Belépés
2018. november 21. szerda | 47. hét | 325. nap | 03:11 | Olivér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Engedelmesség
kell majd adnia arról, milyen bölcsen, milyen gondosan, milyen odaadással és mennyire biblikusan töltötte be a szerepét.
És, testvérem, neked is számot kell adnod!
Te is felelős vagy azért, hogyan végzed feladatodat alárendelt szerepedben, Isten hűséges szeretetébe és jóságába vetve bizalmadat, és Neki engedelmeskedve, akármilyen erős késztetést is érzel az ellenkezőjére. Ezzel nyilván nem azt akarom mondani, hogy engedelmeskedned kell mindenkinek, aki bűnbe vezet, vagy bántalmaz. Ha olyan házasságban élsz, ahol testi vagy lelki épségedet veszély fenyegeti, az engedelmesség nem kötelez arra, hogy fenntartások nélkül bármilyen követelésnek eleget tegyél. Hallod? Nehogy félreértsd! De légy őszinte: milyen gyakran fordul elő, hogy a másik vezetésével szembeni ellenállásod csupán vélemény vagy ízlés kérdése, mert nem vagy hajlandó bárkinek a kérését teljesíteni csak azért, mert azt várja tőled?
Szóval gondold át, milyen érzések vannak benned ezzel a női szereppel kapcsolatban! Sért a gondolat,
kalmanpiroska, 2018. november 18. vasárnap, 15:37
Szendrey Júliát bemutató kiállítást rendez az OSZK
A kiállítás, amely a könyvtár saját anyagára épül és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) gyűjteményéhez tartozó relikviákkal egészül ki, levelek, naplótöredékek, könyvkiadások, saját versek és Andersen-fordítások segítségével idézi fel Szendrey Júlia alakját. Emellett korabeli hírlapok és mellékleteik segítségével a tárlat ízelítőt nyújt a korszak viselet- és társadalomtörténetéből is. Mindehhez a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói által készített öt installáció is hozzájárul - derül ki az OSZK közleményéből.

Mint írják, Szendrey Júlia Petőfi Sándor feleségeként kapcsolódott be a pesti irodalmi és társadalmi életbe. A házaspár a nyilvánosság előtt élte életét, Szendrey Júlia osztozott férjével a társadalmi szerepvállalásban. A pár idillinek induló családi életét a szabadságharc dúlta fel, 1849. július 20-án találkoztak utoljára.

Miután Szendrey Júlia sikertelenül próbálta felkutatni férjét, halottá nyilváníttatta, majd még a gyászév lejárta előtt hozzáment Horvát Árpád egyetemi
velemenyezd, 2018. november 17. szombat, 22:48
Tekintsünk elhivatásunkra!
ha az élethivatásunkra gondolunk? Látjuk, hogy az élet sok területén a Biblia világos útmutatást ad számunkra. Nem szabad hazudnunk vagy lopnunk. Meg van tiltva. Ezek minden helyzetben alkalmazható parancsolatok, melyek alól nincs kivétel. Sokkal nehezebb követni a pozitív parancsolatokat, mint a negatívakat, hiszen ebben az esetben választás előtt állunk! (Ezt a tényt gyakran nem vesszük figyelembe, mikor Istennek a parancsolataiban megnyilvánuló jóságáról gondolkodunk). Például ha úgy döntünk, hogy házasságban szeretnénk élni, számtalan lehetőség áll előttünk (legalábbis első pillantásra)! Vagy ha hivatást választunk, a foglalkozásoka sokaság áll nyitva előttünk! Honnan tudhatjuk meg, hogy melyikre hívott el Isten?
Nincs olyan vers a Bibliában, amely megmondaná, hogy milyen élethivatást kell választanunk, ellenben számos olyan részt találhatunk, amelyekből megtudjuk, mit nem szabad tennünk. De hogyan juthatunk el Isten személyre szóló akaratának megismerésére? Az alábbiakban felsorolunk néhány
kalmanpiroska, 2018. november 13. kedd, 15:24
Szép napot mindenkinek!
generáció közötti feszültség tehát nem ma kezdődött. Gyanús, hogy nem is most fogunk véget vetni neki.

Az Y generációs háztartások jóval kevésbé húzzák meg a nadrágszíjat, mint az idősebbek, 30 ezer forinttal költenek többet havonta az átlagnál, ugyanakkor nagyobb arányban (41 százalék) rendelkeznek megtakarítással.

Szülőkkel élnek, később házasodnak
A kutatás arra is rávilágított, hogy a generáció több mint harmada (37 százalék) egyedül él. A rendszerváltáshoz képest a házasság 8 évvel tolódott későbbre, és a mostani fiatalok 10 százaléka él csak házastársi kapcsolatban.

A 35 év alatti nagykorúak döntő többségének, 82 százalékának még nincs gyereke, bár 77 százalékuk egyértelműen szeretne. A számokból az is kiderül, hogy míg a rendszerváltáskor a nők átlagos életkora első gyermekük születésekor 23 év volt, a mostani generációknál ez már több mint 28 év.

Az alkohol felelős a világ haláleseteinek több mint 5 százalékáért, vagy másképpen évi 3 millió
kirscha, 2018. november 09. péntek, 09:08
Házasság
,,Valójában az elkötelezettség, a szövetség biztosítja, hogy a házasfelekben kialakuljon a szeretet egymás iránt. Az idő múlásával ismerjük csak meg egymást, és kezdjük el szeretni a másikat - az általa nyújtott érzések és élmények helyett. Az idő segítségével értjük meg, mire van igazán szüksége a másiknak, és miként adhatjuk ezt meg neki. Végső soron közös emlékek egész sorát halmozhatjuk így fel, az érzéseink elmélyülnek, és élvezetet találunk a társunkban. Mindezek biztosítják a keretet a romantikus fellángolások, a szenvedélyes időszakok számára, amelyek továbbra is fontos szerepet játszanak az életünkben."

-Timothy Keller-
kalmanpiroska, 2018. november 04. vasárnap, 18:31
Házasság
,,Ha jó és boldog életre vágyunk, természetesen fontosak az esztétikai szempontok, ám ha ezek uralják az életünket, akkor hatalmas problémákkal kell szembenéznünk. Az esztéta szabad embernek vallja magát. Az élet legyen pezsdítő, legyen tele szépséggel és tűzzel - hirdeti. Ennek érdekében gyakran le kell vetnünk a társadalmi elvárások béklyóját és különféle kötelékeinket... ez téves értelmezése a szabadságnak. Az esztétikus élet híve korántsem önmaga ura: élete valójában meglehetősen véletlenszerű. Teljes mértékben vérmérséklete, ízlése, érzései és impulzusai irányítása alatt áll.
Úgy is fogalmazhatnánk, hogy az esztétikus életet élő embert a körülményei alakítják. Ha a feleség arcbőre veszít ragyogásából, ha a férj fölszed néhány kilót, az esztéta máris szebb partnert keres magának. Ha a házastársat ágynak dönti valamilyen súlyos betegség, az esztéta rögtön értelmetlennek érzi az életét... ezt az embert teljességgel a körülményei irányítják.
Kizárólag akkor lehetünk igazán szabadok, ha
kalmanpiroska, 2018. november 04. vasárnap, 18:09
Ökumenikus megemlékezést tartottak a reformáció emléknapján Budapesten
megújulni.

Korányi András, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanára előadásában arról beszélt, hogy a családok évében a reformációt ünneplő keresztyén embereknek újra hitet kell tenniük a család mellett.

A családi élet "számunkra nem egyszerűen elvi kérdés, nem célszerű társadalmi rend, hanem a Bibliából fakadó felismerés" - fogalmazott.

Kifejtette: Luther Márton ugyanis nemcsak az egyházat szervezte át, hanem a Biblia tanításaként hirdette, hogy az emberi élet alapvető ajándéka és természetes rendje a házasság és a gyermekvállalás.

Ez "komoly felismerés volt", hiszen a középkorban a "megszentelt életet élő" szerzetesekről azt tartották, hogy "lelkileg közelebb vannak a mennyországhoz", az ő életüknek pedig része a családi életről való lemondás is - mondta.

A reformátorok szerint a keresztyén élet és az egyház megújulása is a családban kezdődik, Luther kis kátéjában ír arról, hogyan "tanítsa a családfő az ő háza népét" - tette hozzá az egyháztörténész.

Protestánsként "egy
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 19:02
Szenátorok levélben kérték Donald Trumpot, hogy járjon a végére az eltűnt szaúdi újságíró ügyének
többször fogalmazott meg kritikát a szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán bizonyos döntéseiről, például a jemeni háború, illetve a Kanada és Szaúd-Arábia közötti diplomáciai feszültség kapcsán. Hasogdzsi írt a többi között a The Washington Post című tekintélyes amerikai lapnak is.

Hasogdzsi azután tűnt el, hogy október 2-án Isztambulban felkereste a szaúdi konzulátus épületét. A férfi a török mennyasszonyával azért látogatott el a külképviseletre, mert szüksége volt szaúdi dokumentumokra, hogy házasságot köthessen. A nő a konzulátus előtt várta a férfit, de a menyasszony szerint Hasogdzsi nem jött ki az épületből, és azóta senki sem hallott róla.

Török biztonsági szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy Hasogdzsit a konzulátusra érkezése után meggyilkolták.

A köztéri kamerák által rögzített felvételeken főként annak a 15 szaúdi állampolgárnak a mozgása látható Isztambulon belül, akik ugyanazon a napon érkeztek két külön repülőgéppel a török nagyvárosba és hagyták is el az országot,
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 07:05
Brit legfelsőbb bíróság: nem diszkriminatív a pékség, amely nem volt hajlandó tortáján a melegházasság támogatá
Ennek megfelelően a legfelsőbb bíróság arra az álláspontra jutott, hogy a megrendelőt nem érte diszkrimináció szexuális orientációja alapján.

Gareth Lee, akinek nevében az Észak-Írországi Esélyegyenlőségi Bizottság nyújtott be még 2014-ben keresetet, egy meleg rendezvény számára rendelte a süteményt. A pékség először elfogadta a rendelést, azonban a tulajdonosok két nappal később mégis visszakoztak, arra hivatkozva, hogy a megrendelő által a tortához kért "Support Gay Marriage" - Támogasd a melegházasságot - felirat keresztény nézeteikkel nem összeegyeztethető.

A négy és fél évig húzódó perben az első fokon eljáró, illetve a fellebbviteli bíróság is Gareth Lee javára ítélt, és kártérítésre kötelezte a pékséget. Az utolsó fellebbviteli fórum, a legfelsőbb bíróság azonban szerdán megsemmisítette az előző két végzést, és a pékség tulajdonosainak adott igazat.

Az azonos neműek házasságát - az Egyesült Királyság többi országrészétől eltérően - az észak-írországi törvények nem engedélyezik, jóllehet
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 16:51
Romániai népszavazás - Dragnea szerint nem a szociáldemokraták kudarca a referendum érvénytelensége
Erről szerdán beszélt a PSD elnöke a parlament folyosóján, amikor három nappal a népszavazás után először lépett a nyilvánosság elé.

Dragnea manipulációnak nevezte és elutasította azt az - ellenzéki pártok és a román ortodox egyház által is hangoztatott - értelmezést, miszerint a választók azért maradtak távol az urnáktól, hogy a PSD-t, vagy személy szerint őt büntessék. Rámutatott: a PSD-nek nem kell kielemeznie a történteket, mert nem a PSD választási szerepléséről van szó, a párt nem bíztatta részvételre híveit, csak tájékoztató kampányt folytatott.

"Miért lenne a PSD kudarca? Csaknem négymillió ember igennel voksolt. Ha ez kudarc, akkor mindnyájunk kudarca, akik igennel szavaztunk. De mi nem pártokként vettünk részt a voksoláson, nem lehet valamely párt kudarca. Az alkotmánymódosító törvényt sem csak a kormánykoalíció szavazta meg" - mutatott rá a pártelnök.

Dragnea emlékeztetett: a sok millió külföldön dolgozó, de a választói névjegyzékben szereplő román állampolgár miatt nehéz akár
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:11
Török hírtelevízió videofelvételeket mutatott be az Isztambulban eltűnt szaúdi újságíró ügyével kapcsolatban
A köztéri kamerák által rögzített felvételeken főként annak a 15 szaúdi állampolgárnak a mozgása látható Isztambulon belül, akik ugyanazon a napon érkeztek két külön repülőgéppel a török nagyvárosba és hagyták is el az országot, amikor Hasogdzsinak nyoma veszett, október 2-án.

Hasogdzsi azután tűnt el, hogy felkereste a szaúdi konzulátus épületét. A férfi a török mennyasszonyával azért látogatott el a külképviseletre, mert szüksége volt szaúdi dokumentumokra, hogy házasságot köthessen. A nő a konzulátus előtt várta a férfit, de a menyasszony szerint Hasogdzsi nem jött ki az épületből, és azóta senki sem hallott róla.

Az Aksam kormányközeli napilap főszerkesztője, Murat Kelkitlioglu a 24 élő adásában közölte, hogy Hasogdzsi érkezéséről valóban van felvétel, de arról, hogy kilép a szaúdi konzulátus épületéből, nincs. Kelkitlioglu úgy látja, hogy emberrablás történt, Hasogdzsi szerinte pedig azon fekete kisbuszok egyikében hagyta el a külképviseletet, amely benntartózkodása alatt állt be a
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 12:31
Hé, Magyar Joe: Hobo új anyaga rockkoncerten és színházban is
Zenekarban Gál István dobos, mellettük Besenyei Csaba szájharmonikázik az új anyagon. A Hé, Magyar Joe című lemez a GrundRecords gondozásában még az idén megjelenik, a dalokat élőben először október 14-én hallhatja a közönség a Barba Negra Music Clubban.

"Az alapötletet a Jimi Hendrix által híressé tett, majd a Hobo Blues Bandben magyar nyelven is előadott Hey Joe adta. Ha nekem lehet amerikai nevem, a Hobo, akkor Joe miért ne lehetne magyar? A többi magától jött. Születés, gyermekkor, első szerelem, házasság, megcsalatás, gyilkosság, börtönévek, lelkiismeret-furdalás, bűnbánat, Isten keresése, szabadulás és reménytelen helykeresés ezen a káprázatos mai Magyarországon" - idézte Hobót a kommüniké.

Bár Hobo a dalok szövegeit eredetileg csak a lemezre, valamint koncertekre szánta, Vidnyánszky Attila az anyagból kétszereplős darabot rendez a Nemzeti Színházban. A bemutató november 17-én lesz a teátrum Gobbi Hilda stúdiójában, a zenekar részvételével. Hobo társa Rácz József beregszászi színész lesz,
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 10:21
1/258
Képek, videók
Engedelmesség-ARANYHAL
1vargaildyko
2015. április 06. hétfő, 10:15
Engedelmesség-HATTYÚ
1vargaildyko
2014. április 28. hétfő, 10:12
Engedelmesseg.jpg
jupiter21
2011. február 10. csütörtök, 11:02
maximális engedelmesség
alpiger
2007. október 05. péntek, 14:24
Egy másik ihlet.png
cady89
2017. augusztus 30. szerda, 01:10
Mindig a másik soför...
sanci81
2017. augusztus 18. péntek, 16:57
0 másik kerettel 14985046
lovaszmarika
2017. július 31. hétfő, 17:10
Másik üzletember
furaila
2017. július 20. csütörtök, 22:16
Az a félelmetes másik 01.
chillik
2016. október 26. szerda, 06:46
Az a félelmetes másik 02.
chillik
2016. október 26. szerda, 06:46
rózsás pohár másik oldal.
pildu
2016. augusztus 02. kedd, 11:08
Várom a másikat.jpg
chillik
2016. június 11. szombat, 06:51
A másik kettö.jpg
chillik
2016. május 04. szerda, 05:40
Mindig a másik
sanci81
2016. április 24. vasárnap, 10:52
Másik valóság.jpg
pacsakute
2016. április 20. szerda, 16:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.