Belépés
2020. július 15. szerda | 29. hét | 197. nap | 07:01 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Keresztmama keresztvíz alá tartja drága fogadott gyermekét
......
Keresztmama keresztvíz alá tartja drága fogadott gyermekét! Sokféleképpen vállalhatunk Isten előtt kedves, embertársaink számára fontos szolgálatot! A keresztszülőség is egy ilyen szolgálat lehet az alapítványoknál, hisz nagyon sokszor a bajban lévő gyermekek, leányanyák magukban vannak, nincs senkijük, és ilyenkor nagyon jó, ha valaki gyöngéd szeretettel, talán anyagi segítséggel is a gyermek segítségére siet!

Gyermekeink keresztszüleit sok szeretettel köszöntöm, és biztatom, hogy a nyári elcsendesedésben, ha tehetik látogassák meg fogadott gyermeküket akár egy telefonhívás erejéig, vagy ha tehetik el is vihetik egy pár napra otthonaikba, vagy egy örömteli kirándulásra!! A tüzet, ha nem élesztjük kialszik!
Szeretettel, Csaba t.
maroka, 2020. július 13. hétfő, 17:49
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
az emberek hajlandóak véleményt mondani és azt fontos is megismerni. Hozzátette, a vírus a sikeres védekezés ellenére sem tűnt el, és reális lehet egy második hullám. Az eddigi sikeres védekezés alapja is a széleskörű egyetértés volt, ami anélkül jött létre, hogy az ellenzék támogatta volna a válságkezelés lépéseit - szögezte le.

Független: miért töltetnek ki kérdőíveket az Erzsébet-táborokban?

Varga-Damm Andrea (független) azt bírálta, hogy a hírek szerint az Erzsébet-táborokban nyaraló gyermekekkel a szüleikkel, családjukkal, barátaikkal való kapcsolatra rákérdező kérdőíveket töltetnek ki.

A politikus azt kérdezte, hogy valós-e a hír, és ha igen, akkor a kormánynak van-e ahhoz köze.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter érthetetlennek nevezte, miért lenne botrányos, ha szülői hozzájárulás alapján a gyermekek anonim módon részt vesznek egy felmérésben. A kérdőívek kitöltése nem feltétele a táborokban való nyaralásnak, a felmérés minden adatvédelmi szempontnak eleget tesz -
velemenyezd, 2020. július 13. hétfő, 17:22
Iohannis megtámadta az alkotmánybíróságon a genderelmélet oktatását tiltó módosító indítványt
Az elnöki hivatal pénteki közlése szerint Iohannis úgy ítéli meg: az indítvány sérti az alkotmány által szavatolt jogállamiságnak és a hatalmi ágak szétválasztásának elvét. A módosító indítvány tiltja, hogy a köz- és a felsőoktatásban, iskolán kívüli pedagógiai tevékenységeken a genderelméletet tanítsák, amely szerint egy egyén megválaszthatja saját nemét, és az nem mindig azonos a biológiai nemével.

Az elnök beadványa szerint a törvénymódosítás sérti a szabad tanuláshoz való jogot, a gyermekek és a fiatalok jogainak védelmét, a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot, a lelkiismereti szabadságot és az egyetemi autonómiát. Az elnök szerint a parlament nem szabhatja meg, hogy mit taníthatnak az egyetemen. Úgy véli, a teljes oktatási rendszernek nyitottnak kell lennie a gondolatok, a vélemények és az értékek számára.

Az indítványt a Traian Basescu volt államelnök által védnökölt jobbközép Népi Mozgalom Párt (PMP) egyik honatyája, Vasile Cristian Lungu Kolozs megyei képviselő terjesztette be,
velemenyezd, 2020. július 10. péntek, 17:42
MSZP: Magyarországnak is igazságosan kell elköltenie az uniós támogatást
kedvező oligarchák számára.Hozzátette: a forrást lakásfelújításra, hőszigetelésre kellene fordítani.

A politikus a Kaleta-ügyről szólva közölte: kezdeményezik a büntetési tétel szigorítását, de akkor is súlyosabb büntetést vetnének ki, ha a közerkölccsel szembemenő cselekedetet hivatalos személy követi el. Emellett nyilvános lista létrehozását is kezdeményezik a hasonló bűncselekmények elkövetőiről.

Megjegyezte: a Fidesz európai parlamenti képviselői nem támogatták az EP-ben a gyermekek jogainak védelmét megerősítő kezdeményezést.

Közölte még: ellenzéki képviselőkkel közösen az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását kezdeményezik hétfőre, hogy mind a honvédelmi, mind a belügyminisztert, mind a katasztrófavédelem vezetőjét megkérdezzék a vértesszőlősi "mentési tragédia" során történtekről.

A politikus sorolta még azokat a témákat, amelyekkel szerinte a kormánynak foglalkoznia kellett volna, például az egészségügy megújításáról szóló programmal vagy
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 16:33
Idén 10 éves a Magyarok Kenyere program
Mint a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) írja, a Magyarok kenyere - 15 millió búzaszem elnevezésű program keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel búzát határon inneni és túli, magyar gyermekeket segítő szervezetek számára.

Külön aktualitással bír ez a 2020-as esztendőben, amelyet az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Évének nyilvánított - jegyzik meg.

A koronavírus okozta helyzetben kiemelten számítanak a pénzadományokra is, hogy idén is több tízezer gyermek ellátását biztosíthassák - teszik hozzá.

A Magyarok Kenyere Alapítvány egyik célkitűzése, hogy a Kárpát-medencei magyarok mellett a nyugati, tengerentúli diaszpóra magyarságot is bevonják az adományozásba. Tavaly első alkalommal a szórványmagyarságba, New York, Calgary, Cork vagy Bécs magyar közösségébe is eljuttatták a Magyarok Kenyere jelképes lisztadományát - olvasható a
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 11:51
Dr. Gyökössy Endre
most,akik először töltik özvegyen ezt a karácsonyt. Múlt karácsonykor a párjuk még ott ült mellettük, és most azért lesz könnyes a szemük, hogy az a csók, amit azon a karácsonyon adtak, nem volt elég meleg. Uram, tanítgass bennünket, hogy míg élünk, meleg szóval szóljunk. Uram, bocsásd meg nékünk, hogy sokszor úgy megyünk el,hogy elfelejtettük megmondani a másiknak: jó volt, kedves volt, szerettük.

Uram,köszönjük gyermekeinket, akkor is, ha ők nem köszönnek meg bennünket. És köszönik a gyermekek a szülőket, még akkor is, ha sokszor már nyûgösek, öregek, morgolódók, kesergők, már kiesnek ebből a világból, mert idegenek. Kérünk, adj türelmet gyermekeinknek,hogy tudjanak hordozni bennünket öregecskén,sokszor érthetetlenül, másvilágból itt maradtnak.

Uram,hadd történjen karácsony, hogy férj a feleséget, feleség a férjet, gyermek a szülőt,szülő a gyermeket ne csak egy napig szeresse, hanem akkor különösképpen és jobban! Hogy te ott lehess, aki testet
menusgabor, 2020. június 29. hétfő, 22:00
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
szerint "az állapotok elvadultak", így számos helyen szükséges iskolaőrséget bevezetni, és ha kell, "akkor bizony fizikai erőt alkalmazva is, a magukról megfeledkezett diákokkal szemben" meg kell védeni a többi diákot és a pedagógusokat is.

Bősz Anett reagálásában felvetette: a szülők aggódnak, hogy az iskolaőrség nem lép-e majd fel az autista gyerekekkel szemben is, ha esetleg rohamuk van.

A kormányfő viszonválaszában leszögezte, a felzárkózás cigány és nem cigány, de nehéz helyzetből induló gyermekek számára két lehetőségből áll: először tanulni, és utána dolgozni kell. Ugyanakkor kijelentette: az lehetetlen dolog, hogy egy szülő - mindegy, hogy cigány vagy nem cigány - bemenjen az iskolába és megfenyegesse a tanárt.

"Akkor ott iskolarendőr lesz, és rendet fogunk tartani, mert a tanulás, meg a munka is a rendezettségnél kezdődik" - fogalmazott.LMP: miért nem érdemlik meg a szociális dolgozók a bérkiegészítést?Ungár Péter (LMP) arra kérdezett rá: a szociális dolgozók
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 16:22
A pap vasárnap esti imája
Michel Quoist:

Uram, ma este egyedül vagyok.
A templomban lassan elült a zaj.
Mindenki hazatért; én is hazajöttem,
Egyedül.

Menet közben találkoztam a délutáni sétálókkal.
Egy mozi előtt haladtam el,
honnét a tömeg kifelé özönlött.
majd utam a kávéház előtt vitt el,
amelynek teraszán a vasárnap estét próbálták
fáradtan még megtoldani páran.
A járdán játszadozó gyermekekbe botlottam,
Virgonc kis kölykökbe;
Mások gyermekei.
Az enyéim nem lehetnek soha.
Íme, előtted állok, Uram,
Egyedül.

Terhes a csönd,
És nehéz a magány.
Harmincöt éves vagyok, Uram,
A testem éppen olyan, mint másé.
Két kezem van a kemény munkára,
S a szívem szeretet után vágyik,
De én mindezt neked adtam,
Mert szükséged volt rám.
Mindent neked adtam...de ma mindez nehéz...
Nehéz neked megőrizni a testet, amely ma más
testnek kínálná fel magát.
Nehéz mindenkit szeretni,
és
suzymama, 2020. június 28. vasárnap, 23:06
Novák: ne legyenek hátrányban, akik gyermeket vállalnak!
Novák Katalin kiemelte: Magyarországon jövő év július elsejétől, ha valaki a gyermekvállalás mellett dönt, az első hat hónapban többet fog keresni, mint az azt megelőző jövedelme volt.

Azzal, hogy a korábbi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik jövő év július 1-jétől a csecsemőgondozási díj (csed) összege, a gyermeket vállaló édesanyáknak nem kell lemondaniuk jövedelmük egy részéről, nem éri hátrány őket. Éppen ellenkezőleg, meg fog nőni a bevételük a rendkívül nehéz első fél évben - jelentette ki.

Az államtitkár példaként említette, ha valakinek ma 350 ezer forintos bruttó bére van, adókedvezmények nélkül nettó 232 750 forint fizetést kap, ha pedig gyermeket vállal, az első hat hónapban a jelenlegi szabályok szerint 208 ezer forint a csed mértéke. A módosításnak köszönhetően azonban ez az összeg a jövő év második felétől majdnem 300 ezer forintra emelkedik - mondta.

Hozzátette: a negyedik gyermek vállalása esetén a négygyermekes édesanyák személyi
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 08:59
A világ számára békét kérünk Jézus Krisztustól, ki ....
Évek, évtizedek óta mondom, hogy menjünk ki a falu, a város szélén élő szegényekhez és a gyermekeket szedjük össze, neveljük szeretetre, békességre, mert ha nem, akkor is meg fognak nőni és sokkal több kárt fognak okozni a társadalomnak, mind amennyibe az ők becsületes felneveltetésük került volna!
A világ egy kis falu, az alul képzett, munkanélküli réteg előbb-utóbb a mi térségeinkben is ugyanígy el fog indulni és mindent felfog prédálni! Talán még választhatunk!? Vagy gyereket nevelünk verejtékes munkával, alázattal, bármilyen áldozatot vállalva, vagy a szemünk láttára ezek a vadon felnövő fiatalok ilyen-olyan színes forradalomban, "arab, amerikai(?!) tavaszban" szétvernek mindent. Annak a pénznek töredékéből amit fegyverekre költenek, a világ összes gyermekét szeretettel, békességben, kacagva fel lehet nevelni. Döntenünk kell, mert a hatalmas repülőgép anyahajóval a saját nagyra nőtt, felheccelt, feldühödött gyerekeinket nem fogjuk tudni levadászni! Felénk is lesznek politikai erők, - ez csak idő
maroka, 2020. június 25. csütörtök, 16:36
Megkezdődött a szavazás az orosz alkotmánymódosításról
és Oroszországra mint a Szovjetunió jogutódjára is, a jelenlegi határain belül. Szövege szerint "az ezeréves történelme által egyesített Oroszországi Föderáció, megőrizve az elődök emlékét, akik átadták nekünk eszményeiket és az istenhitet, csakúgy mint az orosz állam fejlődésének jogfolytonosságát, elismeri a történelmileg kialakult állami egységet".

Az alaptörvényben új elem, hogy megtiltja történelemhamisítást, valamint az ország területének elidegenítését célzó tetteket és felhívásokat. A gyermekeket nevezi meg az állampolitika legfontosabb prioritásaként, védi a házasság intézményét, amelyet egy férfi és egy nő szövetségeként határoz meg. Megerősíti az orosz mint "államalkotó nép nyelvének" hivatalos használatát az ország területén, de a köztársaságoknak megengedi, hogy nemzeti nyelveiknek az orosszal egyenrangú államnyelvi státust adjanak.

A VCIOM állami közvélemény-kutató intézet kedden közölt adatai szerint az oroszok 67-71 százaléka szavazna az alkotmánymódosítás mellett, 28-32 százalék
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 12:34
Kézilabda munkacsarnok épül Lentiben
Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origo és a Magyar Kézilabda Szövetség közös szavazási akciójában.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta: az országban első ütemben 16 kézilabdacsarnok épül, ebből kettő Zala megyében. Hozzátette: az MKSZ a sportesemények lebonyolítása, a nemzeti válogatott menedzselése mellett kiemelt feladatának tekinti, hogy "kedvet csináljon a sporthoz", és ehhez megfelelő körülményeket biztosítson. Lentiben, az új arénában - mely a tervek szerint 2021 júliusában készül el - a gyermekek ideális környezetben kézilabdázhatnak, így minden adott lesz ahhoz, hogy a városban és a térségben mind több gyermek válassza a kézilabdát. Gódorné Nagy Mariann példája és az új aréna olyan lendületet adhat a környékbeli kézilabdaéletnek, amelyből a magyar kézilabda profitálhat - hangsúlyozta.

A csarnok minőségi előrelépést jelent a város sportolói, kézilabdásai számára - jelentette ki Horváth László, Lenti polgármestere. Elmondta, hogy a kézilabdának komoly hagyományai vannak a városban. A női
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 15:02
1/542
Képek, videók
Keresztmama
csobyzoli
2013. november 22. péntek, 12:43
A keresztmama.jpg
wob
2011. november 28. hétfő, 08:15
keresztmamával
bodagabika
2009. július 23. csütörtök, 10:56
keresztmamaval
nickoli
2007. május 03. csütörtök, 10:21
Anyu&Icuka Keresztmama
szuknaitunde
2007. március 30. péntek, 12:18
keresztmamaval.jpg
draracsi
2007. január 02. kedd, 21:10
Keresztmama
csincso
2006. november 08. szerda, 00:02
őrző védő szolgálat
eva6
2019. január 14. hétfő, 18:14
liturgikus szolgálat1001.
maroka
2017. október 02. hétfő, 09:07
Szolgálat.jpg
chillik
2017. augusztus 17. csütörtök, 04:19
lovak szolgálatban.jpg
agica2004
2016. október 29. szombat, 14:59
szolgálat
lenke1964
2014. december 22. hétfő, 22:39
viragkuldo_szolgalat.j pg
margoboszi
2014. december 03. szerda, 10:31
Püspöknek lenni szolgálat
sacimama
2014. november 05. szerda, 21:35
Boo-őrző -védő szolgálat.
agica2004
2014. július 13. vasárnap, 21:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.