Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 21:41 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A következő idényben visszatérne Gereben Lívia
együtt edzeni a lányokkal. Addig is folyamatosan egyénileg, a saját ritmusomban kapom az erőnléti edzőmtől a programot. Alig várom már, hogy visszatérhessek a pályára, de még ebben a szezonban mindenképpen szeretnék a kispadra leülni" - árulta el a fiatal játékos, aki tavaly tagja volt az Európa-bajnokságra készülő válogatott bő, 18 fős keretének.

Elmesélte, hogy nagyon gyorsan, 16 napos transzplantáltként került haza, az elején még nagyon gyengélkedett, nem tudott sétálni se, be volt zárva több mint három hétig.

"Most már mondhatom, hogy délelőttönként 25-30 perceket szoktam biciklizni itthon, sétálok mindig, most már elkezdtem saját testsúllyal erősíteni. Engedélyt kaptam az orvostól, hogy bármiféle mozgást végezhetek, az a lényeg, hogy jólessen, ne terheljem túl magamat. Ugyanis az izmaim leépültek a sok szteroidtól és a különféle kezelésektől, meg a rengeteg fekvéstől. Szépen fokozatosan haladok és néha már úgy érzem, hogy jobb állapotban vagyok, mint a volt betegségem előtt" -
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 11:21
Meglepte a kutatókat, hogy farkaskölykökkel is lehet labdázni
Az iScience tudományos lap friss számában svéd tudósok arról írnak, hogy a kutyák többsége számára természetes labdadobó és visszahozó játékhoz szükséges képesség a farkasokban is létezik.

A kutatók különböző almokból származó 13 farkaskölyköt vizsgáltak egy viselkedéskutatásra kialakított tesztsorozattal - írta a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál.

A résztvevő állatok közöl három nyolchetes kölyök ösztönös érdeklődést mutatott az eldobott labda iránt és bátorításra visszahozta annak a számára idegen embernek, aki kérte.

A felfedezés meglepte a tudósokat, mivel korábban feltételezték, hogy az ember adta jelek megfejtéséhez szükséges kognitív képességek - melyek az apportírozáshoz, vagyis az eldobott tárgy visszahozásához kellenek -, csak a kutya háziasítása után, legalább 15 000 éve alakultak ki.

"Amikor megláttam az első farkaskölyköt, amint visszaszalad a labdával, libabőrös lettem, annyira váratlan volt. Azonnal megértettem, hogy ha az ember irányította játékhoz szükséges
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 12:41
BÉT - Növekvő forgalomban esett a BUX a héten
A részvénypiac heti forgalma 50,88 milliárd forint volt a múlt heti 25,73 milliárd forint után, de az előző héten csak három napos volt a tőzsdei kereskedés a szilveszter miatt. A vezető részvények árfolyama gyengült a héten.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött heti összefoglalója kiemeli, hogy a hét első felében jelentősen esett a BUX-index az Egyesült Államok és Irán közötti geopolitikai feszültségek kiéleződése miatt, mivel a két ország közti feszültség a hét második felében enyhülni kezdett, ezért ennek hatására a magyar tőzsde is részben korrigált.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója szerdán Ljubljanában jelentette be, hogy lezárták a szlovén SKB Bank felvásárlását, amivel 10 százalékos piaci részesedésre tett szert az OTP Szlovéniában. Szerdán az OTP-részvények 1,16 százalékkal 14 870 forintra drágultak. Csütörtökön csaknem 2 százalékkal tovább drágult a bankpapír, miközben az OTP megerősítette a sajtóértesülést, hogy tárgyalásokat folytat szlovákiai leányvállalatának
velemenyezd, 2020. január 12. vasárnap, 07:03
A világ gyászol, II. János Pál pápa elhunyt
mély gyökereket eresztett a spanyol és portugál hódítókkal együtt érkező hittérítők által ötszáz éve elterjesztett katolikus hit, a társadalmi igazságosság szószólóját és a szegények védelmezőjét gyászolták a szombaton este elhunyt pápa személyében politikusok, papok és a hétköznapi emberek.
A térséget, ahol a világ egymilliárdos római katolikus közösségének több mint a fele lakik, mélyen megrázta II. János Pál halála. Számos országban nemzeti gyászt rendeltek el: Costa Ricán négy napig, Chilében három napig, Brazíliában egy hétig gyászolják a néhai egyházfőt.
A világ egyik legnagyobb katolikus országának számító, 125 milliós Brazília elnöke, Luiz Inacio Lula da Silva - maga is hitét gyakorló katolikus - közleményben hangsúlyozta: országát mélységesen lesújtotta annak a embernek az elvesztése, aki "jelentősen és kedvező módon befolyásolta a modernkori történelem menetét". Az államfő hangsúlyozta azt is, hogy a pápa gazdag és sokoldalú tevékenységet fejtett ki, erősítve az igazságos világ és a
maroka, 2020. január 08. szerda, 19:08
Női vízilabda világliga - Görögországban is nyert a magyar válogatott
Női világliga, európai selejtező, 3. forduló:Görögország-Magyarország 5-9 (1-1, 2-2, 2-4, 0-2)--------------------------------------------------a magyar csapat gólszerzői: Parkes 4, Garda 2, Tóth-Csabai, Rybanska, Szilágyi 1-1

A magyarok a vl-selejtező első fordulójában bravúros pontszerzéssel kezdtek a spanyolok otthonában, majd Oroszországban győztek három góllal. Bíró Attila szövetségi kapitány 19 fős Európa-bajnoki keretéből erre a mérkőzésre Kasó Orsolya, Keszthelyi Rita, Gyöngyössy Anikó, Vályi Vanda, Horváth Brigitta és Faragó Kamilla kapott pihenőt.

Az athéni összecsapáson a magyar együttes az első két negyedben tartotta a lépést az előző Eb-n ezüstérmes görög csapattal, a nagyszünet után pedig a négygólos Parkes Rebecca vezérletével a maga javára döntötte el az összecsapást.

A magyarok sikerének kulcsa a jó védekezés és kapusteljesítmény volt: a görögök egyetlen emberelőnyükből, illetve ötméteresből sem tudtak betalálni.

Bíró Attila tanítványai néhány napos szünet után
velemenyezd, 2019. december 23. hétfő, 19:57
Uniós tanács: a tagállamok jóváhagyták a nemzetközi fuvarozásra vonatkozó új kiküldetési szabályok javaslatát
összefüggően meghatározza, hogy a hivatásos gépjárművezetők miként részesülhetnek annak az elvnek az előnyeiből, hogy az "ugyanazon helyen elvégzett ugyanolyan munkáért ugyanolyan bért kell fizetni".

A járművezetők maximális munkaidejére és minimális pihenőidejére vonatkozóan a javaslat bizonyos fokú rugalmasságot vezet be a nemzetközi árufuvarozásban részt vevők munkarendjének megszervezésére. Ennek értelmében a sofőrök több időt tölthetnek otthon, illetve munkarendjüktől függően jogukban fog állni, hogy három- vagy négyhetente visszatérhessenek otthonukba.

Az új szabályok legalább 45 órában erősítik meg a rendszeres heti pihenőidőt, amit a járművön kívül kell tölteni. Ha a járművezető ezt a pihenőidőt az otthonától távol tölti, szállását a munkáltatónak kell fizetnie, a teherautó utasterében nem engedélyezett az éjszakázás.

A járművezetők kiküldetése esetén, azaz a fuvarozó saját országán kívül végzett szállítási műveletekre vonatkozóan változatlan marad a jelenleg érvényes rendszer,
velemenyezd, 2019. december 20. péntek, 16:12
Alpolgármesterek helyett tanácsnokokat választottak Nagykanizsán
Az októberi önkormányzati választások után ellenzéki többségbe került, de Fidesz-KDNP-s polgármester vezette nagykanizsai közgyűlés hosszas vita után - kizárólag az ellenzék támogató szavazataival - úgy döntött: az új szmsz alapján ismét tehetnek önálló indítványt a képviselők, kettő helyett három bizottságban is kaphatnak szerepet, az eddigi öt helyett pedig hat bizottságban folyik majd az előkészítő munka.

Az eddig legfeljebb két önkormányzati tanácsadó pozícióját - bár ezek eddig sem voltak betöltve - megszüntették, ezentúl négy tanácsnok felügyeli majd az önkormányzat meghatározott feladatköreit mindaddig, amíg nem sikerül alpolgármestert választani.

Balogh László polgármester a közgyűlésen előterjesztést tett arra, hogy a Fidesz-KDNP frakciójából legyen egy alpolgármester - fenntartva a lehetőséget arra, hogy az ellenzéki pártok akár két alpolgármestert jelöljenek -, de a többség a felvetést elutasította.

A közgyűlés - ellenzéki felvetésre - azonnali soron kívüli ülés összehívásával
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:47
A nagy ut előtt
A nagy út előtt

Csak elül a sarokban,
mint a három napos por,
nem hisz már szólamokban,
bölccsé érlelte a kor.

A lemondó száz mosoly,
csakis önmagának szól,
lehet a test rab, fogoly,
ha a lelke még dalol.

Csak szárnyra kél, s átszeli
az Atlanti Óceánt,
vagy vágyódva öleli
azt az egykor szép leányt.

Az élet, mint gyorsvonat,
csak futott vele, szaladt.
Keresztezett sorsokat,
de csak magára maradt.

Száján nem sír panaszdal,
csak erőt gyűjt az úthoz.
Naponta egy arasszal
ér közelebb az Úrhoz.

Millei Lajos
foldinefehereva, 2019. november 24. vasárnap, 21:29
Beni Ganz visszaadta kormányalakítási megbízását az államelnöknek
híradása szerint azért nem tudott megegyezni az egységkormányról a jobboldali Likud és a centrista Kék-fehér párt, mert nem sikerült dűlőre jutniuk abban, hogy Netanjahu távozzon a közéletből. A Likud ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy továbbra is a kormány tagja legyen.

A két párt közötti vitatott kérdések a tévé szakértői szerint voltaképpen áthidalhatók voltak, azonban a Kék-fehér párt élén állók rendkívül bizalmatlanok Netanjahuval szemben, és ez lehetetlenné tette a magállapodást.

Ha a következő három hétben nem sikerül egy politikusnak sem kormányt alakítania, akkor a Háárec című újság honlapja szerint március 17. lehet az új választások legvalószínűbb időpontja.

A katonai rádió szakértői szerint a Likud számára kedvezőtlen lehet az új választás, mert Benjámin Netanjahu az elmúlt napokban tett heves kirohanásai az arab pártok vezetői ellen arra sarkallhatják az arab kisebbség tagjait, hogy az eddiginél nagyobb arányban vegyenek részt a választásokon, ami megerősítené a
velemenyezd, 2019. november 20. szerda, 20:42
Truman-Reagan Szabadság Érdeméremmel tüntették ki Washingtonban Joachim Gauck volt német államfőt
Marion Smith, az emlékalapítvány igazgatója beszédében emlékeztetett arra, hogy a berlini fal csaknem három évtizeden keresztül a megosztott Európa jelképe volt: elválasztotta a kommunista önkényuralom alatt élőket és a szabad nemzeteket egymástól. "A rabul ejtett nemzetek népei és a zsarnokság ellen fáradhatatlanul fellépő disszidensek bátorsága azonban lassanként elmállasztotta a vasfüggönyt" - fogalmazott Smith.

Az alapítvány igazgatója hangsúlyozta: a szabadság iránti vágy olthatatlan, és ez hozta el az európai kommunizmus összeomlását és Németország történelmi újraegyesítését is.

Joachim Gauckot, Németország 2012 és 2017 közötti államfőjét a konzervatív Heritage Alapítvány munkatársa, Lee Edwards, a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány létrehozója és elnöke méltatta.

Válaszában a rostocki születésű Gauck hangsúlyozta: "mi, németek mindig hálásak leszünk az amerikaiaknak és európai szövetségeseiknek azért, hogy 1945-ben megszabadítottak bennünket a nemzetiszocializmustól". A német
velemenyezd, 2019. november 09. szombat, 08:41
Dávid-naptár szerint...
számíthatunk, de hideg lesz, 6-án, 7-én és 8-án érkezik a hó. 9-én felhős lesz az idő, 10-én és 11-én nagyon hideg lesz, 12-én erős szélviharra kell számítani, 13-án, 14-én és 15-én lesz részünk szélben, fagyban és egy kis melegben is.

VIHAR ÉS FAGY, MÉG KARÁCSONYKOR IS
Ezután készüljünk a legrosszabbra! Viharos, nehéz időjárásban lesz részünk. Karácsonykor és Szilveszterkor sem számíthatunk másra. December 17-én sok hó esik.

December 18-án viharra és sok hóra kell felkészülnünk, ezt három napos faggyal fűszerezik meg az égiek, de a legnagyobb fagyra 20-a és 25-e között kell számítani. December 27, 28 és 29 sok hóval érkezik, 30-án és Szilveszter napján jobb időre számíthatunk.

JANUÁRBAN JELENTŐS HÓESÉS
Január 1-én és 2-án tiszta lesz az ég, 3-tól 5-ig fagyra, havas esőre kell számítani. Január 6-a kemény faggyal érkezik, ami az egész hónapban kitart.

Január 18-án és 19-én masszív hóesésre kell számítani, 20-a, 21-e, 22-e és 23-a intenzív hideggel
lovaszmarika, 2019. november 08. péntek, 08:44
A téli időjárás
de hideg lesz, 6-án, 7-én és 8-án érkezik a hó. 9-én felhős lesz az idő, 10-én és 11-én nagyon hideg lesz, 12-én erős szélviharra kell számítani, 13-án, 14-én és 15-én lesz részünk szélben, fagyban és egy kis melegben is.

VIHAR ÉS FAGY, MÉG KARÁCSONYKOR IS

Ezután készüljünk a legrosszabbra! Viharos, nehéz időjárásban lesz részünk. Karácsonykor és Szilveszterkor sem számíthatunk másra. December 17-én sok hó esik.

December 18-án viharra és sok hóra kell felkészülnünk, ezt három napos faggyal fűszerezik meg az égiek, de a legnagyobb fagyra 20-a és 25-e között kell számítani. December 27, 28 és 29 sok hóval érkezik, 30-án és Szilveszter napján jobb időre számíthatunk.

JANUÁRBAN JELENTŐS HÓESÉS

Január 1-én és 2-án tiszta lesz az ég, 3-tól 5-ig fagyra, havas esőre kell számítani. Január 6-a kemény faggyal érkezik, ami az egész hónapban kitart.

Január 18-án és 19-én masszív hóesésre kell számítani, 20-a, 21-e, 22-e és 23-a intenzív hideggel érkezik,
lovaszmarika, 2019. október 30. szerda, 10:48
1/214
Képek, videók
cserepes gereben.jpg
eva_gyulai
2012. október 17. szerda, 17:15
Gereben Zita.jpg
farkas1945
2011. március 10. csütörtök, 14:39
Garabó Gereben 1200ft.JPG
hollyka
2010. február 10. szerda, 16:04
gereben.jpg
edesanya
2009. május 23. szombat, 12:10
gereben.jpg
brozsika
2009. január 02. péntek, 10:36
Vas Gereben..jpg
patibi
2007. augusztus 11. szombat, 18:59
imp5smtx1000gerebenmt0 01.
josey
2007. június 29. péntek, 11:39
imp4mt1000gereben01.jp g
josey
2007. június 29. péntek, 11:35
gerebenm2801frame.jpg
josey
2007. június 29. péntek, 11:27
gereben200002.jpg
josey
2007. június 29. péntek, 11:26
Bár visszatérne
ani0214
2012. február 07. kedd, 18:34
tündérek visszatérnek.jpg
maroka
2009. május 14. csütörtök, 15:46
az álmok visszatérnek.gif
nagyika67
2008. június 18. szerda, 11:02
Címkék
munkáltatónak kell, athéni összecsapáson, konzervatív Heritage, eldobott tárgy, három napos, maga javára, Beni Ganz, saját ritmusomban, rostocki születésű, legnagyobb fagyra, nemzetközi fuvarozásra, októberi önkormányzati, iScience tudományos, pápa gazdag, arab kisebbség, eddiginél nagyobb,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.