Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:15 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Aratóleves
(kefir), 5 dkg vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk. A savanyú káposztát átmossuk, és kisebb szálakra aprítjuk.
A zöldségféléket - sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát - megtisztítjuk. A hagymákat kockákra, a gyökereket karikákra vágjuk.
Közben a bab mellé rakjuk a félbevágott paprikát, paradicsomot, savanyú káposztát és az átmosott árpagyöngyöt is. Ezekkel együtt fedő alatt puhítjuk tovább. Őrölt borssal és köménnyel ízesítjük.
A kaprot felaprítjuk. A megfőtt tarját kivesszük, főzőlevét a babhoz öntjük, majd a
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:39
Jénaiban sült sajtos-tejszínes csirkemellcsíkok
ízlés szerint
1 kk szerecsendió (őrölt)
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
2 ek vaj (vagy olívaolaj)

Ha füstölt sajtot reszelünk a tetejére, akkor még finomabb íze lesz, mert jobban érvényesül a benne lévő sonkadarabok füstölt íze is.
Párolt rizzsel és paradicsomsalátával tálaljuk.

elkészítés

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk, majd sózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat felkarikázzuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük (vagy késsel vastagabb darabokra szeleteljük).
Egy jénai tálat kivajazunk (vagy olívaolajjal kikenünk,) és ebbe halmozzuk a húscsíkok felét. Rátesszük a sonkadarabokat és a hagymakarikákat.
Erre újabb réteg csirkemell következik, aminek a tetejére kerül a sajt. Rászórjuk a szerecsendiót és a szárnyas fűszerkeveréket, majd ráöntjük a tejszínt. A végeredmény ezen a képen látható.
Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 60 percig
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 13:54
Majonézes burgonyasaláta főtt tojással
specialitása!

Én azt mondom, hogy az általam valaha elkészített és evett legeslegfinomabb majonézes krumplisaláta!!! :) El is teszem a kedvenceim közé!

Hozzávalók

10 db közepes vagy nagyobb krumpli
8 kemény főtt tojás
majonéz
tejföl
só, bors
lila hagyma
újhagyma
kevés mustár

Elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk.
A hagymákat karikára vágjuk, majd elkészítjük az öntetet: egy nagy pohár tejfölt és ízlés szerinti mennyiség majonézt, kevés mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tál aljára teszünk az öntetből, majd egy réteg krumplikarikát, tojást, lila- és újhagymát teszünk, lefedjük egy réteg öntettel, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. a végén a tetején krumpli legyen, tetejére az utolsó adag
horvathnemagdi, 2017. december 24. vasárnap, 17:19
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
Almakarikák

15 dkg liszt
4 kiskanál sütőpor
10 dkg tehéntúró
2 tojás
1 dl tej
1 ek cukor

2 nagyobb alma
2 ek liszt
2 ek almapálinka


Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. Az áttört túróval, a felvert tojásokkal, a tejjel, a cukorral és a csipetnyi sóval simára keverjük.

Akkor jó, ha olyan az állaga, mint a nagyon sűrű palacsintatésztának. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat felkarikázzuk és megöntözzük a pálinkával.
Ezután egyenként lisztbe, majd a túrós tésztába mártjuk és forró olajban arany-barnára sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.



Kecskeméti ropogós barack

50 dkg félérett sárgabarack
5 cl barackpálinka
1 db egész tojás
10 dkg szójaliszt
2 evőkanál méz
csipet só
a tálaláshoz: 1 evőkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem

Elkészítés:
A
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Zöldséges hús őzgerincben
csirkemell filé
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
10 dkg csemegekukorica
15 dkg sajt (fele füstölt is lehet)
5 db tojás
2 evőkanál finomliszt
200 g bacon (szeletelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint

elkészítés

A zöldségeket nem túl puhára megfőzzük, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
A kockára vágott csirkemellet egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá kis majorannát, petrezselyemzöldet.
Hozzátesszük a hagymákat, borsót, sárgarépát, reszelt sajtot, óvatosan, de egyenletesen összeforgatjuk, majd a tojásokat kevés liszttel felverjük, és ráöntjük a húsos-zöldséges keverékre.
2 őzgerinc formát kibélelünk baconnal, belöntjük a masszát, és ráhajtjuk a bacon végeit.
Kb. 50 percig sütjük.
Fogyasztható
bkisseva, 2016. január 13. szerda, 13:41
Majonézes burgonyasaláta főtt tojással
specialitása!

Én azt mondom, hogy az általam valaha elkészített és evett legeslegfinomabb majonézes krumplisaláta!!! :) El is teszem a kedvenceim közé!
Hozzávalók

10 db közepes vagy nagyobb krumpli
8 kemény főtt tojás
majonéz
tejföl
só, bors
lila hagyma
újhagyma
kevés mustár

Elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk.
A hagymákat karikára vágjuk, majd elkészítjük az öntetet: egy nagy pohár tejfölt és ízlés szerinti mennyiség majonézt, kevés mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tál aljára teszünk az öntetből, majd egy réteg krumplikarikát, tojást, lila- és újhagymát teszünk, lefedjük egy réteg öntettel, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. a végén a tetején krumpli legyen, tetejére az utolsó adag öntetet
horvathnemagdi, 2015. augusztus 20. csütörtök, 16:59
Tojásleves
posírozott tojáshoz:
2 db nagyobb hagyma
3-4 ek olaj
2-3 ek liszt
1 ek pirospaprika
fél db citrom leve
1 db babérlevél
fél db citrom felkarikázva
1,5 liter víz
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint egész bors
ízlés szerint só
ízlés szerint ételízesítő
2 dl tejföl
1 ek liszt
4 db tojás
2 ek ecet
2 csipet só
1 csipet kristálycukor

Elkészítés:
Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, babérlevéllel, citromlével. Csendesen gyöngyözve puhára főzzük a hagymákat - ez kb. 10-15 perc. Egy külön lábasban vizet forralunk, beletesszük a sót, cukrot, és az ecetet. Addig melegítjük, amíg a víz
janoselek, 2013. szeptember 26. csütörtök, 19:20
Az előételtől a desszertig - rizzsel
megmosott rizst hozzákeverjük és lassú forrással . 15-20 percig főzzük. A végén friss zölddel meghintetjük és tálaljuk.

Bácskai rizses hús

Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 4+2 kanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg közepes szemű rizs, 4-5 szál petrezselyem

Elkészítés:
A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk.

4 kanál olajat felforrósítunk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, és saját levében, fedő alatt 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, és az egészet további 20-25 percig pároljuk, azaz pörköltet készítünk.

A sütőt 200 ° (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A maradék 2
horvathnemagdi, 2013. március 01. péntek, 09:44
Finom falatok
hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 marék durvára vágott mandula
1 kávéskanál cukor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál majoránna
só, bors
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A padlizsánokat hámozatlanul hosszában kettévágjuk, mélyen bekockázzuk, fél órára erősen besózzuk, hogy a magok keserű levét kidobja (ha ezt kihagyod, kidobhatod az ételt). Közben a paradicsomkonzervet kinyitjuk, a paradicsomokat összedaraboljuk, majd a hagymákat felkarikázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk. Ha letelt a fél óra, a padlizsánokat leöblítjük, kinyomkodjuk, vágott felükkel lefelé alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt puhára sütjük. Közben egy serpenyőben az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majorannát, a fahéjat, a cukrot. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt tovább pároljuk (5-10 percig), majd hozzáadjuk a mandulát és a petrezselyem felét. Félretesszük.

A
piroska0101, 2013. január 25. péntek, 11:13
Zsani-féle paraszttarhonya recept
Hozzávalók:

50 dkg tarhonya
2 fej újhagyma
5 dkg szalonna
1 ízlés szerint savanyú káposzta
1 tk ételízesítő
1 kevés bors
1 kevés étolaj

Elkészítés:

Megtisztítjuk a hagymákat a külső héjuktól, majd megmossuk. Felkarikázzuk a fejét és a szárát is. Szeletelünk a szalonnából kb 5-6 szeletet, majd azt apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb lábasba tesszük a tarhonyát, öntünk alá egy kis olajat is, és megpirítjuk. Utána felöntjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje, teszünk egy kis sót a vízbe. És megfőzzük. Egy másik lábasba öntünk egy kis olajat, beletesszük a szalonnát, megpirítjuk, majd beletesszük a hagymát is és üvegesre pároljuk. A kész tarhonyát szűrőkanálba öntjük, majd rádobjuk a hagymás, szalonnás zsírra. Jól összemelegítjük, ételízesítővel és borssal megszórjuk és már kész is. Tálaláskor savanyú káposztát adunk hozzá. Jó étvágyat kívánok! : )
kovacs_zsoka, 2013. január 23. szerda, 22:55
Almás-hagymás pulykasült
alá egy ujjnyi vizet, lefedjük, és előmelegített sütőbe téve 1 órán át sütjük.

A hagymákat megpucoljuk, és nyolcadokra vágjuk.

Egy óra elteltével kihúzzuk a madarunkat a sütőből, kanalazunk rá egy kicsit a saját szaftjából,
és mellétesszük a felszeletelt hagymanyolcadokat.
Ha szükséges, egy pici vizet önthetünk alá, hogy a hagyma ne kapjon oda.

Lefedjük, és fél órára visszatoljuk a sütőbe.

Az almákat megmossuk, és cikkelyekre vágjuk, vagy felkarikázzuk.

Fél óra elteltével kihúzzuk a tepsit, locsolgatjuk kicsit a pulykát a lével,
és a hagymákra tesszük az almát.

Visszafedjük, és újabb fél órát sütjük az egészet.

Fél óra elteltével kivesszük a sütőből.
Akkor jó, ha a húsba könnyen beleszalad a villa, a hagyma és az alma pedig összeesett,
és összesült.
Ha ilyen állapotban van, akkor a pulykacomb tetejét lekenjük egy pici mézzel,
és 10 percre fedő nélkül visszatoljuk, hogy szépen
anitahajdu, 2012. december 13. csütörtök, 18:46
1/8
Képek, videók
aratóleves
snbela44
2014. február 27. csütörtök, 02:33
aratóleves.JPG
snbela44
2014. február 27. csütörtök, 02:29
békési aratóleves !
ibolya58
2009. május 23. szombat, 14:25
BABÓTHNÉ ILDI
1vargaildyko
2015. március 11. szerda, 11:28
Babót község.jpg
gigi55
2011. október 17. hétfő, 20:59
Babothne B Ildiko
koalaszem
2010. december 31. péntek, 10:11
Edényben szemlélő
sanci81
2017. május 28. vasárnap, 15:46
gyertya edényben.gif
taszat
2011. augusztus 02. kedd, 15:25
sárga edényben.jpg
panna56
2011. április 06. szerda, 18:06
rózsa edényben.jpg
durcimarcika
2011. január 19. szerda, 13:10
sárga rózsa edényben.jpg
durcimarcika
2010. június 12. szombat, 17:05
szakács-edényben.jpg
ujjozsef
2009. december 06. vasárnap, 13:32
Füstölt tarjás sajtosrúd
cziczo
2014. december 30. kedd, 19:04
füstölt tarjával töltött
paariza
2009. szeptember 14. hétfő, 10:27
főtt füstölt tarja hozzá
szabadostamas2
2007. augusztus 23. csütörtök, 06:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.