Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 07:50 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású
hétvégén áttanulmányozza, és a jövő héten várhatóak különböző intézkedések.

Lakatos Tibor kiemelt egy Tolna megyei esetet, ahol egy esküvőre Ausztriából érkezett a tanú; tünetmentes volt, hazautazása után derült ki a betegsége. Ezt követően a nemzetközi jelzőrendszer értesítette az NNK-t, és 60 ember került megfigyelés alá; 14 napos karanténjuk hamarosan lejár.

Kifejtette: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) információs hálózata lehetővé teszi az államok információcseréjét. Ezen a rendszeren keresztül Magyarország is értesítést kap, ha olyan fertőzöttet észlelnek, aki magyar állampolgárral került kapcsolatba, vagy Magyarországon tartózkodott. Ezután a magyar hatóságok is megteszik a szükséges intézkedéseket.

Lakatos Tibor szólt arról is: többször előfordult az, hogy egy repülőgéppel utazóról derült ki, hogy fertőzött; a magyar hatóságok az utaslista alapján felkeresték az érintetteket és házi karanténba helyezték őket.

Kérdésre válaszolva azt mondta: az esetek zömében 24 órán belül
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 19:52
Koronavírus - Semjén: pótolhatatlan a karitatív szervezetek tevékenysége
megad minden segítséget a karitatív szervezetek működéséhez.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke kiemelte: a nemzeti összefogás telefonvonalán, illetve átutalással több mint 270 millió forint támogatás érkezett a humanitárius tanács számlájára, emellett sok cég segített például gyógyszerek, maszkok, higiéniai termékek, autók felajánlásával.

A cégek felajánlásaiból 14 héten keresztül 19 megyében és Budapesten csaknem 500 állami, egyházi és civil fenntartású intézményben tudtak segíteni több százezer embernek, valamint bajba jutott családoknak - közölte.

Kiemelte, a karitatív szervezetek munkája a járvány idején más volt, mint a korábban sokszor gyakorolt segítségnyújtás természeti katasztrófák alkalmával Magyarországon és az egész Kárpát-medencében.

A koronavírus-járvány idején új szabályokat kellett hozni, de az emberek megértették, hogy másként kell segíteniük, hogy nem
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 18:12
Tizenkét bemutatót tervez a következő évadban a Békéscsabai Jókai Színház
stúdiószínházban két vígjátékot mutatnak be: A pillangók szabadokat októberben Tege Antal rendezésében és a Családi ágyat januárban Csurulya Csongor színrevitelében.

Seregi Zoltán a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy szeptember végéig a koronavírus-járvány miatt elmaradt összes előadást bepótolják, és idejében el tudják kezdeni az "igen gazdag, változatos stílusú és műfajú" új évadot. Ez "példa nélküli jelenleg a magyar színházi életben" - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy július 13-ától egy héten keresztül ingyenes előadásokkal várják a színházkedvelőket Köszönjük, Békéscsaba elnevezésű programsorozatukon, amellyel a koronavírus elleni sikeres védekezést szeretnék megköszönni. Ebben a Turay Ida Színház művészeinek zenés műsorától az Ökrös Band koncertjén át operadallamokig, barokk és romantikus muzsikáig, valamint Adyról és Csehovról szóló estekig a legváltozatosabb előadások szerepelnek. Július 20-án a társulattól búcsúzó Gulyás Attila színművész ad koncertet.

A Békéscsabai Jókai Színház a
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 18:02
Agyevő amőba fertőzött meg egy embert Floridában, az egészségügyi hatóságok riadót fújtak
esetről. Viszont a szombati felhívásból kiderül, hogy a nyugati parti Tampa környékén történt az eset. A hatóságok ugyanis Hillsborough megye egész területére érvényes figyelmeztetést tettek közzé, és ez Tampa környékén van.

Minden lakost és turistát figyelmeztettek, hogy kerülje a nem tengervizeket és a strandokat, a csapvizet csakis felforralva használja, és kerülje, hogy bármilyen víz az orrába jusson.

Az egysejtű amőbák meleg vízben tenyésznek, tavakban, folyókban, csatornákban és az orron keresztül jutnak be az emberi szervezetbe, ahol tönkreteszik az agysejteket. Emberről emberre nem terjednek. Az agyevő amőbával (Naegleria fowleri) megfertőződött emberek magas lázzal, fulladással, fejfájással, nyaki merevséggel és hányással, majd hallucinációval küszködnek, és a fertőzéstől számított egy héten belül elhunynak. Az agyba bejutó amőba ellen nincs gyógymód, bár az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központok (CDC) adatbázisa három gyógyult esetről tud: az egyiket 1982-ben
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 07:04
Jézus, alakítsd szívemet a Te Szíved szerint!
is. Egy atya írt, hogy csak ketten imádkoztak a templomban, de tudták, hogy rajtuk kívül milyen sokan vannak még szerte a világon, és ez hatalmas erőt adott nekik. Japánból írtak nővérek: olyan nagy élményben volt részük a közös szentségimádás során, hogy elhatározták, minden héten tartanak ilyet. Jézus mondta: ha ketten-hárman összejönnek az emberek az én nevemben, ott vagyok közöttük. Most nem csupán ennyien, de sokkal többen imádkozunk. Él bennem egy kép, amely szerint a világ mintha az imádságon keresztül kötődne a Jóistenhez, és minél több szálon kötődünk hozzá, annál szorosabb lesz a kapcsolat Vele, annál jobban épül az Ő országa itt a Földön.
Mennyiben lesz más ez a mostani világméretű szentségimádás a koronavírus-világjárvány miatt?
Most annyiban lesz ez több, hogy otthonról is be lehet kapcsolódni személyes imával, ahogy az előbb is mondtam.
Minden forrásom belőled fakad" - hangzik a NEK mottója. Hogyan mutatkozik ez meg a mi életünkben? A közelmúltban olvastam a
maroka, 2020. június 12. péntek, 14:56
Európai Bizottság: előrelépés történt a tagállamok digitális versenyképessége terén
mennyisége nőtt, itt a 2018-ban mért 49 százalékos arány 2019-ben 60 százalékra emelkedett. Az internethasználók 71 százaléka szokott élni az internetes banki szolgáltatás és az online vásárlás lehetőségével.

A jelentés szerint a nagyvállalatok 38,5 százaléka vesz igénybe felhőszolgáltatásokat. A kis- és középvállalkozások túlnyomó többsége azonban még nem alkalmazza a digitális technológiákat. Utóbbiaknak még tavaly is csak a 17,5 százaléka értékesített termékeket és szolgáltatásokat a világhálón keresztül. A nagyvállalatoknak 39 százaléka élt az online értékesítés lehetőségével.

A digitális közszolgáltatások mindinkább terjedőben vannak. A közigazgatási eljárásokban formanyomtatványokat benyújtó állampolgárok 67 százaléka már interneten intézte ilyen ügyeit. Ezen a területen Észtország, Spanyolország, Dánia, Finnország és Lettország teljesít a legjobban.

Magyarország a szélessávú hozzáférés tekintetében teljesít a legjobban. A legalább 100 Mbit/másodperc sebességű internet-hozzáférés,
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 18:33
Felújítják a Kvassay hidat, változik a H7-es HÉV forgalma
A közlemény szerint a szombaton kezdődő, várhatóan az év végéig tartó rekonstrukció miatt a H7-es HÉV helyett egy héten keresztül a teljes vonalon autóbusz közlekedik majd.

Hozzátették, június 22-ét követően a HÉV az év végéig Csepel végállomás és a Kvassay híd csepeli oldalán kialakított ideiglenes végállomás között jár, a Boráros tér felé pótlóbusszal lehet továbbutazni.

A Soroksári út és a Weiss Manfréd út gépjárműforgalmát a jelenleginél kedvezőbb lámpaprogram és ideiglenes forgalmi rend segíti majd, azonban a dél-pesti régióban zajló egyéb felújítási, építési munkák miatt a környéken lassabb közlekedésre kell számítani.
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 18:33
Egyhetes "nemzetgyűlést" hívott össze az olasz kormányfő a gazdaság talpra állítása érdekében
képviselőivel egyeztetve kívánja előkészíteni a járvány utáni talpra álláshoz szükséges döntéseket. A kormányfő azonnal meg akarta kezdeni a munkát, de végül egy héttel elhalasztotta.

A program szerint szombaton Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, Paolo Gentiloni gazdasági ügyekért felelős uniós biztos és Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke is részt vesz a találkozón - sajtóértesülések szerint - egyenes videokapcsolaton keresztül.

A résztvevők között szerepel a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkára, Angel Gurría, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Kristalina Georgieva, továbbá az olasz jegybank elnöke, Ignazio Visco is, ahogyan a legnagyobb olasz szakszervezeti tömörülések vezetői is.

Giuseppe Conte az olasz ellenzéki pártokat is meghívta, de egyedül Silvio Berlusconi, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke nem válaszolt elutasítással. A legnagyobb ellenzéki erőnek számító
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 21:13
Festékkel öntötték le II. Lipót lovasszobrát Brüsszelben
által építtetett Afrika-múzeum kertjében öntötték le festékkel a szobrát. II. Lipót Gentben található mellszobrát szintén vörös festékkel öntötték le, és ráírták, hogy "Nem kapok levegőt!", a fekete bőrű amerikai férfi rendőri erőszak nyomán Minneapolisban bekövetkezett halálára utalva. A fővárosban található belga földrajzi társaság épületét szintén vörös feliratokkal mázolták össze. A feliratok arra emlékeztetnek, hogy a falakon belül működő kartográfiai vállalat készítette az 1885-től két évtizeden keresztül a király személyes tulajdonát képező kongói terület térképét.

Múlt héten az észak-belgiumi Antwerpen külvárosában, Ekerenben álló szobrot gyújtották fel, miután vörös festékkel lelocsolták. A szobrot kedden restaurálni szállították, miután erősen megrongálódott a rasszizmus és rendőri brutalitás ellen vasárnap tartott tüntetést követően kitört zavargásokban.

Az 1865 és 1909 között uralkodó II. Lipót az 1870-es évek közepétől nagy érdeklődéssel fordult az afrikai földrajzi felfedezések felé.
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 12:51
Már lehet jelentkezni a napközis Erzsébet-táborokba
júniusban és júliusban a tavalyihoz képest kétszer annyian, százezren táborozhatnak napközikben.

A hétfőtől péntekig tartó táborok az ország bármely településén megvalósíthatók 8 és 17 óra között. A táborban napi négyszeri étkezést, változatos élményprogramokat és kirándulásokat biztosítanak. A programtervbe a jelentkező intézményeknek higiéniai oktatást is be kell építeniük. Ennek megvalósítását az alapítvány egy gyerekeknek készült oktatóvideóval segíti, a táboroztatóknak pedig szintén egy filmen keresztül tart felkészítést az érvényes járványügyi előírásokról és egészségügyi javaslatokról, ajánlásokról - írták.

Hozzátették: idén hetente 25 ezer forint értékű hidegétkezési utalvánnyal ismerik el a táborok lebonyolításában részt vevők munkáját.

Jelentkezni maximum 20 tagú gyermekcsoportokkal a www.erzsebettaborok.hu oldalról is elérhető E-tábor Plusz felületen június 16-áig lehet. A jelentkezéshez idén kevesebb dokumentumot kell benyújtani, így rövidebb a feldolgozási idő is. Egyes
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 07:04
A kígyók hőlátó képessége segítheti a retina gyógyítását
szervükkel a hőt is érzékelik - közölte az SE.

Az egyetem hétfői közleménye szerint a kutatóknak adeno-asszociált (kis mennyiségű DNS-t tartalmazó, emberre ártalmatlan) vírusvektorok segítségével sikerült egy mesterségesen módosított, hőre érzékeny ioncsatornát bejuttatni a retinába. Ezt a látható spektrumon kívül eső, közeli infravörös fénnyel keltett hőhatással célzottan aktiválták. A vizsgálatok igazolták, hogy ennek segítségével visszatért a retina fényérzékenysége, az információ a látópályán keresztül a látókéregbe is eljutott, részben pedig a funkcionális látást is sikerült visszaállítani.

A Bázelben végzett kísérletek Roska Botond irányításával folytak, a génterápiás ötlet és fejlesztés az ő kutatócsoportjához tartozik. A humán platformot, így az emberi szöveteken való eljárások elvégzését lehetővé tevő retinamodellt pedig Szabó Arnold és a Semmelweis Egyetem Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézetének Retina Laboratóriuma biztosította.

A beszámoló szerint a humán retina egy nehezen
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 11:51
Egy gyümölcs, amely megvédi a szívet és a májat: szeder
A szeder segítséget nyújt a testsúlycsökkenésben, a máj egészségének megőrzésében, ugyanakkor a vitaminok és ásványi anyagok gazdag tárházának is számít. Mint más bogyós gyümölcs, a szeder is kiváló rákellenes gyümölcs. Ezt antioxidáns tartalmának köszönheti, amely biztosítja a káros szabad gyökök elleni védelmet és védi a sejteket a károsodásoktól. Egy 2017-ben, egereken végzett vizsgálat kimutatta, hogy a gyümölcsben lévő vegyületek lassították a tumorsejtek növekedését és elterjedését.

A szedernek alacsony a kalóriatartalma, mégis nagy mennyiségű tápanyagot tartalmaz, beleértve a rostot, a C-vitamint, a K-vitamint és a vasat is. A gyümölcsben lévő rostok jó hatással vannak az emésztőrendszer működésére, megakadályozzák a székrekedés kialakulását, de a fogyást is megtámogatják. Elősegíti a jóllakottság érzetét, így csökkenti az étvágyat.

A szeder oldható és oldhatatlan
pacsakute, 2020. június 06. szombat, 19:24
1/434
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Lakatos
eva6
2019. február 01. péntek, 08:06
lakatosok
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:40
Lakatos Levente
dogunalom
2016. augusztus 26. péntek, 16:41
Lakatos Levente.jpg
bbbarbara
2015. augusztus 05. szerda, 21:57
Lakatos József-Tanya tele
ametiszt54
2014. december 28. vasárnap, 08:40
lakatos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 04:00
Ibolya lakatos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:49
Elizabett Lakatos.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:43
lakatos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:03
ibolya lakatos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:30
elizabet lakatos.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:26
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Címkék
dél-pesti régióban, egyetem hétfői, Roska Botond, beszámoló szerint, orron keresztül, korábban sokszor, program szerint, Békéscsabai Jókai Színház, gyerekeknek készült, Európai Parlament, mostani világméretű, fekete bőrű, tavalyihoz képest, embert Floridában, emberi szöveteken, ország bármely,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.