Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 07:02 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 7. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
Jobbik: jogállamban keresnek-e többet az ügyészek a bíráknál?

A jobbikos Gyüre Csaba arról érdeklődött, jogállamban keresnek-e többet az ügyészek a bíráknál. Azt hangsúlyozta: a jogállam egyik alappillére a bírói függetlenség, aminek egyik fő eleme az átlátható és tisztességes illetmény.

Arról beszélt: a tavaly őszi ügyészi illetményemeléssel a vádhatóságnál dolgozók ötödével keresnek többet, mint az azonos szolgálati idővel és beosztással rendelkező bírák.

Völner Pál, az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára azt közölte: több európai országban is eltér a két testület bérezése, hozzátéve, hogy a bíráknak hivatásuk felelősségéhez, méltóságához illő bért kívánnak biztosítani, a korábban beígért emelés pedig nem kérdéses.

Az interpelláló nem fogadta el a választ, a parlament 111 igen, 39 nem és egy tartózkodás mellett megszavazta.

Jobbik: meg lehet élni a minimálbérből?

Jakab Péter (Jobbik) a miniszterelnökhöz fordulva egy külföldre kényszerült édesapa kérdését
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 18:32
Decemberben mutatják be a Fábián Juliról készült dokumentumfilmet
A Földrevaló című emlékező dalban a Konyha együttes zenei kíséretére Palya Bea, Wolf Kati, Tóth Vera, Mező Misi, Freddie, Jónás Vera, Mujahid Zoli, Micheller Myrtill, Bolba Éva, Urbán Orsi, Gereben Zita, Péterffy Lili, Heincz Gábor Biga, Molnár Emese, valamint Rúzsa Magdi, Lábas Viki és Schoblocher Barbara hangja hallható - közölte Szepesi Mátyás, a Konyha frontembere, a dal szerzője az MTI-vel.

Az énekes-dalszerző, Fábián Juli egykori zenésztársa és menedzsere kifejtette: a dal szövegéhez az ihletet Fábián Juli egyik gyerekkori levele adta, amelyet édesanyja osztott meg közösségi oldalán egy adománygyűjtő kampány során. "A levélben az áll, hogy elment, nem mondja meg hová, de ne izguljunk. Ez fájdalmas, de szép metaforája a mostani helyzetnek: Juli halála óta az az érzés van mindannyiunkban, hogy igazából elbújt, csak nem mondta meg, hogy hová".

Lévai Balázs Like A Child című dokumentumfilmjét szinte napra pontosan két évvel Fábián Juli halála után, december 15-én mutatják be, az alkotás az
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 14:02
Ferenczi György és a Rackák lemezbemutatója a Fonóban
"Másfél évvel ezelőtt ismét sikerült kijutnunk Nashville-be, velünk volt Pál István Szalonna is. Vele az amerikai lemezrögzítési technikákat ismertettük meg, Jim Oblonnal, Paul Simon zenekarának gitárosa pedig három kalotaszegi hajnaliban játszik" - mondta Ferenczi György énekes, szájharmonikás az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

Mint megjegyezte, Nashville az a város, ahol az akusztikus zenét a világon a legjobban rögzítik, a magyar népzenében pedig az akusztikus vonós muzsika a domináns. "Mi a woodstocki rock and rollból érkeztünk, onnan fedeztük fel saját kultúránkat, hiszen én is csak húszéves koromban voltam először táncházban. Jimi Hendrixtől érkezem és Kalotaszeg felé tartok".

Kitért arra, hogy Jim Oblon telecasteres gitárost a nashville-i hangmérnök javasolta, szerencsére éppen ráért, és azonnal "levette" az elsőre nagyon nehéz kalotaszegi harmóniameneteket. Fellépése a lemezbemutató koncerten az utolsó pillanatig kétséges, de biztosan velük lesz a Fonóban a nashville-i
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 11:11
Major Gabriella versei
hogy elmúlt a nyár. De sajnos elmúlt. Szomorúan veszem tudomásul, hogy nem csak az én időmben jött el az ősz. Újra kinézek az ablakon. Végre lassan pirkad. Nekikészülök reggeli sétámhoz. Szeretem a kora reggeli levegő ízét.
Felkelő nap sugarai sírva törik át a nyirkos levegő ködfüggönyét. Lábaimban úgy oldódik a feszültség, mint őszi reggelben a pára. A nap langyos melege már érződik. Testem, lelkem melegíti. Leülök a park egyetlen padjára. Egyedül vagyok. Magányomat feloldja az ébredező madarak hangja. A fecskék már elrepültek. Nem olyan rég még vígan csiviteltek fejem fölött. Mára már üresen áll fészkük. Most varjak károgása jelzi a közeledő telet. Kabátomat összehúzom magamon. Gallérját felhajtom. A nap már jóval a horizont fölött jár. Szemben a templom órája kondít egy rövidet, s válaszul tornyán csillan a nap aranysárga fénye. Platánok ágai hajlongnak felettem. Levelei aranyló sárgán integetnek a szélnek, mintha azt kiáltaná mind: ,,Itt vagyok! Engem is vigyél el te szél. Én is úgy szeretnék
menusgabor, 2019. november 10. vasárnap, 22:00
Háromszoros Grammy-díjas énekes, Cécile McLorin Salvant a Müpában
Cécile McLorin Salvant 2010-ben megnyerte a Thelonious Monk Jazzversenyt, albumai azóta mind a közönség, mind a szakma körében egyöntetűen kedvező fogadtatásra találtak - közölte a Müpa az MTI-vel.

Az énekesnőt gyermekkora óta körülvette a zene, a művészet és a pezsdítő kulturális közeg: édesapja haiti származású, édesanyja Tunéziában született, de francia, guadeloupe-i és amerikai gyökerekkel rendelkezett. Négyéves korában már zongoraleckéket vett, nyolcévesen pedig klasszikus zenét és éneklést tanult, majd tizennyolc évesen felvételt nyert a dél-franciaországi Darius Milhaud Konzervatóriumba, ahol a szaxofonos Jean-François Bonnel hatására került intimebb kapcsolatba a dzsessz műfajával. Hangjától és előadásmódjától el voltak ragadtatva a kritikusok, a The New York Times egyenesen Billie Holiday, Sarah Vaughan és Ella Fitzgerald utódjának kiáltotta ki.

2013-ban jelent meg első saját albuma, a WomanChild, amely rögtön Grammy-jelölést hozott. A két év múlva, 2015-ben kiadott For One to Love
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 09:51
Katerina Forest versei
szomorúságot.Hazaértem

Öreg kezed, anyám, tedd a kezembe,
hadd simogassam még egyszer meg.
Ülök melletted, nem beszélünk, csak
hallgatunk együtt egy régi zenét.
Szívemben bomlik lassan a fájdalom.
Hazaértem, már itt vagyok veled.

Messzire mentem, távoli vidéken
sok évig éltem, nélküled, anyám.
De minden nap gondoltam rád.
Higgy nekem, látod, hazaértem,
itt vagyok veled, fogom a kezed,
veled maradok, sose hagylak el.

Ma megkondult a harang, érces
hangja zengett a falu felett.
Fehér csipkében, selyempárnán
nyugszik a fejed.
Kezed imára kulcsoltad szíved
felett. Öreg arcod szépségére
csúszik a halotti lepel.

Már tudom, csak ezért éltél
nap nap után,
csak ezért sírtál sok éjszakán,
hogy hazatérjek.
Ezért volt minden szavad esdeklő,
hogy egy nap még megfoghasd a kezem,
érezzem, mennyire szeretsz.
Hogy tudjam meg az
menusgabor, 2019. november 04. hétfő, 20:30
Aretha Franklin kultikus templomi koncertjének filmje a mozikban
Aretha Fanklin tizennyolcszoros Grammy-díjas énekesnő, a soul zene királynője tavaly augusztusban hunyt el hasnyálmirigyrákban. 1972-ben éppen pályája csúcsán volt, nem kevesebb mint tizennyolc stúdió- és három koncertalbummal a háta mögött, holott még csak 29 éves volt. De folyamatosan új kihívásokra vágyott és elhatározta, hogy rögzít egy gospelkoncertet a Los Angeles-i New Temple Baptist Mission templomban.

1972. január 13-án és 14-én két esti programot vettek fel élőben képben és hangban egyaránt. A néhány száz fős, szinte kizárólag afroamerikaiakból álló közönség előtt Aretha Franklin saját zenekara, a zongorán közreműködő James Cleveland tiszteletes, valamint a Southern California Community kórus társaságában adta elő erre az alkalomra válogatott műsorát. A felvétel hanganyaga Amazing Grace címmel dupla lemezen jelent meg 1972 nyarán, ez lett az énekes legnagyobb (kétmillió) példányban elkelt albuma, emellett minden idők legsikeresebb gospelkorongja.

A koncertfilm elkészítésére Sydney
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 15:21
Müller Péter: Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van
Müller Péter: Halottak napja nincs, csak Szeretet napja van

Közeleg Mindenszentek és közeleg a Halottak Napja. És közben hullanak a fákról a varázslatosan szép őszi levelek, kezd minden sötétté, komorrá válni. Egyedül az a mécses pislákol, amelyet halottainkra emlékezvén meggyújtunk ezekben a napokban.

És emlékezünk rájuk. Arra, milyen volt, amikor szerettünk úgy nevetett a születésnapján, arra, amikor unásig mesélte azt a történetet, amikor fiatal volt és meggondolatlanul bohó, arra, ahogyan szeretett elmerengeni. Emlékszel az ölelésére, emlékszel a hangjára, fel tudod idézni, sőt, szinte érzed az illatát. Idővel múlik a gyász és marad az emlékezés. De ez egy folyamat, ahogyan az is, hogy ezekben a napokban
lilagondolatok, 2019. október 29. kedd, 09:18
Farkas Éva versei
szavakat.
Egy pilleszárny simogatás,
Lebonthatja a falakat.


FÁSULTAN

Észrevétlen teltek el az évek,
Sötét hajadba ősz szál is vegyül,
Ritkán sétálsz, a lépted sietős,
S ha sétálsz néha, azt is egyedül.

Vágyaidat mélyen eltemetted,
Pedig ott belül vannak vágyaid,
Ha villannak színes álomképek,
Lecsendesíted belső hangjaid.

Függöny mögül nézel ki a fényre,
Félsz, a napsugár biztos elvakít,
A közönynek álarcát felöltve,
Nyugalmasan tengeted napjaid.

Fekszel az ágyon, nem akarsz semmit,
Mert a semmit el nem veszítheted,
Nem alszol, csak színleled az alvást,
Így nem lesz kérdés, nem lesz felelet.

Naponta húsodba vág a muszáj,
S mégsem emeled fel a szavadat,
Vezekelsz meg nem történt bűnökért,
S közben magad ítéled el
menusgabor, 2019. október 20. vasárnap, 22:00
Titanic Filmfesztivál - Izgalmas nemzetközi válogatást ígér az egyhetes mustra
Idén a megszokott tavaszi fesztivál őszre csúszott, és érezhetően szűkebb keretek között jelentkezik. "Vannak körülöttem segítők, csak kisebb a stáb, a válogatást viszont egyedül csináltam. Allan Sorensen, aki remek programokat állított össze az utóbbi években programigazgatóként, visszatért Koppenhágába, idén már nem vett részt az előkészítésben. A filmek nézését, kiválogatását korábban is nagyon szerettem, ez most ismét rám hárult" - számolt be róla Horváth György.

Hozzátette, hogy a program összeállításánál a fesztiválok és a partnerek nagyon készségesek voltak, mivel elutazni nem volt módja, elküldték számára a filmek megtekintő linkjeit. "Gyakorlatilag szinte a bemutatókkal egyidejűleg megnézhettem a filmeket. Így a válogatásban a legfrissebb filmek szerepelhetnek. Az Árva Brooklyn például öt hete volt a New York-i Filmfesztivál zárófilmje" - mesélte.

Az Urániában hétfőn hagyományosan Jim Jarmusch-filmmel, A holtak nem halnak meg című zombivígjátékkal nyílik meg a filmmustra. Horváth
velemenyezd, 2019. október 19. szombat, 12:11
1/547
Képek, videók
Gyüre 3
btomike
2010. január 14. csütörtök, 19:03
Gyureee
hubikaaa
2006. október 04. szerda, 10:29
Völner Eszter.JPG
farkas1945
2011. március 18. péntek, 13:20
jakab-l.jpg
katolikusokoldala
2018. június 07. csütörtök, 15:59
jakab név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:41
JAKAb_L.jpg
katolikusokoldala
2018. május 21. hétfő, 14:15
szentfülöp és jakab.jpg
maroka
2018. május 03. csütörtök, 14:30
jakab_gyorgy_milyen_sz ep_
menusgabor
2017. szeptember 14. csütörtök, 15:48
szentfülöp és jakab2.jpg
maroka
2017. május 03. szerda, 17:20
Innsbruck- Szent Jakab dó
pacsakute
2017. március 26. vasárnap, 20:06
jakab apostol.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:14
jakab névx.png
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 20:44
jakab névv.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 20:43
jakab név5.png
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 20:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.