Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 15:58 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Felmérés: a horvát elnökválasztás előtt kiéleződött a verseny a legnagyobb ellenzéki és a kormányzó párt között
népszerűségét, az augusztusi 22,6 százalékról szeptemberben 24,8 százalékra, a szocialisták tavaly szeptemberben 18,1 százalékon álltak. A két párt támogatottsága közötti különbség a januári rekord 13 százalékról 2,6 százalékra csökkent.

A két nagy párton kívül az 5 százalékos parlamenti küszöböt a Mislav Kolakusic vezette független lista (6 százalék) és a Híd Függetlenek Listája (5,1 százalék) lépte át. A Zivi Zid (Élőlánc) rendszerellenes párt a májusi európai parlamenti (EP-) választások előtt a harmadik legerősebb politikai tömörülés volt az országban, és sokáig 10 százalék felett teljesített. Azóta azonban több képviselő is elhagyta a pártot, mert nem tudtak megegyezni, hogy az elnyert egy képviselő helyre kit küldjenek Strasbourgba, ésa Zivi Zid támogatottsága 2,17 százalékra csökkent.

Szakértők szerint a SDP népszerűségnövekedésének az oka, hogy visszatértek azok a szavazók a párthoz, akik korábban a Híddal, a Zivi Ziddel és Mislav Kolakusic volt bíró független listájával szimpatizáltak.
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 10:31
Súlyemelő-vb - Rekorddöntések után a kínai címvédő nyert
A 26 éves kínai szakításban a harmadik helyre szorult, mert megelőzte őt a 150 kilót nálánál előbb teljesítő Daniyar Ismayilov, a 2015-ös vb-harmadik török, a fogásnemi aranyat pedig a gyengébb nevezési eredménye nyomán a B csoportban induló, ott azonban 153 kilogrammal a legjobbat produkáló másik kínai, Feng Lü-tung érdemelte ki.

Lökésben az észak-koreai Pak Dzsong Dzsu halászta el az elsőséget Csen orra elől, pedig a kínai 185-ről 187 kilóra javította saját világcsúcsát. Csakhogy a Koreai NDK-beli emelő a 188-cal is elbírt, így övé lett a rekord, s a fogásnemi arany is, összetettben pedig a harmadik helyet szerezte meg 330 kg-mal. A legvégén mégis Csen örülhetett, mivel 337 kilogrammal megvédte címét. Az ezüstérmet a 333 kilót produkáló Feng nyakába akasztották.

Eredmények, férfi 67 kg, összetett, világbajnok:

------------------------------------------------

Csen Li-csün (Kína) 337 kg (szakítás 150 kg, lökés 187 kg)2. Feng Lü-tung (Kína) 333 (153, 180)3. Pak Dzsong Dzsu (Koreai
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 16:41
Sportlövő Eb - Bajos Gitta elsírta magát a bronzéremtől
onnantól, hogy megadták a startjelet, fogalmam sincs, mi történt pontosan" - idézte fel a versenyt Bajos, aki hozzátette, hogy a riválisok eredményeit nem figyelte, saját teljesítményéről pedig úgy vélekedett, "átlagos volt, sőt, gyengén indult, de a verseny közben javult, és ezt a végéig sikerült megtartani."

Bajos Gitta 624,4 körrel zárta a nem olimpiai szám versenyét, és bár német riválisa is pontosan ugyanilyen eredményt ért el, a komáromi sportoló az utolsó sorozatban jobbat lőtt, ezzel zárt harmadikként.

"Amikor végeztem, kiálltam a lőállásból, ránéztem a táblára, és nem voltam benne az első háromban, emiatt kiakadtam, kimentem a mosdóba, és azt ismételgettem magamban, hogy ez nem lehet" - mondta Bajos. "Amikor visszamentem, láttam, hogy negyedik vagyok, és tudtam azt is, hogy a német lánynak mennyit kell lőnie a végén, aztán egyszer csak az eredményjelzőn az én nevem felugrott a harmadik helyre, és akkor elsírtam magam" - nyilatkozta a juniorkorú sportlövő, hozzátéve, hogy némi szerencsére
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 14:12
Torna vk - Három magyar érem Párizsban
A magyar szövetség vasárnapi beszámolója szerint Péter Sára apróbb sérülése ellenére szinte "lemásolta" selejtezőbeli teljesítményét, és 13,900 pontot kapott gyakorlatára, ami a második helyre volt elegendő.

A Postás SE sportolója talajon elsőszámú tartalék volt, és a brit Elissa Downie visszalépése miatt indulhatott a fináléban, ahol 12,700 ponttal az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

"Fantasztikus verseny volt, elképesztő hangulatot teremtettek a szurkolók. A csarnokban uralkodó atmoszféra pedig rám is átragadt" - nyilatkozta Péter Sára.

Kovács Zsófia felemáskorláton javított a selejtezőhöz képest, így harmadik lett (14,200), talajon pedig ötödikként zárt (12,600).

A férfiaknál az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Ryan Macleod Sheppard korláton 13,950 ponttal a harmadik helyen végzett.
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 19:29
Kettesfogathajtó-vb - Hölle és a magyar csapat megvédte címét
ellenfelekkel, ezért külön örülök a győzelemnek. Most egy rövid pihenés következik nekünk és a lovaknak is, de utána folytatjuk a munkát, készülünk a következő évadra" - nyilatkozta a Nemzeti Fogathajtó Akadémia közleményében Hölle.

A pálya nehézségét jól jellemzi, hogy a 82 fős mezőnyből mindössze hárman hajtottak hibátlanul és limitidőn belül, viszont köztük volt a Hölle mögött második Sandro Koalick is, így a magyar hajtó előnye kevesebb mint egy hibapontra csökkent a német riválisával szemben. A harmadik holland Stan van Eijk is megtartotta dobogós helyét a maga egy verőhibájáért járó három hibaponttal.

A másik két magyar csapattag közül Osztertág Kristóf a középmezőnyben végzett a zárószámban, emiatt 12 pozíciót rontva csak 25. lett. Mivel a csapatversenyben a legrosszabb eredmény kiesik, így a hátralévő két magyarnak jól kellett hajtania, ezt ifj. Dobrovitz teljesítette is egy verőhibával és némi időtúllépéssel, teljesítményével pedig hetedikről az ötödik helyre jött fel összetettben. Hölle
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 17:19
WTCR - Michelisz nyerte a kínai második futamot, vezet az összetettben
A 35 éves versenyző a Ningpóban rendezett hétvége első, szombati futamán negyedik lett, majd a vasárnapi fordított rajtrácsos versenyen elsőként intették le. Ezen a futamon Michelisz a második rajtkockából indult, és végig harcban volt az első helyért, amelyet aztán csapattársától, Gabriele Tarquinitől "örökölt meg", miután az olasz a leintés előtt átengedte a vezetést a bajnoki címért küzdő magyarnak. Michelisz autója egy korábbi ütközésben megsérült, de így is be tudta hozni a Hyundait az élen, ezzel 16 pontos előnyre tett szert az összetettben az argentin Esteban Guerrierivel (Honda) szemben, aki Ningpóban nem szerzett pontot.

Michelisz a hétvége harmadik futamát nem tudta befejezni. A mezőny másik magyar pilótája, Tassi Attila (Honda) az első versenyen nem szerzett pontot, a másodikon viszont hatodik, a harmadikon pedig 13. lett.

Michelisz az összetettben 247 ponttal áll az élen, a második Guerrierinek 231 pontja van, míg a Ningpóban két futamot is nyerő francia Yvan Müller (Lynk&Co) 230
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 12:39
Tokió 2020 - Szombaton is jó magyar kezdés a kajak-kenu tesztversenyen
Sándor is futamgyőztesként jutott tovább.

A nyolcszoros vb-győztes Medveczky Erika, aki pénteken bronzérmet szerzett párosban Gazsó Dórával, 500 méter egyesben negyedik lett előfutamában, a reményfutam megnyerésével azonban kvalifikálta magát a vasárnapi középfutamba.

"Nem fekszik nekem ez a típusú hajó, amit itt kaptam, otthon is próbáltam, de billegek benne. Ehhez képest annak is örülök, hogy bekerültem a középfutamba" - mondta Medveczky Erika.

A szám másik magyar indulója, Lucz Anna harmadik lett a selejtezőben, a reményfutamból pedig nem jutott tovább.

Az új olimpiai számban, C-2 500 méteren viszont futamgyőztesként lépett tovább a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső páros, s mivel itt kevésbé népes a mezőny, ezzel egyből a döntőbe került.

A Nádas Bence, Kuli István páros K-2 1000 méteren ötödik helyet szerzett az elő- és a reményfutamban is, így a zárónapon a középfutamban folytathatja.

Jól kezdett viszont C-1 1000 méteren Kiss Balázs, a csehek világbajnokával, Martin
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 10:00
Kettesfogathajtó-vb - Hölle Martin és a magyar csapat vezet a díjhajtás után
A címvédő magyar versenyző pénteken kezdte szereplését, a viadal honlapja szerint pedig kimagaslóan a legjobb programot nyújtotta 32,39 hibapontjával, amellyel több mint öt hibaponttal előzi meg az ausztrál Tor van den Bergét, aki másodikként várja a folytatást. Az öt pontozó közül négy Hölle programját értékelte a legjobbnak. A harmadik német Lars Schwitte hátránya tíz hibapontnál is több. Hölle két éve is tetemes előnyre tett szert a nyitószámban, akkor úgy vezetett közel hét hibaponttal, hogy az akkori teljesítménye három hibaponttal elmaradt a mostanitól.

A pénteki 41 hajtó közül a szintén csapattag Osztertág Kristóf 12. lett, míg a csak egyéniben érdekelt, a vb-ken háromszoros ezüst- és egyszeres bronzérmes Hódi Károly a 29. pozícióban zárta a díjhajtást.

A szereplését csütörtökön megkezdő másik három magyar közül a csapatban is érintett ifj. Dobrovitz József a másodikról a 11. helyre esett vissza, hátránya - Osztertághoz hasonlóan - 16 hibapont felett van Hölléhez képest. A két újoncnál,
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 18:01
Tokió 2020 - Kopasz Bálint a tesztversenyen is megállíthatatlan volt
Az augusztusi, szegedi vb-n győztes 22 éves Kopasz ezúttal is magabiztosan diadalmaskodott.

"Újra meg akartam mutatni az ellenfeleknek, hogy engem nem könnyű megverni" - mondta a magyar kajakos, akivel csak a Maty-éren mögötte harmadik portugál Fernando Pimenta tudta tartani a lépést, de ő is csak 900 méterig.

"A körülményeken azért még lesz mit javítaniuk a szervezőknek is Tokióban. Hullámos a pálya, főleg a felevező sávon, ahol hatalmas a motorcsónak-forgalom is, megfeszített testtel kell bemelegíteni, hogy ne boruljunk be, ez pedig sérülésveszélyes. Sok a hal, medúzákat is láttam a vízben és itt a pályán nem jutottunk jó, minőségi ételhez. A szálloda ugyanakkor csúcsszuper, szerencsére jövőre is ott fog lakni a csapat. Három napja érkeztem Japánba, nem volt gondom az akklimatizációval, de ha jövőre sikerül kijutnom, akkor érdemes lesz hamarabb kijönni" - értékelte a helyi körülményeket a magyar szövetség honlapján Kopasz Bálint.

A frissen összeült Medveczky, Gazsó kettős a döntőben
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 09:21
Magyar-szlovák - Szoboszlai: ma a szlovákok mellett állt a szerencse
"Ők is nagyon akarták a sikert és mi is, ezúttal mellettük állt a szerencse, nem mellettünk" - fogalmazott a szabadrúgásból 50. percben egyenlítő Szoboszlai. "Ez van, menni kell tovább" - tette hozzá.

A Salzburg középpályása szerint mindent megtettek a győzelemért, de ez most nem sikerült. Góljával kapcsolatban megjegyezte: örül annak, hogy már a válogatottban is eredményes tudott lenni, de nem tud úgy örülni, ahogy kellene, mert a csapat kikapott. A stadionban lévő hangulatot megköszönte a szurkolóknak, és reményét fejezte ki, hogy a drukkerek a következő meccseiken is velük tartanak.

Lovrencsics Gergő, akit sérülés miatt az első játékrészben le kellett cserélni, a lefújást követően nem volt túl boldog. Mint azt elmondta, minden lépésnél érzi a fájdalmat, de pontosat csak a keddi MRI-vizsgálat után lehet majd mondani az állapotáról.

"A szlovákok jobban használták ki a helyzeteiket, ez döntött a javukra" - mondta a Ferencváros hátvédje, aki szerint az elején kicsit meglepte a magyar
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 07:04
Magyar-szlovák - Vereséggel a harmadik helyre csúsztak a magyarok
A vendégek a 40. percben Robert Mak góljával szereztek vezetést, majd a második félidő elején Szoboszlai Dominik szabadrúgásból egyenlített. A győztes találatot Robert Bozenik szerezte az 56. percben, így a magyarok hatodik mérkőzésükön is nyeretlenek maradtak Szlovákia ellen.

Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával a nemzeti együttes először szenvedett vereséget hazai pályán, ezzel a kudarccal a horvátok vezetik a csoportot, egypontos hátránnyal Szlovákia és Magyarország követi, de előbbi jobb egymás elleni eredményével a második.

A magyarok legközelebb október 10-én Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégei lesznek.

Labdarúgó Eb-selejtező, E csoport, 6. játéknap:Magyarország-Szlovákia 2-1 (0-1)--------------------------------Groupama Aréna, 22 ezer néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

gólszerzők: Szoboszlai (50.), illetve Mak (40.), Bozenik (56.)

piros lap: Baráth (a mérkőzés után)

sárga lap: Szoboszlai (6.), Dzsudzsák (19.), Szalai (53.), Baráth
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 23:12
Öttusa-vb - Ezüstérmes a magyar férficsapat
Győzött a dél-koreai válogatott, míg a bronzérmet a britek harcolták ki.

Egyéniben Kasza kevéssel maradt le a dobogóról és az ezzel járó olimpiai kvótáról, ötödik lett. Marosi a 11., Demeter a 13., a döntő negyedik magyar résztvevője, Regős Gergely pedig a 31. helyen futott a célba.

A francia Valentin Belaud lett a világbajnok, mögötte a brit Joseph Choong és a dél-koreai Dzsun Vung Te végzett a második, illetve harmadik helyen. Olimpiai kvótát az első és a harmadik kapott, mert Choongnak már volt.

A döntőbe jutott 36 versenyző még pénteken túlesett a körvíváson, így szombatra az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám maradt.

A 2017-es évben egyéniben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza, aki a tavalyi évet sérülés miatt kihagyta, az egy nappal korábbi víváson 19 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett a Ludovika Arénában, amivel 13. volt. A szombati folytatáskor a Kincsem Parkban kialakított öttusastadion mobilmedencéjében a nyolcadik legjobb idővel teljesítette a 200
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:02
1/284
Képek, videók
Elnökválasztás, Las Vegas
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:51
Elnökválasztási ünnep.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:23
mislen.jpg
jupiter21
2011. február 05. szombat, 14:54
0 éltkortól független sze
lovaszmarika
2019. március 10. vasárnap, 18:46
Fuggetlenseg.jpg
menusgabor
2016. október 04. kedd, 19:37
Független Újságírók Szöve
lovagdamaerdosanna
2015. november 27. péntek, 13:06
Függetlenség.jpg
pacsakute
2015. szeptember 14. hétfő, 20:38
Kortól Függetlenül
sargarozsa15
2015. augusztus 30. vasárnap, 01:22
független.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:16
Független hírügynökség...
pacsakute
2013. július 18. csütörtök, 18:31
képes függetlenség
lacipecsenye
2013. március 27. szerda, 15:25
függetlenség tér+Zsolti
ibolya58
2013. január 18. péntek, 11:08
zivi2.jpg
hartvigjoe
2012. október 02. kedd, 21:58
zivi.jpg
hartvigjoe
2012. október 02. kedd, 20:24
zivi.gif
jaksika
2011. január 18. kedd, 16:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.