Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 08:20 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent Miklós nem legenda volt, hanem egy valaha élt történet
szeretetet hírdetett. Éhínség idején a teljes egyházi vagyont a nép étkeztetésére fordította, amiért szembe került az Egyházzal, halála után, ezért az engedetlenségért egy időre ki is tagadták az Egyházból!

Minden este órákig sétált a városka utcáin, beszélgetett az emberekkel, figyelt a gondjaikra. Így történt a legendáját alkotó eset is, ami valójában megtörtént:

A kolostor szomszédságában él egy elszegényedett nemes ember, aki úgy elnyomorodott, hogy betévő falatra is alig jutott. Három férjhez menés elött álló lánya azon vitatkozott egy este, hogy melyikük adja el magát rabszolgának, hogy tudjon segíteni a családon, és hogy a másik férjhez tudjon menni. Ekkor ért a nyitott ablak alá Miklós püspök , és meghallotta az alkut. Visszasietett a templomba, és egy marék aranyat kötött keszkenőbe, és bedobta az ablakon. A lányok azt hitték csoda történt.miklós4

Majd egy év múlva ugyanebben az időben még egy keszkenő aranyat dobott be a második lánynak. Kisiettek, mert lépteket
koszegimarika, 2019. december 06. péntek, 08:21
...az irgalmasok
...az irgalmasok
Mt 5,7

Ezen a kedves napon ne csak arra legyen gondunk, hogy apró ajándékokkal lepjük meg szeretteinket, hanem mi magunk legyünk az ajándék. Ahogy jelen vagyunk, ahogy szólunk, ahogy mozdulunk. Legyünk mi a kezdeményezők a szeretet kifejezésében.
Az irgalom nem az, hogy odaszánom a pénzem, és valami nagy ajándékot veszek a másiknak. Nem is az, hogy dobok a koldus perselyébe. Az irgalom az, hogy résztvevő leszek a másik szükségében, vagy örömében. Örülök az örülőkkel és sírok a sírókkal. Az összemosolygás valakivel, a közösségvállalás akár csak egy vállsimogatással - hússzor annyit ér, mint bármilyen pénzen vett ajándék. Vegyük komolyan, hogy amikor magunkat adjuk, akkor adjuk a legtöbbet, mert a másiknak sosem valamire, hanem mindig valakire van szüksége.
Az ,,eredeti Miklós püspök" hozományt adott a pénz nélkül férjhez menni nem tudó három szegény leánynak. Akkor épp az volt az irgalom, mert észrevette szükségüket, s azzal segített, amire
kalmanpiroska, 2019. december 06. péntek, 08:08
ITM: négy szénhidrogénes és egy geotermikus területre köthetnek koncessziós szerződést
eljárás eredményeként összesen 31 szénhidrogén és 3 geotermikus energia koncessziós szerződést kötöttek meg a nyertes pályázókkal. Az első hat körben összesen 14,7 milliárd forint koncessziós díjat, a már sikeresen megkutatott koncessziós területek termelése után 21,5 milliárd forint bányajáradékot fizettek be a központi költségvetésbe. A győztes pályázók kutatási munkaprogramjaik keretében 67 milliárd forint kötelezően teljesítendő és 39,8 milliárd forint opcionális befektetést vállaltak.

2019 első három negyedévében a Magyarországon kitermelt kőolaj 35 százaléka és a kinyert földgáz 10 százaléka származott a koncessziós területekről. A most lezárult, hetedik körös koncessziós eljárásban a szerződések megkötése esetén a nyertes pályázók 2,41 milliárd forint koncessziós díj befizetését, benyújtott kutatási munkaprogramjukban összesen több mint 5 milliárd forint befektetését vállalták.

A hazai energiahordozó-készletek költséghatékony és környezetkímélő hasznosítása hozzájárul Magyarország
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 12:30
Megbírságolta Csomortányi István EMNP-elnököt a náci karlendítés miatt a diszkriminációellenes tanács
hogy érdemes a román bíróságokon pereskednie az igazáért.

Az EMNP elnöke elmondta: a CNCD-hez eljuttatott írásos álláspontjában azt közölte, hogy kétes hitelességű fotók alapján jelentették fel, amelyeket nem ő hozott nyilvánosságra, ezért a diszkrimináció alanya kérdéses.

Az EMNP Kolozs megyei szervezetének közösségi oldalán egy nappal azután jelent meg a vitatott fénykép, hogy Csomortányit a pártja küldöttgyűlése megerősítette az elnöki tisztségében. A fényképen öt fiatal látható, akik közül három, feltételezhetően egy barlang bejáratánál, náci karlendítéssel pózol, az ötödik pedig baseballütőt tart a kezében. Az arcokat a felvételen - az ifjú Csomortányiét leszámítva - eltakarták. Az EMNP Kolozs megyei szervezete azonnal tudatta, hogy közösségi oldalát feltörték, így került az oldalukra az "ismeretlen eredetű és kétes hitelességű tartalom", melyet töröltek.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szóvivője, Hegedüs Csilla közleményben lemondásra szólította fel Csomortányi Istvánt,
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 14:22
Illegális bevándorlás - Németh Szilárd: a 2015-öshöz hasonló a helyzet
helyzetről.

A fideszes politikus, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára kifejtette: 2018-ban egész évben 6506 embert fogtak el a határon, naponta átlagosan 17-et. A tavaszi-nyári időszakban próbálkoztak többen, télen kevesebben. Idén viszont már november végéig több mint 125 ezren próbáltak illegálisan átlépni a határokon, naponta átlagosan 37-en. Az elmúlt két hónapban pedig megemelkedett az illegális határátlépési kísérletek száma. December elsején is 82 embert fogtak el a határon.

A három leginkább érintett megye: Bács-Kiskun, Csongrád és Baranya.

Az elmúlt időszakban tehát nőtt a tiltott határátlépések száma. Minden eszközzel próbálkoznak: földön, föld alatt, vízen, kamionokon, vasúti kocsikon, kerítést átmászva, átvágva - ismertette az államtitkár, megjegyezve: a magyar rendőrök és katonák továbbra is magas színvonalon végzik munkájukat.

A Helsinki Bizottság nagy erőkkel dolgozik, hogy ezeknek az embereknek jogi segítséget nyújtson - emelte ki Németh Szilárd.
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 12:42
Adventtől Karácsonyig
ADVENTTŐL KARÁCSONYIG

1 Adventtől karácsonyig - avagy a karácsonyi ünnep története

2 Advent: Jézus eljövetelére való felkészülés időszaka, december 24-ét megelőző 4 hét, amely mindig vasárnappal kezdődik.

3 Advent hagyományai

4 Adventi koszorú A gyertyákkal díszített fenyőkoszorú jelezi a még karácsonyig hátra lévő idő múlását. Az adventi vasárnapokon először egy, majd két, három, végül négy gyertya gyulladhat meg rajta...

5 Advent angyalai: Az első vasárnap angyala: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A második vasárnapi angyala: piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. A szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe
menusgabor, 2019. december 01. vasárnap, 21:30
Katonai díszszemlével ünnepelték Bukarestben Románia nemzeti ünnepét
államfő, a román állami intézmények vezetői jelenlétében a bukaresti - 1922-ben emelt, a román hadsereg első világháborús véráldozata és katonai sikerei előtt tisztelgő - diadalívnél rendezték meg.

A nemzeti ünnepen immár hagyománnyá vált katonai parádé alkalmával az emlékműnél összesereglett több ezer érdeklődő és a televíziós közvetítésnek köszönhetően az ország lakossága is láthatja azt a haditechnikát, amelyre Románia a GDP védelmi kiadásokra fordított két százalékát költi, vagyis évi mintegy hárommilliárd eurót.

Az ünnepséget nyitó légi parádén először láthatták a bukarestiek a román légierő - Portugáliától másodkézből beszerzett, felújított - F-16-os harci repülőgépeit, amelyek a tavalyi centenáriumi ünnepen nem tudtak részt venni, mert az állomáshelyükként szolgáló repülőtér kifutópályájának eljegesedése miatt nem tudtak felszállni.

A díszszemlén egyebek mellett a Romániában létesült nemzetközi NATO-dandár Piranha-3 típusú, nyolckerék-meghajtású páncélozott csapatszállító járművei, a
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 13:01
Heti makronaptár - A iparról, a külkereskedelemről, a kiskereskedelemről érkeznek adatok a jövő héten
november 19-i ülésének rövidített jegyzőkönyvét. A monetáris tanács novemberi ülésén nem változtatott a jegybanki alapkamaton és a kamatfolyosón sem, a döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

Csütörtökön az októberi kiskereskedelmi forgalom alakulásáról tesz közzé adatokat a KSH. Szeptemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztítva az augusztusival megegyezően, 5,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét, a nyers adat szerint 6,3 százalékkal nőtt. Az első három negyedévben a forgalom volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint szintén 5,8 százalékkal volt nagyobb, mint a múlt év azonos időszakában.

Pénteken az októberi ipari termelés első becslését közli a statisztikai hivatal. Szeptemberben elsősorban a járműgyártás kibocsátásnak 22,0 százalékos, valamint a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának 26,1 százalékos növekedésének köszönhetően az ipari termelés volumene 11,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.
velemenyezd, 2019. december 01. vasárnap, 07:10
Vivaldi és Piazzolla műveit adja elő az Operaház zenekara Kiskőrösön és Pápán
A műsoron Vivaldi A négy évszak és Piazzolla Négy évszak Buenos Airesben című műve szerepel. A két esten az opera zenekar hegedű szólamvezetői - Ecseki Anikó, Závodszky Magdolna, Rajka Imola, Dóczi Áron -, valamint Kállai Ernő koncertmester lépnek fel - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A két koncerten a Vivaldi és Piazzolla által megkomponált minden egyes évszak párban követi egymást.

Antonio Vivaldi, az itáliai concerto atyja 1725-ban komponálta négy, egyenként három tételből álló hegedűversenyét, amelyet a természet és az évszakok váltakozása ihletett. A mű a madárcsicsergéstől a tikkasztó napon és az őszi vadászaton át a téli viharig számos jelenséget mutat be.

Astor Piazzolla műve a Buenos Aires-i tavasszal, nyárral, ősszel és téllel ismerteti meg a hallgatókat. Az 1965 és 1970 között keletkezett darab eredetileg hegedű, zongora, elektromos gitár, nagybőgő és bandoneón (harmonika) kvintettjére íródott, míg a kamara- és nagyzenekari átiratban a hegedű kapja a
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 10:12
Magyar Posta: a nyugdíjasoknak kézbesített rezsiutalványok kétharmadát már beváltották a postákon
November végéig a mintegy 7 és fél millió kézbesített rezsiutalvány kétharmadát postákon váltották be a nyugdíjasok, összesen 15 milliárd forint értékben. Az őszi hónapokban az utalványokat inkább az áramfogyasztás kiegyenlítésére használták fel, kevésbé a gázszámlákra - olvasható a közleményben.

A beváltás március végéig lehetséges, a postákon azonban már a kézbesítés első hetében jelentős számban fizettek ki csekkeket a rezsiutalvánnyal, októberben pedig az összes utalvány egyharmadát használták fel.

A postai beváltási statisztikák szerint az elmúlt három hónapban 4-e és 11-e között volt a legnagyobb arányú az adott hónapon belül a beváltási arány, jellemzően a csekkek befizetési határideje erre az időszakra esik. Az októberi napi átlagos 100 ezer feletti beváltások novemberben már csökkentek, az egy napon felhasznált rezsiutalványok száma átlagosan 62 ezer körül alakult.

A Magyar Posta várakozásai szerint a legtöbben még idén felhasználják a szeptemberben kapott rezsiutalványokat.
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 08:13
Duplájára emelné a bankkártya elfogadóhelyek számát a Mastercard
bővüljenek.

A Mastercard az infrastruktúra-fejlesztési programja keretében a Magyarországon működő bankkártya elfogadók számára egyösszegű támogatást biztosít a terminál igénylési és telepítési folyamatok átalakítására és korszerűsítésére. A programmal azt szeretnék elérni, hogy a kereskedők a jelenlegi több hét helyett akár 3 napon belül működő bankkártya terminálhoz juthassanak. A program másik célja a teljes ügyintézési folyamat elektronikus útra terelése. A Mastercard tervei szerint a program segítségével három év alatt duplájára nőhet a kereskedelmi elfogadóhelyek száma.

A közlemény idézi Eölyüs Endrét, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatóját, aki jelezte: a Mastercardnál úgy látják, hogy Magyarországon a digitalizáció és a készpénzmentes megoldások elterjedése elképzelhetetlen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) bevonása nélkül. Ezért úgy döntöttek, hogy a kkv-szektort helyezik a program fókuszába, őket szeretnék megszólítani és hatékonyan segíteni.

Közölte:
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 17:49
Üldözött keresztények - Azbej Tristan: afrikai gyerekek nevelését támogatja a kormány
tízezreihez juttatnak el olyan tankönyveket, amelyek a keresztény alapokon nyugvó, boldog, kiegyensúlyozott családi életre nevelik őket.

Kitért arra is: újabb 30, a közel-keleti konfliktusokban lerombolt, illetve megsérült templom újjáépítését is támogatják.

Elmondta: a kormány szerdán döntött arról, hogy támogatja a Szentföldi Ferences Kusztódia által fenntartott a "kereszténység szentföldi jelenlétét erősítő, múltját és kultúráját bemutató" Terra Sancta Múzeumának bővítését.

Az államtitkár a háromnapos, második alkalommal megrendezett konferenciát értékelve úgy fogalmazott: "felemelő és reménykeltő érzés" volt látni, hogy különböző helyzetű és hátterű emberek ültek egy asztalhoz, hogy közösen gondolkodjanak azon, hogyan segíthetnének az üldözött keresztényeknek.

Úgy fogalmazott: számíthatnak Magyarországra, hogy a továbbiakban motorja, ha kell, kovásza lesz a közös cselekvésnek. "Magyarország vállalja, hogy továbbra is folytatja zászlóvivő küldetését, erre szolgál a Hungary Helps
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:54
1/1444
Képek, videók
Szent Miklós .jpg
pacsakute
2017. december 06. szerda, 10:36
Szent Miklós ünnepén
sanci81
2015. december 06. vasárnap, 11:53
Szent Miklós fohász
sacimama
2015. december 06. vasárnap, 01:23
Szent Miklós püspök
sacimama
2015. december 06. vasárnap, 01:03
Szent Miklós.jpg
pacsakute
2015. december 05. szombat, 19:39
Szent Miklós ünnepén
anna4459
2014. december 04. csütörtök, 20:52
Flüei Szent Miklós remete
sacimama
2014. március 21. péntek, 00:06
Szent Miklós püspök.jpg
pacsakute
2013. december 14. szombat, 06:49
Szent Miklósnak
etusmama
2013. december 05. csütörtök, 22:37
szent_miklos.jpg
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:25
Szent Miklós püspök
isti53
2011. december 05. hétfő, 11:12
Egyházi gyertyaszínekkel
pacsakute
2014. november 30. vasárnap, 18:58
0 Húsvét, egyházi kép.png
lovaszmarika
2014. április 22. kedd, 18:33
Egyházi!.gif
hegyesne
2011. április 16. szombat, 20:12
Szerb Egyházi Múzeum
sannzoe
2010. december 10. péntek, 22:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.