Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 19:55 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Október 23. - Salvini: a magyar nép rendkívüli volt 1956-ban és most is az
Matteo Salvini az MTI-nek hangsúlyozta: "amilyen bátrak voltak 1956-ban a magyarok, olyan bátor politikai vezetőik vannak ma is".

"Olaszok és magyarok kulturálisan közel állnak egymáshoz, és hasonlóképpen gondolkodunk, ami a migrációt, a haza és a határok védelmét, a keresztény értékek megőrzését, a család védelmét, valamint a Soros György és az Európai Unió részéről fenyegető külső beavatkozások megakadályozását illeti" - mondta.

Megjegyezte, hogy a Liga számára példaértékű a magyar gazdaság "robbanásszerű" fejlődése is.

A Magyarország római nagykövetségén tartott megemlékezésenGiorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek elnöke mondott beszédet.
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 21:53
Európai Bizottság: Horvátország teljesítette a schengeni csatlakozás feltételeit
értékelés megvitatására.

"Dicséretre méltóak Horvátország erőfeszítései. Bízom abban, hogy a tagállamok hamarosan megteszik a helyes lépéseket annak érdekében, hogy az ország teljes jogú tagjává válhasson a zónának" - közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Dimitrisz Avramopulosz uniós bel- és migrációügyi biztos az integráció egyik legnagyszerűbb vívmányának nevezte a schengeni rendszert, s leszögezte, azt a horvát tagság tovább erősítené, hatékonyabbá téve a külső határok védelmét.

A bizottság már korábban megerősítette, hogy az ország teljesítette az előírásokat az adatvédelem, a rendőri és igazságügyi együttműködés, a közös vízumpolitika, illetve a schengeni információs rendszer területén, most arról számolt be, hogy a külső határok kezelése is összhangba került a vonatkozó szabályokkal, az ország pedig továbbra is tiszteletben tartja az igazságszolgáltatási és alapjogi normákat.

Horvátország 2013-ban lépett be az Európai Unióba.

A schengeni övezet jelenleg
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 17:52
EU-csúcs - Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
állni" - fogalmazott.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke rámutatott, hogy a ratifikáció jogbiztonságot teremtene a várható zavarok terén. Emellett arról számolt be, hogy a politikai nyilatkozat ambiciózus szabadkereskedelmi egyezményt vázol fel a jövőre nézve, zéró vámokkal és kvótákkal, egyenlő versenyfeltételekkel.

"Amiről megegyeztünk, több mint puszta megállapodás. Ez a jogi szöveg az Ír-sziget békéjének és stabilitásának megőrzését, és nagyjából 4,5 millió ember jogainak védelmét célozza" - fogalmazott.

Újságírói kérdésre válaszolva pedig tréfásan megjegyezte, hogy a 2016-os brit népszavazáson a bennmaradás mellett szavazóknak igazuk volt.

Michel Barnier, az EU Brexit-ügyi főtárgyalója azt közölte, felkérést kapott Ursula von der Leyentől, a brüsszeli testület megválasztott elnökétől, hogy maradjon a posztján egy újabb évig, és vezesse a jövőbeli viszonyrendszerről szóló egyeztetéseket.

Kiemelte, hogy az egyezség biztosítja a belső piac integritását és megelőzi a
velemenyezd, 2019. október 17. csütörtök, 20:32
Illegális bevándorlás - Szijjártó: ismét le akarják nyomni az európai országok torkán a kötelező kvótát
pedig több ezer illegális bevándorló torlódott fel, akik gyakorlatilag tönkreteszik a helyiek életét, rendkívül agresszíven viselkednek, így próbálva elérni, hogy továbbindulhassanak Európa irányába - fejtette ki. Megjegyezte továbbá, a dél-olasz kikötők megnyitását gyakorlatilag újra meghívásként értelmezhetik azok, akik az Európa irányába indulást mérlegelik.

Szijjártó Péter kiemelte, Magyarország továbbra sem hajlandó elfogadni semmiféle kötelező betelepítési kvótát, és továbbra is a határok védelmét tartja első számú feladatának, miközben ragaszkodik azon jogához, hogy "kizárólag mi mondhatjuk meg, hogy kit engedünk be a saját országunkba és (...) kikkel akarunk együtt élni".

A külügyi tárca vezetője elmondta, a magyar kormánynak vissza kell majd vernie minden egyes ezzel ellentétes kísérletet. Ez nagy küzdelem lesz a következő hetekben, hónapokban, sőt lehet, években - tette hozzá.

Szijjártó Péter közölte, a visegrádi országok továbbra is egyhangúlag támogatják egymást ebben a
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 09:11
Timmermans: a jogállamiság fokozott ellenőrzésére van szükség
Timmermans az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) jogállamiságról szóló vitáján elmondta: az Európai Bizottság a jövőben éves jelentést kíván kiadni a jogállamiságot fenyegető tagállamokban jelentkező kockázatokról annak érdekében, hogy meg lehessen erősíteni az unió jogi eszközeit.

Beszédében arra emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság Magyarország ellen számos, jogállamisággal összefüggő eljárást indított egyebek mellett a civil szervezetek és az oktatás szabadsága, valamint a menedékkérők és migránsok helyzetével összefüggésben, amelyek közül a legtöbb már az Európai Bíróság előtt van.

Kijelentette: azok, akiket amiatt bírálnak, hogy lábbal tiporják az alapjogokat, mindig másokra mutogatnak, hiszen tudják, hogy az őket illető kritika megalapozott. Úgy vélekedett, hogy az illiberalizmus eszménye a szabadság hiányát jelenti, az ugyanis új határokat épít fel, kárt okozva mások mellett az adott ország állampolgárainak is.

A bizottsági
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 12:01
Szijjártó: meg kell változtatni Európa migrációs politikáját
Hozzátette: ma kizárólag az Európai Unió (EU) és Törökország között létrejött, az illegális migráció feltartóztatásáról szóló megállapodás jelent valami fajta védelmet.

"Amennyiben ez a megállapodás valamilyen oknál fogva nem fog működni a jövőben, akkor százezrek és milliók fognak Európába özönleni, őket pedig a nyugat-balkáni országok jelen formájukban egészen biztosan nem fogják tudni feltartóztatni" - hangsúlyozta a tárcavezető.

Ezért - tette hozzá - meg kell változtatni az európai migrációs politikát, meg kell változtatni Brüsszel hozzáállását, és a migráció ösztönzése helyett végre a migráció megállítására kell koncentrálni, amihez két intézkedésre volna szükség.

"Először is a külső határokat meg kellene védeni. Ma sajnos azt kell mondanunk, hogy Magyarországtól délre az EU semmit nem tett a határok megvédése érdekében, sőt a határok átjárására és megsértésére buzdított százezreket" - emelte ki a tárcavezető, és hozzátette, hogy jelenleg Magyarország védi az EU külső határát. Úgy
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 14:31
DK: kössék a reálbérek növekedéséhez a nyugdíjemelést!
Hangsúlyozta, a DK nem támogatta a debreceni Kulcsár Gergelyt, akiről korábban kiderült, hogy beleköpött a Duna partján álló holokauszt-emlékmű vascipőibe. A Jobbik mint párt kommunikációs és remélhetőleg politikai értelemben is sokat változott - érvelt.

A frakciószóvivőt reagáltatták Dobrev Klára egyik televíziós interjújára, amelyben a DK EP-képviselője azt mondta, nem támogatja, hogy az EU kifizesse Magyarországnak a határvédelem költségeit. Gréczy Zsolt leszögezte, nagyon fontosnak tartják a határok védelmét és a magyarok biztonságát, az EU-nak azonban nem annak alapján kellene fizetnie, hogy valamelyik fideszes politikus "a hasára üt és bemond egy számot". Felszólította a kormányt, hogy ne lopja el a határőrizetre adott pénzeket és számoljon el a valós költségekkel. Hangsúlyozta, Dobrev Klára is arról beszélt, hogy el kell választani egymástól az ország lakóinak biztonságát és a "lopást".

Kitért arra is: a DK-n belül semmiféle eljárás nem indul amiatt, hogy egy nyilvánosságra került
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 13:21
Magyar Nemzet - Illegális bevándorlás - Egy centet sem adott a magyar határvédelemre Brüsszel
A lap szerint a Szerbia felől érkező illegális bevándorlók feltartóztatására kiépített, rendőrök és katonák ezrei által üzemeltetett ideiglenes biztonsági határzár az Európai Unió védelmét szolgálja és elérte a célját.

Felidézték, hogy Orbán Viktor miniszterelnök négy éve július 25-én, a bálványosi szabadegyetemen jelentette be, hogy augusztus 31-éig megépül a Mórahalom térségében elkezdett kerítés. A határzár átadását eredetileg 2015. november 30-ára tervezték, az előre hozott határidő miatt először úgynevezett gyorstelepítésű drótakadály (gyoda) készült el.

Augusztus 29-én a Honvédelmi Minisztérium közleményben jelentette be, hogy a magyar-szerb határt lezárták. A tiltott határátlépések száma azonban nem csökkent. Szeptember 7-én a kritikák miatt Hende Csaba lemondott honvédelmi miniszteri posztjáról. Utódja, Simicskó István bejelentette, hogy 3800 katona naponta 10 kilométernyi szakaszt épít meg. Szeptember 14-ére elkészült a szerb határon a műszaki zár, a magyar-horvát szakaszt pedig
velemenyezd, 2019. július 26. péntek, 08:41
Az amerikai kormányzat szigorúbb szabályozást vezet be a menedékkérők számára
A közlemény leszögezte: a Mexikó felől az amerikai déli határokhoz érkező migránsoknak először egy biztonságos harmadik országban kell védelmet kérniük. "Egy idegen, aki belép, vagy megpróbál belépni az Egyesült Államokba a déli határokon, nem jogosult menedékre, ha korábban nem kért védelmet egy harmadik országban" - fogalmazott a kedden hatályba lépő szabályozás.

A döntés lényegében megvonja a menedékkérelem jogát mindazoktól a migránsoktól, akik Mexikó felől érkezve akarnak bejutni az Egyesült Államokba.

A kommüniké leszögezte: az új, átmeneti időre szánt szabályozás "további megszorításokkal és korlátozásokkal" gördít akadályokat az amerikai déli határoknál belépni szándékozó migránsok elé.

Kevin McAleenan, ügyvezető belbiztonsági miniszter a rendelkezés közzététele utáni közleményében hangsúlyozta: az intézkedés enyhít az Egyesült Államok által viselt terheken, amelyeket a nem üldöztetés miatti félelemből, hanem gazdasági okokból érkező migránsok, valamint bűnöző szervezetek,
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 18:03
A nemzeti összetartozás évének nyilvánították 2020-at
megoldatlanságával, de egyben erőt merítve a külhoni magyarság megmaradásba vetett hitéből és értékelve a 2010-ben megkezdett határokon átívelő békés nemzetegyesítési politika eredményeit".

Az Országgyűlés kimondta, támogatja az anyaországban, a Kárpát-medencében és a nagyvilágban élő magyarság körében olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, valamint oktatási anyagok és filmalkotások készítését, amelyek erősítik a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát, önazonossága kifejezését és védelmét.

A parlament szorgalmazza a Kárpát-medencei magyarság megmaradásáért folytatott küzdelmeinek, valamint a magyarság kulturális, szellemi, tudományos, gazdasági és sportsikereinek bemutatását szolgáló kiállítások, konferenciák szervezését és ismeretterjesztő anyagok létrehozását.

A törvényhozók határozatukban kijelentették, támogatják az állami szuverenitás elvét és a nemzeti közösségek önazonossága iránti jogos igényeket egyaránt tiszteletben tartó új közép-európai együttműködés
velemenyezd, 2019. június 18. kedd, 10:31
EP-választás - Merkel: kívülről és belülről is támadják az Európai Unió alapértékeit
Angela Merkel.

A többi között arról is szólt, hogy az EPP, a CDU és a CSU Európája "nem centralizált és nem bürokratikus Európa, amelyben mindent Brüsszelből irányítanak, hanem egy Európa, amely büszke a sokszínűségére, amelyet az emberek az otthonuknak éreznek, és amely gazdagodásnak, és nem tehertételnek érzi a különböző kultúrákat".

Manfred Weber a rendezvényt záró beszédében megismételte a kampány során tett legfontosabb igéreteit. Szólt például arról, hogy meg kell erősíteni a külső határ védelmét, de az afrikai szomszédsággal is többet kell foglalkozni, egy "Marshall-tervvel" és a kereskedelmi kapcsolatok elmélyítésével kell segíteni a kontinens országainak fejlődését.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az általa vezetett Európai Bizottságban külön uniós biztosi tisztséget hozna létre az EU Afrika-politikájának megvalósítására.

A CSU-s politikus legfőképpen a szélsőségek elutasítását sürgette a választóktól. Nem baloldali és nem jobboldali nacionalista, hanem "konstruktív" és a
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 20:49
EP-választás - Fidesz: Európa megmaradása a tét az EP-választáson
hullámban.

Ez azt jelenti, hogy az EP-választások 40 éves történetében még soha nem volt akkora tétje ilyen választásnak, mint most - tette hozzá a politikus.

Úgy vélekedett: a bevándorlási krízishelyzet megmutatta, hogy veszélybe kerül az európai együttműködés, a belső határok átjárhatósága, az európai emberek biztonsága akkor, ha az EU nem védi meg önmagát.

A Fidesz-KDNP-nek az a véleménye, hogy ebben a helyzetben helyre kell állítani és meg kell erősíteni a közösség külső határainak védelmét. Továbbá ki kell mondani, hogy az erőltetett bevándorlás nem jelenthet megoldást Európa munkaerő-piaci és demográfiai problémáira - mondta.

Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a Fidesz és szövetségese, a KDNP megalakulásuk óta elkötelezett Európa-barát politikai erők. Azt gondolják, hogy magyar nemzeti érdek az európai országok együttműködése.

Azonban olyan Európában hisznek, amely szuverén nemzetek együttműködésére épül. Tehát az EU akkor sikeres, ha abban a nemzetek közösségének akarata
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 11:02
1/50
Képek, videók
Salvins Albatross, Procla
diana68
2009. december 23. szerda, 07:01
O.V.-Soros György.jpg
agica2004
2017. április 30. vasárnap, 12:56
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Testvérek
eva6
2019. március 10. vasárnap, 14:46
liu testvérek 0113.jpg
maroka
2019. január 13. vasárnap, 17:12
érmes liu testvérek0112.j
maroka
2019. január 12. szombat, 18:09
Szerető testvérek
sanci81
2017. augusztus 25. péntek, 12:39
Testvérek
eva6
2017. július 27. csütörtök, 12:37
Testvérek
otodik
2017. június 17. szombat, 10:55
Testvérek
dandej
2017. február 21. kedd, 16:37
testvérek.jpg
dnemethk
2017. február 12. vasárnap, 14:58
testvérek.jpg
agica2004
2017. január 05. csütörtök, 17:36
Testvérek
sanci81
2016. szeptember 23. péntek, 20:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.