Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:05 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az egészséges táplálkozásról
ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort és vasat.

A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban sült) egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bélpanasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasztjuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből készítették az előételt, a levest. Használjuk ki a burgonyában rejlő, egészségünkre hasznos lehetőségeket, hogy kevesebb gyógyszert kelljen fogyasztanunk.

A cékla gyógyító hatása, élettani fontossága

És most következzék a cékla. A cékla rák megelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers céklalé daganatellenes
lovaszmarika, 2019. július 25. csütörtök, 16:29
Együnk több rostos élelmiszert
lencse

Jegyezd meg: A hüvelyesek jó tápanyagforrások, amelyek csökkentik a krónikus betegségek kialakulását. Fehérjével és nagy mennyiségű rosttal látják el a szervezetet.

13. Ne hámozd meg az almát, az uborkát és az édes krumplit
Hámozással elveszítjük a gyümölcsök és zöldségek rosttartalmának csaknem a felét. Például egy almában körülbelül 4 gramm rost van, de ha eltávolítod a héját, csak 2 gramm rost marad. Hasonlóan egy kisebb krumpliban is 4 gramm rost található, ebből 2 gramm a héjában. Egy uborka nem tartalmaz kifejezetten sok rostot, 2 grammból 1 gramm a héjában van. A gyümölcsök és zöldségek héjában található rostok általában oldhatatlan rostok.

Jegyezd meg: A gyümölcsök és zöldségek héja tele van rostokkal. A héj salakanyagot biztosít, amely hozzájárul az egészséges emésztéshez és megakadályozza a székrekedést.

Összegezve:
A rostok mérhetetlenül fontosak az egészséged számára. Ha követed a fent leírt javaslatokat, növelheted a napi
lovaszmarika, 2019. július 16. kedd, 16:15
egészség
megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt káliumot, kalciumot, foszfort és vasat. A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban sült) egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bélpanasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasztjuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből készítették az előételt, a levest. Használjuk ki a burgonyában rejlő, egészségünkre hasznos lehetőségeket, hogy kevesebb gyógyszert kelljen fogyasztanunk.

CÉKLA GYÓGYÍTÓ HATÁSA, ÉLETTANI FONTOSSÁGA:

És most következzék a cékla. A cékla Rák megelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers céklalé
faciendum, 2019. február 19. kedd, 20:42
így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort és vasat.

A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban sült) egyensúlyban tartja a szerveket, például csökken a gyomor és a bélpanasz. Leghatásosabb, ha sós lében (népi nyelven sóban főtt krumpli), vagy héjában főzve fogyasztjuk. Valamikor a szegény emberek a burgonya levéből készítették az előételt, a levest. Használjuk ki a burgonyában rejlő, egészségünkre hasznos lehetőségeket, hogy kevesebb gyógyszert kelljen fogyasztanunk.

A cékla gyógyító hatása, élettani fontossága
És most következzék a cékla. A cékla rák megelőző hatású, beírta magát a csodaszerek osztályába. Ferenczi Sándor 1970-ben Heidelbergben megjelent könyvében ad számot 18 év tapasztalatáról, a nyers céklalé daganatellenes
pacsakute, 2019. január 30. szerda, 10:03
A jódról ....
rendszeres fogyasztása a legegyszerűbb megoldás arra, hogy megfelelő mennyiségű jódhoz jusson a szervezetünk, írja a Natural Society. A jódozott tengeri sóból pedig egy teáskanálnyi fedezi a napi jódszükségletet.

1 gramm (1/2 tk) himalájai kristálysó - 500 mikrogramm jódot tartalmaz

2. Áfonya
Az áfonya szintén toplistás jódforrás, melyből már 5 gramm fedezi a napi ajánlott mennyiséget. Az áfonya ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, C-vitamint a feketeáfonya héjában található antocianin pedig látásjavító hatású.
10 dkg áfonya - 400 mikrogramm jódot tartalmaz

3. Tej
A tej számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, többek között kalcium és D-vitamin is található benne. Emellett azonban jódforrásnak is kitűnő, ugyanis egy pohár tej a napi ajánlott jódbevitel 1/3-a fedezhető.

1 pohár (3 dl) tej - 45 mikrogramm jódot tartalmaz

4. Szárított tengeri alga
A tenger gyümölcsei (kagyló, rák, homár)
pacsakute, 2019. január 26. szombat, 23:09
A fodros kel jótékony hatásairól
konyhában

Áztatással tisztítsuk. A szár és a levél bármilyen, kelkáposztával készült ételben hasznosítható. Színét hőkezelés után is megtartja. Fogyaszthatjuk nyersen is, vékonyra szeletelve, de mivel tapintása keményebb, felülete durvább, a legtöbb recept olajban párolást ír elő.
Káposztára emlékeztető ízét kiemeli a fokhagyma, a citromlé és az olívaolaj. Olajon megfuttatva színesítsünk vele almával és magvakkal gazdagított salátát, forgassuk tésztába, adjuk főtt gabonaféléhez, esetleg héjában főtt burgonyához.
A remek kelből készült forró egytálételt dobjuk fel feta sajttal és olajos magvakkal. Tehetjük pizzára. Kínáljuk sajtos puffancshoz, zsemléhez. Nyers leveléből ivólevet készíthetünk.

A reformkonyha igen kedveli, de találkozunk vele a makrobiotikus diétában és a nyers étkezésben is.
Méregtelenítő kúrák része lehet.
Zöld turmix alapanyagaként szerepelhet.
Csíkokra, laskára vágva saláta készülhet belőle.
Párolva, zöldséges főételek része
pacsakute, 2019. január 22. kedd, 09:02
Nincs Cím
almareszelőn lereszeljük.
A zsírban üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, majd rádobjuk a cukkinit, és borsot őrlünk rá. Közepes tűzön megpároljuk, csak a legvégén sózzuk, és belekeverjük a felaprított bazsalikomot, majd az oregánót is.

CÉKLAKRÉM TOJÁSSAL
Hozzávalók:
- 20 dkg cékla
- 4 db tojás
- 2 kanál zsír
- fél citromból nyert citromlé
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
A tojásokat megfőzzük ,a zsírral és a céklával együtt, turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

SÁRGARÉPAKRÉM
Hozzávalók:
- egy nagy szál sárgarépa
- fél fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- őrölt koriander
- őrölt kömény
- só ízlés szerint
- 3 dkg zsír
Elkészítés:
A felkarikázott
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Tallóztam
a tésztát, ezért az melegítés után is omlós marad.

13. Hogyan készíts tökéletes tükörtojást

Üsd a tojásokat a serpenyőbe, de olaj helyett vizet önts melléjük. Ezután kezdd el a sütést. Így kapod meg a tökéletes tükörtojást, folyékony sárgájával.
Tárolási trükkök

1. Hogyan tárold a fűszernövényeket

Ha jégkockatartóban lefagyasztod a fűszernövényeket, azok megőrzik vitamintartalmukat. Vízben vagy olívaolajban fagyaszd le őket.

2. Hogyan tárold héjában a diót

A héjában fagyaszd le a diót, hogy megmaradjon a tápanyagtartalma, íze, aromája. Tedd lezárható műanyagedénybe vagy tasakba, így helyezd el a fagyasztóban. A diót pirítva semmiképp se fagyaszd le, mert semmire sem fogod tudni használni. Legyen nyers és feldolgozatlan. Az így eltárolt diónak nem lesz keserű utóíze úgy, mint azoknak, amiket szobahőmérsékleten tartottak.
Takarítási trükkök

1. Hogyan tisztítsd helyesen az öntöttvas serpenyőt

Hogy az öntöttvas
horvathnemagdi, 2018. augusztus 29. szerda, 11:01
Kiskunfélegyházi savanyúkáposztán sült libacomb
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 2 nagyobb alma, 70 dkg héjában főtt burgonya, fél dl étolaj, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4 libacomb.
Egy tepsit kiolajozunk, a beáztatott savanyú káposztát a vízből kinyomva elterítjük rajta. A libacombokat besózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd őrölt borssal is bedörzsöljük, és a káposzta tetejére tesszük.
A héjában főtt krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és a combok melletti résekbe helyezzük.
Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk, és a fél almákat három cikkre vágva, héjastól szintén belenyomkodjuk a húsok közé.
Gondosan lefóliázzuk, és előmelegített sütőben egy órán át pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és a combokat szép pirosra sütjük.
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 14:06
Nagyon mutatós lesz a főtt tojás
Eredeti ötlet, amivel lenyűgözheted a vendégeid és a családod. A módszer lényege, hogy a tojást a héján belül felvered, így a főtt tojás a hagyományos fehér-sárga szjnkombináció helyett egységesen sárga színben fog pompázni.

Elkészítés:

A nyers tojást bugyoláld be valamilyen textilanyagba, akár egy kisebb sálba vagy egy konyharuhába. Kötözd meg jó erősen, hogy ne essen ki belőle a tojás, majd kezdd el jó alaposan rázni. Ezután, ahogy szoktad, főzd meg a tojást, és máris kész a különleges finomság. Mindez videón:

Verd fel a tojást már a héjában, nagyon mutatós lesz a főtt tojás :
jupiter21, 2018. június 08. péntek, 15:51
9 vendégváró saláta recept
:)



A hidegtálak mindig jól jönnek, gyorsan elkészülnek és rendkívül finomak! A saláták már akár előző nap is elkészíthetők, sőt, jót is tesz az ízeknek egy kis idő.

Orosz hússaláta

Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.

Majonézes burgonya

1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:05
9 vendégváró saláta recept!
9 vendégváró saláta recept!

Orosz hússaláta
Hozzávalók: 35 dkg sült, vagy főtt hús, 40 dkg burgonya, 15 dkg alma, 15 dkg ecetes uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könnyen formázható salátát nyerjünk.
----------------------------------------------------
Majonézes burgonya
1 kg burgonyát héjában megfőzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk. 2 tojássárgáját 2 dl csöppenként hozzáadott olajjal elkeverünk. 2 dl tejfölt mustárral, cukorral, sóval ízesítünk, majd hozzákeverjük a majonézt és végül a burgonyát, vigyázva, hogy ne törjük
irmus, 2018. május 19. szombat, 13:18
1/125
Képek, videók
táplálkozás.jpg
kicsoda57
2015. október 23. péntek, 23:34
Növényi táplálkozás
sanci81
2015. október 22. csütörtök, 17:26
Ha a táplálkozás....jpg
pacsakute
2013. június 28. péntek, 16:58
táplálkozási piramis.jpg
sarkadykati
2012. október 17. szerda, 10:48
Táplálkozási piramis
pacsakute
2012. szeptember 30. vasárnap, 10:15
Egészséges táplálkozás tá
pacsakute
2012. szeptember 30. vasárnap, 10:08
táplálkozási piramis.jpg
zsuzso3
2010. február 16. kedd, 23:22
taplalkozas_fekvo.jpg
oswald_andras
2009. szeptember 22. kedd, 18:43
Táplálkozási piramis
sarkadykati
2009. április 04. szombat, 07:54
Táplálkozás.jpg
charlotteani
2009. január 13. kedd, 22:45
Táplálkozás
qqts
2006. június 15. csütörtök, 09:57
Ferenczi Hazatérés 1905.j
menusgabor
2018. december 21. péntek, 19:21
SzKT Ferenczi Ferencné.jp
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:33
FERENCZI GIZIKE
1vargaildyko
2015. január 25. vasárnap, 16:18
Ferenczi Ferenc.jpg
agica2004
2014. szeptember 08. hétfő, 11:42
Címkék
héjában fagyaszd, módszer lényege, kisebb sálba, napi ajánlott, csodaszerek osztályába, céklát héjában, vízből kinyomva, makrobiotikus diétában, combokat szép, zsírban üvegesre, régiek orvosságok, benne lévő, reformkonyha igen, édes krumplit, kisebb krumpliban, levél bármilyen,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.