Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:39 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lengyelországban feltartóztattak egy Moszkva által körözött ukrán háborús veteránt
konferenciára.

Ihor Mazur a kelet-ukrajnai harcokban vett részt. Tagja az Ukrán Nemzeti Szövetség-Ukrán Nemzeti Önvédelem (UNA-UNSZO) nevű radikális jobboldali ernyőszervezetnek, és munkatársa az ukrán emberi jogi hivatalnak. Egyike azoknak az ukrán aktivistáknak, akik ellen Oroszország büntetőjogi eljárást indított el azzal a váddal, hogy a kilencvenes évek közepén a csecsen szakadár fegyveresek oldalán az orosz hadsereg ellen harcoltak.

A lengyel újságíróknak Mazur vasárnap elmondta: Oroszország 2000-ben gyanúsította őt meg Csecsenföldön elkövetett bűntettekkel, így kiadatása esetén hosszú börtönbüntetés fenyegetné. A veterán harcos ugyanakkor azt állította: nem vett részt a neki tulajdonított tettekben.

A lengyel ügyészség eredetileg Mazur hétnapos előzetes letartóztatását kezdeményezte volna, a lublini ukrán konzul közbenjárására viszont végül nem nyújtotta be az erre vonatkozó bírósági indítványt.

Az, hogy Mazur szabadlábon marad az ügy tisztázásáig, a lublini ügyészségi szóvivő
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 12:41
Iszlám Állam - Törökország megkezdte az elfogott külföldi dzsihadisták kitoloncolását
egyúttal arról számolt be, hogy a török hatóságok előkészítették további hét német származású dzsihadista utaztatási tervét, őket november 14-én, csütörtökön küldik majd haza.

Süleyman Soylu belügyminiszter november 2-án jelentette be, hogy Ankara vissza fogja küldeni származási országukba az Iszlám Állam elfogott külföldi katonáit. "Nem vagyunk szálloda senki dzsihadistái számára" - fogalmazott Soylu, aki egyben felelőtlenségnek minősítette, hogy számos európai ország megtagadta a terrorizmussal gyanúsítottak visszafogadását, megfosztva őket állampolgárságuktól. A török belügyminiszter később leszögezte: a hontalanná vált dzsihadistákat is visszaküldik származási országukba.

Soylu elmondása szerint jelenleg az Iszlám Állam mintegy 1200 külföldi szélsőségesét tartják fogva Törökországban.

A török hadsereg október 9-én hadműveletet indított Északkelet-Szíriában az Ankara által terrorszervezetként kezelt kurd erők ellen. Az offenzíva során a török erők elfogtak 287 korábbi dzsihadistát, valamint
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 11:31
Előzetes letartóztatásba helyezték a feleségét meggyilkoló tárnoki férfit
A férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsított skizoaffektív zavarban szenved és 10 éve rendszeres orvosi kezelés alatt áll. Többször került mániás állapotba, de eddig közvetlen veszélyeztető magatartást nem tanúsított.

November 7-én kezelőorvosánál járt, aki új gyógyszer bevezetését javasolta számára.

A gyanúsított tárnoki családi házukban pénteken kora reggel a feleségét brutális módon meggyilkolta.

A bűncselekmény rendkívül brutális jellegére és a gyanúsított pszichikai állapotára tekintettel kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés biztosítja a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöbölését, illetve azt, hogy a gyanúsított betegségénél fogva ne kövessen el újabb bűncselekményt - írták.

A bíróság meghallgatta a gyanúsítottat és az indítványban javasolt intézkedésnek megfelelően elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróság döntés-előkészítése során hozandó határozatáig, de
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 12:51
Több százmillió forintos csalás miatt tartóztattak le egy korábbi bírát
amelyek törlesztő részleteit egy idő után nem tudta fizetni, így újabb és újabb, a korábbi hiteleket kiváltó kölcsönöket vett fel. Ezek egy részét visszafizette.

A nő a folyamatos fizetési nehézségeinek áthidalására 2012-től a kölcsönadókat megtévesztve magánkölcsönöket vett fel annak ellenére, hogy minden esetben tudta, hogy már a kölcsönök felvételekor sincs reális lehetősége azok visszafizetésére. A jelentős összegeket gyermekkori barátaitól, közeli ismerőseitől, kollégáitól igényelte.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a bűnhalmazatra tekintettel 2-12 évig terjedő szabadságvesztés - jegyezte meg a törvényszék.

A letartóztatásra a bíróság szerint az adott okot, hogy a gyanúsított tényleges tartózkodási helye nincs bejelentve, a bűncselekményekből származó vagyona a nyomozás során nem került elő, mindezek alapján pedig megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne.

A gyanúsított jogi
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 14:21
Lemondott posztjáról a pozsonyi parlament egyik alelnöke
A legnagyobb szlovák kormánypárt, az Irány (Smer-SD) által jelölt Glvác ezt a döntését egy sajtónyilatkozatban jelentette be. Glvác a személye és a pártja elleni célzott lejárató kampánynak minősítette az ellene felhozott vádakat. Lemondását azzal indokolta, hogy fontos számára, hogy pártja győzni tudjon a jövő februárra kitűzött parlamenti választáson.

A távozó parlamenti alelnök és a több ügyben is gyanúsított nagyvállalkozó közti, a Viber alkalmazáson keresztül folytatott állítólagos kommunikáció leiratát az egyik ellenzéki politikai csoportosulás, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalom elnöke, Igor Matovic hozta nyilvánosságra. Abban egyebek mellett arra utaló információk szerepeltek, hogy Glvác tudhatott arról: Kocner állítólag azért lobbizott, hogy egy hozzá közel álló személyt jelöljenek a szlovák titkosszolgálat (SIS) igazgatóhelyettesi posztjára. Glvác az elejétől fogva tagadja, hogy igazak lennének az ellenzéki politikus által róla nyilvánosságra hozott
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 21:42
A távozó koszovói házelnököt is beidézte a háborús bűnöket vizsgáló bíróság
egykori vezetői és tagjai mind háborús bűnösök, a koszovóiak többsége hősként tekint a szerbek elleni harcok vezetőire.

Az UCK-nak tagja volt Ramush Haradinaj, Hashim Thaci államfő és Kadri Veseli is.

A bíróság létrehozásáról szóló törvényt nemzetközi nyomásra 2014-ben fogadta el a koszovói parlament.

Az UCK veteránjait tömörítő egyesület tavaly decemberben aláírásgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy szüntessék meg a különleges bíróságot. A bíróság januárban kezdte meg a tanúk és a gyanúsítottak meghallgatását. Eddig azonban senki ellen nem emelt vádat.

Ramush Haradinaj éppen azért mondott le a miniszterelnöki tisztségről, mert a bíróság gyanúsítottként idézte be. A kormányfő azzal indokolta lemondását, hogy nem akart miniszterelnökként a bíróság elé állni. Első meghallgatásán megtagadta a válaszadást.

Nem a különleges bíróság az első testület azonban, amely a koszovói háborús bűnöket vizsgálja, korábban a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 21:02
Pszichoaktív anyagokkal kereskedő drogbanda tagjait tartóztatta le a bíróság
A közlemény szerint a rendőrség egyidejűleg kilenc Pest megyei településen tartott rajtaütést, az akció során tíz gyanúsítottat fogtak el, új pszichoaktív anyagokat, mérlegeket, porciózásra alkalmas tasakot, több millió forint készpénzt és zálogjegyet foglaltak le.

A nyolc férfi és két nő megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2018 nyarától ismeretlentől - forgalomba hozatal, értékesítés céljából - nagy mennyiségű pszichoaktív anyagot (kristály, kréta, hópihe) szereztek be.

A tíz gyanúsított ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást.

A döntés ellen a gyanúsítottak és védőik, egy gyanúsított esetében pedig az ügyész nyújtott be fellebbezést, így a döntés nem végleges, de végrehajtható - írták a közleményben.
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 17:22
Több százan tüntettek Koszovóban egy ellenzéki aktivista három évvel ezelőtti tisztázatlan halála miatt
A rendőrség 2016 augusztusában fogta el az Önrendelkezés hat aktivistáját, akiket azzal gyanúsítottak, hogy néhány héttel korábban gránátot dobtak a pristinai parlament épületére, így tiltakoztak az ellen, hogy a parlament ratifikáljon egy Montenegróval kötött határegyezményt. Astrit Dehari három hónappal később, mindeddig tisztázatlan körülmények között halt meg cellájában.

A rendőrség először azt állította, hogy öngyilkosság történt, egy svájci igazságügyi orvosszakértői vizsgálat azonban a múlt héten arra engedett következtetni, hogy gyilkosság történt, ezért az ügyészség újranyitotta az ügyet.

Albin Kurti, az Önrendelkezés vezetője - aki várhatóan Koszovó következő miniszterelnöke lesz, miután pártja megnyerte az október 6-i előrehozott választást - független nyomozást kért az ügyben, és azt követelte, hogy vonják felelősségre azokat, akik felelőssé tehetők Astrit Dehari haláláért.
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 16:09
Illegális bevándorlás - EJEB: Svájc jogsértően járna el egy afgán keresztény menedékkérő hazaküldésével
férfi 2014-ben nyújtott be menedékkérelmet Svájcban arra hivatkozva, hogy vallási meggyőződése miatt veszélyben lenne az egyébként is kevéssé biztonságos Afganisztánban. A hatóságok elutasító döntést hoztak, majd az ügy a helyi bíróságon folytatódott, amely azt megerősítette.

Az EJEB ideiglenes intézkedésként 2017-ben elrendelte, hogy függesszék fel a visszaküldési eljárást, amíg az ítélet meg nem születik.

Kedden a nemzetközi bírói fórum megállapította, hogy a kikeresztelkedett vagy azzal gyanúsított afgánok sok forrás szerint üldöztetéssel néznek szembe különböző csoportok vagy akár az állam részéről a dél-ázsiai országban. A kitoloncolás ezért sértené az Emberi Jogok Európai Egyezményének az embertelen vagy megalázó bánásmód tilalmáról szóló cikkelyét - mondták ki.

Kártérítést nem ítéltek meg a panaszosnak, minthogy a beadványban nem is támasztottak igényt semmilyen anyagi kompenzációra.

Ezen elsőfokú verdikt ellen három hónapig még mindkét fél fellebbezhet.

Az Európa Tanács
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 13:58
Úzvölgyi katonatemető - Törölte a bíróság a Kovászna megyei önkormányzat elnökhelyettesére kirótt bírságot
szertartással felavatni a több román hatóság által is törvénytelennek nyilvánított román parcellát.

A csendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, de nem állta útját azoknak a futballhuligánoknak, akik behatoltak a temetőbe, letépték a sírkert kapuját és a székelyföldi tüntetőket, újságírókat bántalmazva utat nyitottak a román felvonulóknak. A román sajtó később kiderítette, hogy a csendőrségi akciót az a Sebastian Gheorghe Cucos ezredes, a csendőrség parancsnokhelyettese vezette, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy 2018. augusztus 10-én a román diaszpóra bukaresti tüntetésén futballhuligánok segítségét igénybe véve oszlatta fel a kormányellenes megmozdulást.

A június 6-i erőszakos temetőfoglalás után a román hatóságok csak Borboly Csabára, a Hargita megyei önkormányzat elnökére és Grüman Róbertre, a Kovászna megyei önkormányzat alelnökére róttak ki egyenként 3000 lejes bírságot, amiért elmulasztották, hogy a csendőrségen is bejelentsék a székelyföldi rendezvényt. Az események után
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 20:33
Bolgár kamion - A rendőrség szerint vietnamiak voltak az áldozatok
beszámoló szerint ugyanakkor még nincs olyan bizonyíték a hatóságok birtokában, amelynek alapján mindezt formálisan meg lehetne erősíteni, az ehhez szükséges bizonyítékok összegyűjtése jelenleg is számos országban folyik világszerte, és a rendőrség egyelőre nincs abban a helyzetben, hogy az áldozatok bármelyikének kilétéről tájékoztatást adjon.

A nyomozás keretében pénteken három embert vettek őrizetbe, kettőt Vietnamban, egyet Írországban.

Az ügyben már a múlt héten is őrizetbe vettek négy gyanúsítottat, hármat Angliában, egyet Írországban.

Az Angliában őrizetbe vett embereket - egy 38 éves és egy 48 éves férfit, valamint egy 38 éves nőt - embercsempészetre szőtt összeesküvés és emberölés gyanújával tartották fogva. Őket a múlt hétvégén óvadék ellenében szabadlábra helyezték, bár továbbra is gyanúsítottként tartják őket nyilván.

A kamion sofőrje, a 25 éves, észak-írországi illetőségű Maurice Robinson ellen ugyanakkor 39 rendbeli emberölés, valamint embercsempészetre, illegális
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 07:04
Moszkva ellenlépést helyezett kilátásba a kijelölt orosz katonai attasé vízumkérelmét elutasító Szófiának
"Anélkül, hogy kommentálnám ezt a konkrét esetet, emlékeztetni szeretnék arra, hogy a diplomáciában a kölcsönösség elve érvényesül" - jelentette ki Zaharova a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva Moszkvában.

A bolgár kormány egy nappal azután tagadta meg a vízumot a leendő orosz katonai attasétól szerdán, hogy kiutasított egy kémkedéssel gyanúsított orosz diplomatát. A szófiai diplomáciai tárca azután jutott erre a döntésre, hogy a diplomaták vízumának engedélyezésében érintett egyik testület "negatív véleményre" jutott a még Oroszországban tartózkodó attaséval kapcsolatban. A bolgár külügyminisztérium nem közölt további részleteket, de leszögezte: ez nem jelenti azt, hogy az orosz tisztségviselőt nemkívánatos személlyé nyilvánították. A döntésről tájékoztatták Moszkvát.

A bolgár külügyminisztérium szerint szerdán elhagyta Bulgáriát családjával az az orosz diplomata, akit korábban kémkedéssel gyanúsított meg a szófiai ügyészség. Szófia azután szánta rá magát a kiutasításra, hogy Moszkva a
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 18:31
1/355
Képek, videók
Valahol Lengyelországban
maszoka
2007. április 12. csütörtök, 19:36
Még Lengyelországban
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:35
mazurka.png
simonfai
2012. január 04. szerda, 07:13
A Mazury-tó;Poland.jpg
farkas1945
2011. március 29. kedd, 14:13
A Mazury-tó;Poland.1.jpg
farkas1945
2011. március 29. kedd, 14:13
mazurek
ibolya58
2010. március 06. szombat, 18:45
mazurka
lrjuditka
2010. február 14. vasárnap, 10:23
Mazurka
anhika
2008. március 07. péntek, 07:24
Mazurka minta
anhika
2008. március 07. péntek, 07:22
Szövetség Istennel
dandej
2019. július 08. hétfő, 10:59
Isten jele - Szövetség
dandej
2019. március 06. szerda, 20:00
Szivárvány - Szövetség
dandej
2017. október 03. kedd, 09:25
Új szövetség 01.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:58
Új szövetség 02.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
Új szövetség 03.jpg
chillik
2017. január 29. vasárnap, 08:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.