Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 02:53 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Folytatódik az NMHH jogsegélyszolgálatát népszerűsítő kampány
új microsite kelt életre ezen a héten az nmmh.hu/para címen a hatóság Internet Hotline jogsegély-szolgálatának gondozásában, hogy gyakorlati tanácsokat adjon gyermekeknek és szüleiknek arról, mit tehetnek, ha internetes megfélemlítést tapasztalnak, ha valaki jogszerűtlenül osztott meg róluk bármilyen formátumú tartalmat, ha erőszakos anyagokkal találkoznak vagy valaki visszaél a személyes adataikkal. Az oldal lépésről lépésre, illusztrációkkal mutatja be azokat a jelentési lehetőségeket, amelyekkel a gyerekek a legnépszerűbb közösségi felületeken - a Facebookon, a YouTube-on, az Instagramon, a Snapchaten, a Twitteren és a Viberen - megvédhetik magukat; hogyan törölhetnek, jelenthetnek egy-egy parás bejegyzést, fényképet, videót, vagy letilthatnak egy zaklató felhasználót.

A microsite népszerűsítéséhez három népszerű vlogger is csatlakozott; Barbi, Maris és Dani saját tapasztalataik alapján mesélnek a személyes adatok védelméről, a biztonsági beállítások jelentőségéről és persze a népszerűség
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 10:31
2019. Január 12., szombati napiszöveg
viselkedés
aláássa a társadalom legfontosabb
egységének, a családnak a stabilitását.
Ezt az alapvető igazságot már
régen felismerték. Érdekes,
hogy az ókori Görögországban
azt a férfit, aki megütötte a
szüleit, megfosztották a polgári
jogaitól. A római törvény szerint
a gyilkossággal egyenértékű vétek
volt, ha valaki megütötte az apját.
A Bibliában pedig a Héber iratokban
és a Keresztény görög iratokban is
kapnak felszólítást a gyerekek,
hogy tiszteljék a szüleiket
(2Mózes 20:12NW Tiszteld apádat és anyádat, hogy sokáig élj azon a földön,
melyet Jehova, a te Istened ad neked.);
(Efézus 6:1-3NW Gyermekek, engedelmeskedjetek a szüleiteknek összhangban az Úr akaratával, mert ez igazságos.
2,,Tiszteld apádat és anyádat" - ez az első parancs, amelyhez ígéret fűződik:3,,hogy jól legyen dolgod, és hosszú ideig megmaradj a földön.").
A gyerekek elkerülhetik, hogy
charlotteani, 2019. január 14. hétfő, 22:41
Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház
egészséges fiókát nem kell feltétlenül behozni a kórházba. Ehelyett inkább a komolyabb, bonyolultabb műtétekre helyezték a hangsúlyt.

Közölte: fő céljuk, hogy egy sérült madarat minél hamarabb visszajuttathassanak a természetbe. Hozzátette: nem csak madarakkal foglalkoznak, sokféle vadállat érkezik hozzájuk.

Mint mondta, van egy programjuk, amely arról szól, hogy azokat a madarakat, amelyeket nem tudnak visszaengedni a természetbe maradandó sérülésük miatt, egyfajta közvetítőként használják a gyerekek szemléletformálásban, tanításában. Ennek része a környezeti nevelés is, de nemcsak arról beszélnek, hogy egy adott madár milyen sérülésekkel került be hozzájuk, hanem arról is, hogy annak a madárnak segítségre van szüksége, azt a madarat megmentik, tehát hogy általában is segíteni kell annak, aki rászorul.

Berkényi Tamás szólt arról is, hogy az elmúlt években foglalkoztak Down-szindrómás gyerekekkel, velük közösen hoztak létre egy madaras oktatási programot. Tavaly pedig pszichés zavarokkal
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 20:30
Néprajzkutató: hosszú a farsangi időszak az idén
A farsang kezdete vízkereszt, január 6-a, és hamvazószerdáig tart, ami idén március 6-ra esik - ismertette.

Az ősi tavaszváró ünnephez sok néphagyomány kapcsolódik, főként a farsang utolsó három napja az, amit leginkább kihasználtak a szórakozásra. Ebben az időszakban a bálok mellett voltak mulatságok külön a gyerekeknek, az asszonyoknak, a fiataloknál pedig ez az ismerkedés időszaka is volt.

A lakodalmakat is főként ilyenkor tartották, ahol pedig nem volt igazi esküvő, ott "állakodalmat" rendeztek, ami ma már idegenforgalmi látványosság - tette hozzá.

A néprajzkutató kitért arra, hogy a busójárás eredetileg házról házra járó termékenységvarázsló szokás volt. A magyar hagyományra nem voltak jellemzőek a faragott, nagy maszkok, inkább korommal kenték be az arcukat, vagy papírból, bőrből készítettek álarcokat. Gyakori volt a farsangi időszakban, hogy beöltöztek, megjelenítettek lovat, gólyát, medvét, ijesztgették a lányokat - mondta.
velemenyezd, 2019. január 13. vasárnap, 14:39
Gyöngy versei
jégcsap olvadni kezd.
Enyhül tán a fájdalom, a szorítás,
Mire a gyertyák csonkig égnek!Ha egyszer megkérdeznéd

Ha egyszer megkérdeznéd tőlem
Mennyire hiányzol? Zavarban lennék.
De megmutatnám Neked!

Kitárnám két karom, mint a gyerekek,
S mutatnám Neked, ennyire hiányzol.
De Te nem kérdezed!

Ha egyszer megkérdeznéd t?lem
Mennyire szeretlek? Nem tennék mást,
Ismét csak kitárnám két karom!

De Te nem kérdezed!
Nem kérdezed, mert tudod a választ!
Nagyon! Az életemnél is jobban!


Hajnali derengésben...

Hajnali derengésben másnak tűnik a lét,
Gomolygó pára lengi körül testemet.
Puhán átölel, mint kedvesem karja,
Tétován,
menusgabor, 2019. január 12. szombat, 21:45
A Nyúl (Macska) jegy jellemzése
A Nyúl személyiségjegyei

A Nyúl az erény és az óvatosság jegyének szülötte. Intelligens, jólnevelt, szíve szerint csendben, békében él. Nehezen visel mindenféle kellemetlenséget, igyekszik távol tartani magát a vitáktól, összeütközésektől. Őrzi a békét a világban, és ezzel másokat is megnyugtat.

Nagyon széles az érdeklődési köre, kedveli a művészeteket és általában az élet nemesebb oldalát. Azt is tudja, hogy an kell élvezni a szabadidőt, gyakran megfordul a legjobb éttermekben és éjjeli szórakozóhelyeken.

Szellemesen és okosan fogalmaz, él-hal a jó beszélgetésekért. Véleményére, tanácsaira sokan kíváncsiak, többek között azért, mert diszkrét és diplomatikus. A legritkább esetben emeli fel a hangját, képes egyszerűen szemet hunyni visszatetsző dolgok felett, ha ezzel fenntarthatja a békét. Ápolja a jó viszonyt mindenkivel, ugyanakkor érzékeny természetű és nehezen viseli a kritikát. Elsőként áll tovább mindenhonnan, ha érzi, valami baj várható.

Csendben, hatékonyan
eposz, 2019. január 12. szombat, 00:27
Vendégművészek bevonásával erősíti zenei oktatási programját a PTE
A PTE Szenátusa címzetes egyetemi tanári címet adományozott Baráti Kristóf Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművésznek, valamint Várdai István Liszt-díjas csellóművésznek, és címzetes egyetemi docensi címben részesítette Szőke Zoltán kürtművészt, valamint Szűcs Máté brácsaművészt - mondta el Vas Bence, a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének igazgatója az intézmény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

"A pécsi egyetem szabályzata szerint azok az oktatók, művészek, tudósok kaphatnak ilyen címet, akik az adott szakterületükön nemzetközi elismertséggel bírnak, valamint rendszeres kapcsolatot ápolnak az adott tanszékkel, intézettel" - fűzte hozzá Vas Bence.

Kiemelte: Szőke Zoltán szeptembertől az intézetben oktatóként kezdi meg munkáját, a Kamara Akadémia Egyesület keretei között pedig Várdai István, Baráti Kristóf és Szűcs Máté kurzusokat tartanak, valamint a stratégiai kapcsolatok terén segítik és támogatják az intézeti oktatást.

Vas Bence hangsúlyozta, hogy nem feltétlenül kell
velemenyezd, 2019. január 10. csütörtök, 13:12
Miért nem emlékezünk az előző földi életeinkre?
kérdeztem meg tőle: ,,Mit tanultál a fényről?" Ezt mondta: ,,A fény az oka annak, hogy a testeket láthatja az ember." - Ebből a definícióból minden gondolkodás hiányzik! Éppúgy mondhatnánk azt is: mi a szegénység? A szegénység az emberek silányságának következménye. Ez körülbelül annyit ér, mint az előző definíció. Ilyenféle ,,gondolkodást" tanítanak az iskolában.

Már a régi Görögországban előfordult, hogy az efféle okoskodó tanítási módszert kicsúfolták. A gyerekek azt tanulták az iskolában: Mi az ember definíciója? ,,Az ember egy olyan élőlény, amelynek két lába van és nincsenek tollai." - Volt egy fiú, aki igen éleseszű volt, és elgondolkodott ezen. Fogott egy kakast, megkopasztotta, és a következő nap bevitte a tanárnak, így megkopasztva. Azt mondta: ,,Tanító úr! Ez egy ember? Nincsenek tollai és két lába van!" - A definíció szerint igaza volt. A dolgok körülbelül ennyire egyeznek meg a definíciókkal, amelyeket tömegével
eposz, 2019. január 10. csütörtök, 10:44
SE: emelkedik az 1-es típusú cukorbetegséggel élő gyermekek száma
Mint írják, különösen nyugtalanító, hogy a betegség előfordulása a hat év alatti korosztályban még az idősebb gyerekekkel összehasonlítva is aránytalan mértékben nő. Az autoimmun betegség kialakulásának oka egyelőre ismeretlen, azonban megfelelő terápiával teljes életet élhetnek az érintett gyermekek.

Hangsúlyozzák, hogy az 1-es típusú diabétesz egy autoimmun betegség, tehát nem a rossz táplálkozási szokások miatt alakul ki, a betegségben - szemben a 2-es típusú cukorbetegséggel - életmódbeli tényezők nem játszanak szerepet. A szervezet, miután védekező rendszere egy hiba folytán elpusztítja a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit, az egyre fogyó mennyiségű inzulin hiányában nem tudja hasznosítani a számára létfontosságú, energiát adó szőlőcukrot, ezért sejtjei éheznek, anyagcseréje felborul, a vércukorszint vészesen megemelkedik, ketontestek és cukor jelenik meg a vizeletben, és a vér vegyhatása savas irányba tolódik el, mely folyamat életveszélyes is lehet.

A közlemény idézi Tóth-Heyn
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 11:12
Emmi: csütörtökig pályázhatnak a tanodák költségvetési támogatásra
A közlemény szerint a keretösszegből mintegy 200 tanoda kaphat 12-15 millió forintot. Hozzátették, június végéig minden olyan intézménynek tanodává kell minősíttetnie magát, amely tanoda jellegű szolgáltatást végez.

Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár decemberben jelentette be, hogy január 1-jétől a tanodai szolgáltatás a gyermekvédelmi törvényben rögzített gyermekjóléti alapellátások közé tartozik, működésüket pedig a kormány költségvetési forrású pályázati támogatással segíti.

A pályázaton azok a szervezetek indulhatnak, amelyek tanodai szolgáltatást nyújtottak az elmúlt egy évben és ezt szeretnék fenntartani a jövőben is - fűzte hozzá az államtitkár.

Fülöp Attila szerint a tanodák azért fontosak, mert az iskolát kiegészítve segítik a tanulásban a gyerekeket, akik így nagyobb eséllyel kapnak majd munkát felnőtt korukban.
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 07:50
Vesztergom Andrea : Vannak, akik még emlékeznek rá...
fiatalok voltak, s pirkadatkor csapatostól indultak a téeszbe, munkába, amely ellátta az egész falut élelemmel, az állatokat takarmánnyal, az embereket munkával.
Ők még emlékeznek a régmúlt időkre. Mert a falvak olyanok, hogy ott semmi nem felejtődik el, nem múlik nyomtalanul, a történések átöröklődnek, apáról fiúra, megannyi anekdotaként. S hogy aztán ezeknek mekkora része igaz, azt csak a nagyon öregek tudják, akik csak legyintenek, titokzatos, elfojtott mosollyal, amikor hallanak róla.
De a gyerekek újra és újra hallani akarják ezeket a mesévé alakított, kerekített történeteket.
- Meséld el, nagyanyó! Meséld el... Meséld a Csurit!
Nagyanyó sóhajtott, tekintete elfelhősödött. A Csurit... Pont a Csurit... Miért éppen azt? Hát nem elég a magunk baja, mért kell mindig a másokéval foglalkozni...
De a gyerekek odakucorodtak Nagyanyó mellé, és várakozón néztek rá.
Mindannyian ismerték a falu legszélén lakó, fekete ruhás, morcos öregembert. Maguk között úgy hívták: "a Csuris
lilagondolatok, 2019. január 08. kedd, 11:45
Vesztergom Andrea : Közeledett az ősz.
elkelt a lajbi.
A falu gyermekei kedvetlenül kacsáztak a patakban, s egymást riogatták:
- Meglásd, jövő héten már nem lesz ilyen jó sorod, ha elkezdődik az iskola!
Nagyanyó nevette őket:
- Tán féltek, hogy fájni fog az a tudomány? Én bezzeg örültem volna, ha járhatok iskolába, amikor kislyány voltam, de nekem el kellett mennem szolgálni, rögtön az elemi után. Meg aztán, ilyen kedves tanító nénik se voltak akkor a faluban.
Nagyanyó tekintete a távolba révedt.
A gyerekek elcsendesedtek. Tudták, hogy ilyenkor Nagyanyó emlékezik, visszahoz nekik valamit a múltból, egy történetet, amelyet úgy, ahogyan ő, senki nem tudna elmesélni.
A falu különben is zsongásban élt egy ideje.
Nyár elején furcsa dolog történt: a szőlők mögött az öreg, elhagyott mészégető telke mellett egyik napról a másikra építkezésbe fogtak. Legények dolgoztak, téglát hoztak, malteroztak, szinte pillanatok alatt felhúzták a falakat, rá a tetőt, s csakhamar egy nagyon takaros, fehér kis ház
lilagondolatok, 2019. január 08. kedd, 11:10
1/1562
Képek, videók
népszerűség.jpg
dnemethk
2016. december 28. szerda, 14:17
népszerűség
tvally
2006. november 19. vasárnap, 16:53
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
Keress pénzt az internete
zahonyil
2018. május 31. csütörtök, 10:22
internetező kutyus
eva6
2017. április 22. szombat, 19:09
Internet
karoly49
2016. augusztus 27. szombat, 10:18
Internet nélkül
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:46
internet szerelem
sanci81
2016. január 23. szombat, 12:26
internet-1013671_960_7 20.
liza1
2015. december 13. vasárnap, 21:55
internet-1013673_960_7 20.
liza1
2015. december 13. vasárnap, 21:55
internet2.jpg
53ilona
2015. november 17. kedd, 21:13
internet.png
53ilona
2015. november 17. kedd, 21:13
Internet
sanci81
2015. október 19. hétfő, 15:41
internet nincs.jpg
kicsoda57
2015. július 25. szombat, 21:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.