Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 20:50 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes pite Az alsó tésztához: 20× 30 cm-es tepsihez 35 dkg
tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kiskanál cukrot, aztán megvárjuk, amíg az élesztő felfut (a tej tetején vastag világosbarna hab képződik).

A lisztet egy tálba szitáljuk.
Elmorzsoljuk a vajjal. Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összegyúrjuk.
A tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát kinyújtjuk és bele tesszük a tepsibe.
Fél órát hagyjuk kelni,addig a tölteléket elkészítjük.
A meggyet egy lábasba öntjük,hozzá adjuk a cukrot,fahéjat.
2 dl meggy lével elkeverjük a pudingporokat.
Hozzá öntjük a meggyhez és addig kevergetjük,míg jól besűrűsödik.
Ezután kihűtjük.
A tepsiben várakozó tésztára tesszük.
Egyenletesen elsimítjuk.
A felső tészta készítés:
A tojás fehérjéket a cukorral,citromlével kemény habbá verjük.
A lisztet a dióval összekeverjük és a tojáshabhoz adjuk.
A diós habot a meggyre simítjuk és a darabos dióval megszórjuk.
A süteményt 200 fokra előmelegített sütőben a legalsó rácsra tesszük, és sütni
koszegimarika, 2020. június 18. csütörtök, 22:20
Orchidea szelet
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
2 kanál liszt
fél csomag sütőpor

A KRÉMHEZ
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kis doboz mascarpone
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej 1
narancs leve

A TEJSZÍNES KRÉMHEZ
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 kanál porcukor

TETEJÉRE 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd kis lángon pár pillanat alatt sűrűre főzzük. A margarint a mascarponéval és a narancs levével habosra keverjük, és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk. A krémnek teljesen ki kell hűlnie!
A tészta tetejére
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:21
Rizsfelfujt
elkészítés


A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, és csipetnyi sót hozzáadva.

Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat ( még használjuk, nem dobjuk ki ! ), a rizst egy nagy keverőtálba tesszük és kihűtjük.

Ezalatt elkészítjük a tojásos krémet.

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vajat, a kikapargatott vanília magokat, és jól kikeverjük.

Beletesszük a tejfölt, és ezzel is elkeverjük.

A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük.

A kihűlt rizshez hozzáöntjük a tojásos krémet, alaposan beledolgozzuk, majd beleforgatjuk óvatosan a habot.

Egy magasabb falú tepsit, vagy sütésálló edényt ( én teflon bevonatost használtam ) kikenünk vajjal, és belesimítjuk a rizst.

Előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarna tetejűre megsütjük.

Tálaláskor, ízlés szerint lekvárt
koszegimarika, 2019. február 27. szerda, 17:18
Mákos pudingos
porcukor ,
1 csipet só ,
1.6 dl tej ,
1.5 dl napraforgó olaj ,
1 csomag vaníliás cukor ,
13 dkg mák ,
20 dkg liszt (+ a szóráshoz a tepsibe),
1 csomag sütőpor
1 citromból nyert citromhéj .

A krémhez

1 csomag vaníliás pudingpor,
5 ek cukor (kristály) ,
4 dl tej
13 dkg margarin, (+ a kenéshez) .

A tetejéhez :

4 dkg csokoládé (reszelt).

Elkészítés.

A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük. A sárgáját elkeverjük
az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel. A lisztet a vaníliás
cukrot, a mákot, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citrom héját egy
tálban elkeverjük. A sárgás részt is belekeverjük a lisztesbe, majd a
felvert habot is óvatosan beleforgatjuk. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk,
kilisztezünk, és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben sütjük,
míg a tűpróbánál nem ragad a tészta. Amíg még sül a tészta,
megcsináljuk a krémet a
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:16
Fantasztikus FLORIDA torta
meg.

Hozzávalók
Tészta:
5 db tojás
5 kv. kanálvíz
150 g kristálycukor
200 g búzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
350 ml tej
100 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
50 g vaníliapuding
200 g vaj
Továbbá szükségünk lesz:
400 ml habtejszín
ízlés szerint cukor
2 db mandarinkonzerv


Elkészítés menete


A tészta alapját egy klasszikus piskótatészta képezi. A tojások fehérjéjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig dolgozzuk, míg fényes kemény habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy süteménylapáttal elkeverjük. Beleöntjük a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet egységes tésztává keverjük. A tésztát egy kör alakú tortaformába öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a korpusz elkészült és kihűlt, kettévágjuk (én két tortát készítettem).
A
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:18
Hólabda torta
csipet só
18 dkg cukor
1 vaníliás cukor

Vanília krémhez:

1 tasak(10 g zselatin)
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 vanília rúd
2,5 dl tej
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A bevonathoz:

10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
3-3 dkg fehér csokoládé olvasztva

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat ketté választjuk. A cukrot a fehérjéhez adjuk és kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, liszttel, keményítővel, sóval és a sütőporral. A sárgákat alaposan kikeverjük a vízzel. A fehérjéhez felváltva keverjük hozzá a lisztes keverékkel és eldolgozzuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A tojás sárgákból,a cukorból,a vanília rúdból kikapart pépből és a tejből gőz fölött sűrű krémet
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:45
Kókuszcsókos, vaniliakrémes csoda
liszt,
3 evőkanál kakaó,
6 evőkanál cukor,
1 teáskanál sütőpor,
egy csipet só.
Hozzávalók a kókuszos habcsókhoz:

4 tojásfehérje,
6 evőkanál cukor,
120 g kókuszreszelék.
Hozzávalók a krémhez:

4 tojás sárgája,
5 evőkanál cukor,
40 g étkezési keményítő,
300 ml tej,
vaníliaaroma,
200 g vaj,
1 ananász konzerv,
200 ml tejszín,
50 g fehér csoki a díszítéshez.
Elkészítése:

A lap elkészítése: keverjük össze kézi mixerrel egy tálban a tojásfehérjét a sóval, adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját, majd a lisztet, amelyben elkeverjük a sütőport és a kakaót. Amikor elkészült kanalazzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tepsi 28 x 38 cm átmérőjű legyen. Süssük 180 fokos sütőben 15 percet, majd rátesszük a kókuszos habot és még sütjük 10 - 15 percet.

Kókuszos habcsók készítése: a tojásfehérjét verjük fel jó keményre, adjuk hozzá a cukrot is és verjük tovább, majd adjuk hozzá a
eva6, 2018. november 16. péntek, 14:37
Mascarponés-gyümölcsös charlotte-torta
ek finomliszt
1/2 csomag sütőpor
4 ek lekvár vagy dzsem
A krémhez:
2,5 dl tejföl
25 dkg mascarpone
2,5 dl habtejszín
10 dkg cukor
30 dkg meggy
15 g zselatin
1 dl víz
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg meggy
3 db mandarin
4 db kivi


Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a tojásos masszába szitáljuk az 1 mokkáskanálnyi sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal óvatosan elkeverjük, majd vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába tesszük, és tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kivesszük a formából, és hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk.
A piskótatekercshez a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A liszthez 1 mk
vorosrozsa66, 2018. november 05. hétfő, 19:28
Almás, habos, reszelt sütemény – Nagyon hamar megsül,
Almás, habos, reszelt sütemény - Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc, és eszméletlen finom!



Mivel az almát dolgoztam fel, így almás sütire került a választás. Nagyon finom, omló,.elolvad a szájadban, ha bele harapsz.

Hozzávalók
1/2 kg rétesliszt,
25 dkg Rama,
15 dkg porcukor,
5 db tojás,
1 csg sütőpor (12 g).
A töltelékhez

1 kg reszelt alma,
fahéj,
citrom reszelt héja és leve,
cukor, vagy méz ízlés szerint.

Elkészítés
A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:17
ananászos krémes finomság
Ananászos krémes finomság

-Édesség sütés nélkül

Hozzávalók:

700 g ananászkonzerv
400 habtejszín
15 g zselatin
100 ml sűrített tej
1 csomag babapiskóta

Elkészítés:

Az ananászkonzerv levét öntsük le, mártsuk bele a babapiskótát. Egy 22 cm átmérőjű tortaforma aljába tegyük bele a babapiskótát. A forma oldalához tegyünk ananászkarikákat. A habot verjük fel, keverjük hozzá a sűrített tejet és a feloldott zselatint. Pár szelet ananászt tegyünk félre a díszítéshez, a többit szeleteljünk kockára és keverjük a habhoz. A krémet öntsük a tortaformába, a félretett ananásszal díszítsük. Tegyük legalább 3 órára a hűtőbe.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:41
balatoni habos mogyorós !
Mogyorós habtészta:
1 db 23 cm-es tortaformához
110 g törökmogyoró liszt
90 g cukor
170 g egész tojás
40 g tojásfehérje
25 g cukor
50 g pörkölt tört törökmogyoró
50 g mogyorósra pirított vaj
485 g nyers tészta + 50 g tört mogyoró / karika kisülve 480 g
Technológia: A vajat mogyorósra pirítjuk. A mogyoró lisztet, cukrot, egész tojást, kihabosítjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük. A mogyoró lisztes felvert alapból egy keveset kiveszünk, és a mogyorósra pirított vajjal elkeverjük. A maradék alapot a felvert fehérjével elkeverjük, hozzá adjuk a vajas részt, és karikába töltjük. Tört pörkölt mogyoróval megszórjuk.
Sütés: 180 fok 18-20 perc

Mogyorós streuzel alap
30 g vaj
32 g barna cukor
60 g törökmogyoró liszt
0,5 g Fleur de Sel (francia sóvirág, szükséges törni, ha nagyon nagy szemű)
Technológia: Keverőgépben vagy keverőtálban az összes alapanyagot összegyúrjuk, lehűtjük. Hűthetjük
ibolya58, 2018. augusztus 26. vasárnap, 12:50
Almás-habos reszelt sütemény
Almás-habos reszelt sütemény

Hozzávalók

A töltelékhez
1 kg reszelt alma
cukor, vagy méz ízlés szerint
citrom reszelt héja és leve
fahéj
A tésztához és a habhoz:
5 db tojás
15 dkg porcukor
1/2 kg rétesliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
25 dkg margarin



Elkészítés

A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal, majd kihűtjük a tölteléket.
A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:19
1/145
Képek, videók
tésztahal.png
dnemethk
2012. augusztus 30. csütörtök, 19:50
tésztahíd1.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
tésztahíd2.jpg
dnemethk
2011. június 22. szerda, 22:14
Kiskanál és a kiscica
pacsakute
2012. július 12. csütörtök, 12:29
cica kiskanál.png
zsima
2010. május 12. szerda, 09:46
Finom!(a kiskanál)
airam41
2008. március 15. szombat, 16:18
kiskanállal
farkaskitti
2007. január 09. kedd, 10:29
Lisztre 2 kiskanál sót
dorist
2006. november 24. péntek, 23:45
Élesztő
dandej
2019. május 02. csütörtök, 17:21
Élesztő
eva6
2019. február 12. kedd, 12:32
Élesztő
sanci81
2017. február 05. vasárnap, 19:14
Élesztő.jpg
pacsakute
2015. március 03. kedd, 06:01
eleszto_szorolap.jpg
menusgabor
2011. március 06. vasárnap, 12:24
élesztő1950.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:35
élesztős muffin
ibolya58
2010. február 07. vasárnap, 09:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.