Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 03:24 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az igazi lélekvezető Pio atya
csipegetve őt - Pio a szó igazi értelmében "felfalt ember" lett.
Az atya szerint a testvéri szeretet legnagyobb jótette a bűntől való megszabadítás. Ennek jegyében minden gyónása a megváltás véres misztériumaként áll előttünk, amibe belevetette szívének és ereinek minden csepp vérét. A bélyegek azonban csak külső jelei annak a belső engesztelő áldozatnak, amely őt teljes egészében az emberi lelkek szolgálatába szentelte.
A misék Pio atya számára külön meditációk voltak. Mozdulatai egyszerűek, hangja tisztán csengő; alig ért az oltár lábához, arca máris átszellemült. Nem kellett hozzá nagy hittudomány, hogy aki látta őt, rájöjjön: olyan világban mozog, amely számunkra áthatolhatatlan.
Pio atya előtt az emberi lelkek egy pillanat alatt lelepleződtek. Megkülönböztető-képessége, páratlanul finom intuíciója, érzékenysége, felelősségérzete, valamint a szent gyengédségnek egy-egy cseppje szinte minden szavában, írott soraiban előbukkant. Olyan tulajdonságok ezek, amelyek Padre Piónak a lelkek fölötti
maroka, 2020. július 03. péntek, 22:45
Jézus, alakítsd szívemet a Te Szíved szerint!
Fábry Kornél úrnapjáról és a szentségimádásról.
Erdő Péter bíboros és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) előkészítő titkárság ismét közös imára hív mindenkit június 13-án, úrnapja hetének szombatján. Fábry Kornéllal, a NEK főtitkárával beszélgettünk.
Immár hatodik alkalommal kerül sor világméretű szentségimádásra és imára. Ezeket az alkalmakat úrnapja hetében, illetve Krisztus Király ünnepéhez kapcsolódóan hirdetik meg. Melyek a főbb tapasztalatok?
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülünk, és ez az egyik pillére a felkészülésnek. Úrnapja esetében egy eucharisztikus csodához kapcsolódó ünnepről beszélünk; Krisztus Király ünnepén pedig Krisztusról mint a világmindenség Királyáról énekeljük az 1938-as kongresszus himnuszában, hogy ,,Krisztus kenyér s bor színében Úr s király a föld felett". Innen jött az ötlet, hogy a két, Eucharisztiához kapcsolódó ünnepünkön az egész világra kiterjedő szentségimádást tartsunk. Az idén már hatodszor szervezzük meg ezt a
maroka, 2020. június 12. péntek, 14:56
Bucsi Mariann - Házassági évforduló
férje - látszik, hogy sokat fáradtál vele - Újabb adag levest merített a kanalába, miközben zavartan elmosolyodott és szinte hangtalan suttogta:
- Semmiség - A férje megsimogatta a kezét és ő kényszerítette magát, hogy ne rántsa el.
- Valami baj van, kedvesem? - kérdezte a férje.
- Nem, dehogy - felelete, szinte túl gyorsan - Hozom a második fogást. Ossu Buccot készítettem. A kedvencedet - állt fel az asztaltól.
- Nagyon figyelmes vagy, Drágám - mosolygott rá a férje. Különös volt a hangja, ami... Egy pillanatra megdermedt, majd a válla felett ránézett. Mosolya közben kilátszott az ínye és hófehéren villogtak a fogai. Sötét szemében megcsillant valami. Önkéntelen összerándult és visszafordult a tűzhelyhez. Hőálló kesztyűt vett fel és lehajolt, hogy kivegye a borjút a sütőből. A hőálló tálat a pultra tette.
- Isteni illata van! - mondta a férje - Kérlek kedvesem, tölts egy pohár bort nekem.
- Máris - felelte ő, levette a kesztyűt és az üvegért nyúlt.
- Nagyon szép
liliana01, 2020. június 04. csütörtök, 18:31
Móra László: Az édesanya magyar költők verseiben
Móra László: AZ ÉDESANYA MAGYAR KÖLTŐK VERSEIBEN

Édesanyám! Ez a szó mindjárt az Isten neve után van arannyal beleírva az Élet-szótár könyvébe. Egyetlen szó s benne él az egész világ!

Ennek az imádságos röpke szónak az elsuttogása könnyeket csal ki a szemedbe, boldogságot, vigasztalást, örömet terítget a lelkedre.

Ez a szó összeforrott veled s el nem hagy bölcsődtől sírodig. Ezt suttogod, ezt hívod, ha messze vet a sorsod, ha szenvedsz, ha keresztút elé érsz, ha csalódol, vagy ha haldokolsz...

Édesanyám! Ez az egyetlen szó önmagában is a legszebb, leghosszabb költemény, - melynek, ha tartalmát, jelentőségét kellene iskolai leckeként megírnod, megtelnék vele nem egy, hanem talán nagyon-nagyon sok füzet! És
menusgabor, 2020. május 23. szombat, 22:00
Az Eucharisztia liturgiája
MI TÖRTÉNIK A SZENTMISÉN?
..............

.............
Amikor valaki ki akarja fejezni szeretetét és barátságát irányodba, majdhogynem mindig meghív az otthonában. Két fontos dolog kerül előtérbe a következőkben: a párbeszéd és az étkezés. A szentmisében Jézus arra hív minket, hogy barátai legyünk, melyben szintén összetalálkozik ez a két fontos momentum: a párbeszéd, amikor Jézus megszólít minket, s mi pedig az imádságban válaszolunk; illetve az étkezés, amikor az Eucharisztikus lakomában nekünk adja Testét és Vérét.
Az Eucharisztia liturgiája a szentmise legfontosabb része. Három része van: felajánlás, átváltoztatás (ami az egész liturgia középpontja) és a szentáldozás. Reméljük, hogy ez az írás segítségül szolgál az apostoli küldetésedben!

Áldozati adományok
maroka, 2020. május 22. péntek, 10:22
Zelenszkij kész bármilyen formátumban tárgyalni Putyinnal
egy frissen kirobbant újabb botrányra, kijelentette, hogy hivatali elődjére, Petro Porosenko volt ukrán elnökre még "ítélet vár" azért, ahogyan az országot irányította. Igyekezett ugyanakkor leszögezni, hogy az ítélkezés a bíróságok hatásköre. Előző nap Andrij Derkacs Moszkva-barát parlamenti képviselő egy online sajtótájékoztatón bejelentette, hogy birtokába kerültek olyan hangfelvételek, amelyeken az állítások szerint Porosenko és Joe Biden volt amerikai alelnök, a Demokrata Párt várható elnökjelöltje hangja hallható. A felvételek pedig szerinte arról tanúskodnak, hogy Biden 2015-ben és 2016-ban több ízben beavatkozott az ukrán belpolitikába, befolyást gyakorolva Porosenkóra. Az exelnök pártja közleményben Moszkva-barát provokációnak nevezte a kiszivárogtatást, viszont a főügyészség szerdán bejelentette, hogy eljárást indítanak Porosenko ellen hazaárulás gyanújával.

Kérdésre válaszolva közölte: egy elnöki ciklus alatt már bizonyosan nem képes minden ígéretét végrehajtani, ezért gondolkodik azon, hogy
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 13:47
A múlt emlékei . . .
Mint minden ember , jó magam is sokszor el - el járok gondolatba
a szülői házhoz . Megadatik néha , hogy valóságba is eljutok pár
percre , óvatosan lépdelve a lakatra zárt kicsi kerti ajtó felé , s
szinte hallom drága jó anyám hangját - " megyek , már megyek - "
Olyan jó is volt ebben a házban élni , együtt nevettünk , kapáltunk ,
szedtük a szép virágokat az ebédhez terített asztalhoz , az illatuk
bejárta az egész ház zegzugát . Öröm lengte be a kertet , a teraszt ,
a padlástól , a pincéig minden , minden a kedvünket szolgálta .
Még a szomorú pillanatokat , is alázattal , méltósággal tudtuk viselni ,
úgymond , anyám vigasztaló , kedves szavai gyógyírt nyújtottak
számunkra . Közben évtizedek teltek el , már felnőttek gyermekeim is ,
kirepültek ők is a fészekből , és megajándékoztak tündéri kicsi
unokákkal . Anyám tekintetét érzem , amint letekint rám az égi örök
mezőkről , sokat beszélgettek vele , szinte érzem , ha nem is fizikálisan
bedmarika47, 2020. május 19. kedd, 11:19
Koronavírus - Rjabkov: tárgyalások folynak amerikai lélegeztetőgépek Oroszországba szállításáról
indult és felfüggesztették a gépek forgalmazását, a tengerentúlra eljuttatott példányok pedig amerikai szövetségi katasztrófa-elhárítás (FEMA) raktárába kerültek. Hétfőn lecserélték a gépet gyártó Uralszkij Priborosztroityelnij Zavod (UPZ) ügyvezető vezérigazgatóját.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Washinton Examiner című lapnak vasárnap kijelentette, hogy "úton van" Oroszországba egy 200, Kaliforniában gyártott lélegeztetőgépből és tesztrendszerekből álló amerikai segélyszállítmány. Az Amerika Hangja szerint az első 50 darabot szerdán, a többi 150-et pedig jövő kedden szállítják le Moszkvába.

Rjakbov egyébként hétfői előadása során azt mondta, hogy az Egyesült Államok, röviddel az ázsiai és csendes-óceáni térség után, Európába is közepes és rövid hatótávolságú rakétákat telepíthet. Nehezményezte, hogy Washington nem jelentett be moratóriumot az ilyen fegyverek európai állomásoztatásával kapcsolatban úgy, mint Moszkva.

Úgy vélekedett, hogy Washington a Peking között felerősödött
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 19:42
Erdő Péter bíboros, prímás írása Szent II. János
Erdő Péter bíboros, prímás írását olvashatják Szent II. János Pál pápa születésének centenáriumán.
....................
Amikor I. János Pál halála után a megdöbbenés heteit követő konklávé az 58 éves krakkói érseket választotta meg Szent Péter utódául, mindenki érezte, hogy történelmi jelentőségű eseménynek lehettünk a tanúi. A beköszöntő beszéd, a névválasztás, amelyet később részletesen, szinte hivatalosan meg is indokolt, az első ünnepélyes pápai szentmise, amelynek prédikációjában felhangzott a híres mondat: ,,Ne féljetek!" - mindez egy új korszak kezdetét jelezte. De hogy milyen lesz ez az új korszak, arról mindenki szeretett volna minél hamarabb tájékozódni. Először is megteltek a könyvesboltok kirakatai azzal a kötetével, amely az 1976-ban, a Vatikánban tartott elmélkedéseit tartalmazta. Az ellentmondás jele volt a címe. Az új pápa minden megnyilatkozásából sugárzott, hogy gondolkodásának és
maroka, 2020. május 18. hétfő, 08:22
Immunrendszerünk erősítése
sok más is szerepet játszik abban, hogy mennyire tudja felvenni a harcot az immunrendszer a betegségekkel szemben.

A hangulat, pontosabban a rendszeres nevetés is segít megerősíteni az immunrendszert. Ha általában jó a kedvünk, úgy az immunrendszer is hatékonyabban képes megakadályozni, hogy a vírusok, gombák és baktériumok kárt tegyenek a szervezetünkben, azaz betegségeket okozzanak.

Kutatások igazolják, hogy még az éneklés is segíthet az immunrendszer megerősítésében. Ha nincs jó hangja, akkor is énekeljen, amennyit csak tud, hiszen ezzel az immunrendszerének tesz jót.

Egyes zsírok nélkülözhetetlenek a sejtek építésében és a prosztaglandinok - azaz hormonszerű vegyületek - termelésében, amelyeknek kitüntetett szerepük van az immunrendszer szabályozásában és abban, hogy megfelelő választ tudjonak adni a fertőzésekre. Legfőképpen a telítetlen zsírok lehetnek a segítségünkre. Lehetőség szerint kerülje a hidrogénezett transzzsírok fogyasztását, ugyanis ezek
pacsakute, 2020. május 06. szerda, 23:59
Evora Cesaria
Pethes Mária - Korosztályok közötti híd - Evora Cesaria művészetéről szóló írása:

"A zene híd. Összeköti az embereket valami feljebbvalóval, a zene kimondja azt, ami kimondhatatlan." Emily Murdoch

Szeretem búsan búgó, barna hangját. Szeretem a természetességét, s hogy szinte mindegyik dalában szerepel a szív szó. Hálás vagyok, Jose da Silva zenei producernek és lemezkiadónak, hogy egy 1985-ben Lisszabonban rendezett koncerten felfedezte és Párizsba hívta lemezfelvételre. Ekkor megnyíltak előtte a világ összes koncerttermei. Sorra jelentek meg albumai. Sikerei elismeréseként 2004-ben Grammy-díjat kapott.
Dala lírai hangvételűek. Életöröm, fájdalom, melankólia és elveszett szerelem keveredik bennük. Hallgatom, amikor szomorú vagyok, hogy visszatérítsen az élet szépségeihez. Hallgatom, amikor túlcsordul szívemben a boldogság, a szerelem, hogy eszembe juttassa, minden
liliana01, 2020. április 20. hétfő, 17:33
1/550
Képek, videók
91236382_large_cv_pion uy_
kondacsistvanne
2012. december 06. csütörtök, 21:52
A Pioneer-10 űrszonda 197
vargaspace
2012. november 18. vasárnap, 18:53
pionus.gif
szicu
2011. július 16. szombat, 17:51
pion-4029--05--f.jpg
durcimarcika
2010. január 22. péntek, 21:33
pioneer.gif
magnes68
2010. január 12. kedd, 15:10
pioner_00.jpg
iga
2009. október 18. vasárnap, 19:36
Pioneer.jpg
verizoli
2009. július 10. péntek, 17:00
Pioneer 001.jpg
verizoli
2009. július 10. péntek, 16:59
Pioneer 002.jpg
verizoli
2009. július 10. péntek, 16:59
Pioneer 003.jpg
verizoli
2009. július 10. péntek, 16:58
Pioneer 004.jpg
verizoli
2009. július 10. péntek, 16:58
Pioneer 005.jpg
verizoli
2009. július 10. péntek, 16:58
igazi áldás.jpg
liliana01
2020. május 25. hétfő, 12:30
MáraiAz igazi.jpg
liliana01
2020. február 23. vasárnap, 10:54
igazi szekéren0710.jpg
maroka
2019. július 11. csütörtök, 10:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.