Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:42 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csalódott mese
eseményekkel, csak a véletlen műve.

Rási András - Csalódott mese

Egyszer volt, hol nem volt... Ez most nem a megfelelő kezdés, mert a történetek, amik így szoktak indulni, a legtöbb esetben boldog véget érnek...
Ez pedig egy csalódott mese...

Történt egyszer, hogy az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, meglátta a segítséget kérő felhívást.
Élményeket, és anyagi támogatást kértek a 3 éves gyógyíthatatlannak mondott gyermeknek, akinek az orvosok 3 hónapot jósolnak.

Példátlan összefogással megmozdult nagyon sok ember, hogy a gyermek utolsó 3 hónapját élményekkel tarkítsák.

Az Ember, aki mindenkinek segíteni akart, abból kiindulva, hogy hasonló esetben járt már sikerrel, mentett már meg gyermek életet, megkereste a szülőket, és térítésmentesen felajánlotta segítségét... egy feltétele volt csak... hogy a háttérben maradhasson...

Tette a dolgát naponta több, mint 1 órában, két teljes hétig... míg egyszer csak
suzymama, 2018. december 15. szombat, 18:50
MVM: tízmilliós bírságot kockáztatnak az energiapazarló nagyvállalatok
rendszerbe integrálásának, a gépek, egyéb berendezések által termelt hulladékhő hasznosításának vagy éppen az energiatudatosság fejlesztésének lehetőségeit is.

Az MVM Partner az MTI megkeresésére közölte: az energetikai audit elvégzéséhez szükséges idő függ az adott cég, iroda, üzem méretétől, az ott található technológiától. A nagyobb cégeknek, üzemeknek érdemes a hivatalos határidő előtt akár egy évvel elkezdeni a felkészülést, mert a mindenre kiterjedő elemzés - az előkészítés nélkül számítva - 6-9 hónapot is igénybe vehet. Az előkészületekhez 2-3 hónapra is szükség lehet, mert az auditáláshoz sok háttérinformáció szükséges, amelyek beszerzése időigényes folyamat.

Az audit ára jellemzően az adott vállalat méretétől, telephelyei, fogyasztási pontjai és a felhasznált energiahordozók számától, a technológia bonyolultságától függ. Az auditok árát alapvetően egyedileg határozzák meg, de példaként az MVM Partner ismertette: az egy telephellyel rendelkező vállalkozásoknál az ár 2-2,5 millió forint
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 16:31
Letartóztatták a négy éves kislánya megerőszakolásával gyanúsított férfit
A rendőrség szerdán közölte, hogy egy ceglédi négyéves kislány sérelmére elkövetett szexuális erőszak gyanúja miatt október 7-én indult nyomozás ismeretlen tettes ellen.

A Pest megyei nyomozók az üggyel összefüggésben gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a kislány 36 éves apját.

A törvényszék közleményben azt írták: megalapozott gyanú merült fel, hogy a gyanúsított október 7-én, a nevelése alatt álló kiskorú gyermekével "szexuális cselekményt végzett".

A megalapozott gyanú tárgyát képező kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény jellegéből adódóan, illetve a középmértékes büntetéskiszabási szabályokra, valamint a terhelt külföldi kötődésére figyelemmel feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne, a bizonyítás eredményességét a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné.

Az ügyben a nyomozás jelenleg folyamatban van.

A bíróság arra jutott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt cél
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 14:21
Hitelminősítés - Pozitívra javította Szerbia államadós-osztályzatának kilátását a Standard & Poor's
minősítési részlege (S&P Global Ratings) egyben megerősítette Szerbia hosszú és rövid futamidejű, devizában és hazai valutában fennálló szuverén kötelezettségeinek "BB/B" besorolását.

A hosszú távú "BB" államadós-osztályzat a spekulatív kategóriában van, két fokozattal a befektetési ajánlású besorolási sáv alapszintje, a "BBB mínusz" alatt.

Az S&P az osztályzati kilátás péntek éjjel Londonban bejelentett javításának indoklásában közölte: a pozitív kilátás azt jelzi, hogy megnőtt Szerbia tizenkét hónapon belüli felminősítésének esélye.

A cég szerint az osztályzati kilátás pozitív felülvizsgálata a szerb kormány jórészt elővigyázatos költségvetési alapállását tükrözi, és azt, hogy a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) júliusban kötött, 30 hónapra szóló szakpolitikai koordinációs megállapodás alapján van esély további növekedésösztönző reformok - köztük munkapiaci reformok és privatizációs programok - végrehajtására.

A pozitívra javított kilátás tükrözi emellett a szerb jegybank által a monetáris
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 23:57
Brexit - Blair: 50 százalék felett az újabb népszavazás esélye
elfogadtatása.

Pénteki beszédében Tony Blair kijelentette: ebben a helyzetben azt tanácsolja Theresa Maynek, hogy "többször már ne rohanjon neki fejjel ennek a téglafalnak", inkább "kezdjen kreatívan gondolkodni".

A volt munkáspárti miniszterelnök szerint a brit parlamentben a Brexit semmilyen lehetséges formájának nincs többségi támogatása, így Theresa May akár maga is arra a következtetésre juthat, hogy a választókra kell bízni a döntést.

Blair szerint az újabb EU-tagsági népszavazás kiírása alig néhány hónappal ezelőtt is valószínűtlennek tűnt, a jelenlegi helyzetben viszont már 50 százalék feletti a valószínűsége. "Ismét a néphez fogunk fordulni" - jelentette ki tényszerűen az egykori brit kormányfő.

Erre más brit közéleti személyiségek is egyre több esélyt látnak.

Gordon Brown, Blair egykori pénzügyminisztere és közvetlen hivatali utódja, aki 2010-ig volt miniszterelnök, egy minapi politikai rendezvényen felszólalva kijelentette: meggyőződése, hogy lesz újabb népszavazás a brit
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 19:14
Novemberben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban
Novemberben szezonális és naptári kiigazítással az előző havihoz képest a várt 0,1 százalék helyett 0,2 százalékkal 513,5 milliárd dollárra nőtt a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban.

Októberben 1,1 százalék volt a forgalomnövekedés az előző havihoz képest.

Az egy évvel korábbihoz képest pedig a növekedés 4,2 százalék volt.

A szeptember-novemberi három hónap kiskereskedelmi forgalma 4,3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest. https://www.census.gov/retail/marts/www/marts_current.pdf
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:52
Varga: az építőipar jövőre is kétszámjegyű ütemben bővülhet
Az első tíz hónapban 22 százalékkal bővülő ágazati teljesítményről azt mondta, ez kiugró ütemnek számít az Európai Unióban, hiszen a 28 tagállamban az építőipar átlagos növekedése 4,3 százalékos volt.

A pénzügyminiszter kiemelte: ahhoz, hogy az építőipar továbbra is megőrizze a lendületes növekedési ütemét, változnia kell a vállalati struktúrának, enyhülnie kell a szakemberhiánynak, és jelentős technológiai korszerűsítést is végre kell hajtani.

A pénzügyminiszter kiemelte: a kormány támogatja a hazai építőipar fenntartható, modern technológián alapuló fejlődését annak érdekében, hogy az eleget tudjon tenni a növekvő megrendelői igényeknek.

Varga Mihály jelezte: a kormány elkötelezett annak érdekében, hogy az építőipar visszanyerje súlyát a gazdaság meghatározó ágazataként, most az építőipar a GDP mintegy 4,5-5 százalékát állítja elő, ez az arány a válság előtti években 7 százalékhoz közelített.

A pénzügyminiszter az ágazat eredményeiről szólva elmondta, hogy az építőipari
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 14:22
Hat videoalkotás kap támogatást a médiatanács Neumann János-pályázatán
Azt írták, hogy öt magyarországi és egy határon túli pályázó kap összesen hatmillió forint támogatást a Magyar Média Mecenatúra program Neumann János-pályázatának idei első fordulójában.

A nyertes belföldi pályázók alkotásai közül az Élő népviseletek című sorozat a rimóci férfiviselet ismertetésével folytatódik, amely az ikonstudio.hu-n tekinthető majd meg. A magyaridok.hu-n a Tiltott kastélyok legújabb része az egykori Haller család kerelőszentpáli otthonába kíséri majd el a nézőket. Négyrészes sorozat készül Népi táncok tanítása Szatmárban címmel a mandiner.hu oldalra. A filmdzsungel.hu-n lesz látható az Északon című sorozat egy három hónapos, Európa legészakibb pontjára tartó kerékpárútról. Az állambiztonság fiatalok elleni 1960-as évekbeli akcióit szemlélteti majd a Megfigyelt ifjúság című ötrészes sorozat a Ceglédi TV online felületén.

A határon túli pályázó Maros menti kastélyokhoz kalauzolja el a nézőket a háromrészes Történelem a Maros sodrásában című sorozatban, amelyet szintén a
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 13:52
Átadták az Adam Mickiewiczről elnevezett parkot a fővárosban
magyar-lengyel barátságnak.

A magyar főváros a névadással is azt kívánja kifejezni, hogy elkötelezett a két ország kapcsolatának további ápolásában - tette hozzá.

A névadásra a világirodalom talán legismertebb lengyel költője születésének 220. és a lengyel függetlenség visszaszerzésének 100. évfordulóján kerül sor - közölte Tarlós István, aki beszédében hosszan méltatta Adam Mickiewiczet.

Elmondta, hogy a forradalmi szabadságvágyát versekbe foglaló művész Lengyelország széttagoltsága miatt - néhány hónaptól eltekintve - egész életében kénytelen volt hazájától távol élni és alkotni. A lengyel nemzet azonban győztesen került ki az évszázados próbából, az ezt lehetővé tévő hősies harc pedig nem csak a csatatéren folyt - húzta alá a főpolgármester.

Jerzy Snopek köszönetet mondott a főpolgármesternek és a Fővárosi Közgyűlésnek, amiért a tavaly, év végén megfogalmazott kérésükre parkot neveztek el a lengyel nemzet egyik legnagyobb alakjáról, aki "lángoszlopként vezette népét a szabadság
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 13:52
Női kézilabda E.B. - Magyar csapat 7. helyért mérkőzhet.
ötödik-hatodik helyért játszhattunk volna" - értékelt a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Kim Rasmussen felemás érzésekkel nyilatkozott az M1-nek a hetedik helyen zárt Európa-bajnokság után.
,,Kellemes meglepetést okoztak nekem a lányok, de szerintem ebben az irányba haladtunk egész évben. Márciusban két jó meccsünk is volt Hollandia ellen, de nem igazán tudtuk, hogy mire számíthatunk a sérülések illetve a várandós játékosok miatt, akik az Európa-bajnokság előtt hat hónappal kiestek" - nyilatkozta a kapitány.
A dán szakember szerint a játékosok nagyon koncentráltak voltak. ,,Egy nagyon fáradt, de boldog szövetségi kapitány vagyok. Hihetetlenül koncentrált hozzáállást mutattunk az egész torna során, de igazából a torna előtt is ezt tapasztaltam. Soha nem fogjuk feladni, mindig is a saját játékunkat fogjuk játszani, mindig megtaláljuk a lehetőségeket, apró változtatásokat végzünk a meccs során. A lányoknak is azt mondtam, hogy készen kell állni,
maroka, 2018. december 14. péntek, 13:32
Rövidpályás úszó-vb - Ausztrál világcsúcs női 400 méter gyorson
A 18 éves versenyző 3:53.92 perces idővel csapott célba, s a hazai közönség előtt szereplő, mögötte második, 16 esztendős Vang Csiencsie-ho két hónappal korábbi csúcsából faragott öt századot.

Ez volt a nyolcadik világcsúcs a kínai nagyvárosban.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 13:32
Októberben 3,6 százalékkal csökkent a román építőipari termelés
A szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a csökkenés 4 százalék volt.

Az idei első tíz hónapban az építőipari termelés 4,1 százalékkal csökkent, a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint a visszaesés 2,5 százalék volt a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az első tíz hónapban a csökkenést főleg az új építményeknél tapasztalt visszaesés idézte elő, ezek volumene 8 százalékkal volt kisebb. Ugyanakkor a felújításoknál 4,5 százalékos növekedést jegyeztek, a karbantartási munkálatok volumene 5,4 százalékkal nőtt.

Az épületek típusa szerinti felbontásban az ipari létesítményeknél 7,9 százalékos volt a bővülés, ugyanakkor a nem lakóépületeknél végzett munkák volumene 0,1 százalékkal csökkent, a lakóépületeknél 28 százalékos visszaesést jegyeztek fel.

Tavaly egész évben a román építőipari termelés volumene 5,4 százalékkal csökkent 2016-hoz viszonyítva.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 13:12
1/6788
Képek, videók
András Montvai ajándéka12
charlotteani
2018. október 22. hétfő, 01:41
András.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:04
András-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Dia-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Kati- Molnár Anita
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:01
András herceg sólyma 01.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 02.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 03.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:25
András herceg sólyma 04.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:25
András herceg sólyma 05.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:24
András polgá 01.jpg
chillik
2018. június 08. péntek, 05:35
véletlen nincs.jpg
sz719eszter
2018. április 30. hétfő, 16:17
1.Vak véletlen - v. 2..pn
anci-ani
2016. július 26. kedd, 10:35
Vak véletlen.jpg
anci-ani
2016. július 23. szombat, 13:41
Nem véletlenül.....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:59
Címkék
bíróság arra, legtöbb esetben, büntetőeljárásban elérhetetlenné, véletlen műve, válság előtti, középmértékes büntetéskiszabási, brit parlamentben, várandós játékosok, adott vállalat, felhasznált energiahordozók, évvel elkezdeni, építőipar továbbra, növekvő megrendelői, törvényszék közleményben, választókra kell, Varga Mihály,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.