Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:18 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekesség
Libarekordok

A Kárpát-medencei vadlibarekord 1943. október 29-én Geszten, Tisza Kálmán birtokán született. Szapáry László reggeltől estig 208 ludat lőtt, és ráadásnak még 65 récét, összesen 273 madarat!

Maralszarvas

Fajleírás: A bikák marmagassága eléri az 59-61 hüvelyket (150-1 55 cm). Súlya eléri a 660 fontot (300 kg). Színe télen világos szürkésbarna vagy sárgásbarna, feje, nyaka, hasa és lábai sötétebb barnák. A tehenek színe egyenletesebb, nem sötétednek oldali és hasi részen. A bikák nyáron egyenletesebb vörösesbarna színűek, a hasuk nem sötét és a tükrük élénkebb vörös. A tehenek nyáron hasonlítanak a bikákra, bár valamennyire világosabbak és elég jól kivehető oldalcsíkuk van.

Elterjedési terület: Mongólia, Oroszország, Kína. Erdős hegyek. Kína: Altaj-hegység Xinjiang északi részén. Oroszország: Szibériában az Altaj, Szaján, és Bajkál térsége. Mongólia: Északnyugati és észak-középső részek. A mandzsúriai wapititől keleten elválasztó határvonal
kirscha, 2018. június 26. kedd, 21:55
Szakértő: a Crohn-betegek 15-20 százaléka gyerek
Miheller Pál hozzátette, a szájtól a végbélig több szervet is érintő betegség kialakulásában az is szerepet játszhat, hogy a szülők túlzottan óvják gyerekeiket a kórokozóktól, amelyekre a szervezet, - amikor később találkozik velük -, kórosan reagál.

Azt mondta, a Crohn-betegség hasmenéssel, hasi fájdalommal és fogyással jár, a fekélyes vastagbélgyulladás leggyakoribb tünete pedig a véres hasmenés. Utóbbit hamarabb tudják diagnosztizálni, mert ezzel hamarabb mennek az emberek orvoshoz - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, ezek a betegségek teljesen nem gyógyíthatók, de kezeléssel megelőzhető a további szövődmények, például bélösszenövés, bélátfúródás kialakulása.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a diétával megvont tápanyagokra szüksége van a szervezetnek, ezért hosszú távon nem ajánlja. A vitaminok pótlására pedig különösen oda kell figyelni - tette hozzá -, mert a gyulladás sokszor a bélnek azon a részén keletkezik, amely a vitaminok felszívódásáért felelős.
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 11:21
Több mint 700 betegség után havi pénz jár
Sokan nem tudnak róla,de több mint 700 betegség után havi pénz jár!Több ezer forint jár neked is ha az itt szereplő betegségek bármelyikében szenvedsz!

ITT VAN AZ ÖSSZES BETEGSÉG TELJES LISTÁJA, AMIÉRT ADÓKEDVEZMÉNY JÁR!

Több száz betegség szerepel rajta, amikért adókedvezmény jár!Olyan betegségek szerepelnek a listán, melyekről biztosan nem tudtad, hogy érte adókedvezményt fogsz kapni!

KÉRLEK OSSZÁTOK, HOGY MINÉL TÖBB EMBER ÉRTESÜLHESSEN RÓLA!NE HAGYJUK, HOGY LEHÚZZANAK!AMI JÁR AZ JÁR!
2017-es évben a személyi jövedelemadóból levonható személyi kedvezmény összege havonta 5550 forint, évente tehát 66600 forintot kaphatnak az alábbi betegségben szenvedők:

Adókedvezmények :
Melléklet a 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelethez

Súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek és fogyatékosságok

Betegségcsoport megnevezése

Betegség BNO kódja

Betegség megnevezése

1. Hallási fogyatékos

H90 Vezetéses
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 15:11
Hasima legsűrűbben lakott települése
Hasima (japán becenevén Gunkandzsima, vagyis "csatahajó-sziget") egy Nagaszaki városához tartozó elhagyatott sziget Japán délnyugati részén, amely a várostól 15 kilométerre található. A csatahajó formájú szigetet hatalmas városfalak veszik körbe, amelyek védik a többméteres hullámoktól.

A Hasima sziget 2008-ban

A sziget az 1800-as évek végétől települt be, a munkásokkal és családjaikkal, hiszen a szigetről 1887 és 1974 között tengeralatti szénbányászatot folytattak. 1890-ben vásárolta meg a japán Mitsubishi cég a szigetet 100 000 jenért, majd óriási betonfalakkal vette körbe, hogy megvédje a tájfunok okozta hullámoktól.

A Hasima sziget 1930 körül

Volt olyan időszak, amikor ötezernél is több lakosa volt a 160x480 méteres szigetnek, vagyis hektáronként
schuro, 2018. március 07. szerda, 15:44
A kékvérű tőrfarkú rákok
kisméretű csáprágók, amelyekkel teszi a szájába a táplálékot. A többi ízeltlábútól eltérően ennek az élőlénynek nincsen állkapcsa.

A második nyúlvány pár, állkapcsi tapogatók, amelyek a járást szolgálják (a hímek esetében a párzásban is szerepük van). A többi nyúlvány is a járást szolgálja, de ezekkel a szétterülő levélszerű nyúlványokkal nem mászik az állat, hanem előrenyomja magát. A hasi részen is van hat pár nyúlvány; az első pár a szaporodáshoz szükséges, míg a többi kopoltyú-szerepet tölt be. Ezekkel a "kopoltyúkkal" egyaránt képes lélegezni a vízben és a szárazon is (addig, amíg nedvesek maradnak).

A tőrfarok segítségével kormányoz, vagy ha a hátára kerül, akkor meg tud fordulni. Az alsó szemei mellett kémiai érzékelők vannak, amelyekkel a szagokat érzékeli.

Az atlanti tőrfarkú rák vérében rezet tartalmazó fehérje, úgynevezett hemocianin van; körülbelül 50 gramm
schuro, 2018. január 28. vasárnap, 21:38
Íme az összes betegség, amiért adókedvezmény jár
Betegek figyelem! Most azonnal menjetek el a háziorvoshoz, mert az igazolásával 350 ezer forint ütheti a markotokat egyösszegben!
MINDENEGYBEN.COM

ITT VAN AZ ÖSSZES BETEGSÉG TELJES LISTÁJA, AMIÉRT ADÓKEDVEZMÉNY JÁR! Több száz betegség szerepel rajta, amikért adókedvezmény jár!Olyan betegségek szerepelnek a listán, melyekről biztosan nem tudtad, hogy érte adókedvezményt fogsz kapni!

KÉRLEK OSSZÁTOK, HOGY MINÉL TÖBB EMBER ÉRTESÜLHESSEN RÓLA!NE HAGYJUK, HOGY LEHÚZZANAK!AMI JÁR AZ JÁR!
Mennyi a támogatás összege?

2017-es adókedvezmény összege: 6.350 Ft / hó (76.200 Ft / év)

MEKKORA ÖSSZEGRŐL VAN SZÓ?

Ez a kedvezmény Önnek 2017-ben havonta 6.375,-Ft-ot jelent, vagyis minden hónapban ezentúl ennyivel több nettó fizetést kap! Ha kicsit utánaszámol, akkor ez egy év alatt 76.500 forint plusz fizetést jelent, ami sajnos a mai viszonyok között majdnem egy 13. havi fizetés!

EDDIG NE VETTE IGÉNYBE A LEHETŐSÉGET PEDIG JÁRT VOLNA?
tinka1951, 2018. január 23. kedd, 09:17
Nem szabad félvállról venni....
Egészség & fitness egyperces

8 fájdalom-típus, amit soha nem szabad félvállról venni!

A test jeleket küld fájdalom formájában, ha valami baj van, és ezeket a jeleket, nem hagyhatod figyelmen kívül. Ha a fájdalom csak egy bizonyos területre koncentrálódik, akkor az akár egy súlyos betegség jele is lehet.Mellkasi fájdalom
A mellkasi fájdalom gyakran a különböző szívbetegségeket jelzi, így ha már tapasztaltad a mellkasod baloldalon a fájdalmat, feltétlenül keresd fel az orvosodat!

Tüdő és a rekeszizom fájdalom
Ha úgy érzed, hogy a fájdalom a nyakadon vagy a vállaidon jelentkezik, akkor valószínűleg valamilyen tüdő- vagy rekeszizom problémától szenvedsz.

Máj és epehólyag-fájdalom
A jobb oldali váll fájdalma sokszor azt jelenti, hogy valamilyen máj vagy epehólyag problémával
gabfe, 2017. július 12. szerda, 12:56
Tíz szupertáplálék a lapos hasért
A hasi zsír, amely a has középső részénél halmozódik fel, sokak számára nagy probléma. A hasi zsír nem csak hogy nem vonzó, de a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a májbetegségek kockázatát is növeli. Sokan fogyókúrázni kezdenek a laposabb hasakért, ám nem ez a legjobb megoldás. A hasi zsírtól úgy szabadulhatunk meg, ha okosan állítjuk össze az étrendünket és naponta végzünk testmozgást.
Tudni, hogy miket kell rendszeresen fogyasztanunk, már fél siker. A másik tényező a mindennapi testmozgás - olyan gyakorlatok végzése, amelyek a mi testalkatunkhoz legjobban illenek. Vannak ételek, amelyek segítenek csökkenteni a hasi zsírt.

A 10 legjobb szupertáplálék a hasi zsír csökkentésére:

1, Mandula
A mandulában rengeteg egészséges zsír - egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírok -található; ezek segítenek elkerülni a túlevést. Az American Journal of Clinical Nutrition egy kutatása bebizonyította, hogy a mandula fogyasztása elnyomja az éhséget, ráadásul a
pacsakute, 2017. április 06. csütörtök, 22:27
Zsírcsökkentő diéta
szervezetből.
- Az emberek sokszor tartanak a zsírok fogyasztásától. A Gittleman diétájában szereplő zsírok azonban felgyorsítják a zsír égetését, megszüntetik az éhséget és segítenek a sovány izomtömeg fenntartásában.
- Az inzulin egy zsírraktározó hormon. Magas inzulinszint akkor alakul ki, ha az elfogyasztott táplálék nagy mennyiségben gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.
- A kortizol olyan stressz hormon, amely arra készteti a szervezetet, hogy zsír raktározzon el, különösen a hasi részen. A kortizol szint azonban szabályozható az előre beütemezett étkezésekkel.

A diéta részei

A zsírcsökkentő diéta tartalmaz:
- napi 225 gramm sovány proteint (például sovány hús, tojás és hal)
- gyümölcsöt és zöldséget
- omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékokat (mint a lenmagolaj vagy akár a kankalin olaj)
- olyan fűszereket, mint a gyömbér, cayenne-bors, mustár és fahéj, amelyek felgyorsítják az anyagcserét
,,a hosszú élet
pacsakute, 2017. március 29. szerda, 20:24
Ezekre a fájdalmakra mindig figyeljünk,
Ezekre a fájdalmakra mindig figyeljünk, mert akár az életünkbe is kerülhet a nemtörődömségünk!

A fájdalom egy jelzés a testünk részéről, miszerint valami nem működik megfelelően odabent. Ennek ellenére nagyon sokan mégis szemet hunynak a jelzések, tünetek fölött, és nem veszik komolyan azokat. Ez azért veszélyes, mert szinte minden betegség a kezdeti állapotában ma már kezelhető, de később lehet, hogy végzetessé válik. Ezért ha valahol fáj, akkor menjünk el az orvoshoz, és vizsgáltassuk ki magunkat.

Veseproblémák: a medencében alakul ki a fájdalom, ami kisugárzik a derék alsó felébe, néha a has alsó részébe is.

Gyomor és hasnyálmirigy problémák: hasi és hátfájások jellemzik, főként a gyomor és hasnyálmirigy tájékán. Ezek a fájások sokszor igen erősek, kínzóak, amelyek a háton jelentkeznek.

Petefészek problémák: a has két oldalán, ahol a petefészkek helyezkednek el, ott üti fel a fejét az éles fájdalom, amely leginkább ciszta kifejlődésére
suzymama, 2016. augusztus 09. kedd, 12:32
A hasi zsír
A hasi zsír, amely a has középső részénél halmozódik fel, sokak számára nagy probléma. A hasi zsír nem csak hogy nem vonzó, de a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a májbetegségek kockázatát is növeli. Sokan fogyókúrázni kezdenek a laposabb hasakért, ám nem ez a legjobb megoldás. A hasi zsírtól úgy szabadulhatunk meg, ha okosan állítjuk össze az étrendünket és naponta végzünk testmozgást.
dr.Tihanyi
koszegimarika, 2016. április 19. kedd, 08:30
Cserényi Zsuzsanna
Cserényi Zsuzsanna

Cserényi Zsuzsanna /Szeibert Zsuzsanna/, Írásait, festményeit, lánykori nevén: Cserényi Zsuzsanna néven publikálja. Heves megyében a gyönyörű Mátra tövében a Zagyva folyó völgyében egy szép kisvárosban /Lőrinci/ él - az ország talán legszebb részén. Szülőföldiek vagyunk, csaknem szomszédok, talán némileg érthető, ha kissé elfogult is.

"Egy kevés abból aki vagyok,
a még kevesebb abból, aki lehetnék"
/Cserényi Zsuzsanna/ÁRVÍZ

Honnan ennyi erő, harag, tán düh is meglehet
egy villámban, mennydörgésben,
az árban, mely sáros
menusgabor, 2016. március 12. szombat, 20:30
1/12
Képek, videók
41_erdekesseg_a_husvet rol
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:31
Érdekesség
sanci81
2018. április 06. péntek, 16:58
Érdekességek a csakrákról
sanci81
2016. augusztus 19. péntek, 19:02
érdekesség a kertből3.jpg
borigit
2016. február 24. szerda, 10:05
érdekességek 9.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 8.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 7.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 69.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 68.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 67.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
tisza,kalman ter1942.jpg
relisisi
2014. október 12. vasárnap, 08:59
Herkulesfürdö ; a Szapáry
farkas1945
2013. december 02. hétfő, 12:56
Szapáry kastély - Bük
csigamalac
2009. augusztus 29. szombat, 11:19
Szapáry-kastély
bajzateva
2008. november 11. kedd, 17:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.