Belépés
2020. március 30. hétfő | 14. hét | 90. nap | 06:38 | Zalán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A kecskeméti Mercedes-gyár meghosszabbította a leállást
Emlékeztettek: a Mercedes-Benz márka tulajdonosa, a Daimler március 17-én döntött úgy, hogy két hétre megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén. Ez a döntés a kecskeméti Mercedes-Benz gyárat is érintette, ahol március 20-án függesztették fel a működést.

Az elengedhetetlenül szükséges területek működését továbbra is biztosítják, ezeken a részlegeken a munkatársak létszámát minimálisra csökkentették, megfelelő védelmükről továbbra is gondoskodnak.

Tájékoztatásuk szerint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. célja továbbra is az, hogy munkavállalói munkahelyét és bérét hosszú távon biztosítani tudja. A vállalat jelenleg a szakszervezetekkel egyeztet a leginkább megnyugtató megoldás közös kialakítása érdekében.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár több mint 4400 munkatársat foglalkoztat. 2019-ben mintegy 190 ezer Mercedes-Benz kompakt autót állítottak elő. A gyárban a Mercedes-Benz A-osztályt, valamint a négyajtós CLA Coupé és a CLA Shooting Brake modelleket gyártják - e
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 22:03
Koronavírus - A kecskeméti Mercedes gyár is leáll
Emlékeztetnek, a Mercedes-Benz márka tulajdonosa, a Daimler kedden azt a döntést hozta, hogy egyelőre két hétre felfüggeszti a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken. Az ideiglenes leállás a Daimler európai autó-, kisteherautó- és haszongépjármű-gyáraira vonatkozik.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. tájékoztatásában kitér arra is, hogy azon munkavállalóik, akiknek munkaköre ezt lehetővé teszi, hétfő óta már "home office"-ban dolgoznak. Akiknél az otthoni munkavégzés nem megoldható, viszont a gyermekük felügyelete miatt otthon kell maradniuk, erre a hétre szabadságot vehettek igénybe.

A termelés felfüggesztésének idejére a kollektív szerződésnek megfelelően bevezetett munkaidőkeretet alkalmazzák, illetve ezen időszak egy részében kollektív szabadságot rendelnek el. Így biztosítják ebben az időszakban is a kecskeméti gyár munkatársainak fizetését - írják a közleményben.

A most meghozott intézkedések esetleges
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 13:51
Koronavírus - A BMW is felfüggeszti a termelést Európában
Oliver Zipse, a bajor vállalat igazgatótanácsának elnöke müncheni tájékoztatóján kiemelte, hogy sok autókereskedő már bezárt Európában, hiszen "sok termékhez hasonlóan az autók iránti kereslet is jelentősen süllyed" a következő időszakban, a BMW pedig az értékesítési előrejelzésekhez igazítja a termelést.

Így szerdától leállítják a gyártást az európai üzemekben és a dél-afrikai Rosslynban, várhatóan egy hónapra, április 19-ig.

A 2019-es eredményeket ismertető tájékoztatón közölték, hogy 2,538 millió autót értékesítettek tavaly, ami 2,2 százalékkal több a 2018-ban regisztrált 2,483 milliónál. Az árbevétel 104,21 milliárd euró volt (36 ezer milliárd forint), 7,6 százalékkal meghaladta az előző évben elért 96,85 milliárdot. Az adózás előtti nyereség (EBT) 7,11 milliárd euró volt, 26,1 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi 9,62 milliárdhoz képest.

BMW márkájú autóból 2,186 milliót adtak el, ami 3,3 százalékos növekedés, a társasághoz tartozó Mini gépkocsi márka értékesítése 4,6
velemenyezd, 2020. március 18. szerda, 11:31
Kagylókkal tisztít vizet egy magyar vállalkozás
prototípus megalkotásához az S+H Portfolio Zrt. csaknem egymilliárd forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 programban, ami a projekt teljes költségvetésének a 70 százaléka, a fennmaradó részt önerőből finanszírozták.

A fejlesztés elsősorban a vegyi szennyezés kiszűrésére szolgál, álló- és folyóvizekben. A prototípust december óta Csongrádon egy elhagyott bányatónál tesztelik. A gyártási tervek is rendelkezésre állnak, így megrendelés esetén megkezdhetik a gyártást.

A prototípus egy 400 négyzetméteres, egymáshoz kapcsolódó, a vízfelszínen úszó moduláris beton úszóelemekből áll, amelyek között ketrecekben helyezték el a vizet biológiailag tisztító kagylókat. A kialakított technológia több tonna kagyló megtartására képes. A fejlesztés keretében a kagylók szaporítására is kidolgoztak egy eljárást, ami olcsóbb azok összegyűjtésénél a természetes folyóvizekből.A telepeken elhelyezett kagylók egyedenként és óránként körülbelül 0,3-0,7 liter vizet
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 07:04
Ifo: az autóipar strukturális változása lefelé húzza a német gazdaságot
százalékra rúg ez az arány.

"Érdekes, hogy ezzel egyidejűleg, 2019-ben nőtt a német autók iránti kereslet" - mondta Timo Wollmershäuser, az ifo konjunktúrakutatója, aki mindezt azzal magyarázta, hogy a kereslet egy részét importból elégítették ki.

A németországi autógyárakban tavaly 8,9 százalékkal csökkent a termelés, az előző évben pedig 9,3 százalékkal. A német márkák gyártói a hazai helyett a külföldi termelést futtatták fel, tavaly 2,0 százalékkal, 2018-ban pedig 7,5 százalékkal növelték a gyártást külföldön. Tavaly január-szeptemberben éves összevetésben 16 százalékkal nőtt az Európai Unióból Németországba behozott személyautók száma.

Wollmershäuser szerint ennek egyik lehetséges oka az, hogy a német autógyártók egyre több hazai üzemet állítanak át elektromos járművek gyártására. Az átmeneti időszak alatt a Németországban gyártott új személyautók száma csökken, mivel az eddig ezekben az üzemekben gyártott, hagyományos motorokkal felszerelt autókat más európai országokban állítják
velemenyezd, 2020. január 13. hétfő, 16:51
A magyar műanyagipar jelentős változások előtt áll az uniós szabályozás miatt
ki. A szektorban vannak olyan cégek, amelyek kizárólag az érintett termékkör gyártásával foglalkoznak, míg más vállalatok árbevételének jelentős részét adja ezek gyártása.

A hitelbiztosító szerint a szektor szereplőinek fel kell készülniük a változó trendekre, a termékkör és a felhasznált alapanyagok tekintetében egyaránt, hiszen azok a magyar vállalkozások széles spektrumára hatással lesznek, ugyanis a műanyaggyártásban lezajló változások a vegyipar mellett érintik az élelmiszeripar és üdítőital gyártást, a dohány- és gyógyszeripart, illetve az olajipari petrolkémiai cégeket is.

A műanyaggyártással foglalkozó vállalatoknál szemléletváltás szükséges, kénytelenek lesznek innovációra költeni, annak érdekében, hogy alternatív, környezetbarátabb megoldásokkal váltsák ki a jelenlegi technológiákat, alapanyagokat, mindezeknek miatt a hitelbiztosító szerint több szereplő is nehéz helyzetbe kerülhet.

Magyarországnak a műanyagok újra hasznosításánál is fejlődnie kell, ugyanis az ország ezen a téren a
velemenyezd, 2019. december 31. kedd, 12:11
Ezernél is több gépet ad el az Airbus idén, a Boeing szenved a 737 hiánya miatt
nem számítva 940 repülőgép gyártására szerződött le, majd decemberben véglegesített egy megrendelést 60 darab Airbus A220-asra, amelyet az Air France-KLM csoport kért. Ebben az évben az európai gyártó november végéig 763 keskenytörzsű gépet (A220-as és A320-as családba tartozó gépet) adott el, A330-asból 64, A350-enesből 113 fogyott. Az Airbus hosszú ideje nem kapott megrendelést a világ legnagyobb utasszállítójára, az A380-asra, a gyár a nyáron bejelentette, hogy leállítja a programot és befejezi a gyártást.

Kihívás így is marad az Airbus számára, hiszen tervei között szerepel 880-890 gép legyártása és átadása, november végén még csak 725 átadott gépnél jártak. Bár az Airbus az év utolsó hónapjában rendszeresen közel száz gépet ad át, most ennél is nagyobb teljesítményre van szüksége, hogy elérje a kitűzött célt. Az átadott gépek száma azért is fontos, mert a vevők ekkor fizetik ki a gép vételárának nagyobb részét.

A versenytárs Boeing eközben legnépszerűbb típusa, a 737-es kiesése miatt
velemenyezd, 2019. december 27. péntek, 13:51
EU-prognózis - Uniós biztos: kihívásokkal teli út előtt áll az európai gazdaság
nyáron prognosztizált 1,6 százalékról - közölte az uniós biztos.

Az euróövezet bruttó hazai terméke (GDP) 2019-ben várhatóan 1,1 százalékkal, 2020-ban és 2021-ben pedig 1,2 százalékkal bővül. A júliusban közzétett nyári gazdasági előrejelzéshez viszonyítva 2019-ben 1,2 százalékhoz képest 0,1 százalékponttal, 2020-ban pedig 1,4 százalékhoz képest 0,2 százalékponttal alacsonyabb növekedés várható - mondta Moscovici.

A jelentés szerint a politikai bizonytalanság visszafogta a beruházásokat, a gyártást és a nemzetközi kereskedelmet. Mivel a globális GDP növekedési üteme várhatóan továbbra is alacsony marad, az európai növekedés a belföldi irányultságú ágazatok erejétől függ. Noha a gazdasági növekedés minden bizonnyal az összes tagállamban folytatódni fog, annak belső hajtóerői önmagukban valószínűleg nem lesznek elegendőek az ütem fenntartásához.

Kiemelték, hogy a munkahelyteremtés az egész unióban ellenállóképesnek bizonyult, a foglalkoztatás kiugróan magas szintet ért el, az EU-n belüli
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 11:31
Leállította a gyártást Ukrajna legnagyobb dohánygyára
Atévériportban a gyár igazgatója Artem Szkripka elmondta, hogy a parlament által október elején elfogadott egyik törvénymódosítás nem teszi számukra rentábilissá a gyártást.

Ez a jogszabály-módosítás ugyanis növeli a kiskereskedők kötelező árrését, és ezáltal a gyártókat arra kényszerítik, hogy emeljék a termékek árait, ami az értékesítési volumen csökkenéséhez vezethet.

"Vállalatként nem tudunk olyan termékeket előállítani, amelyekkel nem tudjuk, hogy utána mihez kezdjünk. Emiatt leállítottuk a termelést. A gyár második hete áll"- mondta az igazgató.

A hírportál szerint a Priluki településen lévő dohánygyár volt eddig Ukrajna három legnagyobb adófizető vállalatának egyike. Tavaly 16,05 milliárd hrivnya, azaz csaknem 182 milliárd forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Szeptemberben hozta nyilvánosságra a British American Tobacco, hogy Ukrajnából Romániába költözteti át kelet-európai döntéshozói központját a kiszámíthatatlan ukrajnai pénzügyi szabályozási politika
velemenyezd, 2019. október 18. péntek, 12:11
Nagy István: 100 milliárd forint jut az élelmiszeripari vállalkozások fejlesztésére
csomagolásával foglalkozott, profiljuk később az édesipari és élelmiszeripari termékek gyártásával bővült ki. A cég legismertebb terméke a szabadalmi oltalom alatt álló diópótló keverék elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat is; különlegessége, hogy nem tartalmaz diót, ízre, illatra azonban ugyanolyan, mint az őrölt dió.

Papp Krisztián ügyvezető az ünnepségen elmondta, a beruházás során bővült az újfehértói gyártóüzem napelemparkja, korszerűsítették az energetikai rendszert, targoncákat vásároltak, a gyártást emellett két új csomagológépsor is segíti, amelyek kapacitása négyszer akkora, mint a korábbiaké. A társaság - 55 millió forintos önereje mellett - a fejlesztés nagyobb részét kormányzati és európai uniós támogatásból finanszírozta.

A vállalkozás több mint száz terméket állít elő, melynek több mint felét külföldre exportálja.

A nyilvános cégadatok szerint a Pa-Comp Kft. tavaly átlagosan 38 munkavállalót foglalkoztatott, nettó árbevétele 2,2 milliárd forint, adózott eredménye pedig 26,3 millió
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 17:42
Palkovics: a thyssenkruppal új időszámítás kezdődik Pécsen
években jelentős fejlődést ért el a vállalat Magyarországon, több mint 50 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. A mai kor legmodernebbjeinek számító gyáraikban nem csak a termék, hanem az előállítás módja is világszínvonalú, tette hozzá.

A thyssenkrupp egésze felkészült az autóipar változásaira, mint amilyen például az elektromos járművek előretörése, így "gyorsan, rugalmasan képesek reagálni a piaci folyamatokra" - fogalmazott. Azt mondta, a pécsi gyár a jövő technológiáját képviseli mind a gyártást, mind a termékeket érintően.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere szerint egy olyan cég jelent meg Pécsett a német vállalat képviseletében, amely az autóipar minőségi beszállítója, az általa alkalmazott technológia pedig megköveteli a kiváló kutatókat, mérnököket. Mint mondta, a fejlesztés nemcsak a baranyai megyeszékhely, de az egész Dél-Dunántúl számára fontos, ahogy minden, a városban megvalósuló beruházásnak regionális szerepe is van. Reményét fejezte ki, hogy a thyssenkrupp
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 15:02
A Bremas Hungary Kft. gyárát avatták fel Balassagyarmaton
dolgozik olasz cégeknél - tette hozzá.

Az államtitkár azt is megfogalmazta, hogy a magyar gazdaság növekvő pályán van, az európai uniós átlagot meghaladó öt százalék fölötti növekedés büszkeségre ad okot.

Ehhez szükség volt a kormány intézkedéseire is, mondta, ezek között említve a az adózási szabályok megváltoztatását, a beruházásösztönzési programot vagy a bértárgyalásokat.

Andrea Mattarelli, a kft. ügyvezető igazgatója ismertette: az ipari parkban 2500 négyzetméteres csarnokban végzik a gyártást, és a cég tulajdonában lévő 2,7 hektáros földterületen még egy 1200 négyzetméteres csarnok megépítését tervezik.

A Bremas Hungary Kft. négy fő termékcsoportja az egyenáramú, a váltóáramú kapcsolók, a végálláskapcsolók, valamint a reléfoglalatok.

A fém alkatrészeket a gyár veronai testvérgyára állítja elő, a műanyag elemek bérgyártása pedig Romániában történik, utóbbi tevékenységet, ugyanúgy, mint az összeszerelést, Balassagyarmatra telepítik.

A termékek 70 százalékát közvetlenül
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 13:51
1/9
Képek, videók
Meghosszabbitott f.kar ??
raczandris
2007. január 29. hétfő, 20:07
Orbán-Mercedes gyárban.jp
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:47
Mercedes9.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:43
Mercedes8.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:43
Mercedes7.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:42
Mercedes6.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:42
Mercedes5.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:41
Mercedes4.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:41
Mercedes3.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:40
Mercedes25.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:40
Mercedes24.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:40
Mercedes23.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:39
Mercedes22.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:39
Mercedes21.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 16:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.