Belépés
2020. május 29. péntek | 22. hét | 150. nap | 19:32 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa üzenete a hivatások 57. világnapjára
Apostol TV élőben közvetítette a szentmisét

Húsvét negyedik vasárnapja, idén május 3-a a hivatások világnapja. A Szentatya hagyományosan üzenetet intéz a papokhoz, szerzetesekhez és minden hívőhöz ezen a napon. Ferenc pápa a hivatások 57. világnapjára írt üzenetének témája: A hivatás szavai.
Tavaly augusztus 4-én, a szent ars-i plébános halálának 160. évfordulóján levelet intéztem a papokhoz, akik Isten népének szolgálatában életüket nap mint nap az Úrnak adják.
Ebből az alkalomból négy kulcsszót választottam - fájdalom, hála, bátorság és dicsőítés -, hogy köszönetet mondjak a papoknak és támogassam szolgálatukat. Úgy vélem, hogy ma, a megszentelt hivatások 57. világnapján ezeket a szavakat újra felidézhetjük és Isten egész népéhez intézhetjük abból az evangéliumi szakaszból kiindulva, amely Jézusnak és Péternek egy viharos éjszaka során a Tibériás taván átélt különleges tapasztalatát mondja el (vö. Mt 14,22-33).
A tömeg körében lelkesedést kiváltó kenyérszaporítás
maroka, 2020. május 03. vasárnap, 12:10
Ferenc pápa levele minden hívőhöz és Mária-imádságai
májusára
.................
Április 25-én, szombaton tették közzé a Szentatya minden hívőhöz intézett levelét, amely a Szűzanyának szentelt hónapban, májusban a rózsafüzér imádkozására buzdít. A pápa mindenkit arra hív, hogy egyénileg vagy közösségben - ahogy a járványügyi korlátozások engedik - imádkozzuk a rózsafüzért, melynek lezárásaként két imádságot is ajánl.
Kedves Fivéreim és Nővéreim! Immár közel van május, amikor Isten népe különleges erővel fejezi ki Szűz Mária iránti szeretetét és tiszteletét. Hagyományosan e hónapban otthon, a családban imádkozzuk a rózsafüzért. Ezt az otthoni jelleget, amelyre a világjárvány megszorításai kényszerítenek minket, lelki szempontból is meg kell becsülni.
Ezért azt javaslom mindenkinek, hogy újból fedezze fel a rózsafüzér-imádság szépségét otthon, május folyamán. Együtt is lehet imádkozni, vagy személyesen - döntsétek el az adott helyzet szerint,
maroka, 2020. április 26. vasárnap, 07:54
Békességgel teli áldott Húsvétot kívánok mindenkinek!
dén előszön mindenki másként kénytelen ünnepelni, emlékezni Jézus feltámadására, mint ahogy az megszokott volt életünkben. Ebben a vészterhes időben a nagy családi vidámság, rokonlátogatás, és a hagyományos locsolkodas helyett most szük családi körben töltjük a kereszténység egyik legnagyobb ünnepét. Most csak virtuálisan tudjuk meglocsolni, köszönteni ismerőseinket, rokonainkat, de azt tegyük ugyanolyan szeretettel, jóságggal és hittel, mint korábban. Mert az odafigyelés, a szeretet és tisztelet most még nagyobb erőt ad. Ne feledjék, Isten mindig velünk van!
Húsvét alkalmából kívánok mindenkinek meghitt, szép, ünnepet, abban bízva, hogy Krisztus Urunk feltámadása elhozza hazánk, Magyarország felemelkedését, újjászületését is, és újévi kívánságaink, fogadalmain alapján egy szebb és boldogabb, gazdagabb országot építhetünk saját magunk, családunk és felebarátaink boldogulására!
Minden ismerősömnek ,barátomnak és honfitársamnak egyaránt kívánok békés, boldog ünnepet!
Isten áldjon és
maroka, 2020. április 12. vasárnap, 20:30
Koronavírus - Maruzsa: az oktatási akciócsoport dolgozik az érettségik megszervezésén
A köznevelési államtitkár az ellenzéki pártoknak a témában csütörtökön elhangzott nyilatkozataira reagált.

Maruzsa Zoltán kiemelte: több forgatókönyv is készül, ezek között döntést hozni és a megfelelő ütemezést kiválasztani elsősorban a járványügyi helyzet alapján lehetséges.

Mivel még több mint egy hónap van hátra az érettségi hagyományos kezdési időpontjáig, a járványügyi kérdésekben azonban nem látnak előre egy hónapot, az érintettek türelmét kérik - mondta a köznevelési államtitkár.

Hangsúlyozta: mivel az érettségi követelmények nem változtak, a felkészülést folytatni kell.

Maruzsa Zoltán hozzátette: az ellenzéki pártoktól és a velük együttműködő médiától azt kérik, ne állítsák, hogy az érettségi megszervezése körül káosz van, egyelőre ugyanis semmiféle döntés nem született, csak az ő nyilatkozataik okoznak zavart és szítják a várakozással teli feszültséget.

"A kormány a kellő időben meg fogja hozni a szükséges döntéseket. Ez az idő még nem jött el, de azt ígérjük,
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:51
Koronavírus - Elhalasztják a dobó Európa Kupát
Az EAA szerdai tájékoztatása szerint a portugál egészségügyi hatóságok tanácsára döntöttek a leiriai viadal halasztásáról. Az új időpontról a szövetség végrehajtó bizottsága március 24-25-én Lausanne-ban tárgyal majd.

A dobó EK a fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes súlylökő, Márton Anita főversenye lett volna a téli szezonban azok után, hogy a kínai fedett pályás világbajnokságot a járvány miatt a jövő évre halasztották. A dobó EK-n hagyományosan több magyar atléta indul, tavaly a kalapácsvető Halász Bence második, Márton Anita a harmadik helyen végzett.
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 12:32
2020. március 29. órát egy órával előre...
Jön az óraátállítás és vele a gyökeres fordulat
............
2020. március 29. vasárnap hajnalban kettő órakor három órára kell előreállítani az órát - írja a Az óraátállítás egyszerre gyűlölt és hasznosnak tartott lépés, de hamarosan az Európai Unióban minden tagállam felhagy vele

Hagyományosan az előnyök között szokás emlegetni, hogy energiatakarékossági szempontból jobb, ha a munkaidő (a reggel 8 és este 7 óra közötti) időszaka alatt minél tovább van világos. A módszernek a világháborúk és a hetvenes évek olajválsága alatt kimutatható hatása volt, jelentősen csökkent az energiafelhasználás, azonban az azóta eltelt közel 50 évben teljesen megváltozott a fejlett világ embereinek életmódja. Nyáron a hosszabb ideig tartó világosság már nem vágja vissza a fogyasztást, többek között azért, mert egyre több elektromos eszközt használunk,
maroka, 2020. március 07. szombat, 07:42
Medves jóslata 02.02
2020 02.02 évben a medve nem látta meg az árnyékát, mert borús idő van és néha esik az eső - - Itt Gazdagréten.

24.hu hírek oldalán
...............
Jön a tavasz, legalábbis a miskolci medvék jóslata szerint - hangzott el az M1 Híradójában.
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark az elmúlt évekhez hasonlóan idén is medvecsalogatásra hívta az érdeklődőket.
Dorka és Borka, a két dán származású barnamedve 2012 óta él az állatkertben, azóta minden évben megjósolják az időjárást.
A néphagyomány szerint február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján a medve felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Ha meglátja az árnyékát a napsütésben, akkor visszacammog aludni, mert hosszú lesz még a tél. Borús időben viszont nincs árnyék, a medve sem ijed meg a saját árnyékától, és kint marad, jelezve: nyakunkon a tavasz.
Az M1
maroka, 2020. február 03. hétfő, 16:24
Tiltólistás ételek és italok ízületi gyulladásnál
ízületi gyulladásban szenvednek. Persze jobb lenne, ha mindenki korlátozná ezek bevitelét, de akik ízületi betegségben szenvednek, mindenképpen fontolják meg az étrendváltást, hiszen mind a telített zsír, mind a cukor elősegíti a gyulladás kialakulását és fellángolását.

A finomított szénhidrátok szintén megemelik a szervezetben a gyulladás szintjét, és ez teret ad a gyulladás kialakulásának, felerősödésének.

Az édességekről és süteményekről nem kell lemondani, mert ma már minden hagyományos süteménynek van egy egészséges alternatívája. Használjon nyírfacukrot, telítetlen zsírokat és gyümölcsöket a desszertek elkészítéséhez, így csökkentve a szervezetében a gyulladást. A gyulladás megszűnésével az ízületi gyulladás tünetei is megszűnhetnek.

Vannak olyan ételek, amelyek nátrium-glutamátot tartalmaznak, ami egy nagy stresszor a szervezet számára, ugyanis ez is kiválthat gyulladást és felerősítheti az ízületi gyulladásban szenvedő betegek fájdalmát.

Azok a növényi
pacsakute, 2020. január 21. kedd, 10:07
Harmónia......
valóságban is gyertyát gyújtani, meditálni, elmélyülni. A gyertyafény az élet fénye, a szív világossága. A gyertya viaszból vagy faggyúból készített világítóeszköz. A fény, a Nap életadó erejének kifejezője. A lankadatlan éberséget, a szellemi életet is szimbolizálja. Az élet bizonytalanságát is jelenti, mivel könnyen eloltható. A véges életet, az "ellobbanó lángot" is jelképezi. A téli napfordulókor gyertyát gyújtottak, hogy támogassák a fény harcát a homállyal szemben -ha a lapot éppen ekkor, vagy más, hagyományosan gyertyagyújtós napon kapod, hatása felerősödik!

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek egyenletes érzések, egyenrangú kapcsolat. Párkeresőknek tiszta, esetleg nem viszonzott, plátói szerelem esélye.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az élet dolgai nem állandóak, olyan dolgokért küzdesz, melynek egyszer vége szakad.
Ideje átgondolnod, hogy valóban érdemes-e áldozatot hozni bizonyos általad fontosnak tartott dolgokért, nem harcolsz -e értelmetlenül.
Üzeni,
agica2004, 2020. január 14. kedd, 16:04
Ursula Von der Leyen: az Európai Bizottság sikere Horvátország sikerétől függ
egy kihívásokkal teli világban jelmondatot választó horvát kormány négy fő témára építi soros EU-elnöki tisztségét. Az 50 oldalas dokumentumban Európa, amely fejlődik, Európa, amely összeköt, Európa, amely védelmez, valamint Egy befolyásos Európa cím alatt fejtették ki az elnöki program prioritásait.

A költségvetéssel kapcsolatban elmondta: a horvát EU-elnökség számára az EU 2021 és 2027 közötti keretköltségvetés kialakítása lesz a legfontosabb feladat.

"Meg kell találni az egyensúlyt a hagyományos politika (mezőgazdaság, vidékfejlesztés), a modernizáció és az új kihívások között, ami nem egyszerű feladat" - mondta Plenkovic.

Szavai szerint olyan kulcsfontosságú globális és külpolitikai témákról is tárgyaltak, amelyek iránt az EU elkötelezett. Megemlítette köztük, hogy Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője és Gordan Grlic Radman horvát külügyminiszter pénteken reggel elutazott Brüsszelbe, ahol rendkívüli ülést tart az Európai Unió külügyi tanácsa az iráni-amerikai
velemenyezd, 2020. január 10. péntek, 14:32
BUÉK 2020: közel hétszázan mártóztak meg a Balatonban
..........
Sokan voltak, akik január elsején bátran beszaladtak a vízbe.
Január 1-jén 14 órakor ágyúlövésre indult az immár hagyományos Újévi Csobbanás Szigligeten, amelyen több százan vettek részt, írta meg a veol. Az idei csobbanás volt a 10.. A jubileumi balatoni fürdésre Németországból, Svájcból és Ausztráliából is érkeztek. Az orvosi vizsgálat után mindenki elszántan vethette bele magát a téli Balatonba.
............
A start videón
maroka, 2020. január 02. csütörtök, 11:17
1/109
Képek, videók
a föld világnapja.gif
liliana01
2020. április 22. szerda, 07:12
Törődés világnapja
eva6
2019. február 11. hétfő, 17:02
idosek_vilagnapja_jpg_ 175
lilagondolatok
2018. október 01. hétfő, 08:39
Ápolók világnapja.jpg
pacsakute
2018. május 12. szombat, 12:49
Víz világnapja.jpg
pacsakute
2016. március 22. kedd, 18:07
Béke világnapja.jpg
marika_godone
2016. január 07. csütörtök, 06:35
a_zene_vilagnapja_cím. jpg
erzsikepuskas
2015. december 07. hétfő, 19:08
allatok-vilagnapja.jpg
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 10:52
allatok%20vilagnapja%2 02.
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 09:01
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Idősek világnapja
sacimama
2014. október 01. szerda, 20:19
apostol tv0414.png
maroka
2020. április 14. kedd, 08:46
apostol tv0412.png
maroka
2020. április 12. vasárnap, 17:00
apostol tv újév.jpg
maroka
2018. január 02. kedd, 13:11
apostol tv1225.jpg
maroka
2017. december 25. hétfő, 19:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.