Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 00:31 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jézus kezében
,,Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, URam, igaz Isten!" (Zsolt 31,6)

Mendelssohn egyszer elment a fridbourgi katedrálisba. Fölment az orgonához, és megkérdezte, hogy játszhatna-e a híres hangszeren. Az idős orgonista féltékeny volt a hangszerére, és először nem akarta megengedni a játékot. Később azonban engedett, hogy az idegen kipróbálhassa a katedrális fenséges "mennydörgését". Néhány percig elbűvölten hallgatta a muzsikát, majd rátette kezét a vendég orgonista vállára és felkiáltott: "Kicsoda ön. Mi a neve?" Az orgonajátékos ezt felelte: "Mendelssohn." "Hogy lehet, hogy mégsem akartam megengedni, hogy Mendelssohn hozzányúljon az orgonához?!" - korholta magát az orgonista.

Az ember hasonlót cselekszik, amikor nem engedi meg, hogy Krisztus kézbe vegye az életét, és ő hozza ki belőle az összhangot és melódiát.

Egy hangszer hadd legyek, mely rólad zeng Istenem, míg kezemet felemelem.

Egy hangszer hadd legyek, mely rólad zeng Istenem,
dandej, 2020. július 01. szerda, 13:24
136 éve született Szép Ernő
(1450 - 1516)
136 éve született Szép Ernő magyar költő, regényíró, újságíró, színpadi szerző, elbeszélő

KI TUDJA?
Ki tudja fáj vagy inkább jól esik
A falevélnek hogyha meghajol,
Mikor egy nagy csepp eső ráesik.
Ki tudja hogy ezüst-e vagy smaragd,
Gyémánt, arany, parázs vagy tán fehér
A csillag mely fönn az egen ragad.
Egy pillantás ki tudja hova vész.
Ki tudja milyen hosszu egy sohaj.
Ki tudja hogy a szív milyen nehéz.
Ki tudja az árnyék miből lehet.
Ki tudja mért repült fel a madár.
Ki tudja mit mondott a lehelet.
Ki tudja az őszi barack szaga
Honnan van? Mi az az íz, hogy van az?
Mitől édes könny, ajk és malaga?
Ki tudja merre mennek a halak.
Ki tudja hol lopózik a halál
A tengerben meg minden víz alatt?

“Amilyen a verse, olyan a prózája is, mert Szép tulajdonképpen mindig
liliana01, 2020. június 30. kedd, 18:09
A hangszer
A hangszer

Nem muszáj felelni, ha szól az Úr.
Még tovább lehet menni szótlanul.
Még csukott szájjal lehet hallgatni,
de hangszeren hangot nem hallani:
mintha eltört volna az élete,
legalábbis nincsen lélegzete.
Élettelen húrokon sír a csend:
De feljajdul a Mester szíve bent.

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2020. június 29. hétfő, 22:10
Agytorna a jó memóriáért
Agyunkat akkor is megdolgoztatjuk, ha néhányszor nem a megszokott útvonalon megyünk haza, hanem más utat választunk. Néha érdemes a passzív kezünkkel fogat mosni vagy dalszövegeket memorizálni. Most néhány olyan gyakorlatról olvashat, amelyek segíthetnek tökéletesíteni a mentális képességeket.

Készítsen egy bevásárlólistát, memorizálja, majd próbálja azt fejből visszamondani. Majd egy óra múlva ismét mondja fel a listát és ellenőrizze, hogy nem hagyott-e ki semmit.

Tanuljon meg hangszeren játszani vagy csatlakozzon egy kórushoz. Tanulmányok igazolják, hogy valami újnak, valami komplex dolognak a megtanulása a legideálisabb az idősödő elme számára.

Végezzen minél több matematikai feladatot, de nem használhat közben sem papírlapot, sem írószerszámot, sem számológépet.

Iratkozzon be egy főzőtanfolyamra! A főzés számos érzékszervre, érzékre - szaglás, tapintás, látás, ízérzékelés - pozitív hatást gyakorol, és ez agyunk működését is
pacsakute, 2020. május 08. péntek, 23:00
Idegrendszerünk erősítése
Sokan közülünk elfelejtik, hogy milyen fontos az idegrendszer harmonikus működése az egészségünk szempontjából. Ahhoz, hogy erősíteni tudjuk idegrendszerünket, nagyon fontos odafigyelnünk a helyes táplálkozásra és a napi tevékenységeinkre. Ennek érdekében javasolt a rendszeres testmozgás, az olvasás és néhány egészséges hobbi űzése.

De mi is az idegrendszer?
Az idegrendszer szabályozza a test összes funkcióját, az előkészítéstől a végrehajtásig. Az ingereket az idegsejtek szenzorokon keresztül kapják, és impulzusok formájában továbbítják, hogy általuk az egyes szervek tökéletesen elláthassák funkcióikat.

Ebből is látható, hogy az idegrendszer rendkívül fontos szerepet játszik a szervezet harmonikus és egészséges állapotának fenntartásában.

1. Az egészséges táplálkozás erősíti az idegrendszert
Étkezésünk nagyban befolyásolja az idegrendszerünket is. Ennek érdekében figyeljünk az esszenciális zsírsavak kellő mennyiségű bevitelére, mivel ezeket a szervezet nem képes
pacsakute, 2020. április 19. vasárnap, 12:59
Johnny Depp és a rockgitáros Jeff Beck közös albumon dolgozik
közelmúltban csatlakozott az Instagramhoz, és pillanatok alatt csaknem kétmilliós követőtábora lett.

A sztár bejegyzésében arra biztatott mindenkit, hogy ne adják át magukat "a karantén pokoli monotóniájának", hanem legyenek kreatívok a válság idején is. "Alkossatok valamit, amivel magatoknak vagy másoknak használtok a jövőben. Csináljatok bármit, amiről úgy gondoljátok, hogy feldobhatja valaki napját. Rajzoljatok, olvassatok, fessetek, tanuljatok, készítsetek filmet a telefonotokkal, játsszatok egy hangszeren, amin tudtok, és ha nem, hát tanuljatok meg" - üzente Depp.

A színész már korábban is foglalkozott zenével, 2015-ben alapította a Hollywood Vampires rockegyüttest Alice Cooper és az Aerosmith gitárosa, Joe Perry társaságában.

Depp legutóbbi filmje, a Waiting for the Barbarians, amely J. M. Coetzee regényéből készült Mark Rylance és Robert Pattinson közreműködésével, a tavaly őszi fesztiválszezonban mutatkozott be világszerte, de mozikba még nem került. Minamata című drámájának premierje
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 14:25
Meghirdette őszi bérleteit a Zeneakadémia
A kedvezményes vásárlási időszak május 31-ig tart. A tavasszal elmaradt hangversenyek esetleges új időpontjáról, a jegyek visszaváltásáról az intézmény honlapján olvashatók folyamatosan frissülő információk - közölte a Zeneakadémia szerdán az MTI-vel.

A Tiszta barokk 2020 ősz elnevezésű bérletben Julia Lezsnyeva a Venice Baroque Orchestra kíséretében, Isabelle Faust - aki először játszik historikus zenét Budapesten - a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonico együttessel lép fel, valamint koncertet ad a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar is Vashegyi György vezetésével.

Az Összkiadás sorozat Bartók hegedűre írt kamaraműveivel folytatódik Baráti Kristóf főszereplésével, valamint olyan kitűnő muzsikusokkal, mint Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes, Klenyán Csaba, Roman Rabinovics, Giovanni Guzzo és Julian Steckel.

A Kamarazene Nagyteremre című sorozatban a Les Vents Français formáció tagjaként lép színpadra Emmanuel Pahud, Francois Leleux, Paul
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 12:42
Edényeken, fedőkön, flakonokon zenélnek világszerte az ütősök
eszközökön, edényeken, fedőkön, sőt még tisztítószeres flakonokon is zenélnek. A kihívás egyre népszerűbb, a világ minden tájáról csatlakoznak résztvevők.

Az ütőhangszereseknek egy megírt, háromsoros ritmikai darabot kell eljátszaniuk, kreatív képességeiket maximálisan kihasználva az otthon talált eszközökből építhetnek maguknak hangszereket.

Kolics Máté a kezdeményezésről azt mondta, ez a kihívás nagyon jó lehetőség, mert összefogja az ütősöket és megmutathatják a világnak, hogy milyen sok hangszeren kell játszani, a bezártságban azonban ezt egyáltalán nem könnyű kivitelezni.

"Minél kreatívabban kell hozzáállni a feladathoz, mindent kipróbálunk, amin csak játszani lehet, én például kicsit viccesre próbáltam venni a figurát, így olyan tárgyakat kerestem, amik hiánycikknek számítanak: vécépapír-tekercseken és tisztítószeres flakonokon játszottam" - mondta a debreceni ütős.

Szabó István, a debreceni zeneművészeti kar oktatója hozzátette: az oktatás szempontjából a legjobban az
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 18:52
A Zeneakadémia is csatlakozott az Eurobalcon internetes kezdeményezéshez
Zeneakadémia örömmel fogadta a felkérést, minden héten más oktatója játssza majd a dallamot - közölte a Zeneakadémia csütörtökön az MTI-vel.

Az első alkalmakon a Fúvós Tanszék, ezen belül is a rézfúvósok játsszák el a dallamot, hiszen főként ilyen hangszereken közismert. Az első Szentpáli Roland tubaművész, a Zeneakadémia főtárgy tanára lesz, aki különlegességgel készül. Mint elmondta, némileg áthangszereli a partitúrát, mivel olyan felvételt készít, amelyen ő játssza mind a négy szólamot egy korhű hangszeren, szerpenten, majd ezeket egyesíti egy számítógépes program segítségével.

A barokk zeneszerző művének népszerűvé vált bevezetője például az Eurovízió - az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) - közvetítéseinek kezdeteként ismert.

A két francia zeneművészeti egyetem tájékoztatása szerint a kezdeményezéssel az a céljuk, hogy a remény, a szolidaritás és a közösségi értékek üzenetét terjesszék e nehéz időszakban.

Minden zenetanárt és zenei növendéket, profi és amatőr muzsikust
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 17:02
Elhunyt Bill Rieflin, a Ministry, az R.E.M., a King Crimson dobosa
Rieflin sokoldalú zenész volt, nemcsak kiváló dobosként tartották számon, több más hangszeren játszott. Számos együttesben szerepelt, sok esetben nem hivatalos tagként, hanem állandó közreműködőként - írta a www.rollingstone.com.

"Halálával egy nagyszerű művészt, egy érzékeny emberi lényt és a Ministry sikereinek szerves részét veszítettük el" - fogalmazott Twitter-bejegyzésében a Ministry. Rieflin Al Jourgensen csapatának öt lemezén játszott, köztük az 1992-ben megjelent Psalm 69-on.

A nyolcvanas-kilencvenes években az indusztriális színtér egyik legfoglalkoztatottabb alakja volt, a Ministry mellett zenélt a Revolting Cocksban, a Pigface-ben, a KMFDM-ben, a Swansban és a Nine Inch Nailsben is. 2003-től az R.E.M. dobosaként dolgozott egészen a zenekar feloszlásáig, 2011-ig, három stúdióalbumon (Around the Sun, Accelerate, Collapse into Now) hallható a játéka. Játszott a Minus 5-val és Peter Murphy-vel is.

2013-tól a King Crimson turnécsapatának állandó tagja volt, nemcsak dobosként,
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 09:41
Nőnapra... Minden hölgynek a városban. Egy nő a csoda!
Nőnapra...

Minden hölgynek a városban.

Egy nő a csoda!
Ahogy működik.
Ahogy tud játszani ezer hangszeren és hány, de hányféle képen képes elmondani nekünk, férfiaknak, amit szeretne.
Hány, de hányféle képen képes megmutatni, elmondani, lefesteni, leírni, hogy mennyire szeret.
És hány, de hány féle képen képes megmutatni, elmondani, lefesteni, leírni, hogy mennyire nem szeret.
A nő a porba is tiporhat, de a mennyekbe is emelhet.
De egyre biztosabb vagyok abban, hogy a nő a férfit nem eltiporni akarja, hanem oda emelni ahol a férfi boldog elégedett lehet, és ez pedig a nő mellett van.
Ott egymás mellett dobog valahogy másképpen a szív.
Ott történnek meg olyan változások mindkét nemben, amiket lehet egyik sem álmodott.
Ott derülnek ki olyan tulajdonságok, amiket soha nem is hittél magadról, ott kezdhetsz valami olyan történetbe, amit együtt
koszegimarika, 2020. március 08. vasárnap, 14:40
Nagy találkozás címmel ad koncertet Weisz Viktor vendégeivel
Weisz Viktor a műsorban elmondta, hogy régi álma ez a koncert, amelyen mások mellett Szécsi Pál, Máté Péter, Koós János és Aradszky László dalai szólalnak meg. Hozzátette: a vendégei különböző zenei világból érkeznek, de mégis egységet alkotva adják elő a slágereket.

A koncerten ő maga nem játszik majd hangszeren, hanem Szécsi Pál dalokat énekel, Nagy Feró a Gyere, kislány, gyere című nótát, Kökény Attila pedig Máté Péter szerzeményeket ad elő - ismertette a részleteket Weisz Viktor.
velemenyezd, 2020. március 03. kedd, 12:01
1/91
Képek, videók
Jézus kezében
sanci81
2018. március 06. kedd, 17:14
Jézus bottal a kezében
lovaszmarika
2010. november 16. kedd, 10:56
jézus anyja kezében.jpg
maroka
2010. április 03. szombat, 21:26
Jézus kezében gömb
fenysugar76
2010. január 21. csütörtök, 13:11
jezus_kezeben_a_szent_ kor
epsteinferencne
2010. január 02. szombat, 09:18
a leuveni katedrálisban
reper
2009. december 16. szerda, 18:06
vörös rózsa hangszeren.jp
cuppika59
2017. augusztus 25. péntek, 18:26
harmadik orgonistánk 0630
maroka
2019. július 01. hétfő, 10:58
orgonista2.JPG
impromtu
2010. augusztus 31. kedd, 00:24
Az orgonista
biharijudit
2009. augusztus 01. szombat, 10:05
orgonista.jpg
hagenandi
2008. április 02. szerda, 11:45
kipróbálhatom?
zsoka63
2009. július 26. vasárnap, 16:55
A Las Lajos Katedrális
sanci81
2018. április 02. hétfő, 12:09
Katedrális.jpg
pacsakute
2018. január 09. kedd, 20:50
St Andrews katedrális.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 23:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.