Belépés
2019. július 21. vasárnap | 29. hét | 202. nap | 19:50 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lemondott Ramush Haradinaj koszovói kormányfő
elkövetett - feltételezett - háborús bűnök vizsgálata. Az UCK tettei máig vitatottak. Még azzal is vádolták, hogy szervkereskedelmi hálózatot működtetett, amelynek keretében állítólag fogságba ejtett vagy elrabolt szerb és albán nemzetiségű személyeket csonkítottak, illetve gyilkoltak meg. A szervkereskedelmi üggyel kapcsolatban Hashim Thaci koszovói államfő neve is felmerült. Míg a szerbek szemében az UCK egykori vezetői és tagjai mind háborús bűnösök, a koszovóiak többsége hősként tekint a szerbek elleni harcok vezetőire.

Az UCK-nak tagja volt Ramush Haradinaj, Hashim Thaci államfő és Kadri Veseli házelnök is.

A bíróság létrehozásáról szóló törvényt nemzetközi nyomásra 2014-ben fogadta el a koszovói parlament.

Az UCK veteránjait tömörítő egyesület tavaly decemberben aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy szüntessék meg a különleges bíróságot. A bíróság januárban kezdte meg a tanúk és a gyanúsítottak meghallgatását.

Nem a különleges bíróság az első testület, amely a koszovói
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 17:12
Nyílt vízi úszás váltó - 2019 Fina vizes V.B.
Nyílt vízi úszás váltó: 8. lett a Magyar csapat
A magyar csapat Olasz Anna, Rohács Réka, Gyurta Gergely, Rasovszky Kristóf összeállításban indult a váltók versenyében, amely során az úszóknak egyenként egy-egy 1250 méteres kört kellett teljesíteniük. A sort Rohács Réka nyitotta, aki 14:29.7-es idővel hetediknek adta át a képzeletbeli stafétát Gyurta Gergelynek.
A vb-n most bemutatkozó 27 éves versenyző kicsit visszacsúszott, és 11. pozícióban váltott Olasz Annával. Az 5 kilométeren győztes, a szakág történetének első magyar vb-aranyát szerző Rasovszky Kristóf tizedikként kezdte meg az utolsó kört, s a nyolcadik helyre hozta be a csapatot. Az aranyérem óriási harcban dőlt el, végül a németek mindössze két századdal nyertek az olaszok és hárommal az amerikaiak előtt.
,,Amennyire lehetett feljöttem, ha úgy vesszük két éve hetedikek voltunk, és akkor a hollandok nem úsztak, vagyis nagyjából ugyanott vagyunk. Beletettünk mindent, szép ez a nyolcadik hely, még ha a vége kicsit karcos is
maroka, 2019. július 19. péntek, 07:10
Eddig nem ismert összecsapásra utalnak a waterlooi csata helyszínén feltárt leletek
Waterloonál Napóleon francia serege ütközött meg a szövetséges brit, németalföldi, német és porosz csapatokkal. A csatának sok tízezer halálos áldozata volt. Az ásatásokat szervező Waterloo Uncovered közhasznú szervezet tájékoztatása szerint az egykori tábori kórház helyszínén amputált végtagok maradványaira bukkantak, továbbá puskagolyókat és egy francia ágyúgolyót is találtak - számolt be róla a BBC News.

A szakértők szerint az amputációkat az egykori Mont-St-Jean tábori kórház orvosai végezték. A feljegyzések szerint a kórházban mintegy hatezer sebesültet láttak el és több száz amputációt végeztek.

A régészek eddig négy amputált láb csontjait ásták ki. Az egyik csonton egy borzalmas sebesülés emléke látható, egy másik pedig a sebész fűrészének nyomait viseli.

A szakértők szerint az orvosok a sebesült katonák életét akarták megmenteni a végtagok amputálásával. Az előkerült csontokat most tüzetesebben megvizsgálják.

A régészek a feltárás helyszínének mindkét oldalán találtak
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 12:01
Vizes vb - Nyolcadikak lettek a magyarok a nyíltvízi úszók csapatversenyében
ahogyan a magyarok is. Az úszóknak egyenként egy-egy 1250 méteres kört kellett teljesíteniük

A sort így Rohács Réka nyitotta, aki 14:29.7-es idővel hetediknek adta át a képzeletbeli stafétát Gyurta Gergelynek. A vb-n most bemutatkozó 27 éves versenyző kicsit visszacsúszott, és 11. pozícióban váltott Olasz Annával. Az 5 kilométeren győztes, a szakág történetének első vb-aranyát nyerő Rasovszky Kristóf tizedikként kezdte meg az utolsó kört, s a nyolcadik helyre hozta be a csapatot.

Az aranyérem óriási harcban dőlt el, végül a németek mindössze két századdal nyertek az olaszok és hárommal az amerikaiak előtt

"Tökéletes volt így, hogy volt egy kis hullám, hiszen így a medencében erős ezerötösök nem tudtak tükörvízen úszni, én pedig tudtam tapadni" - nyilatkozta Rohács Réka.

"Nekem ez pont, hogy nagyon nehéz volt, hiszen az én technikámnak nem igazán kedveznek az ilyen erős hullámok. Teljesen más itt egy ilyen rövidebb táv, mint medencében egy ezeröt, ahol fel lehet építeni az úszást, itt
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 07:04
Iszlám Állam - Vádat emeltek egy Boszniába visszatért dzsihadista ellen
A boszniai sajtó beszámolói szerint a 24 éves, Velika Kladusa-i Ibro Cufurovic a boszniai radikális iszlamisták vezetőjének dolgozott, akit korábban elítéltek terrorizmusért, mert fiatal harcosokat toborzott a szíriai harctérre. Cufurovic 2014-ban szökött Szíriába, és az Interpol vörös körözési listájára is felkerült. Boszniát valószínűleg hamis dokumentumokkal hagyta el. A harctéren fogták el még 2017-ben, de csak most adták ki Bosznia-Hercegovinának.

Sajtóinformációk szerint jelenleg körülbelül egytucatnyi volt harcos, valamint mintegy 70 nő és gyerek vár arra a különböző fogoly- és menekülttáborokban, hogy hazatérhessen. Az Interpol nemzetközi rendőri szervezet listáján 25 boszniai állampolgár szerepel azért, mert csatlakozott az Iszlám Állam harcaihoz.

A boszniai belügyminisztérium 300 olyan boszniai állampolgárról tud, aki csatlakozott az Iszlám Állam szíriai és iraki harcaihoz. Úgy becsülik, hogy még kétszázan maradtak ott. Arról azonban nincs pontos információjuk, közülük hányat
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 09:31
Önkormányzat 2019 - Szakértő: több helyen megszakadt az ellenzéki együttműködés
Deák Dániel példaként említette, hogy a jelek szerint Ferencvárosban is előválasztás lesz.

A szakértő szerint talán a rendszerváltás óta nem volt ilyen rossz állapotban az ellenzék. Hiába beszélnek összefogásról, együttműködésről, úgy látszik, a háttérben továbbra is az európai parlamenti választásoknál is látott taktika működik az ellenzéknél, amely arról szól, hogy a pártok megelőzzék egymást és minél több pozíciót szerezzenek - fogalmazott.

Deák Dániel szerint ez a hozzáállás azzal magyarázható, hogy a közvélemény-kutatásokat látva az ellenzéknek világos lett: vidéken semmi esélyük sincs a győzelemre, így most Budapesten éles harc zajlik a pozíciókért.
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 11:11
Kormánypártok: Brüsszel nem áll le, még áterőltetné a migránsok elosztását
javaslatára az Európai Parlament jövő héten megszavazhatja az új bizottsági elnököt és megkezdődik az új Európai Bizottság felállításának folyamata - mondta.

Nacsa Lőrinc a nyilatkozatot egyúttal erős figyelmeztetésnek nevezte mindenki számára, hogy a bevándorláspárti erők nem fognak leállni, és továbbra is erőltetik a migránsok kötelező elosztását. Továbbra is rá akarják kényszeríteni a saját akaratukat a tagállamokra, trükkökkel, ideiglenesnek mondott megállapodásokkal készülnek - fejtette ki.

"A harc tehátfolytatódik, a bevándorláspárti erőkkel és tervekkel ezután is meg kell küzdenünk"- fogalmazott, hangsúlyozva: a Fidesz-KDNP itthon és az Európai Parlamentben is mindent meg fog tenni azért, hogy a bevándorlást megállítsa. Kezdeményezni fogják a migránskártya program leállítását és a migránsvízum tervének visszavonását - jelezte.

Hozzáfűzte: megelőlegezett bizalommal vannak az új uniós vezetők, különösen az Európai Bizottság új vezetése iránt. Bíznak benne, hogy az eddiginél egy jóval
velemenyezd, 2019. július 09. kedd, 13:31
Krónika 6. rész (interpellációk)
kérdezte: mikor várható az illegális migránsok szervezett beszállításának megszüntetése a Földközi-tengeren? Várható-e az unió közbelépése ez ellen?

Emlékeztetett arra a munkára, amellyel Magyarország megfékezte "a koordinálatlan migránstömeget". A küzdelem eredményeit szerinte Európára nézve nehéz megtartani, ha közben a Földközi-tengeren zajlik a Soros-hálózatok hajóin a migránsok ideszállítása.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára úgy felelt: ha a magyar kormány nem harcolt volna a migráció és a kötelező kvóta ellen, ma Európa egészen másképp nézne ki.

Sorolta az eredményeket, és méltatta Matteo Salvini olasz belügyminiszter tevékenységét. Hozzátette: Olaszország folyamatos provokáció alatt van a migránshajók által.

Az új uniós vezetőkön is számon fogja kérni a kormány a magyar emberek akaratát - hangsúlyozta.

A képviselő elfogadta a választ.

Jobbik: mikor enyhülnek a gyógyszerkiadás terhei?

Lukács László György (Jobbik) arra várt
velemenyezd, 2019. július 08. hétfő, 17:12
Hepp Béla versei
mit jelent.

Akácvirágok fénylő fürtjei
ez új tavasz, nem voltatok tanúk
emlékeim el mégsem engedi
illatotokkal átszőve az út,

mosolyotok az ajkain remeg
bőrét idézi érintésetek
a lombok között szálló sóhajok
elhozzák Őt. Most egymagam vagyok.

Akácvirágok, május kincsei,
ti áradóan szép igézetek
engedjétek szívembe rejteni
illatban ringó múlt szerelmemet.


A bajvívó magánya


Nem harcolok már, fekszem a porban
mellemen horpadt vértem verte lyuk,
azt sem tudom hogy a lovam hol van...
ki nagyúrral harcol s bukik,
e sorsra jut.

Az este balzsamos
idáig elhatol a kocsmazaj
új bajnokot avatnak régi talpnyalók;
egyik talán padlóra köp nevem kimondva
reggel dalolva vitte zászlóm -
most már talán az is szeméten.
Szajhám tudom, ma más karjába dől,
érzem párája édes illatát
és vágyom élni izzó
menusgabor, 2019. július 07. vasárnap, 17:30
Szíria - Washington szárazföldi csapatokat kér Berlintől
Államok a német haderőtől.

Jelenleg Németország főleg Jordániából indított felderítő repülésekkel támogatja az Iszlám Állam elleni küzdelmet.

Donald Trump amerikai elnök tavaly év végén jelentette be, hogy az amerikai csapatok elhagyják Szíriát. Jeffrey most úgy nyilatkozott, hogy Washington olyan partnereket keres szövetségesei között, akik önszántukból hajlandóak a jelenleginél nagyobb szerepvállalásra. Mintegy száz katonára lenne szükség a közel-keleti ország északkeleti részén, és elsősorban nem harci feladatokról van szó. Jeffrey szerint arra a helyi erők a legalkalmasabbak, hogy visszaszorítsák az Iszlám Állam szélsőségeseit, ám szükség van nemzetközi jelenlétre a légi támogatás biztosítása, a kiképzés, logisztika és a technikai segítségnyújtás terén, hogy a térséget stabilizálni lehessen.

"Stabilitás nélkül visszatér az Iszlám Állam vagy más, hozzá hasonló csoportok" - érvelt az amerikai megbízott, hangsúlyozva, hogy nem Bassár el-Aszad szíriai elnök megbuktatása a cél.

"Végleg meg
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 10:01
EU-tisztújítás - Rogán: olyan vezetőre van szüksége az Európai Bizottságnak, aki tiszteli a közép-európai orszá
Rogán Antal azt mondta, a magyar kormányt a választók azzal bízták meg, hogy állítsa meg a bevándorlást, így az európai vezetők közül nem lehetett olyan személyeket jelölni, akik egyértelmű bevándorláspártiak.

Jelezte: Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje és Manfred Weber, az Európai Néppárt jelöltje is egyértelműen bevándorláspárti politikusok, ráadásul Manfred Weber nyilatkozataiban több alkalommal is sértően beszélt Magyarországról és a magyarokról, amikor azt mondta, nem kér a magyarok szavazataiból.

A magyar politikus úgy látja, hogy Közép-Európa és benne Magyarország egyértelműen összefogott, és nem engedett olyan uniós jelölteket megválasztani, akik sértően beszéltek az egyes nemzetekről, ezért határozottan megvétózták Timmermans és Weber megválasztását.

"Nem lehet az Európai Bizottságnak olyan vezetője, aki nem bírta a közép-európai országok, tehát az új tagállamok támogatását. Ez egy új fejlemény" - szögezte le. Mint mondta, az elmúlt 10-15 évben megváltozott az a
velemenyezd, 2019. július 07. vasárnap, 07:40
Várnai Zseni: Szolgálj szívem
Várnai Zseni: Szolgálj szívem

Csak kitartás! - biztatom magam,
még futni kell, még minden messze van.
Szolgálj szívem, még egy kicsit nekem,
jaj, meg ne állj az úton hirtelen
sok a dolgunk még s nem mutathatom,
hogy a harcot már nem bírom nagyon,
és este ha ágyamba roskadok,
érzem, nagyon nagyon fáradt vagyok.

Kicsit nehéz volt, jól tudom, szívem,
elkoptunk, de ne sejtse senki sem,
higgyék csak azt: az óra jól ketyeg,
nem irgalmaznak ám az emberek,
csak hajtsd a vért, arcom piros legyen
frissen induljak minden reggelen,
csak én tudom, ha ágyba roskadok
estére már milyen fáradt vagyok.

Szemem árkos és ajkam szögletén
a két vonás már mély lett és kemény,
sokat sírtam, eső után a föld
ilyen barázdált, csapzott elgyötört...
de ha mosolygok, mint ha nap
lilagondolatok, 2019. július 05. péntek, 21:47
1/1330
Képek, videók
Lemondott szolgáltatás
sanci81
2015. június 14. vasárnap, 19:00
O.V.lemondott.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 17:01
lemondott tildy zoltán
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:26
lemondott.jpg
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:44
20111208-lemondott-fel leg
agica2004
2011. december 18. vasárnap, 15:07
csak 2, % lemondott D.I..
agica2004
2010. április 19. hétfő, 15:01
szervkereskedelem tel-avi
film
2011. március 08. kedd, 13:07
szervkereskedelem new-yor
film
2011. március 08. kedd, 13:06
szervkereskedelem england
film
2011. március 08. kedd, 13:06
Más szemében.jpg
sznejuci
2017. április 28. péntek, 15:22
Ha társad szemében..png
kkm
2017. március 16. csütörtök, 08:29
Zeusz bagoly szemében
sanci81
2015. december 08. kedd, 17:11
Gyermeked szemében.jpg
suzymama43
2014. április 14. hétfő, 13:25
A nő szemében akkor vagy
margoboszi
2013. szeptember 23. hétfő, 18:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.