Belépés
2019. május 23. csütörtök | 21. hét | 143. nap | 17:17 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Feliratok a kutyás házak kapuján + egyebek
leszáll a vonatról, kérdezi az állomásfőnököt:
- Mondja, hol van itt a falu?
- Ezen a bekötőúton elindul, és három kilométer múlva ott lesz.
- Nem tudták volna egy kicsit közelebb tenni az állomást a faluhoz?
- Tehettük volna, de akkor messze lenne a sínektől.
--------------------------------------
A fényképészetbe betér egy matektanár:
- Szeretnék erről a filmről képeket csináltatni.
- 9x13?
- 117. Miért?
--------------------------------------
Múlt hónapban világméretű felmérést indított az ENSZ.
Egy kérdés volt:
"Kérem, mondja meg őszinte véleményét arra nézve, hogyan lehetne megoldani az élelmiszerhiányt a világ többi részén?"
A felmérés nagy kudarccal végződött!
Afrikában nem tudták, mit jelent az "élelmiszer".
Kelet-Európában nem tudták, mit jelent az "őszintén".
Nyugat-Európában nem tudták, mit jelent a "hiány".
Kínában nem tudták, mit jelent a "vélemény".
Közel-Keleten nem tudták, mit jelent a
lovaszmarika, 2019. május 22. szerda, 18:11
Kevert család
A legtöbb ,,kevert" családban a helyzet a következő lépcsőkön keresztül alakul ki:

1. Kezdeti elfogadás a gyerektől: ,,Kedvelem, menj hozzá!" A gyermek úgy érzi, hogy ami az anyját boldoggá teszi, az jó.
2. A mézeshetek vége a gyermek számára: ,,Nem szeretlek! Te nem vagy az apám! Nem fogom azt tenni, amit kérsz!" Fontos, hogy ne bizonytalanodj el ennél a szakasznál. Emlékezz rá, hogy a gyermeknek még önmaga számára is le kell tisztáznia az érzéseit, s lehet, hogy az igazi apja iránt érzett haragot rád zúdítja. Az is lehet, hogy próbára tesz, vajon tényleg törődsz-e vele. Ha továbbra is együttérzően, türelmesen és nyitottan viselkedsz vele, megnyerheted ezt a szakaszt.
3. Végül a gyermek elfogad. Tudja, hogy tényleg foglalkozol vele, személy szerint fontos vagy neki, függetlenül attól, mit tesz, és kinek is a gyereke.

A harmadik szakasz talán csak hetek vagy hónapok múlva érkezik el. Kirívó esetben évekig is tarthat. De az apaság áldásai arra a
kalmanpiroska, 2019. május 11. szombat, 11:33
humor
felvillan a tekintete, hogy végre jól indul a napja.Felkapja az asszonyt, és nyomban magáévá teszi a konyhaasztalon.Ezek után a feleség csak annyit mond, "Köszönöm" és visszamegy a tűzhelyhez.A férj kissé furcsállva megkérdi:- Mi volt ez az előbb?- Tudod, lágy-tojást csinálok, de eltörött a homokóra.

.A nyomozó kérdi a csinos titkárnőt:- Hölgyem, nincs valami ötlete, miért ugrott ki a főnöke az ablakon?-
Sajnos nincs. Pedig olyan kedves ember volt.
A múlt hónapban vett nekem egy igazi szőrmebundát, a múlt héten egy igazi sportkocsit, ma pedig egy igazi gyémántgyűrűt. Aztán mondta, hogy szeretne lefeküdni velem, mit kérek cserébe?- És mit mondott neki?-
Azt, hogy az irodában mindenki 50 dollárt szokott adni

.Két régi cimbora beszélget. Egyikük megkérdezi a másikat:- Te, ha én elmennék hozzátok és teherbe ejteném a feleséged, miközben te horgászni vagy, akkor utána ellenségek lennénk?

A másik elgondolkozva vakargatja a fejét:- Hát
lovaszmarika, 2019. május 08. szerda, 16:57
Cselekvő szeretet - Megmaradunk! - Csaba testvér írása
nyugtalanság, félelem!
A Gonosz mindig, de mindig a Szentírásban pánikol, ócsárolja a jó Isten által szeretettel teremtett világot.
Jézus Krisztus mindig, de mindig vigasztal, biztat, bátorít! Azt kéri újból és újból, hogy ne féljünk, hanem bízzunk benne!
- Végezetül szeretnék elmondani egy jó hírt! Erdélyben, tavaly télen, a hideg miatt egy héttel meghosszabbították a téli vakációt, és mi szépen, csendben pihentünk a nagy hó alatt. Érdekes: a kollégáim családjaiban toronymagasan a szeptemberi hónapban született a legtöbb kisbaba. Igen, a csend, a nyugalom, a béke meghozta a maga gyümölcsét. Szerintem ebben a mai gazdasági, társadalmi hullámverésben is, ha magunkban, környezetünkben békés nyugalmat tudnánk teremteni, akkor Isten áldása kiáradna ránk és megmaradnánk. Ha hitetlenül a gonosz lélekre figyelünk, akkor a félelem, a szorongás, a legtöbbször felesleges pánik, alaptalan stressz összemorzsolja a szívünket is, de a népünket is.
- E néhány gondolattal szeretném megköszönni azt a
maroka, 2019. május 06. hétfő, 08:29
Öttusa-vk - Marosi Ádám 13. lett Székesfehérváron
bokáját novemberben, majd márciusban műteni kellett, egyelőre még nem nyerte vissza korábbi formáját. A szombati versenyben a vívása alapvetően határozta meg a szereplését, csak kilenc asszót nyert meg, miközben 26-ot elvesztett. Ezúttal még úszásban és lovaglásban sem remekelt, a kombinált számot pedig - az edzőivel egyeztetve - csak a lövészet gyakorlása miatt csinálta végig.

"Nagyjából hetven százalékos formában volt a két műtét után. Már a selejtezőbeli mozgásán is látszott az az elveszített három hónap, amely kimaradt a felkészüléséből. Az is öröm volt, hogy döntőbe jutott" - mondta a szövetségi kapitány. Martinek János hozzátette: Demeternek most szüksége van a versenyzésre, így indul majd a három hét múlva sorra kerülő, prágai világkupán is.

A délutáni program kezdete előtt laser-run futamokat (lézerlövészetes futás) rendeztek gyerekeknek a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban kialakított pályán, ami a budapesti világbajnokság egyik tesztje volt. A szeptemberi vb-n az öttusa mellett laser-run
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 19:41
Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító, Európa ......
rendkívül jó tanácsadó, Isten dolgairól sokkal többet tud, mint a tudósok, és csodatevő ereje van. Kialakult körülötte egy tanítványi kör. Természetesen ellenségei is támadtak, ezért a domonkos rend 1374. évi általános káptalanja elé idézték Firenzébe, hogy kivizsgálják a tanítását és életét. Minthogy a vizsgálat során kifogástalannak találták, engedélyezték további tevékenységét, s gyóntatónak és lelki vezetőnek Capuai Rajmundot rendelték mellé, aki ettől kezdve, leszámítva Katalin életének utolsó öt hónapját, állandóan mellette volt.
Amikor visszatértek Sienába, pestis tört ki a városban. Katalin életét is kockára téve szolgálta, ápolta a betegeket, többeket csodával meggyógyított. Egy beteg ápolása során hősies önuralomról és türelemről tett tanúságot. Ezt követően éjszaka megjelent előtte Krisztus, és két koronát kínált neki: egy tövisből fontat és egy ékes aranykoronát, s megkérdezte, melyiket akarja választani erre az életre. A másikat az égben fogja viselni. Katalin akkor az izzó szeretet hevében
maroka, 2019. április 29. hétfő, 22:26
Az ukrán parlament elfogadta a sokat vitatott nyelvtörvényt
képviselői szavazatra volt szükség, de ennél jóval többen, 278-an támogatták, köztük a Petro Porosenko leköszönő államfő mögött álló frakció 106 tagja is. Az előterjesztést az oroszbarát politikusokból álló Ellenzéki Blokk frakciójának minden tagja elutasította.

A parlament még tavaly októberben fogadta el első olvasatban a törvényjavaslatot, és február végén kezdett vitázni a törvény végleges változatáról. A jogszabályhoz több mint kétezer módosító indítványt nyújtottak be, így második olvasatban két hónapig tárgyalta törvényhozás.

A szavazás előtt a képviselőknek levetítettek egy filmet, amelyben írók, költők, színészek, tudósok, aktivisták és egyházi személyek - utóbbiak között Filaret, az új ukrán ortodox egyház tiszteletbeli pátriárkája, aki személyesen is jelen volt az ülésteremben - beszéltek arról, hogy milyen fontos számukra a törvény elfogadása.

Andrij Parubij házelnök megjegezte, hogy Petro Porosenko hivatalban lévő elnök ígéretet tett a törvény aláírására. A törvény elfogadását
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 12:49
Az EJEB meghallgatást tartott egy szíriai család elutasított humanitárius vízumkérelme ügyében
történtekért vonható felelősségre, szerintük igenis felelős Belgium azután, hogy a család az ország libanoni nagykövetségéhez fordult.

Hangsúlyozták: elfogadhatatlan, hogy életveszélyben lévő személyeknek embercsempészek segítségével, gyakran halállal végződő útvonalakon kell eljutniuk Európába, hogy menedékkérelmet nyújthassanak be.

A bíróság épülete előtt a meghallgatás alatt többen tüntettek a család, illetve a humanitárius vízumok bevezetése mellett.

Szakértők szerint ítélet nagyjából hat hónap múlva várható az ügyben.

Az EJEB-hez az Emberi Jogok Európai Egyezményének megsértésére hivatkozva lehet fordulni, ha a panaszos már minden hazai jogorvoslati lehetőséget igénybe vett, s nem járt eredménnyel. A testület határozatai kötelezőek az Európa Tanács 47 tagországa számára.

Az Európai Bíróság még 2017-ben kimondta, az uniós tagállamok nem kötelesek humanitárius vízumot kiadni az EU-n kívüli országok azon állampolgárainak, akik azért szeretnének a területükre belépni, hogy ott
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:44
Börtönre ítélték Hongkongban a 2014-es demokráciapárti tüntetések szervezőit
A leghosszabb idejű, 16-16 hónapos szabadságvesztést az Occupy Central nevű demokráciapárti mozgalom két társalapítója, Benny Tai jogászprofesszor és Csan Kin-man szociológiaprofesszor kapta, a harmadik társalapító, a 75 éves Csu Jiu-ming tiszteletes szintén 16 hónapos börtönbüntetését két évre felfüggesztették egészségi állapotára és jelentős társadalmi szerepére tekintettel - derül ki a SCMP tudósításából.

Közösség elleni izgatás és rendbontás miatt még 2017 márciusában emeltek vádat kilenc gyanúsított - köztük diákvezetők és a városi törvényhozás képviselői - ellen. Tanya Csan, az ellenzéki hongkongi Polgári Párt egyik képviselője ügyében szerdán elnapolták az ítélethozatalt, mert a képviselő két hét múlva életmentő műtéten esik át.

Legalább egyrendbeli, közrend elleni vétség miatt már mindegyiküket bűnösnek találták, de a vádlottak ártatlannak vallották magukat. Azzal védekeztek, hogy a 2014-es tüntetések békés, polgári engedetlenségi akciók voltak, amelyek a társadalom érdekeit és a
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 08:10
Radikális változások az evezős válogatott összetételében
helyen végzett, a Simon, Juhász páros pedig 9. lett -, és azóta is a válogatott zászlóshajóinak számítottak. Elvárás volt tőlük, hogy idén, az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon tokiói részvételt érő helyen végezzenek.

"A kajakosok, kenusok gyakrabban és bátrabban váltanak párt a csapathajókban, de még versenyszámot is, úgy gondoltuk, hogy most nálunk is radikális változásokra van szükség" - nyilatkozta a szakember. Elárulta: mivel kvalifikációs évad előtt állnak, amelynek fő állomása bő négy hónap múlva a linzi vb lesz, nagy kockázatot vállaltak, de lépéskényszerben érezték magukat.

A változások eredményeként a felnőttcsapat nem vesz részt a jövő hét végi, belgrádi nemzetközi versenyen, helyette a szezon első, bulgáriai vk-viadalára koncentrál.

A párosból kiszorult Simon Bélának - aki Juhásszal és Kolláth Vandával nem fő számában, hanem az olimpiai programban nem szereplő kormányos kettesben nyert világbajnokságot 2017-ben - a szakmai döntés értelmében edzésben kell maradnia, továbbá
velemenyezd, 2019. április 17. szerda, 21:18
Amarillisz hajtatása
és a virágzás között ideális esetben nyolc hét telik el. Viszont az újonnan vásárolt hagymák esetében ez függ attól, mikor kezdték el a növény pihentetését, és sokkal korábban is virágzásnak indulhatnak.

A kiültetett növények szeptemberre önmaguktól is visszahúzódnak. Ezt programozhatjuk azzal, hogy abbahagyjuk a növény öntözését, ekkor a levelek fokozatosan lesárgulnak, elszáradnak, a hagymát kivesszük a földből, gyökereit óvatosan lerázzuk és száraz hűvös helyen hagyjuk pihenni legalább két hónapig.

Amikor már sokféle amarilliszünk van, két három hetente elültetve őket egész télen díszíteni fogják a lakást.
A virágzás általában két hétig tart. Minél nagyobb a virághagyma annál több virágszárat növeszt, eleinte egy-három, majd két három év múlva akár öt virág is kifejlődhet egy növényen. A virágzás időszakát meghosszabbíthatjuk, ha éjszakára kitesszük hűvös, de mindenképpen fagymentes helyre.
Forrás :
pacsakute, 2019. április 01. hétfő, 21:39
80 éves Terence Hill
a legszínvonalasabb színésziskolákban képezte magát, három évig klasszikus irodalmat is tanult az egyetemen.

Vadnyugati karrierjét négy nagy sikerű Winnetou-filmben alapozta meg.
Szerelem hirdetésre
Érkeztek megkeresések az Egyesült Államokból is, ám ahhoz, hogy ezeket elfogadhassa, sürgősen meg kellett tanulnia angolul. Feladott hát egy hirdetést, amelyre egy gyönyörű, szőke lány - Lori Zwicklbauer - jelentkezett. Tanár és tanítvány első látásra egymásba szeretett, két hónap múlva örök hűséget esküdtek. Mario az amerikai karrierre készülve változtatta meg a nevét, egy elébe tett listából válaszLegendás páros
A siker végül mégsem Amerikában köszöntött rá: 1967-ben egy lábát tört kollégája helyett elvállalta egy spagettiwestern főszerepét. És milyen jól tette! Ekkor mutatták be neki Bud Spencert, vagyis Carlo Pedersolit, akit korábban hazájából már jól ismert, hisz egy csapatban úsztak.

Az Isten megbocsát, de én nem című film világsiker lett, a páros pedig
eva6, 2019. március 29. péntek, 16:24
1/686
Képek, videók
udvozollek_feliratok_0 06.
sz719eszter
2018. október 23. kedd, 09:53
A feliratoknak nem lehet
cuppika59
2017. augusztus 12. szombat, 09:55
Feliratok
farkasterezia
2017. január 08. vasárnap, 16:57
udvozollek_feliratok_0 10.
menusgabor
2016. szeptember 07. szerda, 21:01
udvozollek_feliratok_0 11.
menusgabor
2016. szeptember 07. szerda, 20:54
udvozollek_feliratok_0 09.
erzsikepuskas
2015. február 01. vasárnap, 17:32
0 mozgó feliratok.gif
lovaszmarika
2014. február 15. szombat, 15:41
Autós feliratok....jpg
haaapci
2012. október 16. kedd, 07:57
udvozollek_feliratok_0 08.
timi969
2011. szeptember 20. kedd, 19:49
udvozollek_feliratok_0 03.
irke43
2011. augusztus 17. szerda, 14:41
udvozollek_feliratok_0 06.
irke43
2011. augusztus 17. szerda, 14:40
udvozollek_feliratok_0 09.
irke43
2011. augusztus 15. hétfő, 22:24
Kutyás házak felirataiból
pacsakute
2012. október 25. csütörtök, 21:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.