Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 13:09 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szlovák újságíró-gyilkosság - Megkezdődött a főtárgyalás
A vádirat hat vádpontot tartalmaz, az újságíró, Ján Kuciak és barátnője meggyilkolásán kívül egy másik, korábban elkövetett gyilkosságot, illetve többrendbeli engedély nélküli fegyvertartást.

A főtárgyalás első napján a vádlottak padján négyen ültek, köztük a gyilkosságok végrehajtásával vádolt Sz. Tamás és társa M. Miroslav, aki korábban már bevallotta Kuciak és barátnője meggyilkolását. Rajtuk kívül ott ült a gyilkosság állítólagos megrendelője, K. Marián nagyvállalkozó, akinek indítéka a vádirat szerint bosszú volt, illetve Zs. Alena is, aki a vádirat szerint afféle összekötő szerepet játszott a gyilkosság megrendelése során. Az ügy ötödik vádlottját, Andruskó Zoltánt, a vád koronatanúját, aki ugyancsak közvetített a gyilkosság megrendelésében, december végén egy különtárgyaláson vádalku keretében már jogerősen börtönben letöltendő 15 évi szabadságvesztésre ítéltek .

A vádirat szerint K. Marián azért rendelte meg Ján Kuciak megölését, mert az újságíró több írást közölt az ő - a cikkek
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 14:01
A legnagyobb
,,...ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet." 1Korintus 13,13

A szeretet győztes hatalom a gyűlölettel, viszálykodással és önzéssel teli világban. El tudja érni azt, amire semmi más nem képes. A szeretet kedvességgel viszonozza a rossz bánásmódot. Sőt, aki szeret, az kegyelmet kér saját gyilkosa számára is. Önzetlenül cselekszik, még ha körülötte mindenki jogainak érvényesítéséért küzd is. Elajándékozza önmagát, amikor már semmi mást nem tud adni.

(Egy indiai ember elefántját hajtotta az utcán, és egy vasrúddal verte, hogy gyorsabban haladjon. Hirtelen kicsúszott a rúd a kezéből, a kövezetre esett. Ekkor az elefánt megfordult, ormányával fölvette a vasrudat, és gazdájának nyújtotta. - Ilyen a szeretet is.)

Az egyik ezópusi mesében fogadást kötött egymással a Nap és a szél, hogy melyikük tudja levétetni egy vándorral a köpenyét. A szél vadul fújt, de minél jobban fújt, a férfi annál szorosabbra fogta össze magán a köpenyt. Azután a Nap sütött le a vándorra, aki hamarosan
kalmanpiroska, 2019. december 07. szombat, 08:09
Százezernél is több nő vált kapcsolati erőszak áldozatává tavaly Németországban
A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) kimutatása szerint tavaly 140 755 ember sérelmére követtek el kapcsolaton belüli erőszakos bűncselekményt Németországban. Az esetek típusai a gyilkosságtól a nemi erőszakon át az úgynevezett tartós követés általi zaklatásig (stalking) széles skálát ölelnek fel, és az áldozatok túlnyomó többsége, 81,3 százaléka nő volt.

Ez azt jelenti, hogy 114 393 nő esett kapcsolati erőszak áldozatává 2018-ban, ami több száz fős növekedés az egy évvel korábbi 113 965-höz képest.

Az esetek között 324 gyilkosság és emberölés van, vagyis tavaly majdnem minden nap meghalt egy nő a kapcsolati erőszak következtében.

Az ügyek legnagyobb csoportját a nem súlyos testi sértések alkotják 68 482 esettel. A második a fenyegetés, a stalking és a kényszerítés összefoglaló kategóriájába tartozó bűncselekmények csoportja 28 657 üggyel. A harmadik a súlyos testi sértés 12 093 esettel.

A BKA adatai azt is megmutatják, hogy a nők elleni erőszak valamennyi társadalmi rétegben és
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 17:12
Erdogan Budapesten - DK: ki kell vizsgálni, miért okozott közlekedési káoszt Erdogan látogatása!
közé.

Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: amíg a főváros utcáit azért bénították meg, hogy egy "háborús bűnös szabadon grasszálhasson", addig emberek ezrei voltak kénytelen az utcán vagy a metróban várakozni. A csütörtöki találkozó semmi másra nem volt jó, csak arra, hogy Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan a nagy nyilvánosság előtt erősítse meg illiberális szövetségét és együtt üzenjék meg Európának, a magyar miniszterelnök továbbra is segíteni fogja a török elnök szíriai kurdokkal szemben folytatott "gyilkos politikáját" - jelentette ki a szóvivő.

Kérdésre válaszolva azt mondta, bár azt is felháborítónak tartják, hogy Vlagyimir Putyin szinte már hazajár Magyarországra, de a világ egyik legvédettebb emberének számító orosz elnök látogatása alatt majdnem normális mederben folyt a budapesti közlekedés.

Más témában kérdezték Karácsony Gergelynek a dízelautók Budapestről való esetleges kitiltásáról szóló tervéről, illetve arról is, hogy a főpolgármester középtávú elképzelései között szerepel, hogy
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 12:31
Katerina Forest versei
segítettek fényre, résekre lelni.
Bezárult minden ajtó.

Műmosollyal készülök az ünnepekre, nincs
bennem alázat, se "Szeretlek Jézus". Míg asztalom
rojtjait igazgatom, giccses adventi koszorúmon
gyertyákat gyújtok, a sarokba dobva sír a rózsafüzér.
Még félben rajta a "Hiszek egy Istenben" és
benne búvik az "Áldott legyen az Ő neve. Ámen".

Könnyeimen keresztül nézem a világot, hol
millió ember mormol egy imát, és csókolva
hamis bálványokat, törlik gyilkos fegyverekről
az ártatlanok vérét, fürödnek az öléstől mámorító
kéjben, s hirdetik, igaz hittel, ölnek Isten nevében.

A végítélet szörnye már tápászkodik kénköves
nyoszolyáján, szájából hamisság nyála csorog.
Rothadó bűzével könyököl az ünnepi asztalokon.

Halkan kérem én, talán meg se hallod,
hogy fordítsd felém arcod, s akkor talán
észreveszed, ha szemembe nézel,
a lelkemből áradó
menusgabor, 2019. november 04. hétfő, 20:30
Kövér László: a bűnök akkor teljesednek be, amikor elfelejtik azokat
többnyire magyar nevet viselő emberek vívtak nemzettársaik ellen"; olyan polgárháborúé, amelyben az Istent, a hazát, a nemzetet és a családot tagadó emberek kíséreltek meg leszámolni az istenhívő, hazaszerető és a nemzetet szolgáló, "életüket többezer éves civilizációs parancsokhoz igazítani törekvő" honfitársaikkal.

Kövér László szavai szerint a nemzetköziséget hirdetők kezet emeltek a nemzet mellett jóban-rosszban kitartókra. Ebben a polgárháborúban a fizikai erőszak kezdő lövését ugyan Tisza István gyilkosai adták le, de szellemi erőszaktétellel kezdődött, még a 19. század második felében.

Név szerint nem említve, de Lukács György marxista filozófustól, a Tanácsköztársaság közoktatásügyi népbiztosától, valamint Ignotus Páltól, a Nyugat című folyóirat főszerkesztőjétől is idézve, Kövér László azt mondta: a szellem ezen és hozzájuk hasonló emberei ágyaztak meg a fizikai erőszaknak.

A házelnök szerint az egész Magyarországot túszul ejtő körülbelül ezer embert dühödt keresztényellenesség,
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 16:41
Boross Péter: az '56-os Kossuth téri sortűz volt a fegyveres szabadságharc kiváltó oka
A volt kormányfő, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke az akkori történelmi eseményekről saját személyes emlékeit is felidézve arról beszélt, hogy "az a gyilkos szándék, düh és kétségbeesés, amely ezt a rémtettet végrehajtotta", adott nagy lökést az ellenállásnak, a felkelésnek, a fegyveres szabadságharcnak.

Október 25. talán a legjelentősebb napja annak a folyamatnak, amely aztán 1956-ot (.) világszerte ismertté tette- mondta, hozzátéve: akkor lőttek a tömegbe, "amikor normális aggyal semmiképpen nem lehetett volna".

Boross Péter megfogalmazása szerint "az ostobaság és a terrorrendszer korlátai" vezettek oda, hogy amikor némileg enyhültek volna a tiltakozó megmozdulások, akkor hajtották végre a sortüzet. Ezután nem volt kétséges, hogy mit kell tenni ezzel a hatalommal - hangoztatta volt miniszterelnök.

Visszaemlékezésében Boross Péter szólt arról is, hogy a szabadságharcosok miért nem törődtek a "józan logika" azon hangjaival, amelyek az oroszok jelenlétére
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 21:52
Lyza versei
aranyszínben.


ELAKADNAK MOST MÁR A SZAVAK

Elakadnak most már a szavak,
nincs erőm küzdeni, csak falak.
Megfakultak a csodás álmok
szerelemre hiába vágyok.

Álom volt csupán sok-sok éjjel,
bár izzó vággyal, szenvedéllyel,
fáj az ébredés és felejtés.
Néhány érzelemmel megírt vers,

ez mi belőle maradt, és a
gyilkos tőr mi szívembe szaladt.
Meghalt a lelkem, gyors a gyilok
nem fáj semmim, mert halott vagyok!


AZ ÉJ HANGJAI...

Kopár erdő
mélyén
sétál a puha éj,
szél bujkál a
lágy
könnyű ködbe
burkolt,
csüggedt fák
között.

Fakón csillan a
Hold
a szederjes szürke ég
arcán.
Szarvas
menusgabor, 2019. október 15. kedd, 19:00
Juhász Gyula: Imádság a gyűlölködőkért
Juhász Gyula

Imádság a gyűlölködőkért

Én Jézusom, te nem gyűlölted őket,
A gyűlölőket és a köpködőket.

Szeretted ezt a szomorú világot
S az embert, ezt a nyomorú virágot.

Te tudtad, hogy mily nagy kereszt az élet
És hogy fölöttünk csak az Úr itélhet.

Szelíd szíved volt, ó, pedig hatalmad
Nagyobb volt, mint mit földi birtok adhat.

A megbocsájtást gyakoroltad egyre,
Míg égbe szállni fölmentél a hegyre.

Ma is elégszer hallod a magasban
A gyűlölet hangját, mely égbe harsan.

A gyilkos ember hangját, aki részeg
S a szeretet szavát feszítené meg.

És Jézusom, most is csak szánd meg őket,
A gyűlölőket és a köpködőket.

Most is bocsáss meg nékik, mert lehet,
Hogy nem tudják tán, mit cselekszenek.
lilagondolatok, 2019. október 14. hétfő, 14:05
Török offenzíva - Erdogan 3,6 millió szíriai menekültet küldene Európába, ha az EU megszállásnak minősíti a szí
vagy éppen figyelmeztette Ankarát az esetleges következményekre.

Mint fogalmazott: "megszólják a lépést, amelyet Szíria egységéért teszünk. Ti üljetek csak a szélen, mi folytatjuk az utat". Egyúttal hangoztatta: a Béke Forrása fedőnevű hadműveletnek az a célja, hogy hozzájáruljon Szíria területi integritásához és politikai egységéhez.

Kiemelte: "Szaúd-Arábia először is nézzen tükörbe! Ki hozta ebbe az állapotba Jement? Nem is beszélve Egyiptomról, te meg se szólalhatsz! Nálad van a demokrácia gyilkosa" - fogalmazott.

A török elnök később arról is beszámolt, hogy a török hadsereg szerda délután óta 109 terroristát "hatástalanított" Szíriában.

Erdogan beszédében rámutatott: Törökország a hadművelet keretében nem szíriai kurd testvéreivel, hanem terrorszervezettel harcol. Kijelentette: Törökország csak Kobani térségéből 300 ezer kurd menekültet fogadott be, miközben Bassár el-Aszad szíriai elnök csaknem egymillió embert ölt meg a saját népéből. A kormánypárt 291 parlamenti képviselőjéből 50
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 15:02
P. Pálffy Julianna versei
-
elszabadulna velünk a képzelet,
valósággá álmodnám minden kérésedet,
szeretnélek forrón, szenvedéllyel
- nem is lenne elég az éjjel -
ébren köszönne ránk a hajnal,
mert újra és újra elvarázsolnál
- a mézédes csókjaiddal. -

Veled jó, édes a szerelem
- álmodd igazzá -
Álmodj Párizst velem!
EGYETLEN SZÓT

Gyilkos csöndjeid
csupán engem ölnek.
Ádázul fonják hálójuk,
élvezettel bíbelődnek,
a bántás hangtalan.
Szótlan szótüskéid nyomán
fájón égnek a hegek.
Ha nem szólsz hozzám,
továbbra én hogyan higgyelek?

Feltépett sebeimen
hiábavaló gyolcs a remény,
ha sóval hinted néha nap
unott bűvöletért,
bár kegyelt a sorsom, gyógyír,
pusztán erőm kevés,
mert minden érted-szívdobbanással
fizetek nemtörődöm
menusgabor, 2019. október 06. vasárnap, 21:00
A békesség szigete - a békességről
a szíveken zúgj át
És szellőztesd ki minden zugát,
Szellőztess ki országot, népet,
Az egész nagy földkerekséget.

Söpörd el a bűnt, a gyanakvást
S tedd, hogy végre szeressük egymást.
Hiába pénz, ravaszság, fegyver,
Csak nyomorult marad az ember.

Rajtunk hatalmat te vehetsz,
Újjá, tisztává te tehetsz,
S bevetheted a szíveket
Égi maggal: hogy szeretet,
Igazság, szépség dús virága
Illatozzon szét a világba.

A Föld ne gyilkos atombomba
Dühére, - de szent viharodra
Rendüljön boldog félelemmel.
Te légy mennyei mentő fegyver,

Földrengés, mely nem ront, de épít,
Pusztítás, mely tisztít és szépít,
Vihar, mely alkot, tűz, mely éltet
Embert, családot, földet, népet.

Hiába pénz, ravaszság, fegyver,
Csak nyomorult marad az ember!
S milliók kérnek, mert belátják:
Nem segít más, csak az imádság,

A könyörgés:... Jöjj, szent vihar,
Ég tisztító
menusgabor, 2019. október 03. csütörtök, 18:18
1/253
Képek, videók
a tökéletes gyilkosság
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:12
gyilkosság a fehérházban
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:09
VÖRÖS CSEPEL-i gyilkosság
furaila
2012. január 30. hétfő, 10:48
első gyilkosság.jpg
cziporra2
2011. december 21. szerda, 15:09
Gyilkosság tálalva800.jpg
hollygergo
2009. február 05. csütörtök, 11:16
Zárt körű gyilkosságok600
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:15
Gyilkosság a Metropolitan
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:14
Előjáték egy gyilkosságho
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:14
Gyilkosság pár pennyért60
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:46
Gyilkosság nyílt színen60
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:45
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.