Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 10:14 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
2018. november 20., keddi Napiszöveg
az emberek olvasni kezdték,
és kérdéseket tettek fel:
,,Hol beszél Isten Szava
a tisztítótűzről, vagy a halottak
érdekében pénzért tartott misékről,
vagy a pápákról és bíborosokról?"
Az egyház ezt felháborítónak tartotta.
Hogy merészeli a köznép kérdőre
vonni a vallási vezetőket?
Az egyház visszavágott. Akik
elutasították valamelyik tanítást,
azokat elítélték eretnekség miatt.
Az egyház kimondta a halálos
ítéletet, az állam pedig végrehaj-
totta. Azt akarták, hogy az emberek
ne merjék olvasni a Bibliát, vagy
kérdőre vonni a papságot. Az eljárás
többnyire elérte a célját. De akadt
néhány bátor ember, aki nem hagyta,
hogy Nagy Babilon megfélemlítse.
Most, hogy megízlelték Isten
Szavának az igazságát,
még többet akartak tudni.
w16.11
charlotteani, 2018. november 27. kedd, 17:39
Jogerősen 11 év 8 hónapra ítélték a gödöllői gázolót
A vádbeli cselekmény 2016 nyarán történt. Az eljárás adatai szerint az elkövető, egy zenész, rendszeresen fogyasztott alkoholt, nyugtatókat, kábítószert, és a bűncselekmény idején is bódult állapotban volt. A férfi az esti órákban italért indult, amikor észrevette a hazatérő fiatal nőt, aki otthona előtt éppen kiszállt autójából, hogy a kaput kinyissa. Ekkor az elkövető beugrott a járó motorral álló kocsiba, és megpróbált kitolatni a vízelvezető árok hídjáról.

Amikor a tettes tolatni kezdett, a nő megpróbálta feltartóztatni, és belekapaszkodott a kocsiablakba, mire a férfi gázt adott, és nagy sebességgel az árokba hajtott. Az autó elsodorta és maga alá gyűrte a nőt, aki a helyszínen meghalt. A férfi elmenekült a tetthelyről, néhány órával később egy kocsmában fogták el a rendőrök.

Kedden a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta és jogerőre emelte a Gödöllői Járásbíróság február 13-án kihirdetett elsőfokú ítéletét, amelyben kimondta a vádlott bűnösségét jármű önkényes
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 15:59
Világháborús centenárium - Macron szerint "legitim" megemlékezni Pétain marsallról, a zsidó szervezetek tiltako
"Az egyetlen dolog, amit megjegyezhetünk Pétainről az az, hogy a francia nép nevében, a nemzet megvetésére ítéltetett az 1945 júliusi perében" - emlékeztetett közleményében Francis Kalifat, a CRIF elnöke.

"Anélkül, hogy tagadnánk, hogy az első világháborúban nagy katona volt, a Magas Törvényszék 1945 júliusban árulásért és az ellenséggelvaló kollaborálásért halálra és a nemzet megvetésére ítélte" - olvasható a közleményben, amely arra is emlékeztetett, hogy a marsallt az ítéletben katonai rangjaitól is megfosztották.

Emmanuel Macron jelenleg egyhetes körúton van az első világháború franciaországi emlékhelyein. Az észak-franciaországi Charleville-Meziere-ben szerdán az államfő egy kérdésre válaszolva legitimnek nevezte, hogy szombaton Párizsban az Invalidusoknál Pétain marsallra is emlékezni fognak egyetemben az első világháborúban a francia csapatot irányító hét másik marsallal.

Philippe Pétain az első világháborúban tábornok volt, és a fegyverszünetet követően kapta meg a marsalli
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 16:11
Elhagyja Pakisztánt Ászja Bibi
szabadlábra helyezte az asszonyt.
Ászja Bibi nyolc éve volt a ,,halálsoron". A vele történtekről és a felmentő ítéletről bővebben ITT olvashat.
Egy keményvonalas iszlamista párt hívei ,,Akasszák fel Ászját" transzparensekkel tüntettek, és blokkolták a főváros több pontját. A felhergelt tömeg két püspöki tisztviselőt meglincselt, és a felmentő ítéletet meghozó bírákat fenyegeti.
Az ügyben megszólaló miniszterelnök felszólította az iszlamistákat, hogy "ne éljenek vissza az állam türelmével".
Elhagyja Pakisztánt Ászja Bibi, akinek 2010-ben istenkáromlás miatt született halálos ítéletét szerdán a legfelsőbb bíróság eltörölte. A család ezt azután jelentette be, hogy radikális iszlamisták már második napja tüntetnek a szabadlábra helyezési ítélet ellen, a többi között útlezárásokkal és autógumik égetésével.
Ászja Bibi egyelőre még nem tért
maroka, 2018. november 01. csütörtök, 21:41
Angyalszó - Az Úr szolgálata - Aki első akar lenni
is gondolhatunk Júdás, az áruló apostol személyére. Ő az, aki anyagi haszonért cserébe az Úr utolsó vacsorája után elvezeti a katonákat az Olajfák-hegyére, ahol elfogják őt.
De gondolhatunk a főtanács tagjaira, a vallási vezetőkre, akik már jó ideje ellenfelet látnak Jézusban és keresik az alkalmat, hogyan okozhatnák vesztét. Ők azok, akik döntést hoznak arról, hogy Jézusnak, a sikeres vándortanítónak meg kell halnia, majd pedig a római helytartó, Pilátus elé viszik, hogy ő hozza meg a halálos ítéletet. Ha megmaradunk ennél az értelmezésnél, úgy tűnik, mintha csupán az emberi rosszindulat, harag és gyűlölet következményeként kellett volna Jézusnak
szenvednie és meghalnia. Ez azonban nem a teljes igazság, mert kizárja Isten megváltó szándékát. A kiszolgáltatás, az emberek kezére adás tehát Istenre is vonatkozik, aki azt akarja, hogy a Fiú
önként vállalja a szenvedést és a halált, és ez az áldozat hozza el az emberiség számára a megváltást, az Istennel való kiengesztelődést.
Halálának és
maroka, 2018. szeptember 23. vasárnap, 14:07
Élő szentmise közvetítés Évközi 25. vasárnap
Először is gondolhatunk Júdás, az áruló apostol személyére. Ő az, aki anyagi haszonért cserébe az Úr utolsó vacsorája után elvezeti a katonákat az Olajfák-hegyére, ahol elfogják őt. De gondolhatunk a főtanács tagjaira, a vallási vezetőkre, akik már jó ideje ellenfelet látnak Jézusban és keresik az alkalmat, hogyan okozhatnák vesztét. Ők azok, akik döntést hoznak arról, hogy Jézusnak, a sikeres vándortanítónak meg kell halnia, majd pedig a római helytartó, Pilátus elé viszik, hogy ő hozza meg a halálos ítéletet. Ha megmaradunk ennél az értelmezésnél, úgy tűnik, mintha csupán az emberi rosszindulat, harag és gyűlölet következményeként kellett volna Jézusnak szenvednie és meghalnia. Ez azonban nem a teljes igazság, mert kizárja Isten megváltó szándékát. A kiszolgáltatás, az emberek kezére adás tehát Istenre is vonatkozik, aki azt akarja, hogy a Fiú önként vállalja a szenvedést és a halált, és ez az áldozat hozza el az emberiség számára a megváltást, az Istennel való kiengesztelődést.
Halálának és
maroka, 2018. szeptember 23. vasárnap, 13:59
Nyolc és fél év börtönre ítéltek egy ittasan halálos balesetet okozó tolnai sofőrt
A táblabíróság tájékoztatása szerint ezzel helybenhagyták a Szekszárdi Törvényszék márciusi elsőfokú ítéletét, amely a vádlottat halált okozó testi sértés, rablás és halált okozó ittas járművezetés bűntettében mondta ki bűnösnek, és a börtönbüntetés kiszabása mellett hat évre eltiltotta a járművezetéstől.

A tényállás szerint a 22 éves, büntetett előéletű férfi 2015. október 5-én vezetői engedély nélkül ittasan és kábítószer hatása alatt, engedély nélkül elvitte édesapja autóját. Két utasával Szekszárdon és környékén több mint 60 kilométert tettek meg. Másnap reggel az autóval a megengedett sebességet túllépve, óránkénti 95-100 kilométeres sebességgel egy kanyarban kisodródtak és egy fának csapódtak.

Az egyik utas a kórházba szállítása közben meghalt, a másik nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a vádlott is súlyosan megsérült. A férfi vezetési képességét a vérében kimutatott alkoholszint és az általa elfogyasztott kábítószer is befolyásolta.

A közleményben kitértek arra: a
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:05
Hamis békesség
"Úgy gyógyítgatják népem sebeit, hogy könnyelműen azt mondogatják: 'Békesség, békesség', pedig nincs békesség!" (Jer 6,14)

Nagy baj származna abból, ha az orvos úgy próbálná meggyógyítani a beteget, hogy elhiteti vele, hogy nincs is semmi baja. A betegség időközben csak elhatalmasodna, és végül már gyógyíthatatlanná válna.
Ilyen veszélyes önáltatás ellen szól Jeremiás próféta is. A magát biztonságban érző nép vezetőivel együtt belemerült bűneibe, s nem vette észre Isten haragjának fenyegető ítéletét. Ha a bekövetkező veszedelmekre próbálta emlékeztetni a népet, gondtalanul és felelőtlenül a békességre hivatkoztak. Pedig ahol bűn van, ott már nincs békesség! Ahol bűn van, ott a hívő embereknek feltétlenül harcba kell szállniuk a bűn minden gonoszságával szemben.
A mi népünk életében sem lehet békesség addig, amíg cégéres bűnök terhelik a lelkiismeretét. De a te egyéni életedben sem lehet békesség addig, amíg meg nem harcoltad a hit harcát a bűneiddel szemben. Enélkül csak álbékesség lehet
kalmanpiroska, 2018. szeptember 08. szombat, 08:42
Teréz körúti robbantás - a vádlott felmentését kérte a védő
Jován László a tárgyaláson úgy fogalmazott, hogy nem állnak rendelkezésre olyan kétséget kizáró tények, amelyek bizonyítanák a fiatalember bűnösségét, ezért a vádlott nem ítélhető el.

Ugyanakkor kétségbe vonta az ügyészség minősítését is, miszerint a cselekmény több ember ellen elkövetett, előre kitervelt emberülési kísérlet. Szerinte a cselekmény csupán életveszélyt okozó testi sértés szándékaként értékelhető.

Az ügyvéd úgy vélekedett, hogy a nyomozás során a "gombhoz keresték a kabátot", vagyis nem vizsgáltak különböző verziókat, csak egy irányba folyt a nyomozás.

Nem volt szabályos a helyszín biztosítása, a bűnjelkezelés és a vádlotthoz köthető ingatlanban végzett házkutatás sem, a DNS-vizsgálat pedig nem alkalmas a bűnösség megállapítására.

Szerinte a robbanótesttel kapcsolatban több olyan szakértői vélemény született, amely ellentmond a természet törvényeinek, továbbá a vádlott szociopata és Asperger-szindrómában szenved, amelyek együttese büntetőjogi jelentőséggel
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 13:13
Hőség - Tömegével pusztulnak a halak a Rajna svájci szakaszán
tonna pért fogtak ki a Rajnából. A leginkább érintett terület a Rajna-vízesés és a Boden-tó közötti szakasz - írja a Swissinfo svájci hírportál.

A partvidéki kantonok hatóságai csak remélik, hogy a hőmérséklet nem éri el a 2003-as rekordot, amikor a pénzespér-populáció közel 90 százaléka elpusztult.

A 20 Celsius-fok feletti vízhőmérséklet stresszt jelent a pérek számára. 23 Celsius-fok felett egyenesen kritikussá válik a helyzet, a 25 Celsius-fok feletti víz pedig, főként tartósan, a halálos ítéletet jelenti a halak számára.

A Rajna vize néhány szakaszon 27,6 Celsius-fokos. Hogy elkerüljék a folyó élővilágának felesleges megzavarását, a Rajna-vízesés felé kiemelkedő fapallókat, amelyek alatt a halak védelemre lelhetnek, ideiglenesen lezárták a látogatók elől.

A svájci halászati szervezetek azzal vádolják a német halászokat, hogy gyakran fogásként tekintenek a bajban lévő halakra ahelyett, hogy a megmentésükben segédkeznének. A svájci fennsík számos kantonjában mentőmissziókat szerveznek.
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:16
Az Urantia könyv - 53. írás
rendelkeznek a lázadók vezetőinek sorsáról. A csillagrendszeri köröket addig nem állítják helyre, amíg Lucifer él. Egyébként ő jelenleg teljesen cselekvésképtelen.

53:9.7 A lázadás a Jerusemen véget ért. A bukott világokon akkor ér véget, amint az isteni Fiak megérkeznek. Úgy hisszük, hogy mindazok a lázadók, akik egyáltalán elfogadják a megbocsátást, már így is tettek. Várjuk azt a villanásszerű híradást, mely mindezen árulókat megfosztja a személyes létezéstől. Arra számítunk, hogy az uverszai ítéletet a végrehajtói híradásban jelentik be, mely ítélet ezen őrizetben tartott lázadók megsemmisítését foganatosítja. És akkor majd keresitek a helyüket, de nem fogjátok megtalálni. ,,És akik ismertek a világok közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!" És így mindezen hitvány áruló ,,olyan lesz, mintha nem lett volna". Mindegyikük az uverszai ítéletre vár.

53:9.8 De a szellemi sötétség hét börtönvilága a Sataniában már hosszú ideje komoly
eposz, 2018. június 24. vasárnap, 20:46
1/80
Képek, videók
A Biblia Isten szava
dandej
2018. szeptember 27. csütörtök, 14:24
Biblia Isten szava
sacimama
2015. július 23. csütörtök, 23:07
Isten szava kincs
sacimama
2015. július 14. kedd, 00:50
Isten szava és tette egy
sacimama
2014. november 02. vasárnap, 16:13
Biblia az élő Isten szava
sacimama
2014. május 09. péntek, 00:46
Igy éld Isten szavát
sacimama
2013. augusztus 17. szombat, 23:52
Isten szava
sacimama
2013. július 10. szerda, 01:41
Isten szava
maroka
2009. április 11. szombat, 19:27
Az isten szava
lewy-wright
2007. szeptember 26. szerda, 13:49
Babiloni fal, Irak
sanci81
2016. december 27. kedd, 17:15
Babiloni.png
sz719eszter
2016. május 24. kedd, 14:11
Babiloni fal
sanci81
2016. január 19. kedd, 16:06
babiloni cserép hajóval.j
kohlinka
2016. január 04. hétfő, 06:22
Babilonni bolcs...
borigit
2014. október 15. szerda, 14:03
Babilon látképe
taltos1
2014. március 11. kedd, 21:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.