Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 01:35 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ma már elismert módszer az aromaterápia
A testi, lelki és szellemi ellazulás az utóbbi években sok ember számára egyre fontosabbá vált. Ennek okai sokfélék. Az ember mindennapjai rendszerint egyre stresszesebbek, ehhez jön mindenféle privát kötelezettség, hobbi, gyerekek, háziállatok és sok más, ami időt vesz igénybe. Ebből a stresszből kínál kiutat az aromaterápia. Egy relaxációs terápiáról van itt szó, amelyet illóolajok segítségével végeznek. Ezek mind a testre, mind a szellemre és a lélekre is pozitív hatással vannak, ellazítanak.

Már sok ezer év óta ismert, hogy illatanyagok segítségével reakciók válthatók ki az emberi testben. Az elme és a lélek is nagyon érzékenyen reagál ezekre. Éppen ezért már az ókori kultúrák idejében - Egyiptomban is - szokás volt a növényekből illatanyagokat kivonni, és így például füstölőt készíteni. Az első parfümöket is ebben az időben állították elő ugyancsak növényekből, illetve növényi alkotóelemekből.

Az aromaterápia története 1910-re nyúlik vissza, amikor egy francia vegyész
pacsakute, 2020. június 18. csütörtök, 21:59
Korona vírusról
módszereket alkalmaznak, noha tisztában vannak a
következményekkel. Ezt azért teszik, mert félnek. Ha ugyanis
eltérnének az Egészségügyi Világszervezet által előírt eljárástól és
a páciens meghalna, felelősségre vonnák őket. Amennyiben viszont
az előírt agresszív “gyógymódot" alkalmazzák, s a beteg meghal,
abban az esetben az orvosokat nem éri semmilyen kellemetlenség,
emeli ki Köhnlein.

Továbbá: ami a 60 évnél idősebbeket és a legyengült immunrendszerrel
élő személyeket illeti, őket úgyis minden veszélyezteti, fűzte hozzá a
német orvos.

Ha rajta múlna, azonnal leállítaná a tesztelést. Szerinte attól kezdve a
koronavírus problémája megszűnne, mert szó sincs új és különleges
vírusról, amely speciális gyógykezelést igényelne.

A koronavírus elleni védőoltást is “hülyeségnek" tartja, hiszen a korona
vírus nem produkál más klinikai képet, mint azt tette az előző években.

A vakcina
klarika47, 2020. május 10. vasárnap, 17:07
Az immunrendszer és az egészségünk
betegségek gyengíthetik az immunrendszert? Például a daganatos betegségek, a HIV, a vírus okozta májgyulladás, de az alultápláltság és néhány orvosi beavatkozás is oka lehet annak, ha az immunrendszer legyengül.

Az immunhiányos állapotra sokszor csak akkor derül fény, amikor az adott személy állandóan betegeskedik és mindenféle fertőzést elkap. A legyengült immunrendszernek azonban vannak tünetei. Az egyik leggyakoribb tünete az a fertőzések iránti fogékonyság.

A gyenge immunrendszerrel rendelkező emberek gyakrabban kapnak tüdőgyulladást, agyhártyagyulladást, többször lesz hörghurutjuk és a bőrfertőzés is sokkal gyakoribb az esetükben.

Ha valakinek nem működik megfelelően az immunrendszere, akkor jellemző lehet rá valamilyen autoimmun betegség, a belső szervek gyulladása, vérrendellenességek is kialakulhatnak nála, mint például vérszegénység. A gyenge immunrendszer emésztési problémákat is generálhat, például puffadást, hasi görcsöket vagy hasmenést, illetve gyerekeknél
pacsakute, 2020. március 21. szombat, 23:12
RÓZSAKVARC: A SZERETET köve
neve Anahata, mely érintetlent, határtalant jelent.
A belső elválasztású mirigyek közül a csecsemőmirigy működéséért felelős, testrészek közül a szív, mellkas, mellüreg, tüdő tartoznak hozzá.

Szívcsakra legfőbb területei:

- megbocsátás
- szeretet
- adás és elfogadás
- együttérzés

Ha a szív csakrája nem működik megfelelően, annak fizikai és érzelmi következményei is lehetnek. Ilyenek a különböző szívbetegségek, magas vérnyomás, rák, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek, asztma, ekcéma, AIDS, szénanátha, autoimmun betegségek.

Ha a szív csakráját szeretné megerősíteni, használjon rózsakvarc marokkövet!
A rózsakvarcot nyugalmi állapotban tegye közvetlenül a szív csakrára, a mellkas közepére. Használhat rózsakvarc ujjköveket is, amivel körberakja a szívtájékot.
Hasznos, ha közben koncentrál a kőre és az egészségére, igyekszik minden más zavaró gondolatot kizárni! Ezt könnyebben elérheti, ha közben halk, meditatív hangzású zenét
lenke1964, 2017. november 19. vasárnap, 08:54
Ősikínaimódszer....
működését. A T-sejtek olyan fehérvérsejtek, amelyek ,,katonaként" úgy védik a szervezetet, hogy felismerik és elpusztítják mindazokat az anyagokat, amelyek a szervezet és az egészséges sejtek számára fenyegetést jelentenek.

Annak ellenére, hogy a mirigy fejlődése serdülő kor után leáll (ekkor van fejlődésének maximumán, állománya ezután folyamatosan elzsírosodik és csökken, 40-50 éves korra mindössze 5 g-ra zsugorodik), még ezután is aktív és közvetlen módon van kapcsolatban az immunrendszerrel.

Amikor boldogok vagyunk, a csecsemőmirigy növekszik, amikor pedig stresszesek vagyunk, akkor méreteiben csökken. A szeretet és a harag nagymértékben képesek befolyásolni ezt a mirigyet, a negatív szavak és gondolatok úgy hatnak rá, mint egy vírusos bántalom, csökkentve ezzel az immunrendszert fenyegető betegségekkel szemben való ellenállását.

A hagyományos indiai orvoslás szempontjából, a csecsemőmirigy nagyon szoros kapcsolatban van a szívcsakrával és az ezt szimbolizáló
gabfe, 2017. augusztus 23. szerda, 13:39
Miért kell nyáron erősíteni az immunrendszert?
láncú cukormolekulákat csak a "jó" baktériumok képesek hasznosítani. Ám ha az édesanya emésztőrendszere és hüvelye nem rendelkezik elegendő hasznos mikroflórával, akkor a csecsemő sem jut hozzá ezekhez a jótékony baktériumokhoz.
Mivel immunrendszerünk jelentős része a bél nyirokrendszerére is kiterjed, azoknak a gyermekeknek, akiknél ez a belső ökoszisztéma nem alakul ki időben, gyenge lesz az immunrendszere, és hajlamosabbak lehetnek az allergiára és más betegségre is
Mi történik az immunrendszerrel allergia esetén?
Ideális esetben az immunrendszer megvédi, megóvja a szervezetet az idegen anyagokkal szemben. Az ép bélflóra erősíti a sejtes immunválaszt, aktiválja a limfociták szintézisét, amelyek immunglobulint termelnek (IgA), vagyis segítik a betolakodók elpusztítását, és ezzel együtt gátolják az immunrendszer túlzott aktivitását.
Ám ha a segítő baktériumok száma lecsökken, a sejtes immunválasz gyengül, és bizonyos allergénekre (például pollenekre, házi poratkára, élelmiszerekre)
eva6, 2017. július 04. kedd, 16:14
60 napig CSAK cukrokban gazdag ételeket fogyasztott
60 napig CSAK cukrokban gazdag ételeket fogyasztott. Megdöbbentő dolgot tapasztalt!

Egy ausztráliai férfi ki szerette volna próbálni, hogy mi történik a szervezetével, ha 60 napon keresztül cukrokban gazdag ételeket fogyaszt.Damon Gameau filmek gyártásával foglalkozik, de színészkedik is. Egy nap úgy döntött, hogy tesz egy kísérletet a cukorral, természetesen mindezt filmre is veszi, amelyet Ausztráliában idén februárban mutattak be. Az alkotás címe egyszerűen csak ennyi: Film a cukorról.

Mikor a szokatlan kísérlet felénél járt, a túlzott cukorfogyasztás miatt már jelentkeztek a tünetek. Damon sokkal jobban kezdett fáradni, ehhez alig kellett három hét. Ezután az orvosa már figyelmeztette, hogy a májára is negatív hatással van a cukorfogyasztás, és ha
sanci81, 2015. november 20. péntek, 16:20
Őszi immunerősítés a hagyományos kínai orvoslásban
Száraz tüdő megelőzése? Őszi immunerősítés a hagyományos kínai orvoslásban. Az ősz beköszöntével egyre nagyobb számban megjelenő felső légúti megbetegedések ellen a hagyományos kínai orvoslás (TCM) immunerősítéssel védekezik. Ezt támogatja többek között a száraz tüdő megelőzése, a hosszú ideig főzött hús- és hallevesek, a fehér húsú és a savanyú gyümölcsök és a lehetőség szerint lenge öltözék.

Ugyanakkor a TCM nem javasolja, hogy ősszel gyenge immunrendszerrel kezdjünk neki egy fogyókúrának, méregtelenítésre azonban mindenképpen érdemes időt szakítanunk, árulja el Dr. Chen Zhen, (ejtsd Csen Zsen) elismert TCM oktató, a Dr. Chen Patika vezetője.

A száraz tüdő különösen idősekre, gyerekekre, krónikus betegségben szenvedőkre jelenthet veszélyt
Számos megbetegedés közül ősszel a leggyakoribbak a felső légúti panaszok és a köhögés, amely a tüdő szárazságára utalhat, magyarázza Dr. Chen Zhen, a Pécsi Tudományegyetem professzora, TCM oktató.

Ha nem tudatosan készülünk fel a
eva6, 2015. október 06. kedd, 08:57
A nyelved elárulja betegséged!
fordulnia.

Fehér lepedék:
A nyelven található lepedéket leggyakrabban a Candida albicans gomba okozza, de kiváltó okok lehetnek a rossz szájhigiénia, a dohányzás, a vitaminszegény táplálkozás, a legyengült állapot, valamint egyes krónikus betegségek és fertőzések is.
A Candida albicans gombafajta az egészséges szájüregben is megtalálható, ártalmatlan mikroorganizmusként. Gombás szájról akkor beszélünk, ha számuk hirtelen és nagy mennyiségben megnövekszik. Fokozottan veszélyeztetettek a gyenge immunrendszerrel rendelkezők, a csecsemők és az idősek, de hajlamosak rá a cukorbetegek, a leukémiával küzdők és azok is, akik tartósan szednek valamilyen antibiotikumot. Gombaellenes szerekkel megszüntethető e probléma.
A lepedékes nyelvnek belgyógyászati okai is lehetnek, így például emésztőrendszeri problémák vagy veseműködési zavarok. Jelezhet cukorbetegséget, és számos fertőzést is.
Ha a nyelv jobb oldalát fedi lepedék, az a máj és az epe funkciójának zavarát jelzi, ha a bal
klementinagidro, 2015. augusztus 25. kedd, 13:14
3 nap alatt termett a csíra
tartja.

Szakértők véleménye szerint a nyers csírák a termőföldeken vagy a tárolás illetve a szállítás során E. coli vagy Salmonella baktériumokkal szennyeződhetnek, amelyek fogyasztást követően hasmenést, hányást, lázat és gyomorpanaszokat okozhatnak. Szalmonellózis esetében a szennyezett csíra fogyasztását követően 12-36 órán belül, E. coli esetében 2-10 napon belül jelentkezhetnek a tünetek.

Néhány tanács csírafogyasztáshoz:

Gyerekek, várandós nők, idősek és gyenge immunrendszerrel rendelkezők ne fogyasszanak nyers csírát.
Vásárláskor mindig hűtött, friss terméket válasszunk.
Ne fogyasszunk kellemetlen szagú terméket.
Soha ne puszta kézzel, hanem csipesszel vagy tiszta gumikesztyűben nyúljunk a dobozba és vegyük ki az étkezésre szánt csírát.
Étteremben ne fogyasszunk nyers csírát.


350 - 450 Ft/50g körüli áron ma már sokféle növényi csírát kínálnak a szuper- és hipermarketek. Kedvünkre válogathatunk a gabonafélék (pl. búza), a
aranyag, 2015. január 04. vasárnap, 09:10
Így szabadulhatsz meg a legkönnyebben tőle!
kockázatot jelentenek az emberre nézve. Kedvez számukra a nedves, párás légtér, és természetesen valami ,,ennivalóra" is szükségük van, ezért például egy szekrényben megtámadják a textíliákat, a bőrből készült ruhákat, magát a szekrényt is. Ha nem teszünk ellene, a penészfolt megállíthatatlanul terjedni fog.

Milyen károsító hatással rendelkezik?

Senkinek sem tesz jót, ha penészes környezetben él, de a legveszélyeztetettebbek a gyerekek, az idősek és a gyenge immunrendszerrel rendelkező személyek, az asztmások, az allergiások és a légzési nehézséggel küszködők. A tünetek első jelei, hogy megduzzad az orr nyálkahártyája, ez pedig orrfolyáshoz vezet, köhögés is előjön, de jelentkezik szem- és bőrirritáció is. Ritkább esetben, de a penész tüdőgyulladást, lázat, nehéz légzést is okozhat.

A penész inkább télen jelenik meg?

Többnyire télen jelenik meg a penészfolt, hiszen ilyenkor a lakásokban kevesebbet szellőztetnek, és a pára is jobban lecsapódik a hideg
horvathnemagdi, 2014. december 01. hétfő, 19:06
1/4
Képek, videók
aromaterapia_.jpg
lenke1964
2015. szeptember 21. hétfő, 20:00
Fürdőolaj-aromaterápiá s
technogen
2008. március 10. hétfő, 14:01
Nő a harmincas években
eva6
2019. március 08. péntek, 11:56
1980-as 90-e években is é
furaila
2017. április 10. hétfő, 18:12
1960-as években
sanci81
2014. november 28. péntek, 12:01
Lóvasút (1920-as években)
jpiros
2012. június 11. hétfő, 14:12
a 90-es években
filantrop
2011. november 01. kedd, 17:32
Zsazsa a 80-as években.jp
farkas1945
2011. február 27. vasárnap, 11:56
Dubai a 2000-es években.p
farkas1945
2010. november 13. szombat, 18:07
mindennapi.jpg
paka68
2018. április 08. vasárnap, 11:52
A mindennapos szerencsérö
csalogany13
2018. február 05. hétfő, 18:47
mindennap.jpg
sz719eszter
2017. november 28. kedd, 16:12
Mindennap
irmus
2017. május 15. hétfő, 17:52
Mindennapi útkereszteződé
sanci81
2016. december 19. hétfő, 16:39
Mindennapnak.png
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 09:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.