Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:48 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Putyin: sikerült megelőzni a robbanásszerű terjedést, de további lépések kellenek
Putyin utasította megbízottjait, hogy személyesen felügyeljék a régiók kórházi kapacitásának felmérését, a lélegeztetőgépek állapotának és a felszereltségnek az ellenőrzését, az orvosok továbbképzését a lélegeztetőkészülékek kezelése terén és az egészségügyi szakemberek bérének időben való folyósítását. Elrendelte továbbá pótlólagos készletek beszerzését a koronavírus-fertőzés kezelésére alkalmas gyógyszerekből, a régióközi együttműködés alkalmazását a betegápolásban, az egységes adatbázis megteremtését, újabb regionális diagnosztikai központok megnyitását, hazai és külföldi tesztrendszerek beszerzését.

Hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az üzletekben és a gyógyszertárakban biztosítsák az emberek közötti másfél-két méteres távolság betartását. Sürgette, hogy a helyi, a regionális és a szövetségi szervek hatékonyan hangolják össze tevékenységüket.

"Minden, az adott helyzetben szükséges intézkedést meg kell hozni, még akkor is, ha a problémát nem ismerő emberek valamelyest eltúlzottnak is
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 18:54
Koronavírus - Orbán: három téma az akciócsoportok ülésén
Kifejtette: ha ellenszer még nincs is, áttekintik, hogy milyen gyógyszerek vannak, amelyek enyhíthetik a tüneteket, miket tudnak felhasználni a már ismert gyógyszerekből.

Tárgyalnak továbbá a készletgazdálkodás állásáról, beszerzésekről, valamint a gazdasági következmények enyhítésére is javaslatokat tesznek az akciócsoport-vezetők - ismertette a kormányfő.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:43
Diabétesz és szívbetegség
statint.
A kérdés az lett, hogy vajon azoknál a cukorbetegeknél is csökken-e a rizikó, akik statint szednek? 5518 II-es típusú cukorbeteg bevonásával készített tanulmány egyértelműen kimutatta, hogy a fibráttal kiegészített statin kezelés nem csökkentette tovább a rizikót. A statinok elsősorban a koleszterinszintet csökkentik, míg a fibrátok a trigliceridet csökkentik számottevően és a HDL szintet emelik. Ezért tűnt a kettő kombinációja ígéretesnek. Feltehetően a magyarázat az lehet, hogy a gyógyszerekből fakadó előny elveszett a 2 gyógyszer okozta mellékhatások miatt (izom és májkárosodás). Ez egy hatalmas csalódás, de rendkívül fontos tény, hiszen rámutat arra, hogy nem minden gyógyszer hat úgy cukorbetegségben, ahogyan korábban gondoltuk, és számos korábbi terápia nem is megfelelő, illetve nagyon oda kell figyelni az alkalmazott gyógyszerek mennyiségére, hiszen a több nem mindig jobb, sőt sok esetben kifejezetten rosszabb.

Mindezek tükrében még inkább felértékelődik minden olyan módszer
pacsakute, 2020. március 03. kedd, 21:32
Krónika 5. rész (kérdések, azonnali kérdések)
folyamatos ellátásának érdekében az erőműre a jövőben is szükség lesz - hangoztatta meggyőződését az államtitkár.

LMP: hogyan lehet megoldani a gyógyszerhiányt?

Csárdi Antal (LMP) azt kérdezte, hogy a kormány milyen megoldásokat kínál a gyógyszerhiány ellen.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára kijelentette, az a cél, hogy minden beteg számára biztosítani tudják a gyógyszereket. Hozzátette, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet folyamatosan vizsgálja, hogy milyen gyógyszerekből milyen készletek állnak rendelkezésre, mikre van szükség, illetve milyen helyettesítő gyógyszereket lehet behozni.

A Lakitelek Népfőiskolát bírálta a Jobbik

A Lezsák Sándor "megalomániájáról" beszélő Brenner Koloman (Jobbik) azt kifogásolta, hogy súlyos és aránytévesztő beruházásokat hajtanak végre a Lakitelek Népfőiskolán. Az Országgyűlés alelnöke az elmúlt években közel 35 milliárd forintot kapott az adófizetők pénzéből erre a projektre - fogalmazott. Az ülésteremben tartózkodó többi
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 15:32
A csontlevesről
is.

Ráadásul hatásait mára a tudomány is alátámasztotta.

Képes a betegségekre hatni
A régiek gyakorlatilag gyógyszerként használták, ugyanis képet volt a legdurvább megfázás tüneteit is nagymértékben enyhíteni.

Nagyanyáink korában természetes volt, hogy különféle ételekkel, főleg levesekkel gyógyítottak betegségeket.

Mára ez a természetes módszer kicsit feledésbe merült, talán annak köszönhetően, hogy a gyógyszertárakban egész arzenált találunk a szabadon kiváltható gyógyszerekből.... hatástalanul.

Legalábbis ezek a gyógyszer tele vannak mellékhatásokkal, és terhelik a májat, ellenben a húslevessel!

A csontlevesnek még inkább jótékony hatása van mint a húslevesnek.

Mit mond pontosan tudomány?
A zöldségekből számos tápanyag, vitamin oldódik ki a hosszú főzés alatt, ezek a relatív alacsony főzési hőmérséklet miatt nagyrészt károsodás nélkül megmaradnak.

Az igazi csontleves nem egyenlő a kuktában gyorsan
pacsakute, 2019. november 22. péntek, 06:18
Nyugdíjas lettem
lettem

Szépkorúvá váltam, lám ezt is megéltem,
tudom, ez nem dicsőség, főleg nem érdem,
túl régen születtem, amitől mindig féltem,
később szerettem volna, de ezt hiába kértem.

Még nem fogtam föl, hogy elmehetek nyugdíjba,
milyen trükk lehet e lehetőség mögött megbújva,
ártatlanul bámulom, mivel van ez a lufi felfújva,
hogy kerülök én ebbe a "nyugger" lebujba.

Ez egy új korszak kezdete, ezt máris érzem,
mától jobban fáj a derekam és recseg a térdem,
gyógyszerekből ma már nagyobb adagot mértem,
nem állítok semmit, amit kérdezek, azt sem értem.

Végre elérkezett, a semmittevés napja,
időmnek nincs határa, a végtelenség szabja,
a munkát kerülhetem, ezt mától más kapja,
fogoly akarok lenni, a nihilizmus rabja.

Tudjuk, hogy a munka szabaddá teszi az embert,
de én munkanélküli segélyes akarok lenni egyszer,
csak szavaim imamalmát forgatom ezerszer,
nem érdekel, melyik ételben mennyi a
koszegimarika, 2019. november 09. szombat, 08:09
Kártérítésekről tárgyal az amerikai opiátválságért felelőssé tett egyik nagy gyógyszergyártó
hárommilliárd dollárral járulna hozzá a kártérítésekhez.

A The New York Times úgy tudja: a Sackler-család azt tervezi, hogy tulajdonosként megválik a cégtől, bár arról a lap nem közölt információkat, hogy ki, vagy kik lehetnek a jövőbeni tulajdonosok.

A lap szerint nem egyszerű pénzátutalásokról lenne szó az esetleges peren kívüli egyezségek értelmében fizetett kártérítések esetében, hanem a magánvállalatot csődeljárással közhasznú céggé alakítanák, és az így felszabaduló összeget, illetve a gyógyszerekből származó bevételt juttatnák a felpereseknek.

A Sackler-család, amely az Egyesült Államok egyik legtehetősebb famíliája, híres a jótékonykodásáról, ám az opiátválság botránya miatt többen - köztük a párizsi Louvre, vagy a New York-i Metropolitan Múzeum is - közölték, hogy többé nem kívánnak együttműködni velük, támogatásukat pedig visszautasítják.

Az Egyesült Államokban 1999 és 2017 között több mint 400 ezer életet követelt az opiát tartalmú gyógyszerek túladagolása az amerikai
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 23:12
Életfogytiglani fegyházra ítéltek egy szabadbattyáni nőt férje megölése miatt
A törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az asszonyt előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt ítélték el. Az elsőfokú ítélet értelmében a vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, az ügyésznek három napja van nyilatkozni. A nő a másodfokú határozat kihirdetéséig letartóztatásban marad.

A megállapított tényállás szerint a pár több mint harminc évig élt házasságban, a nő azonban már elégedetlen volt, új kapcsolatot alakított ki. A feleség a házasság felbontására törekedett, szerette volna, ha a férje elhagyja közös otthonukat, ő pedig új társával ott élt volna tovább.

A férfi elzárkózott a válástól, ezért a nő elhatározta, hogy megöli, így szerzi meg a házat.

A feleség 2018 áprilisában az általa szedett gyógyszerekből nagyobb mennyiséget adott be a férjének, aki azoktól rosszul lett és kórházba került. Később a feleség
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 17:21
Csehországi volt az EU-ban leleplezett metamfetamingyártók kilenctizede
Mravcík elmondta: az uniós jelentésben említett 298 felfedezett metamfetaminműhelyből 264-t Csehországban működtettek.

"Általában kisebb laboratóriumokról van szó, amelyek a hazai piac ellátására dolgoztak. Az utóbbi időben azonban olyan nagyobb, nem csehországi illetőségű bűnbandák által működtetett berendezéseket is találtunk, amelyek az európai piacra gyártották a metamfetamint" - mondta Mravcík újságíróknak.

Leszögezte: Csehországban ez a pervitin néven ismert drog a leginkább elterjedt, és ez okozza a legtöbb gondot a drogellenes hatóságoknak. "Becsléseink szerint Csehországban évente mintegy 6-7 tonnát gyártanak belőle. Ennek egy része Németországba kerül, elsősorban a szomszédos Bajorországba és Szászországba" - közölte a cseh drogközpont vezetője. Csehországban ezt a szintetikus drogot még az 1980-as években kezdték gyártani, és már az 1990-es években a legelterjedtebb kábítószernek számított.

A cseh rendőrség legújabb drogjelentése szerint tavaly több olyan metamfetamint
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 19:52
Áprilisban 6,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Csehországban
A statisztikusok felhívták a figyelmet arra, hogy az áprilisi gyorsulás mögött alapvetően a húsvéti ünnepek állnak. Tavaly a húsvét márciusban volt.

Havi összehasonlításban a szezonális hatásoktól megtisztított áprilisi növekedés 0,2 százalékot tett ki.

Áprilisban, hasonlóan a korábbi hónapokhoz, ismét az internetes üzletek forgalma növekedett a legnagyobb mértékben, 20 százalékkal. Nagy volt az érdeklődés a számítógépek és a kommunikációs eszközök iránt is, amelyek forgalma 15,4 százalékkal emelkedett. Háztartási műszaki berendezésekből 4,7 százalékkal többet adtak el.

Tekintettel a húsvéti ünnepekre élelmiszerekre az emberek 10 százalékkal többet költöttek, mint egy éve - mutatott rá Marie Bousková, a statisztikai hivatal szakigazgatója.

Gyógyszerekből és kozmetikai szerekből négy százalékkal több fogyott el, míg ruházatra és lábbelikre 1,9 százalékkal kevesebbet költött a lakosság.

A fogyasztás növekedését a statisztikai hivatal szerint a növekvő bérek támogatják. Többségi
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 11:01
Az eukaliptuszról
llata mindenki számára ismert, nemcsak kozmetikumokból, hanem élvezeti cikkekből és gyógyszerekből. Felhasználása sokoldalú, ezért érdemes megismerkedni vele.

A mirtuszfélék családjában tartozik, Ausztráliában és Tasmaniában őshonos. Gyógyászati célokra a fa leveleit használják fel, illóolaját előszeretettel használja az illatszeripar. Azt már kevesebben tudják, hogy antiszeptikus hatása van, de nyákoldó és hűsítő tulajdonságát sokan ismerik. Inhalálásra, fogászati problémáknál szájöblítésre ajánlott. A növény kivonatával kezelnek sebet is, jó fájdalom- és gyulladáscsökkentő hatású, de bőrfertőzéseknél is bevethető.

Illóolaját vagy tinktúráját langyos vízbe cseppentve szájvizet kapunk, az eukaliptuszolaj párologtatva inhalálásra alkalmas.

Leveleiből teát készíthetünk, 1 teáskanálnyi levelet forró vízzel kell leönteni és 10 percig állni hagyni.

Az eukaliptuszolaj szauna- és fürdőolajok, szájvizek, fogápoló készítmények alkotórésze, továbbá orrcseppekben,
pacsakute, 2019. május 23. csütörtök, 22:23
Egy mátészalkai parasztorvos praktikái
báró-tag, Tisza tanyája stb.).

A gyógyhatású növényeket, füveket, a gyógyító közvetlen környezetéből (udvara), a környékről (faluja határa) és távolabbi tájakról (Kraszna-, Szamos-, Tur-mente) szerezte be. A ritka vízi vagy lápi növényeket a fenti folyók morotváiból, vagy az Ecsedi-láp környékén gyűjtötte. Az év bizonyos szakaiban május, június, július hosszabb gyűjtőútra szánta el magát. Felpakolt kétkerekű szamárfogatos szekerére és nyakába vette a vidéket. Vitt magával a maga készítette gyógyszerekből, gondosan kezelt füvekből, növényekből útközben, ahol megszállt, kerülőknél, csőszöknél, úttőröknél, tanyákon, viszonzásul gyógyítgatott. Ezek segítségével felkutatta azokat a helyeket, ahol a számára szükséges növényeket, füveket megtalálta. Hasznos tanácsokkal látta el házigazdáit s felhívta a figyelmet a környéken található gyógyhatású anyagokra s azok elraktározására is buzdított.

Világéletemben segítni volt vágyam,
Beteget nem látni sem ülve, sem ágyban,
Nem jó a
pacsakute, 2019. április 16. kedd, 23:03
1/9
Képek, videók
Trombózis megelőzése utaz
pacsakute
2018. június 11. hétfő, 20:12
Norovírus megelőzése.jpg
pacsakute
2018. január 11. csütörtök, 12:24
Na, őket jól megelőzöm!
sikersiker
2009. október 20. kedd, 14:55
Megelőzés-gyógyítás-re hab
hollygergo
2009. január 09. péntek, 12:08
megelozes.jpg
szidi001
2006. december 23. szombat, 12:35
Promester,r.megelőző,k eze
aloe-bredaj
2006. november 01. szerda, 06:38
Schumacher megelőzi massá
laci95
2006. október 08. vasárnap, 16:03
Álmok kellenek.gif
menusgabor
2019. április 09. kedd, 20:11
Bizony kellenek.
alvaro-hopihe
2017. október 24. kedd, 09:21
Évek kellenek a bizalom k
suzymama43
2015. szeptember 07. hétfő, 16:18
Kellenek a gyökerek....jp
pacsakute
2014. szeptember 01. hétfő, 16:33
Évek kellenek....jpg
pacsakute
2013. október 30. szerda, 21:12
Évek kellenek...
mharpia
2009. június 07. vasárnap, 17:25
Címkék
férfi elzárkózott, végtelenség szabja, betegségekre hatni, fogyasztás növekedését, Marie Bousková, Brenner Koloman, gyógyszertárakban egész, 1990-es években, internetes üzletek, számára szükséges, 1980-as években, mirtuszfélék családjában, elmúlt években, opiátválság botránya, adófizetők pénzéből, Élelmezés-egészségügyi Intézet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.