Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 16:46 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lehet, hogy csak a legjobbak indulhatnak a London Marathonon
Brasher úgy fogalmazott, ez az egyik lehetséges forgatókönyv a tíz közül, amelyek "állandóan változnak".

A viadalt vasárnap rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt október 4-re halasztották.

Tavaly közel 43 ezer futó vett részt rajta, idén pedig a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge és az etióp Kenenisa Bekele párharcával harangozták be a szervezők.

"Reméljük, hogy októberben is eljönnek, de jelenleg nem tudjuk, mi fog történni" - idézte a BBC Brashert. "A versenyt teljességében kell néznünk, a 750 ezer várható nézővel, az orvosi ellátással, a jótékonysági eseményekkel. Körülbelül tízféle forgatókönyvünk van, és mindegyik egyfolytában változik."

A Tokió Marathont márciusban szinte üres utcákon rendezték csak a top futók részvételével. A London Marathont ugyancsak a világ hat nagy, 42,195 kilométeres versenye között tartják számon (a tokiói mellett a továbbiak: Boston, Berlin, Chicago és New York). Brasher azt mondta, kapcsolatban vannak a többi "major" viadal
velemenyezd, 2020. április 25. szombat, 16:12
Koronavírus - Az OTP-nek 26 milliárd forint veszteséget is okozhat a törlesztési moratórium
A bank rendkívüli tájékoztatójában felidézi, hogy Magyarországon fizetési moratórium lépett érvénybe a 2020. március 18-án fennálló szerződések alapján már folyósított hitel- és kölcsönszerződésből, illetve pénzügyi lízingszerződésből eredő tőke-, kamat-, és díjfizetési kötelezettségekre. A fizetési moratórium célja, hogy átmeneti segítséget nyújtson az adósoknak. A moratórium ugyanakkor nem jelent adósságelengedést, az adósok a moratórium után kötelesek megfizetni a halasztott részleteket. A fizetési moratórium 2020. december 31-éig tart, amit a kormány rendelettel meghosszabbíthat.

A törlesztési moratórium hatálya a lakossági és vállalati adósokra is kiterjed. A tőketartozást sem a fizetési moratórium ideje alatt, sem a fizetési moratórium lejártát követően nem lehet a fizetési moratórium ideje alatt nem teljesített kamat összegével megnövelni. A fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódott kamatot a hátralévő futamidőben esedékes törlesztőrészletekkel együtt, a fizetési moratórium lejártát
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 21:53
A román kormány a katonák, rendőrök és hírszerzők nyugdíjának módosítására készül
járandóságot, különleges nyugdíjukat pedig utólag már csak az infláció mértékében növelik, nem pedig minden, az illető ágazatot érintő béremelés alkalmával.

A román költségvetésből rohamosan növekvő összeget kell kifizetni a fegyveres szervezetek volt alkalmazottainak különleges nyugdíjaira, és ha nem módosítják a szabályozást, a mostani évi hatmilliárd lej (400 milliárd forint) két éven belül megduplázódhat - ecsetelte Dragnea. A módosításról a PSD elnöke - az újságírói kérdéseket elhárítva - nem akart részleteket közölni.

A döntést a kormány fogja meghozni, a parlamentet csak akkor hívják össze rendkívüli ülésszakra, ha ezt egy sürgősségi kormányrendelet megvitatása szükségessé teszi - magyarázta.

A bukaresti sajtó szerint máris komoly "vérveszteséget" okozott a különleges nyugdíjak lefaragásának híre: a jogosult rendőrök, katonák és hírszerzők tömegesen kérik nyugdíjazásukat amióta kiszivárgott, hogy szeptember közepétől a nyugállományba vonulók már a jelenleginél jóval kisebb nyugdíjat
velemenyezd, 2017. július 31. hétfő, 16:44
A román képviselőház is elfogadta a nyugdíjjárulék csökkentéséről szóló törvényt
A román képviselőház egyhangúlag szavazta meg a jogszabályt, amelyet múlt kedden a szenátus is elfogadott.

Victor Ponta román miniszterelnök a parlamenti szavazás előtt emlékeztetett, hogy a román statisztikai intézet szerdán mintegy 4 százalékos gazdasági növekedést közölt az első negyedévre a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A kormányfő örvendetesnek nevezte a költségvetés bevételeiről szóló első félévi kimutatást is, amelyről nem közölt részleteket, csak annyit mondott, hogy Románia teljesítette a nemzetközi hitelezőivel szembeni kötelezettségeit, így végrehajtható a járulékcsökkentés.

Ponta szerint ez az intézkedés még nagyobb bizalmat ad a Romániában közép- és hosszútávon beruházó vállalkozóknak, és új munkahelyeket teremt.

A törvény szerint a munkáltatóknak az eddigi 20,8 százalékos nyugdíjjárulék helyett 15,8 százalékot kell fizetniük az államkasszába alkalmazottaik bére után. A nehéz munkakörülmények között dolgozók után fizetendő két magasabb járulékkulcsokat is 5
velemenyezd, 2014. július 02. szerda, 17:17
Cseh kormányalakítás - Elutasította a közszolgálati törvény módosítását a Rusnok-kormány
Bohuslav Sobotka, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnöke, aki várhatóan kormányfő lesz, azonnal élesenbírálta a döntést, bár az a parlamentre nézve nem kötelező jellegű.

Milos Zeman államfő a jogszabály elfogadását első olvasatban feltételül szabta annak, hogy Andrej Babist az Igen (ANO) mozgalom elnökét pénzügyminiszterré nevezze ki. Babis, aki Bures fedőnéven benne van a volt kommunista Állambiztonsági Szolgálat (StB) együttműködőinek jegyzékében, a jelenleg hatályos szabályok szerint nem lehetne miniszter.

A módosított jogszabály ugyanakkor már nem követeli meg a kormány tagjaitól a tiszta átvilágítási bizonyítványt, amellyel Babisnak problémája van.

Rusnok a kormányülés utáni sajtóértekezleten azt mondta, hogy a szociáldemokrata műhelyből származó módosítás "lényegében elfogadhatatlan", s nagy a valószínűsége annak, hogy néhány ponton "az alkotmánnyal is ellentétben van".

"Nem tudom elfogadni a kormány véleményét, a törvénymódosítást nagyon gondosan készítettük elő. Bízom
velemenyezd, 2014. január 08. szerda, 20:55
szeretettel
innét, a Choue mögött, Gumières mellett! Az egész vidék fel van háborodva... Hallott már róla, kedves barátom?

- Egy árva szót se - válaszolt Muffat. - Hát Steiner birtokot vett a környéken!

Mikor Georges meghallotta, hogy miről beszél az anyja, hirtelen a csészébe dugta orrát, de azonnal felnézett, s a grófra bámult, annyira meglepte a válasza. Miért hazudik ez ilyen arcátlanul? A gróf észrevette a fiatalember mozdulatát, s bizalmatlanul pillantott rá. Hugonné folytatta a részleteket: la Mignotte-nak hívják azt a jószágot, fel kell menni a Choue mentén Gumières-ig, hol híd vezet át, ami jó két kilométernyi kerülő, különben kövek közt gázol az ember, s könnyen vízbe pottyanhat.

- S hogy hívják a színésznőt? - kérdezte a grófné.

- No, pedig megmondták a nevét is - mormogta a koros hölgy. - Georges, te is ott voltál ma reggel, mikor a kertész beszélt róla...

Georges úgy tett, mintha az emlékezetében kutatna. Muffat csak várt, s egy kiskanalat
sayuri, 2013. október 02. szerda, 12:37
A rezidensek újraindították a visszaszámlálást
milliárdot remélnek.

Papp Magor, az MRSZ elnöke akkor azt mondta: a bértárgyalások alapjához, hangulatjavító intézkedésekhez elegendő az egészségügyi államtitkár által megnevezett több tízmilliárd forintos forrás.

Egy héttel később az államtitkár ismét hivatalában fogadta az egyes szakmai szervezetek, érdekképviseletek és az egészségügyben dolgozó köztestületek képviselőit, hogy az egészségügyben dolgozók helyzetének javításáról tárgyaljanak. Erről a tárgyalásról hivatalosan nem közöltek részleteket. Úgy tudni, abban állapodtak meg, hogy az egészségügyi államtitkárság a következő, január végére tervezett egyeztetésre elkészíti a bértérképet, amely azt mutatja, hogy az egyes térségekben milyen mértékű bérrendezésre van szükség. Arról egyelőre nincs információ, hogy a felek mikor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.

Január 17-én, egy egészségügyi témájú szimpóziumon Papp Magor elmondta: az Élhető magyar egészségügyet! mozgalmuk keretében már 2512 felmondólevelet helyeztek ügyvédi letétbe. Bélteczki
velemenyezd, 2012. február 01. szerda, 11:42
Katasztrofális a magyarok egészségügyi állapota
Katasztrofális a magyarok egészségügyi állapota
[origo]:2012. 01. 15., 23:06|
10 komment
Címkék:egészségügy, British Medical Journal

Húszéves történetének legnagyobb válságával néz szembe a magyar egészségügy - állítja egy cikk, amely a British Medical Journalban jelent meg. Néhány területet leszámítva a magyarok katasztrofális egészségügyi állapotban vannak, a kórházak leromlottak, folyamatosan zsugorodik a költségvetésük, egyenlőtlenségek és a hálapénz mérgezi a rendszert, az orvosok elvándorlása pedig megállíthatatlannak tűnik.

Bár a magyar egészségügyi rendszer problémái nem egyediek, azok nagysága mégis kiemeli őket a többi közül, a magyar egészségügyi szektor a kommunizmus bukása óta legnagyobb válságát éli - olvasható abban a cikkben, amelyet a tekintélyes brit orvosi szaklap, a British Medical Journal közölt még december 7-én. A szerzők: Gaál Péter, a Semmelweis Egyetem dékánja, és Szigeti Szabolcs, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának
horvathnemagdi, 2012. január 16. hétfő, 19:46
Hivatali visszaéléssel vádolnak egy adatokat kiszolgáltató siófoki rendőrt
rendőrkapitányságon dolgozik, ahol fegyelmi eljárás indult ellene, s az ügy lezárásáig felfüggesztették állásából.

A vád szerint a rendőr az egyik esetben úgy nyújtott segítséget videotékás barátjának, hogy lekérdezte egy személyi igazolvány adatait a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által működtetett rendszerből. Másik esetben nőismerőse kérte a segítségét, hogy kideríthesse, kinek a nevén van az az autó, amit részletekre vett, majd eladott, de a vevő nem fizette utána a részleteket, így a bank vissza akarta venni a gépkocsit. Egy somi illetőségű asszony azért fordult a rendőrhöz, hogy megtudja annak a fuvarosnak a rendszámát, aki a feltételezése szerint kevesebb fát szállított neki, mint amennyit kifizetett érte. A vádlott ebben az esetben egyik kollégája azonosítójával lépett be a hivatali adatbázisba úgy, hogy az esetről, illetve a lekérdezésről nem készített jelentést.

Az elsőrendű vádlott arról számolt be a bíróság előtt, hogy negyedik éve teljesít szolgálatot
velemenyezd, 2011. december 15. csütörtök, 15:59
szeretettel
szavait. A foglakozás végén István úgy intézte, hogy egyszerre induljon a lánnyal, és ahogy a lépcsőn mentek le mindenféle zagyvaságot összehordott, de látszott a lányt nem zavarja, végig nagyon kedvesen mosolygott, néha még válaszolt is. A kapun kiérve a fiú erőt vett bátorságán, szembe fordult a lánnyal.
-Ági! - Volna kedved találkozni velem holnap, vagy amikor neked jó? - Kérdezte István.
- Sajnos holnap már dolgom van, de pénteken nagyon szívesen. - Felelte a lány.
Megbeszélték a részleteket és telefonszámot is cseréltek. István boldogan érezte, hogy a lány szívesen veszi a közeledését, és örömmel randevúzik vele.

- Ki volt ez a lány? - Kérdezte anya, amikor a fia beült mellé a kocsiba.
- Egy tündér! - felelte István, és anya csak nézte a fia csillogó szemeit és nem akart hinni a szemének. Ez a fiú szerelmes, amit persze meg is tudott érteni látva a lányt, akivel az imént a fia beszélt.

István élvezte a tavaszi napsütést, a padon ülve Ágit várta. Lassan
sayuri, 2011. szeptember 02. péntek, 10:40
Vörös és fekete II./6 fejezet
hadnagyét.

"Istenem! Hát csak ennyi egy párbaj? - gondolta később. - Milyen jó, hogy megismertem a kocsist! Most szerencsétlen volnék, ha ezt a kávéházi sértést is le kellett volna nyelnem!" A szórakoztató beszélgetés egyetlen pillanatra sem szakadt meg a kocsiban. Julien úgy érezte, hogy a diplomataaffektáltság nem is olyan kellemetlen.

"Úgy látszik, az előkelő emberek beszélgetése nem feltétlenül unalmas! Ezek itt csúfolódnak az úrnapi körmeneten, merész, kényes történeteket mesélnek, s még a részleteket is kiszínezik! Csak a politikai tájékozottság hiányzik belőlük, de ezt a hiányt bőven pótolja kellemes modoruk és tökéletes stílusuk! - Julien szinte megszerette őket. - Milyen boldog lennék, ha gyakran találkoznánk!"

Alig váltak el, de Beauvoisis lovag sietve tudakozódott Julien felől: az eredmény nem volt éppen ragyogó.

Kíváncsi lett, hogy kivel is párbajozott, és nyugodtan meglátogathatja-e. Amit a fiatalemberről hallott, nem bátorította.

-
1vargaildyko, 2011. április 26. kedd, 12:18
Gajzágóék nyomultak le a ...
óvatosan elhúzta a kezét a homloka előtt, ebbe a nemzetközi jelzésbe sűrítette a véleményét.
Csomborék Gergő mellé óvakodtak. Csombor súgva kérdezte:
- Nem lesz semmi gikszer?
- Eddig minden a terv szerint megy - súgta vissza Gergő elégedetten.
Karikó kedvtelve nézegette apródruháját.
- Mintha rám öntötték volna! - mondta Jácint Vincének.
Kakula Zé fent állt a falon, s a lándzsára támaszkodva bóbiskolt. A rendező alapos ember volt, ami a részleteket illeti; újra meg újra megismételtette vele a bóbiskolást. Gajzágó leplezetlenül vigyorgott, de ez nem volt különösebben feltűnő, illett a ruhájához.

Gergő a gondolatait rendezgette még egyszer utoljára: ,,Két eset lehetséges. Vagy sikerül a szembesítés, vagy nem. Vagyis: vagy Jolán mostohaapja Kakula Zé, vagy nem az." Mind a két esetre megvolt a terve. Ha nem az Kakula Zé, akinek gyanítja, akkor nem történt semmi, marad Stefi néni véletlen megcsúszása. Majd visszaragasztják a
pa_macs, 2011. március 06. vasárnap, 23:00
1/2
Képek, videók
marathon (görög)
lacipecsenye
2012. december 27. csütörtök, 14:44
Indulhatnak
gaazgezabandi
2008. május 25. vasárnap, 09:51
0 Suzy - lehetséges ez.gi
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 13:06
Lehetséges rokonság
sanci81
2016. február 14. vasárnap, 11:48
Minden lehetséges....jpg
pacsakute
2016. január 30. szombat, 19:43
Minden lehetséges.jpg
pacsakute
2014. július 08. kedd, 20:03
Lehetséges-e.jpg
pacsakute
2014. július 02. szerda, 19:02
Lehetséges -e (Szepes Már
pacsakute
2013. március 09. szombat, 16:42
Lehetséges
anna4459
2013. január 03. csütörtök, 16:08
Minden lehetséges .....pn
pacsakute
2012. december 07. péntek, 07:31
Minden lehetséges.gif
pacsakute
2012. október 12. péntek, 10:51
Minden lehetséges annak a
basikele
2012. augusztus 29. szerda, 02:04
ÁLOMBAN MINDEN LEHETSÉGES
hegyesne
2011. március 15. kedd, 18:34
Címkék
sürgősségi kormányrendelet, homloka előtt, valószínűsége annak, Kakula Zé, nemzetközi jelzésbe, British Medical Journal, egészségügyi témájú, hivatali adatbázisba, kórházak leromlottak, Semmelweis Egyetem, parlamentet csak, héttel később, kormány véleményét, Tokió Marathont, román statisztikai, egyik lehetséges,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.