Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 11:53 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 850 résztvevő a kétnapos evezős ergométeres ob-n
Magyarországon is, az amatőrök és a masters korosztály nevezői miatt zsúfolt lett volna, ha az ob-t az eddigi szokásoknak megfelelően egy nap alatt rendezik meg. Az elnök elmondta: a viadalon 41 klub több mint 850 versenyzője indult.

"Örömmel és büszkeséggel tettünk eleget annak a kihívásnak, hogy két napra bővítsük az ob-t" - nyilatkozta a sportág korábbi világbajnoka, akit december közepén választottak meg a magyar szövetség elnökének. Pető Tibor hangsúlyozta: köszönettel tartoznak a győri önkormányzatnak és a helyi evezősklubnak, amelyek immár tizedik alkalommal nyújtottak hathatós segítséget a szövetségnek a szervezéshez.

"Sikeresen megrendezett ob volt, igazán impozáns helyszínen, a tavalyi EYOF-n is főszerephez jutó sportcsarnokban" - mondta a sportvezető.

Pető Tibor elmondta, az ob-n elindultak a felnőtt, valamint az utánpótlás és az ifjúsági kerethez tartozó válogatott evezősök, ami nagyszerű erőfelmérő számukra a téli, alapozó munka után.

"Másfelől a vizes szezon rajtjához
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 23:36
EYOF 2017 - Kilencmilliárd forintot szán a kormány a fejlesztésekre
A beruházások és fejlesztések építtetőjeként a Széchenyi István Egyetemet jelölték ki, hozzátéve: az elkészült létesítmények a fesztivált követően kollégiumi elhelyezés és egyéb utóhasznosítás céljából az egyetem vagyonkezelésébe kerülnek, amely köteles azokat üzemeltetni és karbantartani.

A kormány hatmilliárd forintot biztosít a központi költségvetésből a beruházásokra. A fennmaradó hárommilliárd forintot önerőből kell előteremtenie a győri önkormányzatnak - olvasható a kormányhatározatban.

Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A győri fesztiválra 2017. július 23. és 30. között kerül sor várhatóan mintegy háromezer, 14 és 18 év közötti résztvevővel.
velemenyezd, 2016. március 24. csütörtök, 19:53
Moson Megyei Műhely című folyóirat, 2010. 11-12. szám
beszéde és egy ismeretlen óvári lakos naplórészlete, a személyesen átélt eseményekről valamint egy, a Városi Nemzeti Tanács által október 29-én kiállított, karszalagviselési igazolvány is látható volt, mely szabad bejárást biztosított az összes államhatalmi szervhez és az üzemek nemzeti tanácsaihoz.
A második tárlóban volt látható a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület által a sírokra kihelyezett ,,Pro Patria, Pro Libertate 1956. okt. 26." bronz relief, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnak az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából ,,A nemzet szolgálatában és a haza védelmében szerzett érdemei elismeréseként" Gábor Józsefné túlélő nevére szóló oklevél és emlékplakett, mely plakett néhány áldozat sírján szintén megtalálható.
A tárlóban kapott helyet még a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület ,,Pro Urbe Mosonmagyaróvár" oklevele és emlékplakettje. A város legmagasabb rangú kitüntető címét, a forradalom 50. évfordulóján kapta a
otvenhatoshagyomanyorzo, 2016. január 30. szombat, 08:20
Quaestor - Kamattal együtt visszakapta a győri önkormányzat az államkötvényeit
politikai acsarkodás, amellyel az ellenzék próbált magának előnyt kovácsolni a Quaestor körül kialakult helyzetből", és "megkérdőjelezték, hogy Győr államilag garantált államkötvényt vásárolt-e".

Domanyik Eszter május 14-én közölte, hogy a Quaestorral január 16-án kötött szerződés szerint az önkormányzat 999 millió 987 ezer 373 forint értékben vásárolt államkötvényeket a brókercégen keresztül, s az állampapírokat a zár alá vétel megszüntetése után a Quaestor felszámolóbiztosa ki fogja adni az önkormányzatnak.

A jegybank március 10-én függesztette fel részlegesen a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. Az ügyben nyomozás indult, amelyben március végén letartóztattak három
velemenyezd, 2015. december 11. péntek, 18:52
Költségvetés - A költségvetési bizottság a jövő évi költségvetést módosító indítványokról döntött
forinttal 16 560 milliárd forintra emeli, a hiány így 1 milliárd forinttal kevesebb, lényegében nem változik, 760,5 milliárd forint lesz.

A módosító javaslat 2016-ra 797,8 millió forint többlettámogatást nyújt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Sportközpontok fenntartásába kerülő új létesítmények - Tüskecsarnok és uszoda, tanuszodák, Nemzeti Kézilabda Akadémia, és Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Mátraházi Edzőtábor - üzemeltetési költségeinek biztosítására.

A javaslat a győri önkormányzatnak 2016-ban a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 2017-es megrendezéséhez, sportlétesítmény-fejlesztésekhez 3,2 milliárd forintot biztosít. A törvényjavaslat 400 millió forint támogatást nyújt a Debreceni Repülőtér működési költségére, 500 millió forinttal pedig a nemzetpolitikai tevékenységek előirányzatát bővíti. Öt százalékkal 535 millió forintra emelkedik 2016-ra a jelnyelvi tolmácsszolgáltatásra fordított összeg, az autista otthonok, értelmi sérült és halmozottan fogyatékosokat ellátó
velemenyezd, 2015. június 10. szerda, 14:51
Brókerbotrány - Elutasította a megyei ügyészség a győri önkormányzat ellen tett feljelentést
Domanyik Eszter közleménye szerint az ügyészség "a hanyag kezelés" miatt benyújtott feljelentést elutasította, így "végérvényesen bizonyítást nyert", hogy az önkormányzat szabályosan, a törvényi előírásoknak megfelelően államilag garantált állampapírt vásárolt, és joggal várja, hogy az összeg kamatokkal együtt mielőbb visszakerüljön a város kasszájába.

A tájékoztatás kitér arra, hogy az ügyészség szerint is szabályos volt a Quaestorral idén január 16-án kötött szerződés, amely szerint az önkormányzat 999 millió 987 ezer 373 forint értékben vásárolt államkötvényeket a brókercégen keresztül, így "a várost nem érte vagyoni hátrány".

Az adásvételi szerződés szerint az állampapírok jelenleg is megvannak, a zár alá vétel megszüntetése után azokat a Quaestor felszámoló biztosa kiadja az önkormányzatnak.
velemenyezd, 2015. május 14. csütörtök, 18:38
Krónika 1. rész (napirend előtt: napelem, vizes vb, Lakitelek, bankbotrány)
önkormányzat banki ügyébenLezsák Sándor (Fidesz) arról beszélt, hogy 2015 februárjában a Fővárosi Ítélőtábla precedensértékű ítéletet hozott a lakiteleki önkormányzat, illetve a Kereskedelmi és Hitelbank közötti jogvitában. Elmondta, az önkormányzat - készfizető kezesként - nem fogadta el, hogy a Lakiteleki Vízközmű Társulatnak hitelt nyújtó bank háromszor is jogosulatlanul kamatot emelt. Lezsák Sándor ismertette: az ítélet szerint a banknak 30 millió forintot vissza kell fizetnie az önkormányzatnak, emellett a bíróság eltiltotta a pénzintézetet a megemelt kamat beszedésétől. Összesen 64 millió forint került vissza, marad az önkormányzatnál - összegzett.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, a kormány szerint is példaértékű az, amit a lakiteleki önkormányzat tett. Szerinte az ítélet fontos üzenet lehet a többi önkormányzatnak és vállalkozónak, hogy az igazukért akár a bíróságon is álljanak ki.

MSZP: voltak olyanok, akik a bankbotrányok előtt
velemenyezd, 2015. március 17. kedd, 10:53
A gyenge forint ismét élénkíti a bevásárlóturizmust
városában pedig a Nagykürtösről, Ipolyságról, illetve a környező határ menti falvakból érkezők élénkítik a forgalmat.

Csach Gábor, Balassagyarmat alpolgármestere az MTI-nek elmondta: amikor 310 forint fölött váltják át az eurót, ugrásszerűen megnő a Szlovákiából érkező, Balassagyarmaton vásárlók száma. Az alpolgármester megjegyezte: városukban ennek is köszönhetően a 2014-es évben jelentős bevételnövekedést értek el a kereskedelemmel, illetve szolgáltatással foglalkozó vállalkozások, ami az önkormányzatnak is kétszámjegyű helyi iparűzési adóbevétel-növekedést jelent.

A Szlovákiából dunai hidakon át megközelíthető Komárom és Esztergom 40-50 kilométerről is vonzza a szlovák vásárlókat - mondták az el az MTI-nek a két település üzleteiben.

Komáromban az egyik kereskedelmi lánc áruháza közvetlenül az Erzsébet-híd lábánál található, az üzlet parkolójában többségben vannak a szlovák rendszámú autók. Jelenlétük folyamatos, szinte független a forint/euró árfolyamtól, legfeljebb az figyelhető meg, ha
velemenyezd, 2015. január 16. péntek, 13:32
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, kérdések)
LMP: egyeztetett a jegybank a kormánnyal?Schmuck Erzsébet (LMP) arról beszélt, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a nyilvánosság kizárásával, átláthatatlanul költött milliárdokat műkincsekre, ingatlanokra, oktatásra, mialatt nem működött a felügyelőbizottsága. Azt kérdezte: a jegybankelnök egyeztetett-e ezen lépésekről a kormánnyal?

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti államtitkára hangsúlyozta: az MNB nem kérhet és nem fogadhat utasítást a kormánytól, és tiszteletben tartják az erre vonatkozó törvényt, vagyis nincs lehetőség ezekről egyeztetni, jóváhagyást kérni. A jegybankot az Állami Számvevőszék és a felügyelőbizottság ellenőrzi, és rendszeresen beszámol az Országgyűlésnek.

Fidesz: bővülhet-e a turizmus?

Bánki Erik (Fidesz) a turizmus jelentős bővüléséről számolt be, megemlítve egy brit felmérést, amely szerint az onnan érkező turisták idén Budapestet ítélték a legkedvezőbb úti célnak. Hangsúlyozta: a SZÉP-kártyának köszönhetően jelentősen nőtt a belföldi
velemenyezd, 2014. szeptember 15. hétfő, 20:33
Árvíz - Audi-adomány az árvízi újjáépítéshez a győri önkormányzatnak
A cég, amely két évtizede itthon van Győrben, kötelességének érezte, hogy segítsen a bajban - mondta Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke, amikor csütörtökön, a városháza előtt jelképesen átadta Borkai Zsolt polgármesternek a támogatást. Emlékeztetett arra is, hogy a társaság számos munkatársa részt vett a védekezési munkálatokban.

A fideszes polgármester az eseményen arról beszélt: a pénzt az egyik, erősen károsodott uszoda és egy vízisport-telep helyreállításán túl közterek rendbetételére használja majd a kisalföldi megyeszékhely önkormányzata.
velemenyezd, 2013. július 04. csütörtök, 12:11
Ráckevei Anna színművész a debreceni Csokonai Színház új igazgatója
A színház igazgatói posztjára Kelemen Csaba színművész, az Agria Játékok ügyvezető igazgatója, Nagy Viktor rendező, a Győri Nemzeti Színház volt igazgatója és Ráckevei Anna színművész, a debreceni társulat tagja nyújtott be pályázatot.

Miután a pályázatokat véleményező szakmai bizottság nagy többséggel Ráckevei Annát támogatta, Nagy Viktor visszavonta pályázatát, a közgyűlés pedig csütörtökön 30 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett szavazott bizalmat Ráckevei Annának, aki az első női direktora lesz a Csokonai Színháznak.

Vidnyánszky Attila, a Csokonai Színház jelenlegi igazgatója korábban sikeresen pályázott a Nemzeti Színház főigazgatói posztjára, ezért kellett a fenntartó városi önkormányzatnak kiírnia a debreceni igazgatói pályázatot. Vidnyánszky Attila június 30-ig igazgatja a debreceni színházat, Ráckevei Anna július 1-től veszi át az intézményt.
velemenyezd, 2013. március 28. csütörtök, 14:43
Győri Gyula: Pécs komoly partner a Magyary-program megvalósításában
Győri Gyula a Páva Zsolttal, a város fideszes polgármesterével folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az egyebek mellett a hivatali ügyintézés egyszerűsítését célzó program alapján hozott döntéseknél fontos szempont, hogy azok jogszerűen, ugyanakkor ésszerűen, a nemzeti érdekeknek megfelelően szülessenek.

Hozzátette: a közlekedési hatóság ennek érdekében konzultációs lehetőséget ajánlott szolgáltató partnereinek, köztük a pécsi önkormányzatnak is.

"Sok olyan terület van, ahol együtt dolgozhatunk. Szeretnénk a lehető legszűkebbre venni a különböző eljárások idejét, akár az önkormányzati és európai uniós források felhasználásánál is" - jegyezte meg Győri Gyula.

A közlekedési hatóság elnöke beszámolt arról, hogy csütörtökön Pécsen a két fél együttműködésének alapjait rakták le, vagyis azokat az útépítési és reptérfejlesztési kérdéseket tekintették át, és eljárási módszereket vetették fel, amelyekről szakembereik a jövőben részletekbe menően is tanácskoznak majd.
velemenyezd, 2013. február 14. csütörtök, 13:01
1/2
Képek, videók
tornyai tibor Ő Balázska
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:43
Tornyai Tibor egy másik b
foldinefehereva
2019. április 02. kedd, 19:42
Szamuely Tibor -Lenin-191
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:10
tibor név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:16
tibor nap.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:16
SZKT-Borsi Tibor.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:52
SZKT Mohola Tibor.jpg
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:49
tibor névs.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:44
tibor névd.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:44
SZKT-Óvári Tibor.jpg
agica2004
2018. április 21. szombat, 14:52
tibor névvvvvv.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:20
tibor névv.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:20
20120521-a-nato-ketnap os-
agica2004
2012. július 08. vasárnap, 17:37
Kétnaposan
tibicsibe
2007. február 07. szerda, 14:09
Címkék
személyesen átélt, Quaestor körül, központi költségvetésből, debreceni társulat, Pető Tibor, elnök elmondta, Páva Zsolttal, törvényi előírásoknak, pécsi önkormányzatnak, debreceni igazgatói, Financial Hrurira Kft, ob-n elindultak, költségvetési bizottság, Győri Gyula, Moson Megyei Műhely, adásvételi szerződés,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.