Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 06:23 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Légutak tisztítására
óránként vegyünk be egy-egy teáskanálnyit.

2.Körte
A megfőzött, és meghámozott körte csökkenti a köhögést, és a lázat is. 500 ml vízbe tegyünk egy kisebb darabokra vágott körtét, majd főzzük 20 percen keresztül.

Fedjük le, hagyjuk állni 2 órán keresztül, szűrjük le, és négyóránként igyunk meg a levéből 100 ml-t. Ha kihűlt, a megfőtt körtéket, és elfogyaszthatjuk.

3.Banán, főtt hagyma
Szükségünk lesz 2 banánra, 1 kisebb hagymára, és 400 ml vízre. Tegyük oda a hagymát héjastól főni, és addig főzzük, míg a víz fele mennyiségére elpárolog.

Közben a banánokat zúzzuk péppé. Szűrjük le a hagyma levét, majd keverjük hozzá a banánhoz. Ezt a kellemes ízű keveréket a gyerekek imádni fogják, bármilyen orvosság ízét felülmúlja.

Érdemes elmentened ezeket a recepteket későbbre, ha újra lebetegednél, esetleg érzed hogy a tüdődnek szüksége lenne megint egy kiadós tisztításra.
Forrás:
pacsakute, 2020. május 18. hétfő, 12:55
Sült tarja római tálban
borsos steak)
bors ízlés szerint (őrölt)
fokhagymapor ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek mustár (ízlés szerint)
10 dkg zöldborsó
10 dkg csemegekukorica
2 db paradicsom
1 dl sör
1 ek napraforgó olaj

elkészítés

A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba, majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
A krumplit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. Rétegesen belehelyezzük a tálba, először a krumplit, amire sót és petrezselymet teszünk, és 1 ek étolajat. Erre következik a hagyma és a paradicsom, erre 1-2 marék borsó és kukorica, só és petrezselyem. Fokhagymagerezdeket ízés szerint rádobálunk.
A végén a húst helyezzük rá, amit fokhagymával megtűzdelünk. Meglocsoljuk kb. 1dl sörrel.
Rátesszük a római tál tetejét, és a HIDEG sütőbe betesszük.
Fokozatosan melegítjük a sütőt, és 6-os fokozaton (gáz) sütjük
klarika47, 2020. március 13. péntek, 06:29
Brokkolis krémsajt
Ez egy jó nagy adag lesz!

Krémsajt hozzávalók:
25 dkg mirelit vagy friss szár nélküli brokkoli puhára főzve
2 evőkanál olíva olaj
1/2 teáskanál só
kevés frissen őrölt bors és őrölt kömény (ízlés szerint)
1 gerezd tisztított, összenyomott fokhagyma
1/2 bögre aprított újhagyma
2 evőkanál tejföl
100 g natur krémsajt
Elkészítés:
A brokkolit kevés sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk.

A krémsajtot, a tejfölt, a brokkolit és a hagymát konyhagéppel krémesre dolgozzuk. Az olajjal és fűszerekkel tovább keverve ízesítjük.

Tipp:
Remek kevés chili paprikával felturbózva! Forrás: ripost
suzymama, 2019. december 29. vasárnap, 15:10
Csodálatos burgonya “fészkek” csirkével –
Azt hittem, hogy már minden burgonyás receptet kipróbáltam, de aztán rátaláltam erre!

Hozzávalók:
400 gramm burgonya
250 gramm csirkehús
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
70 gramm kemény sajt
Elkészítése:
Főzzük meg a burgonyát, majd készítsünk burgonyapürét. Adjuk hozzá a tojást, sót és lisztet.
A hagymát finomra vágjuk, megsütjük, hozzáadjuk a darált csirkét és fokhagymát, majd megsütjük.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg vajjal.
A burgonyából készítsünk “fészkeket".
A csirkehúsos tölteléket tegyük a közepébe, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
180 fokon 25-30 percet süssük.
Jó étvágyat!
suzymama, 2019. szeptember 26. csütörtök, 12:30
Miért együnk Levest,
Számtalan előnye van, ha levest eszünk! Kalóriát spórolhatunk vele, és akár nassolnivalónak is jó.
Egy tál meleg leves - ami tele van zöldségekkel, hússal, tésztával vagy bármi mással, amit szeretnénk - megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, és jól csillapítja az éhséget is.
Elűzi a megfázást. Egy kiadós csirkeleves gyógyír lehet a megfázásra, ami a tavaszi időjárásnak köszönhetően könnyen utolérhet bárkit. A meleg leves segít megőrizni az orrüreg nedvességét, megelőzi a kiszáradást, megnyugtatja a fájó torkot.

Kevesebb a kalória. Ha levessel indítunk, akkor összességében, az étkezést végeztével kevesebb kalóriát fogunk magunkhoz venni. A Penn State University kutatói szerint, akik alacsony kalóriatartalmú levessel indították az étkezést, azok összességében 20 százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztottak. Ennek oka, hogy telítődik a gyomrunk a folyadékkal. De okosan kell kiválasztani a levest, ideális esetben egy adag leves
lovaszmarika, 2019. augusztus 29. csütörtök, 08:29
Tojássaláta Eztfaldfel módra
Hozzávalók a tojássalátához:
- 8 db főtt tojás
- 2 db főtt burgonya kis kockákra vágva
- 1 kisebb fej lila hagymának a fele
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 kaliforniai paprika

Az öntet hozzávalói:
- 7-8 evőkanál majonéz
- 150 gramm natúr joghurt
- 1 kiskanál mustár
- 1-2 mokkáskanál citromlé
- só
- őrölt bors
- petrezselyem

Tojássaláta elkészítése:
A főtt tojásokat meghámozzuk, karikákra vágjuk, és beletesszük egy tálba. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, a kaliforniai paprikát, és a kígyóuborkát pedig apróra felkockázzuk, és a burgonyával együtt hozzáadjuk a tojásokhoz. Ezután elkészítjük az öntetet. A majonézt a joghurttal simára keverjük, sóval, borssal, mustárral, és citromlével ízesítjük, majd hozzákeverjük a petrezselymet is. Ezt ráöntjük a salátára, és óvatosan összeforgatjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, és aztán fogyaszthatjuk
suzymama, 2019. augusztus 26. hétfő, 14:09
Szűzpecsenye paradicsomos
hozzávalók /

2 adag
½ vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
75 g zsenge spenótlevél
2 ek apróra vágott friss rozmaring
400 g szűzpecsenye
6 szelet bacon
1 ek olaj

bors
cukor
1 ek sűrített paradicsom
200 ml passzírozott paradicsom
100 g főző tejszin

elkészítés
Hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, hagyjuk szűrőn lecsöpögni. A húst megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, majd 6 érmére vágjuk. A széleit körben rozmaringgal fűszerezzük, majd egy-egy bacon szelettel körbetekerjük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst körben megpirítjuk, majd közepes hőmérsékleten 6-7 percig sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, majd kivesszük.
A hagymát és a fokhagymát a forró pecsenyezsírban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, kb. 1 percet tovább
koszegimarika, 2019. augusztus 02. péntek, 20:03
Tejszínes-burgonyás sült sertéstarja
Egy pikáns és laktató ebéd, amihez már a köretet sem kell külön elkészíteni.
A tejszínes-burgonyás sült sertéstarja alapját a finom, fűszeres hús adja, amit
karamellizált vöröshagymával finoman fűszerezett burgonyával együtt egyszerűen
beteszünk a sütőbe és készre sütjük. A végeredmény puha, kellően szaftos és
fantasztikusan finom húsos fogás, ami már a köretet is tartalmazza. A tejszínnek
és a sütésnek köszönhetően a felső réteg burgonya kellően ropogós. Ha nagyon
meg szeretnénk bolondítani, akkor akár reszelt sajttal is megszórhatjuk az utolsó
pár percben.

Hozzávalók

Húsos alap:

4 szelet 1 cm vastag csont nélküli sertéstarja
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors, steak fűszerkeverék
3 db vöröshagyma
3 evő kanál olaj
2 kávés kanál kristálycukor

Burgonyához:

8 db közepes burgonya
1 kávés kanál édes pirospaprika
1 kávés kanál curry fűszerkeverék
ízlés szerint
klarika47, 2019. június 12. szerda, 10:55
A hagyma gyógyhatásairól
Baktériumellenes hatását már Pasteur is leírta, orosz tudósok 150 növény közül a fokhagymát és a vöröshagymát találták a legerősebb baktériumölőnek. A népi gyógyászatban előszeretettel használják hurutos állapotok, légúti betegségek esetén. "Reggel éhgyomorra egy kis fej vöröshagymát egyen meg, tisztítja a tüdőt" - ezt tartja a néphit.

Külsőleg alkalmazva

- A hagyma hatékony rovarcsípések, szemölcs, kelések, furunkulusok, égések és fülfájás ellen. A hagymát vágjuk fel, és egy-egy szeletet tegyünk a kezelendő felületre. Fülfájás esetén egy szelet hagymát ruhával erősítsünk a beteg fülre.

- Megfázás megelőzésére és kezelésére éjszakára tegyünk egy szelet hagymát egy kis tányéron az ágy mellé, és így az illóolajat be tudjuk lélegezni. Esetleg kis szövetzsákba csomagolt friss hagymadarabkákat is magunk mellé tehetünk a fejtámaszra.

-
pacsakute, 2019. május 20. hétfő, 22:17
Betyárleves... vagy pandúrgulyás?
2 kiskanál mustár,
2 evőkanál almaecet,
2 dl. főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt a habaráshoz,
2 tojás, liszt a galuskához,
igény szerint csípős paprika,
tejföl a tálaláshoz.


Így készül:

A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret. Almaecetet, és mustárt adunk hozzá, és az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát. Beletehetjük az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót, és a zöldbabot. Kóstoljuk! A hús, és a répa állapotát mérjük fel! Utána
suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:42
Zöldséges karfiolrizs
kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
diónyi friss gyömbér
fél csokor petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, de a belső, zsenge részt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra aprítjuk, ha van reszelős betétünk, akkor azzal még egyszerűbb, a karfiolt a sárgarépával ezen átküldjük.
A kápia paprikát kicsumázzuk, és apró kockára vágjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, hozzáreszeljük a gyömbért, az összes zöldséget hozzáadjuk, és időnként megkeverve 6-7 percig pároljuk-sütjük, nem sózzuk, mert akkor levet enged, és inkább fő, mint sül. Ha roppanós, de már nem nyers, akkor sózzuk, borsozzuk,meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, összeforgatjuk, és azon melegében
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 15:57
A zeller szára
könnyű elkészíteni és ízletes!

Hozzávalók 4 személyre:

1 répa
1 zellerszár
1 kis vöröshagyma
300 g puhára főzött krumpli
1 fokhagymagerezd
700 ml zöldségleves
1 burgonya
1 pohár tejföl
só, bors
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál vagdalt majoránna
majoránna levelek
Elkészítés

A répát és a zellert szeletekre vágjuk. A zsenge zellerszárat csak meg kell mosni, a vastagabbakat fel kell vágni darabokra. A hagymát és a krumplit kockákra vágjuk, és a szétnyomott fokhagymával együtt jól záródó edénybe tesszük főni a zöldséglevessel. A főtt burgonyát rátörjük, és közepesen erős tűzön kb. 20 percig pároljuk. Ezután tegyük bele a tejfölt, ízesítjük sóval és borssal, adjuk hozzá a fűszernövényeket és még egy percig főzzük. A kész levest majoránna levelekkel tálaljuk. Aki szereti, még zsemlekockákat tálalhat hozzá, amelyeket előtte egy kis vajban megpirított.

(Németből fordította: Koncz László)
lovaszmarika, 2019. február 01. péntek, 16:51
1/645
Képek, videók
Nyuszi tisztítása cicamód
pacsakute
2012. október 07. vasárnap, 13:22
ásványok tisztítása.jpg
sarkadykati
2012. szeptember 30. vasárnap, 02:41
Tetők tisztítása.jpg
samsira
2010. április 26. hétfő, 16:29
Edények tisztítása mosoga
bartokiovi
2010. március 05. péntek, 18:07
darabokra.jpg
dnemethk
2011. július 30. szombat, 23:24
darabokra.jpg
nanoka72
2011. január 18. kedd, 22:09
anigif-darabokra.gif
baratha
2010. szeptember 09. csütörtök, 15:56
darabokra tört szív
mandula1
2008. június 01. vasárnap, 15:47
darabokra törtél.jpg
agnia
2007. január 09. kedd, 09:18
Kőrték
eva6
2019. november 14. csütörtök, 12:11
Körték kosárban
eva6
2019. október 01. kedd, 12:07
Kislány körtékkel
eva6
2018. december 13. csütörtök, 16:07
Körték a fán
eva6
2018. november 28. szerda, 15:56
Körték
eva6
2018. november 25. vasárnap, 10:01
körték kosárban
eva6
2016. október 17. hétfő, 18:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.