Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 07:03 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eugenika
anyagi előnyök, gazdasági juttatások révén kívánta megvalósítani. A másik lehetőség a negatív eugenika, amely a bizonyosan genetikai ártalomban szenvedő személyek születéskorlátozását propagálta az érdekeltek felvilágosítása révén. Galton az emberi faj genetikai javításának gondolatát először 1865-ben vetette fel.

Galton különös érdeklődéssel fordult az intelligencia feltérképezése felé az emberi és a különböző állatpopulációk körében. De nem voltak jól meghatározott szabályrendszerei, melyek mentén az intelligenciát felmérhette volna. Bármiféle szisztéma hiányában nem meglepő, hogy 1869-es "Öröklött géniusz" c. munkájában arra a megállapításra jutott: a legértelmesebb kutyák intelligenciájukat tekintve magasabb szinten állnak, mint a legalacsonyabb szinten lévő ausztráliai aboriginek, feketék, angolok, vagy akár az ókori görögök. Nézete szerint az Amerikába, Kanadába és Ausztráliába elszármazott angol telepesek magukat rekesztették ki, mint fajilag alsóbbrendű fehérek a fejlődésből, a kontinensen
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 09:56
Szíria - Erdogan: Ankara biztonsági övezetet alakit ki a szíriai-török határ mentén
Az államfő egy nappal azután tette ezt a bejelentést, hogy hétfőn Donald Trump amerikai elnökkel - a török elnöki hivatal megfogalmazása szerint - "egy, a terrorizmustól megtisztított", esetleges észak-szíriai biztonsági övezet kialakításáról beszélt telefonon.

A török elnök keddi felszólalásában rámutatott: Trump egy 30 kilométernél is szélesebb zóna ötletét vetette fel.

Erdogan a tervezett övezet pontos elhelyezkedésére nem tért ki, de a terület létrehozása vélhetően összefüggésben áll a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd milíciával, amelynek szerepe miatt az Ankara és Washington között korábban is meglévő nézeteltérés a közelmúltban ismét összeszólalkozásokhoz vezetett. Míg Ankara a törökországi kurd szeparatistákkal szövetséges terrorszervezetet, addig Washington a dzsihadista Iszlám Állam elleni leghatékonyabb szíriai szövetségesét látja a kurd milíciában. Ankara ezen felül azt is nehezményezi, hogy Washington a szíriai kurdok képviselőjének tekinti az YPG-t, és nem választja
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 13:01
Trump nem hirdetett ki rendkívüli állapotot, de kitart a határfal építése mellett
bevándorlásnak szerinte csakis határfallal lehet gátat vetni.

A sajtótájékoztatón heroinos zacskókat, elkobzott fegyvereket és készpénzzel tömött csomagokat állítottak ki, azt sugallva, hogy az illegális migrációval kábítószerek és fegyverek jutnak be az Egyesült Államokba.

Trump olyan könnyező amerikaiak körében beszélt, akiknek hozzátartozóit illegális migránsok gyilkolták meg.

Az elnök társaságában lévő Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter hangsúlyozta: valóban válságos a helyzet a határok mentén, ennek ellenkezőjét, illetve azt állítani, hogy ezt csak a kormányzat látja így, sértés az ország és mindazok számára, akiknek szerettei életét illegális migránsok vették el.

Kirstjen Nielsen mellett az elnök kíséretében volt Mick Mulvaney, a Fehér Ház kabinetfőnöke, Jared Kushner, az elnök veje és tanácsadója, Bill Shine, az elnöki hivatal kommunikációs igazgatója, valamint két republikánus texasi szenátor, John Cornyn és Ted Cruz.

"Azt mondják, hogy a fal középkori dolog,
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 07:04
Donald Trump nem hajlandó kompromisszumra az amerikai-mexikói határfal ügyében
biztonságról szól, országunk biztonságáról" - fogalmazott. Hozzátette: nincs más választás, "ezt a csatát meg kell nyerni".

Az elnök kifejtette, hogy szerinte a demokraták "megállapodást akarnak". Megismételte: a részleges kormányzati leállás véget érhet holnap is, és eltarthat nagyon sokáig". Mint mondta, ez a demokratáktól függ.Megismételte azt a pénteken a kongresszusi vezetőkkel tartott megbeszélése után hangoztatott álláspontját, miszerint szükségállapotot is elrendelhet a déli határ mentén. Vasárnapi állásfoglalása szerint ez akár napokon belül is megtörténhet. Az amerikai törvények értelmében a szükségállapot elrendelése a határ teljes lezárására és katonai jellegű építkezésre is feljogosítja az elnököt.

Donald Trump ismét leszögezte ugyanakkor: elfogadhatónak tart"acélból készülő" falat is.

Ugyancsak a részleges kormányzati leállás elhúzódását jósolta az NBC televízió szokásos vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában Mick Mulvaney, a Fehér Ház ügyvezető kabinetfőnöke
velemenyezd, 2019. január 06. vasárnap, 19:41
Évértékelő - Hadiállapot bevezetése, a Moszkvával való konfliktus további mélyülése jellemezte Ukrajna eltelt e
a hajók visszaszolgáltatását követelte.

A Kercsi-szorosnál történt incidens sem volt előzmények nélküli. Az ukrán fél már nyár óta folyamatosan jelezte, hogy a Kercsi-szoroson keresztül a Krím-félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő híd átadása óta az orosz fél jogellenesen rendszeresen akadályozza a kereskedelmi hajóközlekedést, komoly kárt okozva ezzel az ukrán gazdaságnak. A hadiállapot szükségességét a kijevi vezetés azzal indokolta, hogy Oroszország a Krím félszigeten és Ukrajna határai mentén indokolatlanul nagy mennyiségű hadi eszközt állomásoztat. Petro Porosenko elnök úgy oldotta fel a hadiállapotot, hogy szerinte Oroszország részéről a katonai fenyegetés nem múlt el, de a közelgő elnökválasztásokra való tekintettel jobbnak látta nem meghosszabbítani.Kijev egyébként már az év elejétől határozottabb politikára váltott Moszkvával szemben. Februárban életbe lépett a Donyec-medence Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvény, amely Oroszországot agresszor államnak, a
velemenyezd, 2018. december 31. hétfő, 08:00
Évértékelő - Izrael - Támadás és védekezés Iránnal és a Hamásszal szemben
támogató szervezetek listáját. Májusban kiutasították a Human Rights Watch helyi irodájának vezetőjét, és októberben megpróbálták megakadályozni egy palesztin-amerikai diáklány beutazását, de a legfelsőbb bíróság lehetővé tette tanulmányainak folytatását Jeruzsálemben.

Az izraeli hadsereg először januárban számolt fel egy Hamász építtette, Izraelbe vezető támadó alagutat. Új technológia bevetésével a gázai határnál másfél év alatt összesen 17 alagutat robbantottak fel. December elején a libanoni határ mentén is két, a Hezbollah síita szervezet ásta támadó alagútra leltek a Gázánál kipróbált módszerek alkalmazásával.

Március végén kezdődtek a Gázai övezet izraeli határán a péntekenként egész évben tartó palesztin tömegtüntetések. A demonstrálók gyakran erőszakos eszközökkel károkat okoztak a határkerítésben, és összecsaptak a túloldalon állomásozó izraeli katonákkal.

Számos palesztin halálos áldozata volt ezeknek zavargásoknak. A nyári szárazság idején tüzet okozó papírsárkányok és luftballonok
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 08:19
Évértékelő - Észak-Korea - A békülés és az ígéretek éve volt 2018
Koreai-félsziget egységét jelképező kék-fehér zászló alatt, a két Korea ráadásul közös női jégkorong-válogatottat indított a versenyen. Emellett számos magas rangú észak-koreai tisztviselő látogatott el a téli játékokra.

Az olimpiai párbeszéd sikere megteremtette a lehetőséget a Kim Dzsong Un és Mun Dzse In dél-koreai elnök közötti, illetve később a Kim-Trump csúcshoz.

Kim és Mun találkozójára április 27-én volt a jogilag egymással még mindig hadban álló két Koreát elválasztó demarkációs vonal mentén fekvő Panmindzsonban. 1953 óta Kim Dzsong Un volt az első észak-koreai vezető, aki Dél-Korea területére lépett.

A két koreai vezető megbeszélései jelentős eredményekkel zárultak: célul tűzték ki a Koreai-félsziget teljes atommentesítését, a békeszerződés megkötését, diplomáciai kapcsolataik szorosabbra fűzését, a rendszeres katonai egyeztetéseket, a gazdasági kapcsolatok erősítését.

A sikeres találkozó nyomán Kim Dzsong Un megítélése is változáson ment át Dél-Koreában, a fiatalok körében
velemenyezd, 2018. december 29. szombat, 07:10
Ukrán válság - Feloldotta Ukrajna az orosz állampolgárságú férfiak beutazási tilalmát
orosz parti őrség tüzet nyitott három ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, a legénységüket pedig letartóztatta és tiltott határátlépés címén eljárást indított ellenük.

Közben Jurij Hrimcsak, a megszállt területek minisztériumának helyettes vezetője kommentálta a 112 Ukrajina hírtelevízióban azt a hírt, hogy Oroszország hatvan kilométer hosszú határkerítést húzott fel az Ukrajnától 2014-ben önkényesen elcsatolt Krímben a félszigetet Ukrajnától elválasztó, Herszon megyénél lévő adminisztrációs határ mentén. A miniszterhelyettes leszögezte, hogy ezzel a kerítéssel a Krím státusa semmilyen formában nem változott, Ukrajna számára ennek nincs jelentősége. Ukrajna és az ENSZ tagállamainak döntő többsége beleértve a NATO és az EU tagállamait nem ismerik el legitimnek a Krím Oroszország általi annektálását.

Hrimcsak szavai szerint az építmény "belső használatra" készült, amivel az orosz vezetés a Krímben élőket akarja meggyőzni arról, hogy a félsziget sorsa végleg eldőlt, mert lám, már határ is van közte
velemenyezd, 2018. december 28. péntek, 20:09
A veréb, aki megmentette a Messiást
Kegyelmekben bővelkedő, békés, szeretetteljes karácsonyt kívánunk Önnek és családjának! Veréb István - Laudetur Kiadó

Élt Betlehemben egy Csirip nevű szürke kis veréb. A verebek köztudottan élénk madarak, de Csirip még köztük is élénknek számított.
E szürke veréb életében a kis Jézus születése jelentette a legnagyobb eseményt.
Ama angyaldalos, fényességes éjszaka óta minden reggel elrepült a szegényes istállóba, s örömmel tapasztalta, hogy a gyermek egyre erősödik és növekszik. Hajnalról-hajnalra elmesélte neki az előző napokon történteket, hadd viduljon fel a kisgyermek.
Egyszerre egy páva szállt le mellé.
- Megpihenhetnék egy kicsit? Nagyon messziről jöttem
- Csak tessék! Aztán miért vagy ilyen fáradt?
- Egyvégtében repültem idáig Jeruzsálemből. A Jeruzsálem szót erőteljesen megnyomta. Hadd lássa ez a vidéki veréb, hogy egy fővárosi ereszkedett le hozzá.
- Aztán történt-e valami mostanság nálatok?
- Ó nagyon nagy a felfordulás a városban! Röviddel ezelőtt
maroka, 2018. december 25. kedd, 17:22
Boldog Karácsonyt!
. . . .BOLDOG KARÁCSONYT!

"Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek,
hogy emberek lehessetek!"

(Wass Albert)

"Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot."

(Sri
menusgabor, 2018. december 23. vasárnap, 20:00
Agrárminiszter: az anyaországi gazdaságot is erősítik a külhoni vállalkozások
tagjainak és közösségeiknek kötelességük elkötelezetten ápolniuk és fenntartaniuk, támogatniuk azt a több mint ezer éves kapcsolatot, amely a Kárpát-medencében és szerte a világban minden magyar embert összefűz.

"A támogatás azonban közös érdekünk is, mert a magyar nemzet mindig is a vidék erejéből, az e környezetben még megtalálható, és töretlenül gazdagodó nemzeti hagyományainkból, természeti kincseinkből tudott erőt meríteni. Ezek az értékek a magyarság szempontjából nem választhatók el a határok mentén, ezért a határon túli magyar közösségek támogatása nem csak megmaradásunk, hanem gazdaságunk, s ezen belül az agrárium megújulásának záloga. Azáltal, hogy a külhoni gazdák bekapcsolódhatnak az anyaországi kül- és belkereskedelembe, erősödhetnek az anyaországi gazdaságok is" - részletezte Nagy István.

Megfogalmazása szerint a magyar mezőgazdaság sikere azon múlik, lépést tud-e tartani a világban zajló robbanásszerű változásokkal, meg tud-e felelni az új kihívásoknak. Mint mondta: kulcskérdés a
velemenyezd, 2018. december 22. szombat, 07:05
Balázs Béla
minden este,
bárkámban vársz rám messze vizeken.
Énekled halkan legszebb énekem,
kezedben gyöngyös, fekete babér.


A MI ÉJSZAKÁNK

Nappali út a mi életünk útja
Holnapunk látjuk s a holnaputánt is,
Hanem mi ketten, mi mégis várunk,
Jelentett nekünk a találkozásunk
Jövendő csodákat.

Nappali útunknak mentén az éjek,
Óriás csillagos barlangok állnak,
Mélyükbe nem látunk. Csodaigéret
Dalol a sötétben engem és téged
És mi betérünk.

Kalandor kincsásók indulunk ketten
Beljebb meg beljebb a barlangos éjbe.
Dobogó szivünkben lobog a lámpa,
Lelkünket legyinti denevér szárnya,
Csoda fog jönni.

Szemünk már tűkrös az ajakunk száraz
Szomjunk és szavunk már elfogyott régen.
Halkuló kocsmában fárad a vágyunk.
Beljebb még beljebb. Még
menusgabor, 2018. december 21. péntek, 16:45
1/216
Képek, videók
December.25.Eugénia
rushlilly
2017. december 03. vasárnap, 17:08
EUGÉNIA.gif
1951anna
2015. június 23. kedd, 07:15
Eugénia a divatdiktátor.j
ametiszt54
2012. november 27. kedd, 12:36
eugenie.jpg
ametiszt54
2012. november 27. kedd, 12:35
800px-Eugenia_uniflora _fr
andomanyi
2012. május 27. vasárnap, 13:03
498px-Victoria-eugenia -so
irzikovszkimarcsi
2012. május 11. péntek, 20:46
eugénie800ft.jpg
hollyka
2012. március 22. csütörtök, 19:33
01-isabela-clara-eugen ia-
relisisi
2011. február 10. csütörtök, 09:34
01-isabela-clara-eugen ia.
lizbet01
2011. január 28. péntek, 13:38
Empress Eugenie And Her A
szabokatalin64
2010. szeptember 23. csütörtök, 04:48
eugenie.jpg
mailona
2010. május 21. péntek, 09:55
Eugenia uniflora Surinam-
dandej
2009. november 14. szombat, 11:49
Lehetőségek
dandej
2018. szeptember 09. vasárnap, 13:47
a lehetőségek.jpg
sz719eszter
2018. július 31. kedd, 18:17
Ha a lehetőség nem kopogt
rushlilly
2018. június 12. kedd, 12:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.