Belépés
2019. január 21. hétfő | 4. hét | 21. nap | 06:42 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Áfonyás szelet lágy tejfölös krémmel
Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
20 g porcukor
200 grétesliszt
100 mltej
100 mlolaj
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Krém:
1 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálkristálycukor
800 mltejföl
Szükségünk lesz még:
áfonyalekvár
fagyasztott áfonya
2 csomagzselatinpor (2x9 g)

Elkészítés menete

A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a habbá vert tojásfehérjét, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, 160 fokon kb. 15 percig sütjük.
A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
A fagyasztott áfonyát edénybe tesszük, egy kevés vízzel felöntjük, néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a zselatinport (ügyeljünk
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:39
Nutellás torta sütés nélkül
tortaformát használtam.
A kakaós háztartási kekszet ledaráltam. Amikor már finom por állagú lett, hozzáadtam a csokiport, majd fokozatosan belecsorgattam az olvasztott vajat és a rostor baracklevet. A baracklé nincs kőbe vésve, más gyümölcs is lehet.
A tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az aljára kanalaztam a masszát, rányomtam, majd hűtőszekrénybe tettem.
A nutellát gőzfürdő felett felolvasztottam. Hozzáadtam a mascarponét, elkevertem, majd óvatosan beledolgoztam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
A világos krémhez a mascarpone sajtot a cukorral alaposan kikevertem, hozzáadtam a habfixálóval habbá vert habtejszínt.
A csokis réteghez (amit a tetejére hazsnáltam) a habtejszínt felmelegítettem, levettem a tűzről és hozzáadtam a csokoládét. Addig kevergettem, amíg a csokoládé fel nem oldódott.
A tortaformában lévő masszára rátettem a világos krémet. Elegyengettem, erre jött a nutellás krém, végül a tetejére kanalaztam a csokoládés habtejszínt. Az
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:35
Vizes piskóta
Hozzávalók:

18 dkg cukor
18 dkg liszt
4 tojás
8 kanál víz
1 mokkáskanálnyi sütőpor

Elkészítés ideje:

40 perc.
Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd
elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások
fehérjét verd kemény habbá, a sárgájákat keverd simára a cukorral, majd
add ezt a keményre vert habhoz. Ha ez megvan, kanalazd hozzájuk a vizet,
majd egy szitán keresztül szórd rájuk a lisztet és a sütőport.

Keverd az egészet egyneművé, majd bélelj ki egy tepsit vagy egy kapcsos
tortaformát, egyengesd el benne a masszát, és már mehet is a sütőbe.
Ha szép aranybarna, már kész is van, tűpróbával nem árt ellenőrizni.
klarika47, 2018. december 24. hétfő, 06:21
Hagymaleves sült-sajthabbal
vöröshagymát fél karikára, 3 db szikkadt zsemlét kockákra vágtam.
5 evőkanál olajon elkezdtem dinsztelni a hagymát, és amikor üvegessé vált hozzáadtam a zsemle kockákat is. Néhányszor átkavartam, felöntöttem 2,5 l marhahús lével (lehet zöldség vagy más húslé is, akár leveskockából készítve). Addig főztem, amíg a zsemle teljesen szét nem ázott benne. Sóval és fehérborssal ízesítettem.

Közben elkészítettem a sajthabot:
10 dkg trappista és 10 dkg füstölt sajtot reszeltem. 4 tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd óvatosan belekevertem a sajtokat.

Amikor a leves elkészült, átöntöttem egy tűzálló tálba és a sajthabot a tetejére halmoztam kanállal.
Forró sütőbe tettem és addig sütöttem, amíg a hab szép színt nem kapott.

Melegen tálaltam és frissen készült pirítós kenyeret kínáltam hozzá.

Gyorsan elkészül és az immunrendszerünk is hálás lesz érte, mi pedig egy csodás ízzel leszünk gazdagabbak! Ez a mennyiség 6-8 személy részére tökéletesen
suzymama, 2018. december 08. szombat, 13:38
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül


A fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül kiváló édesség az őszi napokra. Az alma és fahéj verhetetlen párost alakít, amit a tejszínes krém még jobbá tesz. A torta alapját piskóta és almás-pudingos krém képezi, de ha nincs elég időnk az előkészületekre, alma helyett almapürét is használhatunk. Az előkészítése tényleg nagyon egyszerű, az egyetlen hibája az, hogy elég sok időt kell a hűtőben pihennie, és ezt sajnos nem mindig egyszerű kivárni

Hozzávalók

500 g hámozott alma
300 ml almalé
1 csomag vanília ízű pudingpor
citromlé
ízlés szerint kristálycukor
1 csomag piskóta
200 g tejföl
10 g zselatinpor
1 csomag vaníliacukor
1 csomag fahéjas cukor
ízlés szerint kristálycukor
400 ml tej
250 ml habtejszín
tejszínhab díszítéshez

Elkészítés
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:25
Fantasztikus FLORIDA torta
meg.

Hozzávalók
Tészta:
5 db tojás
5 kv. kanálvíz
150 g kristálycukor
200 g búzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
350 ml tej
100 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
50 g vaníliapuding
200 g vaj
Továbbá szükségünk lesz:
400 ml habtejszín
ízlés szerint cukor
2 db mandarinkonzerv


Elkészítés menete


A tészta alapját egy klasszikus piskótatészta képezi. A tojások fehérjéjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig dolgozzuk, míg fényes kemény habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy süteménylapáttal elkeverjük. Beleöntjük a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet egységes tésztává keverjük. A tésztát egy kör alakú tortaformába öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a korpusz elkészült és kihűlt, kettévágjuk (én két tortát készítettem).
A
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:18
Kinder Maxi King torta
porcukor
1 tk vanília aroma

Hozzávalók a karamellszószhoz :

1 ek víz
3 ek cukor
2 ek vaj
2 ek tejszín

Hozzávalók a díszítéshez :

2 db kinder maxi king
250 g darált pörkölt sós mogyoró
60 g olvasztott csoki

Elkészítés :

Mivel rengetek különböző íz és állag keveredik ebben a tortában így a piskótánknak furán mondva muszáj szuper puhának lenni .
A tojásokat szokás szerint szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével együtt .
Ha már elkezdett habosodni akkor kanalanként hozzáadhatjuk a cukor 2/3 és kemény habbá verjük .
A tojássárgáját a maradék cukorral habosra verjük, ami azért egy hasznos lépés , mivel így a piskóta még lágyabb és levegősebb lesz .
Ha kemény habbá vertük a tojásfehérjét akkor fokozatosan adhatjuk is hozzá a tojássárgáját és még további 2 percig verjük .
A száraz hozzávalókat kimérjük valamint össze is keverjük őket .
Mielőtt hozzáadnánk a
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 18:35
15 db sütés nélküli desszert...
szeleteljük.

Emeletes élvezet
Sütemény formában is elkészíthető.
1. réteg: 30 dkg darált keksz, 6 dkg lágy margarin, 6 dkg porcukor kevés tej (~ 2 dl)
A hozzávalókat összegyúrjuk, linzertészta keménységű tésztát kell, hogy kapjunk. Egy tepsi (nálam most tortaforma) alját megszórjuk kevés darált keksszel, hogy a massza ne ragadjon bele.
réteg : 25 dkg túró, 10 dkg porcukor , 2 dl Hulala tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót keverjük össze a két fajta cukorral. A tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük hozzá a túrót, majd simítsuk a kekszre.
réteg : 2 csomag Aranka vaníliás krémpor (vagy bármilyen főzés nélküli pudingpor), 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A 2 csomag krémport a tejjel gépi habverővel verjük keményebb krémmé. Minél tovább verjük a habverővel, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt simítsuk a túrókrémre.
réteg : 2 dl Hulala tejszín, 5 dkg porcukor
A tejszín verjük fel a porcukorral, és kenjük a vaníliás krémre. Tetejére Dr. Oerker
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Meggyes,vaníliás krémes
RECEPT:

Egy közepes tepsit,kibéleltem sütőpapírral, megkentem nagyon vékonyan olajjal(így biztos,hogy szépen leválik majd a piskótáról),majd meghintettem 70 dg kimagozott,levétől lecsepegtetett meggyel.6 tojásnak a fehérjét kemény habbá vertem leheletnyi sóval,13 dg cukorral,majd bele forgattam finom mozdulatokkal a tojások sárgáját,2 evőkanál olajat,és 13 dg lisztet,amiben előzőleg elvegyítettem fél tasak sütőport és egy evőkanál kakaóport.Ezt a piskóta masszát ráöntöttem a meggyszemekre és megsütöttem.

Miután kissé hűlt a tészta,tálcára borítottam,lehúztam róla a sütőpapírt,így a meggyes rész került felülre.Lekentem vékonyan 3 evőkanál meggylekvárral(akar el is maradhat) és hagytam teljesen kihűlni.Közben elkészítettem a krémet:2 tasak vanília pudingot simára kevertem 6 dl tejjel,15 dg cukorral és állandó keverés mellett,sűrűre
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:15
Almás, habos, reszelt sütemény – Nagyon hamar megsül,
Almás, habos, reszelt sütemény - Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc, és eszméletlen finom!



Mivel az almát dolgoztam fel, így almás sütire került a választás. Nagyon finom, omló,.elolvad a szájadban, ha bele harapsz.

Hozzávalók
1/2 kg rétesliszt,
25 dkg Rama,
15 dkg porcukor,
5 db tojás,
1 csg sütőpor (12 g).
A töltelékhez

1 kg reszelt alma,
fahéj,
citrom reszelt héja és leve,
cukor, vagy méz ízlés szerint.

Elkészítés
A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket, a tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a Ramával habosra keverjük és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:17
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül


Hozzávalók

A tésztához:

20 dkg darált keksz,
50 dkg gesztenyepüré,
10 ml rumaroma,
5 dkg margarin,
0,5 dl tej.

A krémhez:

2 tasak vaníliás puding,
6 dl tej (en rizstejet használtam, ha valaki nem ihat tejet),
20 dkg margarin,
8 dkg cukor,
400 ml Hulala.
Elkészítés

A pudingot elkészítjük a tejjel majd hűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.

A kekszet összedolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal, rumaromával és a tejjel, majd a tortaformába nyomkodjuk (en 25 cm átmérőjű tortaformát használtam, de lehet egy kisebb tepsibe is csinálni).

Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.

Én reszelt gesztenyével és reszelt étcsokival megszórva tálaltam.
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:26
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül, ennél ellenállhatatlanabb finomságot nem kóstoltunk!



Hozzávalók

Tészta:

500 g gesztenyemassza,
250 g darált keksz,
50 g ,olvasztott vaj,
rumaroma (ízlés szerint),
50 ml tej.

A krémhez:

2 cs. vanília puding,
600 ml tej,
250 g vaj,
1 cs. Vaníliás cukor.

Elkészítés

A pudingot elkészítjük kicsit hűtjük majd hozzákeverjük a vajat.

A kekszet eldolgozzuk a többi hozzávalóval majd a sütőpapírral bélelt tortaformába (24cm) nyomkodjuk. Rásimítjuk a pudingos krémet majd a habbá vert tejszínt. Hűtőbe tesszük 1 órára!

Reszelt csokival megszórjuk.
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:47
1/219
Képek, videók
tejfölös, gombás csirkeme
kohlinka
2018. október 13. szombat, 11:38
Tejfölös kocka kivivel.JP
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 14:55
malnas-tejfolos-piskot a.j
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:58
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
fokhagymás-tejfölös ubork
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:09
tejfölös-cseresznyés pite
vorosrozsa66
2018. június 08. péntek, 16:13
Tejfölös-fokhagymás ubork
irmus
2018. június 02. szombat, 14:38
Tejfölös laskagomba pörkö
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:51
Csorba leves tejfölösen
irmus
2018. március 06. kedd, 16:02
Kivis tejszínes, tejfölös
vorosrozsa66
2018. február 07. szerda, 16:19
tejfölös babgulyás
soosistvan
2017. szeptember 19. kedd, 20:46
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
KÁVÉ CUKORRAL
jegesmedve21
2012. március 07. szerda, 15:08
Címkék
Fantasztikus FLORIDA, pudingot elkészítjük, citromlével együtt, olvasztott vajat, tortaformába nyomkodjuk, kisebb tepsibe, tejszínt verjük, hasznos lépés, egészet egyneművé, cukorral kemény, sütőporral elkevert, egyetlen hibája, citrom levével, baracklé nincs, habtejszínt felmelegítettem, habbá vert,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.