Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 20:48 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kamillatea álmatlanság és depresszió ellen
ellen


A kamillateáról bebizonyosodott, hogy nagyon hatásos álmatlanság és depresszió ellen, így mellőzni lehet az ezekre a problémákra szedett gyógyszereket, amivel elkerülhetjük azok káros mellékhatásait. A kamillát már évszázadok óta alkalmazzák mint természetes gyógymódot emésztési rendellenességekre, megfázásra, izomgörcsökre, bőrkiütésekre, gyulladt ínyre és fertőzések kezelésére. De ez a gyógynövény képes a szorongás csökkentésére, a hangulat emelésére, az álmatlanság leküzdésére is.

A kutatók felfedezték, hogy a kamillatea hasonlóan működik az agyban, mint az egyes szorongáscsökkentő gyógyszerek csoportjába tartozó szerek összetevője. Ezek a gyógyszerek kellemetlen mellékhatásokat okozhatnak, úgy mint fejfájás, zavartság, remegés és szédülés, de ezek a gyógyszerek fizikai addikciót is okozhatnak. A kamilla azonban megnyugtatja az idegeket és
vorosrozsa66, 2018. augusztus 22. szerda, 10:35
7 mód otthonod jó rezgéseinek emelésére
Otthonunkat energetikailag megtisztítjuk annak érdekében, hogy beengedjük a jó, magas rezgésű energiákat a térbe.
Ily módon nemcsak a testünk rezgéseit emeljük fel és hangoljuk össze az álmainkkal, hanem az otthonunkét is. Egy olyan otthon, mely telve van jó rezgésekkel, jobb hely a beszélgetésre, meditációra, főzésre, munkára és kreativitásra, és még nagyon sok mindenre. Kevesebb otthoni veszekedés, félreértés, vita és szomorúság lesz. Bizonyára szeretnéd jól érezni magad azon a helyen, ahol a legtöbb idődet eltöltöd, és szeretnél szép dolgokat létrehozni.

Íme 7 egyszerű módja annak, hogyan hozzuk be a jó energiákat az otthonunkba.

1. Megszabadulni a rendetlenségtől
Egy tiszta tér tiszta elmét jelent! Pakold el a kisebb dolgokat, és tarts mindent rendben! Hogy ezt megtehesd, a legtöbb otthoni dolognak kell egy kijelölt hely. Gondolj bele! Ha meg akarod tisztítani az otthonodat, de nincs a tárgyaknak kijelölt helye, csak vándorolnak, a végén egyre halmozódnak, és csak
lenke1964, 2017. január 18. szerda, 18:27
7 mód otthonod jó rezgéseinek emelésére
Otthonunkat energetikailag megtisztítjuk annak érdekében, hogy beengedjük a jó, magas rezgésű energiákat a térbe.

Ily módon nemcsak a testünk rezgéseit emeljük fel és hangoljuk össze az álmainkkal, hanem az otthonunkét is. Egy olyan otthon, mely telve van jó rezgésekkel, jobb hely a beszélgetésre, meditációra, főzésre, munkára és kreativitásra, és még nagyon sok mindenre. Kevesebb otthoni veszekedés, félreértés, vita és szomorúság lesz. Bizonyára szeretnéd jól érezni magad azon a helyen, ahol a legtöbb idődet eltöltöd, és szeretnél szép dolgokat létrehozni.

Íme 7 egyszerű módja annak, hogyan hozzuk be a jó energiákat az otthonunkba.

1. Megszabadulni a rendetlenségtől

Egy tiszta tér tiszta elmét jelent! Pakold el a kisebb dolgokat, és tarts mindent rendben! Hogy ezt megtehesd, a legtöbb otthoni dolognak kell egy kijelölt hely. Gondolj bele! Ha meg akarod tisztítani az otthonodat, de nincs a tárgyaknak kijelölt helye, csak vándorolnak, a végén egyre
lenke1964, 2016. október 09. vasárnap, 18:08
A 62 leggazdagabb ember annyi pénzt birtokol, mint a világ s
szegénység szélsőséges formáit, és ez csak az egyike annak a 17 célkitűzésnek, amelyet az ENSZ tavaly szeptemberi fenntartható fejlődési csúcstalálkozóján fogadtak el.

A növekvő egyenlőtlenség mögött meghúzódó legfőbb tendenciák egyike az, hogy a nemzeti jövedelemnek szinte az összes fejlett és fejlődő országban csak kisebb része kerül a dolgozókhoz, és egyre nő a szakadék a legnagyobb és a legalacsonyabb fizetések között. Éppen ezért minél előbb szükség lenne a minimálbérek globális szintű emelésére - olvasható az Oxfam jelentésében.

Forrás
Persze nem szabad gerjeszteni a hangulatot a gazdagok ellen.

Igaz, a haszonszerzéseiket milliók fogyasztásából nyerik, mialatt a haszonszerzésekből milliókat is rekesztenek ki ugyanazok a
menusgabor, 2016. január 26. kedd, 19:00
KDNP: a társadalom egésze nyertese a köznevelési törvénynek
A kormánypárti politikus rámutatott: a köznevelési törvény rendet teremt az iskolák életében, és a változások nyertesei a gyermekek. Kifejtette: nőtt az esélyegyenlőség, az állami fenntartásba vétellel az elmaradott térségben lévő iskolák is lehetőséget kapnak a színvonal emelésére.

A Nemzeti alaptantervnek (nat) köszönhetően a gyermekek tudása egységes, átfogó és korszerű lesz - mondta, majd kiemelte az erkölcstan- és hittanoktatás bevezetését, nevelésre gyakorolt hatását.

Harrach Péter a nyerteseket sorolva szólt még arról is, hogy sok családnak jelentenek segítséget a délutáni foglalkozások, míg a pedagógusoknak a törvény kiszámítható életpályát és szakmai támogatást jelent a pedagógiai szabadság megőrzése mellett.

Összességében a társadalom egésze nyertese a törvénynek, hiszen tagjai egészségesebbek lesznek, és visszaszoríthatóvá válnak a deviáns jelenségek.

Kitért továbbá arra, hogy nem történt tömeges pedagógus-elbocsátás, amivel sokan riogattak, és nem zártak be egyetlen
velemenyezd, 2013. szeptember 04. szerda, 12:22
Krónika 2.rész (interpellációk)
önkormányzatairól szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját. Emellett a képviselők arról is döntöttek, hogy nem tartják meg a szavazást az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról, a nemzetbiztonsági ellenőrzés új szabályainak megállapításáról szóló javaslatról, illetve a fémkereskedelemről szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról.

MSZP: mikor vonja vissza a kormány vasúti jegyárak emelésére vonatkozó rendeletet?Tóbiás József arról beszélt, hogy május 1-én "az éjszaka leple alatt", az interneten megjelentettek egy közleményt arról, hogy a gyorsvonatok jelentős többségén, intercity járatokon, 7-11 százalékos áremelésre kerül sor május 15-étől. Szerinte ezzel újabb adót kíván bevezetni a kormány, ugyanis ezért a pótjegyért semmilyen plusz szolgáltatás nem jár.

Hozzátette: ez az intézkedés 300-1400 forint közötti kiadásnövekedést jelent az utasoknak alkalmanként, és 258
velemenyezd, 2013. május 13. hétfő, 15:32
Kamatdöntés - MNB: további kamatvágáshoz csökkennie kell a pénzügyi piaci bizonytalanságnak
konjunktúra és az év első hónapjaiban meredeken csökkenő inflációs adatok jellemezték.

Az éves árindex februárra a 3 százalékos jegybanki cél alá süllyedt. A GDP év végi csökkenéséhez külső és belső tényezők egyaránt hozzájárultak, miközben néhány ágazat egyedi okok miatt átmenetileg csökkenő termelése mélyítette a visszaesést. Az év eleji rezsicsökkentések érdemben mérsékelték a fogyasztói inflációt, a visszafogott keresleti környezetben pedig korlátozottak a cégek lehetőségei a fogyasztói árak emelésére. A továbbra is támogató külső piaci hangulatban a hazai pénzügyi piaci eszközök felára februárig stabilan alakult, míg márciusban emelkedést mutatott - fűzi hozzá a monetáris tanács.

Az erősödő exportértékesítésekkel idén ismét megindulhat a növekedés. A monetáris tanács a belföldi kereslet élénkülésére és kiegyensúlyozottabb növekedési szerkezetre 2014-től számít.

A növekedési fordulatot rövid távon a tavalyi évet érintő átmeneti hatások korrekciója is segítheti. A növekedés legfontosabb
velemenyezd, 2013. március 26. kedd, 16:33
Dollárkötvény - Fitch: a kibocsátás igazolja Magyarország piaci hozzáférését
esetére. Az IMF követelményeinek betartása emellett rögzítő elemként szolgálhatna a gazdaságpolitikában, és enyhíthetné a beruházásokat és a potenciális növekedést hátráltató bizonytalanságot - vélekedtek csütörtöki elemzésükben a Fitch Ratings közgazdászai.

A ház szerint mindazonáltal a nemzetközi kötvénykibocsátás azt jelenti, hogy Magyarország idei költségvetési finanszírozásához nincs szükség a hazai piacon jelenlévő külföldi befektetők máris "történelmi magasságokban" járó arányának még további emelésére.

A mély hazai tőkepiac ugyanakkor kapacitást és költségvetés-finanszírozási rugalmasságot biztosít Magyarország szuverén adósságszolgálati kötelezettségeinek teljesítéséhez kedvezőtlen piaci kondíciók közepette is. Az országnak tavaly külső hitelfelvétel nélkül sikerült költségvetés-finanszírozási igényeit fedeznie, jóllehet e finanszírozási igény a 2011-ben mért 4,4 százalékos GDP-arányos szintről tavaly 11,3 százalékra emelkedett. A hazai állampapírpiacon jelenlévő nem rezidens befektetők
velemenyezd, 2013. február 14. csütörtök, 16:43
Csillagok
fiatalember eleinte, úgy, amint szokta, bal kézzel evett, de amikor észrevette a kínos utánzási kísérleteket, ügyes fortéllyal abbahagyta a dolgot. Hanem azt már nem állhatta meg, hogy amikor a különféle fogások megbeszélésére került a sor, a megfelelő francia műkifejezésekkel fel ne említse a konyhaművészet néhány rafinált csodáját, megtűzdelve Brillat-Savarin gasztronómia elmésségeivel. Mindez csak afféle ártatlan, rajongó játék volt ismét, legfeljebb sejtelemszerű célzattal az est romantikájának emelésére, az odatévedt lovag és együgyű pártfogoltjai között tátongó űrnek, amit azonban a lovag majd kegyesen át fog hidalni, a kiszélesítése révén - de egy váratlan, szerencsés fordulattal még többhöz is hozzásegítette a szerelmes álmodozót.

Az egyik öreg testvér ugyanis - de annyira hasonlítottak egymáshoz, hogy most már magam sem tudom: a férfiszabó beszélt-e vagy a női? - a sok francia műszó hallatán azt mondta tiszteletteljes megadással:

- Ismeretlen világ ez nékünk, tisztelt
sayuri, 2012. december 11. kedd, 15:56
szeretettel
többiek illetlen vigyorgása közben, akik lökdöstek egymást, s ösztönösen félrehúzódtak Vizynétől.

Egyetlenegy jött volna szívesen, egy ősz, hatvanéves tésasszonyszerű, méregkeverő arcú szakácsnő, ez a cselédszerző szerint a legjobb vidéki vendéglőkben főzött, vállalta volna a padlóvikszelést is, de már gyenge volt, fáradt, s energiáját rég otthagyta a kecskeméti és a ceglédi vendéglők moslékosdézsáiban.

Mit kezdjen az ilyennel? Csüggedten bámulta az asztalt, melyen a hangulat emelésére bazár-ibrikben légyköpött papírrózsák virítottak. A helyiség levegőjét a cselédek női kigőzölgése elnehezítette.

Este megfájdult a feje.

Az a heves, féloldali fejgörcs jelentkezett, mely már rég nem gyötörte. Törülközővel kötötte körül homlokát, s a sötét szobában azon gondolkozott, miért is izgatta föl magát annyira.

Nem a kudarc hangolta le, hiszen arra elkészült.

Valami önvád-féle furdalta, hogy hűtlenné lett Annához, el akarta árulni, ott akarta hagyni
sayuri, 2012. május 15. kedd, 11:53
Teszt Renault Wind - UFO-val
könnyedén mozgatja a 1173 kg-os Windet. Pörgős motor, rövid áttétel. Az autó 3000 környékén magára talál, és pillanatokon belül pakolhatjuk a következő fokozatot. Elképzelhető, hogy jómagam telhetetlen vagyok, de néha-néha már raktam volna a 6. sebességet is. 110km/h-ás tempónál ugyanis 3200-3300 körül pörög, ami kicsit sok. Így autópályatempónál, még csukott tetővel is intenzív a menetzaj. Nem mindig tudtam eldönteni, hogy a gumik annyira hangosak, vagy csak a szél zaja kényszerít a HiFi hangerejének emelésére. Mindezek összhatása végül egy kisebb káoszként csapódtak le hallójárataimban.

A címben szereplő mondat szomszédom szájából hangzott el, amikor este leparkoltam a ház előtt. Mi tagadás, első benyomásom nekem is az volt, hogy Kathrine Janeway mentőkabinját felejtették itt egy sürgős távozás alkalmával a Voyager munkatársai. Miután helyet foglaltam a jól kialakított, kényelmes és jól megrajzolt ülésben a műszerfal látványa sem múlatta az érzést. Futurisztikus ívek mindenhol, a középkonzol
1vargaildyko, 2011. október 27. csütörtök, 10:19
1/2
Képek, videók
megoldas-almatlansagra _mi
taszat
2018. július 01. vasárnap, 11:59
Álmatlanság.jpg
chillik
2018. március 05. hétfő, 05:36
133_almatlansag.jpg
charlotteani
2016. november 29. kedd, 18:16
Álmatlanság.jpg
pacsakute
2013. március 15. péntek, 20:17
Almatlansag--2209.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:49
Almatlansag--2210.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:49
Almatlansag--2211.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:49
Almatlansag--2212.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:49
Almatlansag--2213.jpg
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:48
Almatlansag--dvd-11110 4.j
snbela44
2013. január 11. péntek, 02:48
álmatlanság.jpg
astropapa58
2012. május 09. szerda, 18:49
álmatlanság.JPG
klara50
2011. április 13. szerda, 00:52
Prosztata problémákra.jpg
pacsakute
2015. szeptember 27. vasárnap, 11:17
Izületi problémákra
aloe-bredaj
2006. november 01. szerda, 06:40
Címkék
hazai piacon, utasoknak alkalmanként, nemzetbiztonsági ellenőrzés, kisebb dolgokat, mély hazai, legtöbb otthoni, gyógyszerek fizikai, tárgyaknak kijelölt, intézkedés 300-1400, helyiség levegőjét, pótjegyért semmilyen, nemzetközi kötvénykibocsátás, szorongás csökkentésére, cégek lehetőségei, szerelmes álmodozót, gyorsvonatok jelentős,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.