Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 10:47 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Miért a Reg-Enor?
pirospaprikát és a maradék fokhagymát. Sült krumplival összekeverve tálaljuk.

Különleges vagdalt
Hozzávalók: 50 dkg darált hús, 10-15 dkg kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 9 db tojás, só, bors, 1 marék töpörtyű.
Elkészítés: A fokhagymát, a hagymát, a vízbe áztatott kenyeret és a töpörtyűt ledaráljuk. Összedolgozzuk a hússal, egy egész tojással, ízesítjük sóval, borssal. 0,5 cm-es téglalappá formáljuk. 4-4 tojást felverünk, sózzuk és két külön lepényt sütünk belőle. Ráfektetjük a húsra és feltekerjük. Alufóliába csomagolva 170 fokon 45-50 percig sütjük. Kicsomagoljuk és visszatesszük pirulni. Céklás krumplipürével és fejes salátával tálaljuk.

Töltött csirkecomb kukoricás rizzsel
Hozzávalók: 2 nagy csirkecomb, 2 szelet kenyér vagy 2 db zsemle, 2 egész tojás, kevés hagyma, só, bors, majoránna, petrezselyem, rizs, kukorica, 1 nagy fej lila hagyma, citromlé, édesítőszer.
Elkészítés: Töltelék: a hagymát kevés zsíron megfuttatjuk, hozzáadjuk a vízben áztatott
horvathnemagdi, 2015. április 24. péntek, 07:57
A banánhéj jótékony hatása
fehérebbek lesznek.

A banánban akkor található a legtöbb cukor, mikor a banánhéj egészen megfeketedik.

2. Szemölcsök:
A banánhéj segít megszabadulni a szemölcsöktől és megakadályozza az újabbak kialakulását. Ehhez csak dörzsölje át banánhéjjal az érintett területet vagy kötözze egy éjszakára a héjat az érintett területre.

3. Egye meg:
A banánhéjat is el lehet fogyasztani, csak keressen néhány indiai receptet. Ezenkívül a csirkehúst is omlóssá teszi, ha a héjat a húsra helyezi.

4. Pattanások:
Minden nap 5 percig masszírozza át az arcát és a testét banánhéjjal, így megszabadulhat a pattanásoktól - az eredmény egy héten belül láthatóvá válik. A banánhéjat használja addig, míg a pattanások teljesen el nem tűnnek.

5. Ráncok:

A banánhéj hidratálja a bőrt. Adjon tojássárgáját egy összetört banánhéjhoz. A keveréket vigye fel az arcára, és hagyja fent 5 percig, majd mossa le.

6. Fájdalomcsökkentő:
A banánhéjat tegye
pacsakute, 2014. szeptember 30. kedd, 20:46
marokkói csirke
tört fokhagymagerezd,
2 evőkanál friss citromlé,
1 evőkanál (olíva-) olaj,
85 dkg kicsontozottcsirke felsőcomb,
1 / 4 liter csirkeleves (1 / 4 liter víz és 1/ 2 csirkeleveskocka),
25 dkg kuszkusz,
4 dkg vaj,
1 citrom reszelt héja,
3 dkg mazsola,
2 evőkanál meghámozott mandula.

A köményt, fahéjat, paprikát, koriandert, szegfűszeget, cayenne-i borsot, gyömbért, sáfrányt, sót és fokhagymát citromlével meg olajjal simára keverjük. A húsra kenve legalább öt percig pihentetjük. A combokat teflon-serpenyőben, mérsékelt lángon legalább 15-20 percig sütjük, hogy a hús megpuhuljon, a leve elpárologjon. Közben a levest (vagy kockából vízzel készült levet) felforraljuk, a kuszkuszt beleszórjuk, majd lefedve a tűzről lehúzzuk, és 5 percig állni hagyjuk, hogy a nedvességet magába szívja. Utána a szemeket villával szétbontjuk, majd a vajat belekeverjük. Citromhéjjal, mazsolával, mandulával ízesítjük és forró tálra halmozzuk. A húst felszeletelve a
ibolya58, 2014. augusztus 28. csütörtök, 15:51
x
legfinomabb.
#1404
2008. december 3. 19:03
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

1399: Ez a vadas marhasült. Én viszont nem sütöm.
1 kg fehér és sárgarépát felkarikázok, hozzáaprítok egy közepes zellert, felkarikázok 2 fej hagymát. felteszem főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Teszek még bele 2 babérlevelet, mokkáskanál egészborsot. 1 evőkanál 10%-os ecetet kevés tárkonyt, sót. Félpuhára főzöm és ráöntöm a húsra. ebben áll 1-2 napig.
Akkor megfőzöm, a zöldségfélét leturmixolom, megszórom kevés liszttel és felöntöm szükség szerint. 1 evőkanál cukrot megpirítok, felforralom vízzel, hogy elolvadjon, beleöntöm a mártásba. Ha kész, még tejfölt teszek bele. És zsemlegombóccal szereti a család.
#1403
2008. december 3. 18:59
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. december 3. 18:47
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Bocs most látom
nagyuska, 2011. november 23. szerda, 05:19
1 tyúk-1hét
máj

A csontos, bőrös mellet 5 deka szalonna kiolvasztott zsírján elősütjük, majd bő 1 kg vegyes leveszöldséggel (lehetőleg kuktában) puhára főzzük. Fűszerezés: só, bors, babérlevél, borókabogyó, hagyma.
Amikor a hús megpuhult, a csontról lefejtjük, a felét félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A zöldségeket a lezsírozott főzőlével együtt turmixoljuk, majd egy kevés mustárral és tejföllel pikánsra ízesítjük, ha kell, egy kevés vízzel hígítjuk. Ezt is megfelezzük, és a kimért részt a felszeletelt húsra öntjük.
A burgonyából készített apró gombócokkal vagy krokettekkel kínáljuk. A hús és mártás másik fele vasárnap kerül az asztalra.

Hétfő: a maradék vadas mártás a maradék hússal, tésztán tálalva

Mivel a mell elég méretes, biztos, hogy nem fogy el két nap alatt, ezért kisebb kockákra vágva összekeverjük a mártás végével. Esetleg egy kevés tejföllel megszaporíthatjuk, majd 50 dkg apró száraztésztát kifőzünk, és a mártásos hússal leöntve kínáljuk.

Kedd: raguleves
margoka59, 2011. március 21. hétfő, 16:25
Kaliforniai kacsa
Elkészítése: Három deka vajban vagy Ráma margarinban sóval, törött borssal addig párolunk 15 deka apróra vágott gombát, míg a leve elfő. Ekkor elkeverjük egy csokor finomra vágott zöldpetrezselyemmel meg a kacsa elkapart májával, és pár percig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadunk egy evőkanál sűrű tejfölt, egy evőkanál paradicsompürét, fél deci vörös bort, egy tejben áztatott, kicsavart és összemorzsolt zsemlét meg egy nyers tojást. ízlés szerint sózzuk, és egy sovány kacsa bőre alá töltjük. (A bőrt ujjunkkal a csontig fellazítjuk, majd töltés után fogpiszkálóval vagy hústűvel ráerősítjük a húsra.) A kacsa hasát kevés majoránnával bedörzsöljük, és beleteszünk egy meghámozott borízű almát egészben, ami elveszi a mellékízét. Kívülről a szárnyast megsózzuk, és ujjnyi vizet aláöntve, a sütőben, fedő alatt puhára pároljuk. Végül ropogósra sütjük, és a pecsenyét kivéve, felszeleteljük, az almát kidobjuk. Visszamaradt zsírjából a feleslegeset egy tálkába leöntjük (kitűnő hidegen kenyérre kenve), a többit
bubszi, 2010. december 10. péntek, 18:42
Padlizsánról....
finomra vágott vöröshagymát és kaprot, fokhagymapépet, sót, tejfölt, morzsát.
A padlizsánt sózzuk, borsozzuk, egy kevés olajban szép pirosra sütjük, felhasználásig rácsra tesszük. Ekkor a hagymát aranysárgára pirítjuk, hozzátesszük a darált húst, fűszerezzük és átpirítjuk. Majd hozzátesszük a rizst, felöntjük vízzel, puhára pároljuk. A tűzről levéve tesszük bele a fokhagymapépet. A tepsit kiolajozzuk, meghintjük morzsával és az aljára egy réteg sült padlizsánt teszünk. Ezen egyenletesen elosztjuk a húsragut. Végül befedjük a paradi-csomszeletekkel és a még megmaradt sült padlizsánnal. Megöntözzük tejföllel, meghintjük kaporral, s végül sütőben készre sütjük.
Rántott padlizsán - a bulik kedvence

Hozzávalók: 4 db kisebb padlizsán, 2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, só, olaj a sütéshez
Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, felszeleteljük, megsózzuk, és egy tálba állítva 30 percig pihentetjük. Ezután jól kinyomkodjuk a levét. A padlizsánszeleteket a lisztbe, tojásba és a zsemlemorzsába
cipello, 2010. november 29. hétfő, 10:53
KALIFORNIAI Kacsa
Elkészítése: Három deka Ráma margarinban sóval, törött borssal addig párolunk 15 deka apróra vágott gombát, míg a leve elfő. Ekkor elkeverjük egy csokor finomra vágott zöldpetrezselyemmel meg a kacsa elkapart májával, és pár percig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadunk egy evőkanál sűrű tejfölt, egy evőkanál paradicsompürét, fél deci vörös bort, egy tejben áztatott, kicsavart és összemorzsolt zsemlét meg egy nyers tojást. ízlés szerint sózzuk, és egy sovány kacsa bőre alá töltjük. (A bőrt ujjunkkal a csontig fellazítjuk, majd töltés után fogpiszkálóval vagy hústűvel ráerősítjük a húsra.) A kacsa hasát kevés majoránnával bedörzsöljük, és beleteszünk egy meghámozott borízű almát egészben, ami elveszi a mellékízét. Kívülről a szárnyast megsózzuk, és ujjnyi vizet aláöntve, a sütőben, fedő alatt puhára pároljuk. Végül ropogósra sütjük, és a pecsenyét kivéve, felszeleteljük, az almát kidobjuk. Visszamaradt zsírjából a feleslegeset egy tálkába leöntjük (kitűnő hidegen kenyérre kenve), a többit fél d
bubszi, 2010. november 24. szerda, 05:23
Érszükület
hatásosabb, ezért ilyenkor érdemes alkalmazni.

20 óra
Az allergiaellenes, az asztmára felírt és a hangulatjavító gyógyszerek most fejtik ki maximális hatásukat, bevételük ekkor a legcélszerűbb, hiszen kisebb adagra lesz szükség, és ezzel csökkenthető a mellékhatás is.

21 óra
A szervezet felkészül az éjszakai pihenőre, a szervek legtöbb funkciója lelassul. A most elfogyasztott étel javarészt feldolgozatlan marad reggelig. Ez különösen a nehezebben emészthető ételekre, például a húsra és a sajtra vonatkozik.

23 óra
A vegetatív idegrendszer részéről a paraszimpatikus (nyugalmat, beépítést diktáló) funkciók kerülnek abszolút túlsúlyba. A szellemi és fizikai teljesítőképesség is rohamosan romlik. A test és a lélek egyaránt pihenésre vágyik.

Éjfélkor
A fájdalmat kiváltó anyagok sokkal intenzívebben hatnak ilyenkor, tehát a fájdalom felerősödik, kevésbé csillapítható. A nők többségénél ilyenkor indul meg a szülés, az epegörcsök száma ekkor fokozódik,
szabonekatalin, 2010. október 30. szombat, 20:03
Kaliforniai KACSA
KALIFORNIAI KACSA
Elkészítése: Három deka Ráma margarinban sóval, törött borssal addig párolunk 15 deka apróra vágott gombát, míg a leve elfő. Ekkor elkeverjük egy csokor finomra vágott zöldpetrezselyemmel meg a kacsa elkapart májával, és pár percig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadunk egy evőkanál sűrű tejfölt, egy evőkanál paradicsompürét, fél deci vörös bort, egy tejben áztatott, kicsavart és összemorzsolt zsemlét meg egy nyers tojást. ízlés szerint sózzuk, és egy sovány kacsa bőre alá töltjük. (A bőrt ujjunkkal a csontig fellazítjuk, majd töltés után fogpiszkálóval vagy hústűvel ráerősítjük a húsra.) A kacsa hasát kevés majoránnával bedörzsöljük, és beleteszünk egy meghámozott borízű almát egészben, ami elveszi a mellékízét. Kívülről a szárnyast megsózzuk, és ujjnyi vizet aláöntve, a sütőben, fedő alatt puhára pároljuk. Végül ropogósra sütjük, és a pecsenyét kivéve, felszeleteljük, az almát kidobjuk. Visszamaradt zsírjából a feleslegeset egy tálkába leöntjük (kitűnő hidegen kenyérre kenve), a
bubszi, 2010. október 19. kedd, 05:06
Petrezselymes csirkemell
Petrezselymes csirkemell
Ünnepi hideg vacsora a petrezselymes csirkemell. Két nagy csirkemellet úgy bőrözünk le, csontozunk ki, hogy a hús egészben maradjon. Tíz deka vajat vagy margarint felolvasztunk, és 6-8 gerezd megtisztított, tört fokhagymát megpárolunk benne, de megpirítani nem szabad. Hat nagy csokor petrezselymet finomra vágva beleforgatunk, megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp citromlével meglocsoljuk, és addig hagyjuk a tűzön, mialatt a petrezselyem kissé megfonnyad. A húsra kenve összegöngyöljük, majd hajszálvékony húsos szalonnaszeletekbe göngyöljük, ami nemcsak ízesíti, de össze is tartja. Tűzálló tálra vagy zománcozott tepsibe fektetve a forró sütőbe toljuk, és kb. 45 percig sütjük. Utána kihűtjük, a szalonnát lebontjuk róla, majd a hústekercseket jégbe hűtjük. Kisujjnyi vastag szeletekre vágva rakjuk tálra: nemcsak különlegesen zamatos, de a csiga alakú zöld petrezselyemtöltelék nagyon mutatós is. Majonézes burgonya vagy más majonézes saláta a legjobb hozzá.
bubszi, 2010. október 14. csütörtök, 05:28
1/2
Képek, videók
Miért ébredsz fel.jpg
pacsakute
2019. október 02. szerda, 22:30
miert-szeretunk-irni-0 214
menusgabor
2019. január 28. hétfő, 19:53
Csiga- miért jó.jpg
agica2004
2018. szeptember 03. hétfő, 16:43
Sajnos igen, de miért ??
alvaro-hopihe
2018. augusztus 26. vasárnap, 09:09
Miért ? Van ilyen?
alvaro-hopihe
2018. augusztus 20. hétfő, 08:58
Miért fogyasszunk sok viz
irmus
2018. július 31. kedd, 14:31
Miert mulik el....
borigit
2018. július 10. kedd, 14:08
Miért nem kezdtem el előb
zahonyil
2018. május 31. csütörtök, 10:23
Miért zokogsz fel oly fáj
chillik
2018. április 26. csütörtök, 05:22
hogy miért.jpg
sz719eszter
2018. április 04. szerda, 14:46
husvet_miertunk_2_6458 14_
vorosrozsa66
2018. március 26. hétfő, 20:25
mézes fokhagymatea.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:28
Vérrel áztatott nemzeti l
furaila
2017. szeptember 29. péntek, 22:39
Áztatott mandula.jpg
pacsakute
2017. augusztus 31. csütörtök, 17:44
Esőtől áztatott természet
sanci81
2015. október 15. csütörtök, 17:46
Címkék
evőkanál sűrű, banánhéj egészen, KALIFORNIAI Kacsa, hagymát aranysárgára, húsra kenve, csiga alakú, felszeletelt húsra, lélek egyaránt, padlizsánt sózzuk, húst felszeletelve, lezsírozott főzőlével, vajat belekeverjük, tálba állítva, forró sütőbe, érintett területet, húsra helyezi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.