Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 05:18 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
súlyos a járvány, Kásler Miklós elsőként hívta össze azt a testületet, amely eldöntötte, hogy védekezni kell - közölte. Mindenki köszönettel tartozik neki - fűzte hozzá.Fidesz: milyen felelőssége van az idősotthonok fenntartójának?Dunai Mónika (Fidesz) az idősotthonok fenntartójának felelősségéről érdeklődött. Úgy látja, bár Magyarország sikeresen túl van a járvány elleni védekezés első szakaszán, nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a fővárosi Pesti úti idősotthonban a gondozottak ápolása sem megfelelő, és más fővárosi fenntartású otthonban is komoly problémák merültek fel. Karácsony Gergely főpolgármestertől határozott cselekvés helyett csak magyarázkodást lehet hallani - vélte.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elmondta: 55 ezren élnek idősotthonban, a fenntartó feladata a gondoskodás róluk. 3800-an élnek fővárosi fenntartású otthonban, és a főváros fenntartásában lévő idősotthonok minden tízedik lakója fertőzött, az elhunytak közül minden hatodik ilyen
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:12
Koronavírus - Újabb hiányosságokat állapítottak meg két idősotthonban
A hivatal pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Pesti úti intézményben az orvosi ellátás hiányosságai mellett a gondozottak ápolása és gondozása sem megfelelő: az otthon engedélyezett és valós létszámához mérten is kevés az ápolók-gondozók száma, az elvárt 109-126 gondozó, ápoló helyett csak 60 dolgozik.

Ez a koronavírus-járvány okozta helyzetben elfogadhatatlan és aggasztó - írták.

Közölték az is: a Kamaraerdei úti idősotthonban higiéniai problémák merültek fel, és mivel a napokban tovább nőtt a fertőzöttek száma, a hatóság járványügyi zárlatot rendelt el az A épület harmadik emeletén május 20. és június 3. között. Ez azt jelenti, hogy a lakók nem hagyhatják el az emeletet, és súlyos tünetek esetén kórházba kell őket vinni - tették hozzá.

Ismertették, hogy mindkét intézményben tömeges a fertőzés: a Pesti úti idősotthonban eddig 306 lakó és 26 dolgozó fertőződött meg, és 45-en haltak meg, a Kamaraerdei úti idősotthonban pedig 47 gondozott és12 dolgozó lett fertőzött, 5-en
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 12:01
Krónika 4. rész (azonnali kérdések)
pedig ez elkerülhető lett volna, ha a fővárosi önkormányzat betartja a jogszabályokat és az alapvető tisztasági követelményeket - szögezte le. Megjegyezte, legalább tíz napon keresztül nem volt személyes orvosi jelenlét az idősotthonban.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára hangsúlyozta, az idősotthonokban országosan eddig 98-an haltak meg a koronavírus miatt, ebből 42-en a Pesti úti intézményben. Hozzátette, az elhunytak 74 százaléka is fővárosi idősotthonokból került ki, miközben a főváros a gondozottak hét százalékáért felel. Eközben Karácsony Gergely főpolgármester a "lábát sem teszi be" a Pesti úti idősotthonba - bírált.

Jobbik: magas az egymillió lakosra jutó halálozási arány

Rig Lajos (Jobbik) arról beszélt, hogy Magyarországot sem kerülte el a humánjárvány. Az egymillió lakosra jutó halálozási arányszám igen magas, és ez igaz az egészségügyben dolgozókra is - hívta fel a figyelmet. Azt kérdezte, hogy ha a vírus lecseng, vagy vírusmentes időszakot állapítanak meg, a járványkórházak
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 15:02
Koronavírus - Százra nőtt az idősotthonban koronavírussal fertőzött elhunytak száma
koronavírus-fertőzést.

A hétfői adatok szerint 773 idősotthoni lakónál és 128 dolgozónál mutatták ki a koronavírust, 100 gondozott hunyt el, 118-an már meggyógyultak.

A fővárosban 12 idősotthonban jelent meg a fertőzés, ebből 7 a fővárosi önkormányzaté, a többi civil vagy egyházi fenntartású. A Budapesten található idősotthonokban 471 gondozott fertőzött, közülük 404 fővárosi fenntartású intézményben él.

A fővárosi fenntartású Vázsonyi Vilmos idősotthonban 18-an hunytak el, 55 a fertőzött gondozottak és 20 a fertőzött dolgozók száma.

A szintén fővárosi fenntartású Kamarerdei úti otthonban 4-en hunytak el, 41 a fertőzött a gondozottak és 12 a fertőzött dolgozók száma.

A zuglói Olajág otthonban 9-en hunytak el, 51 a fertőzött gondozottak és 14 a fertőzött dolgozók száma - sorolták.

A vidéki idősotthonokról, amelyekben megjelent a fertőzés, azt írták, csak 9 intézményben van elhunyt, összesen 26.

A vidéki idősotthonokban 302 gondozott és 51 dolgozó lett fertőzött eddig. A
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 11:13
3263 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma
koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3263 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg. Ezzel 413 főre emelkedett az elhunytak száma, 933-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1917 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 50-en vannak lélegeztetőgépen. 98-ra nőtt az idősotthonokban koronavírus-fertőzéssel elhunyt gondozottak száma, ebből 42 a Pesti úti idősotthon lakója.

Megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az
eva6, 2020. május 10. vasárnap, 08:52
Koronavírus - Meghalt nyolc beteg és 3263-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 413-ra emelkedett. 933-an már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek száma 1917. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Jelenleg 812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és ötvenen vannak lélegeztetőgépen. Hozzátették azt is, hogy 98-ra nőtt az idősotthonokban koronavírus-fertőzéssel elhunyt gondozottak száma, ebből 42 a Pesti úti idősotthon lakója.

Az oldal adatai szerint jelenleg 10 356-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 108 257.

Kiemelték: megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 08:20
Koronavírus - Rendhagyó május 1-jei rendezvényekkel és anyák napi köszöntésekkel készülnek országszerte
Május 1-je alkalmából a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum az épület előtt májusfát állít. Az emberek és a helyi közösségek úgy csatlakozhatnak a kezdeményezéshez, hogy egy szalagot vagy saját készítésű díszt akasztanak a múzeum fájára.

Hévízen virtuálisan ünneplik meg május 1-jén a város napját, de nem marad el a település zászlódíszbe öltöztetése - közölte az önkormányzat az MTI-vel. Papp Gábor polgármester csak újságírók előtt mondja el pénteken a várossá avatás évfordulójára szánt ünnepi beszédet, a városi kitüntetéseket pedig majd csak akkor adják át, ha lehetőség lesz nagyobb ünnepség megtartására.

A Szentes Városi Fúvószenekar május 1-jén - a távolságtartás szabályait betartva - több helyszínen is zenés ébresztőt tart, ahogy az ünnep alkalmából két évtizede mindig - közölte Szabó Zoltán Ferenc polgármester. Vasárnap délután pedig anyák napja alkalmából harminc helyszínen ablakkoncertekkel köszönti az édesanyákat, nagymamákat a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány.

A Fiatal
velemenyezd, 2020. április 30. csütörtök, 22:07
Koronavírus - Több településen is segítik a lakosokat és a vállalkozókat az önkormányzatok
alatt a teljes intézményrendszert (bentlakásos otthonokat, szociális intézményeket) fertőtleníteni tudják.

Gyöngyösre a korábbi háromszáz után a napokban újabb ötszáz, a koronavírus-fertőzés kimutatására szolgáló gyorsteszt érkezett meg abból a szállítmányból, melyet a helyhatóság rendelt meg a veszélyes munkakörben dolgozók szűrésére. A korábban megvásárolt gyorstesztekkel a szociális ellátórendszerben foglalkoztatottakat, a háziorvosokat és asszisztenseiket, az Idősek bentlakásos otthonában gondozottakat és dolgozókat szűrték, de tesztelték azokat is, akiknek - munkakörükből adódóan - a járvány idején is folyamatosan dolgozniuk kell. Az újabb félezer gyorstesztnek köszönhetően szűrhetik a gyöngyösi mentőállomás 41 munkatársát is - tudatta Hiesz Györgypolgármester közleményben az MTI-vel.

A Nógrád megyei Vizslás községben közmunkaprogramot indítanak, hogy segítsenek azoknak a helyi lakosoknak, akik a koronavírus-járvány miatt vesztették el munkahelyüket - mondtaAngyal Jenő polgármester az
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 16:12
Koronavírus - Hollandiában az idősotthonokban is csökken a halálesetek száma
emelkedett a fertőzésben elhunytak száma. A helyi sajtó szerint azonban magasabb lehet a halálesetek valós száma a flamand régió idősotthonaiban történt, a statisztikákba azonban még be nem került elhalálozások miatt.

A közegészségügyi szolgálat adatai szerint 4355 embert ápolnak kórházban, közülük 970-et intenzív osztályon. A fertőzések gócpontja továbbra is Flandria. Az országban április közepe óta 44 293 esetben hajtottak végre tesztelést az idősotthonokban, fele-fele arányban az ápolókon és a gondozottakon. A 11,5 millió lakosú országban nagyjából 45 ezer fertőzött van. A belga kormány a nap folyamán jelenti be korlátozásenyhítő stratégiáját.

Luxemburgban pénteki sajtóhírek szerint a fertőzés terjedése lelassult, a fertőzöttek száma nem több mint 11-el nőtt, a kiterjedt tesztelések ellenére is.

A valamivel több mint félmillió lélekszámú országban 3665 fertőzött van és 83 haláleset történt a járvánnyal összefüggésben. Az egészségügyi hatóságok a lakosság körülbelül 6 százalékán hajtottak
velemenyezd, 2020. április 24. péntek, 14:32
Napról napra nő a fertőzöttek száma
sajtótájékoztatóján.Müller Cecília közölte, hogy folytatódik az idősotthonok ellenőrzése, ami megelőzési célt is szolgál. Egyrészt számon kérik az eddig hozott intézkedések végrehajtását, a jogszabályoknak való megfelelést, de egyfajta konzultációt is folytatnak: a népegészségügyi szakemberek helyben is segítik az idősotthonokban dolgozók munkáját - sorolta.

Kitért arra, hogy folyamatos az idősotthonok fertőtlenítése is. Azokon a helyeken kezdték meg ezt a munkát, ahol magas a gondozottak száma, és fordult már elő megbetegedés. Azonban ott is végeznek majd fertőtlenítést - megelőző jelleggel -, ahol még nincs fertőzött - mondta.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy a járvány kezdete óta jelentősen megnőtt az igény a kéz- és felületfertőtlenítő szerekre. Elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ eddig 70 ideiglenes engedélyt adott ki különböző vállalatoknak ezen szerek gyártására.

Jelezte, ebben a termékkörben is sok a hamis termék, azonban a
eva6, 2020. április 24. péntek, 07:35
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: napról napra nő a fertőzöttek száma
Müller Cecília közölte, hogy folytatódik az idősotthonok ellenőrzése, ami megelőzési célt is szolgál. Egyrészt számon kérik az eddig hozott intézkedések végrehajtását, a jogszabályoknak való megfelelést, de egyfajta konzultációt is folytatnak: a népegészségügyi szakemberek helyben is segítik az idősotthonokban dolgozók munkáját - sorolta.

Kitért arra, hogy folyamatos az idősotthonok fertőtlenítése is. Azokon a helyeken kezdték meg ezt a munkát, ahol magas a gondozottak száma, és fordult már elő megbetegedés. Azonban ott is végeznek majd fertőtlenítést - megelőző jelleggel -, ahol még nincs fertőzött - mondta.

Müller Cecília beszélt arról is, hogy a járvány kezdete óta jelentősen megnőtt az igény a kéz- és felületfertőtlenítő szerekre. Elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ eddig 70 ideiglenes engedélyt adott ki különböző vállalatoknak ezen szerek gyártására.

Jelezte, ebben a termékkörben is sok a hamis termék, azonban a fogyasztó a címkéről tájékozódhat, ahol megtalálhatók a termék
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 14:12
Koronavírus - Országos tisztifőorvos: továbbra is zajlik az idősotthonok ellenőrzése
Müller Cecília hozzátette: a honvédség folytatja az idősotthonok fertőtlenítését is. A fertőtlenítést az intézményvezetőkkel egyezetve végzik, ügyelve arra, hogy ne zavarják az otthonok működését.

Az operatív törzs felajánlásának köszönhetően szerdán újabb szállítmányt, 1,3 millió maszkot és 365 ezer kesztyűt kapnak a szociális intézmények - közölte.

Az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy fertőtlenítették a Pesti úti idősotthont, ahol több szűrést is végeztek. Az intézményből 284 fertőzöttről és 28 elhunytról tudnak.

Az egészségügyi intézmények országszerte növelik az ágykapacitásaikat a koronavírusos betegek fogadására, már felszabadították a férőhelyek 50 százalékát. Ténylegesen kevés helyről kellett beteget hazaküldeni, és az elbocsátás alapját kizárólag orvosszakmai döntés képezhette. Senkit nem lehet elküldeni, akit egészségkárosodás érne emiatt - hangoztatta Müller Cecília.

Az országos adatokról szólva a szakember elmondta, a regisztrált fertőzöttek száma 2168, az elhunytaké
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 13:07
1/7
Képek, videók
7kAcdVb7GDnfQYkyt34v1K asL
kisgin
2013. szeptember 13. péntek, 14:17
monika névv.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:42
monika névcc.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:42
Monika
terezia1951
2018. május 04. péntek, 16:57
SZKT-Papp Zs.Nagy Mónika.
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:41
monika névvy.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:30
monika névvx.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:29
monika névvv.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:29
monika névvd.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:29
Karácsony Gergely.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 12:45
járvány idejé0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 12:07
A fővárosi Operaház
sanci81
2016. június 11. szombat, 17:15
Oroszlánok. Fővárosi Álla
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
Nagytó Fővárosi Állatkert
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:24
Elefántkifutó. Fővárosi Á
margoboszi
2014. szeptember 05. péntek, 16:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.