Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:37 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szennyezett szeszt foglaltak le a pénzügyi nyomozók Polgáron
Kovács Dorina tájékoztatása szerint minden bizonnyal az Észak-magyarországi régió egyik legnagyobb illegális szeszforgalmazóját iktatták ki a NAV pénzügyi nyomozói.

A 12 helyszínt érintő nyomozás és a házkutatások eredményeként kiderült, hogy az elkövetők házilag pancsolt szesszel kereskednek több megyében is. A nyomozással egy időben a NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzéseket is végeztek.

A helyszínen a NAV szakértői intézetének mobillaborja kimutatta, hogy a szesz szennyezett, emberi fogyasztásra alkalmatlan. A 95 százalékos szeszen kívül színező és ízesítő anyagokat, illetve szűrő- és szivattyú-berendezéseket is találtak. Ezekkel a gépekkel a 30 hektoliter alapanyagból több mint kétszeres mennyiségű alkoholos italt lehetett volna előállítani.

A nyomozók megtalálták a füzetekben vezetett eladási listákat, amelyekből kiderült, hova kerülhettek a házi gyártású italok. A vevők kiléte, az eladott mennyiség elemzése még nem zárult le - jelezte Kovács Dorina.

Hozzátette: a NAV
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 10:11
NAV: több százan vettek részt a webáruház alá szervezett bűnszervezet felgöngyölítésében
Tízmillió forint értékű kábítószert foglaltak le Budapesten
A rendőrség szombati közleménye szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. Gábor 30 éves, B. Gábor 31 éves, S. Roland 43 éves és Zs. Tamás 55 éves budapesti lakosok ellen.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2017. június 14-én Budapest XIII., XIV., és III. kerületében összehangolt akciót hajtottak végre. A gyanúsítottakat budapesti lakásaikban fogták el, majd a házkutatások eredményeként 2570 gramm marihuánát, 670 gramm amfetamint, 665 MDMA tablettát, 20 gramm kokaint, valamint 2,4 millió forintot és 800 eurót foglaltak le a nyomozók. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy tízmillió forint.

Az elfogott személyeket a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 08:41
Krónika 3. rész (kérdések)
Ki a felelős azért, hogy már több mint hat éve tart 4-es metró ügyében a nyomozás? - kérdezte.

Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese azt mondta, 2011-ben a Fővárosi Önkormányzat feljelentése alapján indult nyomozás a metrókocsi-beszerzés ügyében hűtlen kezelés miatt. 2016-ban a legfőbb ügyész rendelkezett arról, hogy a magyar ügyészek Londonban tekintsék át az Egyesült Királyság által az Alstom-szerződéseivel összefüggésben folytatott eljárás iratai - részletezte, megjegyezve: ennek eredményeként olyan információkhoz jutottak, amelyek felgyorsították az eljárást.

Hozzátette: 2016 szeptemberében vonták ügyészi hatáskörbe az ügyet, azóta voltak már házkutatások, gyanúsítotti kihallgatások és őrizetbe vételek.

Szerinte a nyomozás hossza az ügy bonyolultságára és arra vezethető vissza, hogy intenzív és kiterjedt nemzetközi együttműködést igényel.Fidesz: számos nemzetközi agrárkiállításon vett részt MagyarországPócs János (Fidesz) elmondta, év elején több nemzetközi
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 14:27
Merényletek Párizsban - Több mint kétezer házkutatást tartottak, háromszáz fegyvert lefoglaltak, három mecsetet
"Két hét alatt a harmadát foglaltuk le annak a mennyiségnek a háborús fegyverekből, amelyet egy év alatt szoktunk" - mondta a miniszter. Azt is jelezte, hogy 165 helyen kábítószert is találtak a rendőrök.

A titkosszolgálatok által az iszlamista radikális körökhöz tartozó megfigyeltek közül 330 embert helyeztek házi őrizetbe, 26 ember pedig azért nem hagyhatja el a lakóhelyét a december 11-ig tartó klímacsúcs idején, mert korábban erőszakba forduló tüntetéseken vett részt.

Bernard Cazeneuve azt is elmondta, hogy az elmúlt héten három mecsetet is bezárattak a hatóságok.

"Radikalizálódás miatt korábban még soha nem rendelt el egyetlen kormány sem mecsetbezáratási intézkedést" - hívta fel a figyelmet a tárcavezető.

Múlt héten a közép-franciaországi Lyonban és a Párizstól észak-nyugatra található Gennevilliers nevű elővárosban, szerda délelőtt pedig a keletre található Lagny-sur-Marne-ban zárattak be egy-egy mecsetet a hatóságok.

Ez utóbbi hely átvizsgálása után 22 embernek
velemenyezd, 2015. december 02. szerda, 15:32
Fiktív számlákkal 900 millió forintos adóhiányt okozott egy céghálózat
Ibolya Tibor közleményében azt írta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyészei a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatallal együttműködve összehangolt intézkedésben országszerte házkutatásokat tartottak és 16 embert bűnügyi őrizetbe vettek.

A gyanú szerint a cégeikkel takarítási és vagyonvédelmi tevékenységet ténylegesen végző gyanúsított vállalkozók 2011-2014-ben egy alvállalkozói céghálózatot hoztak létre és működtettek. Ennek oka az volt az ügyészség szerint, hogy egyrészt a gyanúsított vállalkozók a létrehozott cégek fiktív számláinak kibocsátásával és a tényleges takarítói, biztonsági őri tevékenységet végző "anyacégek" általi egyidejű befogadásával csökkentsék az áfafizetési kötelezettségüket, másrészt több ezer munkavállalójukat - a közterhek megfizetésének elkerülése érdekében - a ténylegesen működő "anyacégek" helyett a céghálózat fantomizálásra váró cégeinek alkalmazottjaiként jelentsék be.

A gyanúsítottak
velemenyezd, 2015. november 25. szerda, 09:21
Gépjárműlopásra szakosodott nemzetközi bűnözői csoportot számoltak föl
Németországban, Olaszországban és Franciaországban tevékenykedő szlovák elkövetők feladata nagy értékű gépkocsik felkutatása, megszerezése és azonosító adatainak átütése volt. A szerb bűnözők a járművek okiratait készítették el, nagy részében valódi, lopott dokumentum átalakításával. A magyar gyanúsítottak voltak azok, akik megrendelték és értékesítették az autókat.

Takács Tibor elmondta, hogy a magyar, a szerb és a szlovák rendőrség 2015 februárjában kezdett konspiratív együttműködést, és ennek eredményeként hétfőn a három országban egyszerre kezdődtek el a házkutatások és a gyanúsítottak elfogása.

Magyarországon eddig három gyanúsítottak fogtak el - köztük olyat is, aki ellen már hasonló bűncselekmények elkövetése miatt folyt eljárás -, húsz helyen tartottak házkutatást, és eddig tíz autót találtak meg - ismertette. Hozzátette: ez csak "a jéghegy csúcsa", az eljárások végére várhatóan jóval több lopott járművet azonosítanak.

Dejan Kovacevic, a szerb rendőrség szervezett bűnözés elleni
velemenyezd, 2015. október 19. hétfő, 15:12
Buda-Cash - Ügyvéd: hatvanmilliárd forintos csalás a gyanú
A rendőrség hétfő reggel több helyszínen egy időben, összehangoltan tartott házkutatásokat, majd annak eredményeként lefoglalásokat. Ezzel összefüggésben több embert előállítottak a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe, ahol a nap folyamán sor került őrizetbe vételekre is - mondta el az ügyvéd.

A Tölgyesi Péter és - a védelem számára egyelőre beazonosíthatatlan - társai elleni gyanú hatvanmilliárd forintos csalás, továbbá számviteli fegyelem megsértése, valótlan adatközlés, a sértett pedig négy bank - tette hozzá Bánáti János.

Az ügyvéd hozzátette, hogy tudomása szerint a brókercég egyik jelentős tulajdonosát, volt igazgatósági tagját, P. Z-t és a vezérigazgató-helyettest V. I-t is meggyanúsították.
velemenyezd, 2015. március 09. hétfő, 17:52
Embercsempész bűnszervezet 15 tagját fogták el Szabolcsban
igazgató elmondta, hogy a csoport 14 magyar tagja közül hatot előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, a többiek szabadlábon védekeznek, míg egy ukrán állampolgárt őrizetbe vettek.

A csoport úgy bukott le, hogy október 7-én tíz afgán menekültet, egy család hat felnőtt és négy gyermek tagját fogták el a térségben. A menekültek kihallgatása során merült fel a gyanú a szervezett embercsempészésre.

Még aznap hat gyanúsítottat elfogtak Szabolcs megye több településén, majd a további nyomozás eredményeként október 15-én, a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak közreműködésével további nyolc gyanúsítottat állítottak elő.

Az ezredes hangsúlyozta: a TEK bevonására azért volt szükség, mert adatok merültek fel arra, hogy a gyanúba keveredett embereknél fegyver is lehet. Hozzátette: ez a házkutatások során be is igazolódott, s a fegyverek mellett pénzt és ékszereket is lefoglaltak az érintetteknél, valamint ötven mobiltelefont is, amelyek a kapcsolattartást segítették.

Balogh Barnabás
velemenyezd, 2014. október 18. szombat, 12:11
Kábítószer-kereskedőket fogtak el Ózdon
Gaskó Bertalan tájékoztatása szerint a rendőrök egyszerre több helyen is kábítószer-terjesztőkre csaptak le, az akció eredményeként a rendőrök azonosítottak, elfogtak és őrizetbe vettek egy 35, egy 33 és egy 44 éves ózdi férfit, mindhármójukat kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsították meg.

Az elfogásokkal párhuzamosan megtartott házkutatásokon a rendőrök számítógépeket, mobiltelefonokat, készpénzt, ékszereket, gázriasztó-pisztolyt, digitális mérlegeket, fecskendőket, teleszkópos botot, úgynevezett viperát, illetve kábítószergyanús anyagokat foglaltak le.

Az egyik ingatlanban a hűtőszekrényből, a fagyasztott húsok közül kerültek elő kábítószer-prekúzor gyanús anyagok.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy korábbi két rendőri akció eredményeként idén már három ózdi díler került előzetes letartóztatásba.
velemenyezd, 2014. március 24. hétfő, 15:54
NAV: Befejeződött a nyomozás a szabolcsi cigarettacsempész-bűnszervezet ügyében
Több száz embert állítottak elő egy nagyszabású kábítószer-ellenes akció során Szerbiában
A kábítószer-kereskedők és -terjesztők ellen indított akcióról Milorad Veljovic, a rendőrség igazgatója számolt be. Elmondta, hogy a rendőrség, az ügyészség és az igazságügyi minisztérium közös fellépésének eredményeként több mint 250 személy ellen biztosan eljárás indul, de az akció még folyamatban van, további letartóztatásokra lehet számítani.

Az előállítottak számát és az elkobzott kábítószer mennyiségét tekintve Újvidék "vezet", ahol 5 kilogramm heroint foglaltak le.

Az akcióban több ezer rendőr vesz részt, a cél pedig az, hogy felhívják a figyelmet azokra, akik "mérgezik a gyerekeinket" - jelentette ki Veljovic.

A rendőrségi vezető érdekességként kiemelte, hogy a házkutatások során több heroint találtak, mint marihuánát, továbbá több fegyvert, lőszert és járművet is elkoboztak. Hozzátette, hogy a lefogottak között futballhuligánok, valamint olyan személyek is vannak, akik feltehetőleg szervezett bűnözői csoportokhoz tartoznak.

Kiemelte még, hogy az akciót a lakosság
velemenyezd, 2013. december 06. péntek, 12:33
1/2
Képek, videók
Szennyezet terepszakasz
inoke
2012. június 07. csütörtök, 13:46
római polgárok 003.png
chillik
2016. június 14. kedd, 09:21
római polgárok 002.png
chillik
2016. június 14. kedd, 09:21
római polgárok 001.png
chillik
2016. június 14. kedd, 09:20
polgárőr kutya.jpg
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 09:59
Polgárőrök szolgálatban
m_rika
2010. november 23. kedd, 18:31
Calais-i polgárok
mecsery
2010. február 18. csütörtök, 05:12
Polgárörök
erzsi5710
2007. október 31. szerda, 14:10
Polgárok Háza
agica2004
2007. szeptember 06. csütörtök, 13:55
Írásaim O.Kovács Attilána
furaila
2018. október 31. szerda, 14:14
Kovács Enikő
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:08
Kovács Béláné
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:26
kovács pista.jpg
zsokica45
2018. július 07. szombat, 11:36
kovács bécii20161012.jpg
zsokica45
2018. június 12. kedd, 09:12
kovács béci.jpg
zsokica45
2018. június 12. kedd, 09:11
Címkék
Budapesti Nyomozó Ügyészség, elkövetőek elmenekültek, első rajtaütés, akcióban több, lefogottak között, Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, Takács Tibor, házi gyártású, rendőrök azonosítottak, lefoglalt kábítószer, nyomozás hossza, rendőrség hétfő, brókercég egyik, elmúlt héten, gyanú szerint, Milorad Veljovic,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.