Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:49 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kamillatea álmatlanság és depresszió ellen
ellen


A kamillateáról bebizonyosodott, hogy nagyon hatásos álmatlanság és depresszió ellen, így mellőzni lehet az ezekre a problémákra szedett gyógyszereket, amivel elkerülhetjük azok káros mellékhatásait. A kamillát már évszázadok óta alkalmazzák mint természetes gyógymódot emésztési rendellenességekre, megfázásra, izomgörcsökre, bőrkiütésekre, gyulladt ínyre és fertőzések kezelésére. De ez a gyógynövény képes a szorongás csökkentésére, a hangulat emelésére, az álmatlanság leküzdésére is.

A kutatók felfedezték, hogy a kamillatea hasonlóan működik az agyban, mint az egyes szorongáscsökkentő gyógyszerek csoportjába tartozó szerek összetevője. Ezek a gyógyszerek kellemetlen mellékhatásokat okozhatnak, úgy mint fejfájás, zavartság, remegés és szédülés, de ezek a gyógyszerek fizikai addikciót is okozhatnak. A kamilla azonban megnyugtatja az idegeket és
vorosrozsa66, 2018. augusztus 22. szerda, 10:35
7 mód otthonod jó rezgéseinek emelésére
Otthonunkat energetikailag megtisztítjuk annak érdekében, hogy beengedjük a jó, magas rezgésű energiákat a térbe.
Ily módon nemcsak a testünk rezgéseit emeljük fel és hangoljuk össze az álmainkkal, hanem az otthonunkét is. Egy olyan otthon, mely telve van jó rezgésekkel, jobb hely a beszélgetésre, meditációra, főzésre, munkára és kreativitásra, és még nagyon sok mindenre. Kevesebb otthoni veszekedés, félreértés, vita és szomorúság lesz. Bizonyára szeretnéd jól érezni magad azon a helyen, ahol a legtöbb idődet eltöltöd, és szeretnél szép dolgokat létrehozni.

Íme 7 egyszerű módja annak, hogyan hozzuk be a jó energiákat az otthonunkba.

1. Megszabadulni a rendetlenségtől
Egy tiszta tér tiszta elmét jelent! Pakold el a kisebb dolgokat, és tarts mindent rendben! Hogy ezt megtehesd, a legtöbb otthoni dolognak kell egy kijelölt hely. Gondolj bele! Ha meg akarod tisztítani az otthonodat, de nincs a tárgyaknak kijelölt helye, csak vándorolnak, a végén egyre halmozódnak, és csak
lenke1964, 2017. január 18. szerda, 18:27
7 mód otthonod jó rezgéseinek emelésére
Otthonunkat energetikailag megtisztítjuk annak érdekében, hogy beengedjük a jó, magas rezgésű energiákat a térbe.

Ily módon nemcsak a testünk rezgéseit emeljük fel és hangoljuk össze az álmainkkal, hanem az otthonunkét is. Egy olyan otthon, mely telve van jó rezgésekkel, jobb hely a beszélgetésre, meditációra, főzésre, munkára és kreativitásra, és még nagyon sok mindenre. Kevesebb otthoni veszekedés, félreértés, vita és szomorúság lesz. Bizonyára szeretnéd jól érezni magad azon a helyen, ahol a legtöbb idődet eltöltöd, és szeretnél szép dolgokat létrehozni.

Íme 7 egyszerű módja annak, hogyan hozzuk be a jó energiákat az otthonunkba.

1. Megszabadulni a rendetlenségtől

Egy tiszta tér tiszta elmét jelent! Pakold el a kisebb dolgokat, és tarts mindent rendben! Hogy ezt megtehesd, a legtöbb otthoni dolognak kell egy kijelölt hely. Gondolj bele! Ha meg akarod tisztítani az otthonodat, de nincs a tárgyaknak kijelölt helye, csak vándorolnak, a végén egyre
lenke1964, 2016. október 09. vasárnap, 18:08
A 62 leggazdagabb ember annyi pénzt birtokol, mint a világ s
szegénység szélsőséges formáit, és ez csak az egyike annak a 17 célkitűzésnek, amelyet az ENSZ tavaly szeptemberi fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján fogadtak el.

A növekvő egyenlőtlenség mögött meghúzódó legfőbb tendenciák egyike az, hogy a nemzeti jövedelemnek szinte az összes fejlett és fejlődő országban csak kisebb része kerül a dolgozókhoz, és egyre nő a szakadék a legnagyobb és a legalacsonyabb fizetések között. Éppen ezért minél előbb szükség lenne a minimálbérek globális szintű emelésére - olvasható az Oxfam jelentésében.

Forrás
Persze nem szabad gerjeszteni a hangulatot a gazdagok ellen.

Igaz, a haszonszerzéseiket milliók fogyasztásából nyerik, mialatt a haszonszerzésekből milliókat is rekesztenek ki ugyanazok a
menusgabor, 2016. január 26. kedd, 19:00
KDNP: a társadalom egésze nyertese a köznevelési törvénynek
A kormánypárti politikus rámutatott: a köznevelési törvény rendet teremt az iskolák életében, és a változások nyertesei a gyermekek. Kifejtette: nőtt az esélyegyenlőség, az állami fenntartásba vétellel az elmaradott térségben lévő iskolák is lehetőséget kapnak a színvonal emelésére.

A Nemzeti alaptantervnek (nat) köszönhetően a gyermekek tudása egységes, átfogó és korszerű lesz - mondta, majd kiemelte az erkölcstan- és hittanoktatás bevezetését, nevelésre gyakorolt hatását.

Harrach Péter a nyerteseket sorolva szólt még arról is, hogy sok családnak jelentenek segítséget a délutáni foglalkozások, míg a pedagógusoknak a törvény kiszámítható életpályát és szakmai támogatást jelent a pedagógiai szabadság megőrzése mellett.

Összességében a társadalom egésze nyertese a törvénynek, hiszen tagjai egészségesebbek lesznek, és visszaszoríthatóvá válnak a deviáns jelenségek.

Kitért továbbá arra, hogy nem történt tömeges pedagógus-elbocsátás, amivel sokan riogattak, és nem zártak be egyetlen
velemenyezd, 2013. szeptember 04. szerda, 12:22
Krónika 2.rész (interpellációk)
önkormányzatairól szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját. Emellett a képviselők arról is döntöttek, hogy nem tartják meg a szavazást az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról, a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályainak megállapításáról szóló javaslatról, illetve a fémkereskedelemről szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról.

MSZP: mikor vonja vissza a kormány vasúti jegyárak emelésére vonatkozó rendeletet?Tóbiás József arról beszélt, hogy május 1-én "az éjszaka leple alatt", az interneten megjelentettek egy közleményt arról, hogy a gyorsvonatok jelentős többségén, intercity járatokon, 7-11 százalékos áremelésre kerül sor május 15-étől. Szerinte ezzel újabb adót kíván bevezetni a kormány, ugyanis ezért a pótjegyért semmilyen plusz szolgáltatás nem jár.

Hozzátette: ez az intézkedés 300-1400 forint közötti kiadásnövekedést jelent az utasoknak alkalmanként, és 258
velemenyezd, 2013. május 13. hétfő, 15:32
Kamatdöntés - MNB: további kamatvágáshoz csökkennie kell a pénzügyi piaci bizonytalanságnak
konjunktúra és az év első hónapjaiban meredeken csökkenő inflációs adatok jellemezték.

Az éves árindex februárra a 3 százalékos jegybanki cél alá süllyedt. A GDP év végi csökkenéséhez külső és belső tényezők egyaránt hozzájárultak, miközben néhány ágazat egyedi okok miatt átmenetileg csökkenő termelése mélyítette a visszaesést. Az év eleji rezsicsökkentések érdemben mérsékelték a fogyasztói inflációt, a visszafogott keresleti környezetben pedig korlátozottak a cégek lehetőségei a fogyasztói árak emelésére. A továbbra is támogató külső piaci hangulatban a hazai pénzügyi piaci eszközök felára februárig stabilan alakult, míg márciusban emelkedést mutatott - fűzi hozzá a monetáris tanács.

Az erősödő exportértékesítésekkel idén ismét megindulhat a növekedés. A monetáris tanács a belföldi kereslet élénkülésére és kiegyensúlyozottabb növekedési szerkezetre 2014-től számít.

A növekedési fordulatot rövid távon a tavalyi évet érintő átmeneti hatások korrekciója is segítheti. A növekedés legfontosabb
velemenyezd, 2013. március 26. kedd, 16:33
Dollárkötvény - Fitch: a kibocsátás igazolja Magyarország piaci hozzáférését
esetére. Az IMF követelményeinek betartása emellett rögzítő elemként szolgálhatna a gazdaságpolitikában, és enyhíthetné a beruházásokat és a potenciális növekedést hátráltató bizonytalanságot - vélekedtek csütörtöki elemzésükben a Fitch Ratings közgazdászai.

A ház szerint mindazonáltal a nemzetközi kötvénykibocsátás azt jelenti, hogy Magyarország idei költségvetési finanszírozásához nincs szükség a hazai piacon jelenlévő külföldi befektetők máris "történelmi magasságokban" járó arányának még további emelésére.

A mély hazai tőkepiac ugyanakkor kapacitást és költségvetés-finanszírozási rugalmasságot biztosít Magyarország szuverén adósságszolgálati kötelezettségeinek teljesítéséhez kedvezőtlen piaci kondíciók közepette is. Az országnak tavaly külső hitelfelvétel nélkül sikerült költségvetés-finanszírozási igényeit fedeznie, jóllehet e finanszírozási igény a 2011-ben mért 4,4 százalékos GDP-arányos szintről tavaly 11,3 százalékra emelkedett. A hazai állampapírpiacon jelenlévő nem rezidens befektetők
velemenyezd, 2013. február 14. csütörtök, 16:43
Csillagok
fiatalember eleinte, úgy, amint szokta, bal kézzel evett, de amikor észrevette a kínos utánzási kísérleteket, ügyes fortéllyal abbahagyta a dolgot. Hanem azt már nem állhatta meg, hogy amikor a különféle fogások megbeszélésére került a sor, a megfelelő francia műkifejezésekkel fel ne említse a konyhaművészet néhány rafinált csodáját, megtűzdelve Brillat-Savarin gasztronómia elmésségeivel. Mindez csak afféle ártatlan, rajongó játék volt ismét, legfeljebb sejtelemszerű célzattal az est romantikájának emelésére, az odatévedt lovag és együgyű pártfogoltjai között tátongó űrnek, amit azonban a lovag majd kegyesen át fog hidalni, a kiszélesítése révén - de egy váratlan, szerencsés fordulattal még többhöz is hozzásegítette a szerelmes álmodozót.

Az egyik öreg testvér ugyanis - de annyira hasonlítottak egymáshoz, hogy most már magam sem tudom: a férfiszabó beszélt-e vagy a női? - a sok francia műszó hallatán azt mondta tiszteletteljes megadással:

- Ismeretlen világ ez nékünk, tisztelt
sayuri, 2012. december 11. kedd, 15:56
szeretettel
többiek illetlen vigyorgása közben, akik lökdöstek egymást, s ösztönösen félrehúzódtak Vizynétől.

Egyetlenegy jött volna szívesen, egy ősz, hatvanéves tésasszonyszerű, méregkeverő arcú szakácsnő, ez a cselédszerző szerint a legjobb vidéki vendéglőkben főzött, vállalta volna a padlóvikszelést is, de már gyenge volt, fáradt, s energiáját rég otthagyta a kecskeméti és a ceglédi vendéglők moslékosdézsáiban.

Mit kezdjen az ilyennel? Csüggedten bámulta az asztalt, melyen a hangulat emelésére bazár-ibrikben légyköpött papírrózsák virítottak. A helyiség levegőjét a cselédek női kigőzölgése elnehezítette.

Este megfájdult a feje.

Az a heves, féloldali fejgörcs jelentkezett, mely már rég nem gyötörte. Törülközővel kötötte körül homlokát, s a sötét szobában azon gondolkozott, miért is izgatta föl magát annyira.

Nem a kudarc hangolta le, hiszen arra elkészült.

Valami önvád-féle furdalta, hogy hűtlenné lett Annához, el akarta árulni, ott akarta hagyni
sayuri, 2012. május 15. kedd, 11:53
Teszt Renault Wind - UFO-val
könnyedén mozgatja a 1173 kg-os Windet. Pörgős motor, rövid áttétel. Az autó 3000 környékén magára talál, és pillanatokon belül pakolhatjuk a következő fokozatot. Elképzelhető, hogy jómagam telhetetlen vagyok, de néha-néha már raktam volna a 6. sebességet is. 110km/h-ás tempónál ugyanis 3200-3300 körül pörög, ami kicsit sok. Így autópályatempónál, még csukott tetővel is intenzív a menetzaj. Nem mindig tudtam eldönteni, hogy a gumik annyira hangosak, vagy csak a szél zaja kényszerít a HiFi hangerejének emelésére. Mindezek összhatása végül egy kisebb káoszként csapódtak le hallójárataimban.

A címben szereplő mondat szomszédom szájából hangzott el, amikor este leparkoltam a ház előtt. Mi tagadás, első benyomásom nekem is az volt, hogy Kathrine Janeway mentőkabinját felejtették itt egy sürgős távozás alkalmával a Voyager munkatársai. Miután helyet foglaltam a jól kialakított, kényelmes és jól megrajzolt ülésben a műszerfal látványa sem múlatta az érzést. Futurisztikus ívek mindenhol, a középkonzol
1vargaildyko, 2011. október 27. csütörtök, 10:19
1/2
Képek, videók
megoldas-almatlansagra _mi
taszat
2018. július 01. vasárnap, 11:59
Álmatlanság.jpg
chillik
2018. március 05. hétfő, 05:36
133_almatlansag.jpg
charlotteani
2016. november 29. kedd, 18:16
Álmatlanság.jpg
pacsakute
2013. március 15. péntek, 20:17
Almatlansag--2209.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:49
Almatlansag--2210.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:49
Almatlansag--2211.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:49
Almatlansag--2212.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:49
Almatlansag--2213.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:48
Almatlansag--dvd-11110 4.j
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:48
álmatlanság.jpg
astropapa58
2012. május 09. szerda, 18:49
álmatlanság.JPG
klara50
2011. április 13. szerda, 00:52
Prosztata problémákra.jpg
pacsakute
2015. szeptember 27. vasárnap, 11:17
Izületi problémákra
aloe-bredaj
2006. november 01. szerda, 06:40
Címkék
hazai piacon, gazdagok ellen, kisebb dolgokat, testünk rezgéseit, nemzetközi kötvénykibocsátás, kormánypárti politikus, elmaradott térségben, Fitch Ratings, megfelelő francia, műszerfal látványa, kibocsátás igazolja, álmatlanság leküzdésére, szorongás csökkentésére, társadalom egésze, erdő védelméről, konyhaművészet néhány,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.