Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 01:12 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 850 résztvevő a kétnapos evezős ergométeres ob-n
Magyarországon is, az amatőrök és a masters korosztály nevezői miatt zsúfolt lett volna, ha az ob-t az eddigi szokásoknak megfelelően egy nap alatt rendezik meg. Az elnök elmondta: a viadalon 41 klub több mint 850 versenyzője indult.

"Örömmel és büszkeséggel tettünk eleget annak a kihívásnak, hogy két napra bővítsük az ob-t" - nyilatkozta a sportág korábbi világbajnoka, akit december közepén választottak meg a magyar szövetség elnökének. Pető Tibor hangsúlyozta: köszönettel tartoznak a győri önkormányzatnak és a helyi evezősklubnak, amelyek immár tizedik alkalommal nyújtottak hathatós segítséget a szövetségnek a szervezéshez.

"Sikeresen megrendezett ob volt, igazán impozáns helyszínen, a tavalyi EYOF-n is főszerephez jutó sportcsarnokban" - mondta a sportvezető.

Pető Tibor elmondta, az ob-n elindultak a felnőtt, valamint az utánpótlás és az ifjúsági kerethez tartozó válogatott evezősök, ami nagyszerű erőfelmérő számukra a téli, alapozó munka után.

"Másfelől a vizes szezon rajtjához
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 23:36
EYOF 2017 - Kilencmilliárd forintot szán a kormány a fejlesztésekre
A beruházások és fejlesztések építtetőjeként a Széchenyi István Egyetemet jelölték ki, hozzátéve: az elkészült létesítmények a fesztivált követően kollégiumi elhelyezés és egyéb utóhasznosítás céljából az egyetem vagyonkezelésébe kerülnek, amely köteles azokat üzemeltetni és karbantartani.

A kormány hatmilliárd forintot biztosít a központi költségvetésből a beruházásokra. A fennmaradó hárommilliárd forintot önerőből kell előteremtenie a győri önkormányzatnak - olvasható a kormányhatározatban.

Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A győri fesztiválra 2017. július 23. és 30. között kerül sor várhatóan mintegy háromezer, 14 és 18 év közötti résztvevővel.
velemenyezd, 2016. március 24. csütörtök, 19:53
Moson Megyei Műhely című folyóirat, 2010. 11-12. szám
beszéde és egy ismeretlen óvári lakos naplórészlete, a személyesen átélt eseményekről valamint egy, a Városi Nemzeti Tanács által október 29-én kiállított, karszalagviselési igazolvány is látható volt, mely szabad bejárást biztosított az összes államhatalmi szervhez és az üzemek nemzeti tanácsaihoz.
A második tárlóban volt látható a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület által a sírokra kihelyezett ,,Pro Patria, Pro Libertate 1956. okt. 26." bronz relief, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnak az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából ,,A nemzet szolgálatában és a haza védelmében szerzett érdemei elismeréseként" Gábor Józsefné túlélő nevére szóló oklevél és emlékplakett, mely plakett néhány áldozat sírján szintén megtalálható.
A tárlóban kapott helyet még a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület ,,Pro Urbe Mosonmagyaróvár" oklevele és emlékplakettje. A város legmagasabb rangú kitüntető címét, a forradalom 50. évfordulóján kapta a
otvenhatoshagyomanyorzo, 2016. január 30. szombat, 08:20
Quaestor - Kamattal együtt visszakapta a győri önkormányzat az államkötvényeit
politikai acsarkodás, amellyel az ellenzék próbált magának előnyt kovácsolni a Quaestor körül kialakult helyzetből", és "megkérdőjelezték, hogy Győr államilag garantált államkötvényt vásárolt-e".

Domanyik Eszter május 14-én közölte, hogy a Quaestorral január 16-án kötött szerződés szerint az önkormányzat 999 millió 987 ezer 373 forint értékben vásárolt államkötvényeket a brókercégen keresztül, s az állampapírokat a zár alá vétel megszüntetése után a Quaestor felszámolóbiztosa ki fogja adni az önkormányzatnak.

A jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. Az ügyben nyomozás indult, amelyben március végén letartóztattak három
velemenyezd, 2015. december 11. péntek, 18:52
Költségvetés - A költségvetési bizottság a jövő évi költségvetést módosító indítványokról döntött
forinttal 16 560 milliárd forintra emeli, a hiány így 1 milliárd forinttal kevesebb, lényegében nem változik, 760,5 milliárd forint lesz.

A módosító javaslat 2016-ra 797,8 millió forint többlettámogatást nyújt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Sportközpontok fenntartásába kerülő új létesítmények - Tüskecsarnok és uszoda, tanuszodák, Nemzeti Kézilabda Akadémia, és Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Mátraházi Edzőtábor - üzemeltetési költségeinek biztosítására.

A javaslat a győri önkormányzatnak 2016-ban a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2017-es megrendezéséhez, sportlétesítmény-fejlesztésekhez 3,2 milliárd forintot biztosít. A törvényjavaslat 400 millió forint támogatást nyújt a Debreceni Repülőtér működési költségére, 500 millió forinttal pedig a nemzetpolitikai tevékenységek előirányzatát bővíti. Öt százalékkal 535 millió forintra emelkedik 2016-ra a jelnyelvi tolmácsszolgáltatásra fordított összeg, az autista otthonok, értelmi sérült és halmozottan fogyatékosokat ellátó
velemenyezd, 2015. június 10. szerda, 14:51
Brókerbotrány - Elutasította a megyei ügyészség a győri önkormányzat ellen tett feljelentést
Domanyik Eszter közleménye szerint az ügyészség "a hanyag kezelés" miatt benyújtott feljelentést elutasította, így "végérvényesen bizonyítást nyert", hogy az önkormányzat szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően államilag garantált állampapírt vásárolt, és joggal várja, hogy az összeg kamatokkal együtt mielőbb visszakerüljön a város kasszájába.

A tájékoztatás kitér arra, hogy az ügyészség szerint is szabályos volt a Quaestorral idén január 16-án kötött szerződés, amely szerint az önkormányzat 999 millió 987 ezer 373 forint értékben vásárolt államkötvényeket a brókercégen keresztül, így "a várost nem érte vagyoni hátrány".

Az adásvételi szerződés szerint az állampapírok jelenleg is megvannak, a zár alá vétel megszüntetése után azokat a Quaestor felszámoló biztosa kiadja az önkormányzatnak.
velemenyezd, 2015. május 14. csütörtök, 18:38
Krónika 1. rész (napirend előtt: napelem, vizes vb, Lakitelek, bankbotrány)
önkormányzat banki ügyébenLezsák Sándor (Fidesz) arról beszélt, hogy 2015 februárjában a Fővárosi Ítélőtábla precedensértékű ítéletet hozott a lakiteleki önkormányzat, illetve a Kereskedelmi és Hitelbank közötti jogvitában. Elmondta, az önkormányzat - készfizető kezesként - nem fogadta el, hogy a Lakiteleki Vízközmű Társulatnak hitelt nyújtó bank háromszor is jogosulatlanul kamatot emelt. Lezsák Sándor ismertette: az ítélet szerint a banknak 30 millió forintot vissza kell fizetnie az önkormányzatnak, emellett a bíróság eltiltotta a pénzintézetet a megemelt kamat beszedésétől. Összesen 64 millió forint került vissza, marad az önkormányzatnál - összegzett.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, a kormány szerint is példaértékű az, amit a lakiteleki önkormányzat tett. Szerinte az ítélet fontos üzenet lehet a többi önkormányzatnak és vállalkozónak, hogy az igazukért akár a bíróságon is álljanak ki.

MSZP: voltak olyanok, akik a bankbotrányok előtt
velemenyezd, 2015. március 17. kedd, 10:53
A gyenge forint ismét élénkíti a bevásárlóturizmust
városában pedig a Nagykürtösről, Ipolyságról, illetve a környező határ menti falvakból érkezők élénkítik a forgalmat.

Csach Gábor, Balassagyarmat alpolgármestere az MTI-nek elmondta: amikor 310 forint fölött váltják át az eurót, ugrásszerűen megnő a Szlovákiából érkező, Balassagyarmaton vásárlók száma. Az alpolgármester megjegyezte: városukban ennek is köszönhetően a 2014-es évben jelentős bevételnövekedést értek el a kereskedelemmel, illetve szolgáltatással foglalkozó vállalkozások, ami az önkormányzatnak is kétszámjegyű helyi iparűzési adóbevétel-növekedést jelent.

A Szlovákiából dunai hidakon át megközelíthető Komárom és Esztergom 40-50 kilométerről is vonzza a szlovák vásárlókat - mondták az el az MTI-nek a két település üzleteiben.

Komáromban az egyik kereskedelmi lánc áruháza közvetlenül az Erzsébet-híd lábánál található, az üzlet parkolójában többségben vannak a szlovák rendszámú autók. Jelenlétük folyamatos, szinte független a forint/euró árfolyamtól, legfeljebb az figyelhető meg, ha
velemenyezd, 2015. január 16. péntek, 13:32
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, kérdések)
LMP: egyeztetett a jegybank a kormánnyal?Schmuck Erzsébet (LMP) arról beszélt, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a nyilvánosság kizárásával, átláthatatlanul költött milliárdokat műkincsekre, ingatlanokra, oktatásra, mialatt nem működött a felügyelőbizottsága. Azt kérdezte: a jegybankelnök egyeztetett-e ezen lépésekről a kormánnyal?

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti államtitkára hangsúlyozta: az MNB nem kérhet és nem fogadhat utasítást a kormánytól, és tiszteletben tartják az erre vonatkozó törvényt, vagyis nincs lehetőség ezekről egyeztetni, jóváhagyást kérni. A jegybankot az Állami Számvevőszék és a felügyelőbizottság ellenőrzi, és rendszeresen beszámol az Országgyűlésnek.

Fidesz: bővülhet-e a turizmus?

Bánki Erik (Fidesz) a turizmus jelentős bővüléséről számolt be, megemlítve egy brit felmérést, amely szerint az onnan érkező turisták idén Budapestet ítélték a legkedvezőbb úti célnak. Hangsúlyozta: a SZÉP-kártyának köszönhetően jelentősen nőtt a belföldi
velemenyezd, 2014. szeptember 15. hétfő, 20:33
Árvíz - Audi-adomány az árvízi újjáépítéshez a győri önkormányzatnak
A cég, amely két évtizede itthon van Győrben, kötelességének érezte, hogy segítsen a bajban - mondta Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke, amikor csütörtökön, a városháza előtt jelképesen átadta Borkai Zsolt polgármesternek a támogatást. Emlékeztetett arra is, hogy a társaság számos munkatársa részt vett a védekezési munkálatokban.

A fideszes polgármester az eseményen arról beszélt: a pénzt az egyik, erősen károsodott uszoda és egy vízisport-telep helyreállításán túl közterek rendbetételére használja majd a kisalföldi megyeszékhely önkormányzata.
velemenyezd, 2013. július 04. csütörtök, 12:11
Ráckevei Anna színművész a debreceni Csokonai Színház új igazgatója
A színház igazgatói posztjára Kelemen Csaba színművész, az Agria Játékok ügyvezető igazgatója, Nagy Viktor rendező, a Győri Nemzeti Színház volt igazgatója és Ráckevei Anna színművész, a debreceni társulat tagja nyújtott be pályázatot.

Miután a pályázatokat véleményező szakmai bizottság nagy többséggel Ráckevei Annát támogatta, Nagy Viktor visszavonta pályázatát, a közgyűlés pedig csütörtökön 30 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett szavazott bizalmat Ráckevei Annának, aki az első női direktora lesz a Csokonai Színháznak.

Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház jelenlegi igazgatója korábban sikeresen pályázott a Nemzeti Színház főigazgatói posztjára, ezért kellett a fenntartó városi önkormányzatnak kiírnia a debreceni igazgatói pályázatot. Vidnyánszky Attila június 30-ig igazgatja a debreceni színházat, Ráckevei Anna július 1-től veszi át az intézményt.
velemenyezd, 2013. március 28. csütörtök, 14:43
Győri Gyula: Pécs komoly partner a Magyary-program megvalósításában
Győri Gyula a Páva Zsolttal, a város fideszes polgármesterével folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az egyebek mellett a hivatali ügyintézés egyszerűsítését célzó program alapján hozott döntéseknél fontos szempont, hogy azok jogszerűen, ugyanakkor ésszerűen, a nemzeti érdekeknek megfelelően szülessenek.

Hozzátette: a közlekedési hatóság ennek érdekében konzultációs lehetőséget ajánlott szolgáltató partnereinek, köztük a pécsi önkormányzatnak is.

"Sok olyan terület van, ahol együtt dolgozhatunk. Szeretnénk a lehető legszűkebbre venni a különböző eljárások idejét, akár az önkormányzati és európai uniós források felhasználásánál is" - jegyezte meg Győri Gyula.

A közlekedési hatóság elnöke beszámolt arról, hogy csütörtökön Pécsen a két fél együttműködésének alapjait rakták le, vagyis azokat az útépítési és reptérfejlesztési kérdéseket tekintették át, és eljárási módszereket vetették fel, amelyekről szakembereik a jövőben részletekbe menően is tanácskoznak majd.
velemenyezd, 2013. február 14. csütörtök, 13:01
1/2
Képek, videók
tornyai tibor Ő Balázska
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:43
Tornyai Tibor egy másik b
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:42
Szamuely Tibor -Lenin-191
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:10
tibor név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:16
tibor nap.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:16
SZKT-Borsi Tibor.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:52
SZKT Mohola Tibor.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:49
tibor névs.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:44
tibor névd.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:44
SZKT-Óvári Tibor.jpg
agica2004
2018. április 21. szombat, 14:52
tibor névvvvvv.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:20
tibor névv.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:20
20120521-a-nato-ketnap os-
agica2004
2012. július 08. vasárnap, 17:37
Kétnaposan
tibicsibe
2007. február 07. szerda, 14:09
Címkék
Kelemen Csaba, helyi evezősklubnak, Gábor Józsefné, fideszes polgármester, Quaestor Értékpapír, autista otthonok, Győri Gyula, Széchenyi István Egyetemet, Quaestor körül, szlovák vásárlókat, lehető legszűkebbre, Vidnyánszky Attila, költségvetési bizottság, jegybank vizsgálata, kétnapos evezős, árvízi újjáépítéshez,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.