Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:47 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Erdő Péter bemutatta Rómában a magyarországi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programját
programjában "minden napnak és minden órának megvan a tartalma". Az eucharisztikus kongresszus két vezető témája a szolidaritás és a népek közötti barátság lesz.

A "NEK nem politikai esemény, de társadalmi üzenete mindenképpen lesz" - jelentette ki Erdő Péter.

A 2020. szeptember 13. és 20. közt zajló NEK ünnepélyes nyitómiséjét szeptember 13-án délután, a Puskás Ferenc Stadionban mutatják be tömeges első áldozással. Erre Magyarországról és a környező országokból elsősorban alsó tagozatos gyerekeket várnak, szüleikkel és plébániájuk képviselőivel együtt. Az első áldozók több méretben előre elkészített ruháit csökkentett munkaképességűek varrják.

A bíboros kiemelte, hogy a NEK minden egyes rendezvényének megszervezéséhez külön dossziét állítanak össze a részletkérdések kidolgozásával, a buszok bérlésétől a szállásig, a biztonságtól az egészségügyi ellátásig, a misék szükséges kellékeitől a hangosításig és a többnyelvű tolmácsolásig. A kerekesszékes és beteg résztvevők számára az eseményeken
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 14:32
Potápi: a gyerekek a magyar nemzet jövőjének zálogai
Hozzátette: fontos, hogy mindenhol minél több gyerek szülessen, ehhez pedig az kell, hogy a társadalom felfogása alapvetően átalakuljon. A kormány feladata pedig az, hogy minél több olyan intézkedést hozzon meg, amelynek köszönhetően formálható a szülők véleménye, illetve olyan kedvező társadalmi, gazdasági és politikai körülmény jöjjön létre, hogy az emberek akarjanak is minél több gyereket vállalni. Ez nemcsak Magyarországra, hanem az egész Kárpát-medencére vonatkozik - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a tavalyi év a külhoni magyar családok éve volt, és ezt folytatva hirdette meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság 2019-re a külhoni magyar gyerekek éve programot. Tavaly bevezették a babakötvényt és az anyasági támogatást, idén pedig ehhez hozzátették a babacsomagot is. A Köldökzsinór Programon keresztül a külhoni gyerekek számára olyan használható csomagot állítottak össze, amellyel a szülők az első időszakot könnyebben tudják venni - hangsúlyozta az államtitkár.

A családok támogatásán,
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 12:11
Szerb elnök: a szerb nép fennmaradásának egyetlen feltétele az emlékezés
Kiemelte: a szerbeknek nem szabad elfelejteniük az épületekben esett károkat, de a legfőképpen nem szabad elfelejteniük a 2500 halálos áldozatot, főleg azokat a gyerekeket, akik a bombázások során veszítették el életüket. A szerbek nem fogják elfelejteni azt sem, hogy kik voltak, akik elrendelték a légicsapást, kik voltak, akik az akkori Jugoszlávia ellen szólaltak fel, de azokat sem, akik védelmükbe vették a szerbeket.

Aleksandar Vucic megismételte korábbi kijelentését, miszerint Szerbia nem fog csatlakozni a NATO-hoz, mert elég erős ahhoz, hogy egyetlen katonai tömbhöz se csatlakozzon. Mint mondta: Szerbia ma tízszer olyan erős, mint húsz évvel ezelőtt, és senki nem tiporhatja el ezt az országot.

A bombázások óta megnőtt a NATO-ellenesség az országban, a legfrissebb felmérések szerint a lakosság 79 százaléka ellenzi, hogy Szerbia csatlakozzon a katonai szövetséghez.

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete 1999. március 24-én indított légicsapás-sorozatot Jugoszlávia ellen. Az első bombák
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 21:43
Mario Biondi nyitja Zalacsányban az Örvényeshegy Pikniket
A zalacsányi erdőszélre idén is összművészeti hétvégére hívják május 24. és 26. között a színház, az irodalom és a könnyűzene rajongóit, valamint a gyerekeket.

A többszörös platinalemezes, jellegzetesen mély és érzéki hangú Mario Biondi péntek este lép fel, őt követi majd a további napokon Lovasi András, a Bagossy Brothers Company, Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Pion István, Boggie, Áron András "Apey", a Dynamite Dudes, a Rutkai Bori Banda, Huzella Péter, Bíró Eszter, Nyáry Krisztián és Király Erika, a Papaver Cousins, Beck Zoli és Háy János, a Gruntig Pigs, Varró Dániel és Molnár György, Malek Andi és az Eszement Meseband, a Kaláka, a Szilárd Piano Projekt, Pindroch Csaba, valamint A Kutya Vacsorája.

A közlemény idézi Oszkó-Jakab Natáliát, a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány elnökét, az Örvényeshegy Piknik szervezőjét, aki szerint Zalacsány-Örvényeshegy egy nem mindennapi hely, ahol "sajátos megvilágítást és egyedi színt kap minden előadás". A tavalyi első fesztiválhoz
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 10:51
1. nagyböjti hét szombat
köszönöm a munkakedvet és hogy mozogni tudok, hogy találkozhatom más emberekkel. Köszönöm az egyedüllétet és a pihenést, a virradatot és az alkonyt, a nyílt horizontot. Itt állok, kezeim telve vannak ajándékaiddal, segíts nekem, hadd osszam meg önmagamat másokkal.

Jézus járja a városokat és a falvakat, tanít s gyógyít, olykor elfárad és pihennie kell, aztán újra folytatja munkáját. Mindenütt segített a betegeken, hogy megtapasztalhatóvá tegye Isten irgalmát. Magához hívta és megáldotta a gyerekeket, akiket tanítványai elküldtek volna. Sokszor nagy tömeg vette körül, máskor tudatosan félrevonult, kereste a csendet. Imádkozni tanította tanítványait, máskor pedig félrevonult, hogy imádságban ismerje meg a mennyei Atya szándékait. Egész szívét betöltötte az Atyának való engedelmesség vágya. Részvétet érzett az emberek iránt, irgalommal fordult feléjük. Olyan személy ő, akit követtek az emberek, mert felismerték benne a Jó Pásztort, aki jó irányba vezeti őket. Olyan személy ő, aki egyszerű embereket
maroka, 2019. március 16. szombat, 10:45
Iszlám Állam - Franciaország dzsihadisták gyerekeit vitte haza Szíriából
tette ezt a megoldást. A döntést ezeknek a különösen veszélyeztetetett, nagyon kicsigyerekeknek a helyzete indokolta" - tette hozzá a külügyi tárca.

Emmanuel Macron francia államfő még szerdán is hűtötte az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez csatlakozott francia nők hozzátartozóinak a reményeit, akik hónapok óta kérik tőle, hogy engedélyezze az asszonyok és a gyerekek hazaszállítását annak érdekében, hogy a nőknek Franciaországban, ne pedig Szíriában kelljen bíróság elé állniuk.

"Ami a gyerekeket illeti, egyesével kell megvizsgálni az eseteket, a Nemzetközi Vöröskereszttel együttműködve. Ez egy elővigyázatosan végzett humanitárius megközelítés" - mondta a francia köztársasági elnök Kenyában egy sajtótájékoztatón.

"Ami a felnőtt franciákat, az Iszlám Államhoz csatlakozó harcosokat és dzsihadistákat illeti, Franciaország álláspontja nem változott: ott kell őket elítélni, ahol a bűncselekményeiket elkövették" - írta a francia külügyminisztérium, "egyszerre biztonsági és igazságügyi kérdésre"
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 15:21
A március 15-i hétvégén kezdődik a turisztikai szezon Fraknóban és Kismartonban
kiállítás, amelyen a 2013-as Esterházy Art Award győztesének, Csató Józsefnek az installációit lehet megtekinteni a kastély lépcsőházában.

Április 13-án és 14-én Húsvéti vásárt tartanak a fraknói várban, ahol lesz tojáskeresés, állatsimogatás, megmutatják, hogyan készítik a fánkokat a helyi pékségekben vagy hogyan működik egy automata lekvártöltő. Mindezek mellett a vad- és gyógynövények jótékony hatásait is bemutatják.

Április 18. és 20. között Kismartonban húsvéti családi vezetést kínálnak, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozással és pónilovaglással várják.

A classic.Esterhazy koncertsorozat március 23-án Hercegi kamaramuzsika címmel folytatódik, április 13-án a Haydn Filharmónia Húsvét Haydnnal címmel ad koncertet, Daniel Ottensamer klarinét művész pedig május 12-én ad anyák napi koncertet a Haydn Filharmóniával.

A koncertsorozat folytatásában mások mellett fellép még a Berlini Filharmonikusok Karajan Akadémiája, René Jacobs karmester és a B'Rock Orchestra Gent, Sophie Karthäuser
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:47
Az egyenlőtlenségek jelentette veszélyekre figyelmeztetett az ENSZ emberi jogi főbiztosa
mondván: sajnálattal fogadta, hogy Izrael "azonnal elutasította" az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának egy jelentését, anélkül, hogy az abban lévő komoly kérdésekre választ adott volna.

ENSZ-szakértők a múlt héten közölték, hogy a zsidó állam emberiesség elleni, illetve háborús bűncselekményeket követhetett el a határánál egy éve tüntető gázai palesztinokkal szembeni fellépése során. A szakértők 189 palesztin halálát vizsgálták ki, ami után közölték: alappal feltételezhetik, hogy izraeli mesterlövészek gyerekeket, mentősöket és újságírókat vettek célkeresztjükbe, pedig felismerhetőnek kellett lenniük a céltávcsőben.

Bachelet felszólította a gázai tüntetések érintettjeit, hogy gyakoroljanak visszafogottságot arányosan azzal, hogy közeledik március 30., a palesztin tüntetések kirobbanásának első évfordulója.

Az izraeli kormány ellenségesnek, hazugnak és Izraellel szemben elfogultnak nevezte a szóban forgó ENSZ-jelentést. Leszögezte: a biztonsági erők csak önvédelem céljából, vagy a tüntetések leple
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 16:32
Titkos szolgálati elszigeteltségben élek
kölyökharcosokat kezelték az 1956-ot követő megtorlás éveiben, és amit kiterjesztettek az 1990-et követő évekre is.
*
Engem nem ítéltek el bíróságon, mint a TRAGIKUS SORSÚ BÓNA RUDIT azok miatt a röplapok miatt, azonban, egy életen át tartó elszigeteltségben tarthattak, tarthatnak!
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/11/18/23/51/www.tvn.hu_
35284e5bcf1106fd4f3dadfe4681bd93.jpg
*
A KÖLYÖKHARCOSOKAT NEM KÍMÉLTE az 1956 utáni- KEGYETLEN MEGTORLÓ HATALOM!
Tizenéves gyerekeket - mint Egei Attilát - ítéltek több évi börtönbüntetésre
http://s13.images.www.tvn.hu/2018/11/18/23/50/www.tvn.hu_
ecd71057fa84beefa37f4f319386ce9f.jpg
azok miatt a röplapok miatt, melyeket maguk a magyar vezetők gyártottak és terjesztettek már augusztusban!
Tették ezt előre eltervelve, hogy kiPROVOKÁLJÁK a forradalmat, ÜRÜGYET teremtve vele a szovjetek újabb csapatainak behívására.
Sajnos erről még mindig nem lehet beszélni. Vagyis, arról hogyan is kezdődött 1956-ban a
furaila, 2019. március 06. szerda, 06:04
Négy helyszínen várja a látogatókat idén a Budapesti Tavaszi Vásár
A kézművesek pavilonjaiban a látogatók a húsvéti kultúrkörhöz kapcsolódó hagyományos és dizájntermékekkel találkozhatnak, a vendéglátósoknál pedig a legjobb húsvéti fogásokat lehet majd megkóstolni - olvasható a rendezvényt szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) keddi közleményében.

A Duna-korzón felállított színpadon különböző koncertekkel, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptáncműsorokkal készülnek, húsvétkor pedig tojásfestők, tojáspatkolók mutatják be mesterségüket.

A Városháza parkba elsősorban a gyerekeket és szüleiket várják, akik a különböző gyerekelőadásokon túl húsvéti ajándéktárgyakat és játékokat is készíthetnek a kézműves játszóházban.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 17:06
Több mint 51 ezren síeltek idén Eplényben
László Márk elmondta: az eplényi síaréna december elsején nyitotta a szezont rekordot jelentő 70 centiméteres átlagos hómélységgel.

A szezon alatt végig nyitva volt az 1048 méter hosszú A1-es pálya, és 78 napon át lehetett síelni mellette az egy kilométeres A7-es pályán, valamint a 209 méteres Q3-as átkötő szakaszon.

A szezon közepén az A4-es, az A6-os és a Q2-es és a Q7-es pályákat is megnyitották, melyekkel összesen majdnem öt kilométeres pályarendszer állt a síelők rendelkezésére.

A marketing vezető tájékoztatása szerint - a nagy szél miatti ötnapos üzemszünet kivételével - a négyüléses sífelvonó megállás nélkül működött, a szezon során hóágyúikkal mintegy 200 ezer köbméter havat gyártottak a pályákra, síoktatásban pedig csaknem nyolcezren vettek részt idén - tette hozzá.

A téli sportok szerelmeseit még egy ingyenes utolsó csúszásra várják szombaton - amikor már gyalogosan is fel lehet libegőzni a hegyre -, aztán megkezdődik a felkészülés a tavaszi szezonra - mondta László
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 13:06
7. évközi hét szombat 03.02
OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Önmagához hasonlónak alkotta Isten az embert.
Isten a földből teremtette az embert, a saját képmására alkotta őt, és úgy rendelte, hogy újból visszatérjen hozzá. Felruházta őt a magáéhoz hasonló erővel.
Kimérte napjainak számát, megszabta idejét, és a földön minden lény urává tette.
Félelmetessé tette minden élőlény előtt, hogy uralkodjék az állatokon és a madarakon.
Tehetséget adott az embernek: nyelvet, szemet és fület.
Szívet adott neki a gondolkodásra, értelemmel ruházta fel őket.
Értelmüket tudással, szívüket pedig érzéssel töltötte el, és megmutatta nekik: Mi a rossz és mi a jó.
Istenfélelmet oltott a szívükbe, és megmutatta nekik művei nagyságát, hogy dicsekedjenek csodáival, hogy magasztalják szent nevét, és hirdessék művei nagyszerűségét.
Azonfelül tudást adott nekik, és örökségül megkapták az élet törvényét.
Örök szövetségre lépett velük, és közölte velük parancsait.
Dicsőségének nagyságát saját szemükkel
maroka, 2019. március 02. szombat, 13:33
1/338
Képek, videók
erdő péter0 üzenete306.jp
maroka
2019. március 06. szerda, 12:01
erdő péter0304.jpg
maroka
2019. március 04. hétfő, 21:40
erdő péter biboros1102_2.
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1102.jp
maroka
2018. november 02. péntek, 23:55
erdő péter biboros1029.jp
maroka
2018. október 29. hétfő, 18:41
Erdő Péter bíboros0813.jp
maroka
2017. augusztus 13. vasárnap, 16:08
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
Erdo%20Peter.jpg
cserhat3
2011. augusztus 18. csütörtök, 18:58
Erdő Péter.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 14:05
eucharisztikus ima.jpg
maroka
2018. május 21. hétfő, 10:58
2020 Eucharisztikus kongr
maroka
2017. június 22. csütörtök, 19:35
magyarországi szobrok 9.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 8.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:24
magyarországi szobrok 7.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
magyarországi szobrok 6.
feviroza
2016. december 14. szerda, 13:23
Címkék
múlt héten, Budapesti Fesztivál-, turisztikai szezon, szezon közepén, külhoni magyar, katonai szövetséghez, rendezvényt szervező, Haydn Filharmónia Húsvét Haydnnal, Papaver Cousins, téli sportok, földből teremtette, gyerekek hazaszállítását, fraknói várban, könnyűzene rajongóit, zalacsányi erdőszélre, nyílt horizontot,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.