Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:20 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tekintsünk elhivatásunkra!
néhány megfontolandó szempontot.

(1) Válasszuk ki a lehetőségeket!

Ha egy pályaválasztási tanácsadó könyvet kellene végigolvasnunk, bizonyára úgy éreznénk, hogy a bőség zavara lehetetlenné teszi a döntést. Ez azonban nem így van. Mindannyian képesek vagyunk arra, hogy behatároljuk a lehetőségeinket. Ezzel kell kezdenünk.
Vannak hivatások, melyek nem jelentenek választási lehetőséget a keresztény ember számára. Ahogy vannak olyan emberek, akikkel keresztényként nem lépnénk házasságra, mert lehetetlen volna velük megosztani az életünket a Krisztus-hit legmélyebb szintjén, úgy vannak olyan foglalkozások is a mai társadalomban, melyeket el kell utasítanunk. A 2Korinthus 6-14-18 jól ismert részlete erre nézve éppúgy érvényes, mint a házasságra.
Így rögtön leszűkítettük a kört, még ha csekély mértékben is. Az a célunk, hogy Isten segítségével minél kevesebb lehetőség maradjon fenn a rostán.

(2) Vizsgáljuk meg adottságainkat!

Ez a szempont nagy segítséget
kalmanpiroska, 2018. november 13. kedd, 15:24
Mai evangélium - 2018. augusztus 17. pénzek
keményszívűségetek miatt engedte meg, hogy elbocsássátok feleségeteket, de kezdetben nem így volt. Mondom nektek: aki elbocsátja feleségét - hacsak nem a paráznasága miatt - és mást vesz el, házasságtörést követ el."
Erre a tanítványok megjegyezték: ,,Ha így áll a dolog férj és feleség között, akkor nem érdemes megházasodni." Jézus így válaszolt: ,,Nem mindenki tudja ezt felfogni, hanem csak az, akinek Isten megadja. Mert van, aki úgy született, hogy alkalmatlan a házasságra, és van, akit az emberek tettek ilyenné, de van, aki a mennyek országáért önként lemond róla. Aki fel tudja fogni, fogja fel!"
Magyar Kurír

Imádság
Istenünk, irgalmas Atyánk! Hisszük, hogy a szeretet erősebb a bűnnél. A tőled tanult szeretet vezet bennünket a törekvésben, hogy békében éljünk veled, a mi Atyánkkal és embertársainkkal. Irgalmas jóságod és megbocsátó szereteted legyen példa számunkra, hogy mindig készek legyünk szeretetből, tiszta szívvel megbocsátani. Taníts
maroka, 2018. augusztus 17. péntek, 10:08
Nyomorúságos életem lesz...
Nyomorúságos életem lesz, ha alávetem magam a férjemnek

Néhány évvel ezelőtt az egyik nagyobb protestáns felekezet nagy vihart kavart az evangéliumi körökben, amikor egy olyan, a házasságra és családra vonatkozó hitvallást fogadott el, melyben a következő mondat is szerepelt:

A feleségnek szelíden alá kell magát vetni férje szolgáló vezetésének, csakúgy, ahogy az egyház is hajlandósággal aláveti magát Krisztus vezetésének.

Az alávetettség küzdelme nem csupán a mai nők problémája. Igazából Éva is ezzel került szemben az Éden kertjében. A Sátán kérdésének középpontjában ez a kihívás szerepelt: Istennek valóban joga van uralkodni az életed fölött? A Sátán valójában ezt mondta: ,,Képes vagy rá, hogy irányítsd a saját életedet, nem kell senki más tekintélyét elfogadnod."
Meggyőzte Évát, hogy ha Isten vezetésének veti alá magát, akkor nyomorúságos élete lesz, és lemarad valamiről. A Sátán attól a naptól kezdve egészen máig mesteri munkát végez, meggyőzve a nőket
kalmanpiroska, 2018. március 13. kedd, 11:50
Polcz Alaine és Mészöly Miklós
el. A kötet végén olvasható utolsó részben a házaspár közeli barátja, Nádas Péter mesél. Elmondja, hogy Mészöly mennyire képtelen volt a felesége nélkül létezni, mennyire volt mégis zsarnoki ez a szerelem, mennyire elfoglalta a teret Alaine elől, mennyire birtokba vett mindent, beleértve a nőt is. És hogy mennyi nőügye volt, amelyekhez az író barátai falaztak - vagy éppen nem falaztak.
Ráadásul Polcz Alaine apja ugyanígy hagyta el az anyját, számtalanszor. És közben az íróházaspár egész házasságra árnyékot vetett, hogy Polcz Alaine nem tudott gyereket szülni. A nő emiatt örökös bűntudatot érzett, ki tudja, talán ez is közrejátszott abban, hogy ennyiszer képes volt szemet hunyni a férje gyarlósága fölött.
Ha valaki megkérdezné most tőlem, mit gondolok erről a szerelemről (nem kérdezi meg senki, ezért aztán leírom), akkor azt mondanám: ez nem szerelem volt.
Mert a zsarnokságnak, az önzésnek, a birtoklásnak, az uralkodásnak a másikon nincs köze a világ legnemesebb érzéséhez. Még akkor sem,
liliana01, 2018. február 03. szombat, 15:49
KATALIN NAPJA (NOVEMber 25.)
Szent Katalin a IV. században élt az egyiptomi Alexandriában, keresztény hitéért halt mártírhalált. Legendája szerint szép és okos királyleány volt, akinek egyik látomásában megjelent Jézus és eljegyezte. Mártírhalálakor ismét megjelent és megígérte, hogy mindazokat meghallgatja, akik menyasszonyához, Katalinhoz imádkoznak. Így vált Katalin a házasságra vágyó leányok védőszentjévé. Okossága miatt egyetemek, tudósok, diákok védőszentje is volt. Vértanúságának az eszköze, a kerék miatt pedig a fuvarosok, kerékgyártók, bognárok, molnárok, fazekasok tisztelték.
Napjához férjjósló hiedelmek és praktikák kapcsolódtak. A vízbe tett gyümölcság ha kizöldül karácsonyig, a leány közeli férjhezmenetelét jósolja. Az ágat katalinágnak, katalingallynak nevezik. A jóslás hatékonyságát úgy igyekeztek fokozni, hogy mezítláb mentek az ágért, különböző fákról metszették, lehetőleg lopott ágat vittek a szobába. Volt, aki minden ágnak fiúnevet adott, s amelyik elsőként virágzott ki, olyan nevű férjet várt. A legények is
lenke1964, 2017. november 26. vasárnap, 13:08
Mit örököl az élettárs? Sokan nem ismerik a jogaikat
Bár évről évre nő, még mindig elenyésző a nyilvántartásba vett élettársi kapcsolatok száma Magyarországon. Míg a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) adatai szerint 2014-ben 761 pár jegyeztette be magát az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásába, addig 2016-ban már közel ezer, ami így is csupán az 1,2 százaléka az összes ilyen párkapcsolatnak. Még nagyobb gond, hogy a legtöbben nincsenek tisztában az élettársi kapcsolat jogi következményeivel. Sokan például csak a hagyatéki tárgyaláson szembesülnek azzal, hogy egy fillért sem örökölnek élettársuk után, sőt akár a közös otthonuknak is búcsút mondhatnak.
Népszerű, de nem tudják, mivel jár

Soha nem éltek ennyien élettársi kapcsolatban. A Központi Statisztikai Hivatal 2016 végén készített mikrocenzusa szerint a 2,7 millió magyar család csaknem 18 százalékát tették ki az élettársak, az ilyen párkapcsolatok
anna4459, 2017. augusztus 19. szombat, 07:32
2017. augusztus 18., pénteki Napiszöveg
olyat, aki Jehova egyik önátadott,
megkeresztelt Tanúja, és összhangban
él a Szentírásban leírtakkal (1Korintusz 7:39NW A feleség kötve van mindaddig, amíg a férje él. Ha azonban a férje halálalvásba merülne, szabad arra, hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban.).
Egy ilyen házastárs, aki Jehovának
szentelte az életét, segíteni fog nekik,
hogy feddhetetlenek maradjanak.
Jehova tudja, hogy mi az, ami leginkább
a szolgái javára válik, és a házasságra
vonatkozó tanácsa mindig ugyanaz volt.
Gondolj csak arra az egyértelmű parancsra,
amit Mózesen keresztül tárt az
izraeliták elé. A környező nemzetek
nem szolgálták Jehovát, ezért ezt
tanácsolta az izraelitáknak:
,,Ne lépj velük házassági szövetségre. . . .
Mert eltéríti fiadat attól, hogy kövessen
engem, és más isteneket fognak szolgálni"
(5Mózes 7:3, 4NW Ne lépj velük házassági szövetségre. Lányodat ne add fiához, és lányát se vedd a
charlotteani, 2017. augusztus 18. péntek, 16:50
Szergej Jeszenyin (1895-1925)
Kedvenc itala: vodka
Orosz költő, az imazsinizmus (orosz avantgárd költészeti irányzat) képviselője, A fekete ember és további más versek szerzője röpke életének - mindössze harminc évet élt - utolsó két évét folyamatos delíriumban töltötte. Sosem vetette meg az italt, így elsősorban zaklatott magánéletével és alkoholfüggőségével szerzett magának hírnevet nyugaton. Súlyos depresszióval és paranoiával küzdött, emellett hallucinációk is gyötörték. Kurta élete alatt ötször adta házasságra fejét, s ezekből a házasságokból négy gyermeke született. Utolsó előtti felesége egy híres amerikai táncosnő, Isadora Duncan volt, aki 17 évvel volt idősebb a költőnél. A hölgy alig tudott néhány szót oroszul, Jeszenyin pedig az oroszon kívül semmilyen más idegen nyelvet nem beszélt. A házasság mégis megköttetett, de nem volt hosszú életű. A költő részegen állítólag többször meg is ütötte nejét. Utolsó felesége Lev Tolsztoj unokája volt, Szofja Andrejevna Tolsztaja. Szergej Jeszenyin holttestét egy szállodai
bordat, 2017. június 30. péntek, 19:35
Apák napja
bennük. Ragaszkodjanak hozzád, tartsák meg törvényeidet, és szeressék egyházadat. Mindig, a nehézségek idején is érezzék gondviselő, atyai szeretetedet.

- Jóra törekvésükben találjanak segítőtársakra, és védd meg őket a rossz útra, bűnre csábítóktól.

- Tudják értékelni teremtésed csodáját. Az életet mindennél többre tartsák, az anyagi javakkal jól gazdálkodjanak.

- Mutasd meg nekik leendő házastársukat, akit te választottál nekik. Támogasd őket, hogy hivatásukra: a házasságra vagy a papi, szerzetesi életre mint szentségre készüljenek, és addig tiszta életet éljenek.

- Vigyázz gyerekeink családjára, hogy köztük is keresztény szellem uralkodjon, és unokáinkat vallásosan neveljék.

- Segíts elfogadni és szeretni gyerekeinket akkor is, ha testileg vagy lelkileg betegek, és nem az általam helyesnek tartott úton haladnak. Te légy a vigaszom. Soha ne szűnjek meg értük imádkozni.

- Segíts, hogy családfői feladataimat, döntéseimet bölcsen és jól
menusgabor, 2017. június 17. szombat, 21:30
MI MARAD hátrahagyott éveinkből?
született. Minden igyekezet és minden siker csak az egyik féltékenykedése a másikra. Irigység, féltékenység mételyezi meg az emberek lelkivilágát. Ezért felesleges a szerzés gyötrő igyekezetében égni.

A bölcs hiábavalóságnak látja a MAGÁNYOSSÁGot és jobbnak látja azok helyzetét, AKIK KETTEN VANNAK. Ha elestek, az egyik a másikat fölsegíti. Ha ketten együtt hálnak, egymást melengetik. Ha valaki megtámadja az egyiket, ketten szállnak vele szembe. Sőt, egy érdekes megjegyzés, amit a keresztény házasságra szoktam vonatkoztatni, ahol a kettő kapcsolatában megjelenik Isten, mint harmadik fél: ,,a háromágú kötél nem szakad el egyhamar."

A bölcs figyelmeztet: NE SZÓLJON elhamarkodottan a szád. ,,Aki vermet ás, beleesik" - még ha ,,csak" a nyelvével is tette. A sok szóbeszéd esztelen kijelentésekhez vezet. Legyél kevés beszédű! Bölcsebb hallgatni.

Aki SZERETI A PÉNZT, sohasem kap eleget, pedig mezítelenül születtünk, s úgy is megyünk el. Ahogy
sacimama, 2016. november 25. péntek, 00:35
Az istenfélő nő
bálványimádás. Ha nem vagyunk betelve Istennel már most és nem vagyunk teljesek Krisztusban a jelenben, akkor még egy mennyben köttetett házasság sem lesz képes megváltoztatni az ürességünket.
A második ok, amiért valakinek reménytelenül szüksége van valakire az életében az az egyszerű önzés. Ha szükségünk van valakire, hogy szeretve érezzük magunkat, vagy ha szükségünk van valakire, hogy az magányosság érzéseit elűzhessük, akkor a házasságot minden hibás indítékból akarjuk. A házasságra nem úgy kellene tekinteni, mint egy lehetőségre, hogy a szükségeink találkozzanak, hanem mint egy lehetőségre, hogy egymás szükségeivel találkozzunk. Ha nem tanultuk meg Istenhez vinni a szükségeinket, akkor valószínűleg elárasztjuk a férjeinket a saját szükségeinkkel és nem tudunk az övéiről. Ismertem keresztyén nőket, akik azzal töltötték a napjaikat, hogy a saját szükségeiket fogyasztották és állandóan siránkoztak, hogy miért nem hozott valakit Isten az életükbe. De miért kellene Isten rábízzon egy
kalmanpiroska, 2016. július 27. szerda, 13:08
A Nap ugyanúgy ragyog - XLVIII.
létezik.
- Tudom! - vágta rá csaknem gyűlölettel. - Amikor nem a nők választják a férfit, hanem a férfi a nőt! Ocsmányság! Ellentétes a Mindenek Édesanyjának szent törvényeivel! Fúj! Hitetlen barbárok szokása! Az ilyenek nem kerülhetik el a Mindenek Édesanyjának büntető kezét! Vijjogó halált, véres aratást, fegyvereket, szárazságot és dögvészt küld rájuk a Mindenek Édesanyja! Elsötétül fejük felett a nap, és írmagjuk sem marad!

Türelmetlenül megráztam a fejem.

- Nem ilyen házasságra gondoltam, Farkasasszony! Az igazi házasságban egyetlen nő és egyetlen férfi tartozik egymáshoz!

Megrökönyödve tekintett rám. Megrökönyödve, de mélységesen. Hitetlenkedés és megnevezhetetlen iszony villant a szemében.

- Nem lehet, Koszoskutya! Nem lehet, mert ellentétes a Mindenek Édesanyjának parancsolataival!
- Nem igaz! - rivalltam rá. - Az emberi boldogság semmilyen fennkölt parancsolattal ellentétes nem lehet! vagy ha mégis, akkor az a parancsolat
lnpeters, 2016. március 30. szerda, 00:51
1/21
Képek, videók
Tekintsünk röviden önmagu
csalogany13
2010. szeptember 27. hétfő, 00:21
pályaválasztási kiállítás
iskolacsenger2013
2013. november 29. péntek, 16:01
Méh a bőség zavarába
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 17:33
A bőség zavara
janna53
2013. augusztus 25. vasárnap, 08:17
A bőség zavara, nem tudom
caris11935
2009. május 26. kedd, 06:31
bőség zavara
soroya
2008. november 30. vasárnap, 20:32
bőség zavara
bajzateva
2008. október 06. hétfő, 12:01
A bőség zavara
marymit
2006. szeptember 30. szombat, 20:45
a bőség zavara
kocsisanita1204
2006. szeptember 12. kedd, 22:36
KERESZTÉNYEK-S.jpg
katolikusokoldala
2017. május 24. szerda, 18:06
Keresztény Himnusz
dandej
2017. március 30. csütörtök, 20:09
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
kereszténység Krisztusban
sacimama
2016. január 18. hétfő, 21:28
Ó keresztény áldás
sacimama
2015. december 16. szerda, 21:46
Keresztény fodrászat
sacimama
2015. október 26. hétfő, 23:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.