Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 07:33 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sok butaságot etetnek meg velünk az életmód-tanácsadók ̵
feleslegesen nem bosszantjuk fel önmagunkat, illetve másokat. - Kezdő orvos koromban igen gyakori volt a szívműtéti elhalálozás hazánkban, minden negyedik beteget elveszítettünk, a kutatómunkám és az állatkísérleteim azonban rávilágítottak, hogy a szív megfelelő hűtése és visszamelegítése jelentősen csökkenthető a szívhalálozások aránya - emlékezett vissza dr. Papp Lajos, majd őszintén beszélt arról, mennyire nehéz volt megbirkóznia a betegei elveszítésével annak ellenére, hogy mindent megtett a gyógyulásuk érdekében.

Az egész világra kiterjedő szabadság, a globalizmus kapcsán megjegyezte: Isten nem véletlenül adott törvényeket az emberiségnek, ezeket be kellene tartani az élet minden területén. - Istenben hinni, az orvosban bízni kell! De vajon minden alkalommal bölcs tanácsokkal látnak el minket a ,,szakemberek"? - tette fel a kérdést hallgatóságának.

Kell egy nap diéta

A testünk védekező rendszere kezdettől fogva ráksejteket hordoz,
koszegimarika, 2019. január 23. szerda, 20:31
Szent Charbel tiszteletére szentelték fel a gazdagréti .....
testvéreinkkel.
..............
Az ereklyék között szerepel Szent Rafka, imádságban élő apáca, aki szenvedéseit ajánlotta fel Krisztusnak. Különösen a családok pártfogójaként tisztelik. Szent Nimatulla kiváló teológus volt. Boldog Esteban pedig laikus testvér, aki mindenkinek készségesen szolgálatára állt.
Szent Charbel szerzetes kiváló lelkipásztor, majd hosszú éveken át remete volt, akinek közbenjárására számos csoda történt és történik napjainkban is. Sok reménytelen helyzetben lévő beteg és útkereső ember köszöni neki a gyógyulást, vagy a szabadulást kilátástalan helyzetéből. Az ő tisztelete már elterjedt az egész világon. Hazánkban is sokan ismerik.
Az eseményen részt vett Joanna Azzi libanoni nagykövetasszony és Azbej Tristan helyettes államtitkár is.
.............
Dr. Szederkényi Károly atya köszöntőjében úgy fogalmazott,
maroka, 2018. augusztus 24. péntek, 16:46
Gulyás Lajos emlékszoba avató beszéd
elszámoljunk. Köszönet illeti Domonkos Sándor vállalkozót, hogy minden munkáját háttérbe helyezve vállalta az épület felújítását és az emlékszoba kialakítását.
Ahogy mondandóm elején említettem, nem véletlenül gyűltünk ma itt össze ilyen szép számban. Mindannyiunk, és az egész nemzet számára fontos, hogy méltóképpen emlékezzünk, és őrizzük 1956 hőseinek emlékét. Úgy gondolom, a mai nap tökéletes alkalom arra, hogy szembenézzünk a 20. század bűneivel, mert a bűnök sebei lassan gyógyulnak. Ezt a gyógyulást azonban talán egy kicsivel gyorsabbá tehetjük, ha közösen fogadjuk meg, hogy megteszünk mindent annak érdekében, hogy a század közepén történtek sosem ismétlődhetnek meg országunk történetében!
Mivel Isten áldását már kértük rá ezen gondolatok jegyében hivatalosan is szeretnénk átadni Levél település, Győr-Moson-Sopron megye és az egész ország számára ezt az emlékszobát, mely Gulyás Lajos személyes tárgyit, képeit, emlékét hivatott őrizni, és mely kiállítás tárgyait a következő években tovább
otvenhatosemlekev2016, 2017. május 04. csütörtök, 05:50
2017. Március 12. – Telihold
vagyunk, hogy megengedjük, hogy azt érezzük, amit érzünk, hogy befele nézzünk, hogy úgy tekintsünk az eseményekre, hogy azokat nem címkézzük fel, hogy a hullámon maradjunk.

Nagyon fontos most, hogy megkérdezzük a szívünktől hogy mit akar. Hogy megengedjük az érzéseknek, hogy azok legyenek, amik, hogy teret engedjünk számukra. Hogy merjünk azok lenni akik valójában vagyunk.

4. Regeneráció

Nagyszerű pillanat van most arra, hogy teljes lényünk regenerálódjon. Itt az idő a gyógyulásra, az elengedésre és az átalakulásra. Éppen ezért nagyon jó, ha felszínre jönnek azok az érzések, amelyeket eltemettünk, amelyek a múltban nem lettek megoldva, elsimítva. Most van itt az idő, hogy megoldjuk ezeket, hogy meggyógyítsuk azt, ami nem gyógyult meg.

Hogy ez a regeneráció végbemehessen, és hogy az életünk egy magasabb szintre emelkedjen, ahol öröm, bőség és beteljesülés van, szűkség van arra, hogy beismerjük és felismerjük az igazságot. Ez az igazság pedig sokszor abban a
irmus, 2017. március 12. vasárnap, 08:10
A Hold
ilyenkor a Nappal azonos állatövi jegyben áll.

Minden Újholdkor a természetben és az emberi életben is a kezdet, az újrakezdés energiái erősödnek. Ilyenkor érdemes a beteg fákat vagy növényeket megmetszeni, mert könnyebben regenerálódnak.
Rendkívül alkalmas ez az időszak a méregtelenítésre, a salaktalanításra és a böjtölésre, valamint a rossz szokások, mint például a dohányzás vagy az alkoholizmus leküzdésére.
A sebészeti beavatkozásokat viszont lehetőleg kerülni kell, mert a sebek gyógyulása lassúbb.

Növekvő Hold: A növekedés időszaka az első keskeny, balra nyitott holdsarló megjelenésekor veszi kezdetét. Az első negyedben a Hold mintegy 7 napon át, egészen a félhold állapot eléréséig közeledik a Földhöz. Majd keresztezi a Föld Nap körüli pályáját, és a következő 7 napban ismét távolodik a Földtől. Közben egyre csak hízik, mígnem a második negyed végén eléri a teliholdstádiumot.

A növekvő Hold fázisában minden a felvétel, a belégzés, a növekedés jegyében
jupiter21, 2016. május 09. hétfő, 10:18
Az anyák napja története Kevés olyan szívmelengető ....
esett.

Az anyák napja tengerentúli története

Az Egyesült Államokban Julia Ward Howe vetette fel az Anyák napja gondolatát 1872-ben. Úgy vélte, hogy ezt az ünnepet a béke jegyében lehetne tölteni.
Az Anyák napja hivatalos megtartásának véghezvitelét a Philadelphiában élő Anna Jarvisnak tulajdonítják. Ezt az ügyet édesanyjára való megemlékezésnek szánta, aki 1905-ben hunyt el, és aki a XIX. század végén megpróbálta létrehozni az Anyák barátságának napját. Ezzel a polgárháború sebeinek gyógyulását igyekezett elősegíteni.
Két évvel anyja halála után Jarvis tartott egy, az elhunyt tiszteletére szóló ceremóniát. Ez annyira megindította, hogy hozzáfogott egy kampányhoz, melyben az anyák tiszteletére szánt hivatalos hétvégét kívánt kineveztetni. Elsőként 1910-ben, Nyugat-Virginia államban ünnepelték az Anyák napját. Egy évvel később már szinte minden állam jegyezte ezt a napot. 1914-ben Woodrow Wilson elnök hivatalosan is bejelentette, hogy az Anyák napját, nemzeti
kirscha, 2016. május 01. vasárnap, 10:32
Kamilla
szeszkviterpén-származékok például a az illóolaj jellegzetes kék színét is adó azulének - szintén a gyulladások mérséklésében játszanak szerepet. Az illóolajban lévő hatóanyagok - számos gyulladáscsökkentő gyógyszerhez hasonlóan - a ciklooxigenáz (COX) enzim gátlásával fejtik ki hatásukat.

Mire használható?

Külsőleg alkalmazva kenőcs vagy borogatásik formájában csökkenti a bőr- és nyálkahártya- gyulladását, enyhíti az ekcémás panaszokat, elősegíti a felületi sérülések gyógyulását. Ezen hatásai humán vizsgálatokban is megerősítik. A száj- és a gyomornyálkahártya gyulladásainak kezelésére is igazoltan alkalmas.

Belsőleg (pl. teaként fogyasztva) fekély és gyomorhurut esetén javasolható, mivel csökkenti a gyomornedv-elválasztást és a gyomor-bélnyálkahártya gyulladását. A görcsoldó hatású összetevők enyhítik az emésztési panaszokat, bélgörcsöket.

Biztonságos?
A kamilla a legbiztonságosabban alkalmazható gyógynövények közé tartozik. Az orvosi
pacsakute, 2016. április 22. péntek, 10:12
Mágikus gondolatok
amit egy egész életében egészséges ember sem tud minden esetben utánacsinálni.! Számtalanszor olvashattunk már olyan példákról is, hogy egy halálos kórral küzdő beteg - csodával határos módon - "egyik pillanatról a másikra" felépült.

Tehát sok dolog csak eltökéltség, kitartás és hit kérdése. Ha elhisszük, és lelki sze-meinkkel látjuk magunkat egészségesen, - mondjuk, futkározni a réten vagy játszadozni az unokáinkkal -, ha elhisszük, hogy mindaz, amire még vágyunk, megtörténhet, erőt ad a gyógyuláshoz!

Változatos belső nyelv

Belső hangunk megérzéseinken, ösztöneinken, vágyainkon, elképzeléseinken, rokonszenvünkön és ellenszenvünkön keresztül "beszél" hozzánk. Mindenkivel úgy, ahogyan a legkönynyebben meghallja.

Hogyan-más képpen üzenhetne?

Gondolat-nagytakarítást!

Sajnos, gondolataink nem mindig pozitívak. Pedig negatív elképzeléseinkkel meg is betegíthetjük magunkat. Tehát fő az optimista gondolkodás és önmagunk erősítése abban a hitben,
lenke1964, 2016. március 05. szombat, 16:56
Vitális immunrendszer
nagyon sokan összekeverik a meghűléssel, náthával. Ugyan mindkét betegséget vírusok okozzák, és a tünetek között is vannak hasonlóságok, de míg a nátha általában könnyű lefolyású betegség, addig az influenza súlyos, szövődményeket gyakran okozó kór.

A nátha ritkán okoz hőemelkedést, az influenza azonban mindig magas lázzal valamint jellemző végtag és izomfájdalommal jár.

Az influenza esetén kiemelt szerepe van a pihenésnek és az intenzív immunerősítő kezelésnek a szövődménymentes gyógyulás érdekében.

Gyógynövények és természetes szerek vírusfertőzések ellen

Lapachokéreg: az egyik leghatékonyabb baktérium-, vírus és gombaölő hatásokkal rendelkező gyógytea. Gátolja a gyulladások kialakulását, felgyorsítja azok lezajlását, mérsékeli a fájdalmat, segíti a salakanyagok kiürítését és támogatja az immunrendszer aktivitását. Egy liter vízhez 2 evőkanál vagy 3-4 filter fakérget kell számítani, 10-15 percig főzni kell, majd még 10 percig áztatni mielőtt elfogyasztjuk. 4
klementinagidro, 2015. november 20. péntek, 13:13
Mire jó a citromfű?
rozmaringsav, triterpének.

A citromfű gyógyhatásai

Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Alvási zavarokra, kezdődő depresszióra, ideges eredetű szívpanaszokra használják. Serkenti a máj működését, emésztésjavító, puffadásgátló. Izzasztó hatása is van. Szabályozza a pajzsmirigy működését és csökkenti a túltermelésből adódó idegességet. Menstruáció előtti idegfeszültség csökkentésére is alkalmas.

A benne található polifenolok antivirális tulajdonságúak, ajakherpesz gyógyulását segítik és felére csökkentik a vírus kialakulásának gyakoriságát.

A citromfű felhasználása

Gyógyteáját forrázással készítjük. Idegnyugtatásra, depresszióra naponta 2-3 csészével ihatnak belőle étkezések között. Ez a tea ne legyen túl erős, egy csapott teáskanálnyi teafű elég 2,5 dl vízhez. Görcsös, ideges hányás esetén apránként elkortyolgatva kell egy csészével meginni belőle. Vízhajtásra reggel éhgyomorra egy csészével igyunk.

Megfázás, influenza esetén
taltos1, 2015. november 09. hétfő, 14:40
Október 8-a nagyon különleges lesz
erejének lehívására és ezeknek az erőknek a Földön való használatára.

És még nincs vége a napnak.

A Mars támogató fényszöget ad/kap a Jupiternek. Tudatosulhat bennünk az igazság, az égi akarat. Megérthetjük mi az amit már engedni kell, vagy át kell minősíteni. Mit kell elengedni, lezárni, befejezni. Ehhez megkapjuk a szükséges erőt, akaratot, bátorságot is. Nem biztos, hogy külső dologtól kell búcsúzni, lehet, hogy magamon belül, az eddigi működési módomból kell valamit elengedni. Gyógyulást nyerhetünk az elengedés által. Ha ehhez imában kérünk támogatást, biztosak lehetünk benne, hogy megkapjuk!

Végül pedig a Szaturnusz már elérte a Mérleg csillagkép közepét. Ezzel üzeni, hogy ideje van a teljes, tökéletes egyensúly megteremtésének, hogy helyreálljon a béke, vagy kozmikus egyensúly. A múlt és jövő között, a jelenben vagyunk, az itt és mostban, középen. Ha nem ott vagyunk, akkor tegyünk érte, hogy odajussunk! Ez érvényes főleg párkapcsolati szinten, szociális szinten és
lenke1964, 2015. október 07. szerda, 20:17
Szent Gellért, itáliai származású szerzetes
Szent Gellért, itáliai származású szerzetes
az első magyar vértanú

Szent István király szolgálatában Imre herceg nevelője és a csanádi püspökség megszervezője volt. Velencében született 980 körül, patríciuscsalád gyermekeként. Giorgio-Georgius (György) névre keresztelték. Édesapja, Sagredo Gerardo (Gellért) kalmár volt. 5 éves korában súlyosan megbetegedett, ezért szülei a San Giorgio-sziget monostorába vitték. Fogadalmat tettek: ha a kis György életben marad, egyházi pályára adják. A San Giorgio Maggiore bencés monostor szerzetesei buzgó imáinak köszönhetően a kisfiú felépült, és a rend tagjai közé lépett. 15 évesen elvesztette édesapját, akinek az emlékére vette fel a Gellért nevet. Tanulmányait a monostorban, majd a bolognai főiskolán végezte. Már 32 évesen megbízták a velencei San Giorgio Maggiore apáti tisztségével. 3 év múlva lemondott és a Szentföldre indult, hogy végigvándoroljon a
chillik, 2015. október 03. szombat, 06:37
1/8
Képek, videók
O.V.-tanácsadók.jpg
agica2004
2015. február 23. hétfő, 18:30
Dr Papp Lajos.jpg
sz719eszter
2016. július 06. szerda, 13:28
Papp Lajos.jpg
zsu74
2013. december 20. péntek, 02:21
Papp Lajos idézet.jpg
pacsakute
2013. november 16. szombat, 08:32
Papp Lajos idézet.gif
pacsakute
2013. szeptember 22. vasárnap, 02:11
Papp Lajos idézet.png
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:38
dr_prof_PAPP_LAJOS_ur. jpg
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 12:01
Papp Lajos professzor.jpg
agica2004
2011. április 19. kedd, 14:14
Dr.Papp Lajos!.jpg
fekecsicuka
2011. április 15. péntek, 10:06
Dr.Papp Lajos.jpg
fekecsicuka
2011. április 15. péntek, 09:57
csodás Papp Lajos.gif
drkerekesmaria
2010. április 17. szombat, 14:14
PP Mi azonban
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 17:44
Ha nem megfelelő Való Ig
alvaro-hopihe
2018. augusztus 20. hétfő, 12:14
megfelelő férfi.jpg
bbbarbara
2016. október 21. péntek, 22:11
8 Megfelelő méretű celof
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:40
Címkék
citromfű gyógyhatásai, regeneráció végbemehessen, influenza esetén, testünk védekező, családok pártfogójaként, szövődménymentes gyógyulás, sebészeti beavatkozásokat, kisfiú felépült, anyák tiszteletére, első keskeny, Sagredo Gerardo, Imre herceg, Egyesült Államokban Julia Ward Howe, egész világon, élet minden, hullámon maradjunk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.