éva emese harmónia.jp
erzsikepuskas
2014. szeptember 13. szombat, 08:58
Gál Éva Emese: Ima az emb
mester126mari
2010. május 01. szombat, 08:24
Magyar Írószövetség díjaz
furaila
2016. november 29. kedd, 15:00
Mint az ötvenes években.j
csalogany13
2010. július 28. szerda, 00:46
Képzömüvészeti-muzeúm. jpg
farkas1945
2010. december 24. péntek, 20:50
Képzőművészeti
irmus
2010. július 13. kedd, 07:06
Rekviem egy nemzedékért
furaila
2013. május 28. kedd, 17:11
Csillag nemzedékek
chillik
2009. december 02. szerda, 08:27
az uj nemzedéket megeszik
agica2004
2007. október 09. kedd, 16:21
Star Trek - Nemzedékek.hu
rambobby
2007. május 28. hétfő, 07:37
Címkék
migráció újabb, általa kért, abból következő, külső határok, agrárium megújulásának, Csorba GyőzőCsorba Győző, külföldre utazó, elmúlt hetek, elkövetkező évek, 2017-es évben, közös célok, Magyar Írószövetség, isztambuli deklarációt, török haderő, Budapest Folyamatot, konferencián mindent,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.