Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:42 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Donald Trump azt állítja, soha nem adott utasítást Michael Cohennak törvényszegésre
Az elnök hosszan -három, egymást követő Twitter-bejegyzésben - írt Michael Cohenről, miután volt ügyvédjét szerdán hároméves börtönbüntetésre ítélte egy New York-i bíróság.

Donald Trump azt hangsúlyozta, hogy Cohen ügyvéd volt és ismernie kellett a törvényt. "Egy ügyvédnek felelőssége van, ha hibát követ el, azért meg kell fizetnie" - írta.

Következő mikroblog-bejegyzésben pedig nevek említése nélkül leszögezte, hogy nem sértette meg a kampányfinanszírozási törvényt. Hangoztatta, , hogy volt ügyvédjét többrendbeli bűncselekmény miatt ítélték el, de neki egyikhez sincs köze.

A harmadik bejegyzésben Trump röviden kifejtette: volt ügyvédje azért vallotta magát bűnösnek a kampányfinanszírozási törvény megsértésében is, hogy - mint írta -"zavarba hozza az elnököt és jelentős mértékben csökkentett börtönbüntetést érjen el".

Michael Cohent szerdán három éves börtönbüntetésre ítélték, adó-, és banki csalásokért, valamint a kampányfinanszírozási törvény megsértése és a hatóságok és a
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 17:32
Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma
jelentettek, amikor az utasok nem engedelmeskedtek, verbálisan, fizikailag bántalmazták a hajózó személyzet valamelyik tagját. Ez 1106 esettel kevesebb, mint egy évvel korábban. Minden ezer járatonként volt hasonló incidens, ami 11 százalékos csökkenésnek felel meg.

Verbális agresszió volt az estek 86 százaléka, fizikai inzultus 10 százalékban fordult elő, szemben a 2016-os 87, illetve 12 százalékkal. Egy százalékról azonban három százalékra emelkedett az életet veszélyeztető támadások száma és 50 esetben szabotázs-szerű, a pilótafülke és a pilóták biztonságát veszélyeztető támadást is megkíséreltek az utasok.

A leggyakoribb ok az IATA adatai szerint az alkoholos befolyásoltság, háromezer támadás írható ennek számlájára, ezért a szervezet a repülőterekkel összefogva kampányt indított, hogy az utasok ne igyanak felszállás előtt és repülés közben.

A légiutas-kísérőkkel az utasok az esetek 49 százalékában azért kerülnek összetűzésbe, mert utóbbiak nem tartja be a biztonsági szabályokat, 27
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 14:51
Krónika 3. rész (az Országos Bírósági Hivatal 2017-es beszámolója)
Igazságügyi bizottság: jó úton halad a célok megvalósítása

Jó úton halad az Országos Bírósági Hivatal elnökének stratégiai és szakmai céljainak megvalósítása - hangsúlyozta Vejkey Imre (KDNP), az igazságügyi bizottság előadója.

Az eredmények európai szinten is kimagaslóak - mutatott rá.

Szólt arról is, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően megfelelő környezetben intézhetik ügyeiket az állampolgárok, és a digitális bíróság kialakítása is jó úton halad.Fidesz: magas szintű munka folyik a bíróságokon

Bajkai István, a Fidesz vezérszónoka kijelentette: szükség volt a bírósági igazgatás alapvető reformjára. Emlékeztetett: számos bírálatot kapott korábban az Országos Igazságszolgáltatási Tanács.

Méltatta a beszámolót, amely szerinte mély tájékoztatást ad a bíróságokon folyó magas szintű munkáról.

Üdvözölte, hogy a perek gyors lezárásában egyre jobb eredményeket érnek el a magyar bíróságok.

Beszámolt a bírói illetményalap növeléséről és dicsérte az életpályát
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:11
Európa-liga - A Chelsea edzője kemény mérkőzést vár a Vidi ellen
vélhetően olyan játékosok is pályára léphetnek, akik eddig kevés lehetőséget kaptak.

A Vidi-Chelsea mérkőzés csütörtökön, 18:55-kor kezdődik a Groupama Arénában, a meccsre minden belépőjegy elővételben elkelt. A teltházas találkozót a macedón Aleksandar Stavrev vezeti.

Az L jelű csoportot a Chelsea vezeti 15 ponttal és már továbbjutott. A másik továbbjutó helyért a hat-hat pontos fehérorosz BATE Boriszov és a Vidi, valamint a három ponttal álló görög PAOK Szaloniki küzd.

A Vidi abban az esetben juthat tovább a csoportból és kerülhet az egyenes kieséses szakaszba, ha több pontot szerez, mint a jelenleg második fehérorosz BATE Boriszov a görög PAOK vendégeként. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar bajnok bravúrgyőzelemmel is kiesik, ha a fehéroroszok győznek Szalonikiben.

A csoportkörből magyar csapat még sohasem jutott tovább sem az Európa-ligában, sem a Bajnokok Ligájában. Legutóbb 15 évvel ezelőtt, a 2003/04-es szezonban "élte meg" a tavaszt az európai kupaporondon a Debreceni VSC,
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 21:07
Advent - Ismét a Magyarok karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren
Kodácz Csengele közölte, hogy a Magyarok Karácsonya évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését.

A park Látogatóközpontjában összegyűlteket a Kisteleki Betlehemezők csapata köszönti, ők Jézus születése című betlehemes játékukat mutatják be, majd Levente Péter Családi színház háromtól százhárom éveseknek című előadását láthatják a vendégek.

A Látogatóközpont aulájában A trianoni békediktátum emlékezete - képekben és tárgyakban címmel nyílik kiállítás. A tavaszig látható tárlat bemutatja az 1920. június 4-én a versailles-i parkban található Nagy-Trianon palotában aláírt békediktátum előzményeit: az 1918-as őszirózsás forradalom főbb eseményeit, majd az országba benyomuló ellenséges seregek - szerbek, románok, később a csehek - tevékenységét.

A diplomáciai aktus után számos társadalmi szervezet követelte az igazságtalanul meghúzott országhatárok korrekcióját. Az irredenta propagandának számtalan tárgyi emléke
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:41
Illegális bevándorlás - Bakondi: a kormány mindent megtesz az emberek biztonsága érdekében
érkeztek 2018-ban, ami 80 százalékos csökkenést jelent a tavalyi adatokhoz képest, és azt mutatja, igenis meg lehet állítani a tengeri útvonalon is az illegális bevándorlást - jelentette ki. A görög útvonalon közel 30 ezren érkeztek, a múlt évinél 8 százalékkal többen.

Kitért arra is, hogy a magyar-horvát határszakaszon november 30-ig 139-en tettek kísérletet tiltott határátlépésre, a szerb szakaszon 22 tiltott határátlépés történt és 5400 belépési kísérlet, ezek közül 1600-at megakadályoztak, 3800 esetben pedig a belépőket visszakísérték a határhoz.

A belbiztonsági tanácsadó közölte: annak ellenére, hogy már Bosznián, Horvátországon és Szlovénián át vezet a fő migrációs útvonal, a számok azt mutatják, hogy továbbra is komoly nyomás alatt van a magyar-szerb határ. Románia felől 163, Ukrajna felől 58 tiltott határátlépés történt az idén.

Úgy fogalmazott: az EU törekvése az, hogy legalizálja a tömeges és jogellenes bevándorlást, lebontsa a beáramlást akadályozó nemzeti szabályokat, politikai
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:21
Krónika 6. rész (bizottsági jelentések vitái)
Kormányzati igazgatásról szóló törvénySalacz László (Fidesz), a törvényalkotási bizottság előadója elmondta: a javaslat kódex jelleggel kívánja szabályozni a kormányzati igazgatási szervek működését, amivel az államigazgatás központi és területi szervezetrendszere egységes keretet kapna. Kiemelte, hogy a javaslat bevezetné a kormánytisztviselők családalapítási támogatását.Arató Gergely (DK), a bizottság kisebbségi véleményének előadója úgy vélte: a törvényjavaslat a "rabszolgatörvényhez hasonló" jogfosztottságot és kiszolgáltatottságot jelent a kormányzati és államigazgatásban dolgozók számára. A jövőben a tisztviselők béremelése a főnökök kegyétől függ majd, illetve a főnökök főnökeitől, vagyis a szervezetet irányító politikai vezetőktől - hangsúlyozta.Az elnöklő Latorcai János a vitát a más felszólaló hiányában lezárta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a javaslat elfogadásával a kormány egy újabb lépést tesz
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 14:13
A GVH versenyfelügyeleti eljárást indított az Academic Singles társkereső weboldallal szemben
Felidézték, hogy a versenyhivatal 2018. júliusában indított versenyfelügyeleti eljárást a be2 ellen.

A hivatal a www.be2.hu oldalhoz hasonlóan az academicsingles.hu esetében is többek között azt vizsgálja, hogy a weboldalon nyújtott szolgáltatás valóban ingyenes-e vagy ahhoz csak korlátozott mértékben férhetnek hozzá ilyen módon a tagok, illetve, hogy az átlagos fogyasztó észlelheti-e a prémium előfizetés automatikus meghosszabbodására, valamint a meghosszabbított időtartam alatt fizetendő díjra vonatkozó tájékoztatást.

A GVH ezen felül azt akarja még kideríteni, hogy az academicsingles.hu oldalon milyen módon alkalmaz a vállalkozás általa létrehozott, a valóságban nem létező felhasználókhoz tartozó profilokat, illetve a fogyasztók megfelelő tájékoztatása mellett teszi-e ezt.

A versenyhivatal ellenőrzi, hogy az Academic Singles tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít-e meg a szolgáltatásának igénybevételére vonatkozó szerződés felmondásánál alkalmazott kereskedelmi
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 12:13
Krónika 1. rész (napirend előtt: munkaidő-beosztás)
fogja megbüntetni.

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára azt kérte a képviselőtől, nézze meg a foglalkoztatási adatokat és az átlagbért, mielőtt a munkavállalók kizsákmányolásáról beszél. 2010-hez képest 800 ezerrel többen, összesen 4,5 millióan dolgoznak - tette hozzá.

A törvényjavaslat célja, hogy lebontsák a bürokratikus akadályokat azok elől, aki önként többet akarnak dolgozni, hogy többet kereshessenek - magyarázta. Közölte, a túlmunka csak rendkívüli esetben rendelhető el, nem lehet minden nap rendszeresen beépíteni a munkaidőbe.Párbeszéd: az első éjszaka jogának törvénybe iktatása lesz a következő törvény?Mellár Tamás (Párbeszéd) is bírálta a munka törvénykönyvének tervezett módosítását, amelyet rabszolgatörvénynek nevezett. Mi fog ezután jönni Magyarországon? Februárban majd behozzák az első éjszaka jogának törvényét? Hiszen, ha már megteremtették a mostani törvénnyel a jobbágyságot, akkor ahhoz jár ez is - vetette fel.

A
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 09:41
Férfi vízilabda világliga - Továbbra is százszázalékos a magyar válogatott
Férfi világliga, 3. forduló:Magyarország-Málta 24-8 (9-2, 5-0, 5-3, 5-3)-------------------------------------------a magyar gólszerzők: Nagy 4, Manhercz, Pásztor, Jansik 3-3, Pohl, Mezei, Bátori, Német, Kovács 2-2, Vadovics

A magyarok a németek könnyed, 17-9-es legyőzésével kezdték a sorozatot, majd Oroszországban diadalmaskodtak 15-8-ra.

A hétfői mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően már a találkozó elején érvényesítette erőfölényét, három perc alatt 4-1-es vezetésre tett szert, az első nyolc percet követően pedig 9-2 állt az eredményjelzőn a szombathelyi uszodában.

A folytatásban is magabiztosan növelte előnyét a magyar válogatott, amelyből a mezőnyjátékosok közül Erdélyi Balázst leszámítva mindenki betalált.

A hazaiak legeredményesebbje Nagy Ádám volt négy góllal, máltai részről Steven Camilleri ötször volt eredményes.

Ez volt a nemzeti együttes utolsó idei találkozója, a világliga következő fordulójában január végén Németországba utazik a válogatott.

A magyarok
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 19:01
Francia zavargások - A párizsi tüntetők tíz százaléka került őrizetbe
akciók megakadályozására szolgáltak volna. A tárcavezető elmondta, hogy vagy valamilyen szabálysértés esetén vagy pedig - az ultrajobboldali szélsőségesek esetén - előzetes vizsgálatok következményeként állították elő a rendőrök a tiltakozókat.

Rémy Heitz párizsi főügyész jelezte, hogy a vádhatóság nem fogja büntetlenül hagyni a szombaton Párizsban elkövetett bűncselekményeket. A gyanúsítottak többségét gyorsított eljárásban állítják bíróság elé, vasárnap estig 278 ember ellen indult eljárás, 494 esetben viszont figyelmeztetéssel lezárták az ügyet.

A főügyész szavai szerint a párizsi vádhatóság "határozott és pedagógiai jellegű, gyors válaszokat" kíván adni a zavargásokra.

A most előállított emberek profilja hasonló azokéhoz, akik december 1-jén garázdálkodtak, törtek-zúztak, autókat borítottak és gyújtottak fel, barikádokat építettek, kirakatokat törtek be Párizsban: többségében 40 év alatti, büntetlen előéletű, vidékről érkezett férfiak. Hangadók az ultrajobboldali és az ultrabaloldali
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 07:04
Férfi vízilabda világliga - Kidőlt a Märcz-csapatból a kapus Vogel
A hazai sportági szövetség honlapjának szombati beszámolója szerint Märcz Tamás, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya Csoma Kristófot, a Miskolc kapusát hívta meg a keretbe. Az alapemberek közül így Vogel mellett a kapustárs Nagy Viktor, a mezőnyjátékosok közül pedig Hárai Balázs, Varga Dénes és Vámos Márton is hiányozni fog. Varga és Hárai több mint egy év szünet után tért vissza a válogatottba, s nagy szerepe volt abban, hogy a gárda a németeket (17-9) és az oroszokat (15-8) is magabiztosan győzte le az első két fordulóban.

A Málta elleni összecsapás 17.30 órakor kezdődik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A magyar válogatott kerete: kapusok: Csoma Kristóf (PannErgy-Miskolci VLC), Kardos Gergely (Szolnoki Dózsa)mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Kovács Gergő (A-Híd OSC Újbuda), Manhercz Krisztián (A-Híd OSC Újbuda), Mezei Tamás (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VLC), Német
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 12:16
1/739
Képek, videók
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
donald-trump mike-tyson.j
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:01
repülőgép-donald-trump -Bo
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:37
Donald Trump, 1964..jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump, 1950.jpg
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:50
Donald Trump- ifj. D. Tru
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Donald Trump és Ronald Re
agica2004
2017. február 18. szombat, 20:49
Táncolj velem - Cohen
durcimarcika
2017. február 10. péntek, 12:18
Leonard Cohen
sarkadykati
2017. január 16. hétfő, 07:22
Leonard Cohen
sanci81
2016. december 25. vasárnap, 16:21
1024px-Leonard_Cohen_2 103
sarkadykati
2016. november 11. péntek, 21:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.