Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:19 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Palkovics: az új buszstratégia fókuszában az utasok minél magasabb szintű kiszolgálása áll
autóbuszgyártás megerősítése, a becslések szerint 2022 végéig a hazai buszgyártó cégek 3060 új buszt tudnak legyártani.

A Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság tevékenységének középpontjában a hazai gyártókapacitás és a beszerzés összehangolása áll - mondta a miniszter.

Hozzátette: a hazai buszállomány elöregedett, a járműparkot meg kell fiatalítani, összesen 6000 autóbuszt kellene lecserélni.

Jelezte: a stratégia része az iskolabusz koncepció megvalósítása, amely elsődlegesen az iskolás korú gyermekeknek a lakóhelyük és az iskolájuk közötti szállítását szolgálja.

Az iskolabuszok forgalomba állításakor a legfontosabb szempont, hogy biztosítsák a tanulók biztonságos közlekedését az iskolájukig és vissza. Ezért el kell érni, hogy az iskolabuszok közlekedését nyomon lehessen követni, egyfajta beléptető rendszert kell majd működtetni, és a buszokat videokamerákkal is fel kell szerelni - fejtette ki.

Elmondta: 2019-től az iskolabusz szolgáltatást két tankerületi központban tesztelik,
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 15:01
Potápi Árpád János: az Irka gyermeklap megtartó erő a kárpátaljai magyarságnak
hangsúlyozta, hogy az Irka az elmúlt 25 év során gyermeklapból valóságos intézménnyé nőtte ki magát. Szerinte ezt bizonyítja, hogy a jelenleg aktív kárpátaljai magyar tollforgatók közül sokaknak az Irka lapjain voltak az első szárnypróbálgatásai.

A KMPSZ-elnöke az is elmondta, hogy a pedagógusszövetség önerőből nem tudná megjelentetni a gyermeklapot, ezért külön köszönetét fejezte ki a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának az Irka készítéséhez és kiadásához nyújtott támogatásért, a gyermekeknek pedig azért, hogy érdeklődéssel forgatják azt.

A rendezvényt követően Potápi Árpád János a Beregszászhoz közeli Halábor községben átadta a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében közel 40 millió forintból felújított Fenyőfácska óvodát. Avató beszédében hangsúlyozta, az óvodafejlesztés immáron két ütemben folyik Kárpát-medence-szerte több mint 38,5 milliárd forint értékben, ami 150 új óvoda építését és 400-nak a felújítását jelenti. Dicséretesnek nevezte és megköszönte a projektet
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 14:32
Egyszer, valamikor régen...
csodálkozott feléje. - Talán bizony semmit sem kívánsz, hogy ilyen csöndes vagy? Szomorúnak is látszol. Ugyan, mi bajod van?
A tűlevelű fácska halkan sóhajtott és előadta a bánatát.
- Egy kisleányka ment erre, megérintett, és hegyes tűleveleim felsebezték az ujjacskáját. Ezért bánkódom, jó kis angyal. Oh, ha jóvátehetném önkéntelenül elkövetett hibámat, és megajándékozhatnám őt valamivel! Síró arcocskája bizonyára mosolyra gyúlna megint. Igen, igen! Ajándékot szeretnék adni neki, és a többi kis gyermekeknek is, hagy nevessenek, kacagjanak! Az angyalka erre a kis törpefenyő mellé állott.
- És mondjad csak, fenyőfácskám, nem panaszolnád fel a terhet, ha teleaggatnám gyönge kis ágaidat?
- Oh, nem, nem, bármennyire is roskadoznék az ajándékok súlya alatt, szívesen vállalnám a terhet, csakhogy megörvendeztessem vele a gyermekeket.
Az angyalka erre könnyű mozdulattal kiemelte a földből a fácskát.
- Úgy hát gyere velem!
És vitte magával a mennyországba. Odafent éppen nagy
kohlinka, 2018. december 16. vasárnap, 17:05
Jótékony hagyomány: Huszti Szabolcs idén is segít a beteg ..
Jótékony hagyomány: Huszti Szabolcs idén is segít a beteg gyermekeknek
Huszti Szabolcs, a Mol Vidi FC labdarúgója a Chelsea elleni Európa Liga-mérkőzés után és a vasárnapi Ferencváros elleni rangadó előtt időt szentelt év végi hagyományának: 1 millió forintot ajánlott fel egy gyermekkórház fejlesztésére.
...........
A 35 éves támadó a Chelsea elleni 2-2-es döntetlen másnapján kereste meg dr. Kemény Jánost, a Madarász Utcai Gyermekkórház fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnökét, hogy - ahogy az elmúlt tíz évben már annyiszor - idén is felajánlana 1 millió forintot az Alapítvány számára.
Az összeg ezúttal a kórház egynapos sebészetének korszerűsítésében lesz nagy segítség.
,,Mondhatom, immár hagyomány, hogy minden évben bemegyek a Madarász Utcai Gyermekkórházba és a doktor úrral átbeszéljük, milyen fejlesztések
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 13:17
Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az Emmi dolgozói
dolgozói.

Az ajándékokat szombat délelőtt indította útjára Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Latorcai Csaba, az Emmi közigazgatási államtitkára, Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára valamint az Emmi munkatársai.

Fülöp Attila Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének üzenetét tolmácsolva kiemelte: karácsonykor talán azoknak a gyermekeknek a legnehezebb, akik nem ünnepelhetnek családi körben. Az Emmi munkatársai az ő karácsonyukat szeretnék szebbé tenni hagyományos karácsonyi gyűjtésükkel.

Fülöp Attila szerint a gyermekotthonokban dolgozó nevelők küldetése, hogy szerető környezetet biztosítsanak és irányt mutassanak a gyermekeknek. A gyermeküket egyedül nevelő édesapák és édesanyák pedig egyszerre kell, hogy ellássák mindkét szülő szerepét.

"Küldetésük elvégzéséhez azonban szükségük van a mi közös segítségünkre
velemenyezd, 2018. december 15. szombat, 11:41
Gyereknevelés
,,Ha azért fegyelmezzük és neveljük gyermekünket, mert Isten megbízott ezzel, szükségtelen a feladatba indulatainkat is belezsúfolnunk. A helyreigazítás nem haragunk kiöntése az ő vétkeik miatt; sokkal inkább gyermekünk emlékeztetése arra, hogy bűnös viselkedése megbántja Istent. A helyreigazítás Isten bűn miatti rosszallásának eredménye, melyet királyságának eme alattvalóinak, gyermekeinknek meg kell tapasztalniuk. Ő a király; a gyermekeknek engedelmeskedniük kell."

-Tedd Tripp-
kalmanpiroska, 2018. december 14. péntek, 17:40
Fülöp Attila: a jövőben csak engedéllyel működhetnek a tanodák
Fülöp Attila elmondta: június végéig minden intézménynek jelentkezni kell, s tanodává kell minősíttetnie magát, amely tanoda jellegű szolgáltatást végez. A most kiírt pályázatra jelentkezőknek még idén meg kell ezt tenniük. Nekik feltétel többek között az, hogy már egy éve hasonló szolgáltatást végezzenek.

Az államtitkár kifejtette: kiegészítő segítséget biztosítanak azon civil, illetve egyházi szervezeteknek, akik tanodát működtetnek az iskolához segítségre szoruló gyermekeknek. A tanodák 2019. január elsejétől két fajta segítséget kapnak. Egyrészt januártól a gyermekjóléti alapellátás egyik fajtája lesz a tanoda. Emellett körülbelül 200 tanodát tudnak majd támogatni, tanodánként 12-15 millió forinttal.

Fülöp Attila a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában elmondta: a pályázatot már kiírták. Január 10-ig lehet jelentkezni a jövő évre vonatkozó költségvetési támogatásra.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a KSH adatai alapján a Magyarországon a mélyszegénységben élők aránya
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 08:51
Több mint hétezer Mikulás és manó futott a gyermekrák elleni küzdelemért Madridban
A jótékonysági verseny idejére a spanyol főváros artériájának számító Paseo del Pradót teljesen ellepték a szakállas, pirossapkás Mikulások és a zöldbe öltözött manógyerekek.

A napsütéses, 15 Celsius-fokos időben műhóval várták a célban az öt kilométeres táv teljesítőit.

A verseny résztvevői a nevezési díjjal idén az Itheos Alapítvány munkáját támogatják, amelynek célja, hogy a legkorszerűbb terápiákat tegye elérhetővé a rákbeteg gyermekeknek.

A jótékonysági Mikulás-futást hetedik alkalommal rendezték meg Madridban. A szervezők minden évben más célra gyűjtenek. Például 2016-ban a szklerózis multiplex elleni küzdelmet támogatták.
velemenyezd, 2018. december 09. vasárnap, 17:12
Ingyenes ünnepi rendezvényeket tart a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Az Országgyűlés és az NGYSZ újra közösen szervezi meg az Országházi Gyermekkarácsony című programot, amelyre 800 nehéz anyagi körülmények között élő, általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról. Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek az épület termeit - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja, különböző interaktív programokon vehetnek rész, találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, idegenvezetők segítségével tekinthetik meg az Országház nevezetességeit és a díszőrségváltást. A négyórás program nyolc helyszínen zajlik, a program végén pedig az Országgyűlés elnöke és az NGYSZ elnöke ajándékokat ad át a résztvevőknek.

Háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket látnak vendégül december 10-én különböző budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből a
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 17:31
Mikulásnapi meglepetés a kórházban fekvő gyermekeknek
Már hosszú évek óta minden Mikuláskor kórházban fekvő gyermekeket ajándékozok meg, hogy a gyógyuló kislányok és kisfiúk számára is örömet szerezzek, vigaszt vigyek a gyógyulóknak és vidámsággal töltsem meg a gyermekek legfontosabb és legszebb napjait. A hagyományt folytatva idén is ellátogattam a Heim Pál Gyermekkórházba, hogy legalább néhány boldog percet, egy kis örömet tudjak adni azoknak a gyermekeknek, akik szüleiktől távol, kórházban fekszenek. Köszönet az orvosoknak, az ápolóknak, akik a nap minden órájában és percében a gyermekek gyógyulásáról gondoskodnak, és hivatásuk szerint mentik az életet, ami a legfontosabb és legnagyobb érték ezen a földön.
Mága Zoltán hegedűművész
maroka, 2018. december 07. péntek, 11:49
Sajnálom a népet Mt 15,29
hogy rádöbbenjen a saját felelősségére, a tetteinek, az általa kimondott szavaknak súlyára!
A fizika, kémia, matematika, a helyesírás szabályait tanítjuk a gyermekeinknek! Miért nem magyarázzuk, tanítjuk meg szépen, világosan a felnövekvő generációnak Isten tízparancsolatát?! Szerintem érettségi tantárgy kellene legyen Isten drága útmutatása, melynek fényében erőben, egészségben, békességben élhetnénk földi életünket! A közlekedésben bevezették a biztosító öv használatát, meg a kisbabáknak, gyermekeknek előírt ülést és lám, az emberek előre mérgelődtek, lázadoztak, de ma már kimutatható, hogy csak e két rendelkezés következtében sokkal kevesebben vesztik életüket, lesznek nyomorultak az országutakon! A parancsok, a szabadság korlátozása, az igazi szabadságunk szárnyai!! Hiszem, hogy nem csak a börtönök ürülnének meg ha komolyabban vennénk az életünket irányító törvényeket, de a gyermekvédelmi intézetek, a kórházak, a válóperes törvényszékek, sőt még a nyugtatókat forgalmazó patikák is mind mind szerre
maroka, 2018. december 06. csütörtök, 13:01
Ombudsman: nem kérhető díj a szülőtől, aki beteg gyereke mellett marad a kórházban
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatal szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a biztos felkérte az emberi erőforrások miniszterét, jogszabályban rögzítsék a felnőtt korú kísérők kórházi benntartózkodását biztosító részletes szabályokat, a gyermekeknek fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi intézményekben a felnőtt kísérők méltó elhelyezési körülményeit szavatoló minimumfeltételeket és a térítési díj megfizetése alóli mentesítéskor az előnyben részesítés feltételeit. A biztos szerint indokolt a helyzetet folyamatosan javító finanszírozási háttér megteremtése és a kísérő szülők kórházi benntartózkodásának lehetővé tétele. Az ombudsman felkérte az érintett kórházak vezetőit a házirendek felülvizsgálatára, jogsértő gyakorlatuk beszüntetésére.

Az ombudsman 2010-ben már átfogó módon vizsgálta, milyen feltételekkel, milyen körülmények mellett tudják biztosítani a benntartózkodás lehetőségét a gyermekeket kórházi kezelésre elkísérő szülőknek, más hozzátartozóknak. A biztos a mostani
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 10:11
1/257
Képek, videók
ez, kiszolgálás.........j
cady89
2012. január 22. vasárnap, 18:21
Kiszolgálás Székelymodra
bakfity
2008. január 02. szerda, 16:33
teljes kiszolgálás
magdaseppa
2007. november 09. péntek, 07:05
Teljes kiszolgálás.jpg
ibolya64
2007. június 05. kedd, 19:53
beszerző
magdaseppa
2008. július 14. hétfő, 09:46
Karácsony fenyőfa beszerz
gaborgeneral1
2007. augusztus 13. hétfő, 01:56
utasoké
monza-attila
2010. november 07. vasárnap, 08:03
az első utasok.jpg
agica2004
2010. május 11. kedd, 13:51
Busz utasokkal.jpg
baxli
2009. augusztus 23. vasárnap, 08:19
Utasok1000 (113 x 150).jp
hollygergo
2008. december 25. csütörtök, 17:32
kiemelik az utasokat
chatlady
2008. augusztus 30. szombat, 22:26
utasok
mattil
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:11
potya utasok
lcsucsu
2008. augusztus 03. vasárnap, 20:01
Utasok is voltak:))
boszormacs
2007. június 14. csütörtök, 20:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.